Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti
    nagyúr

Az adott problémától függetlenül:

Próbálj meg modulárisan gondolkodni, ez esetben taskokra szétszedni a dolgot. Az időzítést csináld meg contextekben, amelyek adott taskot hívnak. Esetleg azok feltételtől függően másik taskot, és így tovább. A goto parancs már 25 éve is kerülendő volt, illett mindenre külön függvényt (processt, taskot) írni.
    Goto-val kevésbé átlátható, és könnyebb végtelen ciklusba kergetni.
    Ha csak taskokat használsz, akkor feltétel teljesül, task elindul, esetleg indít más taskokat, visszatér, ennyi. Ne legyen olyan task, ami folyamatosan fut (persze ez nem mindig érhető el, de törekedni kell rá).
    A folyamatábra nagyon jó ötlet, és egyszerűbb is vele a munka, ha nincs goto.

De nem akarlak nagyon megkavarni, csak már nekem is sikerült olyan profile-t írnom, amelyik folyamatosan futott és ette az aksit (konkrétan a Battery Changed event meglehetősen gyakori esemény, volt vele gondom).
    Szóval ahogy átlátod és megérted :)

Nope

Mi a baj a goto-val?
    Értem én, h végtelen ciklus, de már középiskolában se tudta gyakorlatiasan elmagyarázni a tanár, hogy miért kerülendő. Ha van egy jó feltételed, soha nem kerül az végtelen ciklusba.
    Inkább az a veszélyes, ha a ciklus magból ugrálsz ki illetve vissza be.
    A folyamatosan futó task-okkal sincs semmi probléma akku idő szempontjából, ha amúgy az idő nagy részében csak a wait parancs fut. Ez alatt az Android ugyanúgy lemegy deep sleep-be.
    szerk: persze ha csak néhány perces wait parancsok vannak, akkor nem biztos ez, olyankor ébren maradhat a telefon. :)

Új hozzászólás Aktív témák