- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Gargoyle sysupdate után nem tudtam elérni a 1043 webes felületét (kapcsolat volt, switchként működött), majd újraindítás után a sys led sem villog csak a power és a lan portok. Elérni/pingelni nem tudom.
Ötlet? Kuka?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #56800 üzenetére
Nincs gond az 1.7-tel. Csak az a fánya OpenVPN, de ez FW-től független. Továbbra sincs ötlete valakinek, mi lehet a gond, hogy csatlakozik, de nem forgalmaz?
-
r3dsnake
nagyúr
Beállítottam az OpenVPN-t, amire csatlakozik is a telefon, kap címet is, de nem tudok forgalmat bonyolítani keresztül rajta. Amennyiben átállítom a "Clients use vpn for" részt "Only Traffic Destined for Hosts Behind VPN", akkor forgalmazni is tudok, de ilyenkor értelemszerűen nem a szerver ipcímét használja böngészésnél. Mi lehet a gond? Screenshot a configról.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
vargalex #56154 üzenetére
Viszont ha a te repodban sincs, miért írjam át arra? Meg itt eleve úgy tűnik, hogy a tiéden van. Ez a config:
src/gz vargalex_v1.1.7 http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/packages/
dest root /
dest ram /tmp
lists_dir ext /var/opkg-lists
option overlay_root /overlay -
r3dsnake
nagyúr
válasz
siddis #56151 üzenetére
Hm, nincs közte, ami azért is érdekes, mert régebben, amikor telepítettem az openvpn-t, akkor erről a listáról húzta be emlékeim szerint. No mindegy, milyen package list ajánlott ebben az esetben, ahonnan le tudnám tölteni? Van erre valami up-to-date ajánlott forrás?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Használ valaki OpenVPN-t 1043ND-n Openwrt alatt? Sehogy nem jön össze, hogy működésre bírjam, a leírás alapján mindig elakad valahol a configolás.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Létezik olyan egyszerű VPN szerver OpenWRT-re, aminek van rendes felülete luci-ban és nem lehetetlen configolni? (az ssh-ból telepítésnek mindig volt valami nyűgje)
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Attila2003 #55790 üzenetére
Nem reklámozzák sehol se annak. Az a switchportokra vonatkozik, és azt teljesíti is, de a forgalomirányítás teljesen más tészta. Az erőforrásigényes dolog, és kevés routernek van ekkora WAN áteresztőképessége.
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy ti milyen wifi beállítást használtok, ami leginkább bevált, legjobb értékeket produkálja?
-
r3dsnake
nagyúr
Szereztem két ILYEN antennát a 1043ND-hez. A kérdésem az lenne, hogy ez a router ki tudja-e használni a nagyobb antennát? OpenWRT alatt kell-e állítanom valamit hozzá? Mivel csak két ilyen antennám van, ezért melyik kettőt lenne érdemes lecserélni? A szélsők jók? Nem gond, ha fenn marad egy kisebb gyári?h
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Azzal lehet valamit kezdeni, hogy WoL esetében működjön külső hálózatról az ébresztés pár óra elteltével is? A csomag beérkezik kintről és ébreszti is a gépet, de a gép kikapcsolása után X idővel csak helyi hálóból megy. Mac-hez rendelt DHCP van 24 órás leasetime-mal, szóval valami más gond lehet.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Miért lehet az OpenWRT alatt, hogy semmilyen szolgáltatást nem enged elindítani? Se ssh-ból, se webes felületen. Ha bepipálok luciban valamit, akár transmission-t, akár upnpt vagy dlna-t, a mentésnél elveszik a pipa és a szolgáltatás sem indul. Swap van, telepítve nincs semmi.
-
-
r3dsnake
nagyúr
Így is offolja magát. :\ Mindegy, nem kínlódok vele tovább, végülis nem létfontosságú, hogy lássam a forgalmat. Viszont a leech-t jó lenne vhogy feltenni, az lényeges lenne. Van olyan fájlrendszer, amit win is támogat natívan, de a router prociját sem öli meg torrentezésnél?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi kipróbálom! A kitörölt wan interfészt visszavegyem? Milyen típusúra állítsam, amennyiben igen? Bridge-eljem is a LAN-nál a két VLAN-t?
Köszi!
Amúgy arra esetleg van valami ötlet, hogy a Leech nevű csomagot miért nem tudom feltelepíteni? Fentebb másoltam a hibát. Esetleg valahogy megoldható lenne, hogy a vargalexes fw repojába belekerüljön és egyszerűen telepíthető legyen? RSS-ből töltene le torrent fájlt adott könyvtárba, amit a transmission be tudna húzni a watch directory-ból.
-
r3dsnake
nagyúr
Azt sajna hiába írom át, beleszámolja a helyi hálózati forgalmat is.
Amúgy az miért lehet, hogy nem tudom feltenni ezt a csomagot? Ezt dobja vissza:
Collected errors:
* wfopen: https://dl.dropboxusercontent.com/u/13821286/leech_1.2-1_all.ipk: No such file or directory.
* pkg_init_from_file: Failed to extract control file from https://dl.dropboxusercontent.com/u/13821286/leech_1.2-1_all.ipk. -
r3dsnake
nagyúr
Köszi, reggel megpróbálom feldobni a frissítést. De amúgy, ha átírom br-lan-ra vagy eth0-ra, nem hiszem, hogy előrébb leszek, mert a realtime traffic fülön ezek a grafok is tök laposak. Első körben azt kéne kikényszeríteni a routerből, hogy a 4-es portot valamilyen módon külön elnevezés alatt kezelje, és utána ezt megadni a vnstatnak nem?
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi! Lestem a linked, de 404. Ezek szerint a conf fájlban konkrét portot is megadhatok neki, nem csak csoportosítást? (Tehát nem eth.0, hanem azon belül adott portot?)
Transmission nem tud rss feedből behúzni torrentet. Az rtorrentet meglesem, hátha. Amúgy luci alól nem tudom frissíteni a Vnstatot?
Köszi mégegyszer a segítséget és a türelmedet.
-
r3dsnake
nagyúr
Hiába pipálom ki mindegyik lehetőséget a confban, egyiknél sem mér forgalmat. (Legalábbis bőven nem annyit, amennyi a tényleges, pár megát ír csak.) Amíg wan-ba volt csatlakoztatva a net, addig a traffic graph-on és vnstat-ban is látszódott. A VLAN-t hogyan kellene átkonfigurálnom, hogy ez működhessen?
Itt egy screenshot, a 4-es switchportba megy a netes eszköz. KÉP
A konkrét cél az lenne, hogy a 4-es porton történő bejövő és kimenő forgalom mennyiségét tudjam naplózni. A többi switchporté ne szerepeljen a statisztikában.
Ha a WAN-ba dugom mint DHCP kliens, akkor tovább natol nem? Az azért nem jó, mert a DHCP-t nem a TP-link osztja, hanem egy Cisco HGW.
Valamint létezik erre az eszközre másmilyen torrentkliens is a transmission-ön kívül?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Ha nincs használva a WAN a routeren, hogyan tudnám mégis a DDNS-t frissíteni rajta? DNS van beállítva a lan portra, és tudok is pingelni kifelé a routerről, de a DDNS sehogy sem akar lefrissülni. Sem URL-lel, sem interface kiválasztással. Mi lehet a gond?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
20-ra állítva átmenne a teljes sávszél iPhone-ra, de 40-re állítva nem. Rágugliztam:
When router set to broadcast 20Mhz:
* Windows PC – Tx ~130Mbpx / Rx ~65Mbps
* Macbook Air – Tx ~117Mbps / Rx ~65MbpsWhen router set to broadcast 40Mhz:
* Windows PC – Tx ~250Mbps / Rx ~40Mbps
* Macbook Air – Tx ~65Mbps / Rx ~13Mbps -
r3dsnake
nagyúr
Annak mi lehet az oka, hogy OpenWRT-s routeren wifin lazán átmegy az 50 megás net laptopra, de iPhone-ra/iPad-re nem. Mindenhol jó ezekkel ez az eszközökkel bőven 50 mega fölött is, kivéve otthon.
-
r3dsnake
nagyúr
Régebben mintha lett volna arról szó, hogy bizonyos wifi eszközök hajlamosak dobni a wifi jelét.
Ez csak OpenWRT esetében igaz? Tehát ha visszatenném a gyári FW-t nem dobná?
Valamint létezhet az, hogy a PPPoE kapcsolatot dobja el a router bizonyos wifi eszköz használat mellett és nem a wifit?Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Tele van a kernel logom Bruteforce-SSH bejegyzéssel, és szintúgy egy másik ismerősöm routere is (mindkettő 1043ND vargalex FW-vel). Ez jelent bármiféle kockázatot? Létezik rá valami fix? A 2222-es portot támadja, letiltottam az SSH_wan-t, de kétlem, hogy ennyi megoldotta volna a gondot.
[3645144.790000] BruteForce-SSH IN=pppoe-wan OUT= MAC= SRC=183.221.123.102 DST=xx.xx.x.xxx LEN=48 TOS=0x04 PREC=0x00 TTL=108 ID=30143 DF PROTO=TCP SPT=4351 DPT=2222 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
-
r3dsnake
nagyúr
Még annyi kérdésem lenne, hogyha WDS cleintre állítom LuCi alatt a másodlagos routert, kell hozzáadnom egy külön AP-t is új wifiként, vagy ezt automatikusan megoldja? Amennyiben kell, minden ugyanaz legyen, mint a fő routeren? Olvastam a leírást, és egyedül ez a része nem világos csak. Valamint ilyenkor a fő router wifi sebessége is feleződik, ha ahhoz vagyok közel és kábeles gépre másolnék laptopról? Vagy ez csak akkor érvényes, ha a második hatótávolságában vagyok.
-
r3dsnake
nagyúr
Csak a fő routeren van az.
Amúgy most azt csináltam a másodlagos eximax routerrel, hogy wifin megy a WAN, ott a fő routerre csatlakozik, és másik SSID-vel AP-ként szórja tovább. Elég szar megoldás, de több, mint a semmi, amíg nincs még egy router openwrt-vel meg WDS-sel. Static routinggal a belső hálózatot is elérem a 2.x-ből (bár fordítva valamiért nem, de nem is lényeg).
-
r3dsnake
nagyúr
Ebben az esetben miben különbözik a config a fentebb írt WDS-től?
Jelenleg nálam úgy van, hogy két router, a másodlagos csak switchként, de sima AP-ként van beállítva a wifije ugyanarra az ssid-re és jelszóra, amire át is mászik minden kütyü, de megszakad pl skypeolás közben ha vándorol a két wifi közt. (A hálózatoknál csak egyetlen egy SSID látszik.)
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi szépen, azt hiszem így már minden világos.
Amúgy ha esetleg később azt szeretném, hogy a második routeren ne feleződjön a sebesség (tudtommal ebben az esetben így megy, mivel két felé kommunikál), megoldható, hogy kábelt húzok ki a két router közé, de ugyanúgy továbbosztja a wifi jelet? (A kettő köztit meg kábelen "lebeszélik" egymással.)
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Azért nem tűnik ennek a megoldásnak a Repeater relayd, mert itt SSID váltásról beszél, ami ugyanúgy nem azt hozza, amit kellene. Amúgy igen, számomra a WDS fogalma alapvetően a két router közötti kapcsolat, ami kábelen megy tovább, mert eddig így használtam,
De akkor marad a két OpenWRT-s router és a WDS megoldás, köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi! (Bár az még mindig nem világos, hogy openwrt alatt WDS nélkül hogyan lehetne megoldani az extendet, natolás nélkül. Ahogy elnéztem a gagyi routerek is tudnak WDS nélküli támogatást ilyen esetben, és kvázi switchként működik olyankor a router wifije, de a DHCP ugyanúgy a main routerről jön. Vagy rosszul értelmezem?)
Pl. ENNÉL nem így menne? (WDS nélkül.) Ilyen megoldás nincs OpenWRT alá? Úgy tűnik gargoyle esetében is így működne, mert ott van konkrétan scan gomb a már meglévő hálózatokra.
Köszi!
-
-
r3dsnake
nagyúr
A sima konnektoros és a router is ugyanúgy villanyóraszekrénybe menne (fa ajtós), úgyhogy ilyen szempontból tökmindegy. Ez viszont 300megás és 2 antennás, amivel talán többre megyek, egy sima kis konnektoros cuccnál. Szomszéd wifi nincs, mert szomszéd se.
Köszi a választ!
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi a múltkori segítséget.
Akkor ha jól értem, ha vennék egy 841N-t és WDS clientként állítanám be, akkor kábelt se kéne kihúzni a két router közé, csak kivágom valahova az udvarra egy konnektorhoz, rácsatlakozik wifin a házban lévő hálózatra, majd ugyanezt szórja tovább nagyobb területre?
Köszi szépen!
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi!
Esetemben amúgy a 1043ND lenne a fő router és mellé szeretnék valami olcsóbbat szintén OpenWRT-vel, és értelemszerűen ez az eszköz szórná tovább a wifijelet. Ehhez a WDS-hez LuCi alá van valamilyen leírás?
(Amúgy a "gagyigyárifw-ben" is ugyanezt takarja a WDS, vagy ott csak hídként működik két router között, de nem szórja tovább a jelet?)
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
A WDS nem csak bridge-ként funkcionál és összeköt két routert, majd a másodlagos routeren vihetem tovább kábelen? (De egy alhálózaton belül, NAT nélkül.)
Configoltam már WDS-es Ubnt kütyüt, ott így működött.
A lényeg az, hogy a fő router wifi hálózatát kiterjesszem, mert az udvaron nem mindenhol érhető el. Ne legyen két ssid, ne érződjön a váltás az eszközök között, csak minden kütyü automatikusan másszon a jobb jelre fel.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Wireless repeaterként (range extender) lehet-e használni ezt a routert? A wifi opcióknál (openwrt) alatt ezeket látom:
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
OpenWRT-s TP-Link routerem wifijét szeretném tovább szórni (nagyobb hatókörben) egy Edimax routerrel. Hogyan tehetném meg? A TP-Link routeren az Access Point WDS-t kéne kiválasztanom?
Az Edimaxon ezek az opciók vannak:
Előre is köszi a segítséget!
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék VPN szervert futtatni a routeren, de a luci-app-openpvn csomagot nem találja telepítésnél. Esetleg valamilyen alternatív forrásból fel tudom tenni, vagy létezik másik LuCI-ban konfigurálható VPN szerver?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Bármilyen ötletet örömmel fogadok, ha van tippetek, miért 54 megásnak látszik a wifi openwrt alatt és n-es notebook-kal is?
Itt a configom:
Channel: 6 (2.437 GHz) | Tx-Power: 27 dBm
Signal: -51 dBm | Noise: -95 dBm
Bitrate: 54.0 Mbit/s | Country: US
Encryption: WPA2 PSK (CCMP)
Mode: 802.11g+n
HT mode: 40MHz 2nd channel and above
Force 40MHz modeKöszi szépen!
-
r3dsnake
nagyúr
Hogyan tudnék meggyőződni róla, hogy a router tényleg n-es sebességen megy-e? Van itthon n-es noti, de g sebességgel tudok másolni közte és az asztali között. A routeren openwrt van, n-re van állítva, de sebességnek mindenhol 54 megabitet ír. Mi lehet a gond?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
SMB megosztásnál megoldható valahogy openwrt alatt, hogy felhasználókra legyen korlátozva a hozzáférés? Egy kis szervert szeretnénk kiváltani, és lenne mindenkinek egy saját doksi könyvtára, amit csak ő érhetne el felhasználóval/jelszóval. Minden kliens windows (XP, W7, W8)
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Csinaltam egy sysupgrade-et a routerre a beallitasok megtartasa nelkul. A wireless interfeszt miert nem tudom bekapcsolni? Kiir annyir, hogy wireless is restarting, de nem tortenik semmi. Mi lehet a gond? Koszi!
-
r3dsnake
nagyúr
LogMeIn nem jó semmire, egyrészt nem indíthatom vele a gépet, másrészt tükrözve mutatja az otthoni gépen is, amit csinálok. Ilyen célra kizárólag Microsoft Remote Desktop.
Itt most a távoli indításon van a hangsúly, semmi több nem kell kintről, mert minden más megy.
jimmy1801: belső portot nem adtál meg? Miért pont 1802? Mármint honnan fogja tudni a router, hogy pont azon a porton bejövő csomagra kellene ébresztenie a helyi gépet? Köszi!
cimp: ez sincs iPhone-ra.
-
r3dsnake
nagyúr
Van akinek működik a Wake On Lan külső hálózatról?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46569 üzenetére
Igen, van.
Akkor elméletileg a port forwarding jó. Kipróbálom broadcastolt címre forwardolni, és MAC-re ébreszteni, hátha.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem, hogy nem megy a Wake on Lan külső hálózatról. Kipróbáltam, lanon ébreszti egyből, de ha a külső ip címem adom meg (és a gépem mac addressét), akkor 9-es és 7-es porton sem ébred, pedig nyitottam mindkettőnek port forwardingot UDP-n. Vargalex féle OpenWRT van fent.
Van valakinek esetleg tippje?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #41125 üzenetére
Nincs a környéken egy darab wifi sem, még szomszéd sincs, tehát nem zavarhat be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest