- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
HiFiHobbi
tag
válasz
wwenigma #60078 üzenetére
Szia!
Segítséget kérnék most 2018-ba mi a részletes menete a TL-WR1043ND v2.1 router frissítésének a v3 firmware verzióra? Mivel már azóta több új kiadása is kijött a v3-as firmware-nek. A v3-ba már javították az IPv6 hibáit az elmúlt évek alatt? A frissítést az IPv6 és a Guest Network miatt szeretném elvégezni.
Másik routerrel is lenne hasonló kérdésem!
Adott két TL-WR940N router egy v4.0 és egy v5.0. A v5.0 firmware-ja úgy tudom felmegy a v4.0-ra is mivel állítólag a két router egyezik hardveresen. Plusz a v5.0 router Hardware verziónál v4/v5-öt ír. Ha ez így van hogy tudnám a v4.0 firmwaret feltenni a v5.0-ás routerre?
-
Norby86
őstag
válasz
Sziasztok!
Megcsináltam a #60028-ban leírtakat pontról-pontra, mivel egy V2-es routerrel rendelkezem. De miután bekapcsoltam az IPv6-ot, jöttek a gondok. Először is az hogy router elindulása után kétszer is megszakad a netkapcsolat, mire bő 5 perc elteltével beáll és megy. Viszont a másik gondom hogy hiába megy a netkapcsolat, a weboldalak 90%-a részlegesen töltődik csak be, vagy be sem töltődik. Gyanítom valami nem stimmel itt nálam sajnos. (Digi netem van.)
Mi lehet a gond? -
-
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
wwenigma #61631 üzenetére
Köszi!
A videód sokat segített a firmware cserében!
Volt egy olyan furcsa dolog, hogy ahol én felhasználónévnek és jelszónak admin-t adatam meg ott a puttynál, meg talán előtte is a winscp-be már felhasználónévnek csak root-ot fogadott el, jelszónak meg maradt az admin. Utánna nézem, hogy csak a jelszót lett megváltoztatva a root maradt.
Na ezt videó nélkül nem segített volna.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #61395 üzenetére
Szia!
Csak néhány dolgot említenék, amit a SoHo switch-ekbe épített HW tűzfal nem tud, de OpenWrt alatt elég sokan használják:
- forrás IP megadása
- időintervallumra történő beállítás (akár továbbítás, akár tiltás)
- NAT loopback
- több zóna kezelése
- SNAT
- subnet-ek kezeléseÉs most direkt csak olyanokat írtam, amik webes felületről beállíthatóak. A legnagyobb hátrányt pedig nem is említettem: a rögzíthető szabályok száma igencsak véges! Több kliens esetén már többen belefutottak ebbe a problémába.
Akinek elég a gyári firmware-ban megvalósított funkcionalitás, az nyilván azt szeretné, hogy oldják meg a hw NAT-ot. De a többség, aki OpenWrt-t használ, nem így van vele.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #61386 üzenetére
Szia!
Egyszer már válaszoltam neked, hogy nem lustaságból nem oldják meg.
-
siddis
őstag
válasz
wwenigma #61384 üzenetére
Unortodox
Milyen egy állat cucc már ez.?! -
siddis
őstag
válasz
wwenigma #61382 üzenetére
Már nincs messze az IPv6.. 2015. december 1-től a DIGI nagysebességű vezetékes internet hálózata felkészült az IPv6 címek használatára (dual-stack). Az előfizetőknek az elérés és átállás sem többletköltséggel, sem további tennivalóval nem jár.
A DIGI által kihelyezett routerek (Huawei Echolife HG8247H / HG8245H (routing modban) és ZTE ZXHN 218N / 298N (routing modban) alapvetően készen állnak az IPv6 rendszerre. Kérjük, ellenőrizzék további hálózati eszközeik és az azokon futó operációs rendszerek kompatibilitását és beállításait.
-
Jamboo529
senior tag
válasz
wwenigma #60341 üzenetére
Köszi neked és mindenki másnak is a gyors választ. Tehát elegendő a 1043V2, a felette lévő kategória csak az 5ghz miatt ajánlott.Ha csak simán routernek kell (nem lesz hdd, samba, torrent stb.) szerintem akkor ez marad. Ha lesz már majd olyan eszközöm, aminek kell az 5ghz, akkor majd váltok (5 évig szerintem még nem esedékes).
A switchben ha jól látom az 5 és a 8 portos teljesen megegyeznek (Portok mennyiségét leszámítva)?
Nem kell akkor nekem a 8, elég az 5 portos. A lakás azon részébe max 4 eszköz lesz betárazva. -
chros
őstag
válasz
wwenigma #60167 üzenetére
Azt vettem eszre!
(gyakorlat-elmelet)
Meg Alex epitett be ilyet a regi firmware-eibe, talan suste-eban is benne van alapbol, csak engedelyezni kell. Ssh-ra es ftp-re is.
Ezzel kepcsolatban lenne kerdesem: ez a rate limit elrontja az ftpes hasznalatat. Nem tud konyvtarat listazni. Nem tudod veletlen miert, es mi lenne a megoldas?
Koszi -
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #60121 üzenetére
Szia!
Én v2 esetén az akkori legutolsó gyári bootloadert néztem. Abban biztos nem volt TFTP letöltés...
Egyébként TFTP-n nem csak egyszerűen várja a file-t, természetesen ellenőrzést is végez rajta. Azaz, ha nem megfelelő tartalmú (de megfelelő filenevű) firmware-t tolsz rá, egyszerűen eldobja. Így akár az is előfordulhat, hogy TFTP-n a v3-as bootloader nem fogadja a v2-es firmware-t és fordítva (ha valóban van az újabb v2-es gyári bootloaderben TFTP).
(#60119) suste: össze lehetne egy ilyet dobni, de mindenképpen kell bele WAN beállítási lehetőség (ugye a PPPoE miatt).
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #60117 üzenetére
akkor meg miért van ez a nincs visszatérés para?
TFTP-n bármit visszaraksz...
de ha meg v2-n is van TFTP, akkor minek lecserélni az uboot-ot?
tesztelted a v3 fw-t v2 boot-tal?(#60116) vargalex
végülis tényleg lehetne csinálni egy egyszerűsített v2-v3 átváltó openwrt fw-t, mint ahogy pepe2k csinálta az uboot cseréset, csak még webes felületet is lehetne kreálni hozzávargalex, headless! összerakjuk?
elötte jó lenne tudni, hogy rendben megy-e a v3 fw a v2 uboot-tal, mert azt nem cserélném ha nem feltétlen szükséges....
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #60085 üzenetére
Szerintem sokkal fontosabb kérdés lenne, hogy v2 alatt működik-e a TFTP-s élesztés, és v3-ra frissítés után (is?) működik-e?
Mert ha pl v2 alatt működött, akkor én tuti nem cserélném le a teljes (bootos) v3-as fw-re, hiszen akkor TFTP-n egyszerűen (forrasztás nélkül) még azt rakok fel rá amit akarok. Az mondjuk kérdés ilyenkor, hogy v2 boot-tal jól megy-e a v3 fw.
Persze ha v3 boot-tal is megy a TFTP, akkor mehet a végső FW csere... -
Sanya
nagyúr
válasz
Szia! kezdők részére tudnád pontosítani a lépéseket?
pl:
"1). A V2 routerünkre flasheljuk a Gargoyle 1.6.2 firmware-t a webes felületen."
Tehát LAN-on keresztül az adott csomagot a fw frissítés részre bemásoljuk és elindítjuk a folyamatot"2). Üjrainditas után engedélyezzük az SSH hozáférést a routerhez. Gyári jelszó: password"
tehát? be kell lépni valamivel és valamit engedélyezni?"Miután befejezte, újraindítjuk, és a webes felületen keresztül flasheljük a vágatlan, eredeti gyári firmware-t, hogy frissítsük az U-Boot -ot is. Gyári userpass: admin/admin"
ezt hogyan értjük?flasheljük az eredeti FW-t, majd mit frissítünk és hogy? Ezután majd menni fog a gyári fw upgrade?
Egyelőre csak teoretikusan érdekelne az egész, mert a visszaállítás és a további upgrade lehetősége sem adott sajnos, de ez még változhat.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Szia!
A felrakást már megbeszéltük.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #60028 üzenetére
Néhány hónappal ezelött megjelent a piacon a TL-WR1043ND V3 router, majd elkezdtek szállingózni az információk róla. 450Mbps WLAN, IPv6 támogatás, Guest Network WLAN-on. Látszólag csak firmware különbség van, elektromos szempontból 1:1-ben ugyanaz...
TL-WR1043ND V2 v2.1 router firmware csere V3-ra.
Az alábbi módosítások egyelőre egyirányúak, nem lehet visszaflashelni a V2 gyárit amig nem jön ki a V2 routerhez OpenWRT támogatás. A kiemelt részben található, v2.1-es routeremet flasheltem sikeresen ezzel.
Ezt a csomagot letöltjük és kicsomagoljuk egy könyvtárba, minden benne van ami szükséges. Ezután az alábbi lépéseket végezzük el:
Összetevők:
a). Az eredeti TP-Link firmware V3-hoz, U-Boot -tal.
b). A fentinek a vágott változata (stripped, U-Boot nélküli).
c). Gargoyle 1.6.2 firmware WR1043ND V2-höz.
d). Winscp.exe, amivel scp-n keresztül elérjük a /tmp könyvtárat a routeren.
e). Putty.exe, amivel SSH-n belogolunk a Gargoyle update után.A folyamat:
1). A V2 routerünkre flasheljuk a Gargoyle 1.6.2 firmware-t a webes felületen.
2). Üjrainditas után engedélyezzük az SSH hozáférést a routerhez. Gyári jelszó: passwordSystem -> Router Access > Enable Remote SSH Access
3). Winscp-vel belogolunk, majd felmásoljuk a vágott V3 gyári firmware-t a /tmp könyvtárba.
4). Putty segitsegevel SSH-n belogolunk a routerbe, belépünk a /tmp könyvtárba és beírjuk a vágott firmware-t.cd ..
cd tmp
mtd -r write V3stripped.bin firmware5). Miután befejezte, újraindítjuk, és a webes felületen keresztül flasheljük a vágatlan, eredeti gyári firmware-t, hogy frissítsük az U-Boot -ot is. Gyári userpass: admin/admin
6). Miután ujraindult, egy teljes értékű V3 routerünk lett.
7). Megjegyezném, a V3 firmware NEM ENGEDÉLYEZI a Gargoyle WR1043ND V2 flashelését a webes felületen. Remélhetőleg ez változik, amint kijön a támogatás hozzá.Az eredeti leírás itt található, köszönet sarmad06-nak érte!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #60071 üzenetére
Szia!
Szerintem a PPPoE-nak nem kell VLAN ID-t definiálni (azaz maradhat alapban), hiszen, maga a PPPoE kapcsolat felépül alap konfigurációval is. Azaz szerintem a PPPoE keretek taggeletlenül (de szép szó) érkeznek.
Csinálni kell egy 11-es VLAN ID-t, amibe a WAN portot tagged-ként, a kiszemelt LAN portot pedig untagged-ként berakod. Természetesen az alap LAN-hoz tartozó VLAN-ból ezt a kiszemelt portot ki kell venni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
wwenigma #59763 üzenetére
Sajnos azóta néztem másik gépen (laptop), és ott se jön be semmi a 192.168.1.1-re. Pedig a flash szépen végig ment (success, és minden, ami kell), majd reboot utána se kép, se hang. Közbe kikötöttem, és beüzemeltem a backup-backup (a backup kölcsön van adva
) router-em, csak ezen nincs wifi...
-
TeeJay
félisten
válasz
wwenigma #59706 üzenetére
na és őszintén hányan használták a speedboost módot 450megabites módban?
nálam kezdetektől kezdve ki volt szedve és csak 20MHz-en üzemel a router úgy a legstabilabb a wifi 13-as csatornán így simán átvisz 50-60megabitet laptopra, bár az meg mindig gigabit LAN-on megy
okos telefonoknak meg bőven sok is az 50-60megabitszóval lehet a hardver tudja csak úgyis ritka az az ellenoldal ami ki is használja
ráadásul speedboost módban sem csatornát sem frekvenciát nem lehetett állítani aztán akár úgy gázabb is lehet a vétel mintha belövöd rendesen -
J_A_m
csendes tag
válasz
wwenigma #59528 üzenetére
Jé! Most hogy rám pirítottál, ránéztem újra. Nekem valahogy 128M RAM, és csak párszáz MHz rémlett. Amíg nem lett 1043-asom egyszerűbben kezelhető, foglalkozást nem igénylő openwrtvel, addig ő volt az FTP, Torrent, Samba kiszolgálóm, sőt pár hónapig webcam is volt rá kötözve, ami jpg-ket készített. Debian 5 vagy 6-al. Aztán okafogyottá vált. Az írási sebesség lassú volt, de talán az akkori usb-ide ház miatt.
-
axlfsi
veterán
válasz
wwenigma #59502 üzenetére
Direkt nem akartam reszletekbe bocsatkozni, sem itt offolni. Egyszer mar leirtam a sztorit a Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topikba. Igazad van, mindenkinek vegig kell jarnia a sajat utjat, nem is szoktam altalaban belepofazni, hogy ki, mit, hol es miert... Szoval, hajra, akkor legyen emag (habar hangsulyozom, nem is a legoclsobb). Mellesleg, a gariztatas (ha Romaniabol jon, akkor) Romaniaban tortenik.
Par mondatban: vettem ket laptopot egyik nap (ajandek lett volna, direkt idoben rendeltem, volt meg 3 hetem). Masnap(!) mar hozta is a futar. Az egyik DOA volt. Futar harmadnap vissza, elvitte. Egy percet nem hasznaltam, hanem csak egyszeruen nem mukodott, mar amikor megjott (be sem kapcsolt). Volt rola unboxing videom is, minden, de ahelyett, hogy kuldtek volna azonnal egy masikat, a rosszat meg kentek volna a hajukra, elfurikaztak a termeket Romaniaba, ott par nap alatt beveteleztek a raktarba, majd par napon belul egy "szakember" megvizsgalta es megallapitotta, hogy akkor kapjak ujat. Ez igy most nagyon nagyvonalakban...
Mindez ugy, hogy a support VEGIG nem tudott semmilyen reszletet, csak azt mondogattak, hogy ha mar elindul felem, kapok rola sms-t, a futarszolgalat felveszi velem a kapcsolatot. Na, ez olyannyira mukodott, hogy egyszer csak egy honap utan, reggel 8-kor csengetett a futar. Nem jelentkeztek, nem tudtam, hogy mar utban van es nem vartam (teljesen veletlen, hogy itthon voltam eppen). Egyszeruen elkepeszto, hogy milyen szintu fejetlenseg megy ott... (tudom, ismerem oket, dolgoztam is a cegcsoportnal, amikor meg az emag el sem indult... de valamiert megis probaltam megelolegezni a bizalmat. Ket rendelesem volt eddig toluk, mindenkettovel baj volt. A nagy szamok torvenye alapjan, ha tobbet rendelnek, talan billenne a merleg, de en mar ezt kihagyom. Teszteljetek oket mostmar Ti, ha ahhoz van kedvetek). -
szajmon
csendes tag
válasz
wwenigma #59430 üzenetére
Jaj! Elnézést!
Amikor szétszedtem a Siemens kábelt, elsősorban az adatvonalakra koncentráltam. Mert előtte több rajzot is megnéztem, és nem mindig ugyanott voltak a ki-bemenetek. Szóval ez előbb beillesztett rajzomon úgy értettem, hogy az adatvonalak ugyanúgy, ugyanazokon a lábakon mennek a Siemens kábelben is.
A tápot a Siemens kábel esetén az RS232-ből kapja. Kb. így:
bekarikáztam a lényeget. De egyszerűbb, ha a routerből kötjük be a Vcc-t.
axlfsi rajzát meg úgy értelmeztem, hogy az nem USB-s akar lenni, hanem sima szintillesztéses RS232-es. Pont azért, amit te is írtál. De, ahogy most van, úgy nem jó. -
axlfsi
veterán
válasz
wwenigma #59418 üzenetére
Ah, ertem. Ezek szerint mindket oldalrol kell atalakitas(?). Igy mar viszont azt mondom, hogy egy egyszeru kabel bontassal es kis forrasztgatassal nem is megloldhato, amit szeretnek.
Rendben, le is mondok rola.Mar csak egy dolgot probalok kisilabizalni:
Az a kapcsolasi rajz igazabol mit akar abrazolni (azzal az USB-vel es az RX TX jelekkel rajta)?
Gyurka6 forumtarssal felreertelmeztuk volna a lehetoseget, amikor errol irt?
-
axlfsi
veterán
válasz
wwenigma #59416 üzenetére
Koszi a linkeket, de (ennyiert) en mar nem veszek, hiszen berendeltem ket USB TTL atalakitot is (csak ido, mig ideer). Azt meg bevallaltam volna, ha itt helyben es azonnal talalok egy hasznalt GSM boltban aproert (max egy ezres, de sehol semmi hasonlo).
A koncepcio az lett volna, hogy a meglevo, Ericsson kabellel is megoldom (foleg, mivel meg erre itt, ezen a forumon nem volt pelda vagy csak en nem jol kerestem eddig). Erdekes is lett volna, tanulsagos es bele is fert volna az idombe (habar mar tul sok orat forditotta ra; kb. fel napom eddig rament es semmi)
Visszaterve: ertem en,hogy at kell alakitanunk a jelet, de milyen iranyba es hanyszor? Ott all egy MAX3232 a nyakon, ez (az egy) nem lenne eleg, hogy mukodjon az USB - TTL megoldas a routernek?
Ha nagy a kepzavar nalam vagy csak mar unalmas es/vagy nem megoldhato, egy szakember nyugodtan lojjon le, nem szemetelek tovabb, de addig is mig ezt nem mondjatok, a remeny hal megy utoljara
-
axlfsi
veterán
válasz
wwenigma #59414 üzenetére
Probaltam mar itt helyben (Vác) venni valahol egy hasznaltat, de sehol-semmi
Mar megrendeltem eBay-rol ket ilyen USB TTL atalakitot is, csak gondoltam - mivel tudom, hogy meg lehet ezzel is csinalni - jobb hijan (mire az megjon, 4 het), neki esek es megcsinalom, atalakitom.
... ezt probaltam abrazolni a rajzzal is, de egyelore szerintem nem lesz ez igy jo. Ujra atgondoltam es probalom megerteni a mukodeset (pl. mivel lesz a 3232-es megtaplalva? USB csatin keresztul kapjon +5V-ot? (a rajz alapjan be van kotve a 16-os laba az USB + tapjara(!)).Tehat:
- az IC 16-os labanak az USB csatirol adok +5V -ot
- a foldet is bekotom neki az USB-rol
- az IC:
- 10-es laba a TX - megy routerre,
- 9-es laba az RX - megy routerre, (ez a 9-es es 10-es lab - erdekesmod, nincs kozvetlenul kivezetve a telefon oldali csatlakozo 4-es es 5-os pinjere, ahogy a rajz mutatja...).
- routernek meg atviszem a GND-tEzek igy vajon eddig stimm?
DE, mit viszek meg az USB-re, avagy, hol viszem a laptopnak az adatkommunikaciot?
- USB Data+ es USB Data- -> ezeket csak siman rakotom az RS232 RxD es TxD pontjaira?
Itt akadok el (szerintem
).
Vagy az egeszet benezem es teljesen maskepp van... -
axlfsi
veterán
-
Headless
őstag
válasz
wwenigma #59337 üzenetére
Milyen fájlrendszer, véletlen nem a goflex-en megosztott SMB, NFS? Valahol még azt is olvastam, hogy NTFS-el sem megy az inotify, de ez utóbbi nem biztos. Az viszont biztos, hogy NFS-el nem megy, windowsos sambával megy egy bizonyos verziótól, viszont CIFS-el nem megy. Ezeket csak úgy hirtelen találtam.
-
-
Headless
őstag
válasz
wwenigma #59215 üzenetére
Openwrt-re még senki sem foglalkozott Tuxera-val, legalábbis githubon semmi nincs asus-okra valamelyik fw-re voltak már próbálkozások. Nah meg szerintem sose lesz jobb, mint az ext fájlrendszerek egyike sem, és a routerre ígyis-úgyis úgy éri meg, hogy rajta hagyja az ember... Én nem érzek késztetést, bármiféle NTFS fájlrendszer használatra... Ha akarom gépről bármikor elérem a HDD-t akár itthon akár Kínában, ahelyett, hogy hurcoljam a TV-hez meg vissza.
-
gduck
addikt
válasz
wwenigma #59171 üzenetére
"mi hianyzik a gyári 1043ND v2 szoftveréből ami kihagyhatatlan."
Mezei júzernek semmi, a többieknek meg rengeteg minden.
Ugyan mi másért használ itt mindenki alternatív szoftvert?
Amúgy 1043nd pl. OpenWRT szoftverrel mehetett komolyabb helyre is, ami pl. gyárival elképzelhetetlen lett volna
Ha meg már SOHO nem SOHO a téma, itt TPLINK Openwrt vs Miktorik SOHO volt az összehasonlítás, amiből nem a TPLINK kerül ki győztesen, még árban sem
-
Multibit
nagyúr
válasz
wwenigma #59168 üzenetére
Egy SOHO routert meg összehasonlitani egy professzionalis környezetbe szánttal dőreség, árban sem igazán egy kategória.
A Mikrotik választékában vannak SOHO routerek, amelyek ára is "SOHO". A mikrotik erőssége a szoftvere. -
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #59168 üzenetére
Szia!
Igazából nem csak nem akarják megoldani a fejlesztők, hanem a NetFilter által adott tűzfal funkcionalitást egyetlen soho routerben található switch sem tudja nyújtani (ugye HW NAT esetén ezt a funkciót maga a switch veszi át). Másrészt ugye a switch config-olása minden típus esetén egyedi. Így akár a gyártókat is lehetne szidni, hogy miért nem raknak olyan SoC-ot a routerekbe, ami izomból NAT-ol ilyen sebességet.
-
styng
csendes tag
válasz
wwenigma #59101 üzenetére
Vásárlói visszajelzésekről beszélek. (Edigital,emag). Mivel tájékozatlan vagyok a témában,csak mások tapasztalatára tudok támaszkodni. V2-t szeretnék venni (köszi hogy szóltál) És gari vesztés miatt nem lesz rajta costum fw. Ha csak így megbízható akkor inkább hagyom és lesz a WDR3600.
-
Archttila
veterán
válasz
wwenigma #59084 üzenetére
IPS 100/100 szóval egyelőre nem lenne gond...
Egyébként mi okozza ezt a korlátot? Gondolom a Chaos Calmer-ben már javítva lesz nem?Intruder2k5
Igen jelenleg még elég, viszont mint azt írtam a NAS-nak már kellene a Gigabit. Egyébként eszem ágában nem lenne cserélni mivel tökéletesen teszi a dolgát, és a BB is atom stabilan szalad rajta.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
wwenigma #59071 üzenetére
tárgytalan, a router hibátlan és hasít
Flashgetnél kivitte az ezres netet simán, MTU 1492 természetesen
DIGI ONT-vel volt gond, cserélve lett most már hasít a letöltés a feltöltés meg majd beáll egyelőre 150-160 ami bőven elég lesz
ja és jövőhéten ONT-től routerig húzunk egy zsír új CAT5e kábelt mert most CAT5van kétszer toldva és lehet ott is bezavar kicsitszóval még 1x a 1043ND tökéletes, mázli hogy volt a közelben valaki akinél meg lehetett tesztelni
-
UserX
addikt
válasz
wwenigma #58973 üzenetére
Egy hatalmas THX! és 'piros pont' wwenigma kollégának a szakértelméért és a segítségéért!!! Megnéztem a kanapé mögött rejlő 'fehér dobozt' ott nem csatlakozott stabilan a kábel. Megigazítottam, azóta stabilan megy a 200. Így a DIGI-seket sem kellett kihívni. Remélem így is marad!
Így a router az én értékelésem alapján:*****, belépőszinten erősen ajánlott kategória!
-
UserX
addikt
válasz
Bocs, tényleg neked volt igazad!!! 1 nap folyamatos használat és a tűzfal kikapcsolása mellett ismét leeset a letöltés 100-ra
Tehát hétvégén a router kiiktatásával még tesztelem a saját gépemen (a kábelt közvetlenül abba dugva), utána az asztalra csapok a DIGI ügyfélszolgálaton, személyesen! (Egy újabb herce-hurca, ami nem hiányzott!!!)
Üdv:
UserX
-
dethroner
veterán
válasz
wwenigma #58977 üzenetére
Na jó, de azért egy fagyogatástól mentes, akár az 1000-es digis netet is majdnem kihasználó router, tuti? Mert akkor meghirdetem az én V1.7-et és beruházok egy ilyenbe. Meg még az érdekelne, hogy amit mostanában lehet kapni az mind 2.1, vagy akad még sima 2.0 is? Bár nem mintha tudnám mi a különbség köztük
-
UserX
addikt
válasz
Nem tudom mi a végzettsége, tény, hogy a FW kikapcsolása óta kb. 2,5 órája viszont stabil 200 a netem
. Persze még tovább kell tesztelnem...Ha tényleg hülyeséget mondott, az általad megjelölt irányban indulok el! THX!
Unlimited: az 'N' egy Wi-Fi szabvány, gyorsabb és nagyobb hatótávolságú, mint a régebbi 'G'. Azt, hogy milyen típust veszel befolyásolja, hogy milyen távolságra van a gyerekek PC-je a routertől, milyen 'terepakadályok' vannak közöttük stb. Konkrét típust én nem tudok ajánlani.
Üdv:
UserX
-
UserX
addikt
válasz
wwenigma #58955 üzenetére
Kösz! Az elég nehezen megoldható, mert a bejárati ajtó felett van és elég rövid ott a kábel.
Majd hétvégén kipróbálom, hogy a router kiiktatásával a gépemen hozok létre kapcsolatot, ha úgy is leesik a sebesség, akkor egyértelműen a DIGI a ludas.
Beszéltem a rendszergazdánkkal még azt javasolta, hogy kapcsoljam ki a router tűzfalát...
Vélemény? Előre is THX!
-
UserX
addikt
válasz
wwenigma #58949 üzenetére
Nem. Csak internetre fizettem elő, TV sincs és nem is volt. Sima UTP kábel megy a routerig, ha jól emlékszem (most nem vagyok otthon) két kb 6x4 cm-es 'fehér dobozka' közbeiktatásával. Bocs a lámaságomért, de hálózatépítésben nem igazán vagyok otthon.
Szóval azt mondod, hogy a DIGI-seket csesztessem és nem a routerral van a gond??? Az telefonos help lerázott ('indítgassam újra a routert'), de az itteni ügyfélszolgálatnál talán ki tudnám harcolni, hogy kijöjjön a szerelő.
Tényleg marhára idegesít ez a problémám!
-
dethroner
veterán
válasz
wwenigma #58924 üzenetére
CC, BB ezek nekem annyira kínai dolgok (még)
Eddig volt a gyári fw, ami tudta amit tudott, eddig elég volt. Most sem plusz szolgáltatás miatt kéne más, hanem csak az elérhető legnagyobb sebességet szeretném kipréselni belőle. Szóval mi az amit feltegyek és hol találok hozzá valami bolondbiztos leírást?
Csak a maximum sebesség kell, minden egyéb plusz dolog mellékes. Ja, meg ha lehetne magyarrá tenni a felületet, az külön piros pont lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte RTX 2070 8GB / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Manli RTX 3070 8GB - 13 hónap garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Gainward RTX 2060 Pegasus 6GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest