- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
Sustenak teljesen igaza van, hogy egyértelműen leírta mik a kritériumok ahhoz, hogy ne legyen dupla NAT. Elolvasod akkor egyértelmű, hogy állíthatod a cisco-t is, a lényeg, hogy ugyan azon a hálózaton legyenek (akkor a ciscot állítsd 192.168.1.1 re, a tp-linket meg ..1.2 re. ezt is csak a szépség kedvéért, mert egy kis rend azért legyen) vedd le róla (tp-link) a dhcp-t és ne a wan porton legyen rádugva a cisco-ra, hanem az egyik lanon keresztül!
-
suste
veterán
Kérdeztétek a jó beállítást, én megadtam, szerintem totálisan egyértelműen.
Aztán, hogy ezt nálad macerásabb beállítani, mert sok melóval jár, azzal nem tudok mit kezdeni, vagy meg csinálod vagy nem. Ha a Tplinkben meg tudtad csinálni a mostani beállításokat, akkor a Cisco-ban is meg tudod gondolom, mert az a lényeg, hogy az általam leírt verzióban a Cisco végez minden feladatot (NAT), a Tplink csak sima switch. Nálad most mindkét eszköz "router", igaz a Cisco csak egyetlen kliens felé routol (NAT1), a Tplink meg ezt az egy kapcsolatot osztja tovább (NAT2).Nálam egyébként alapszabály, ha valami jól működik, akkor nem bántom
-
suste
veterán
Az elöbb még értettél hozzá (tanácsot adtál), most meg annyit nem értesz hozzá, hogy beállítsál 2 tök egyértelmű dolgot?
Leírtam mit kell állítani a 2. routeren, ami a te esetedben (is) a Tplink.
Akkor minek kevered bele a Cisco-t? Ahhoz pont nem kell nyúlni, mivel nem írtam. Annyit csinálsz amit leírtam, és kész vagy. Persze logikusan, ha nálad is 1=192.168.0.1 -> 2=192.168.0.2. (egyébként azt sem értem, hogy ezt miért nem lehet logikusan levezetni).
Másik fórumtársnak megy, szóval szerintem megoldható ennyi információ alapján.
WDS az arra lenne jó, ha nem tudnád összekötni kábellel a két routert.
-
Pendragon911
aktív tag
Értem, egyébként nem tudom, miért mondták azt, hogy kapcsoljam ki a WIFI-t a Cisco-n, most megy azon is, és egyidejűleg van net mind2 eszközön, épp most próbálom, mobil a Cisco-ról, laptop a TP-Link-ről megy, látszólag gond nélkül. Ez azért lenne jó, mert a TP-Link menne le a nappaliban, a Cisco marad az emeleten.
Te a TP-Link-be kötötted a STB-ot? Tehát akkor WAN-ba kössem be. -
-
vargalex
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Építő/felújító topik
- PlayStation 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Gitáros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest