- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Tsaba-
tag
válasz
Doggy dog #71360 üzenetére
Én is nézegettem Zafira A-kat. Dízelről elég sokan lebeszélnék, drága és gyenge pont az adagoló. Benzines 1.6 meg gyengének és olajevősnek mondják. Így marad az 1.8 (abból is a 125le-s), de az meg 10 litert eszik városban (bár taxis ismerős nagyon dicséri).
Rick: Lacetti-ről hol találtál ncap-ot?
-
válasz
Doggy dog #71366 üzenetére
1988-ban 6db új Dacia közül választhattunk végül én mutattam rá az egyikre,hogy ez jó lesz.
2-3 éves korában elment a kompresszió az egyik hengerből.Szétszerelés után derült ki,hogy a hajtókar csapszeg 6db-ba volt törve.A családban mindenki vezette de nem volt széthajtva(120km/h volt a végsebessége nem is tudott többet de ez is csak egyszeri alkalom volt részemről)Csak annyit akartam ebből kihozni,hogy akár ha újat vennél még ott is ki lehet fogni 1-1 nem igazán jól sikerült példányt.Még mi előtt valaki ráugrana a témára,hogy az egy Dacia volt és ma más az autó gyártás:Mai világunkban gyártanak csak "pár évre" autókat sok-sok millióért,régebben nagyobb távokban gondolkodtak.
Én is sokat gondolkodtam autó vásárlás előtt,hogy ezt vagy azt vegyem és nejem választott(közel más fél év után is azt mondhatom,hogy jól választott Peugeot 206 1.4B 2002-es)
-
tisn
addikt
válasz
Doggy dog #71318 üzenetére
Szervizigény,alkatrészárak,megbízhatóság,korrózió?
motortol is fugg, milyennel veszed, benyas (1.6), dizel (1.5, 1.9, 2.0)?
1.3-ba szerintem a Megane2-es fer be
1.6-nal okoskerek lehet problemas, amugy eleg megbizhato
1.5-nel sok minden lehet gond, alaposan nezd at, nezesd at, de egy HK csapagy cserevel kell kezdeni a szokasosokon kivul, kiveve ha szamlaval igazoltan cserelve van, plusz nem art, ha a tulaj 10-15k-s olajcsereket csinaltkorrozio nincs, ha ilyet latsz, torve volt, retegvastagsagmeres alap termeszetesen
javasolt hogy mo-i uzembehelyezesut venni, egy a kekhi-nel ellenoirzni a km-t
szerk: 15k km/ev-re szerintem erdemesebb a benyas, M2-1.6 16V-t nyugodtan nezegetheted ha tetszik kivul/belul
-
Agyasima
őstag
válasz
Doggy dog #71334 üzenetére
Ahhoz a használathoz és futásteljesítményhez, amit írsz én gyorsan dobnám a dízelt, mit alternatívát. (Kivéve persze az ősrégi csörgődízeleket, de gondolom, olyan öreget nem akarsz.) Benzin, vagy benzin+gáz. Talán a totalcaron volt, hogy egy autókölcsönző-flottakezelő kiszámolta az egyes típusú motorral szerelt autók fenntartási költségét. Ilyesmi volt a sorrend: hibrid, benzin, dízel, turbó benzin, turbó dízel.
A másik dolog, amit szerintem ilyenkor el lehet követni, az az, hogy ilyen korú autóknál már nem a márkát kell elsősorban nézni. Hanem az állapotot. Ha egy Corollát elhanyagoltak, akkor az már 5 évesen lehet sokkal lefingottabb, mint egy 10 éves Laguna, amit rendesen szervizeltek.
Ahogy én kerestem kocsit - és nem bántam meg, mert egészen minimálisan kellett csak rá költeni az elmúlt 8 évben a kötelezőn kívül - beállítottam: évjáratot, árkategóriát, extrákat-amikre-szükségem-van, Csongrád-és-környező-megyéket-hogy-ne-költsek-vagyonokat-utazásra, első tulajdonost. Gyártóra, típusra nem szűrtem. Aztán elkezdtem mazsolázni a magánszemélyek hirdetéseit - pár százalékkal talán kevesebb az esélye annak, hogy trükköznek.
-
Attix82
addikt
válasz
Doggy dog #71326 üzenetére
Városba ha jó fogyasztást szeretnél a nyomaték a lényeg minél kisebb fordulaton. Autók adatai: [link] (fogyasztások csalókák)
Én is a benzinest javaslom, viszont 1.6 alá ne add (inkább 1.8) , és ott is a 16V nem éppen városi kivitel.
pl Opelba 1.6 8V 138 Nm/2600 rpm. 5.6 l/100 km. (gyári adat)
Főleg ha dieselhez vagy szokva a pörgetős kivitelek nem éppen hozzád illenek
-
Gergello
addikt
válasz
Doggy dog #71322 üzenetére
Én nem merném a Renault, ami beleférne a keretbe azok, mind 2000 elejei ott szerintem még nagyon kétes volt a renault dci dízel motorjai.
Benzines autó az nekem elképzelhetetlen, -ha nem vmi sport gép, bár olyannal még sose mentem.
1.6 liter körüli az alul nagyon gyenge, húzatni kell, akkor meg nagyon fogyaszt. 1.8-2.0-es az már amúgy is nagyon fogyaszt. -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Ha ár- érték arányt keresel, nézd meg ezeket:
Most vettem múlt héten két Chevrolet Lacetti kombit, mindkettő 1.6 16V motor, mindkettő pótkeréktartályos gázos, hazafelé mértem, kis város, pálya 110-120-szal, a fogyi 9.5 liter gáz volt, tehát kevesebb, mint 5 liter benzin, vagy gázolaj ára. Taxik voltak, amivel semmi baj sincs, egyrészt a taxis nem hülye, nem vesz meg drágán fenntartható autót, elromlósat szintén nem, másrészt rendben kell tartsa a kocsit, mert évente 1 nap a műszaki, és a maradék 364 napból nem eshet ki egy nap sem, harmadrészt télen reggel beindítja, és két fuvar közt nincs leállítva, mert fázna, nyáron meg ugyanez, csak akkor a klímát tekeri, egyszóval 100-200 km-re jut egy hidegindítás, ami kiemelkedően jó arány, tekintve hogy a hagyományos felhasználás abból áll, hogy hidegindítás után 6-8 km a meló, utána 8 óra pihi, majd hidegen ismét haza, esetleg hét végén, vagy kéthavonta egy hosszabb táv. Emellé se kavicsfelverődés, se rozsdásodás, se semmi nincs, ami ilyen idős korukban már elő- előjön.
Ráadásul egy taxi vagy gyárilag sárga, vagy fólia, utóbbi elég jól védi a festést is.
Ezek nem öreg autók, 2005 és 2006-os, minden van benne ami kell, az Astránál belül jóval nagyobb autók, és meglepően jók, durva úthibán, sínen csak úgy suhan keresztül, 2003-as Alhambrám is van, azután is meg vagyok lepődve.... Az egyik 470 volt friss műszakival, a másik 600 4 db új gumival, új akksival, frissen szervizelve. Hja, és nem összetört, újraépített kinti lomok, se rátolatva, se ajtó rányitva, se bála szalma benne hordva... Gyakorlatilag beleülsz, mész. Még én voltam meglepődve, a Sárosi utcában hirdettek Suzukit, azt is megvettem volna, de a telefonban annyira lehangoló volt az eladó, hogy odáig se mentem el...
Igaz, én majd kölcsönözni fogom ezeket, tehát nézegetem még, miket lehetne megvenni, de ez pont olyan, mint ha magamnak kellene venni, csak jó, hibátlan érdekel, magyar papírral, úgy, hogy minden működik benne, és normálisan néz ki.
A Renault Megane jó kocsi, nincs velük sok baj, 1M fölött már biztos jókat kapsz, de okosan kell nézelődni, én pl 35 felhívott autóból 4-et mentem el megnézni és mindkettőt meg is vettem.
Zafira se jobb kocsi, kettőstömegű a kuplunggal 200 fölött lesz, a szétkopó válókulissza is közel 100 felújítva, akad még ez az, ami majd viszi a pénzt.
-
Gergello
addikt
válasz
Milyen típusokat nézegetsz ?
Astra H kombi, 1.7 CDTI pont beleférne ebbe keretbe, az egy jó autó.Kicsit többért:
Fiat Doblo 1,3 mjet, 5 személyes
Ennek olyan szép a színe is. Én nagyon szeretem ezeket a fiatokat, teherautóban van is/volt is, de komolyabb autókhoz képest kicsit kevés az extra, de nagyon kényelmes, jól fogyaszt.Ez nagyon szép, még a színe is. Az a baj, hogy már 5+ és még navi, tempomat, el. ülés, sehol sámli.
-
Ted_Beneky
senior tag
-
válasz
Doggy dog #70201 üzenetére
Láb kérdése. Nekem például minden autóm 10 litert fogyasztott
Pedig volt Fiat Ritmo, Audi 100 (2,2-es szivar), Mazda Xedos9 2,5L V6. A Multipla is annyit enne benzinből, de CNG-ből nem bír szerencséreA Ritmo kivételével mindbe vagy eleve volt, vagy én tettem gázt...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Doggy dog #69868 üzenetére
Amennyire tudom, ovi.
Luighi: A Pincelőtéren (Brüsszeli krt - Sándor utca sarka) alapvetően maroklőfegyverrel lehet lőni, de abból legalább nagy kaliberrel is, 3 lőállás van. A másik lehetőség az Etelka sori lőtér az Agip kút mögött. Kis kaliber és légfegyver a választék, sok lőállás, 50 méteres lőtáv.
Ezek után Dócon van szép nagy lőtér.
A SZRSZKI (rendészeti szakközépiskola) lőtere is lehet, hozzáférhető, illetve bemégy a rendőrségre és ott naprakészen útba tudnak igazítani. -
HaZse
őstag
válasz
Doggy dog #69868 üzenetére
A bölcsi igazából csak egy gyermekmegőrző. Szerintem bármelyikbe is viszitek, tuti, hogy az elején 1 hét bölcsi, majd 2 hét betegség. Mi a fiúnkat a Budapesti krt-n lévő bölcsibe vittük, ami a Spar-ral szemben van. Nagy probléma nem volt velük. Nekem csak a levegő-szennyezés miatt zavart a dolog. Viszont a dadák és a nevelők nagyon rendesek és aranyosak voltak.Sajnos az akkori melóhelyem és a nejem melóhelye (Deák) miatt optimális volt a helye. Reggel és délután is mindig volt a kocsinak szabad parkolóhely a szalag 10 emeletes mögött.Ebbe járt: [link]Közben látom, hogy már nem bölcsi. Így tárgytalan. Sajnálom kitörölni a beírást.
-
Doggy dog
senior tag
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Doggy dog #69548 üzenetére
Itt a házban 9,2-ért hirdetnek egy 53nm-es 1+2-est pl. Ez Makkosháza, 10 emeletesben van.
Ahogy néztem Szeged melletti falvakban 14-15m-ért hirdetnek olyan házat amire azt mondanám hogy huha, jöhet. Nem tudom mennyi alku lehet azokban. Ha rég árulják talán lehet benne egy milla is gondolom, bár ez megint sokmindentől függ:-) -
Agyasima
őstag
válasz
Doggy dog #66960 üzenetére
Én nem, de lehet, hogy ők tudnak neked segíteni.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Doggy dog #64130 üzenetére
Én nem érek rá romolgatni, sőt, az se jó, ha a teló úgy gondolja, hogy most akkor nem csörög ki, ha hívás van, ha nincs. Az ilyeneket én nem csípem. És pont ezeket olvasgattam a pár napos opo topicos látogatásomkor.
Az előző S4 is annyira bejött, hogy ilyen feltételekkel nem volt értelme cserélni másra. Nagyobb se kell, vastagabb se.
-
Rick4
félisten
válasz
Doggy dog #64122 üzenetére
Igazság szerint az opo egynek jó lett volna, 65K-ért egy éves, karcmentes, 85-ért 2 év magyar garis, zsír új, de ezt 56K-ért vettem úgy, hogy 2 hónapja garis cserereként kapott vadiúj kijelzőt kerettel, új akksit, amiből a kijelzőre újraindult az egy év gari, de maga a készülék amúgyis bő egy év papíros magyar samsung garis, és aznap találkoztam is a samsungos sráccal, aki Pesten a kiszállós prémium szerviz keretében ezt a készüléket csinálta, lepacsiztunk, ha bajom van, szóljak.
Eddig csak átlagos biznisz lenne, viszont a készülék mellé kaptam a tulajtól egy új vezeték nélküli töltőt, 2 db bőrtokot (egyik zsírúj, 4.5K-s kategória), egy 2x használt fémtokot, egy nullkm-es, dobozos gumitokot, meg két fóliás, sosem használt 0.3mm-es edzett üveg kijelzővédőt. Ha ezeket eladogatom szépen, és a végén levonom az 56K-ból, kb 36K-ban van a készülék. És csak azért is ezt vettem meg, mert az embernek mondtam, hogy megyek a készülékért, utána viszont nem akartam variálni hogy mégsem megyek, holott mondhattam volna, hogy közbejött valami, vagy akárcsak azt, hogy meggondoltam magam. Odamentem, korrekt volt minden, fizettem, és örülök.
Ahhoz képest, hogy a telefonon megbeszélt találkozó ellenére a ph-s jóember eladta előző este az 1 éves opo-t, úgy voltam, hogy a 40K- 85K közötti 45K nem ér annyit, a telefon nekem arra kell, hogy ha hívnak, akkor felveszem, ha nem otthon vagyok, rá tudjak nézni a mailjeimre, meg esetleg megnézzek ezt-azt a böngészőben, esetleg pár perc navi egy hónapban. Erre ez is bőven elég, ennél jóval többért el tudom adni bármikor, ha meggondolom maga. . -
Valkűr
addikt
válasz
Doggy dog #63911 üzenetére
Csatlakozom...Annyit még hozzáfűznék, és épp ma találkoztunk vele a bringás reggeli alkalmával.. Megy mint az állat a bringával, bele a tömegbe, és még csak nem is lassít! Utána is szóltunk, h lassíts , de mint aki meg sem hallja tekert tovább vadállat módjára. Sajnos amióta bringával járok azt tapasztalom, egyre több az eszetlen kerékpáros, legyen az gyerek, felnőtt, de még az idősebbek is. Minap egy idősebb néninek kellett felhívjam a figyelmét, h csókolom piros van, és a zebrán teker át magát nem zavartatva. A válasz az volt törődjek a magam dolgával..Eddig jut el az értelem, abba bele sem gondolnak, h nem csak saját hanem mások életére is veszélyesek ezek a mutatványok. Az autós ösztönösen elkapná a kormányt és ott a baleset egy szabálytalanul közlekedő bringázó miatt, amit lehet az autóban ülök szenvednek el..
Asszem még tavaly volt, hoztam haza gyalog a lányom a suliból, a diófánál mentünk át a zöldön. Mire az út közepére értünk egy kamion húzott el elöttünk, kb 20 centire egy kislánytól aki szintén szabályosan a zöldön zebrán közlekedve ment át. Annyi reakcióm volt , h hinnye bammeg és hozzábaxtam a kulcsom a kamion oldalához, de még csak nem is lassitott.
-
-
válasz
Doggy dog #63144 üzenetére
Nekünk is visszajárna 16k... De elvileg még nincs minden veszve, legalábbis ezt olvastam a délmagyaron:
Utánanéztünk: van még ideje a túlfizetéssel rendelkező lakosoknak, hogy számlájukat mellékelve bejelentsék követelésüket a felszámolónak. Az interneten elérhető Cégközlönyben ugyanis július 9-én tették közzé a Szehő felszámolásáról szóló hírt. Ha a határozat jogerőre emelkedik, onnantól 40 napjuk van a cég hitelezőinek, hogy követelésüket bejelentsék.
Egy hónapja azt nyilatkozta Kóbor Balázs, a Szehő önkormányzati ügyvezetője, hogy nyilvántartják a lakosság követelésállományát, érdemes várni a visszafizetésekre. Ez azt jelenti, azon dolgoznak, hogy az ügyfeleknek ne kelljen beállni a hitelezők sorába. Ha ez mégis bekövetkezne, akkor is bőven van még idő bejelentkezni. Börcsök Sándor, a Szehő kirendelt vagyonfelügyelője érdeklődésünkre elmondta: megjelent ugyan a Cégközlönyben július 9-én a Szehő felszámolásáról szóló határozat, de a folyamat még nem indult el. Az eljárásnak még jogerőre kell emelkednie. Ezt egy újabb határozatban teszik közzé. Ha a Szehő-ügyfeleknek a hitelezőkkel együtt sorba kell állniuk a pénzükért, abban a határozatban fogják megtalálni, hová kell küldeniük a kérelmüket a számlamásolattal és milyen számlára kell befizetniük az összeg 1 százalékát ügyintézési díjként. Mindezt az újabb határozat megjelenésétől számított 40 naptári napon belül.
-
_Petya_
őstag
válasz
Nekem is visszajár 10k. Viszont csődben a cég, nem tudnak senkinek fizetni. Állítólag majd lehet hogy a felszámoló intéz valami lehetőséget arra hogy ezt visszakapjuk, de ha nem, akkor be lehet állni pereskedni a cég többi hitelezője közé. Pár hete volt a Délmagyarban egy cikk erről, keresd elő.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Én már magam sem tudom, jött mostanában össze vissza minden. Az IKV küldött ki egy számlát, miszerint a júliusi hónapban nem kell csak 3e ft-ot fizetni a 13 helyett (53nm 1+2-szigetelt panel) a fűtés+2m3 melegvízre, ennyi az előző év hozadéka
Ennyi. De előtte persze be kellett fizetni két csekket is egy hét különbséggel, szal kavar van picit...
-
Doggy dog
senior tag
válasz
Doggy dog #62728 üzenetére
Ma összefutottam 2 Digis szerelővel.Rákérdeztem,hogy wtf a tv adásokkal néha?
"Többen jelezték már.Sajnos most már mindenük Pestről jön és lehet "szétesik" a szolgáltatás.Igazság szerint nem tudnak ilyenkor mit csinálni (ha bejelentenéd nekik),helyreáll magától!".... -
válasz
Doggy dog #62453 üzenetére
Gratulálok!
A Renault szervizben is van üvegfal.
Amúgy munkavédelmi szempontú oktatást tudomásom szerint a szervezett munkavégzés keretében munkát végző személyek részére kell tartani. Ügyfél/vásárló részére nem. Párhuzamos példának felhoznám pl egy üzlet vásárlóit, ahol az üzletben dolgozóknak kötelező a munkavédelmi oktatás, de ugye egy üzletbe vásárlóként belépve ugyehogyugye nem részesült még senki munkavédelmi oktatásban. Pedig az is munkahely. Munkavédelmi oktatást minden munkahelyen kell tartani. További példákkal élve étteremben pincérnek igen, vendégnek nem. Az oktatásos logikával autószerelő műhelyben is kellene tartani, mert már amikor beviszi az ügyfél az autót, akkor a műhely területére ér. Szóval nekem ez az oktatásosdi és emiatt nemlhetesdi egy kicsit sárkányos!
De HaZse majd megmondja, ebben ő a szakértő. -
HaZse
őstag
válasz
Doggy dog #62422 üzenetére
Nálunk semmi jele sem volt, hogy jönni akarna kifele. Csak lazán bementünk a dokihoz, hogy megvizsgálja az asszonyt. Majd kijön a doki és mondja nekem, hogy akkor ma szülni fogunk.
Én egyből indultam az előre kikészített pakkért hazafelé. De a szülés nem akart megindulni. Hosszú vajúdás után császározni kellett, de még aznap megszületet a fiúnk.
Tehát készülhetsz rá, hogy akár még ma is megszülhet a párod.
Teljesen jó érzés. Fel sem tűnt, hogy egész nap nem ettem,. nem ittam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest