- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Hatalmas számokkal villog az új Xiaomi 17 Max is
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nagyon fényes kijelzővel érkezett meg a Xiaomi Smart Band 10 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- LordAthis: A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
escape
aktív tag
Sziasztok.
Sürgős help kellene.
Én hülye shift+del-el törölni akartam a .xmms mappámat, mert hogy már nem kell, de ki volt jelölve a .amsn is, és annak is annyi.Nem lehet valahogy visszahozni?

-
escape
aktív tag
Sziasztok.
Most azokhoz fordulnék, akik használnak virtualboxban win7-et.
Nem tud valaki valamit arról, hogy mikor lesz win7 kompatibilis guest-additions?
Lassan már jó lenne ha adnának
-
escape
aktív tag
én is sokszor voltam így hogy meghátráltam!
Én is most futottotam neki sokadikra! Mindíg ragadt/ragad rám valami.
Jelenleg mást nem is tudok használni. Mivel windozom meghalt és a "szerszámos ládám" a havernál van
Am szerintem ahogy jönnek elő a problémáid/gondjaid úgy fogod őket szépen sorban megtanulni.Nekem is lenne jelenleg egy kérdésem. Mégpedig az hogy miért van hogy minden féle színben pompázik a fejléc az ablakoknál?? Pl ha rámutatok a minimize ikonra akkor szürke lesz az egész!
Ilyen: [link]
Nem tudom mennyire segít, de nekem is volt ilyen problémám, de az emerald megoldotta.
Feltettem, kapott valamilyen szép kis keretet, és működik azóta is
sudo apt-get install emerald
Asszem igy jonak kell lennie. Gnome-look.org-on találsz hozzá egy rakat jo témát.
Márha működnek a vizuális effektek.Remélem sikerült.
-
escape
aktív tag
Okés, nem rossz ötlet

Csak nekem nincs asztalim, de ha jól nézem akkor egy DVD-RW-t kaptam a célra, szóval ha nem jó, akkor sincs gond.
Kössz a segítséget
-
escape
aktív tag
Hali, sziasztok.
Kérdésem lenne:
Van kettő darab .MPG kiterjesztésű videóm.
Szeretném kiírni K3B-vel ugy, hogy asztali lejátszón is menjen.
Kérdés az hogy milyen módot kell választanom ehhez? -
escape
aktív tag
CD hibaellenőrzés megvolt. Hibátlan. Memtest is volt pár perces, semmi baja.
Dist Upgrade-el ment a rendszer csak hülyeségeket csinált és szinte használhatatlan volt. -
escape
aktív tag
Hali mindenki...
Sokat próbáltam megoldani a problémámat, de nem igazán sikerült, ahogy az lentebb le is van irva.
Magyar közösség oldalán is feltettem a kérdést, de nem kaptam érdemleges választ.Tehát a problémám a következő:
Hardy-t használtam október 31-ig.
Megjelent előző nap az Intrepid, gondoltam felteszem.
Mindent kiírtam dvd-re, lementettem a másik vinyóra.
Kiírtam az ubuntu-8.10-desktop-i386.iso nevű képfájlt CD-re maximális sebességgel.
Eddig semmi gond nem volt az így kiírt lemezekkel.
Betettem, telepítésre mentem, szuperül megcsináltam mindent ahogy szoktam(kézi particionálás), elkezdődött a telepítés, 32%-nál kaptam az alábbi hibaüzenetet.
[Hibaüzenet]Visszaraktam a Hardy-t (Lemez teljes felhasználása), kiírtam dvd-re ismét 8X-os sebeséggel, eredmény ugyanaz.
Megpróbáltam visszatenni megint a Hardy-t kézi particionálással, már az sem ment.
Betettem megint a frissen másik meghajtóban írt cd-t, teljes lemez felhasználása lehetőséggel is 32%-nál hibaüzenet.
Pár órával később megint visszatettem a Hardy-t(teljes lemez felhasználással), mondom akkor distupgrade-el hátha jó lesz.Frissítés szépen lejött, fel is települt, működött is a rendszer, de csinált bosszantó hülyeségeket. (Mappákat nem nautilus-szal nyitotta meg, hanem pl. totemmel.)
Megint visszatettem a Hardy-t, azóta ezt használom ismét, egyelőre semmi baja, de szeretném azért használni az Intrepidet, viszont így nem fog menni sajna.Kicsit hosszúra sikeredett elnézést érte, de bosszant a dolog.

Bármilyen ötlet jól jön.
-
escape
aktív tag
Köszi, sokat segitettél

-
escape
aktív tag
Kérdésem a következő:
Mennyire tudok normális drivert találni egy hd 4850-es atihoz?
Envy képes rá?
Ubuntuhoz természetesen. -
escape
aktív tag
A helyzet oly egyszerű, hogy az csak na..

Szóval a telepíteni kívánt vlc valamelyik csomagja ütközik egy már meglévő csomaggal.Ha átváltasz Synaptic-ra akkor talán azt is megtudhatod melyik az a csomag, és annak eltávolításával már telepíthető a VLC.
-
escape
aktív tag
Hello!
Nem ezeket nem adják elötelepített linuxszal. Csak adnak hozzá egy Knoppix Linux Live CD, ami ráadásul magyarul nem tud, csak angol,meg német nyelvű. Sőt a Windows-os drivereket nekem kellett összevadászni a netről.. Tudom hogy a majdnem legolcsóbb noti volt, ne járjon a szám,de nekem nem kellett drágább /ugyanis koleszos voltam/, de azért a kedves Fujitsu-Siemens adhatott volna hozzá egy driver CD-t, vagy a winyó egy leválasztott particíójára felpakolhatta volna a drivereket. Ahogy tudom az Acer így csinálja. Így nem tudják lenyúlni a kereskedők a cuccost..

Amugy köszi a gyors válaszokat! Meglátom meddig megy..

Üdv.: McKane
Szép jó napot mindenkinek.
Azt szeretném kérdezni, hogy a GDM felbontását hol tudom állítani?
Mert elcsesztem az nv drivert a zárt meghajtós cuccal, aztán nagy nehezen jó lett, de a GDM még mindig 800*600-ban fut.
Próbáltam dpkg-reconfigure gdm asszem ez volt, de nem jött össze.Bocs nem válaszolni akartam, csak mellékatt

-
escape
aktív tag
Tehát letöltöttem az Nvidia oldaláról 2 drivert is amikor elindittom megkérdezi, hogy terminálablakban futtatom e persze elinditom szöszmötöl egy picit és hibával megáll. Át kell másolni valahova mielőtt telepíteni akarom vagy lehet onnan ahova letöltötte?
Bármelyiket töltöm le ugyanaz a hiba üzenet: ERROR: nvidia-installer must be run as root
Elég egyértelmű a hibaüzenet ha egy kicsit tudsz engllisül.
Rootként kell futtatnod.
Terminálban navigálj a fájlhoz majd egy plusz sudo val inditsd.
Tuti jo lesz ;) -
escape
aktív tag
Sziasztok! Miért van az, hogy egy régebben használt program vagy weboldal, ami lent volt a tálcán, azt előhívva csak nagyon nehezen jelenik meg. Meg ha netezek, közben mp3-at hallgatok, akkor néha beszaggatt a lejátszásba és a weboldali képek megjelenése is szakadozott. 2giga ramom van.
Ez inkább proci videokari függő.
Vagy nincs feltéve a videokari, vagy a kettő közül valamelyik nem túl jól szuperál.
Próbáld ki ezt:
sudo apt-get install preload
Ez automatikusan indul a rendszerrel háttérben, és figyeli milyen progikat használsz gyakran, aztán egy idő után azokat indulásnál auton betölti a ramba, igy gyorsabban indul el.
Nem hiszem h segít, de egy próbát megér. -
escape
aktív tag
Super - kizárásos alapon a vindóz gomb
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kockához pedig a compiz -t kell felrakni, valamint ennek a kezeléséhez érdemes az advanced desktop effects -et (ennek nem biztos, hogy ez a neve, most csak fejből mondtam). Ott találsz majd olyat, hogy desktop cube, meg rotate cube, ott kell állítgatni.Advanced Desktop Effect Settings
Telepítése:
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
/Ez zotyesnek/
Ahhoz h menjen a videokarid driverét fel kell erőszakolnod a rendszerre.
Ha fent van akkor pedig egyszerüen beállítgatod. -
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Azt mondja meg nekem valaki hova a fenébe menti az emesene a log fájlokat.
Sehol nem találom őket, de menüből meg lehet nyitni.
Logger plugin bekapcsolva, átnéztem a plugin .py fájlját, de semmi.
Ez megőrít.
Ez az egyetlen akadálya annak h eldobjam az msn-t, de nem tudom. Segítség! -
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Megnyitod a saját mappádat, majd Szerkesztés menü/Beállítások/Nézet fül.
-
escape
aktív tag
Sziasztok ! Egy olyan kérdésem lenne : Linux alatt nem tudok netre felmenni.
Hozzávalók : Tvnetwork-ös LAN-om van. PPPOE
Van IP címem : ezt tudom pontosan.
Van Primary DNS-em + Secondary DNS-em ,ezeket is tudom.
SUBNET MASK : ezt nem tudom.
Default Gateway : ezt sem tudom
Ubuntu alatt simán van egy PPPOE varázsló és ott csak az eth0-át kell megadnom és a felhasználó nevemet + jelszavamat és már megy is a net.
De sok linuxban nincs ez a varázsló (Slax stb.)és ott kéne hogy tudjam a subnetmask-ot meg a default gateway-t.Ha csak az IP címemet és a DNS-eket adom meg akkor kiírja hogy connetion estabilished ,de mégsincs net.Segítsetek mi lehet a baj ! A Windows alól kilestem a gateway-t de ott az megegyezik az IP címmel (?) A netmask meg 255.255.255.255. De ezeket, beírva linux alá nincs net Help me !Először is a subnet mask az nálam 255.255.255.0
Másodszor ifconfig paranccsal meg tudsz nézni mindent.
-
escape
aktív tag
hali

Kezdő ubuntu-s vagyok, valahol ugye el kell kezdeni
szóval arról lenne szó, hogy csupán java-t szeretnék telepíteni, és hiába írom be azt, amit leír a telepítési instrukcióknál, már ott az su beütése után hibába ütközök, ugyanis amikor beírom a jelszavam, hitelesítési hibával elküld, hogy írjam be újra a parancsot. pedig jó jelszót írok be. Aztán egy olyan probléma, hogy jelenleg a gépben egy Sis Virge DX/GX van a gépben, és hát nem nagyon akar 1024*768-ban 75 hz-re menni, ami számomra elég zavaró, windowsban simán gyűri(egyébként linuxban 76 hz-t ír ki, csak a monitor meg 60-at). A harmadik pedig, hogy a prohardvernek egy darab fórumát se hozza be a firefox..a kategóriákat még kihozza, de a fórumokat a kategóriákon belül nem. Kérlek segítsetek 
üdv
Helló!
1. Ubuntuban az su helyett sudo van, vagy ha már su-t akarsz akkor: sudo su.
Mellesleg megjegyzem Synapticból telepíthető a java.
2 VGA-khoz béna vagyok, de zárt meghajtókat engedélyezd, illetve valamilyen drivert próbálj felvarázsolni, hátha.
3. Ezt végkép nem tudom

-
escape
aktív tag
Váááááá...
Isten vagy
Király.. végre
100 köszi

-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Oké, értem

Én azt mondanám, hogy rakd újra az ubuntut.
Az a legtisztább. Recovery módból az adatokat meg tudod menteni, kiirni vagy átmásolni.Aztán jöjjön aminek jönnie kell.
-
escape
aktív tag
Szóval, ha a gép indul, elindítom a ubuntut, akkor nekem nem kérdezz felhasználói nevet, se jelszót csak elindul, ez így volt 2 napja is. De ha kijelentkezek vagy ha ctrl+alt+backspc-t nyomok, akkor kéri jobb alsó sarokban a felhasználó nevet, ezen kivül semmilyen menü nincs, se beállítások se semmi. Csak egy csupasz asztal (háttérkép), se ikon se menü, semmi.
Firefox is úgy indul, hogy asztalra jobb klikk, lecsúszik a menüje és ott van a web browser. Van terminal emulatorom is ha parancsószóval kellene dirigálnom, de ahhoz még nem értek.
Ja még valami, az előbb olyanról beszéltem mint ami neked van beszúrva kép a leírásodba itt. Nekem is ilyen kell
Értem, szóval ez akkor még mindig az lxde?
Gubban a recovery módot válaszd ki, majd ezzel kapsz egy parancssoros felületet root módban uh nagyon vigyázz mit csinálsz.
Kérdezni fogja h mit szeretnél csinálni, asszem 4 lehetőség lesz, amolyan dos-os felületen.
A root-ot válaszd ki, majd írd be: startx gnomeHa így sem megy haljak meg nem tudom mi a probléma, meg h mit rontottál el, mi megy és mi nem

Mod: a gnome-panel elé nem kell sudo

-
escape
aktív tag
Annyi van, hogy most csak háttér van, se felül se alól nincs tálca. A firefoxot is csak úgy indítottam, hogy jobb klikk az asztalra és a lejövő menüben van benne.
Amúgy láttam egy videót, de nem tudom hol ahol a megnyitott ablakokat 3d-ben lehet váltani forgatni. Nekem így túl pucérnak tűnik, azért tettem fel az lxde-t.
Ahha.
Kezd egyre zavarosabb lenni a dolog.
Van ugye a bejelentkező képernyő, ahova felhasználó nevet meg jelszót kell beírni.
Nyomj egy CTRL+ALT+Backspace-t.
Ez ujrainditja a grafikus felületet, és ismét be tudsz lépni, de még ne lépj be.
Van elvileg egy olyan menü h Környezet, vagy beállítások és azon belül Környezet.
Ott válaszd ki a Gnome-ot.Ha bejött, és nem változott, akkor nyomj egy ALT+F2-t oda pedig írd be h gnome-panel.
Ezzel kapsz egy tálcát amihez hozzá tudod adni a dolgaidat.Ha bármi nemjó kérdezz

-
escape
aktív tag
Egy kis help most nekem is jól jönne.
Adott egy Wbar nevű dock.
Ahhoz, hogy ebbe ikonokat tudjak betenni egy szöveges fájlt kell gedittel szerkesztgetni.
Van egy live-f1nevű alkalmazásom, ami terminálba fut.
Hogy tudom azt elérni, hogy terminálban induljon el? Mi a parancs?
shell live-f1? vagy mifene? Nem indítóikont kell csinálnom, hanem egy parancs kell, amivel ez terminálban fog elindulni. -
escape
aktív tag
Semmi gond

Mindent meg lehet oldani.
Ezt a hsz-t windows alól írtad, vagy van grafikus felületed, de nem tökéletes?
Vagy csak parancssorod van?
Vagy kicsit részletezd
Mert ebből nem sok mindent érteni.. 
-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Ennyire vak nem lehetek...

Felraktam az Inkscape-et, próbáltam elmenteni másnéven, nem jött össze.
Mindezt a hozzászólásom előtt, szal nem mondjátok h először kérdezek
Aztán most nagy nehezen megtaláltam

Kösz szépen ngabor2 a megerősítést...
Tudtam h Inkscape, de azt nem hogy hogy.. 
Szóval köszi mégegyszer

-
escape
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy az svg fájlt mivel, vagy hogy tudom png-be konvertálni?
-
escape
aktív tag
Ilyenkor az szokott segíteni ha belépsz windózra, majd szabályosan leállítod a gépet, és vissza ubuntura.
Ugyanis ha nem szabályosan állítod le a windowsod, akkor nem tudja olvasni a meghajtókat...
Ez egy lehetséges ok és megoldás, de van még bőven
-
escape
aktív tag
Klassz hogy van egy ilyen topic.Kis segítségre lenne szükségem.Szeretnék feltelepíteni egy Ubuntu 8.04 -et a gépemre, a vinyón csak ez az egy operációs rendszer lenne.Konfigurációm.: 2,4Ghz Celeron proci,1x 512-400mhz ddr ram,GF 4 mx440 (64mb agp4x), Mercury Via chipset-es alaplap, 80Gb Samsung vinyó /ide/, Lg dvd-rw, Eurocase ház 300w táppal.
A problémám a következő:
Kábeltévés internetem van ami autómatikusan kapcsolódik a hálóra.Letöltöttem az iso-filet,megírtam.Következzen a telepítés.Berakom a lemezt - restart.Bebootol,kezdi a telepítést,eltelik kb 15s és a telepítés megszakad.Nem lehet telepíteni.A lemez jó mert haverom gépére gond nélkül felment.Gyanítom hogy a net kapcsolaton kellene valamit állítani de nem értek annyira hozzá úgyhogy egyenlőre nem mertem elállítani.Letöltöttem a Kubuntu 7.10 is,azt sikerült ugyan feltelepíteni,de nem tudom lefrissiteni hogy magyar nyelvű legyen.(Windowsnál minden rendeltetésszerűen megy.Telepítés után azonnal van net kapcsolat bármilyen állítgatás nélkül.) Nem tudom mit kell tennem.Ha tud valaki segíteni vagy valakinek van ötlete mi lehet a baj, az ne tartsa magában.Köszönöm előre is.
Én azt mondom h lesd meg az a CD-t kicsit közelebbről, ott lesz a gond

Vagy a memóriánál, bár akkor el se indult volna a livecd...
Esetleg próbáld meg windows alól telepíteni wubival. -
escape
aktív tag
A következő a kérdésem.
Van egy NEC dvd íróm, amivel lehet Labelflasht is készíteni, viszont nem nagyon találtam még rá programot.
Tudna valaki ajánlani egy két használhatót? -
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Olvasgattam már az adsl beállításáról és ott is csak ezt a parancsot mondták, én beírom, minden adatot megadok, de mégse működik. Legalábbis a firefox nem hoz be semmit.
Van itt még valami. Nekem az online ügyfélszolgálaton ki van írva hogy feljelentkeztem az Ubuntal, csak épp forgalom nincs rajta. Mitől lehet?
Nos miután megvolt a sudo pppoeconf azután még kell egy pon dsl-provider is.
Ezzel kapcsolódsz. Elvileg jónak kell lennie.Mien szolgáltatód van? Miről és hogy kapod a netet és van e valami hibaüzenet?
-
escape
aktív tag
Nem, dehogy, nem kell urjatelepíteni

Menj a Rendszer/Adminisztráció/Nyelvi támogatás menübe, telepítsd ha kéri a dolgokat, aztán lapozz le és pipa a magyarhoz.
Ilyen gondom még nem volt, mert nekem telepítés közben letöltötte a nyelvi csomagokat.
Mindezek előtt add ki a következő parancsot:
sudo pppoeconf
Ezután fog kérni néhány adatot, azt meg kell adnod, majd a kapcsolatot a következő paranccsal tudod létrehozni:
pon dsl-provider
bontani a kapcsolatot pedig:
poffHa ez megvan, akkor lehet a nyelveket telepíteni.
Remélem nem írtam el semmit, mert nekem egyiket sem kellett használni, mivel kábelnetem van igy mindent felrakott telepítés közbe.
Ha elakadsz kérdezz, de az előző hozzászólásomban ott van minden, linkekkel plusz azért mások irásait is olvasgasd, sokat lehet belőle tanulni.

-
escape
aktív tag
Nos magyarul legfőképpen itt olvashatsz az ubunturól: [link]
Jah és mielőtt bármit kérdeznél, vagy a fent említett oldalon vagy itt használd a keresőt, illetve Gugli bácsit. ;)Ha winről térsz át. Nagyon fontos, amíg ezt végig nem olvastad, bele se kezdj

Msn fiókod használatára alkalmas progik:
aMSN vagy sudo apt-get install amsn
Emesene vagy szintén sudo apt-get install emesene
Utóbbit(emsene) ajánlanám neked mint kezdő ubuntus.Skype van hozzá.
Vírusírtót nyugodtan felejtsd el, tűzfal van beépítve, de azzal sem kell foglalkoznod.
"Csak akkor kell Ubuntura tűzfal, ha nagyon paranoiás vagy. A winről áttérőknél ez alapbetegség.

Az ubuntu csak azokat a portokat nyitja meg amiket éppen használ, a használaton kívüli portok le vannak zárva."A rendszer teljesen magyar telepítés után.
ADSL beállítása is gyerekjáték.
Remélem elég részletes voltam, ha valami nem világos kérdezz ;)
-
escape
aktív tag
Sziasztok újra próbálkozzok a linuxal
,az xp mellé tettem mert gond van a gépel és megakarom nézni,hogy a op vagy hardver hiba van-e?A telepités szépen ment a végéig amikor is felszokta ajánlani,hogy a bootoláskor mi legyen most ezt kihagyta és csak kiírta,hogy kész a telepités és vegyem ki cd.Induláskor ez a hiba üzenet fogadott:Error 15,inen nem tudtam semmit csinálni a xp cd megjavittotam boot részt de szeretném az ubuntut újra feltenni
akkor mit csinálhatnék,hogy ne legyen újra ilyen hiba üzenetem vagy miképpen tudnám megjavítani?Error 15, nekem akkor volt iylen, mikor eltoltam a grubot.
Vagy rossz helyre rakta fel, vagy egyáltalán nem rakta fel.
Próbáld meg újratelepíteni. Esetleg a CD hibaellenőrzést csináld meg, hátha az a baja.Vagy még azt nézd meg hogy ha több vinyód van akkor a BIOSban az legyen az elsődleges amin az ubi van.
Én ezzel szivtam két napig, kb 10 szer raktam ujra az ubuntut, és az istennek nem akart elindulni, aztán leesett
-
escape
aktív tag
Köszi. Összehoztam a dolgokat.
Exaile-t raktam fel. Egesz jo. 1 gondom van vele, meghozza, hogy nem talalom, hogyan is tudom lecsukni hogy csak az ora mellet legen az ikonja, es lenn a talcan ne legyen ott az ablaka.
Masik gondom: Mplayert felraktam, de csak hangom van, kepem nincsen videoknal.
VLC-t is felraktam, nala van, viszont a feliratokkal gondom van. Sikerult mar beallitanom, hogy az ekezetes betus sorokat is mutassa. Kis ablakban normal meretuek a betuk, de full screenben mar baromi nagyok, es sokszor csak a szoveg egy reszlete vilan fel.Felirat témában nem vagyok otthon, de ezek közül szemezgess, hátha előkerül a megoldás.
-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Annyira én sem vágom, de tippelek

Metacity: Ablakkeretért felelős program. Ubuntu alapból tartalmazza.
Emerald: Választható ablakkeret kezelő. ( Compiz Fusion mindenképpen kell hozzá)
Compiz-Fusion: Beryl Project és a Compiz projekt egyesülésével jött létre.
Ez felelős a vizuális effektekért, és mindenféle extráért.Remélem jól tippeltem

-
escape
aktív tag
Hali!
Lenne egy-ket gondom
1. hogy, ugye elvileg a Compiz fusion alapbol benne van a rendszerben. Letoltok egy .emerald temat, de nem tudom megnyitni. Feltettem az Emerald Theme Managert, beimportalom a temakt. Dupla klikk egy temara, de semmi, nem reagal.
Hogy tudnam mukodesre birni?2. Firefoxban nem talalom a Beallitasok menupontot az Eszkozokben. Ez Win alatt persze ott van. Hova tunut?

3. Audio lajatszonak Mit ajanlotok? Vannak coverjaim, szoval vmi olyan kellene, ami megjeleniteni is tudja.
4. Video lejatszonak? Hol, hogyan kell codeceket telepitenem?
1. sudo apt-get install fusion-icon
Ezután Rendszereszközök menü, majd a Compiz fusion ikonra katt.
Értesítési területen (óra mellett) megjelenik egy kék kocka jatt rá jobb klikkel, majd a "Select Window Manager"-t válaszd azon belül az emeraldot. Majd katt a "Reload Window Manager"-re.
Ezzel megoldva a problem, még annyit lehet h Automatikusan induló programokhoz add hozzá, és ezzel könnyen elérheted a Compiz beállításokat.2. Szerkesztés menü.
3 . Amarok, audacious. Mindkettő jó, de az előbbi az KDE re van "optimalizálva" bár elfut Gnome-on is.
-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Tedd fel a fusion-icon csomagot, inditsd el, onnan egyszeruen tudod valasztani mi legyen a Compiz alatt a window decorator.
Emerald temakezelot is tudsz belole inditani.
IMHO az emerald eleg szar, es alig fejlesztik. Raadasul csomo tema van Metacity-hez, amit atvesz a gnome-window-decorator. Az miert nem jo?
Az emerald ezzel megoldva köszi a helpet neked is és vamzinak is.
Az emeraldot kedveltem meg nem tudom miért, de mondjuk a metacityvel sincs bajom, de ez jobban fekszik nekem..
7.10 alatt ehhez szoktam hozzá, igy hát...
-
escape
aktív tag
Sziasztok..
A helyzet a következő:
Ubuntu 8.04 32 bit desktop, 3 napos rendszer.
Minden fain..
Csak az emerald rendetlenkedik. Nem akar működni.
Leszedtem a ccsm-et, megkerestem az ablakdekorációt és oda a metacity helyére beirtam h /usr/bin/emerald .
De ettől marad mindig a metacity keret.
Egyszer volt amikor az emeraldban beállított volt, de azóta semmi. Nem változtattam rajta.A GDM es probléma is még mindíg fennál.
Mit tudok csinálni ezzel a keret dologgal?
-
escape
aktív tag
Sziasztok

Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Tegnap rászántam magam, hogy feltegyem a 8.04-et. A 7.10 már nagyon szét volt..
Szóval ujraformáztam a home particiót is, minden tökéletes volt.
Aztán egyszer csak, a GDM nem akart bejönni... tölt, tölt, tölt se semmi, aztán vagy 5 perc után nagy nehezen betöltött. /Azóta is ilyen
Most ezt ideiglenesen megpróbáltam megoldani azzal, hogy csináltam egy auto bejelentkezést, remélem ezzel megoldódik, de azért jó lenne valamit alkotni is vele... -
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Sziasztok

Azt szeretném kérdezni, hogy Rhytmbox-hoz vagy xmms-hez van e olyan plugin amivel netrádióból lehet a zenét lementeni?
Pl mint winamphoz a Streamripper. -
escape
aktív tag
Sziasztok
A következő problémám van az Ubuntu 8.04-el:
Az "Adminisztrációs alkalmazás" indítása után (Frissítés kezelő, Synaptic, stb) gyakorlatilag nem történik semmi. Nem jön fel az admin jelszót kérő ablak, így nem tudok sem frissíteni, sem csomagokat fel vagy lerakni. Régebben is történt már ilyen, de akkor a másodszori indításra mindig felugrott a jelszót kérő ablak.
KöszHa grafikusan nem indul akkor indítsd terminálból, és meglátod a kimenetét.
Valószínűleg ott meglesz a hiba forrása is.
Mellesleg ajánlom a konzolos telepítést.
Sokkal gyorsabb. Nem kell ide-oda kattintani, várni amíg elindul, beírod, egy jelszó és kész is.A probléma lehetséges megoldása:
terminálba: sudo dpkg --configure -a beírod a jelszót és elvileg jó lesz, ha nem akkor:
sudo apt-get updateAsszem jó lesz.

-
escape
aktív tag
Sziasztok.
Hardy Heron gyári (rendelt) CD-vel a következő a probléma. (32 bites Desktop)
Beteszem, elindul, kijönnek a lehetőségek, rámegyek arra, hogy ubuntu indítása telepítés nélkül.
Elkezd tölteni a Usplash, betölt rendesen majd utánna kapok egy karakteres felületet, és valami busyboxos hibaüzit. Tudom hogy ez nem valami sok, de nem az én gépem és messze van egy kicsit uh ennyit tudok róla
Az (initramfs) után írhatok akármit pl startx nem csinál semmit.Ötlete valakinek?
(Ez havernak jön csak elő, nálam hibátlanul megy) -
escape
aktív tag
Szia!
"Filename: Linux_Printer_Package.tgz"
Csomagkezelés:
Ubi, Debian: *.DEB
Fedora, SuSE: *.RPM
Slackware, Frugalware, Gentoo stb.: *.TGZ
Na vajh milyen csomagot találtál....

Megoldás: alien progi (TGZből csinál DEBet, és RPMet STB...)
(bár én úgy tudom, hogy qrva régen linezel úgyhogy....
)Elvileg egy .sh fájl van benne

Sikerült is feltenni nem ez a baj, hanem h nem mükszik
-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
[sudo] password for bas:
chown: "/home/bas/.kde/socket-bas-laptop/kdeinit__1" nem érhet? el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtárCsak ilyen fájl van az említett könyvtárban: klauncherj9Nt2a.slave-socket
Valami nagyon nem jó..

-
escape
aktív tag
Menüből egyáltalán el sem indul, terminálból pedig:
...........:~$ k3b
kdeinit: Aborting. bind() failed: : Permission denied
Could not bind to socket '/home/bas/.kde/socket-bas-laptop/kdeinit__1'
ERROR: KUniqueApplication: Can't setup DCOP communication. -
escape
aktív tag
Sziasztok.
Kis gondom akadt a k3b-vel..
k9copyval akartam dvdt-shrinkelni, amihez valamiért root jog kellett, megadtam neki a jelszót, és azóta a k3b csak root jogokkal indul.Törölni próbáltam, semmi változás.
Ötlet?
Ha esetleg nincsen akkor annyit szeretnék tudni, hogy ha rootként írok egy dvd-t akkor nem rootként tudom-e majd olvasni..Köszi a válaszokat előre is..
-
escape
aktív tag
Csak azt kell tenned, amit ír, menj a [link] címre, töltsd le a "Java SE 6 Documentationt", csomagold ki és telepítsd fel a leírás szerint.
(szerk: nem kell kicsomagolni sem, csak a jdk-6.doc.zip-et be kell másolni a /tmp-be, és a nyomni egy entert a telepítőben, onnantól már tudja a dolgát.)Másik megoldás, ha nincs ténylegesen szükséged a JDK doksira, akkor Synapticban keress rá a "sun-java6-doc" csomagra, és távolítsd el, majd alkalmazd.
Kösözönöm, mindkettő megoldást kipróbáltam, és ne mtudom melyik de megoldotta a problémát..
Ezekkel a java-s hülyeségekkel elég nagy bajban vagyok, sose akar osszejönni
Bár nem nagyon látogatok java-s oldalakat, uh tudom mellőzni, de azért elég idegesítő tud lenni...
Köszönöm még1x a segítséget

-
escape
aktív tag
Sziasztok.
Gutsy és asztali gépen egy hete kb bármilyen szoftvert szeretnék telepíteni a következőt kapom:
http://images.netbag.hu/20080503/11363711598.png
Nézegettem a leírt oldalt, de nem igazán találtam semmit, és kezd kicsit idegesiteni hogy semmit nem tudok telepíteni...
Aki tud kérem segítsen
Köszönöm. -
escape
aktív tag
Hátha megint sikerül a probléma leírása alapján megtalálni a gondot:
hibernálás se megy, elsőtétül a kép, kurzor villog a bal felső sarokban és úgy is marad. Ezt is végiggogliztam (touchpad-en is), de nem találtam hasonlót.
AMD1700+, ECS K7S6A, Ati9550 a gép. Ati drivert használom, nemrég szedtem le az amd honlapjáról.
Swap mérete lényeges hibernáláskor? ubuntu.hu egyik aktív fórumán azt írják, hogy oda menti a memóriát. Szerintem furcsa lenne, de ott senki nem szólt ellene.Volt egy problémám a képernyő energiatakarékos módjával is: legtöbbször nem jött vissza a kép. Erre ezt találtam, hátha vkinek hasznos lesz:
/etc/default/acpi-support -ban kellett átírni ezt:
POST_VIDEO=true
erre:
POST_VIDEO=falseHa jól tudom, akkor ha hibernálni akarsz, minimum akkorának kell lennie a SWAPnak mint a fizikai RAM kapacitása, mivel a teljes memóriát oda menti le.
Teháth ha hibernálni akarsz, akkor érdemes ilyen 1,5-2 x -es SWAP-ot hagyni neki.Remélem nem írtam hülyeséget.
Vladi: Készül a Vista kernel, ha készen van, és müködik elküldöm neked is a forrást..

-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Nagyon furcsa dolgok történek velem mostanság:
Az amsn-emben meg szerettem volna változtatni a megjelenítendő képet, és ahogy rákattintottam, ujraindult az X.Ilyenkor mi van?
-
escape
aktív tag
próba,próba...
Jaja.. Ha ott lennék, lehet h meg tudnám csinálni, de msn-en keresztül nem túl kellemes...
-
escape
aktív tag
Adott egy frissen telepített Ubuntu 7.10.
Néhány dolog összejött, de a gond ott van, hogy integrált Vga van benne, amihez nem tudom hogy szedjek drivert.
A kérdéses Vga: Intel 82945G Express chipset family
Ezzel kéne valamit kezdeni.A következő a bluetooth kapcsolat egy Samsung E250 telóval.
Rákerestem a bluetooth szóra itt, és kaptam egy elég jónak látszó megoldást, és részleges eredményt sikerült is elérni, viszont nekem olyasmi kéne, hogy a telő olyan módon legyen elérhető mintha pendrive lenne. Ezt még nem sikerült megoldani.Az utolsó problémám pedig az msn hanggal van, ez nem olyan fontos, de jó lenne megoldani.
Feltettem a libsnack csomagot, de igy sem jó.Nah ha ezeket valaki meg tudja oldani, elismerésem
Előre is köszönöm. (A fent emlitett vas, nem az enyém. Csak megkértek, hogy segítsek megoldani.
) -
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Köszönöm a gyors választ...
Egy emberi életet és egy sz.gépet mentettél meg a windóztól

Örök hála

-
escape
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy gép, Windows XP fut rajta..
Szeretnénk dual-boot ban működtetni mellette egy Ubuntu 7.10-et.
A gond akkor adódik amikor netezni szeretnénk, mivel ADSL nete van az illetőnek, és automatikusan nem akar menni.
A nagyobbik baj az, hogy nekem az életben nem volt ADSL netem, ezért nem tudom hogy lehetne beállítani.... Ebben kérnék egy kis segítséget.A gép:
Abit lg-95c alaplap
Maxtor vinyó
Intel Dual core prociHa szükség van még valamire megérdeklődöm..

Hálás lennék ha tudnátok segíteni, mert ez nekem nagyon fontos...
Egy hónapig azt hallgattam az illetőtől, hogy milyen hülye vagyok, hogy linuxot használok...Most pedig meggyőztem, és szeretné élesben kipróbálni, csak ez elég nehezen megy net nélkül..
-
escape
aktív tag
Nem tudok tapasztalatbol beszélni, mert nem próbáltam, de gondoltam megosztom veled!
Kipróbáltam

Az a fránya kíváncsiság....sudo apt-get install drapes
majd
drapes
és System tray-ben meg fog jelenni, jobb klikkel tudod beállitani két katt rá pedig azonnal változtatja a hátteret...Azthiszem ez minden.

-
escape
aktív tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem:
#1 Tudtok-e olyan programot mondani Ubi-ra, ami képekből készít mozgás és zoom effektekkel videót?
#2 Tudtok-e olyan programot, ami beállított időpontok alapján vált hátteret (napszakhoz állítva)? Desktop drakes-et ismerem, de ott csak intervallumot lehet, időpontot nem.
Köszi szépen!
Nem tudok tapasztalatbol beszélni, mert nem próbáltam, de gondoltam megosztom veled!
-
escape
aktív tag
haliho!
gnome alatt fel van telepítve a kmail. egy darabig mutatta a tray-en a kmail értesítő ikont, ha bezártam az alkalmazást, aztán egy idő múlva ez az ikon egy ablakban jelenik meg a desktop-on.
nem tudom visszavinni a tray-re és megoldást sem találtam a neten. valaki árulja el, miként lehet megoldani. kösz!Szerintem használj inkább Evolution-t vagy Thunderbird-öt...
Gnome alatt nem jó a kde-s cucc..
Ha meg ragaszkodsz a kmailhez, sztem valami kde-s libet kéne feltenni hozá..
Pontosan nem tudom mit.. De sztem igy meg lehet oldani. -
escape
aktív tag
Nah ezt véletlenül tudom

Menüben Rendszer/Adminisztráció/Bejelentkező ablak...Itt az akadálymentesítés fül, és a hangok résznél a "Bejelentkező képernyő kész" előle a pipát kilövöd és fain lesz! ;)
-
escape
aktív tag
jah, igen még1 kerdes, a kockás desktopos dolgot mivel lehet elovarázsolni?
Alkalmazás hozzáadás/Eltávolitása-ba beirod: ccsm (compiz config settings manager) felteszed, miután felment jobb klik az asztalra, munkaasztal hátterének megváltoztatása, Vizuális effektek fül, rámész a beállitások gombra, természetesen beállitod, meg pötty az egyéninek, és lőn kocka....
-
escape
aktív tag
Nem a méret a lényeg! Ezt még mindig nem tanultátok meg?

Egyébkén ha abban megy akkor biztos meg lehet csinálni valahogy..
Próbáld megkeresni a puppyban a beállitásokat, és megcsinálni ubin is.. -
escape
aktív tag
mkdir <konyvtar2>
cp -a <konyvtar1> <konyvtar2>Nem is kell hozzá az mkdir.. másolásnál megcsinálja..
Köszönöm szépen

-
escape
aktív tag
Egy nagyon alap kérdés: Hogyan tudok nem üres könyvtárat egy másikba másolni terminálban?
Azért ott, mert rendszergazda kell ha pl a /usr/share/audacious mappába akarok másolni bármit...
Vamzi nem használok audacious-t

Csak érdeklődöm
-
escape
aktív tag
Egy 7.04 alternate-et meg lehetne próbálni.. most ha XP megy rajta akkor ubi is fog, ha nem XP van rajta akkor sem gond, érdemes megpróbálni.. vesztenivaló nincs..
-
escape
aktív tag
újra itt vagyok
tegnap próbálkoztam meg visszarakni az eredeti ubuntus vga drivert, de nagyon nem akart menni (lehet egyszerűbb, ha újrarakom az ubuntut)
először is envyből uninstaláltam az ati drivert, aztán resi, utána a zárt meghajtóknál telepítettem az atit, resi és csak annyi, hogy jó felbontásba benn van, de amúgy rossz az egész, gondoltam, visszarakok egy régi xorg.conf-os backup-ot, lehet a mostani az envyre van átírva, restart, és ugyanaz, gondoltam újratelepítem a snapticból a xserver-xgl -t, de az sem segített... ezekután a terminálban a glxinfo-ra kiírja, hogy direct rendering: no, de le tudom futtatni a glxgears-ot, átlagban 80 fps, de a rendszer többi része katasztrófális, rosszabb mint envy alatt, úgy vélem, nem sikerült visszatelepíteni az eredeti ubuntus drivert, de nincs több lövésem, hogyan kellene
ezek után meg a zárt meghajtóknál az ati kártyára azt írja ki, hogy nincs használatban (de telepítve van, mert ott a kicsi pipa mellette)
mit kellene csinálnom, hogy rendbehozza a dolgokat?Én újraraktam a rendszert, és miután megcsináltam a videokari beálitásokat fainul, fogtam és csináltam egy xorg.conf mentést...

Sőt szerzek majd cd-t és az egész rendszert lementem
-
escape
aktív tag
Biztos, hogy menni fog, mert escape-nek igaza volt, te az alternate cd-t szedted le ami akkor kell, ha kevés a ramod és nem fér el benne a live.
BigBadPlaYeR: hát az msn protokolja tényleg eléggé, hogy is fogalmazzam
...k@ki. Normális icq klienst meg érdekes mőd nem találtam még rá.nem ilyen univerzális im, hanem kizárólag icq.bár ha lenne is, akkor se nagyon tudám használni, mivel mindenki msnmsnmsn... 
escape: utközben rájöttem, hogy neked nem az xorg.conf-al volt a gondod, mivel az a / partíción van, és reinstallkor az is megy a levesbe, és még is utána is csinálta.tehát az valami másik fájlban volt megbújva a /home partíciódon. ha csináltál volna egy másik fiókot, és gyesével elkezded átmásolgatni a rejtett fájlokat, akkor kibukott volna, h melyik az

vamzi, nem vesztem meg....

Asszed egyesével fogok neked 50 ezer fájlt átmásolni?
Háth

Viszont a screenlet-es problémát sikerült megoldanom, nagy nehezen ráakadtam..
Közben találtam egy érdekes oldalt..
Akinek Gutsy-ja van az olvasgasson

Pocak89: Én nem vártam volna vele, azonnal feltettem volna

-
escape
aktív tag
Remélem sikerül, bár mivel én így csináltam, ahogy leírtam, és Ubuntu alól írom e sorokat, biztos vagyok benne, hogy fog menni!
Viszont az előző előtti hozzá szólásomban lévő problémát még nem sikerült megoldani..
Ha valaki segítene megköszönném

-
escape
aktív tag
Na most amikor rámek hogy telepítés akkor elvileg egy grafikus asztalnak kéne megjelennie nem? Az Ubuntu.hu-n láttam. Nálam egy mint az xp telepítése olyan. Kérdezget mindent pl. hálózat stb. Aztán jönne a particiózás. Akkor most ahhoz hogy a live cd elinduljon ilyeneket kell csinálni? Vagy ha rámek hogy telepítés befejezése akkor tovább megy?
Valószinüleg te alternate cd-t szedtél le.. Abban nincs Live mód, uh azt csak ugy tudod telepiteni ahogy leirtad..
Innen tudod leszedni a live cd-t..Kiirod, ahogy az ubuntu.hu-n leirrták, és mennie kell..
-
escape
aktív tag
Üdv..
Sajnos teljesen ujra kellett tennem az ubit, mert elbarmoltam az xorg.conf-ot, és nem volt mentés..
Ebből következik hogy minden linkem eltünt, és azt szeretném tudni, honnan szedjem le a Screenlest nevű screenlet managert, mert Hozzáadás/Eltávolitásban
nem találtam, gondolom hozzá kéne adni egy tárolót, de ez is eltünt..Nagyjából ennyi lenne, ha valaki tudna segiteni megköszönném

-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Szerintem XMMS ben nincsen keresés, illetve még nem sikerült felfedeznem.
XMMS2- ről még nem halottam, szerintem édes mindegy melyiket használod..
-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Hi!
Na nekem egy olyan gondom lenne, hogy:
Jelenleg Vista fut a gépemen, de van rajta XP is, mert annó csak ki akartam próbálni a Vistát, de annyira megtetszett, hogy azóta alig használtam az XP-t .
A Vistát az XP alól raktam fel egy teljesen külön partícióra, így nincs semmi gond a 2 OP rendszerrel.
Viszont programozási érdeklődésem miatt, kellene egy Linux!
Namost, hogyan lehetne azt megoldani, hogy a gépről levarázsoljam az XP-t és helyére (a partíciójára) felkerüljön egy Linux?????????????
Tehát először is hogyan tudnám leszedni az XP-t? (Simán Fromatáljam a partícióját?
)Másodszor Vista mellé simán fel tudom tenni a Linuxot úgy, hogy bootképernyő marad, csak nem XP-t tudok majd a Vista mellett választani, hanem Linuxot??????

Előre is THX!
Jól gondold meg melyik boot managert választod..
Grub sztem jobb mint a vistáé..
És az tuti h fog menni, a vista lehet h nem ismeri fel az ubit, ahogy előttem is emlitették, és akkor gond van..Enyém igy néz ki kis csinositgatás után: http://images.netbag.hu/20080303/19472167477.jpeg
Olyan képet teszel be amilyet akarsz(bizonyos határokon belül, 640*480/14 szines) -
escape
aktív tag
Szerintem csak format.Legyalulod az xp-t.A partícióját kialakítod ilyesmi módon: 1gb swap; rendszer < /home (a rendszernek elég egy 5-10 gigabájtos partíció, a maradék mehet a /home-nak).Ha az ubit felteszed, akkor az felteszi magával a grub-ot is (boot manager) amit kényedre kedvedre formálhatsz, még képet is tehetsz bele.Ja és nem utolsó sorban kitudod szépen választani, h melyik os-t indítsd.a vista nem is fog tudni róla, h van ubi a gépen.De az ubi majd látja a vistás partíciód, amit olvasni is tudsz majd.
Képet sikerült már betteni?
Én még nem próbálkoztam vele
De ha sikerült szolj már, kiváncsi vagyok milyen...

-
escape
aktív tag
A "Module" section hiányzott az xorg.conf-ból...
Így most minden szép és jó. Köszi neked és a többieknek is, akik gondolkodtak a problémán!Kicsit furcsa, hogy driver után eltűnt az ablakok jobb felső sarkából a minimize, maximize és a close gombocska.
(Megoldható alt+F#-el, csak fura...)Ilyen nekem is volt csak kicsit másképpen..
A címsor, extra efekteknél, alaptémánál(barna vagy milyen), egyszerüen a fele eltünt, mintha a tvben adásszünet lett volna talán még meg is van a kép.
http://images.netbag.hu/20080130/17411883638.png
Ilyen.
Aztán feltettem az Emerald Theme Managert, betettem egy témát és már nem csinálja
-
escape
aktív tag
Vissza tudom csinálni, de így meg a driver nem megy.
Ha semmi sem megy, és már mindent kipróbáltál, akkor utoljára még az Envy vel próbálkozz meg, nekem az pakolta össze a drivert, letölti és automatán fel is teszi.
Vagy esetleg: Olvasd el ezt, de szerintem ezzel kezdted.

-
escape
aktív tag
A programok egy kis részét tudod futtatni a wine /Windows Emulator/ nevü progival pl. utorent.
A játékokat is lehet, csak annak a proginak nem jut eszembe a neve.
De egyébként mindent meg lehet oldani
Ha kicsit visszább olvasol, talán meg is találod a választ a kérdésedre
A progi neve Cedega, megtaláltam

-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
1. Miért lenne jobb a win féle? Amúgy az a helyzet, hogy az közvetlenül nem tudja a linuxot bebootolni, tehát legfeljebb úgy lehet megoldani, hogy ha linuxozni akarsz, akkor bejön a win oprendszer választója, majd a linuxot kiválasztva a grub (legalábbis amikor én legutóbb próbálkoztam ilyennel, akkor csak így lehetett). Amúgy szerintem grub messze jobb annál, sokkal jobban testreszabható, lehet berakni képet, stb

2. Ott valami gond lehet, bár nem feltétlen van összefüggés a sötét képernyő és a lassú betöltés között, de hogy mi lehet a probléma, azt nálam okosabbak megmondják majd
3-4. Simán kéne mennie.
A 3D-s felületet:
- tedd fel a compizconfig-settings-manager csomagot
- beállításokon belül menj be a megjelenésbe, és ott az utolsó fülnél válaszd ki az egyedit, majd a mellette lévő gombokkal tudod bekapcsolni, hogy milyen effekteket szeretnél (munkaasztal kocka és munkaasztal kocka forgatását kell bekapcsolni a kockához, az ablak mozgatásakori animáció alapból be van kapcsolva, mosódás effekt meg asszem motion blur néven van). Forgatni úgy tudod majd, hogy ctrl + alt -ot lenyomva tartva "megfogod" az asztalt a bal egérgombbal
5. Ez erősen játékfüggő, de elég sok minden elindul minden beállítás nélkül. Egyes játékokkal kapcsolatos kompatibilitási információt itt találsz. Arra viszont számíts, hogy mivel ATI nem hajlandó linux alá normális drivert írni, ezért valószínűleg kicsit rosszabbul fognak futni, mint Win alatt."Amúgy szerintem grub messze jobb annál, sokkal jobban testreszabható, lehet berakni képet, stb."
Ez a kép dolog érdekelne

-
escape
aktív tag
Mostanában, nevezetesen tegnap és is sokat szivtam a vga-val, bár ahhoz, hogy az a 3D-s asztal menjen nem kell vga driver.. csak 3D támogatás..
Ha segytség kell irj nyugodtan, szenvedtem vele egy pár napot mire meg tudtam csinálni...Az XP vel meg ne foglalkozz, én csak akkor használom, ha valami baja van az ubinak.. Ami elég ritka. Sok sikert a váltáshoz..

-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Jaja SPM fokozat megy mint atom, csak be k'öll nyomni a gombot, mint KIT nél

Csak a piros fény hiányzik a monitor tetejéről...
Meg nem beszél magától.. Bár tudom te azt is meg tudnád csinálni Pascalban..Van az a problémám, hogy beállítottam lentre 2 panelt, az alsó az ablaklista, a felső a menü, a gyors indító gombok, az óra, a kuka stb...
Namost... Mikor bekapcsolom a gépet mindig megcserélődik, vagyis az ablaklistás panel felülre a menü meg alulra kerül és megint át kell rendezni hogy jó legyen..
Ezen hogy lehet segiteni?
Vagy lehet e egyáltalán? -
escape
aktív tag
7245 frames in 5.0 seconds = 1448.361 FPS
Ennyi sztem maradt ugyanannyi

Viszont ha gyalyrateszi a rendszert jólenne lepucolni valahogy nem?
Most már mehet hogy megvan a driver -
escape
aktív tag
hm..
háth nem tudom melyik volt az az őrült aki kitalálta az envyt, de Isten áldja 1000xKöszi a linket, igy már az nVidia settings nevü alkalmazás is megvan és végre tudom állitani.. uh köszi

Nah jó, az oké, de ez a monitor tud többet, az gondolom nem...
Ha még csak a monitor baja lenne akkor okééé, de ha egszer tudja akkor csinálja is meg..
-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Diablo IV
- VGA kibeszélő offtopik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sweet.tv - internetes TV
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Elektromos autók - motorok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Forza Horizon 6 Premium / Standard Pre-Order kódok
- Lenovo T14s Core i5 10.Gen 16Gb Ram 256Gb NVMe SSD Érintőkijelző Boltból Garanciával Számlával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G2 - i5-11G I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Xiaomi Redmi Note 13 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)