- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogil99
aktív tag
Nagyon nagy 5let!
Király vagy!Azért bonyolítottam meg ennyire, mert a telefon újra bekapcsolásával gondjai voltak, ezért próbáltam minden esetre kiterjedő feltételrendszerrel direktben utasítani, hogy vissza is kapcsoljon. Azt gondolom, hogy nem megyek tovább ezen az úton, a #1012# szerinti megoldást fogom használni, az nagyon profi
, ez az, ami programozói ismeretek nélkül - legalábbis számomra - önerőből szinte megvalósíthatatlan.
Köszönöm a segítséget!
-
Teasüti
nagyúr
Goto:
így már érthető, programozói gyakorlatban nem vagyok ismeretes.
Ettől persze Tasker-ben továbbra is remek alternatíva szerintem.
A sorszám hátrányára már én is felfigyeltem, jobb címkére ugrani sorszám helyett.
A te megoldásod is nagyon tetszik, remek ötlet egy másik profilt használni az ismétlésre, de...Kinek a pap, stb...
Másik:
ez elég egyértelmű, de ez nem a futó task-ok hibája alapvetően. Ennek ilyennek "kell" lennie.
Eleve már az elég nagy handicap a telefonnak, h egy Tasker-rel automatizálom. Nálam a legtöbb profil akkor aktív, ha használom is a telefont és még folyamatosan futó task se kell hozzá, h belassuljon.
Utóbbi azért nem problémás, mert többnyire úgyis olyan feladatról van szó, ahol a wait parancs dominál, vagyis a futás idő 99,9%-ban csak várakozik és ez nem akadályozza meg a telefont a deep sleep-ben. -
Teasüti
nagyúr
Mi a baj a goto-val?
Értem én, h végtelen ciklus, de már középiskolában se tudta gyakorlatiasan elmagyarázni a tanár, hogy miért kerülendő. Ha van egy jó feltételed, soha nem kerül az végtelen ciklusba.
Inkább az a veszélyes, ha a ciklus magból ugrálsz ki illetve vissza be.
A folyamatosan futó task-okkal sincs semmi probléma akku idő szempontjából, ha amúgy az idő nagy részében csak a wait parancs fut. Ez alatt az Android ugyanúgy lemegy deep sleep-be.
szerk: persze ha csak néhány perces wait parancsok vannak, akkor nem biztos ez, olyankor ébren maradhat a telefon. -
bogil99
aktív tag
Asszem' kezdem kapisgálni.
Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy a Context úgy működik mint egy slusszkulcs, amikor "eltekerem" elindít, amikor "visszatekerem" leállít. De közben rá kellett jönnöm, hogy még az is befolyásolja a rutin leállítását, hogy milyen hosszú "Wait"-et adok meg, mert ha történetesen 7 óra előtt 1 perccel kezdődik el a 30 perces ciklus...
Lehet hogy be kellene tennem még egy "If"-et, ami a %Home -t is ellenőrzi? Viszont akkor el sem tudom kerülni a GoTo -t.
-
Teasüti
nagyúr
Az ismétlésnek más funkciója van (kézikönyv...), az azt tudja, hogy a megadott intervallumon belül ennyi időnként újra és újra lefuttatja a Task-ot.
Maga a Time Context aktiválódik minden nap az adott időben (ha nincs mellette naptári nap beállítva vagy egyéb más feltétel) és ha intervallumot adsz meg, akkor aktív marad ez alatt az időtartam alatt.Neked ezek szerint itt elfogad 24 órás időintervallumot is?
Persze. 00:00-23:59 a max. Ekkor egész álló nap aktív marad a profil.Amit kiírt, az két ismétlés közötti várakozási idő felső korlátja.
Egy napi egyszeri frissítéshez neked nem hogy ismétlésre, de még intervallumra sincs szükséged.
Ennyi:
From xx:xx
To xx:xxEbben a formában istant event lesz belőle, ami minden nap lefut az adott időben.
-
Teasüti
nagyúr
Pl. nincs lehetőség arra, hogy minden nap azonos időpontban lefusson egy task.
Pedig sok ilyenem van.
Konkrétan egy widgeten lévő dátumot szerettem volna frissíteni éjfélkor, de csak 12 órás időintervallumot lehet megadni.
Miért pont 12 óra? Talán 12 órás lokalizációval használod a telefonod (csak tipp)? Ez elég fura.Nem egészen értem melyik context-ről van pontosan szó. A Time ezt tudja konkrétan, amit elvársz (minden naps aktiválódik, ha nem egyedül van) és 00:00-23:59 közötti intervallumot lehet beállítani vele.
Amit szerettem volna: ha elmulasztott esemény van (email, sms), akkor a notif.-t figyelve időközönként ismételné a riasztást (beállítástól függően vibr. és/vagy hangjelzés).
Hangosan gondolkodok csak: mi van akkor, ha változóban elmented az esemény idejét, majd figyeled az eltelt időt a Not. click eseményig bezárólag? Mondjuk ilyenkor (még nem használtam ezt a parancsot) gondolom kínos, ha nem kattintasz rá, hanem törlöd az egész listát az értesítési sávon.(#994) bogil99
Amúgy ne maradjon kétség benned, a rendelkezésedre bocsájtottam mindent, ami kell a feladatodhoz.
Akkor még egyszer:Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy este 22 és reggel 7 között szeretnék airplane módot, ha cellainfó alapján otthon vagyok. Ez eddig megy.
Feltételezem van egy profilod, amiben két context van, egy Time és egy Cell Near.#979-es válaszban leírtam, hogy hogy fog kinézni alapvetően a használandó Enter Task.
Majd: Én ketté bontanám a feladatot és csinálnék (ahogy csináltam is) egy olyan profilt, ami azt figyeli, mikor vagy otthon.
Ennyi. Ez egy modul, amit fel tudok használni bárhol máshol is. (Pl. úgy, hogy az aktivációját figyelem a %PACTIVE változóban)Szájbarágósabban:
Új profil: Home
Context: Cell Near, stb
Enter Task: nem fontos, bármi kamu megteszi itt és most.
Ha ez aktiválódik, azt vizsgálhatod a %PACTIVE változóval.Ha nem is kerested ki a használatiból, h mi ez, akkor később láthattad az alternatív megoldást: Vagy az egyszerűség kedvéért mondjuk itt beállítasz egy %Home változót és ezt beírhatod majd a ciklus feltételébe vhogy így: If %Home ~ 1. Stb.
Ezzel úgy vélem a kezedbe adtam az egész feladat megoldását, csak össze kellett legóznod.
Összeállítás után ezt kellett volna kapnod:1. Egyik profil, ami azt figyeli, h otthon vagy-e.
Context: Cell Near
Enter Task: Variable set %Home to 1
Exit Task: Variable clear %Home (később rájöttél volna valószínűleg, hogy ha elmész otthonról, akkor a %Home-mal is kezdeni kell vmit)2. Másik profil, ami a repülőt buzerálja.
Context:
-Time (Csak el kell indítani a Task-ot egy adott időben, majd onnantól egész éjjel fut.)
-State/Variable value %Home is set.
Enter Task:
Feljebb kifejtettem már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged