- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Bubukain #41186 üzenetére
nem kell rákötni, 115200 baud, 8 bit, 1 stop bit, minden más kikapcsolva es igy mukodik elmeletileg. Holnap csinalok egy routert de szerintem most megnezem mert friss a rendszer és még nem volt élesbe tesztelve. Csak sajnálom lelőni a routert mert 29nap uptime. Gargoyle rulz.
mod: tegnap jött update hozzá, szoval mégis lelövöm.
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz
Bubukain #38346 üzenetére
Sziasztok!
Nekem van egy olyan gondom, hogy a routeren van fent egy subversion repo. Ami fut is normalisan, es a halozatrol el is erem az svn://192.168.1.1/... cimen keresztul. Viszont kivulrol nem tudom elerni valamiert. :S
A kepen latszik, hogy milyen port forwardingok vannak beallitva. Es minden forwarding tokeletesen mukodik csak valamiert a subversion-e nem. :S A 9877-es lenne a subversion-e. A 9876-os az pl a lighttpd portja es azt tokeletesen elerem kivulrol. Tudnatok ebben nekem segiteni?Szerk.: Most hogy így nézem, a lighttpd-t sem érem el kívülről. (Akkor ezek szerint azt csak felraktam, es meg nem hasznaltam.) Viszont FTP megy kívülről. Szóval akkor a kérdésem, hogy hogyan tudom azt megcsinálni, hogy ha a routeren figyel valami az XYZ porton, akkor azt elérjem kívülről?
-
Mardel
őstag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #15101 üzenetére
Hi!
Na, megnéztem, egyszerűen egy rule létrehozásával megy akár Luci-ból is az IP tartomány tiltása. A kérdéses tartományra Így kell beállítanod:
Majd a rule rögzítése után ne felejtsd el az a rule lista élére állítani a sort oszlopban található nyilacskák segítségével (hogy elsőként lépjen életbe):
, majd Save & Apply:
Ezzel a 82.82.x.x tartományból érkező csomagokat eldobja a router (azaz nem is rejectál, tehát a túloldal legfeljebb megszakíthatja a kapcsolatot, vagy timeout-ra vár).
IPv4 subnetek megadási módjáról pl. itt olvashatsz. A fenti beállítás azt jelenti, hogy az olyan IP címeket tiltja, amelyek bináris ábrázolásában az első 16 bitje egyezik a 82.82.0.0 bináris formájának első 16 bitjével. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #14509 üzenetére
Hi!
Ha az overlay a flash-ban van, akkor azt mindenképpen törli. De a Luci képes a config file-ok (és egyéb beállított file-ok) mentésére, majd visszaállítására. Azonban ha ezek között kernel csomagok is vannak, akkor nem ajánlott, úgysem fog működni, mert az új kernel verzióhoz tartozó változatok szükségesek.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #14497 üzenetére
Az aktuális trunk verzió mindig letölthető innen. Csak akkor kell build-elni, ha több mindent be szeretnél építeni. De ha gondolod, jövő héten lesz 0.8-as build-em. Persze, ha nagyon kell, akkor build-elhetek egyet neked csak Luci-val (de gondolom usb, wifi, esetleg filerendszer csomagok is kellenek).
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12848 üzenetére
Hi!
Nem, még nem volt Fonera-m. A Hyper terminal tud soros porton kapcsolatot nyitni, de egyáltalán nem kötelező azt használni.
Nem találtam konkrétan 2200-as típust, de az OpenWrt Wiki-ben szerintem megtalálod a leírást. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12740 üzenetére
Igen, így nem volt benne. Csak fordítottál magadnak.
Az előzőleg írt /rom/usr/lib/opkg/status file-ban láthatod, hogy mely csomagok vannak a firmware-ban.
Persze, ha nem telepítettél volna azóta semmit, akkor egy egyszerűopkg list_installed
is megmondaná ugyan ezt (de ugye ezzel látod az utólag telepített csomagokat is).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12732 üzenetére
Pedig úgy tuti jónak kell lenni, ugyanis a luci csomagnál:
Depends: uhttpd, luci-mod-admin-full, luci-theme-openwrt, luci-app-firewall, libiwinfo
Én is csak azt jelöltem ki és még néhány luci-app csomagot.
Biztos vagy benne, hogy *-al volt kijelölve és nem M-el?
Mit ad vissza a
cat /rom/usr/lib/opkg/status | grep Package | grep luci
parancs?
-
-
Bubukain
senior tag
válasz
Bubukain #12726 üzenetére
na megoldottam a dolgot ezzel a parancssorral
1. opkg update
2. opkg install luci luci-sgi-uhttpd
3. /etc/init.d/uhttpd restart
4. rebootúgy néz ki hogy a kernel módosítás is működik mert rögtön felismerte a vinyómat.
egy gondom van vele, hogy csak read onlyOpenWrt kern.warn kernel: hfs: write access to a journaled filesystem is not supported, use the force option at your own risk, mounting read-only.
van erre valami megoldás?
-
-
CS_D
senior tag
válasz
Bubukain #12720 üzenetére
Egyszerűbb, ha a luci-lucid csomagot telepíted. Másra egyébként sem kellene az uhttpd, ezért kiváltod a lucid-dal.
De az is lehet, hogy nem fut az uhttpd?
/etc/init.d/uhttpd enable
/etc/init.d/uhttpd startRégen nekem is volt ilyen problémám...
Akkor csak a lucid segített.Aztán később a saját firmware-nél odafigyeltem, és van egy olyan csomag, amivel "bindelődik" a luci az uhttpd-hez. Így már alapból rögtön jó lesz.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12715 üzenetére
Amiket ott találsz, azok azok, amiket bejelöltél, hogy a firmware-ban legyen (*-al jelölted a make menuconfig-ban), illetve azok, amiket külön csomagként build-eltre jelöltél (M-el a make menuconfig-ban).
Nyugodtan tedd fel, legfeljebb valami még hiányzik.
De az alap funkcionalitás biztosan megvan. -
CS_D
senior tag
válasz
Bubukain #12712 üzenetére
Ha esetleg rájössz, hogy valami csomag vagy konfig hiányzik, és beletennéd, akkor ne töröld ki a fordítás előzményeit (dist clean), hanem egyszerűen make menuconfig-ban beállítod a hiányzó dolgokat. Ennek köszönhetően a már lefordított csomagokat nem fogja újból fordítani, ezért sokkal gyorsabb lesz. (Nálam kb 10-30 perc alatt megvan így, attól függően, hogy mennyi újat kell lefordítani)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12692 üzenetére
Hi!
A BackFire 10.03-hoz a Luci 0.9.0-es feed van beállítva, tehát ott még a régi lesz. Lehet próbálkozni újabb verzióval, de nem biztos, hogy minden működni fog. Ha nem a 10.03-ból build-elsz, hanem a trunk-ból, vagy a BackFire branch-ból, akkor már az új Luci felület fog fogadni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12679 üzenetére
Hi!
Luci nem lesz benne alapból, neked kell kijelölnöd. Ahogy az USB-s és filerendszer csomagokat is. WiFi benne lesz.
Természetesen az általam végzett patch-ek, kiegészítések nem lesznek benne (pl. WiFi MAC szűrés sem, stb.).Egyszerűbb, ha a kernel config módosítást mindkét verzióba beleteszed.
Sajna a csomagokat neked kell megkeresned, de azért kitalálható, hogy funkció szerint merre. Persze elég az is, ha egy teljesen alap 1043ND-hez való firmware-t csinálsz (Luci, usb, stb. nélkül) a kernel módosítással. Aztán a csomagokat már az OpenWrt repository-ból teszed fel.
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12658 üzenetére
Nem nehéz a build-elés (Szabi honlapján az is le van írva), de az eredménye egy új firmware lesz. Nem akarod esetleg MBR partíciós táblával megpróbálni?
-
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12632 üzenetére
Hi!
Először is: ha a routeren futó alkalmazásnak akarsz portot nyitni, akkor miért port forwardot állítottál be? Egyszerűen egy Rule kell az ilyenekre. Forward akkor kell, ha a LAN oldali gépre akarod továbbítani a kérdést (ahogy a neve is mutatja).
Ugyanis Forward esetén ha a router bármelyik portjára irányítod, attól az a port még nem lesz nyitva.
A tiltó szabálynak az engedélyező előtt kell lennie, mivel sorrendi feldolgozás van (Bár, azt nem értem, hogy a tiltás miért a FORWARD chain-ba van létrehozva).
Egyébként ezeket a szabályokat miért a firewall.user-be hozod létre? A /etc/config/firewall-ban sokkal egyszerűbb (ráadásul így a Luci-ban is látszik rendesen). Ezeket a sorokat add hozzá:
config 'rule' 'port_16100_DROP'
option 'target' 'DROP'
option '_name' 'port_16100_DROP'
option 'src' 'wan'
option 'src_ip' 'xxx.xxx.xxx.xxx'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_port' '16100'
config 'rule' 'port_16100'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'port_16100'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_port' '16100'Természetesen ezeket létrehozhatod a Luci-ból is a Network -> Firewall oldalon a Rules alatt.
-
direwolf
őstag
válasz
Bubukain #12631 üzenetére
Ha arra érted a 300M-t amit kiír, az teljesen mindegy, a tényleges átviteli sebességhez semmi köze.
Egyébként meg: #12197Nekem ezzel a konfiggal, Intel 5100 AGN klienssel néha kiír 300M-t:
config 'wifi-device' 'radio0'
option 'type' 'mac80211'
option 'channel' '11'
option 'macaddr' 'asajátmacaddressed'
option 'hwmode' '11ng'
option 'noscan' '1'
list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
option 'htmode' 'HT40-'
option 'country' 'HU'
option 'txpower' '20'
option 'disabled' '0'config 'wifi-iface'
option 'device' 'radio0'
option 'network' 'lan'
option 'mode' 'ap'
option 'ssid' 'asajátssidd'
option 'key' 'asajátkulcsod'
option 'encryption' 'psk2' -
Bubukain
senior tag
válasz
Bubukain #12607 üzenetére
megoldottam, leírom hátha más is így jár.
nem volt elég beállítani a port forwardingot, még a firewall.user-be is kellettt ez
iptables -A input_wan -p tcp --dport 16100 -j ACCEPTviszont ez miatt megint előjött egy másik probléma.
volt nekem előtte egy user akit kitiltottam ip cím alapján szintén a firewall.user-ben
iptables -I FORWARD -s xxx.xxx.xxx.xxx -p tcp --dport 16100 -j DROPviszont most hogy beírtam az engedélyező sort, így a tiltás hatástalan lett.
tudna valaki segíteni hogy hogyan tudnám az első sor megtartása mellett kitiltani a user-t?
én már egy kicsit belezavarodtam -
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12579 üzenetére
Hi!
Most olvasom, hogy neked függőlegesen van. Akkor szerintem arra gondolsz, hogy az egyes menüpontokban az almenük függőleges lenyíló listában jelennek meg. Az akkori Luci-ban ez még úgy volt, később módosították. Olyan szempontból mondjuk az előnyösebb, hogy ha egy almenüt meg akarsz nyitni, akkor a főmenü oldalát nem kell megnyitnod.
A libpcsclite.so a libpcsclite csomagban van. Ha a r3pl4y forrásában nem találod, akkor a BackFire 10.03 repository-ból tedd fel.
-
válasz
Bubukain #12567 üzenetére
Hmm... Ez jó!
A vargalex féle fw-ben nincs parancsfuttatási lehetőség LuCI-ban? Esetleg a szolgáltatások közt próbáld meg elindítani / újraindítani a dropbear-t...szerk.:
Alex, akkor itt az újabb feladat...
Egy LuCI parancsfuttatási lehetőség, amolyan webkonzol, mint OLEG-ben és Tomato-ban is van. -
válasz
Bubukain #12564 üzenetére
Ha sikerült felcsatolni a /dev/sda1-et az /overlay alá, akkor az említett mappa üres, így a konfigurálást nulláról kell kezdeni, a telneten való jelszó megadástól kezdve, és ezután lesz csak SSH! A teljes konfigurálást - ha volt már ilyen - elkerülheted úgy, hogy a /dev/mtdblock3 tartalmát átmásolod a /dev/sda1-re, és nyomsz egy reboot-ot.
-
-
-
válasz
Bubukain #12555 üzenetére
Én meg aztán végképp nem tudom, hogy mi a baj, de szerintem a /dev/sda1 partíciónak az /overlay, illetve a / alatt kellene megjelennie, és akkor a rootfs szabad hely is 100+ MB kellene, hogy legyen... Jelenleg nem az /overlay, hanem a /tmp/overlay alatt van, és még mindig a /dev/mtdblock3 a rootfs!
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12540 üzenetére
Úgy tűnik, hogy az a gond, hogy te is a /dev/sda-t mountoltad. Ez maga az eszköz, valamelyik partíciót kellene (pl.: /dev/sda1). Le van egyáltalán formázva ext3-ra?
Szerintem az a legegyszerűbb, ha áramtalanítod a routert, kihúzod az USB-t, majd elindítod nélküle. Aztán bedugod az USB-t és partícionálod, formázod (ez utóbbit megteheted akár egy Linux-os PC-n is). -
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12537 üzenetére
Hi!
És a http://192.168.1.1:8081-en bejön valami? Ha igen, akkor válaszd a partitioning and formatting pontot és az ott megjelenő kép kellene.
A reboot óta is ugyan azt kapod vissza ssh-s kapcsolódásra? Nem azt, hogy a kulcs megváltozott? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12535 üzenetére
Hi!
Akkor gondolom Luci-n most is azt mondja, hogy nincs beállítva root jelszó.
Mit mutat a http://192.168.1.1:8081/first_steps oldal? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Bubukain #12524 üzenetére
Azért veszett el minden, mert a beállításaid a flash-ban maradtak, ami ugye most nincs is mountolva. Ezért ssh-n nem is éred el a routert. Két lehetőséged van:
1. Beállítod újra (akár Luci-ból is)
2. Felmountolod a flash tartalmát valahová és átmásolod a tartalmát. Pl.:PART=`grep "rootfs_data" /proc/mtd | awk -F: '{print $1}'`;PART="${PART##mtd}";mount -t jffs2 ${PART:+/dev/mtdblock$PART} /tmp/overlay
cp -r /tmp/overlay/* /overlay
umount /tmp/overlay
reboot -
vargalex
Topikgazda
-
-
válasz
Bubukain #12498 üzenetére
Akkor mi az, ami miatt neked ez kellett? Nem lenne elég a r3pl4y féle OpenWrt?
-
vargalex
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged