- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogil99
aktív tag
válasz
bogil99 #5121 üzenetére
Én voltam a figyelmetlen. Egy adatvesztés miatt TB-vel újrahúztam pár alkalmazást beállításaival együtt, és a régi profilok kerültek vissza a Taskerbe. Sajnos ez a módszer (már egyszer működött) még nem volt elmentve, azért nem kapcsolt a visszaállítás után. Erről megfeledkeztem. Ezért gondoltam, hogy valami új hibajelenséggel állok szemben. De mégegyszer köszönöm!
-
-
-
-
-
gery2123
őstag
válasz
bogil99 #3096 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja nem fog menni. Egy kikapcsolt készüléket nem tudsz egy nem futó programmal bekapcsolni. Illetve miért szeretnéd kikapcsolni? Ha szerinted fogyaszt akkor airplane mód és kész. Ha pedig abban hiszel hogy a Droidnak kell naponta a ki-be kapcs (szerintem ez már rég a múlté) akkor egy restart nyomj neki xy időben.
-
bAtt001
addikt
-
bogil99
aktív tag
válasz
bogil99 #3094 üzenetére
Most úgy oldottam meg, hogy 2 feltételt szabtam. Az egyik, hogy ha a Home változóm 1*, a másik, hogy 22:00-6:30 között vagyunk. Ehhez rendeltem bemenetinek egy ék egyszerű taskot: airplan off, wait 2 perc, air off wait 28 perc, goto 1**. Kimeneti taskban pedig stop bemeneti task, airplan on. A taskok külön-külön elindítva szépen működnek, este megmondom, hogy a gyakorlatban hogyan.
Szépen kikapcsolta a telefont időben, viszont reggel bekapcsolni elfelejtette. Így most külön szedtem, a contex feltételeit módosítottam, ha az a változó, ami a home+time változókat figyeli és azokat összeadja =2, akkor indul el, és csak a bemeneti taskot hagytam meg, ami este kikapcsol és reggel 6:31-re beraktam egy időponthoz kötődő contexet, ennek szintén csak bemeneti taskja van, ez azonos tegnapi kimeneti taskkal, ami csak ennyit tartalmaz: stop kikapcs task, és airplan on.
Holnap megmondom ezzel mit kezd, engem már egyre jobban bosszant.
-
glaci
őstag
válasz
bogil99 #3092 üzenetére
A profil aktiválási feltételeknél az időadatok között teszel a repeat -hoz egy pipát, majd beállítod 30 min. -ra.
A task felépítését pedig leirtam.
Egyszerűbb ergo kevesebb hibalehetőség.2G -3G (- 4G):
Kivettem a feltételektől a térerő figyelést, azóta úgy tűnik jól működik.
(Bár a Tasker -el még elegánsabban meg lehetne csinálni, ha tudná kapcsolni.)
Engem az zavar, hogy ha elnindítok egy "Fast" alkalmazást, akkor felkapcsol, de ha kilépek nem kapcsol le "Slow" -ra, csak ha a kijelzőt is lekapcsolom.
De egyébbként nagyon jó!
Ha nem buzerálom a telefont, akkor az eddigi 3 - 4% helyett csak 1 - 2% -ot merül óránként.(#3091) mm89:
Szerintem ezt csak az adott app -ban fogod tudni kikapcsolni.
Vagy a taskerrel kilövöd az app -ot (kill app) és akkor nem fog értesíteni semmiről, amíg újra nem indítod. -
glaci
őstag
válasz
bogil99 #3088 üzenetére
Megnéztem újra a beállításait, lehet, hogy azért nem kapcsol, mert túl jó az LTE térereje. Majd kipróbálom enélkül az opció nélkül is, akkor talán jó lessz!
Ha biztos akarsz benne lenni, hogy minden mindig átkapcsol, főleg egy újraindítás után, akkor egy profil helyett 2 profilt használj exit taskok nélkül!
Egy a háton levésre és egy az arcon levésre, mindegyik a saját némításával ill. hangosításával!Ez más esetekben is hasznos lehet: egy profil az alapesettel és egy a másik exit taskja helyett az alapeset ellentétjével.
Ez így azért hasznos, mert ha újraindítod a telefont és közben megváltozik a telefon állapota, akkor az eredeti exit task már nem futna le, de így, mivel az ellentét profil aktív lesz, lefut, amit szeretnél. -
glaci
őstag
válasz
bogil99 #3087 üzenetére
Szia!
Elvileg kellene működnie, de megpróbálhatod egy profilba átrakni az egészet. Minél egyszerűbb, annál kevesebb a hibalehetőség.
A kettőt egybegyúrni nem nagy dolog, az első profilba be lehet rakni a 30 perces repeatot is.
Akkor csak enter task lesz, amiben kikapcsolod az repülő módot, vársz, majd bekapcsolod.
A kapcsolásnál egy if -el figyeld az időt, ha a repülő módba kapcsolásnál több mint az utolsó indítás időpontja, akkor az már ne fusson le. (Tehát csak akkor fusson, ha kevesebb. Ezért ebből kell még egy sor, ami pedig lefuttatja, ha több az idő, mint az első indítás időpontja.)
Ez így 4 sor összesen, szerintem ez gond nélül fog futni! -
törölt tag
válasz
bogil99 #3061 üzenetére
Nem tudom, hogy mit tudnék még ezen részletezni. Azt az update.zip -et telepítettem CWM -ből. Ha lejjebb gördítesz az XDA -s oldalon, ott részletezi a beállításait. Ezen kívül, a Play -ről telepítettem azt a kapcsolót, amit linkeltem. A működése pedig ott van a videón. Nem tudom, hogy mennyi a videón a kapcsolás, de most emlékezetből azt mondanám, hogy legalább 10 mp. Ha böngészőt indítasz, akkor pont dobni fogja az adatkapcsolatát. Ezért én úgy képzelném el, hogy a böngésződ ikonjához egy Tasker profilt rendelsz, ami előbb elintézi a váltást, majd indítja a böngészőt. Én ezzel a módszerrel helyettesítem a Greenify -t. Csinálok egy screenshotot a Playen az alkalmazás ikonjáról és ebből faragok egy saját ikont. Olyan, mint ha az alkalmazást indítanám, de valójában az egy profil, ami engedélyezi (kiolvasztja), majd indítja az alkalmazást. Ebben az esetben a böngésző indulását a meglévő 3G kapcsolattól kéne függővé tenni. Ebből következik, hogy ha 10 mp a 2G/3G váltás, akkor ennyit kell várnod a böngésző indulására.
-
törölt tag
válasz
bogil99 #3055 üzenetére
Tartok tőle, hogy nem tudnék elég szájbarágóst írni. Eleinte nem is értettem, hogy min lehetsz elakadva. A leírás sztem egyértelmű:
"Installation:
The flashable Toggle2G-Update.zip is designed to work with CyanogenMod based ROMs. There is no need to resign any CyanogenMod ROMs."
CWM -ből telepítéshez sztem egyértelmű, hogy update.zip -et kell keresni. Lejjebb ott is van:
"Toggle2G-v0.3.5-Update.zip - [Click for QR Code] (171.7 KB, 13658 views)"Amit Te néztél, annak a neve is az, hogy FORRÁS. De fölötte külön oda van írva:
"SOURCE CODE IS AVAILABLE HERE:
Toggle 2G Source
Toggle 2G Plugin Source"A videóban pedig az látható, hogy kikapcsolja a netet, vált, majd visszakapcsolja. Nézd meg, hogy mindez mennyi ideig tart. Továbbá az, hogyan szaggatja, amikor a teló a Telenor különböző sávszélességű hálózatai között vált.
-
törölt tag
válasz
bogil99 #3042 üzenetére
A "meghívás" konkrétan egy intent. Ha tudod az intent készítés szabályait, akkor sztem Taskerben is van manuális lehetőség a szükséges adatok megadására. De kb. ugyanezt csinálja a Secure Settings -ben a Launch Activity.
Nekem úgy rémlik, hogy Gravity Box -ra van vmi 2G/3G lehetőség. Az elmélet az lenne, hogy ha kiteszel egy kapcsolót a notibárra (ez nem egy "síma" kapcsoló), akkor nem kell menükben lépkedni a Tasker -rel, hanem csak lehúzatni a redőnyt és kapcsolni.
#2946 -ban pedig megtalálod azt a módszert, amit teszteltem. Működik és a háttérben kapcsol. Csak elég lassan. Szóval alkalmazás indulás (pl. böngésző) eseményhez nem praktikus társítani. Kicsit jobb a helyzet, ha olyan készüléked van, aminél a 2G/3G váltáshoz nem kell külön ki-be kapcsolni az adatkapcsolatot. Leginkább ez
a lépés lassítja le a kapcsolás folyamatát. -
glaci
őstag
válasz
bogil99 #3042 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy ezt a képernyőn csinálja végig és ha véletlenül belenyúlsz, akkor nem azt csinálja majd, amit eredetileg akartál?
Xplosed segítségével némelyik (sajnos nem mindegyik) telfonon tudja a Tasker állítani közvetlenül (Xplosed plugin -el).
Én próbáltam ezt a lépegetést egyszer. Működik ugyan, de én mégem ajánlanám. -
glaci
őstag
válasz
bogil99 #3023 üzenetére
Egyébbként ha nem tetszik a wifi near, amit ezelött írtam, akkor lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha lenne egy másik profil, aminél be lenne állítva az otthon és annak 100 méteres környezete. És ezt a profilt a cell near kapcsolná on -ba, ill. off -ba? Csak mert a jelenlegi módszereddel csak egyszer kéri le a poziciódat, de az közben változhat, arra viszont így már nem reagál!
-
glaci
őstag
válasz
bogil99 #3000 üzenetére
Az, amiről beszéltünk nem foglal több erőforrást, úgy, ahogy én írtam.
Ugyan tényleg egyel több az aktív profil így, de a task csak 1* fut le, amikor a profil aktiválódik. (Illetve ha úkraindítod, akkor még egyszer, mert újra aktiválódik. Épp ezért javasoltam ...)
Viszont utánna a task már nem dolgozik, csak az exit task (ha van) fut le egyszer, amikor lejár az idő intervallum.(#3002) stanazol:
Nincs mit! Szívesen! -
atillaahun
veterán
válasz
bogil99 #2998 üzenetére
Öhhm, nem egészen.
Nekem olyanom van éjszakára, hogy 23-06h + Display State Off > Airplane Mode On
Ezzel mindössze annyi a bajom, ha tovább vagyok fent és böngészek valamit, néha timeout-ol a kijelző, egyből visszanyomom, de a wifi-t ugye szakítja és felakad mondjuk a netes rádió, torrent, stb...
Erre betettem egy wait 1 min-t az Airplane Mode On elé, meg csináltam egy Exit task-ot, hogy Stop Airplane Mode On + Airplane Mode Off.
Tehát elméletben ha 1 percen belül visszakapcsol a kijelző, akkor nem vág le a netről. Csak gyakorlatilag nem akar k.-ra működni. Az a Stop nem csinál semmit valamiért.Nálatok működik az a parancs?
-
glaci
őstag
válasz
bogil99 #2998 üzenetére
Egy tipp:
Ne 7:00 -kor legyen 0 és 22:00 -kor egy, hanem 7:00 - 21:59 -> 0 és 22:00 - 6:59 -> 1. Azért mert ha pl. újraindítod a telefonod valamikor menetközben, akkor a jelenlegi felállásban nem lesz értéke, egészen addig amíg nem lesz 7 vagy 22 óra, igy (ahogy javasoltam) pedig akkor is működne. -
atillaahun
veterán
válasz
bogil99 #2996 üzenetére
Maga az App figyelés nézi azt hogy előtérben van-e. Más típust sajnos nem lehet figyeltetni vele.
Egyébként szerintem is azzal jársz a legjobban ha bekapcsolt képernyőhöz kötöd a mobilnetet, ha már mindenképpen kapcsolgatni akarod.Más.
Én is kipróbáltam ezt a task megszakítást az éjszakai repülő módomnál, de baromira nem akarja megcsinálni.
Ír valami olyat a help-be, hogy a megszakítónak magasabb prioritásnak kell lennie, mint a megszakítottnak.
De hol az anyámba állítom ezt be?! Én prioritást még csak profiloknál találtam, nem task-oknál.@bogil99 te csináltál vele valami extrát hogy ez neked működött? Biztosan működött?
-
glaci
őstag
válasz
bogil99 #2991 üzenetére
Régen én is kapcsolgattam, méghozzá elégé bonyolult feltételrendszer szerint. Jól működött, de, nem biztos, hogy sokat spóroltam rajta, így inkább kigyomláltam és leegyszerüsítettem.
Azóta napközben nem, csak éjszakára van kikapcsolva. (Ill. ha nagyon merül a telefon. Ha viszont töltőn van, akkor éjjel sincs lekapcsolva.) -
bogil99
aktív tag
válasz
bogil99 #2980 üzenetére
Sziasztok!
Megint én a Net kapcsolgatással...
Arra tudtok valamilyen megoldást, hogy ha háttérbe kerül egy app, akkor ne kapcsoljon ki a net? Sajnos ha hozzányúlok valami miatt a telóhoz, akkor megszakítja a Net kapcsolatot, és az aktuális internetes folyamatok is leállnak. (pl. Skype közben nem tudok kikeresni egy névjegyet, és ehhez hasonlók) MErt amint a Skype háttrébe kerül 10sec múlva megszűnik a net kapcsolat.Erre tudtok valami megoldást?
-
glaci
őstag
válasz
bogil99 #2971 üzenetére
Mondjuk szakítsd meg az enter taskal az exit task futását!
Tehát:
Programok előtérben futása a feltétel, ide berakod, azokat a programokat amiket akarsz!
Az enter task induláskor leállítja az exit taskot, majd beállítja, amit akarsz.
Az exit task vár 5 mp -et, majd ha ez idő alatt az enter task nem állítja le, akkor utánna kikapcsolja, amit akarsz! -
atillaahun
veterán
válasz
bogil99 #2971 üzenetére
Ezt a WiFi kapcsolgatást szerintem gondold meg.
Alapból nagyon keveset fogyaszt, ha meg ki-be kapcsolgatod lehet rosszabbul jársz. -
Bozek
nagyúr
válasz
bogil99 #1522 üzenetére
Létezik rá megoldás, megtalálod ITT.
Elvileg ITT már van hozzá egy kész SemcPhone.apk, amivel működnie kell. Volt, aki írta, hogy FC-zett folyamatosan, de ki kell próbálni. Először mindenképp készíts róla mentést.Igaz, hogy ez egy Arc topic, de gyakorlatilag ugyanaz a SemcPhone, szóval jónak kellene lennie. Én Xperia neo-n használtam ezt.
-
Bozek
nagyúr
-
davtsik
tag
válasz
bogil99 #1109 üzenetére
Szasztok! Pár napja használom a Taskert, és azt akarom beállítani, hogy ha nincs wifi csatlakoztatva, akkor 20percenként kapcsolja be a mobilnetet 2 percre. Addig eljutottam, hogy 20 percenként bekapcsolja a mobilnetet, de ez a 2perces időzítős dolog nem akar össze jönni.
Eddig így néz ki a progi:Profile: Mobilnet (2)
Time: Every 2m
State: Not Wifi Connected [ SSID:* MAC:* IP:* ]
Enter: Mobilnet On (7)
A1: Secure Settings [ Configuration:Mobile Data Enabled Package:com.intangibleobject.securesettings.plugin Name:Secure Settings ]Exit: Mobilnet Of (8)
A1: Secure Settings [ Configuration:Mobile Data Disabled Package:com.intangibleobject.securesettings.plugin Name:Secure Settings ]Az exittel vagyok meglőve. ( tudom hogy 2percenként kapcsol most be, csak az ellenőrzés miat tállítottam ennyire)
A segítséget köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
bogil99 #1102 üzenetére
Hát akkor passz, talán telefonod nem kompatibilis egészen. Én is CM GB-t használok és enged váltani 2g/3g között.
Amúgy GB és ICS és Froyo közt is vannak eltérések Tasker-ben, Google mindig haxol vmit... Google jóvoltából nem működik a csillagozott parancsok nagy része. -
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz
bogil99 #1063 üzenetére
Sztem ha egyszer kikapcsoltad a mobilnetet, akkor az reboot után se fog működni.
Nincs szükség újabb felülvizsgálatra. Ha meg újra változik a helyzet, akkor meg vagy kikapcsolva hagyja, vagy visszakapcsolja.Cell ID amúgy is gyakran változik, főleg ha mozogsz is. Pontosabb megoldás, mint a TNET.
(#1062) rpetercom
Tudomásom szerint Tasker Android exkluzív.
Nálam ugyanilyen nyomós ok, h ne is akarjak átnyergelni másik platformra. -
Teasüti
nagyúr
válasz
bogil99 #1057 üzenetére
Nem tudom, mondd meg te!
Tudatában vagy, mit miért csináltál?
El tudnád magyarázni nekem?Amúgy butaság egy változóban eltárolni egy konstans értéket. Miért nem közvetlenül ezzel az értékkel hasonlítod össze a %TNET-et?
%TNET doesn't match "akármi"A korábbi nem volt működőképes, vagy csak nem volt szimpatikus?
Nem tudom, hogy ha mondjuk külföldi Telenor hálózatot talál, akkor más lesz-e a %TNET értéke, mint itthon.
Célravezetőbb a roaming tényét ellenőrizni. -
supercharley
tag
válasz
bogil99 #1048 üzenetére
Én írnék 3-4 taskot, amiben a hangerőket szabályoznám és adott eseményhez a megfelelő taskot futtatnám.
Az a célom, hogy tudjam hogy az általam végzett kapcsolás előtt milyen állapot volt érvényben! Persze lehetne ezt követni, ha csak én, illetve az én általam készített task kapcsolgatná ezeket, de ez nem így van, pl. a hangerőt szinte bármi bármikor elállíthatja.
Szóval a kérdésem továbbra is kérdés! -
nope
tag
válasz
bogil99 #1018 üzenetére
Kissé túl van bonyolítva, ráadásul a 3 nem megfelelő feltétel esetén háromféleképpen kezeled le (miközben mindegy, hogy nem vagy otthon, és azért nincs airplane, vagy délelőtt van, és azért nincs airplane).
De ha ragaszkodsz a változókhoz, akkor ajánlanék egy trükköt:
Mivel akkor akarod airplane-be tenni, mikor otthon vagy (HOME=1), ÉS este van (IDOPONT=1), a többi állapot számodra közömbös (a változók értékei 0,1; 1,0; 0,0), ezért a taskban a következőt csinálnám:IF %HOME+%IDOPONT = 2
..... airplane mode lekezelése
else
....airplane mode kikapcsolása, task leállítása
endifMindjárt átláthatóbb.
Arra kell ügyelni, hogy az IF esetén az egyenlőség rendes egyenlő legyen ( "=", maths: equals).Nope
-
nope
tag
válasz
bogil99 #1010 üzenetére
Van egy kis időm, így lehetne megírni a konkrét problémád GOTO nélkül:
1. Profil
HOME+TIME
_Context: Near GSM
_Context: Time from 22:00 Till 07:00_Enter Task:
__Airplane Mode Set On
__Profile Status Felora Set On
_Exit Task:
__Profile Status Felora Set Off
__Stop Task halfhour // biztonsági lépés, hátha a 2 perces várakozásnál tart a halfhour task
__Airplane Mode Set Off2. Profil
Felora
_Context: Time repeat every 30 minute
__Task halfhour :
___Airplane Mode Set Off
___Wait Minutes 2
___Airplane Mode Set OnNope
-
nope
tag
válasz
bogil99 #1010 üzenetére
Az adott problémától függetlenül:
Próbálj meg modulárisan gondolkodni, ez esetben taskokra szétszedni a dolgot. Az időzítést csináld meg contextekben, amelyek adott taskot hívnak. Esetleg azok feltételtől függően másik taskot, és így tovább. A goto parancs már 25 éve is kerülendő volt, illett mindenre külön függvényt (processt, taskot) írni.
Goto-val kevésbé átlátható, és könnyebb végtelen ciklusba kergetni.
Ha csak taskokat használsz, akkor feltétel teljesül, task elindul, esetleg indít más taskokat, visszatér, ennyi. Ne legyen olyan task, ami folyamatosan fut (persze ez nem mindig érhető el, de törekedni kell rá).
A folyamatábra nagyon jó ötlet, és egyszerűbb is vele a munka, ha nincs goto.De nem akarlak nagyon megkavarni, csak már nekem is sikerült olyan profile-t írnom, amelyik folyamatosan futott és ette az aksit (konkrétan a Battery Changed event meglehetősen gyakori esemény, volt vele gondom).
Szóval ahogy átlátod és megértedNope
-
nope
tag
válasz
bogil99 #1007 üzenetére
Szia!
Megpróbálok válaszolni...
"Viszont valami még mindig nem kerek, mert bár szépen dolgozott, reggel hétkor mégsem kapcsolta vissza magát. Sőt, még 7:30 -kor is alvóban volt (ekkor még otthon voltam), mikor legközelebb ránéztem 8:05-kor (a munkahelyemen) már rendesen be volt kapcsolva a telefon."A következők miatt működik így:
a 3. profil ugye csak az adott időintervallumban indítja a taskot (22.00-07.00), ez eddig rendben van.
Csakhogy ha a task egyszer már elindult, akkor időponttól függetlenül csak akkor kapcsolja ki az airplane módot, ha elmész otthonról.
Ugyanis hiába szűnik meg a 3. profil feltétele (%IDOPONT), az enter task végtelen ciklusban fut tovább, és hiába van az exit task, az csak kipacsolja az airp. módot, de az enter taskod fut tovább, és mivel otthon vagy (%HOME=1), így újra ráfut a task 4. sorára.
Amúgy a helyedben megpróbálnám elkerülni az ilyen ciklusokat (a GOTO parancs használatát), és contextekkel próbálnám megoldani.
Egyszerű és gyors, bár nem elegáns megoldás, ha az exit taskban leállítod az enter taskot (stop parancs).A contextek ÉS kapcsolatban vannak.
Nope
-
Teasüti
nagyúr
válasz
bogil99 #1003 üzenetére
Van lehetőséged exportálni xml formában a profilodat, ez egy könnyen olvasható formátum, amit bemásolhatsz ide nekünk.
Vagy ha inkább begépeled, akkor javaslom ezt a rendszert, mert ez a leglogikusabb és legáttekinthetőbb:Profil: név
Context:
1. Kategória/Context: context paraméterek
(2. második és a többi context)
Enter Task:
1. parancs és paraméterei
2.
3.
Exit Task:
1.
2.
3.Időponthoz nem kell külön profil, azt a context-et egyszerűen csak rakd be abba a profilba, ami a repcsit kapcsolgatja!
Ugyanehhez a profilhoz mégis csak berakható a VAriable value context is második feltételnek, amiben a %Home-ot vizsgálod. Így csak akkor aktiválódik, ha mindkét feltétel igaz -> otthon vagy a megadott időben.
És miután aktiválódott a task-on belül a ciklus feltételben újra vizsgálod a %Home-ot, hogy még mindig otthon vagy-e.
Javaslom szinte szó szerint úgy építsd fel, ahogy a példámban láttad. Fontos szerepe van a ciklusban annak, hogy a végén vizsgálod a feltételt és úgy ugrasz az elejére. -
Teasüti
nagyúr
Azzal te nem tanulsz, ha megcsinálom helyetted.
De látom ez nem is állt szándékodban.
Kíváncsi lennék akiknek eddig megcsináltam mindent, ők hol tartanak most.
Meg nekem sincs kész megoldásom ám a ti feladványaitokra... Nekem is dolgozni kellene rajta (még ha csak percekről is beszélünk az én esetemben - ami mögött sok óra befektetés van már)!Ez nem baj, van még más egyéb - egyszerűbb - próbálkozás is Tasker mintájára.
Mondjuk Android-nak ez az egyik szépsége, h mindenre van vmi app.ha nem éred el a gyümölcsöt, vágd ki a fát
Ez igen, fenntartható életmódú szemléletre utaló mondás. -
Teasüti
nagyúr
Amúgy (És szóljék ez mindenkihez!) a kézikönyv átnyálazása nélkül csak úgy in media res garantálom, h senkinek nem fog menni. Én úgy indultam a programmal, h 3x (háromszor) rágtam át magam a kézikönyvön egy laza délután, mire minden főbb részét megértettem, sőt kinyomtatva megvan még a mai napig vhol. A változók listáját folyamatosan a kezem ügyében tartottam és akkor már úgyis meg kellett nézni még mellé ezt-azt.
Amíg nem tudod a kézikönyvet, h hogy működik a program, addig nem fogsz dűlőre jutni vele.
És ez csak az alapvető dolgokat írja le. A mélyvíz még ezután következik, sok dolgot nem is tárgyal a a kézikönyv (amik nem is fontosak a kezdőknek, tehát nem kell megijedni).Amúgy két hétnyi szabadidőmet emésztette fel, mire összeraktam mindazt, amit a topik elején látsz.
Ezek megírása jelenti mindazt a tapasztalatot, amit próbálok átadni és megválaszolni a kérdéseket.
Nekem senki nem segített az elején, voltam én és volt az angol nyelvű kézikönyv.
És nem azon múlt, hogy akkora zseni vagyok, mert nem vagyok.
Egyszerűen csak a szenvedély, a kütyümániám vezérelt.
De gondolom az, h nem magamat szórakoztatom, már azt jelentheti, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Nem baj ha nem érted elsőre, úgy kell el sajátítani a Tasker logikáját.(#986) ERPY
Kézikönyv/Location without tears részt javaslom, ha még nem olvastad volna.
Nincs optimális megoldás.
Minél pontosabb helyzetmeghatározást használsz, az annál jobban bünteti az akkumulátort (és a többit...).
Én régebben próbálkoztam több lépcsős megoldással (cell near -> Location context -> wifi near), de nem volt az igazi. Nagy volt a reakció idő, aktív mobilnet kell a Location context-hez és nálam még pontatlan is volt, wifi near meg sztem egy technikai zsákutca. Android nem díjazza a folyamatos wifi kapcsolgatást.
Ma úgy vagyok vele, hogy cell near és elviselem a nagy szórást, meg azt, hogy az otthonom teljes körű lefedéséhez közel 15 adótornyot kellett beszkennelnem, ami mondanom sem kell, hogy még a városban is hajlamos aktiválni egy-egy rövid időre (külvárosi vagyok). -
Teasüti
nagyúr
Ezt úgy gondoltam, hogy az air "on" állásban várakozik.
Nem. Beállított időközönként csekkolja a feltételt, h igaz-e. Az "until" szép angol szó, feltételezem egyértelmű.
Ez így ebben a formában azt jelenti: mostantól várj egészen addig - és óránként csekkold -, amíg a %AIR egyezik az "on" kifejezéssel.De a 4. sorba mivel tegyem egyenlővé a CELLID -t?
Például ezzel:
Én ketté bontanám a feladatot és csinálnék (ahogy csináltam is) egy olyan profilt, ami azt figyeli, mikor vagy otthon.
Ennyi. Ez egy modul, amit fel tudok használni bárhol máshol is. (Pl. úgy, hogy az aktivációját figyelem a %PACTIVE változóban)
Szájbarágósabban:
Új profil: Home
Context: Cell Near, stb
Enter Task: nem fontos, bármi kamu megteszi itt és most.
Ha ez aktiválódik, azt vizsgálhatod a %PACTIVE változóval.Hol találok ilyet, hogy %PACTIVE?
Javasolnám a kézikönyvet.Jó így most repülőbe vágta magát, de mitől fog onnan kijönni?
1. airplane on
2. wait 1 h
3. airplane off
4. wait until cell signal > 0
5. Go to 1. if "otthon vagyok". -
Teasüti
nagyúr
Mi?
Nem egészen...
Érted is, amit írtál? Meg tudnád mondani, miért így csináltad?2. Wait Hours 1, until %air~On
Ez mi?4. Goto Action Number 1 if %CELLID ~ CELLNEAR (egy TIME contex alá létrehozott CELL NEAR contex)
Igen? Mi az a "CELLNEAR"? Kétlem, hogy a %CELLID valaha is felvesz ilyen értéket.Nos: a kulcsszó a modularitás. Hasznosabb egy feladatot összelegózni előre megcsinált elemekből,mint minden alkalommal egy megoldandó feladathoz diszkrét programot írni.
Én ketté bontanám a feladatot és csinálnék (ahogy csináltam is) egy olyan profilt, ami azt figyeli, mikor vagy otthon.
Ennyi. Ez egy modul, amit fel tudok használni bárhol máshol is. (Pl. úgy, hogy az aktivációját figyelem a %PACTIVE változóban) -
Teasüti
nagyúr
Csinálj egy közönséges, programozásból ismert ciklust!
Ha ez idegen fogalom, akkor felvázolom:
Egy ciklus két részből áll: a ciklus magja és egy feltétel.
Úgy működik, hogy van egy parancs sorozat (ciklus mag), majd a feltétel alapján újra és újra végigmegy ezen.
A te esetedben ez így fog kinézni:1. airplane on
2. wait 1 h
3. airplane off
4. wait until cell signal > 0
5. Go to 1. if "otthon vagyok".Ez az egyszerű példa addig ismételgeti magát, míg a feltétel igaznak bizonyul.
Ha a feltétel nem igaz, akkor tovább megy a 6. sorra, vagy vége a task-nak.Több feltétel egymásba ágyazása is lehetséges e módon (ún. AND logikai művelet szerint - mindkét feltételnek igaznak kell lennie a 3. sorban lévő parancs lefutásához):
1. If "akármi"
___2. If "akármi"
______3. ... stb.
___4. End if,
5. End if.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged