Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- iPhone topik
- Magisk
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nemár lelőtted a poént
Hynix van benne DDR 5600
-
KISDUCK
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez ütött.
Silenzio:
tippre ez: [kép] notebook checken tesztelték egy másik variánsát. -
-
Silenzio
addikt
Picskuba... Akkor most tényleg jól jártam a mini PC-vel, amit vettem (Ryzen 7840HS, 32 GB LPDDR5 6400MHz integrálva). SSD nélkül volt 95. Vettem hozzá egy eGPU dokkolót meg egy 3080 FE-t. 330.000-ben állt meg a történet, igaz, ez mérsékelten "mobil". Főleg a VGA. A gép csak 600 gramm.
#4Lalikiraly:
Szerintem ez egy jó gép, a mobil RTX 4060 (low power)-rel szerelt céges laptopom grafikus teljesítményét szerintem biztosan hozza. A RAM-ot valahogy bulizd ki, amúgy használd egészséggel. Lehet tudni, pontosan milyen RAM került a laptopba? -
-
janeszgol
félisten
Jó laptop, megerte az árát.
-
-
KISDUCK
addikt
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor 9gag-en futottam bele egy ide kapcsolódó postba, ahol a komment szekcióban egy illető azt állította, hogy olyan gyárban dolgozott ahol memóriát gyártottak, arra nem tért ki rá, hogy lapkákat vagy modulokat, de azt állította, hogy a vezetés szándékosan visszafogta a termelést, hogy mesterségesen hiányt és áremelést generáljanak. Nyilván ez csak egy névtelen komment volt a az internet egy homályos zegzúgában, de nem lepődnék meg ha igaz lenne.
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Nekem az asztali gép sehogy sem jöhet szóba. Akkor 3 at kéne kb vennem... És így megvan oldva a játék is. Jah és pesten a lakásba is sokszor a stúdiómban ügyködök vele, vagy az asztalnál játszok, vagy a nappali tv re van kötve. Szóval izomból ki van használva a hordozhatóság.
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
-
Hali! Hát kérlek, ha hiszed, ha nem, de 7 napból 4-5 viszem a gépet magammal. Nagyrészt monitorra van kötve. A lakásba pesten egy 24es AOC van. Muteréknál ugyanez a monitor csak 27 esben. Type C ről megy a gép és kész. De egyébként viszem munkahelyre, ott ritkán használom, de előfordul, hogy kell... Nekem a 16 coll a legideálisabb. Még éppen hordozható és nagy a méret. A 13 a rossz szemem miatt már kicsi.
-
Nem egyszer nekifutottam már, de a gamer laptop kategóriával nem tudok mit kezdeni. Mármint oké, ha utazik az ember akkor hasznos. De ahhoz nem baromi kicsi a kijelző?
-
válasz
vegyesvagott
üzenetére
Rakd már be légyszi, hol mit basztam el. Most javítottam egy pár dolgot.
-
válasz
vegyesvagott
üzenetére
Hoppika, nem vettem észre, mindjárt átnézem

-
KISDUCK
addikt
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Valahol valaki azt mondta, hogy az amcsi hadsereg mindent amit lehet szabványosít, még ha az eszköz irodai használatra is kell akkor is, kb ezeket vették át a gamer laptop gyártók mert hangzatos marketing szempontból, de a gyakorlati téren annyit jelent, hogy az eszköz szállítható és használható minden országban.
-
Hali! Köszi a hozzászólást, persze vágom a témát. Én nem vagyok ennyire borulátó, ugyanis így rengeteg ember elhalassza a gépfejlesztést, ami így kihat a többi hardverre is és a vásárlási számok az egész dolgot hamar alá áshatják. Az biztos, hogy egy burkolt áremelésről van szó első körben. Ilyen olcsó mégegyszer biztos nem lesz a ram, mint volt. Pláne a rossz Forint viszonyokat lesve.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Biztos nem adom, mert nincs hova fentebb lépni, pláne ilyen áron. Nincs is értelme. A memóriabővítést persze vágom nem kicsit. Nagyon sokat tud dobni rajta

-
-
KISDUCK
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Lalikirály
(ram téma miatt inkább válaszba írom)Nem tudom mennyire olvastad a híreket PH!-n, de az AI adatközpontoknak most ugrik meg a memória igénye és nyilatkozatok szerint a memóriagyártók nem terveznek most kapacitás bővítéssel, tehát mangánszemélyeknek ez szűkös 4-5 év lesz most. Az NVIDIA is úgymond lemond a gamerekről, csökkentik a gpu gyártást, nem adnak már a gpu mellé memóriát, arról a gyártóknak kell majd gondoskodni ami a vga árakat tovább fogja növelni. A samsung is a memóriáit inkább az adatközpontoknak adja el mint a mobilos részlegének. Volt olyan memória gyártó ami bejelentette, hogy kivonul a konzumer piacról, mert az AI-ban nagyobb lové van.
Ha úgy érzed, hogy szükséged van több ram-ra akkor valószínűleg most érdemes venned, mert feltételezhető hogy további drágulás várható.szerk.: most még ugranak a sodimm memóriákra is az asztali gépesek, mert már mindenhol keringenek a videók, hogy adapterrel beépíthető a desktop alaplapokba és egy fokkal olcsóbb mint a desktop variáns.
-
Remélem esnek a ram árak, mert nekem kevés a 16GB...
Ha meglesz a második memória, akkor Dual módban fognak menni.
Ez a memória kezelés sebességét is jelentősen növeli.
Játék közben és bonyolultabb alkalmazások esetében szépen növekedhet a teljesítmény.Az áresésre viszont várnod kell még egy keveset. Hamarabb fogod eladni a notit. Sajnos.
-
KISDUCK
addikt
Ez a katonai teszt amit beírtál ez gaming szempontjából semmit sem ér. Sok laptop gyártó is csak parasztvakítás céljából használja, mert a gyanútlan vásárló csak annyit lát, hogy katonai teszteken átment, a katonák kemények, akkor az a laptop is kemény ami átment ezen.
Military Standard (MIL-STD 810) - Introduction (H verzió):
1.a hőmérséklet próba kikapcsolt állapotban 33-71°C 7x24 óra
1.b hőmérséklet próba bekapcsolt állapotban 32-49°C 3x24 óra (magas hőmérsékletű ciklusok és száraz meleg levegő
2.a hőmérséklet próba kikapcsolt állapotban -25 - -33°C 7x24 óra
2.b hőmérséklet próba bekapcsolt állapotban -21- - 32°C 3x24 óra alacsony hőmérsékleti ciklusok
3.a 10 nap 30-60°között állandó 95%-os páratartalom bekapcsolt állapotban
4.a rezgés teszt (Frequency 5-500Hz, Vertical rms = 1.08 g Transverse rms = 0.21g, Longitudinal rms = 0.76g Test Time: 60 minutes per axis)
4.b Frequency 5-500Hz, Vertical rms = 2.24 g Transverse rms = 1.45g, Longitudinal rms = 1.32g Test Time: 40 minutes per axis
5.a sokk teszt (leejtés teszt) bekapcsolt állapotban 10CM magaságból ledobják.
6.a magaslati teszt 4572 méteres magassági nyomáson 5°C és 40°C-on mindkettő 12 órán át bekapcsolt állapotban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Autós topik
- Temu
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest