-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Szerintem mielőtt belevágsz a build-elésbe, vagy az openssh-sftp-server-be érdemes megpróbálni az ssh tunnelt. Telepítened úgysem kell hozzá semmit, úgyhogy minimális idő alatt kiderül, hogy megfelel-e.
Egyébként az openssh sftp server-ben elvileg állítható a chroot.
Persze lehetőségnek még ott van a pure-ftpd-tls csomag. -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Az OpenWrt-s vsftpd csomagban (és egyébként default-ban a vsftpd-ben minden platformon) nincs engedélyezve az ssl támogatás. Erről, illetve az aktiválás módjáról a vsftpd forrásában található README.ssl file-ban olvashatsz (elvileg csak egy define-re kell cserélni az undef-et).
De szerintem egyszerűbb, ha felraksz egy openssh-sftp-server-t.
-
CS_D
senior tag
Ez mitől lehet, hogy nem tudom feltelepíteni a Midnight Commandert a WRT54GL-re?
root@OpenWrt:~# opkg update
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/brcm-2.4/packages/Packages.gz.
Inflating http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/brcm-2.4/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/snapshots.
root@OpenWrt:~# opkg install mc
Installing mc (4.6.2-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/brcm-2.4/packages/mc_4.6.2-1_brcm-2.4.ipk.
Collected errors:
* opkg_install_pkg: Package mc md5sum mismatch. Either the opkg or the package index are corrupt. Try 'opkg update'.
* opkg_install_cmd: Cannot install package mc.DynDNS-t viszont fel tudtam tenni.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A többi beállításon nem kell változtatni. Tehát ahogy az általad is linkelt Wiki oldalon található, a WAN az eth0.1 marad (az eth0 eszköz 1-es vlan-ja).
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
vlan taggelésre lesz szükséged. Itt egy konkrét eset éppen egy WRT54GL-el, igaz itt a LAN4 portot nevezték ki WAN-nak.
Szóval, ha jól gondolom, neked a következő kell a /etc/config/network-ba (a 2-es port lesz a LAN, 3-as és 4-es a LAN):
config 'switch' 'eth0'
option 'vlan0' '0 1 5*'
option 'vlan1' '2 5' -
vargalex
Topikgazda
Hi!
A MAC szűréshez 2 patch-em van. Az egyik a tényleges szűréshez, a másik csak a Luci-n való beállítás lehetőségéhez.
100-mac80211.patch (a trunk/package/mac80211/patches könyvtárba kell létrehozni):
Index: files/lib/wifi/mac80211.sh
===================================================================
--- a/files/lib/wifi/mac80211.sh (revision 26229)
+++ b/files/lib/wifi/mac80211.sh (working copy)
@@ -35,9 +35,9 @@
[ -n "$ht_capab" ] && append base_cfg "ht_capab=$ht_capab" "$N"
}
}
-
- config_get macfilter "$vif" macfilter
- case "$macfilter" in
+
+ config_get macpolicy "$device" macpolicy
+ case "$macpolicy" in
allow)
append base_cfg "macaddr_acl=1" "$N"
append base_cfg "accept_mac_file=$macfile" "$N"
@@ -47,7 +47,7 @@
append base_cfg "deny_mac_file=$macfile" "$N"
;;
esac
- config_get maclist "$vif" maclist
+ config_get maclist "$device" maclist
[ -n "$maclist" ] && {
for mac in $maclist; do
echo "$mac" >> $macfile100-wifi.lua.patch (a trunk/feeds/luci/luci/patches/ könyvtárba kell létrehozni):
Index: modules/admin-full/luasrc/model/cbi/admin_network/wifi.lua
===================================================================
--- a/modules/admin-full/luasrc/model/cbi/admin_network/wifi.lua (revision 6982)
+++ b/modules/admin-full/luasrc/model/cbi/admin_network/wifi.lua (working copy)
@@ -113,6 +113,14 @@
tp:value(p.dbm, "%i dBm (%i mW)" %{ p.dbm, p.mw })
end
+ mp = s:taboption("macfilter", ListValue, "macpolicy", translate("MAC-Address Filter"))
+ mp:value("", translate("disable"))
+ mp:value("allow", translate("Allow listed only"))
+ mp:value("deny", translate("Allow all except listed"))
+ ml = s:taboption("macfilter", DynamicList, "maclist", translate("MAC-List"))
+ ml:depends({macpolicy="allow"})
+ ml:depends({macpolicy="deny"})
+
mode = s:taboption("advanced", ListValue, "hwmode", translate("Mode"))
mode:value("", translate("auto"))
if hw_modes.b then mode:value("11b", "802.11b") endPersze a file-ok a routeren manuálisan is módosíthatóak.
Az rdate-t egyszerűen úgy tudod kikapcsolni, hogy kitörlöd a definiált time servereket. De ha benne is hagyod, akkor sincs semmi gond, ugyanis az rdate frissítés csak WAN up-kor fut le, míg az ntpclient a beállított időközönként folyamatosan szinkronizál. A kettő megfér egymás mellett.
-
Bubukain
senior tag
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Az értelme nagyjából annyi, amit írtál. Viszont ahogy már többször írtam a topic-ban, én sem használom, mivel úgyis folyamatosan fut a transmission, azaz folyamatosan seed-elek. Pont ezért csak külön kérésre került a firmware-ba. Gondolom, aki használni akarja nem torrentezik a routeren, így esetleg ott értelmes lehet, főleg, ha viszonylag hangos 3,5"-os HDD-ről van szó.
-
glugi
aktív tag
Sajnos ez nekem már magas...trunk verziók....feltettem most innen (http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/) a firmet és a sambat, ugyanaz az eredmény, lassú. Tehát eddig próbált firmware-ek: vargalex 0.5, 0.6, r3pl4y, backfire 10.03, mindezt kétféle vezetékkel és 2 hdd-vel tesztelve. Samba sebességen kívül minden okés mindegyikkel (nem próbáltam végig mindent, csak az alap dolgokat) De remélem majd segít egy szaki
-
Erről Laca 012 is írt az ASUS topikban, még régebben... Lehet, hogy G^zC^mp€r gondja is tényleg ugyanez lesz.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Biztos, hogy túl magas volt a cache_size_mb értéke? Azért kérdezem, mert a default config-ban 2.
Egyébként a transmission fórumon található egy topic, ahol ezzel kapcsolatban kérdeztek. A válasz:
"In general, large cache sizes will be beneficial if you're downloading at higher speeds. So if you're downloading multiple torrents at once, or if the swarms are fast, then a larger cache size will be helpful."Azaz nagyobb érték a magasabb letöltési sebesség, illetve több torrent egyidejű letöltésénél segíthet.
-
Nem tudom biztosan, de szerintem ami itt található, az a settings.json file összes lehetséges változója, és ha ez igaz, akkor az általad elmítetteket nem ismeri.
szerk.:
Megelőztek! -
Én nem használok WiFi-t csak alkalomszerűen, nagy ritkán... Meg amúgy is olyan helyen lakok, hogy itt aztán válogathatok a csatornák közül nyugodtan, szerintem mind szabad. Így, én nem is próbáltam még, sok mindent úgy sem látnák rajta, max a saját hálózatomat, ha bekapcsolom, meg esetleg talán a szembeszomszédét. Csak már többször ajánlgatták itt, így én is azt tettem. De köszönöm a kiegészítést, mostmár ezt is tudjuk!
-
Keresztapper
senior tag
Talán!:
Win7 command prompt:
netsh interface tcp set global autotuning=disabledcontrol panel > programs > turn windows features on off
Remote Differential Compression elől vedd ki a pipát.Ha így nem jó, akkor az első parancsnak elvileg van enabled kapcsolója, a másodiknál meg visszateheted a pipát, de az is lehet, hogy teljesen rossz helyen keresgetek...
-
hati
addikt
Nekem router-pc viszonylatban csak a PC-n fut rsync, ami időnként szinkronizálja a PC egyik helyi meghatóját, a routerről felcsatolt meghajtóval.
Illetve van router-router viszonylatban is rsync, ami cronból indul a routeren és másolatot készít az egyik vinyóról a másikra, /kvázi raid/.
-
Speeedfire
félisten
Valószínűleg életrelehet kelteni.
Én is gondoltkoztam már rajta, de nem tudom, hogy mennyire használnám ki. 2 "gépem" van, a legtöbb adatom a routeren van, a másik 2 gépen szinte semmi sincs. Még a dokumentumjaimat is a routerre mentem.Más: Elég sokáig nézi át a scandisk a hdd-met és mire befejezi már rég fut a transmission. Nem lehet ezzel valamit kezdeni? Rakjak be egy feltétel vizsgálatot a transmission iniscript elejére?
-
Ez pont most volt téma az ASUS topikban is, és született egy olyan megoldás, a két routert össze kell kötni mind LAN, mind pedig WAN porton, így elérhetők a szolgáltatásai is, és a router is látja a netet.
-
nimfas
addikt
Örök hálám... a torrent és a SSH, FTP megy a D-linkre kötött Wlanos laptopon, tehát bárhonnan látszani fog elvileg...
Kiderült, hogy rossz portot irányítottam át... 54xxx a 9091 helyett :-D
Egyébként a D-Linken a Virtual-Server alatt találtam meg.
a samba sajnos épp a Tplink alatt sem megy :-S
Ez van az etc/config/samba alatt:
config samba
option 'name' 'openwrt'
option 'workgroup' 'openwrt'
option 'description' 'openwrt'
option 'homes' '1'config sambashare
option 'name' 'tmp'
option 'path' '/mnt/hdd'
option 'read_only' 'no'
option 'guest_ok' 'no'
option 'create_mask' '0700'
option 'dir_mask' '0700'
#option 'users' 'abc'Ez így elég sovány asszem
Mit kéne még beletenni, a névátításokat majd megcsinálom, az idegesítő az, hogy egyszer már működött a samba faszánaztán újratettem, csak basztam lementeni a cfg file-t
-
nimfas
addikt
Koszi! Du megprobalom ha gepnel leszek. Ez a DNAT dolog nekem meg zizi de majd uranakukkolok. Most mar csak-csak menni fog. Meg vmiert a samban nem latom a tplinkre kotott wincsit... lehet ujra teszem a samba szolgaltatast. Ha kulso wincsire tettem akkor a cfg file sem a /etc/config/samba alatt, hanem a wincsil lesz ugye? Bocs csak telorol irok, napkozben gyujtom az infokat hogy du se unatkozzak :-)
-
adamka16
őstag
a gyári antennák egyenként 3 dBi nyereséggel rendelkeznek.
"3dBi*3 Detachable Omni Directional"
én is pozitívan csalódtam bennük. Előtte egy WA-2204B router volt, egy 5dBi antennával. Amikor teszteltem, kb 20-25%-al erősebb jelet fogtam a gyári firmware-el az 1043-ason, a WA-2204B routerétől. -
vargalex
Topikgazda
Én a 15 Mpbs-es letöltéssel (néha látok 2 MB/s-et) nem tapasztaltam instabilitást, csak a load 0,8-1,2 körül mozog a kapcsolatok számától függően. Feltöltésről nincs infóm, mert 1,5 Mbps-nél 0,2 a load és ez a netem maximuma. Igaz, én DHCP kapcsolatról beszélek, nálad pedig PPPoE van.
-
vargalex
Topikgazda
-
adamka16
őstag
így értem már.
mellesleg, a netet szolgáltató cégem nem olyan rég, váltott 5Ghz-re. Végülis totál értelmetlen volt, mert amik eddig a padláson voltak eszközök(megfelelő üzemmódra állított routerek) tudták a b/g szabványt. ugye eddig meg most is, aki régi előfizető és nem akart gyorsabb netet, ők még mindig b-t használják és párhuzamosan vannak akik 5 ghz-es a szabványon. ugye vevő oldalon támogatva lett volna a g szabvány, és csak át kellett volna kapcsolniuk. de ők, új eszközöket vetettek meg mindenkivel és így 1mbit-ről 3-ra nőtt a sebességünk. de mivel a g és az a elméleti sebessége azonos és gyakorlati sebessége is közel ugyan annyi. és mivel semmi zavaró nem volt, meg a településünk sem egy nagynak mondható a maga 800 fős lélekszámával így még vételi zavarok sem voltak még a legtávolabbi klienseknél sem. ez mondjuk értelmetlen lépés volt. viszont ugyan ez a szolgáltató, elég sok településen/városon is jelen van, és mindenhol ezt használják már.
véleményem szerint sokkal értelmesebb lett volna N szabványra váltaniuk, mert a költségek közel azonosak lehettek volna és nekünk klienseknek is sokkal nagyobb sávszélt is adhatnának, de nem.
bocsi, hogy kicsit off -
nimfas
addikt
a Dlink-en a Virtual Server alatt csináltam egy ilyet:
torrent gui:
private ip: 192.168.1.10
protocol: both 9091így jó, vagy a Firewall alatt csináljam meg?
Bocs, de sosem foglalkoztam ennyit routerrel mint az elmúlt 2 hétben
A dyndns webcímen a D-link-es ip cím van... tehát addig jó a dolog....
-
adamka16
őstag
na igen... szóval túl sokat nem nyer vele akkor az ember?
Ezt hogy érted, hogy azok csak 2,4 ghz-en üzemelnek? Specifikációból vonod le ezt a következtetést, vagy a router ezt érzékeli és nem engedi az 5ghz-et?
Sosem értettem egy hogy működik, pedig rohadtul érdekel a wifi mint technológia.De ha megnézed a Linksys WRT-54 sorozat mind a mai napig kaphatóak és magas áron is..
Ha valakinek elég a b/g sávszélessége, akkor még mindig ezt szerelik fel, mert minőségben messze túlteljesíti a mezei soho routereket. -
-
Keresztapper
senior tag
-
-
-
nimfas
addikt
Sirály... ez kéne nekem...
hogy tudom "lekapcsolni" úgy a wincsit, hogy ne akarjon "chkdsk"-et (csak úgy win/dos-osan
) csinálni ha újra rádugom majd....??
az Fstab automatán csatolja fel, ha rádugom?
Csak mert 3 particiót hoztam létre....
sda1: 128 mb Swap
sda2: 100 mb progik
sda3: xxx GB a letöltéseknekMount point alatt felcsatoltam a Swap-at swapnek,
a progit a /mnt/progik könyvtárba
a xxx GB- ot pedig a /mnt/hdd könyvtárbanem gond ha lehúzom majd a wincsit... a swap miatt?
-
adamka16
őstag
nincs is feltelepítve a lemezellenőrzés ficsőr, ha csak nem tud anélkül ellenőrizni.
végülis totál mindegy, mert nekem így logikus a router indulása, és a mountolást meg jobban szeretem ha parancssor végzi. viszont letöröltem az fstabot viszont a maradék memóriám marad ugyan annyi mint mielőtt nem töröltem le, de nem tudom megfejteni, hogy miért ?! -
Szia!
Rosszul írtam, nem szál... Session a helyes kifejezés.
Bár kérdésedre a pontos választ én sem tudom, csupán linkeltem egy hsz-t, de gyanítom, hogy csak az elindított fileműveletek foglalnak le sok memóriát. A PC-n csatolt hálózati meghajtók számát kizárnám, annak nem sok köze van a router memória fogyasztásához.
Nekem pl. már a WL-500G Premium-on is 13 samba megosztásom volt, és nem tűnt fel, hogy memóriaprobléma lenne. Bár volt mellette 512 MB swap-em, de ha nem ment a torrent, akkor ahhoz nem nyúlt.
Ráadásul a 13 samba megosztás most is megvan, jelenleg 128 MB RAM-al, viszont így is csak 40MB RAM foglalt, és a torrent most is megy. Ezek alapján tehát kizárnám a megosztások számát is, mert az már alapból lenne 39MB (13 x 3MB)
Amíg írtam ezt, addig Alex megelőzött...
-
yager86
csendes tag
Hello!
Köszi a tippeket, próbálom csökkenteni a peerek számát, hátha segit.
Seednél nem hashel ezért tényleg nem terheli nagyon, de ha már képes rá, akkor csak használni szeretném egyszerre 1 torrent leechelésére is.
A winya egy Coolink házban van, annyira nem régi, 1-2 éves, kipróbálom másikkal is ha lesz lehetőségem.
-
Ezt mondjuk kifejthetem bővebben, de attól neked nem lesz jobb sajnos... Szóval a /dev/null amolyan fekete lyuk féleség, amit oda másolsz, az eltűnik a semmibe.
Igazából viszont nem tudom a problémád okát, ezt a megjegyzést csak egy kis humornak szántam, ezért is ment OFF módba... Sorry!
-
CS_D
senior tag
UPDATE: ha egy régebben letöltött, torrentet teszek vissza, akkor se tudja leellenőrizni. Vagyis végigfut az adatellenőrzés, majd 0%-osnak mondja, pedig hibátlanul ott van a HDD-n.
De bármi mást másolok a HDD-re, hibátlanul visszaolvasható. Csak a torrenttel van a gond.
@Intruder2k5
Ezt kifejtenéd bővebben?A firmware rossz, vagy pedig a transmission csomag?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged