- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
qqcqqc #70444 üzenetére
USB UART adapter kell neked
-
válasz
qqcqqc #70413 üzenetére
Nekem is v1 van. Szintén DD-WRT vel. Kb 1-2 éve kénytelen voltam megcsinálni a soros portos módszert.
Az OpenWRT oldalán jó le van írva mit hogy kell, videós szétszerelési útmutatóval (téma összefoglalóból). OpenWRT-t nem kell telepíteni, csak a vágott majd a teljes gyárit, majd mehet vissza a ddwrt. Viszont kell egy kis forrasztgatás pc-s usb ttl szintillesztő.Én most a 2018-06-10. Ddwrt-vel használom. Nem tudom az újabbakból melyik megy el rajta..
-
-
k_miso
tag
válasz
qqcqqc #69459 üzenetére
Az ftp természetesen fel van telepítve. Mit értesz az ftp beállítása alatt?
Szerintem én a forgalmi szabályok beállításánál, vagy a port továbbítási szabályoknál hibázok valamit.
(a HDD nem a fő routerhez van csatlakoztatva, tehát gondoskodni kell a forgalom továbbításáról).Hálózaton belül egyébként elérhető. Net felől nem tölti be a könyvtárfát: "indexe" alatt nincs semmi.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
qqcqqc #69442 üzenetére
Tök jó egy olyan kernelt használni, aminek 1 éve végetért a karbantartása... Semmilyen patch-et (security-t sem) kap azóta.
-
LittleSV
csendes tag
válasz
qqcqqc #69074 üzenetére
Nem tartott sokáig az öröm, vagyis valamit én baltázok el a beállításokkal.. A telekom router 192.168.1.254 címen van, dhcp engedélyezve. A TPLINK routernek 192.168.1.200 címet állítottam be. WAN port a telekom router egyik LAN portjába bedugva. Samsung nyomtató a TPLINK routerben, Gargoyle telepítve. Hálózati nyomtatóként beállítom a samsungot 192.168.1.200 címre. DHCP-ne keresztül a telekom router wifi hálózatára (a TPLINKEN másik wifi hálózat van) csatlakozok 192.168.1.3 (192.168.1.254 gw) címmel éppen. Nyomtatáskor a process megjelenik de nem nyomtat semmit, 1perc után viszajön hibával hogy nem tud nyomtatni majd 3-4 perc múlva elindul a nyomtatás.
Ezt nem lehet kiküszöbölni?Update: Semmi nem változott most viszont a 192.168.1.200 címen nem érem el a routert...
-
Surranó
aktív tag
válasz
qqcqqc #68948 üzenetére
Üdv!
Ezt a netledobálást még gyári fw-rel csinálta? mert nekem az van:
Firmware Version:
3.13.15 Build 140319 Rel.41339n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000... és ha nem ülök a gép előtt, akkor észre se vettem, hogy a mobilok átálltak mobilnetre, és már el is fogyott a havi kvóta...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
qqcqqc #68946 üzenetére
A gargoyle-t konkrétan nem ismerem, de OpenWrt alapú, így nem lehet gond switch-re configolni. Nálam is megy néhány eszköz így...
Hirtelen ennyit találtam: "under "Connection->Device Configuration", you should choose "Wireless Bridge/Repeater".
under "Connection->Wireless Bridge/Repeater", you should choose "Bridge to LAN" and "Repeater Disabled"."
Minden lépést megcsináltál?
-
grizlisandor
veterán
válasz
qqcqqc #68394 üzenetére
Igen mondasz valamit.
Csak furcsa, hogy eddig a Digi 100 jött mióta be van kötve maxxal, a garantált sebességet sose láttam. Most hogy át lett köttetve, cserélve gigabyte-es routerre meg még a régi megszokott sebesség is sokszor hiányzik, nemhogy a garantált 300Mbit/s.
Számomra több, mint érdekes... Reggel kipróbálom, hogy kihagyom a routert, hátha okosabb leszek. -
vargalex
Topikgazda
-
uriember
aktív tag
válasz
qqcqqc #67867 üzenetére
LAN-on...De már megtudtam 192.168.11.1-el bejelentkezett. Be is tudtam(nagyjából) konfigurálni, de a wifi hol megy, hol nem, de inkább nem. Kérdésem lenne: ez a hiba adódhat-e a DD-WRT-ből, esetlegesen valami hibájából (letöltés, telepítés), és ha igen, akkor a gyári firmware-t visszatéve esetleg tudná-e a gyári beállításait? Egyébként feltettem hardverapróra, ha valakit érdekel.
-
CheGhost
aktív tag
válasz
qqcqqc #65303 üzenetére
(#65303) qqcqqc
Kezel az többet is. Nekem is kettő-kettő van mindkét routeren, egy-egy noip.com és egy-egy ipdns.hu. A problémám az volt, hogy nem lehetett custom-ként beadni az ipdns frissítési linkjét.
De ezt a részt a leírásomban nem fejtettem ki eléggé. Illetve a leírás egyik célja az volt, hogy meg lehet ezt csinálni, és nem is túl bonyolult.(#65304) Headless
Nem olvasgattam az utolsó jó pár ezer hsz-t, így ezek szerint elsiklottam ezen fejlesztés felett.
A napokban megnéztem, hogy van-e új verzió, de még mindig azt láttam csak, ami nekem is fent volt. Meg igazából láttam azt a sok fájlt is, de nem tudtam, hogy mire valóak, de most már kezdem kapiskálni.Egy pár napon belül megpróbálom megnézni, hogy ez a felület működik-e nálam.
Az openvpn server-re először routerrel próbáltam csatlakozni. A telefon lenne a következő lépés, de azt a többszöri nat-olás miatt problémás lehet.
A kulcsokat és a dh-t a 1043-mal készítettem. Egy hibás kulcs másolás után másodjára azt jelezte vissza, hogy működik rendesen. Bármit is jelentsen ez.(#65305) suste
Az ellenőrzés interfészen volt, webest még próbaként sem állítottam be soha.
Az utolsó 25 frissítés [link]
Az első (időben) 108-askor frissítettem gargoyle-ra, azt és az ...1.1-et kézzel állítottam, hogy a ellenőrizni tudjam, működik-e, a többit automatikusan történt.
A jan.7-ei 217-esek érdekesek. Akkor jan.2 és jan.7 között üzemelt egy huzamban az router.Nem jártam pontosan utána, de elsőnek interfésznek tűnik a gargoyle alatt is (emlékezetből: mintha "internet" lenne beírva, ezt én "wan"-nak értelmeztem, annál is inkább, mert link nem volt mellette).
-
suste
veterán
válasz
qqcqqc #61268 üzenetére
onnan indultunk hogy ipv6
a "lövöldözős csomagos" -nak szerinted szüksége van rá?
vagy a gigabites netre?átlagusernek az ideális router kinézet: 6db antenna + nagy számok a dobozon és az eszközökön
valós igény: 100mbites switch + max 300Mbites wifivel, hozzá egy 50-100Mbit/s -es net -
-
georgeh
tag
válasz
qqcqqc #56792 üzenetére
Na, akkor én itt vagyok összezavarodva...
A távoli host nekem 192.168.1.1 (elvileg ez is jó lehet) és a
Felh. név: root
Jelszó: a root jelszavam, ami a routerhez kell. Elvileg ugyenezt a root usert és pwd-t állítottam be a Szolgáltatások/Transmission/RPC-nél is.
Bementem az erdőbe, hol lehet még ezt elrontani, tuti elbénáztam vmit..? -
-
Melorin
addikt
válasz
qqcqqc #56725 üzenetére
Miféle mumus ez a digi net?
Miért nem bírja az openwrt-t?
Amúgy én amire használom majd:
port forwardolás
no-IP Dynamic DNS
a szolgáltatómtól kapott modem helyett routerrel PPPoE csatlakozás WAN porton
NAS kiszolgálása a LAN és az internet felé, amin torrent, FTP szerver, DLNA, teamviewer fut
WiFi-n net és DLNA megosztás -
-
-
válasz
qqcqqc #55753 üzenetére
Pedig azt már megerősítette más is, hogy a téma feltehető webes felületen, ahogy írtam!
Nem, ha minden napra megfelel ez a 23-6 óráig tartó intervallum, akkor nem kell külön-külön beállítani, de ha mondjuk hétvégén más szabályok lennének, akkor természetesen több sor fog kelleni!
-
válasz
qqcqqc #55751 üzenetére
A telepíthető plugin-ek közt nincs ilyen lehetőség? Bár mostanság nincs előttem Gargoyle, de mintha láttam volna ilyesmi felületet, amikor utoljára láttam Gargoyle-t!
System -> Plugins alatt Refresh, és ott nézd át...
Bár lehet az Access Restriction menüben láttam hasonlót, és azzal keverem, de az bizonyára csak kliensenként állítható hozzáférés volt akkor, és nem a rádió ki/be kapcsolása!
Egyébként megoldható cron-al is, valahogy így:
0 23 * * * /sbin/wifi down
0 6 * * * /sbin/wifi up -
válasz
qqcqqc #55657 üzenetére
Nem alap téma, és nem kell SSH Shell! Plugins menüben rákattintgatsz a Dark One témára, ami így feltelepül, majd a Themes menüben kiválasztod, és már megy is!
A képen a nyilat ne nézd, régebbi, nem ide csináltam, de felül éppen látható egy telepíthető (Xeye) téma, ezt a feketét is ugyanígy, egy gombnyomással tudod feltenni, majd egy másikkal aktiválni!
-
gyorshelp
újonc
válasz
qqcqqc #55645 üzenetére
Szia / sziasztok
nekem is van egy kínom a digis routerről van tovább fűzve a 1043nd v2 swich ként (digis lan bemegy az nd 1-es lanba), de így a ddns kliens a local ip-t tolja fel a noipre. Mé? illetve mi lehet a megoldás, hogy a külső ipt regisztrálja be a noipre? Most a lant rakja fel (pl. 192.168.1.1)
vagy ha negfordítom és a tplink lesz az elsődleges (ez tárcsázik be a digihez pppoe-n) a digis meg switch ként karistol akkor az a gondom, h. a rákötött voipon üzemelő amúgy analóg telefon nem regisztrálódik be. Ez gondolom azért van, mert a 1043nd tűzfalán nem megy ki a voip. Van valakinek tapasztalat, h. erre mi lehet a megoldás? Digi milyen voip portot használ? 5let?
-
gurabli
őstag
válasz
qqcqqc #52148 üzenetére
Köszönöm! Azt meg tudod mondani, hogy melyik dd-wrt van nálad telepítve?
Illetve a WAN-t hogy állítottad be, simán PPPoE, user/pass beír, minden más default, és megy rendesen, kap egyből IP-t WAN-on?Amit használsz dd-wrt-ét, azon minden stabilan működik, wifi-t nem dobálja le, stb?
-
-
-
CloZee
aktív tag
válasz
qqcqqc #51368 üzenetére
Ha minden igaz letöltöd innen a webrevert fájlt és flasheled.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged