- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karácsonyi telefonajánló 2024
- Fotók a vizor nélküli Google Pixel 9a-ról
- Mobil flották
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
acélkemény
csendes tag
Ahaaa, most már étem mire gondoltál! Látom még a színes sávot is kitetted, jó derultem rajta Koszonom szepen! Egyebkent hogy csinaltad a UserControlokat megfelelo mereture? Klonoztad oket esetleg vhogy, vagy vmi szamomra ismeretlen származtatás van a dologban?
[ Szerkesztve ]
-
acélkemény
csendes tag
Ezeket is jo tudni, de momentan arra gondoltam, hogy honnan tudja a Control, hogy oneki mekkora "szurkeseget" (azaz az a hatter, amin a gyerek-controljai vannak) kell hasznalnia? Ez az a "hatter", ami pont akkora meretu, hogy be lehet illeszteni oket egyma hegyere hatara, nem?
-
Briganti
tag
nagyjabol sikerult kibogozni hogy ki kivel van, de bele kot a Cache szocskaba, es aztmondja hogy:
The type or namespace name 'Cache' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
2008-s Visual Studiot hasznalok, vajon verzio problemak miatt nem ismeri a Cache tipust?
If debugging is a process of removing bug, then programming is a process of putting them in ...
-
Bumbi0
csendes tag
Köszönöm szépen valóban hasonló mint amilyet én szeretnék.
Azt meg tudod mondani, hogy ezzel mi lehet a baja?private GlobalHotKey ghk;
...
private void textBox_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)
{
ghk = new GlobalHotKey((Win32.KeyCodes)Char.ToUpper(textBoxBet.Text[0]), false, false, false, false);
ghk.Hotkey += new VoidEventHandler(Hotkey);}
Ezt a hiba üzenetet kapom futás időben: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Bumbi0
csendes tag
Nagyon jó lett az új verzió látom, hogy mit csináltál de nem értem !
El tudod egy kicsit magyarázni. Látom hogy sokkal rövidebb lett, de nem értem hogyan.
Egyébként ennél a verziónál nem lehet gond, ha egy textboxot nem hotkey regisztrálásra akarok hasznáni, hanem szöveg mezőnek? -
Bumbi0
csendes tag
Ez így miért nem akar működni? Lefordul, csak nem csinál semmit:
private void textBox_MouseDown(object sender, MouseEventArgs e)
{
TextBox textBox1 = sender as TextBox;
textBox1.Text = "";
textBox1.BackColor = SystemColors.Window;
}Viszont, ha mindegyikre egyesével hivatkozom, akkor működik.
pl.:private void textBoxLow_MouseDown(object sender, MouseEventArgs e)
{
if (low != null)
{
low.Dispose();
}
textBoxLowt.Text = "";
textBoxLow.BackColor = SystemColors.Window; -
Bumbi0
csendes tag
Hozzá akartam addni a HotkeyManager.cs fájlt a projekthez, de amikor futtatni akarom, akkor egy ilyen hibaüzenetet kapok:
Error 1 The type or namespace name 'Linq' does not exist in the namespace 'System' (are you missing an assembly reference?) D:\.projects\TS\TS\HotKeyManager.cs 4 14 TS
Ez mitől lehet?
-
Bumbi0
csendes tag
Köszi, igaz erre magamtól is rájöhettem volna.
Azt szeretném még kérdezni, hogy az új módszerrel meg lehet oldani, hogy ha rákattintok bármelyik textBox-ra akkor törölje a Hotkey-t.
Eddig így csináltam, de most már ugye ez nem működik:private void textBoxLow_MouseDown(object sender, MouseEventArgs e)
{
if (low != null)
{
low.Dispose();
textBoxLow.Text = "";
textBoxLow.BackColor = SystemColors.Window;
}}
És még valami. Azt hogy kell megoldani, hogy az egér billentyűit is be lehessen állítani Hotkeynek?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Briganti
tag
jajjj tenyleg, a multkor lementettem a videot, es elfelejtettem megnezni pedig mennyi munkat megsporolt volna, de mostmar megvan, es igy utolag is NAGYON SZEPEN KOSZI!!
kb 1 heti munkamat csinaltad meg 5 percbe, de aztmondjak aki hulye fizessen is meg erte
If debugging is a process of removing bug, then programming is a process of putting them in ...
-
FehérHolló
veterán
Azóta megoldottam a problémát.
XPath a sémára épül, ami nálam szükségtelenül elbonyolította volna a helyzetet, ugyanis a lekérdezés eredményét egy C# program dolgozza (majd) fel. XML-es LINQ ([link]) tökéletesen megfelelt a célnak. Egyébként ha az SQL alapú adatbázisokat kiterjesztjük úgy, hogy táblában lehet tábla is, akkor már elég értelmes dolog SQL (alakú) lekérdezésről beszélni XML adatbázisoknál is. Véges mennyiségű munkával létre lehet hozni olyan kódrészt, ami az alap "select xy from Z where kifejezés order by szabály" alakú SQL lekérdezést átfordítja XML-es LINQ-re. Az eredmény persze egy XML fa lesz. Hasonló analógiára meg lehet oldani a törlést és a változtatást is.
Az eredeti kérdésem arra irányult, hogy létezik-e ez már .NET keretrendszerben megírva, mert akkor nem kellett volna nekem összegányolnom.Az SQL to LINQ-et pedig nem használhatom.
Skynet is real. It's called Google.
-
Gregorius
őstag
A LINQ to SQL és az Entity Framework is ugyanúgy disconnected modellben dolgozik, mint a datasetes megközelítés. Maga az adatbázishoz kapcsolódás valóban kevésbé explicit, de architekturálisan ugyanaz a felállás: kliens kapcsolatot megnyitja, küldi a query szöveget, kapja az adatot, kapcsolatot lezárja.
A lényegi különbség ott van, hogy a kliensen hogy áll össze a command text illetve hogy a kapott adatból mi keletkezik.
Az EFv4 (végleges változat két hónap múlva) már kimondottan jól használható. -
Gregorius
őstag
EF és L2S használata esetén a lekérdezések mindig az adatbázis szerveren hajtódnak végre
A lekérdezés ott hajtódik végre, ahol én mondom neki. Ugyanúgy, ahogy a TableAdapternél is megmondom, hogy milyen lekérdezést futtasson a szerveren, aztán a helyi adatokat tologatom. Aztán ha valaki beleesik abba a hibába, hogy a lekérdezést és nem a lekérdezés eredményét köti hozzá az objektumaihoz, magára vessen. Olyasfajta dedikált repository, mint a tableadaptehez a dataset, ami tárolja az eredményt valóban nincs EF és L2S alatt, helyette bármilyen beépített vagy saját gyártású listába beleküldheted az eredményt. -
ArchElf
addikt
-
sunsaw
tag
Hát ezt honnan csaltad elő? Nekem nincs ott jobb klikkben az Add Service Reference, ahol szokott!
mod: Aztamindenit! Visual Studio Expressben ott van, a nagytesóban meg nincs! Pedig ismeri a template-t meg minden... wow! Na ezt majd remélem javítják! Még jó hogy Express alatt nézted meg, kiderült a turpisság!
[ Szerkesztve ]
Windows Phone 7 Developer
-
x007
tag
Szinkronizálni az Invoke metódussal lehet, tehát a fenti kód így módosítva működni fog.
ThreadPool.QueueUserWorkItem((s) =>
{
this.Invoke(new Action(() =>
{
personBindingSource.Add(new Person() { FirstName = "John", LastName = "Smith" });
}));
});A 'this' egy Form objektumra hivatkozik ezesetben.
Ha ehhez tartod magad, akkor nyílván thread safe lesz a grid, mivel csak a GUI szálon nyúlsz hozzá.
-
Gregorius
őstag
Csak éppen semmit sem fog érni, mert a háttérben párhuzamosan kizárólag annyi történik, hogy a feladatot beütemezi az egyetlen egy főszálra. Vagyis a ThreadPool.Queue teljesen fölösleges. Ha mindenképpen aszinkron hívás kell, akkor Invoke helyett a BeginInvoke használatos.
-
Gregorius
őstag
Ha már körbejárjuk a témát, kicsit még tovább is megyek. Ennél létezik egy általánosabb megoldás.
A Control.Invoke/BeginInvoke/stb. az WinForms környezetben használatos:
this.Invoke(new Action(...));
A háttérben pontosan ugyanezt csinálja a következő:
SynchronizationContext.Current.Send(
new SendOrPostCallback(...),
state);
továbbá betűről betűre ugyanez a kódsor működik WPF-fel, ASP.NET-tel és még COM+-os interoppal is, nem csak WinFormsszal.
Utóbbi esetben a BeginInvoke-nak megfelelő aszinkron hívás a Post.[ Szerkesztve ]
-
REDeath
őstag
még az lenne a kérdésem, hogy ahogy nézem, sok asp vezérlőnek vannak eseményei, amire a codebehindban írhatok kódot, de ezt csak úgy tudja megoldani, hogy generáltat nekem egy scriptet, és a javascript postolja az oldalt vissza a servernek. mai világban mondjuk pont nem aggódnék a js hiánya miatt, de szerintetek melyik a jobb megoldás, vagy az elfogadottabb?
az ha hagyom hogy generáljon javascriptet az eseményekhez és a js postbackeljen, vagy ha minden paramétert amire szükségem van az url-ben adok át, és QueryString-el lekérdezem?konkrét példa, hogy ki van listázva pár cucc, és rendezni szeretném. ListViewben van beépített lehetőség rendezgetésre, de gondoltam megoldom hogy pl.: default.aspx?rendez=irszam de az SqlDataSource ORDER BY része nem fogad paramétert, úgyhogy gondolom akkor nekem kéne belefűzni a paramétert valahogy stringként.
és itt már csomó problémába ütköztem, ezért gondolkoztam el, hogy megérik-e ezek a DataSourceok, vagy mindent én írjak a codebehind részbe, conn.open stb?Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
REDeath
őstag
listview-vel update nem ment, nem vette át a paramétereket, úgyhogy muszáj volt codebehindban ráerőszakolnom (így sikerült csak)
másik dolog amitől megőrülök, hogy VS2008 designerébe jól látszik, egy marhaegyszerű float. (így)
firefoxban meg ígyamint a képen is látszik egyik div valamiért bekerül a másikba mikor Debugra nyomok. Ezt hogy lehetne kiküszöbölni?
itt az aspx kódja, ebben látszik hogy nincs egymásban :/
egyáltalán mitől lehet? vs bug vagy mi?
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
FehérHolló
veterán
Én úgy látom, hogy Microsoft is érzi, hogy elavult. Például a kezünkbe adtak egy BackGroundWorker osztályt, ami a háttérben végzi el a marshallozást bizonyos esetekben, nem neked kell megírni a kódot, satöbbi.
Igazából jó lenne, ha ez nálam is működne, csak nekem egy while(true) típusú szálból kell adatokat szolgáltatnom. A BackGroundWorker végtelen ciklusosításával ezt jelenleg meg lehet persze csinálni, de ez a megoldás a BGWorker alapcéljától annyira eltér, hogy a későbbi frameworkökkel való kompatibilitásomat kockáztatnám.
shev7: Most nincs sajnos időm. Talán a hétvégén.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
A fenébe, pedig nem ezzel akarok most foglalkozni, mégis visszakacsintgatok a fórumra...
Nem irtózok egyáltalán a BGWorkertől, csak nem arra találták ki, amire nekem kéne.
Probléma, ha gyakran kell a GUI-ra írni? Az egész GUI-m arról szól, hogy akárhány (esetemben 2) 500kbit/sec és akárhány (esetemben 1), max 150kbit/sec sebességű, egyenként átlagosan 80%-ban kihasznált hálózat forgalmát jelenítsem meg egy "felhasználóbarát" felületen, on-the-fly szűrési lehetőséggel, meg ilyesmik. Ráadásul úgy, hogy a felhasználó is tudjon manuálisan, vagy ütemezve üzeneteket küldeni.
A kiírandó adatok értelmes pufferelése, pufferek karbantartása, kiírás ütemezése, satöbbi már kész. Csak ez a szerencsétlenség akasztott meg, hogy a GUI-ra csak egy fix szálból lehet írni. Nem akkora gond, eddig is delegate-ekkel dobálóztam a layerek között, de mivel tapasztalatlan voltam ilyen téren, nem számítottam erre az akadályra.[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Impersonation-nél meg kötelező (különben a megszemélyesített - általában magasabb jogú - felhasználóval "kiugrik" az elméletileg csak felhasználói joggal futó kódba)...
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
ArchElf
addikt
Tryfinally nem elég - ha nem szabad megbíznod a meghívó környezetben:
http://blogs.msdn.com/b/ericlippert/archive/2004/09/01/224064.aspx
http://blogs.msdn.com/b/shawnfa/archive/0001/01/01/400749.aspxAE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
ArchElf
addikt
De. c#-ban ugyanez megvan (throw; -val tovább tudod dobni az exception-t, mintha 'mise történt volna). Az exception filter csak egy plusz funkció - olyan, mintha a c#-ben a catch első sora így nézne ki:
catch (Exception ex)
{
if(!IsExceptionFilter(ex))
throw;
// exception további része
}AE
-
x007
tag
Elnéztem amit írtál, elnézést... De az eredményen nem változtatott
static bool admin = false;
private static void IAmSoEvil()
{
try
{
DoTheThing();
}
catch(Exception ex)
{
if (!Exploit())
{
throw;
}
}
}
private static bool Exploit()
{
Console.WriteLine(admin);
return false;
}
private static void DoTheThing()
{
try
{
admin = true;
DoTheAdminThing();
}
finally
{
admin = false;
}
}
private static void DoTheAdminThing()
{
throw new Exception();
}[ Szerkesztve ]
-
x007
tag
Megnéztem Refectorral a usingot, és tényleg úgy van ahogy írtad...
Kicsit utána gondolva:
Thread.Abort ellen hogyan védekeznél? Az bárhol történhet, catch vagy finally ágban is, súlyos inkonzisztenciát eredményezve. Nekem nem volt most semmi jó ötletem... így nézve már nem is igazán az a probléma, hogy a try-n kívülre rakja az objpéldányosítást a using, hanem sokkal messzemenőbb.Egyébként a gyakorlatban ez a szituáció szerintem nem játszik, mert a hívó fél szokott impersonationt csinálni, nem a hívott.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
nem mindent, hanem a programokat külön particióra és a játékokat is másikra. Az értelme pedig az lenne, hogy win reinstall esetén, kényelmesen csak a wint kéne telepíteni bár ez néha nem megy, mert sok program ezt a registry nevű borzalmat használja, ami repül megy a reinstallal, de szerencsére a legtöbb program nem ilyen gáz, viszont emiatt rendszer + hibernálófájl + 4 giga particiót kapott a win, amit ugye szép lassan, hónapok alatt bekebelez (kikapcsolt recoveryvel, shadow copyval, disk cleanuppal tisztítva, tempeket másik partición elhelyezve) nem tudni mire, így azon a partición nem maradt ennyi hely.
A program files másik particióra linkelésére én is gondoltam, de egy win szerű instabil és kiszámíthatatlan rendszernél már nem merek ilyeneket megpróbálni, uh linkeltem az installers mappát másik particióra, meg átraktam a page file-t, majd resize-oltam a particiót (persze ezt is külső programmal, mert a win7 beépített particionálója is rendkívül gagyi, és korlátolt képességű).szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
j0k3r!
senior tag
kiprobaltam, mukodik : ) asszem ez lesz a 'vegso' megoldas.
koszonom a segitseget!szerk: meg egy kerdesem lenne: van ebben a projectben 2 formom. alapertelmezetten a form1 'indul' el, de nekem az egyik menupont hatasara kellene, hogy a form2 is megjelenjen. hogy lehetseges ezt megoldani? (gondolom nagyon alap kerdes, de nem reg ota c#-ozok)
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ÚJ AMD RYZEN 7 5800X 16x4.7GHz GAMER PC 32Gb RAM 1.0TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X WIN11 GAR!
- Logitech G923
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-10400F / 11400F + Új RTX 3050!!! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- 0 perces GameMAX Destroyer Tempered Glass WHITE házak számlával!
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M3 2024 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia2025.10.17
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest