Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
válasz
martonx #6301 üzenetére
semmi köze a programozáshoz? tűzfal ki van kapcsolva. ha ilyesmi gond lenne, gondolom kiírná hogy unable to connect to server, de ehelyett csak simán leáll (application stopped working). milyen kompatibilitási gondok okozhatják? hogy hozzáadtam visual studiohoz mysql referenciát + névteret lehet az készíti ki?
-
Amartus
senior tag
válasz
martonx #6286 üzenetére
Érdekes, amit írsz, mert az Oracle-től a legutolsó ODAC-ot szedtem le, ami decemberi. Visual-ból pedig at általam most észrevett VS2013 sp4 community-t, amit szintén csak most fedeztem fel. Most néztem, és a példa project-et lehet 6-sal is csinálni, csak nuget-tel le kell frissíteni a project-et.
Csak ez a módszer van, vagy esetleg valami külön telepítő, hogy ne kelljen minden esetben letölteni a project-hez? -
ubid
senior tag
válasz
martonx #6019 üzenetére
Na T4 tample-be nem igazán vagyok otthon. sajnos most ez gyorsabban kell, mint hogy én azt megtanulgassam.
Esetleg más megoldás ?
Azért gondoltam reflection-re, mert ugye ahhoz hogy összehasonlítgassam az értékeket legjobb esetben is felül kell definiálni az Equals metódust, amire egyébként nincs egyáltalán szükségem a rendes kódban...
csupán teszt szempontjából lenne... -
rgeorge
addikt
válasz
martonx #5995 üzenetére
Az emulátorokkal sok a baj, Android-hoz is kell min. VirtualBox (Genymotion), ha normális emulációt akar valaki. A régi Windows CE/Mobile stb. cuccokhoz még tudtak normális emulátort készíteni, ami ráadásul natív kódot futtatott (a régiek x86-os fordításút), gondolom a Windows Phone más architektúrája miatt ez volt a járhatóbb út.
-
-
ubid
senior tag
válasz
martonx #5972 üzenetére
Most vettem még egy érdekességet, ezt viszont a Topics/Subscription kapcsán (szintén azure)
Nem az lenne a lényege ennek, hogy aki feliratkozik a topics hallgatására, az biztosan megkapja ezt az üznetet ?
Mert én úgy látom, hogy hiába van több receiver, mindig csak egy kapja meg és dolgozza fel az üzenetet, pedig ugyan arra a topicra hallgatnak...
-
leximester
tag
válasz
martonx #5783 üzenetére
Még csak most ismerkedem az ilyen lehetőségekkel. Így lehet hogy hülyeséget kérdezek, annyit szeretnék hogy egy WP8 app egy string listát küldjön fel a szervernek. És ezt a legegyszerűbben szeretném megoldani, jelenleg FTP-vel oldottam meg, de ennél elegánsabbnak tűnt a WCF... Erre jobb az általad javasolt megoldás?
-
ubid
senior tag
válasz
martonx #5767 üzenetére
Sziasztok!
Valakinek van ötlete, hogy dokumentum változás követést hogyan lehetne megoldani ?A lényeg, hogyha van két fájlom, akkor például ha átírok benne egy betűt, akkor ezt észrevegye a kód
kb ennyi.
Nyilván elég nagy fájlokról fogunk beszélni.(nem elég egy MD5 összehasonlítás, mert meg is kell mondani, hogy pontosan hol változott)
-
Kommy
veterán
válasz
martonx #5686 üzenetére
Fájl megnyitás:
OpenFileDialog openFileDialog1 = new OpenFileDialog();
openFileDialog1.Filter = "Database Files (.mdb)|*.mdb|All Files (*.*)|*.*";
openFileDialog1.FilterIndex = 1;
if (openFileDialog1.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
path = openFileDialog1.FileName.ToString();
// databaseTextLabel.Text = path;
string connectionString = string.Format("Provider = Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source={0}", path);
try
{
database = new OleDbConnection(connectionString);
database.Open();
reloadEvent();
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show(ex.Message);
return;
}
}Ebben a formban van még egy Public string path deklarálva az elején még a
public partial class Form1 : Form
{
public string path;
}A másik form-ban pedig már nem érem el a path-t vagyis üres:
public partial class NewRacerForm : Form
{
Form1 f1 = new Form1();
public NewRacerForm()
{
InitializeComponent();
}
private void racersSaveButton_Click(object sender, EventArgs e)
{
string connectionString = string.Format("Provider = Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source={0}", f1.path);
...Viszont azt nem értem még, hogy pl a public Form1() {...} miért hívódik meg amikor rányomok egy gombra ami egy másik Form-ot nyit meg.
-
ubid
senior tag
válasz
martonx #5328 üzenetére
Értem, signal r -el nem foglalkoztam még, ezért ezt nem is tudtam. Bocs a félre infóért.
Igen jogos, az is lényeges, hogy a server ez után tovább fogja tolni egy másik kliensnek az adatot. Ez valóban lemaradt. Sorry.
Tehát a teljes kép mégegyszer: usbs külső eszköz, begale boardra dugva, perc / 60 adat egy eseményen keresztül érkezik, kis c++ os kód, amely ezt továbbítja valahogyan a szerverre, lényeg h gyors legyen baromira. A server feldolgozza, ha uugy tetszik, átdolgozza az adatot, összegyúrja ezeket, majd egy másik kliens felé ezt ismét továbbítja.
Így teljes a kép. Sorry mégegyszer. -
ubid
senior tag
válasz
martonx #5314 üzenetére
Kösz az ötleteket mindenkitől !
A WebApi-val annyi bajom van, hogy egyrészt nagyon alap szinten használtam csak, bár nyilván bele lehet tanulni. Viszont ami nagyobb gond számomra, hogy nem látom azt a "hogyant", hogy hogy lehet azt megoldani, hogy a külső eszközről folyamatosan áramló adatokat tulajdonképpen "begyűjtse" vagy broadcast-olja szét. vagy bármi.
Mert a WebApi tudtommal arra jó, hogy viszonylag statikus dolgokat "megkérdezz" tőle, ő meg odaadja.
Nekem viszont pont nem ez kell, hanem az, hogy a készülékről érkező adatokat kiküldje, autómatikusan.A WCF-el úgy sikerült megoldani mint ha egy chat alkalmazás lenne, tehát egy "eseményen" keresztül broadcastolom mindenhová az adott adatot , ahová csak kell.
Nem tudom, hogy ezt most értelmesen magyaráztam-e el, de remélemHa esetleg tudtok tanácsot adni, hogy ebben a koncepcióban a webapi hogy működhetne, akkor kérem jelezzétek.
A lényeg, hogy NEM kérdezgethetem folyamatosan a WebApi-t , hogy "héé kaptál új adatot?", hanem annak mondjuk egy eseményen keresztül folyamatosan jönnie kell és pont.
-
moseras
tag
válasz
martonx #5308 üzenetére
Szia!
Úgy tudom, hogy mivel az InsertAsync async void-ként van megadva, ezért annak a hívóhoz vissza kell(ene) térnie a benne lévő await hatására (és persze az await indít egy új taszkot, aminek végeztével az await alatt folytatódik). Érdekesnek találnám, ha ez egyszer így, egyszer úgy működne. Arra is gondoltam, hogy esetleg a MySQL EF6 megvalósítása nem kerek valahol. Mivel a UI szál is teljesen lefagy a SaveChangeAsync alatt, ezért nem tudok másra gondolni, valami miatt szinkron módon ugyanabban a UI szálban fut.
Imi.
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #5275 üzenetére
Hát én nem találtam meg azt az automatikus generálás cuccost.
Írtam egy ilyen model osztályt:
public class Nevek
{
public string id; //az id is stringként jön át
public string nev;
}És ezt csináltam:
Nevek responseData = JsonConvert.DeserializeObject<Nevek>(response.Content);
Hibaüzenet:
An exception of type 'Newtonsoft.Json.JsonSerializationException' occurred in Newtonsoft.Json.DLL but was not handled in user code
Additional information: Cannot deserialize the current JSON array (e.g. [1,2,3]) into type 'Click4Skill_Angol.Model.Nevek' because the type requires a JSON object (e.g. {"name":"value"}) to deserialize correctly.
Mint ahogy előbb írtam, ez a szervertől visszakapott json string:
"[{\"id\":\"1\",\"nev\":\"Aladár\"},{\"id\":\"2\",\"nev\":\"Béla\"}]"
Mit csinálok rosszul?
-
válasz
martonx #5258 üzenetére
Igen, de azért mégis struktúráltabb, kontrolláltabb hozzáférést nyújtana az adatokhoz a szabad SQL futtatás helyett. Bár semmi értelme kardozni olyanokkal, akik szerint ez a megoldás rendben van.
Egyébként szerintem is megoldható WP-n simán.
trisztan94: Ennyi információ alapján egynek végülis elmegy. Bár a Synchronize-nak nem itt a helye szvsz.
-
-
-
dipeti
senior tag
válasz
martonx #5094 üzenetére
Nos! Sikerült megoldani. Ma beszéltem egy nálam sokkal okosabb emberrel és elmondta, hogy milyen úton kéne elindulni. Azt mondta, hogy szedjem ki SubStringgel a születési dátumot (0228) és egyszerűen csak nézzem meg relációkkal (<>).
Mivel nem mondja a feladat, hogy el is kell tárolni a változó értéket picit csaltam (mert így nem kellett annyit gondolkoznom) és megalkottam.
Szívesen meghallgatnám, hogy ti hogyan csináltátok volna.
Még egyszer a feladat: "Adott N ember neve, személyi száma. Válogassuk ki a halak csillagképben született
férfiak neveit (február 21 – március 20)." -
trisztan94
őstag
válasz
martonx #5094 üzenetére
Nem tudom ismered e, de nekem a kedvenc online kódmegosztós-futtatós szolgáltatásom a .NET Fiddle.
Több nyelvet is tud, bele lehet rakni NuGet csomagokat, stb.
-
zsambek
aktív tag
válasz
martonx #4620 üzenetére
Sziasztok!
Én rontottam el, igen utána már rögtön while-l csináltam, csak az volt a baj, hogy debugban néztem, és ott a localsokat, hogy-hogy tölti fel a sorokat, és mivel csomó sor ugyanazzal a számmal kezdődött nem láttam változást, ezért hittem azt, hogy elrontottam.
Erről a List-es dologról tudnál küldeni valami magyar linket, ami elmagyarázza? Vagy csak Google a barátom?
Köszi szépen a segítségetek,
zsambek` -
leximester
tag
válasz
martonx #4499 üzenetére
Szóval, van egy játékom, marketen, és a játékban elhelyezek mondjuk egy textboxot, és oda szeretnék "távolról" kiírni dolgokat. Tehát mondjuk az aktuális verzió újdonságait. Magyarán azt szeretném hogy a tárhelyről töltse le a szöveget, és utána ez szerepeljen az alkalmazásban. Ezzel azt akarom hogy bármikor megtudjam változtatni a szöveget. Arra lennék kíváncsi hogy ehhez mi kell. Remélem így már sikerült megérteni.
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4462 üzenetére
Sehogy, mert kiszedtem azt az egész részt a kódómból, mert ahogy láttam az csak a viewbag változót hozza létre, így csak a fent leírt enum maradt. De visszarakom a viewbag-os megoldást, meglesem úgy:
Na, így néz most ki a controller, visszatéve a viewbag-et:
public enum Sexes { Válassz_egyet, Férfi, Nő, Nem_szeretném_megmondani };
private void SetViewBagSex (Sexes Sex)
{
IEnumerable<Sexes> values =
Enum.GetValues(typeof(Sexes))
.Cast<Sexes>();
IEnumerable<SelectListItem> items =
from value in values
select new SelectListItem
{
Text = value.ToString(),
Value = value.ToString(),
Selected = value == Sex,
};
ViewBag.Sex = items;
}
//
// GET: /Regisztracio/
public ActionResult Regisztracio()
{
SetViewBagSex(Sexes.Férfi);
return View();
}és így a view-ban a DropDownList:
@Html.DropDownListFor(m => m.Sex, ViewBag.Sex)
Erre a dropdownlist-re ezt az errort dobja a visual studio:
'System.Web.Mvc.HtmlHelper<project.Models.RegisterModel>' has no applicable method named 'DropDownListFor' but appears to have an extension method by that name. Extension methods cannot be dynamically dispatched. Consider casting the dynamic arguments or calling the extension method without the extension method syntax. c:\Users\Trisztán\Documents\Visual Studio
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4460 üzenetére
Elolvastam, aszerint csináltam enum-mal. Ott viszont nincsenek ezek a dolgok leírva
A ViewBag-os megoldás azért nem volt jó nekem, mert a Html.DropDownListFor<> error-t dob arra, hogy
m=> m.Sex, "viewbag változó"Sima Html.DropDownList engedi így: Html.DropDownList("viewbag változó"); , de nekem mindenképp a DropDownListFor kell.
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4428 üzenetére
Teljesen hülyeséget akartam megvalósítani, már belátom
Ezzel elb@szni egy napot..
Basic projecten alapul amúgy a dolog.
Alapból az ugye nem a SimpleMembershipProvider-t használja, hanem a Default-ot. Na most én azt megváltoztattam a Simple-re, hogy tudjam használni a Websecurity.* cuccokat, de egy kisebb problémába ütköztem:A WebSecurity.InitializeDatabase* függvény ami nekem a global.asax.cs fájl App_start metódusában van létrehozza alapból a WebPages_Membership, roles és oauth táblákat az ab-ban, illetve a UserProfile táblát is. Na, most én annyit szeretnék, hogy a UserProfile tábla az eredeti UserId és UserName Key-eken kívül még sok más is helyet foglaljon benne.
Így néz ki a model class-em:
[Table("UserProfile")]
public class User
{
[Key]
[DatabaseGeneratedAttribute(DatabaseGeneratedOption.Identity)]
public int UserId { get; set; }
public string UserName { get; set; }
//public string Email { get; set; }
//public string Password { get; set; }
public string FirstName { get; set; }
public string LastName { get; set; }
public int Age { get; set; }
public string Sex { get; set; }
public string SecretQuestion { get; set; }
public string SecretQuestionAnswer { get; set; }
public int MoneyIn { get; set; }
public int MoneyOut { get; set; }
public int TimesWon { get; set; }
}Migrations be van kapcsolva, elvileg csak egy Update-Database parancs kellene neki a Package Manager Console-ban, hogy beállítsa ezeket az értékeket a UserProfile táblában, nem?
Ezt a hibát dobja a PacManC:
Column names in each table must be unique. Column name 'UserId' in table 'dbo.UserProfile' is specified more than once.
Na most ez mi az isten?! -
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4421 üzenetére
Miért nem?
Gondoltam több Controller-re osztom a különböző funkciókat, hogy átláthatóbb legyen, korábban egyben volt az egész, már a fejemet fogtam az átláthatatlanság miatt.
Akkor ugye úgy volt, hogy a controller-t szedtem ki az url-ből és csak az action/id látszott, DE default-ra volt állítva a kezdolapController.
Most pont fordítva szeretném ugye, a Controller-t kiírni és az Action-t nem.Vagy ez így hülyeség?
-
Brianiac
aktív tag
válasz
martonx #4284 üzenetére
Köszi, sokat segítettél!
Először beírtam kézzel a fill metódusba a selectet ahogy írtad, aztán meg újra meg próbáltam a wizardal is, ki is derült, hogy mi volt a gond korábban. A select után nem volt egyik mező sem kiválasztva, gondolom ezért problémázott. Órán már csináltuk ezt egyszer, de már elfelejtettem, szóval elég idegen volt az egész, de most már okés.
-
-
amargo
addikt
válasz
martonx #4035 üzenetére
Sso azert lenyeg, mert domainba leptetett gepnel legudja zavarni az iis el, itt nem szamit a ket site. Ugyan akkor, ha egy domainen kivuli geprol erkezel az iis fele az mind a ket site-on azonositast fog kerni. A lenyeg a ket kulonbozo site. Az egyiknek at kell adni a masikhoz a ticket-et, nyilvan elsonel, ha domainen kulul vagy, be kell jelentkezned. Az sl kliens es szervizek kulon siteon vannak, ezert szervizhivaskor a masik site is authentikaciot fog kerni, mar az auth xml letoltesehez is. Erre irtam, hogy az ntlm el atverheto elvileg a ticket masolasaval, de a kerberos nem.
-
sztanozs
veterán
válasz
martonx #3974 üzenetére
Nem a színvonal esik, hanem már sokkal többen tudnak azok közül kérdéseket feltenni, akik nem értenek az adott témához... 10-15 évvel ezelőtt, ha az ember nem tudott hozzájutni a minimális információkhoz egyszerűen bele sem kezdett egy ilyen témába - ha meg muszáj volt, akkor legfeljebb fizett érte. Ma persze a neten bármilyen segítség elérhető és potenciálisan az embernek bármit meg is csinálnak ingyen, hacsak nem tegnapra kell.
Szóval szerintem nincs több hozzá nem értő ember, mint azelőtt, csak anno a hozzá nem értők nem tudták hol feltenni a kérdéseiket. No ezért tartunk ott, ahol. -
Peter Kiss
őstag
válasz
martonx #3861 üzenetére
Hogyne vonatkozna. Ugyanúgy működik minden, mint egy asztali alkalmazás esetében. Amikor beérkezik az első kérés, akkor lefordítja az alkalmazást, majd indulhat a kérés kiszolgálása. Ha a web.config-ban a debug True-ra van állítva, akkor nagyon lassabban fordul le. Kérések között már nincs fordítás (amennyiben már minden lefordult.)
-
x007
tag
válasz
martonx #3849 üzenetére
Ja igen, EF-fel nem megy a ToString (wtf). Pár ötlet, ami eszembe jutott:
- csinálsz egy view-t amiben stringként jelenik meg a dátum (meh)
- tárolt eljárás (meh)
- parszolod a beírt értéket, ez alapján csinálsz egy .Year == x && .Month == y ..stb feltételt (munkás)
- más filter a gridhez, mert amúgy sem túl hatékony így keresni a db-ben (nem ismerem a grid, valsz ez is munkás lehet, de szerintem összességében ez a legjobb) -
x007
tag
válasz
martonx #3840 üzenetére
Ez itt a Linq to SQL lekérdezés:
MyDataContext ctx = new MyDataContext();
var q = ctx.Things.Where(p =>
p.Date.Value.ToString().Contains("2011"));A háttérben ilyen SQL hajtódik végre:
SELECT [t0].[Id], [t0].[Date]
FROM [dbo].[Thing] AS [t0]
WHERE (CONVERT(NVarChar(MAX),[t0].[Date])) LIKE @p0Teljesen jól működik, ötletem sincs mit lehet ezen elrontani
-
amargo
addikt
válasz
martonx #3837 üzenetére
Azért ne keverjük össze a LINQTo-t egy SQL-el nyelvvel.
"És vagy én fogalmazok bénán, vagy ez tényleg ennyire bonyolult? Vagy ennyire szokatlan egy SQL táblát dátumra szűrni?"Én is bénán fogalmazok, üdv
Egyáltalán nem szokatlan, miért lenne az? Én a problémát nem értettem, mert itt a lényeg: van egy karakterláncod és abban keresel egy szövegrészt, ez bizony ez egy egyszerű dolog még linq-ban is.LINQToObject-nak tessék utána olvasni, ha valaki SQL-t is használ csak bünteti magát a ciklusokkal
-
válasz
martonx #3771 üzenetére
Ja értem. Plaintextben jönnek a mezőnév-értékpárok, amiknek a lehetséges kulcsait sehol se akarod felsorolni újra. Hát érdekes kihívás ezt típusérzékenyre megcsinálni.
Gyanítom a Dynamic LINQ is reflexióra épül, talán nem lene lassabb puszta kézzel végigmenni a listán, lekérni reflexióval a property típusát, és a megfelelő Where feltételt rátűzni a selectre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Gaming notebook topik
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Raspberry Pi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Classic / Xbox 360
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- VR topik
- További aktív témák...
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest