- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Celtis #69377 üzenetére
ha van kísérletező kedved, akkor vmelyik ddwrt -t is megpróbálhatod.
nekem jelenleg a v3.0-r35244 std (03/05/18) van fent. 150 megabites letöltés alatt (torrent, max 50 peer) olyan 0.07 körüli load mellett a top szerint 45% körüli sirq érték van, kíváncsi lennék ddwrt alól mi hozható ki. bár nálam wan-on dhcp van.
gondolom valami hasonló elvet alkalmaznak ők is, mint a fastpath. -
gduck
addikt
válasz
Celtis #69377 üzenetére
Szia!
Ahogy előttem is írták, van a flow offload és a fastpath verzió. Nekem speciel a flow offload nem jött be ugyanis - saját mérés alapján - sokkal nagyobb a CPU igénye, mint a fastpath verziónak.
Én jelenleg ezt használom: KATT IDE!
(#69379) Celtis: Ha a Digis router többet tud és nem zavar hogy nem védett (szolgáltató által konfigurálható eszközt nem tekintem tűzfalnak!) a hálózatod, akkor ne rakassad bridge módba
-
xabolcs
őstag
válasz
Celtis #69377 üzenetére
A v1-bol a 4.14-es kerneltol kezdve tamogatott flow offloaddal ~250 MBit/s-t fogsz tudni kihozni PPPoE kapcsolaton keresztul.
v1 eseteben tobbre mesz a gwlim fele fast-path megoldassal!
LEDE 17.01 Reboot (17.01-SNAPSHOT, r3938-309414e) gwlim fastpath 201808Static, fastpath
[ 3] 0.0-10.0 sec 745 MBytes 625 Mbits/sec
[ 3] 10.0-20.0 sec 771 MBytes 647 Mbits/sec
[ 3] 20.0-30.0 sec 772 MBytes 647 Mbits/sec
[ 3] 30.0-40.0 sec 766 MBytes 643 Mbits/sec
[ 3] 40.0-50.0 sec 769 MBytes 645 Mbits/sec
[ 3] 0.0-50.0 sec 3.73 GBytes 641 Mbits/sec
[ 3] MSS size 1448 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)PPPoE, fastpath
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0-10.0 sec 528 MBytes 443 Mbits/sec
[ 3] 10.0-20.0 sec 517 MBytes 434 Mbits/sec
[ 3] 20.0-30.0 sec 540 MBytes 453 Mbits/sec
[ 3] 30.0-40.0 sec 530 MBytes 444 Mbits/sec
[ 3] 40.0-50.0 sec 527 MBytes 442 Mbits/sec
[ 3] 0.0-50.0 sec 2.58 GBytes 443 Mbits/sec
[ 3] MSS size 1440 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet) -
Headless
őstag
válasz
Celtis #65209 üzenetére
Milyen filmet játszol le (bitráta/kódolás/stb). Esetleg egy kép is jöhet kodi videolejatszás alatt a codecinfo-ról (o betü) Advanced settingsben optimalizáltad a bufferelési beállításokat?
Bár ez itt eléggé offtopic.
-
woodworm
veterán
válasz
Celtis #64912 üzenetére
A kölkök zsiványságán múlik, de alapesetben a kliens mac-címének fix ip-hez rendelése és az ip wan elérésének a blokkolása működhet. Utóbbira van példa a forgalmi szabályok között.
A Hálózat >> DHCP és DNS >> Statikus bérletek alatt lehet fixálni a címet.
A Hálózat >> Tűzfal >> Forgalmi szabályok alatt a "block_internet_access_IP" pedig a minta. -
suste
veterán
válasz
Celtis #53589 üzenetére
látod, mondtam hogy egyszerű.....még egyszerűbb lett volna, ha elsőre azt csinálod amit írtam
igazából csak annyi a változás, hogy a főrouteren AP+WDS-re kell állítani a wifit
ez azért kell, hogy ne akdjon össze a másik router azonos beállítású wifijével
az,hogy másik csatornát választhatsz, az már csak + dolog, de ugyan azon a csatornán is mehet
persze ha már van rá lehetőség, akkor érdemesebb megváltoztatni.... -
suste
veterán
válasz
Celtis #53586 üzenetére
a jelszó ua mint a router belépési jelszó
felhasználó szintén ua (root)miért nem azt csinálod amit írtam?????
1: fő router: 1db wifi AP+WDS (LAN IP pl=192.168.1.1)
2: WDS router: lankábel LAN-LAN a főrouterrel, 1db wifi AP módban (LAN IP pl=192.168.1.2)mindkét routerben a wifik beállítása ua legyen, csak a csatornaszám térhet el!
EHHEZ A FAJTA BEÁLLÍTÁSHOZ NINCSEN WEBES FELÜLETEM, CSAK A TELJES WIFIS WDS-HEZ!
De jó ötletet adtál....majd ehhez is összerakok egyet, mert látom nem egyértelmű.....pedig szerintem ezt a legegyszerűbb beállítani
.
-
suste
veterán
válasz
Celtis #53542 üzenetére
ftp-zni nem kell
ott van a weboldalon egy SSH mappában a winscp, azzal SCP beállítással belépsz a routerre és fel tudod másolni a fájlokat, mint egy totalcommanderrel
a művelet pont annyi mint amenyi a leírásegyébként csak egy egyszerűsített felületet ad a tesztcsomag....
-
-
Clemi
veterán
válasz
Celtis #46783 üzenetére
Kipróbáltam, lekapcsoltam a Cisco wifi sugárzását. Az égvilágon semmi nem változott.
Továbbra is a brutális adatforgalom sebesség zuhanás ami zavar. Ezen mennyire segít egy nagyobb antenna? Mert egy 8dbm-es (amiből 3 kell egyből ugye?) gondolom csak dob rajta, vagy az adat sebességen nem javít?
Azért kérdezem, mert ha leülök a kanapéra netezni, akkor ott már ami 1/3-ra visszaesik a le és feltöltési sebesség, ez pedig csak kb 3 méteres távolodás onnan, ahol eddig mértem.
-
Clemi
veterán
válasz
Celtis #46781 üzenetére
Biztos, hogy bekavar a két router egymáshoz közeli csatornája? Ezt az egész féket (de csak Wi-Fi-n) ha jól sejtem azután művelte nekem a router, miután állítgattam, hogy melyik csatornát használja, és átnyomtam fix "n" módba a korábbi "mixed b/g/n" módról. Itt is csak azt vettem észre, hogy a táblagép eldobta a wifi jelet és nem is tudott erre a routerre visszalépni. Ezután tettem vissza a korábbi beállításokra majd futtattam le a saját beállítás varázslóját és volt a többszöri restart, de a fék maradt.
Ma reggel meg csakazértis rámértem megint és a fék eltünt, mintha sose lett volna.
Annyit még ide, hogy mikor nem volt sebesség, folyamatosan lestem a routerre csatlakozó eszközöket, és nem volt a Wi-Fi részén egyetlen eszköz sem, csak néha jelent meg a táblagép ahogy próbálkozik. A telefonom az fel se tudott rá lépni.Ami biztos, hogy valami nem kóser.... ugyanott, ugyanazokkal a beállításokkal ma reggel ez a szitu:
A Wi-Fi jel erőssége változatlan, a kér router ugyanúgy egymáshoz közeli csatornán dolgozik, viszont a TP-Link adat átviteli sebessége mondhatni helyreállt.
Az adat átviteli sebesség most, ugyanott, ugyanúgy mérve, és a routerben se piszkáltam állítottam semmit, gyakorlatilag a Cisco routerrel egyforma. Most mértem 28 Mbs le és 5,6 Mbps fel sebességet.
Ami viszont azért aggaszt, és ebben jó lenne valami kivitelezhető tanácsot adni, hogy miért esik drasztikusan az átviteli sebesség, már 2 méterrel távolabb is, úgy hogy egy légtérben vannak az eszközök és látják egymást. Arról már nem is beszélek, hogy 2 betonfal mögött, a jel erőssége látszólag elfogadható, mert csak -60 dbm értékre csökken, a router mellett mért -35 -40 dbm értékről, viszont az átviteli sebesség drasztikusan, 06-08 Mbps letöltési, és érdekes módon ennél magasabb 1,6 Mbps sebebességre esik vissza, ami arányaiban eléggé eltorzul.
-
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #39720 üzenetére
Most próbálgatom, és sajnos úgy fest, hogy ez a process nem szabadítja fel a RAM-ot, ami előbb-utóbb elfogy.
Ha logout után egyből bejelentkezek, akkor nincs gond, de ha a weboldalt is bezárom, és újra csatlakozom, akkor minden egyes alkalommal 2-3%-kal nő a RAM használat. Úgy vélem, hogy a HTTPS lezárása nem megfelelő és szemetet hagy maga után.
/usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWrt -x /cgi-bin -t 60 -T 30 -A 1 -n 3 -p 0.0.0.0 80 -C /etc/uhttpd.crt -K /etc/uhttpd.key -s 0.0.0.0 443
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Celtis #39031 üzenetére
Szia!
Akkor tegyük egy kicsit tisztába a dolgokat:
- az extroot mountolásáért felelős fstab config a flash-ban található a jffs2 partíción (máshol nem is lehet, mert ugye onnan indul a rendszer), ezért az extroot-al indított rendszeren ezt alapban nem látod (mert nem mountolja fel). A LuCI-ban a külső eszközön (extroot-on) található fstab config-ot látod, illetve szerkesztheted. Ez nem kell, hogy tartalmazza az extroot-ra vonatkozó bejegyzést. Ha ki akarod kapcsolni az extroot-ot, akkor a következő lehetőségeid vannak:
1. Kézzel fel lehet mountolni a jffs2 partíciót és módosítani az azon található fstab config-ot.
2. Külső eszköz nélkül indítod a routert és akkor ugye a /overlay-ba pont ezt a jffs2 partíciót fogja mountolni, tehát LuCI-ban is éppen a számodra érdekes fstab config-ot fogod látni.
3. A külső eszközön található .extroot.md5sum tartalmának módosításra is célravezető, mert az extroot mountolásakor pont ezt hasonlítja össze a flash-ban található azonos nevű file tartalmával. Ha nem egyezik, akkor nem mountolja.- az extroot beállítása nem jár a config-ok másolásával. Erre ezt a scriptet szoktam ajánlani. Ha formázás nem kell és nem akarod, hogy az fstab-ot is úgy állítsa be, mint a build-emben, akkor ennyi a lényeg (feltételezve, hogy sda2 a partíció):
mkdir -p /tmp/overlay
mount -t ext4 /dev/sda2 /tmp/overlay
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /tmp/overlay -xf -
sync
umount /tmp/overlay
rebootPersze előtte kézzel állítsd be az fstab-ot.
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Celtis #39029 üzenetére
legegyszerűbb megoldás ami mindíg segít: hosszú reset
ha a konfigolás hosszú volt, akkor mentsd le beállításokat, persze az fstab-on kívül, és reset után visszarakod ami kellja, remélem vargalex fw-t használsz, mert másikon nem biztos hogy működik a hosszú reset (5-10mp)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Celtis #37638 üzenetére
Szia!
Ez a problémád, illetve a megoldás. De elég az is, ha formázod a pendrive-ot.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #29976 üzenetére
Na részben megoldva. Úgy tűnik, hogy a hálózatban valamiért megőrült egy switch, és floodolta a routert (is). Az eredmény valószínűleg az volt, hogy a routerben lévő switch túlterhelődött ami WAN port és a processzor közötti forgalmat blokkolta.
Hogy mitől bolondult így meg a switch, azt még ki kell deríteni. -
válasz
Celtis #25053 üzenetére
"TPlink nem alkalmas torrentezésre."
Ez valahogy így van, bár akik szeretik a kihívást el lehet játszadozni...
Én kb 5 perc próba után ejtettem ezt a lehetőséget.
Csak arra használom, amire kitalálták...
Egy (olcsó, jó) NAS, vagy HP microserver + OMV és nincs többé ilyen jellegű gond. -
doberman
senior tag
-
-
válasz
Celtis #19853 üzenetére
Remek, akkor most lehet próbálgatni a torrentet!
LuCI-t passzolom, nem használok OpenWrt.
A router semmit nem fog csinálni, működik tovább rendesen, de ha nem választod le szabályosan a HDD-t mielőtt kihúzod, akkor előfordulhat adatvesztés, súlyosabb esetben pedig az egész partíció összezuhanása...
-
válasz
Celtis #19851 üzenetére
Ha nincs fontos, vagy sok adat a partíción, akkor én leginkább azt javaslom, hogy particionáld újra ext4 formátumóra. Ezt a vargalex féle fw-vel webes felületről is meg tudod tenni. Természetesen ha ez nem megoldható, akkor sincs probléma, mert az ext2-vel azért el kell mennie a routernek. Swap file-t létrehozhatsz az ext2 partíción, mondjuk 128MB-ot! Ehhez csak néhány parancs beírása szükséges...
dd if=/dev/zero of=/mnt/swapfile bs=1024 count=131072
mkswap /mnt/swapfile
swapon /mnt/swapfileTermészetesen az mnt/swapfile részt cseréld az általad kívántra, illetve ahova jelenleg csatolva van az ext2 partíció! Ezután még egy init script kell majd neki, hogy a következő reboot után automatikusan lefusson a...
swapon /mnt/swapfile
parancs. Az NTFS-t meg felejtsd el a routeren...
-
válasz
Celtis #19849 üzenetére
Hát ez a baj... Pedig az nagyon kellene a torrentnek! Ha már nincs módod swap partíció létrehozására, akkor csinálj swap file-t! És persze gondolom mindez NTFS partíción történik ugye? Ez egy Linux rendszer, kis erőforrásokkal, így a lehető legjobbat akkor teszed neki, ha ext filerendszert használsz, swap-el együtt. A firmware egyedi összeállítás, nem a vargalex féle build?
Az én routeremben is van transmission, és ez áll a konfig oldalán...
-
-
-
válasz
Celtis #19841 üzenetére
vargalex build 1.02
Változások az 1.01-es verzióhoz képest:
...
- WiFi jelerősség US esetén 24 dBm-ig, HU esetén 20 dBm-ig állítható
... -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Celtis #12873 üzenetére
Visszaolvasnal? TP-LINK TL-R460 volt neki, wifi nelkul... Full sávszéled hasznald mar ki DHT-vel meg sok kapcsolattal, utana ugorj neki a WIFIdnek...
Most Vargalex firmware-t tesztelek, samba lassu benne, alig 6Mbyte/sec az iras es az sirq 40% procit eszik.... EKO gyorsabb, csak most tesztfirmware van kint aminel valami nem stimmel a repokkal....
-
-
direwolf
őstag
válasz
Celtis #12425 üzenetére
A transmission is, mint minden más torrent kliens letöltéskor hasheli a szeleteket, ami nem kicsit számításigényes. Seedeléskor ilyent nem kell tennie, ezért jó seedservernek egy ilyen gyengébb hw-el eleresztett, viszont kis fogyasztású (7-9W) router. Letölteni meg ott a szgép...
Szerk: az, hogy egy célprocesszor milyen órajelen jár, nem sokat mond arról, hogy egy konkrét feladatra mekkora terhelést produkál. Ezek nem általános célú CPU-k.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Celtis #12425 üzenetére
Hi!
Azért az, hogy a transmission kevés erőforrást igényel, nem jelenti azt, hogy nem jön jól neki (főleg sok kapcsolat esetén) a 128 MB.
Szerintem érdemes lenne HDD-vel is kipróbálnod, mert a pendrive-ok kis szeleteket nem írnak túl gyorsan. Ha pedig a swap is azon van, az pedig általában katasztrófa. -
direwolf
őstag
válasz
Celtis #12403 üzenetére
A 1043 egy 12 ezer forintos router! Ebbe az árba szinte biztos, hogy a Realteknél elérhető legolcsóbb alkatrészek férnek csak bele. Gyanítom, hogy az OpenWRT driverei sem pont ezeket a csipeket támogatják, csak valamilyen generic driverek.
Nem kell csodálkozni, hogy kis teljesítményű a cucc, ha nincs 30 ezred egy "normálisabb" vasra, akkor jelenleg ezt kapod. Én személy szerint annak is nagyon örülök, hogy 7x24-ben seedelni tudok vele. -
Bubukain
senior tag
válasz
Celtis #12375 üzenetére
én is próbáltam eltávolítani és újra hozzáadni de semmi változás.
amúgy is olyan furcsa az egész, először az ssh sem ment majd egyszercsak jó lett.
aztán az sftp server sem megy pedig ha jól gondolom azért a vsftpd a felelős ami fut is, de ennek ellenére nem tudok feljelentkezni a routerre sftp progival.
kiírja hogy usr/libexec/sftp-server not foundde egyelőre a wifi miatt dühöngök a leginkább
-
_seth_
veterán
válasz
Celtis #12335 üzenetére
A dyndns még itthonról sem megy csak a transdroid működik itthon is, kint az sem és mobilnetről sem jobb a helyzet.
Az a vicc, hogy amit kiad a showip.net az egy olyan IP ami a routerben sem wan, sem lan sem gatewayként nem szerepel és azon keresztül nem is érem el. Ellenben a wanos ip címet megadva a transdroid működik hálón belül.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Celtis #12298 üzenetére
Hi!
Ha nem torrentezel, akkor elég rá egyetlen ext3/ext4 partíció, és a bonyolítások elkerülése miatt érdemes bekapcsolni az "Use as root filesystem" kapcsolót. Ekkor ezt a partíciót be fogja mountolni a /overlay alá, így a csomagok telepítése után semmit nem kell tenned, úgy használhatod, mintha a flash-ba telepítenél. Ha az én firmware-omat használod, akkor a mount bejegyzést meg is találod, csak az a /dev/sda2-re vonatkozik (azaz a második partíció).
Ha esetleg van már vinyó és mellé szeretnél tenni egy pendrive-ot, akkor arra figyelj, hogy valószínűleg a következő boot-nál már a pendrive lesz az sda és a vinyó az sdb eszköz. -
-
direwolf
őstag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Celtis #12216 üzenetére
Pedig a kimenet alapján ott hallgatózik az összes interface-on:
tcp 0 0 0.0.0.0:https 0.0.0.0:*
Intruder2k5-el jutottatok valamire a távoli elérés próbáján? Esetleg nekem is küldhetsz priviben egy elérést, hogy kipróbáljam.
-
-
válasz
Celtis #12178 üzenetére
Emiatt nem kellett volna újra flashelni, elég lett volna a visszaállítást megcsinálni, és máris a flashelés utáni állapot fogad.... HTTPS-nek mennie kell! Esetleg privátban ha adsz egy IP címet, akkor rápróbálok. Jelszó természetesen nem kell!
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #12173 üzenetére
Na jó, újra feltettem a firmware-t.
Más kérdések:
- Nekem sem kívülről, sem belülről nem megy https-en a luci. Pedig vargalex firmware leírása szerint alapból mennie kéne. Hogyan tudom engedélyezni?-Time of day tűzfal szabályhoz milyen kiegészítő kell?
Előre is köszönöm a válaszokat. Sajnos a gugli nem segít.
-
zollover
csendes tag
válasz
Celtis #12130 üzenetére
A teljesítmény növelés vegyes eredménnyel járhat, amennyiben a kliens nem képes azonos teljesítménnyel adni. Sőt, még rosszabb is a helyzet, mert a nagyobb teljesítmény mellet a vételi irány zajosabb lesz.
Tapasztalatom szerint a wifi kapcsolat minőségére a legnagyobb hatással a környző wifi-k lehetnek, ha átfedések vannak az erősebb térerejű szomszédokkal. Próbáld ki az InSSIDer-t. Abban jól látszik, hogy mi a helyzet. Ha nincs problémás átfedés, akkor további javulást érhetsz el, ha CSÖKKENTED a teljesítményt, mert ezzel a vételi érzékenység javul. Érdemes ezekkel játszani egy kicsit. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest