- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Taoharcos #4569 üzenetére
Nem tudom, nekem a Reiter István könyv teljesen elégnek tűnt. Akkor meg minek olvassam el angolul is ugyanazt?
Nyilván lehetne egyébként a Reiter könyvnél komolyabbakat is találni, de javaslom először nézd át azt, aztán ha hiány érzeted marad, esetleg már achitekt szinten, a mikro optimalizációkra fekszel rá, illetve a minél absztraktabb desing patternek a kedveinceid, akkor majd utána nézel guglin, vagy keresel mélyebb merítésű könyvet. -
drkbl
őstag
válasz
Taoharcos #4569 üzenetére
Nem könyv, de van hivatalos átképző anyag. Ezt a könyvet hallottam emlegetni, de tapasztalatom nincs vele.
-
martonx
veterán
válasz
Taoharcos #4566 üzenetére
A két nyelv szintaktikája, filozófiája hasonló szvsz a C#-é letisztultabb (de ezek szubjektív szempontok voltak). A C# ugyan fiatalabb, mint a Java, mégis mostanra jóval fejlettebb.
Ez már csak saját tapasztalat, és bőven lehet vele vitázni, de a C# erőforrás kímélőbb is, kevesebb memória használatával, alacsonyabb proci teljesítménnyel oldja meg ugyanazt a feladatot.
A Visual Studio (még az ingyenes Express is) pedig szerintem az egyik, ha nem a legfejlettedd IDE. Legalábbis Netbeans, Eclipse-el összevetve olyan mintha egy Opelből átülnél egy Mercedesbe. A komolyabb fizetős Java IDE-kről nincs tapasztalatom, lehet azok is hozzák a VS szintjét?
Mostanra a Mono révén a C# ráadásul egyre cross-platformosodik, Linux-on és OSX-en is lehet fejleszteni, futtatni. Sőt Android-on és IOS-en is, bár az ezekhez való külön licenszek a MonoTouch esetében szvsz erősen túlárazottak, viszont simán el tudom képzelni, hogy komolyabb projektnél megérik az árukat.
Összegezve viszont ezek nem akkora előnyök, hogy mondjuk csak ezek miatt az ember nyelvet, fejlesztői platformot váltson. Másrészt, ha eleged van az open-source instant út keresésekből, Linux-os szopásokból, folyamatos kísérletezésekből álló fejlesztésből, és sosem tudsz szívből örülni annak, hogy kijött az új java/tomcat/akármi, mert fog-e vele az eddigi kódom működni, akkor mindenképpen javaslom a .Net-es világot.Nem csak VS-el lehet C#-ot fejleszteni, de miért szivatnád magad mással, hacsak nem Linux-on vagy OSX-en akarsz C#-ozni. VS-nek van ingyenes változata, kezdetnek teljesen megfelel, de ne lepődj meg azon, ha belefutsz a korlátaiba (pl. Oracle DB-t nem fogsz tudni vele használni, ami Java-s világból érkezvén gondot jelenthet).
VS alternatíva a SharpDevelop (ez is csak Windows-on fut), illetve a MonoDevelop (ez windows-on, Linux-on és OSX-en is telepíthető).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged