- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
dany27
őstag
Sziasztok!
Felraktam Sambat egy 11.04es Ubira, beconfigoltam majd újra szerettem volna indítani de amikor kiadta az etc/ini.d/samba restart-ot azt kaptam hogy nincs ilyen file vagy....
És tényleg nincs benn a samba az init.d-ben!
Mi a franc történt hogy nem került oda a telepítéskor? Hogyan tudom orvosolni ezt a problémát?Előre is köszi!
-
dany27
őstag
hali
egy olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom azt megoldani hogy ha mondjuk megy egy firefox és az használja a hangot és elindítok mondjuk egy xmms-t akkor ne kussoljon el a másik is. Vagy pl ha olyan oldalt nézek neten ami nem tom mért "fogja" a hangot(közen nem is szól rajta semmi sem) akkor elsem indul a lejátszás a totemben....
Előre is kössz!
-
dany27
őstag
köszi! Body és harry! mindkettő megoldás elgondolkodtató! így elég necces mappánként szabályozni a jogokat.... ha mit tom én az x meg az y mappát akarom az egyik juzernek de a másiknak csak az y-t akkor ezt csoportal neccesen oldom meg mondjuk ha kimondottan user neveket rendele hozzá nem csoportot akkor az megy, de tegyük fel hogy több száz usert kell kezelnem akkor ez így elég necces illetve macerás!
Am ez csak egy feltevés, csak a tudásom szeretném minnél jobban fejleszteni!
Köszi a segítséget!
-
dany27
őstag
azt tudom h minden megosztott könyvtárhoz kell rendelni a configba bejegyzést de azt hogy oldom meg hogy be is azonosítsa hogy ez az x vagy az y user??
Jelenleg csak annyi van hogy nincs guest acc és adtam hozzá egy samba usert és csak azzal tudok belépni ez mind szép és jó csak hogy oldom meg hogy ki melyikhez férhessen hozzá??
Jelenleg így van:
[global]
workgroup = WORKGROUP
netbios name = 192.168.1.3
security = user
guest account = nobody
os level = 66
local master = yes[public]
comment = public
path = /media/data1/Public
browseable = Yes
read only = no
guest ok = no -
dany27
őstag
sziasztok
egy olyan kérdésem lenne hogy azt sambával hogyan tudnám megoldani hogy osztanék meg cuccokat hálózaton de mindenki csak azt tudná elérni amihez joga van. Itt nem arra gondolok hogy hozok létre juzereket sambához és mindenkinek a home-jához adok jogot hanem azt hogy mondjuk a x felhasználó a w és a z könyvtárat érje el az y nevű a b-t és a Z-t míg harmadik meg mindegyiket mondjuk!
Jah meg még egy olyan kérédés hogy a mitől van hogy nem tudok belépni FTP servere(pureftpd). Futni fut de mikor beírom a jelszót vár egy csomót és egy 530as hibát ad vissza! SQL-be vannak letárolva a juzerek! Jah és még egy olyan hogy valahogy nem tudnám összehangolni a sambával hogy közös DB-ből dolgozzanak?? Mert ha új felhasználót adnék hozzá akkor egyszuszra az FTP userek közé is hozzá adnám, így kicsit egyszerűbb lenne nekem hogy nem kell több helyen létrehoznom hanem egy gobális DB-ből dolgoznának!
Előre is kössz!
-
dany27
őstag
válasz
Major Major #21887 üzenetére
jah bocs én még a 2-es verziót használom, nekem az is megteszi!
De a 10.4 az még nem csak alpha verzió?? Mire jó azt használni -
dany27
őstag
hali
felraktam az alsa drivert a hangkarimhoz de még mindíg nincs hang :S
Mi lehet a gond??
Má tényleg nem tudok semmire se gondolni. Legfrisebb driver van fennt de hang az nuku.... -
dany27
őstag
válasz
Speeedfire #21724 üzenetére
nah felraktam a drivert de most sem szóls semmi és színt úgy nem jelenik ott meg! Pedig hiba nélkül felment
Ez van a modules.conf-ban
# --- BEGIN: Generated by ALSACONF, do not edit. ---
# --- ALSACONF verion 0.4.3b ---
alias char-major-116 snd
alias snd-card-0 snd-card-x
alias char-major-14 soundcore
alias sound-slot-0 snd-card-0
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss
options snd snd_major=116 snd_cards_limit=1 snd_device_mode=0660 snd_device_gid=29 snd_device_uid=0
options snd-card-x snd_index=0 snd_id=CARD_0 snd_mpu_port=0x300 snd_joystick=0x300 snd_pbk_frame_size=128 snd_cap_frame_size=128
# ALSA portion
alias char-major-116 snd
alias snd-card-0 snd-xxxx
# OSS/Free portion
alias char-major-14 soundcore
alias sound-slot-0 snd-card-0
# card #1
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss
# --- END: Generated by ALSACONF, do not edit. ---Mi a bánat lehet a gond?
-
dany27
őstag
válasz
Speeedfire #21724 üzenetére
hmmm eddig sosem kellet nekem uborkához hangkártya driver... mindíg ment magától! Eddig abba voltam h realtek oldalán csak windózhot van
Köszi! Remélem ez megoldja majd
-
dany27
őstag
hi
az mért van hogy egyáltalán nincs hang nekem ubuntun(9.10)??
Ha megnyitom a hangbeállításokat akkor ott sem jelezi ki hogy lenne hangkari fennt.....Mi lehet a gond??
ELőre is köszi!
-
dany27
őstag
sziasztok
Az miért van hogy ha kiadom az lsusb parancsot akkor egy eszközt sem ír ki nekem??
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
hi
van egy kodak Z740es digitális fényképezőm amit szeretnék felismertetni linuxal de nagy ívbe tojik rá, felraktam gphoto2t ami elvileg felismeri de hiába adom ki neki gphoto2 --auto-detect parancsot nem talál semmit.(A gép be van kapcsolva)
Valakinek valami ötlet?
Előre is kössz!
-
dany27
őstag
válasz
Speeedfire #21344 üzenetére
hali
ezt írja hibának mikor elszeretném indítani a pure-ftpd:
Starting ftp server: /usr/sbin/pure-ftpd-wrapper: Invalid configuration file /etc/pure-ftpd/conf/CreateHomeDir~: No corresponding directiveEz a konfigja:
MYSQLSocket /var/run/mysqld/mysqld.sock
#MYSQLServer localhost
#MYSQLPort 3306
MYSQLUser root
MYSQLPassword daniel91
MYSQLDatabase pureftpd
#MYSQLCrypt md5, cleartext, crypt() or password() - md5 is VERY RECOMMENDABLE uppon cleartext
MYSQLCrypt md5
MYSQLGetPW SELECT Password FROM ftpd WHERE User="\L" AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MYSQLGetUID SELECT Uid FROM ftpd WHERE User="\L" AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MYSQLGetGID SELECT Gid FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MYSQLGetDir SELECT Dir FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MySQLGetBandwidthUL SELECT ULBandwidth FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MySQLGetBandwidthDL SELECT DLBandwidth FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MySQLGetQTASZ SELECT QuotaSize FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MySQLGetQTAFS SELECT QuotaFiles FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")Mi lehet a gond??
Előre is köszi
-
dany27
őstag
válasz
Speeedfire #21344 üzenetére
mármint a mysql.conf-ot??
a Createhomedirben valamint a chrooteveryoneban csak annyi van hogy yes.am másik kérdés az mitől lehet h amikor gépelek néha neki áll oszt kitöröli az egészet(mintha folyamatosan nyomnám a backspacet) vagy az utcsó leütött betüt írja tovább...??
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
hali
felraktam egy pure-ftpd server mysql támogatással de mikor akarom indítani ezt a hibát kapom:
Starting ftp server: /usr/sbin/pure-ftpd-wrapper: Invalid configuration file /etc/pure-ftpd/conf/CreateHomeDir~: No corresponding directiveMi lehet a gond?? createhomedirben benne van a yes és a neve is jó nincs benne eltérés
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
Az igény nem nagy egszerűen csak egy olyan gép kell amin lehet kicsit böngészni meg maximum MSNezni ennyi! Semmi másra nem kell! Ha a járek hétvégére haza jön a koleszból tudjon mint egy kicsit netezni.
Aztán ha mégsem jön be neki én nem bánon ez nekem csak hasznomra vállik, mivel ha valahol elakadok akkor kiderítem h mi a gond és onnétól bövült a tudásom
Én senkitől sem fogadok el pénzt azért mert tudom h ez nekem csak hasznos h minnél töb gyakszát szerezzek.Net szükséges mindenképp hogy felépítsem a rendszert ugye?? (Mert akko belekell raknom egy háló karit akkor addig....)
Kössz a linket tanulmányozni fogom! -
dany27
őstag
válasz
Major Major #17655 üzenetére
nah jah lehet benn valamai, de ne akkkor már volt szerintem mikor ezt vették mert nekem 2002 óta van netem és ez a gép szerintem olyan 2003 fele lett véve.....
Mondjuk az tény hogy nem így nézett ki.... De gazdájának az volt a kérése h a legtöbbet hozzam ki ebből így szerintem ubi lesz rá. XP kizárva az egy ram gyilkos! Jah és bonusként még WiFi is kell h mennyen benn egy Belkin USB kulcsal....
Mennyire támogatja ezeket a Belkin USB stickeket az ubi?? Itt is annyira chip függő mint a rendes kártyáknál??
-
dany27
őstag
válasz
Major Major #17653 üzenetére
háth pedig ez van! Nincs lehetőség fejélesztésre, még ha nekem lenne a fiókban SD RAM de sajna nincs.....
-
dany27
őstag
hi
Régebben kértem tanácsot itt egy géppel kapcsolatban ami elég elavult már de meg kéne rá találni a legjobb megoldást hogy mi futna rajt a legjobban a sok közül.
A vas:
900mhz celeron
256 mb ram
20GB HDD
Ati 7200 64 MB RAMA vasra ránézve én szerintem mindenképp linux kellene rá de nem tudom hogy mennyire lenne gyorsabb ha csak egy ubuntu minimalt raknék fel a rendes ubuntu helyett....
Szerintetek??
Rtommal régen tárgyaltuk csak akkor nem voltam pontosan képben hogy mik a pontos paraméterei a vasnak...
Előre is köszi!
Illetve hogy ennek mennyire bonyolult a kezelése??
Mivel nem gyakorlott linuxosnak lesz hanem csak ilyen netezősgép egyik ismerősnél... -
dany27
őstag
közben már én is rájöttem hogy ezzel sem lesz nehezebb, szóval marad az amit te is írtál.
Am olyan kérdés hogy milyen karbantartási műveleteket érdemes elvégezni időköznként a rendszeren ??Felfrtissítettem a rendszert a legújabb verzióra így a gruban most választhatok két verziójú kernel között a régebbit kiszedtem. Az úgy jó ha a menu.lst-ből kivettem ezeket a részeket:
title Ubuntu, kernel 2.6.17-10-generic
root (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.17-10-generic root=/dev/sda5 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.17-10-generic
quiet
savedefault
boot
title Ubuntu, kernel 2.6.17-10-generic (recovery mode)
root (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.17-10-generic root=/dev/sda5 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.17-10-generic
bootA kernel verziója nem pont ez csak példaként szúrtam ide be hogy értsétek.
Bocs a sok hülye kérdésért csak apránként ismerkedek a linux rejtelmeivel....
-
dany27
őstag
Üdv!
Szeretnék ISO-kat fel illetve lecsatolni linux alatt.
Ezt a leírást találtam hozzá: [link]Meg is csináltam úgy ahogy itt van de mégsem jelenik meg az a menüpont a helyi menüben mint aminek megkéne. Magyarán nem tudok fel illetve lecsatolni cuccokat.
Végrhajtási jogot adtam mind a két filenak majd átpakoltam őket oda ahova kell.
E műveletek során nem kaptam hiba üzeneteket.Mi lehet a gond?
-
dany27
őstag
válasz
Csakénvagyok #17031 üzenetére
Már semmi megoldottam, én voltam makákó
-
dany27
őstag
Hi!
Valamiért csak az egyik az egyik partíciómat csatolja fel az ubuntu automatikusan s mikor rákattintok a másikra egy olyan hibát dob hogy csak rendszergazda csatolhazja a a media/... helyre.
Itt az FSTAB-ból az a rész ami elvileg felcsatolja őket:
#WinXP:
UUID=E89007B390078772 /media/WinXP ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0 0
#Data1 :
UUID=88B8A2C1B8A2AD5E /media/Data1 ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0 0
#Data2:
UUID=88B426281CDCC095 /media/Data2 ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0 0Ezek közül csak a Data1 csatolódik fel automatán.
Az UUID-ek stimmelnek.(lekértem blkid-al és ugyan azok amik itt vannak)Mi lehet a gond??? Előre is köszi!
-
dany27
őstag
sziasztok
Adott egy ilyen kaliberű gép:
Intel celeron 900hmz
128 mega ram (lehet hogy 192, nem emléxem)
Valami ATI vga.
és egy 20gigás maxtor vinyóÚgy gondoltam hogy ennek kicsit sok az XP és egy Ubuntu jobban, gyorsabban futna rajt mivel kisebb a rendszer igénye, jobban össze van rakva.
9.04 jó lesz rá vagy esetleg van valami szerényebb konfigra szánt verzió??
Előre is köszi a válaszokat.
-
dany27
őstag
Nekem is volt egy hasonló esetem. Adott volt egy gép ami benn volt BIXbe Ubuntu nem tom hány futott rajt nah és állandóan azt csinálta h bontotta a kapcsolatot ergo nem értük el kivülről se az operátor kolléga a bentről a teremből sem tudta pingelni. Restart után minden ok lett, aztán megint eltelt egy kis idő s megint nem volt jó.
Nah került bele egy normális háló kari, s ezután minden normalizálódott.Mondjuk máig sem értem mért nem volt jó neki az alaplapi realtek háló kari
.
-
dany27
őstag
válasz
CPT.Pirk #16792 üzenetére
Akkor rakj fel egy angol verziót, s csak a nyelvi packot töltsd le hozzá.
Katt a linkre s már telepszik is(Már ha engedve van a firefoxban)
3.5.1:[link]
3.5.2:[link]3.5 Telepítés
Rendszer -> Adminisztráció -> Szoftverforrások lapon jelöld be az előzetesen kiadott frissítések vagy már lehet h az ajánlott között van s akkor a synpaticban is bennt lesz a 3.5.A nyelvi fájlok meg fentebb vannak.(Mivel úgy tudom h egyenlőre csak angol pack lesz így is benn a synpaticban.) De a nyelvi fájl után magyar lesz, szvsz no para.
-
dany27
őstag
abból hogy van néhány progi mint pl: skype, amsn ami alapból indul nekem, nah és ezek addig nem hajlandóak futni míg elnem indítom a GUIt. Am le is kérdeztem terminálban hogy fut e a firestrarter és nem. Csak akkor ha én elindítom a GUIt. Am ugyan ez a helyzet a ufw-vel is!
-
dany27
őstag
sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. van egy USB-s külső rackem és az abban lévő winyót valamiért nem csatolja fel, mikor meg akarom nyitni, ezt a hibát adja: [link]
FSTAB szándékosan nem raktam bele mert nem mindíg van itthol így nem szükséges az automata csatolás.2. Felraktam firestartert hogy tudjam könnyen konfigolni a tűzfalat de vmiért nem indul el a gép indulásával. Nem a GUI részéről beszélek. Mert amíg nem indítom el a GUIt addig pl a skypeot nem engedi csatizni.
Előre is köszi a válaszokat
-
dany27
őstag
hi
van egy broadcom chipes wifi kártya a gépembe.
Tudok vele csinálni vele vezeték nélküli hálót??
Úgy értem hogy én kapom a netet vezetéken és WiFi-vel szornám szét..Előre is köszi!
-
dany27
őstag
hi
csak nálam bug vagy a krusader tényleg lassaban dolgozik NTFSel??
Mert pl ha valamit véglegesen törlök akkor azt ha simán akár milyen progi nélkül teszem az pár sec de ha krusderal törlöm ugyan azt a 4gigás isot akkor az azzal eltart egy jó darabig! -
dany27
őstag
vladi: már jól felcsatolja automatán őket uid szerint adtam meg így megy jól!
Am felraktam a guardogot h tudjam valamivel konfigolni a tűzfalat.
Elég csak felrakni és bepipálni amiket akarom hogy engedjen no meg ha kell akkor csinálni egyéni portot??
Vagy kell még vmi egyéb speciális dolog?? -
dany27
őstag
windózom van és lehet h szabálytalanul lett leállítva de jelenleg GRUB nem indítja el vmiért.
vagy rossz az MBR nem tudom.
Nah de akkor mikor nincs benn az FSTABan és csak akkor csatolja fel mikor rákattintok a személyes menüben valamelyikre akkor szó nélkül felcsatolja mind!
Csak így nem jó mert így mindegyikre kattolni kell h csatolja fel. -
dany27
őstag
automatikussá akartam rakni 4 partíció felcsatolását ezt raktam az fstaba:
/dev/sdb1 /media/winxp ntfs-3g defaults 0 0
/dev/sda1 /media/mobilrack ntfs-3g defaults 0 0
/dev/sdb5 /media/Data1 ntfs-3g defaults 0 0
/dev/sdc5 /media/Data2 ntfs-3g defaults 0 0ebből a két data nevű partíciót fel is csatolja de a másik ketőtt nem és mikor rájuk kattintok kiírja h nem csatolható a részletekben meg azt hogy csak rendszergazda csatolhatja :S
-
dany27
őstag
emeraldban lévő thémákat hogyan tudom használni??
Keresem de nem találom hogy hol kell őket beálítaniAm most hogy hosszab távra tervezek linuxal nem kéne tennem vmit a biztonságért??
-
dany27
őstag
ha a hd0 a windózos winyó akkor szerintem azon lesz a grub mintha azt adtam volna meg neki h setup hd0.
De őszintén most nincs hangulatom windózozni jó ez a linux nekem
Csak kicsit csinosítani kelleneLáttam valakinek volt a desktopján ilyen CPU használtság kijelző meg minden azt hogy tudom felrakni ??
Meg berylt tudok rá rakni?? mert nincs benn a 8.10es ubiba?!
nem ismeri a berylt a synpatickiadtam h sudo apt-get install beryl, de nem megy mert nincs ilyen pack
-
dany27
őstag
nah szval mikor felraktam linuxot nem volt grub egyből windóz indult!
Ezért live CD-ről újra raktam a grubot és azóta csinálja ezt h no such partition!
Igen két külön winyón van a windóz és a linux a windózé az első winyó a boot sorendben!Am nyomattam már egy fixboot fixmbrt de semmi!
ELég csak ezut a két parancsot beírni a javító konzolban nem ?? -
-
dany27
őstag
/dev/sdb1 on /media/disk type fuseblk (rw,nosuid,nodev,allow_other,blksize=4096)
ezen van a windóz
Major Major:
így nézz ki a windóz része a menu.lst-ben:# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/sdb1
title Microsoft Windows XP Professional - magyar
root (hd0,0)
savedefault
makeactive
map (hd0) (hd1)
map (hd1) (hd0)
chainloader +1 -
-
dany27
őstag
válasz
escape #11940 üzenetére
nah mindjárt kiderül felrakom, thémákat már úgyis akartam rá
Mire vissza kapom windóz CDm már nem is kell
Am azért még mindíg nem értem mi az az olvasási hiba :S
Nem tudsz vmi olyasmi progit mint a HDsentinel csak linuxra? mert azért megnézném h télleg 100% e a winyóm?!Jah hogy tudok berakni olyan dolgokat amik a linuxal együtt induljanak?? pl: amsn, skype stb...
-
dany27
őstag
válasz
vizimi #11931 üzenetére
én is sokszor voltam így hogy meghátráltam!
Én is most futottotam neki sokadikra! Mindíg ragadt/ragad rám valami.
Jelenleg mást nem is tudok használni. Mivel windozom meghalt és a "szerszámos ládám" a havernál van
Am szerintem ahogy jönnek elő a problémáid/gondjaid úgy fogod őket szépen sorban megtanulni.Nekem is lenne jelenleg egy kérdésem. Mégpedig az hogy miért van hogy minden féle színben pompázik a fejléc az ablakoknál?? Pl ha rámutatok a minimize ikonra akkor szürke lesz az egész!
Ilyen: [link]
-
dany27
őstag
UP: most meg müxik úgyis ha bennt a rack :S
ki érti ezt :S
már csak a wint kéne megmahinálni h az is bootoljon... -
dany27
őstag
pontosan sdx alakban vannak
csak a rack ide a többi mint SATA2
ennyi az fstab:# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/sdc6
UUID=baffbe12-0cc8-4bea-ba4f-6b7422696608 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /dev/sdc7
UUID=8a0d19e4-d69d-4c81-8074-1e4cc62efab6 none swap sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0 -
dany27
őstag
válasz
Major Major #11908 üzenetére
nah megpróbáltam
alapban hd 0,3 volt én végig próbáltam hd 1 hd 2 semmi különbség viszont ha az van ott h hd0,0 akkor lemezolvasási hibát ír ki s nem 22es hibát :S
-
dany27
őstag
válasz
Major Major #11906 üzenetére
és mégis milyen karakterra írjam át??
-
dany27
őstag
az nem fog menni mert vmi kaki vna a winel :S
Amikor kiválasztom h XP induljon no such a partition hiba üzi és onnét csak a boot menübe tudok vissza menni!Az nem érdekes ha nincs windóz csak a partícióim legyenek meg
Érdekes egyet felcsatol de semmi többet! Mindíg a mobil rackemet :S -
dany27
őstag
nah a második grub újra rakás meghozta a gyümölcsét
am az mért van hogy néha nem csatolja fel a meghajtóimat??
Amikor rákattintok kiírja h nem csatolható kötet? :S -
dany27
őstag
válasz
ngabor2 #11900 üzenetére
nos kiszedtem a racket semmi változás megen csak a windóz indul :S
De a grubot már raktam újra így:Miután bebootolt a Live CD-s rendszerünk nyissunk egy terminált és adjuk ki a következő parancsot:
$ sudo grub
A parancs után a "grub>" prompt fogad minket (grub shell). Itt a következő parancsokat adjuk ki:
$ find /boot/grub/stage1
Ha egynél több elérési utat adott az előző parancs, akkor válasszuk ki azt a telepítést, amelyiken tárolni szeretnénk a grub állományait.
$ root (hd?,?) Ide írjuk be a find parancssorra kapott választ. (pl. hd0,0)
Telepítsük a grubot az MBR (Master Boot Record) -ba.
$ setup (hd0)
Ezután lépjünk ki a grub shellből:
$ quit -
-
dany27
őstag
van 3 winyó a gépembe egy 500as samsung egy 160as maxtor+160WD Rackbe!
az 500as egy darabján van a windows először még egy particiót csináltam az 500ason a linuxnak felraktam rá de a windows bootolt jó mondom akkor lehet nem tetszik neki h egy winyón van a két Os. ezért csináltam egy partíciót neki a 160as maxtoron ott is ugyan ez a szitu.Majd ezek után próbáltam a grub ujra rakást. Ami sikeresen le is futott de semmi változás :S
-
dany27
őstag
hi
felraktam egy windows mellé egy 8.10es ubuntut de a grub vmiért nem indul el azaz egyből a windóz bootol s nem tudok választani az OSek közt!
Már próbáltam újrarakni a grubot de semmi változás.Mi lehet a gond??
-
dany27
őstag
hi
az mitől lehet időnként általában max 15 perc múlva meghal a netem ??
Ilyenkor IP-t se kap a routertől!
Ha újra indítom az általában használ neki!Előre is köszi!
-
dany27
őstag
hi
vissza térve a teganpi MSNes problémámra hogyan tudom meglesni hogy milyen portok vanna nyitva?? vagy min akar kimenni vagy bejönni vmi csak épp nem engdei??
Mert ha hálozati segédeszközökben keresek portot a gépem IPjétmegadva nah ott elég érdekes dolog jön ki olyan portok amiket én ki se nyitottam, de azok nincsenek köztük amiket a NATon tártam ki! -
dany27
őstag
sry dupla post
-
dany27
őstag
a 1863as és a 1864es port nyitva van az egyik a fájl átvitelnek a másik pedig magának a kapcsolatnak!
-
dany27
őstag
sziasztok
multkor már beszéltük itt amikor is egy olyan hibám volt hogy aMSN-ben hiába voltam elérhető a partenereim mégis úgy láttak hogy nem vagyok fennt, de akkor nem találtunk rű megoldást illetve egyedi bug-nak néztük!
De most vettem egy új winyót és egy teljesen szűz telepítésű Ubuntu Linux 7.10 van fenn és most is ugyan ez a bajom fennt vagyok elérhető módban és mindeki úgy lát hogy nem vagyok fenn!
Routeren keresztűl kapom a netet de nyitva van a 80as meg a 1863as port az utóbbi a fájl átvitelre de mégis nem vagyok fennnt vagyis úgy jelzi a partnereimnek!Mi lehet a gond??
üdv
-
dany27
őstag
válasz
Rickenstein #3166 üzenetére
tovább nem kérdezek csak annyi h csak bolti cumóval megy ?
Warezolni nem szeretnék természetesen! -
dany27
őstag
válasz
Rickenstein #3163 üzenetére
ne szivass má csak azzal megy?
-
dany27
őstag
hi
próbáltam cedegaval felrakni az NFS underground2 de amiko kiválaztom hogy install kidobja hogy rakjam be a disk1 de az van benn!! és nem akarja elfogadni mindíg csak ki abál please insert diks1! de az van benn!! mi lehet a probléma, jah amúgy 6.03as cedega ez már tuti viszi ezt mert néztem az oldalukopn és 5.xx-től viszi ha jól emléxem!
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
hello
most frissítettem 7.10re és azt írták hogy ez alapba kezeli az NTFS-t ahhoz képest nekem nem hajlandó egyik NTFS partíciómat se felcsatolni alapba sőt a terminálba is csak kényszerítve tudtam csatolni azt amin a win a másikat meg nem engedi mer elkezdi h foglalt
-
dany27
őstag
nem igaz sehol se lehet kapni libc 2.5.5 vagy nagyobbat ahol találok ott meg halott a server
-
dany27
őstag
nah követtem az utasításokat és okosan és ügyesen kiolvastam h függősége nincs feloldva libc6 ami az én gépemen van az 2.5.0 és ide nagyobb vagy = kell mint 2.5.5
Nem Vladi jól csak én vok hüle
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
dany27
őstag
ezt írja: [link]
-
dany27
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest