- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
dany27
őstag
válasz
escape #11940 üzenetére
nah mindjárt kiderül felrakom, thémákat már úgyis akartam rá
Mire vissza kapom windóz CDm már nem is kell
Am azért még mindíg nem értem mi az az olvasási hiba :S
Nem tudsz vmi olyasmi progit mint a HDsentinel csak linuxra? mert azért megnézném h télleg 100% e a winyóm?!Jah hogy tudok berakni olyan dolgokat amik a linuxal együtt induljanak?? pl: amsn, skype stb...
-
sh4d0w
félisten
válasz
escape #10431 üzenetére
Bootolható telepítőlemezeket nem a legnagyobb sebességgel szokás írni, hanem az elérhető legkisebbel. Mivel mindig ugyanott akad el a telepítés, valószínűleg - és a CRC ellenőrzés ellenére - nem frankó az a lemez. Írd ki újra, lassan, max. 4x-es sebességgel és valószínűleg jó lesz.
-
rtom
senior tag
Ebben a cikkben írtak szerint van open-source driver és catalyst is. Envy megmondja, milyen verziójú catalyst-ot tud telepíteni, legalább 8.6 kell.
Ugyenezen cikk eredményei szerint nem éri meg (most még ) 4850-et venni, nem gyorsabb, mint a 3870 (gondolom, ez a driver miatt van).
-
-
Laybee
őstag
Szóval, ha a gép indul, elindítom a ubuntut, akkor nekem nem kérdezz felhasználói nevet, se jelszót csak elindul, ez így volt 2 napja is. De ha kijelentkezek vagy ha ctrl+alt+backspc-t nyomok, akkor kéri jobb alsó sarokban a felhasználó nevet, ezen kivül semmilyen menü nincs, se beállítások se semmi. Csak egy csupasz asztal (háttérkép), se ikon se menü, semmi.
Firefox is úgy indul, hogy asztalra jobb klikk, lecsúszik a menüje és ott van a web browser. Van terminal emulatorom is ha parancsószóval kellene dirigálnom, de ahhoz még nem értek.
Ja még valami, az előbb olyanról beszéltem mint ami neked van beszúrva kép a leírásodba itt. Nekem is ilyen kell -
Laybee
őstag
Annyi van, hogy most csak háttér van, se felül se alól nincs tálca. A firefoxot is csak úgy indítottam, hogy jobb klikk az asztalra és a lejövő menüben van benne.
Amúgy láttam egy videót, de nem tudom hol ahol a megnyitott ablakokat 3d-ben lehet váltani forgatni. Nekem így túl pucérnak tűnik, azért tettem fel az lxde-t.
-
Laybee
őstag
Na, sajna nem tudom mit csináltam de működik. Tegnap sudo pppoeconf és csatlakozás és semmi. Most hogy írtátok a Firefox offline módját, mondom megnézem, nehogy ekkora malőr miatt ne menjen. De már eleve online mód és működik, nem csináltam vele semmit. Ki érti ezt?!
Vladi: Bocsánat a tiltott szóért, többször nem fordul előVagyis megpróbálom.
-
Laybee
őstag
Olvasgattam már az adsl beállításáról és ott is csak ezt a parancsot mondták, én beírom, minden adatot megadok, de mégse működik. Legalábbis a firefox nem hoz be semmit.
Van itt még valami. Nekem az online ügyfélszolgálaton ki van írva hogy feljelentkeztem az Ubuntal, csak épp forgalom nincs rajta. Mitől lehet?
-
bbandi
tag
Azt azért hozzátenném, hogy csak akkor lesz telepítés után magyar, ha telepítés közben eléri a netet, és letölti a megfelelő csomagfájlokat. Különben utólag kézzel kell felrakni. (nem nagy ördöngösség, rá kell keresni a csomagok között, hogy hungarian, onnan elég logikus)
-
qwertly
addikt
-
Roxy
tag
Köszi. Összehoztam a dolgokat.
Exaile-t raktam fel. Egesz jo. 1 gondom van vele, meghozza, hogy nem talalom, hogyan is tudom lecsukni hogy csak az ora mellet legen az ikonja, es lenn a talcan ne legyen ott az ablaka.
Masik gondom: Mplayert felraktam, de csak hangom van, kepem nincsen videoknal.
VLC-t is felraktam, nala van, viszont a feliratokkal gondom van. Sikerult mar beallitanom, hogy az ekezetes betus sorokat is mutassa. Kis ablakban normal meretuek a betuk, de full screenben mar baromi nagyok, es sokszor csak a szoveg egy reszlete vilan fel. -
n0_gAboR
őstag
Tedd fel a fusion-icon csomagot, inditsd el, onnan egyszeruen tudod valasztani mi legyen a Compiz alatt a window decorator.
Emerald temakezelot is tudsz belole inditani.
IMHO az emerald eleg szar, es alig fejlesztik. Raadasul csomo tema van Metacity-hez, amit atvesz a gnome-window-decorator. Az miert nem jo?
-
Szia!
"Filename: Linux_Printer_Package.tgz"
Csomagkezelés:
Ubi, Debian: *.DEB
Fedora, SuSE: *.RPM
Slackware, Frugalware, Gentoo stb.: *.TGZ
Na vajh milyen csomagot találtál....
Megoldás: alien progi (TGZből csinál DEBet, és RPMet STB...)
(bár én úgy tudom, hogy qrva régen linezel úgyhogy....
)
-
Lortech
addikt
Csak azt kell tenned, amit ír, menj a [link] címre, töltsd le a "Java SE 6 Documentationt", csomagold ki és telepítsd fel a leírás szerint.
(szerk: nem kell kicsomagolni sem, csak a jdk-6.doc.zip-et be kell másolni a /tmp-be, és a nyomni egy entert a telepítőben, onnantól már tudja a dolgát.)Másik megoldás, ha nincs ténylegesen szükséged a JDK doksira, akkor Synapticban keress rá a "sun-java6-doc" csomagra, és távolítsd el, majd alkalmazd.
-
-
Nkboy
senior tag
Köszönöm szépen!
Közben találtam Én is egy magyarnyelvű leírást: Grub hogyan
-
FehérHolló
veterán
A "Module" section hiányzott az xorg.conf-ból...
Így most minden szép és jó. Köszi neked és a többieknek is, akik gondolkodtak a problémán!Kicsit furcsa, hogy driver után eltűnt az ablakok jobb felső sarkából a minimize, maximize és a close gombocska.
(Megoldható alt+F#-el, csak fura...)
-
vamzi
senior tag
zerintem lehet és ha jol emléxem itt ebben a topicban is volt már róla szó.ha vissza olvasgatsz megtalálod, vagy ott a kereső
nem tudom milyen címszóra keress
sámli: ha a sebességre érted, akkor feltette a vga drivert, ha a kinézetre érted, akkor fantázia plusz desklets plusz cssn vagy mi a fene
meg compiz.asszem ennyi.
-
vamzi
senior tag
-
-
valóságépítő
tag
bocsánat
én így telepítettem:synapticsban ezt a repót add a 3rd party softwerekhez:
deb http://ppa.launchpad.net/gilir/ubuntu gutsy main universe
(csak más cuccost majd ne nagyon töltögess innen).
Egy update után keress a screenletsre, és akkor úgy tudod telepíteni, hogy szól mindig ha van frissítés valamint megjelenik egy screenlets menü a system/preferences-ben, ahonnan majd kezeled a screenleteket.
-
-
rtom
senior tag
Nvidia kártyával gond nélkül menni kell a compiznak, az első hsz.-ben leírtak szerinti driver-telepítést követően. Aztán a ccsm telepítése után azt az effektet állítod be, amit akarsz. Nekem pl. tetszik, hogy ha a munkaterületről kimozgatom a kurzort, akkor fordul egyet a kocka.
A Vista-s launchpad-hoz hasonlót a gdesklet tud, bár én csak annyit csináltam, hogy beszúrtam plusz egy panelt, átlátszóvá tettem és ide pakoltam az összes ikont. így néz ki (bár ez a kép nem emiatt van fenn)
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged