- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
1043NDv2-ről nincs valakinek kapcsolási rajza?
-
wwenigma
Jómunkásember
Kérdés hogy az új proci meg nagyobb flash mennyit emel az árán. Ez igy minimum 20e.
Amugy azert nem raknak bele mert igy pozicionalnak árszintet...meg egyszerűen felesleges az ő nézőpontjukból. Sok egyéb nem consumer halozati eszközben is minimál flash van (4-8MB) mert titkositott es tömöritett firmware-t használnak amit indulaskor csomagolnak ki a RAM-ba és ugyanekkor programozzák fel a termékben levő procikat, FPGA-kat.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
rdavid89 #62819 üzenetére
Ugy nezem megint egy uj tudasbeli kulonbség miatt kapott uj reviziot. Ezek hulyek.WAN VLAN tagging és uj felület design.
Keresek firmware-t meg PCB képet, hardver valszeg ugyanaz....mod: meg is van, via FCC.
QCA8337N+25Q128FVSG+A3R12E40CBF-8E triumvirátus van benne, azaz ugyanaz a proci de 16MB ROM és 64MB RAM társaságában.... egyik szemem sír a másik pedig nevet mert nem fog menni a crossflash de legalabb vérfrissités volt.
TP Link 1043ND v4
-
wwenigma
Jómunkásember
Megbeszeltuk hogy normalis a telefonjával, a laptop esetleg kérdéses de az abban levo ismeretlen adapter lehet akár 72Mbps N-es is. A te adapteredben levo chip 1T1R konfigos 150Mbps N-et tud, igy a sebességed okés...
A csatorna és a driver mellett elég fontos tényező a hardver is.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Maffia91 #61660 üzenetére
Igen. Nem tudom milyen típus de nagyjabol rendben van a sebesség. Nekem ZTE v5 van, max 72Mbps linksebességet láttam és speedtesten is 39/29Mbitet mérek. Ez valszeg hardverlimit, a procija ennyit bír.
Párom Jiayu G2F-én nem mértem még de neki 150Mbps-os linksebességet ír.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Maffia91 #61655 üzenetére
Mindkét oldalnak megfelelőnek kell lennie. Az N-es adapter lehet 72/150/300/450/600-as , az elsőnek a FIZIKAI valós sebessége kb. 40Mbit lehet.
Nem valaki megmérte a maximumot és felvette a prémiumot, a linksebesség és a valós sebesség nem ugyanaz. N esetén a korábban emlitett linksebességek lehetnek...
A 802.11AC elméleti maximum sebessége 7Gbps.
Tehát először nézz linksebességet a hálózati beallitasoknal es ellenorizd a laptop wifi modulját...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Botos Marci #61644 üzenetére
A linksebesség annyi de a technologiabol adodoan a valos atviteli sebesség sosem lesz meg ennyi.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Botos Marci #61642 üzenetére
300/450Mbps, megfelelő ellenoldal esetén. Valós valahol 150 körül.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
gyáliSanyi #61630 üzenetére
Mehet fel egybol.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
1043ND v3 update:
TP Link support jelezte hogy több routerrel gondok vannak a DIGI IPv6 szolgáltatásával, egy órával később a DIGI atallitotta a halozatat es most mukodik az IPv6 azokon a routereken amin eddig nem ment.
Visszajeleztem supportnak erről, feleslegesen ne izmozzanak rajta...
Most mar van ertelme a v2-t v3-ra flashelni.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vargalex #61392 üzenetére
Igazából lustaság, mert megoldhatnák. Igény is lenne rá.
Lehet mutogatni funkcionalitasra meg barmi masra, lenyeg hogy ott van benne a lehetoseg es nem akarják megcsinalni. Kivancsi lennek hogy milyen tuzfalfunkcionalitas hianyozna... switch konfigolas meg, van par oszt szevasz. Nem kell izombol megoldani a SoC-nak, csak ugye konnyebb dolguk lenne a drága fejlesztőknek ha nem kéne ilyenekkel foglalkozniuk.
Még mielott azt mondja valaki hogy dehát szabadidőben meg nem pénzért csinaljak, ők valasztottak maguknak ezt.Itt a kihivas akkor, lehet nekimenni megoldani. E helyett inkabb szétbrennolják a szoftot évek óta hogy kulonboző trukkokkel még többet facsarjanak ki a sajat megoldasukbol, ami nem rossz mert mar allitolag v2-n 350Mbps is átmegy, de ennyi erovel reg megoldhattak volna a "nehezebb" úton.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
siddis #61383 üzenetére
Es a listaban felsorolt szolgaltato eszkozokon kivul egyetlenegy darab SOHO routeren sem mukodik jelen pillanatban.
Szoval tökmindegy hogy bejelentették, ha unortodox inkompatibilis módon oldották meg...
Többi infó a digis topikban, olvass vissza pár napot. Még a gyári ruszki 1045ND szoftot is raprobaltam, hatha...
-
wwenigma
Jómunkásember
Ez ilyen sajnos, az elmélet és a gyakorlat nem mindig fér össze.
Más. GoFlex logjában észrevettem hogy hongkongból be akarnak SSH-zni. Nem tom archlinux mennyire egyezik az openwrt-vel, de mar 4 kiserlet utan egy oraig nem tudjak ujraprobalni.
iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -m recent --set
iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -m recent --update --seconds 3600 --hitcount 4 -j DROP
iptables-save > /etc/iptables/iptables.rules -
wwenigma
Jómunkásember
Nem áll szándékomban visszatérni rá és teljes értékű v3-at akartam, de szerintem mukodnie kell.
OpenWRT tamogatas utan úgy is vissza lehet állni majd, szoval en nem értem ezt a parát az átflasheléstől.
Elméletileg a TFTP recovery mukodik, a routert a WPS/reset gomb nyomogatasa (vagy nyomva kell tartani) mellett kell inditani. A router a 192.168.0.86 IP cimet fogja hasznalni és a 192.168.0.66-os IP-n fogja keresni a TFTP szervert, ezen belül is a wr1043v2_tp_recovery.bin fájlnéven. (v3 u-bootnál ugye v3 van a névben)
Szoval az utolso pontot kihagyva valaki esetleg tesztelhetné, mukodik-é ez. Persze elötte azt, hogy az utolso V2 firmware-ben megy-e a recovery.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vargalex #60116 üzenetére
A csomagban van a vágott firmware (windows alatt is van dd), hogy minden egyutt legyen.
Headless , suste: elmeletileg V2 és V3 gyári firmben is van TFTP recovery, az eredeti leiras kitér rá. Az hogy nem frissitjük az U-Boot -ot, elmeletileg nem jar semmilyen hátránnyal és valóban, ez esetben egy hibrid routerünk lenne. Ha valoban nem jar semmilyen hátránnyal.
Sanya: nem akartam tovabb színezni, szerintem érthető kezdőknek is.
1., igen, a gyári firmware upgrade menupontot hasznaljuk
2., igen, ujrainditas utan belogolunk a router webes felületére és a megadott helyen engedélyezzük az SSH hozzaferest.
3., igen, ujrainditas utan a gyári firmware upgrade menuponttal flasheljuk az eredeti, vágatlan gyári firmware-t. Ez utan, mint irtam, csak a V3-as firmware-ek fognak felmenni.De V2 mindig butább lesz mint a V3, a korabban emlitett szoftveres különbségek miatt.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #60028 üzenetére
Néhány hónappal ezelött megjelent a piacon a TL-WR1043ND V3 router, majd elkezdtek szállingózni az információk róla. 450Mbps WLAN, IPv6 támogatás, Guest Network WLAN-on. Látszólag csak firmware különbség van, elektromos szempontból 1:1-ben ugyanaz...
TL-WR1043ND V2 v2.1 router firmware csere V3-ra.
Az alábbi módosítások egyelőre egyirányúak, nem lehet visszaflashelni a V2 gyárit amig nem jön ki a V2 routerhez OpenWRT támogatás. A kiemelt részben található, v2.1-es routeremet flasheltem sikeresen ezzel.
Ezt a csomagot letöltjük és kicsomagoljuk egy könyvtárba, minden benne van ami szükséges. Ezután az alábbi lépéseket végezzük el:
Összetevők:
a). Az eredeti TP-Link firmware V3-hoz, U-Boot -tal.
b). A fentinek a vágott változata (stripped, U-Boot nélküli).
c). Gargoyle 1.6.2 firmware WR1043ND V2-höz.
d). Winscp.exe, amivel scp-n keresztül elérjük a /tmp könyvtárat a routeren.
e). Putty.exe, amivel SSH-n belogolunk a Gargoyle update után.A folyamat:
1). A V2 routerünkre flasheljuk a Gargoyle 1.6.2 firmware-t a webes felületen.
2). Üjrainditas után engedélyezzük az SSH hozáférést a routerhez. Gyári jelszó: passwordSystem -> Router Access > Enable Remote SSH Access
3). Winscp-vel belogolunk, majd felmásoljuk a vágott V3 gyári firmware-t a /tmp könyvtárba.
4). Putty segitsegevel SSH-n belogolunk a routerbe, belépünk a /tmp könyvtárba és beírjuk a vágott firmware-t.cd ..
cd tmp
mtd -r write V3stripped.bin firmware5). Miután befejezte, újraindítjuk, és a webes felületen keresztül flasheljük a vágatlan, eredeti gyári firmware-t, hogy frissítsük az U-Boot -ot is. Gyári userpass: admin/admin
6). Miután ujraindult, egy teljes értékű V3 routerünk lett.
7). Megjegyezném, a V3 firmware NEM ENGEDÉLYEZI a Gargoyle WR1043ND V2 flashelését a webes felületen. Remélhetőleg ez változik, amint kijön a támogatás hozzá.Az eredeti leírás itt található, köszönet sarmad06-nak érte!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
TeeJay #60026 üzenetére
Igazabol eleg eros a router procija szoval szubjektivan mondom hogy "jobb", nem tudom hogy lehetne objektiven mérni.
A frissites gyk. 10 perc, holnap leforditom a dolgokat. Itt lesznek a file-ok es itt van a leiras. TL-WR1043ND V2 v2.1 verzió van nekem. Viszont egyelore nincs visszaút róla, csak majd ha jön ki rá OpenWRT támogatás.
Flashget: siman nem mert van ellenőrzés a gyári szoftnál és vágni kell mert boot-os.
TeeJay: menni fog, sőt csak arra lesz mar friss szoft, V2-re mar nem... hardveresen 100% az egyezés a két tipus között csak szoftveres kulonbség van.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
_seth_ #59696 üzenetére
Az a V3-nak a tulajdonsaga, szerintem kivették belőle... Whhez a firmhez meg irtak egy olyan changelogot hogy akarj frissiteni, igy bukod ezt a lehetoseget ha ki tudtad használni...
Egyebkent undorito hogy csak szoftveres kulonbseg van a v2/3 kozott es egy zár hogy ne tudd keresztbeflashelni...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #59498 üzenetére
En csak ismetelni tudom magam, de Goflex Net vagy egyéb Pogo eszkoz. Nem kell százezres routert venni es logoutra mar csinaltam leirast is.
10e + winyó ami ugyis kell... Aztan jon a torrent 7 megaval, samba meg atlag 40 mega oda viasza...
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Headless #59334 üzenetére
Az a baj hogy leginkabb rescant javasolnak..... az alabbi két érték nektek mennyin van?
[root@alarm ~]# cat /proc/sys/fs/inotify/max_user_instances
32768
[root@alarm ~]# cat /proc/sys/fs/inotify/max_user_watches
65536Az első 128-on volt es egy leirasban ezt talaltam az iment hogy segit, a masodik meg nem tom azt az elejen atirtam mert ennyit minimum javasolnak. Ezeket a beallitasokat most tesztelem.
-
wwenigma
Jómunkásember
Kicsit kapcsolodiok a kerdesem az itt hasznalt szofthoz.... minidlna-val szivok, a frissen letoltott fileokat cseszik beolvasni, semmiféle trükk nem mukodik. A könyvtárat látja de az új file-t nem listázza. Nalatok hogy van megoldva? Teljes rescan kizart, nem azert van benne ilyen opcio hogy a teljes mediatarat ujrascanneltessem mindig.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #59227 üzenetére
Olyan bugja van ami senki másnak.
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem a sebesség az elsődleges mert egy 200Mbites DIGI vonalat sem képes lekezelni mással csak gyárival, az Openwrt-vel valo sz*past meg kivaltottam egy Goflex NET-tel...
Mikrotiknak 25ezerért van olyan eszköze ami képes 300Mbit feletti WAN sebességre, míg TP Link joval olcsobban van. GYÁRI szoft persze, hiszen a szoftver volt a kulonbség ami fel lett hozva...csak abban erősebb
-
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest