- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #65572 üzenetére
Én ilyet vettem. Először teljesen masszívnak tűnt, sőt az is, de a futás meg az ugra-bugra miatti hirtelen súlynehezedés megkezdte az egyik varrást. Majd elviszem egy szabóhoz, hogy erősítse meg valahogy. A homok tömörödést meg megoldottam, hogy minden edzésen megfordítom a rekeszekben a "zacskót".
Komolyan 60 kg vagy?
Én a 82 kilómmal bizonyos feladatoknál már a +10 kg-ot is nehéznek érzem (mondjuk a burpee kifejezetten ilyen).
-
HaZse
őstag
válasz
SirRasor #64439 üzenetére
Mind működik kapacitív eszközön, de azért gyártanak - szerintem - vastag véggel, mert az userek az ujjukat akarják megkímélni.
A Wacom féle a legjobb, de drága.
A legjobb megoldás - ha hordozhatót szeretnél - akkor egy noti + valamilyen olcsóbb rajztábla.
A véleményem, hogy a tablet nem munkára való.
-
Polemius
senior tag
válasz
SirRasor #64354 üzenetére
Még középiskolásként vettem német (új) katonai bakancsot, ami (bár járt cipésznél), mai napig használható. Pedig nem ma voltam középiskolás.
Bár az újabb, szövet-membrán stb megoldások biztosan nem bírják 20+ évig.
Ár/érték tekintetében jó vonal a munkavédelmi és katonai bolt. De azért nézz szét sport- és túraboltokban is, hátha megcsípsz akcióban valami jót. -
lorcsi
veterán
válasz
SirRasor #64354 üzenetére
ez tényleg iylen megoldhatatlan problem ?
egész nyáron kaptam a hírlevelet a nomad sporttól..olyan 15k-ig fasza bakancsuk van-volt
de a decathlonban is jót lehet kapni kb. iylen árban
ránézésre masszív darabok mindrészemről sajna nem aktuális, 2000-ben vettem egyet..és nem bír szétmenni, hogy valami újabbat frankobbat vegyek. talán majd 10 év múlva..
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #64356 üzenetére
Erre egyébként még orvosság se kell, csak egy bizonyos koncepció szerint minden úgy kell csinálni, hogy az a cselekvés pillanatában is szándék szerint is megmaradó emlék legyen, 25 éve még alig tudtam arcokat megjegyezni, borzasztóan zavart a dolog, és elkezdtem figyelni az ismertetőjegyeket. Ma már olyanra is emlékszek, akivel 1x találkoztam 10 éve, és tudom, hogy az ki, meg hol, meg mit csinált.
-
kispéé
senior tag
válasz
SirRasor #64221 üzenetére
Épp aktuális nálam.
Megmihálylott a mikróm itthon. Érdemes javítattni vagy inkább vegyek egy másikat?
Akit érdekel: működik, de nem melegít,közben elektroszmogot áraszt. Biztosítékot cseréltem, többet nem nagyon akarok vele tökölni. Utánaolvasva lehet hiba még a :
-kondenzátor
-magnetron
-tápegység -
válasz
SirRasor #64214 üzenetére
Cipész: A Kecskeméti u. és József A. sgt. sarok. A Debreceni u.-i oldalon a szalag panel alatt egy garázsban. A bakancsomat megvarrta szépen. Nem lehetett egyszerű.
Más:
Ilyen eperpalántákat keresek.
Lambada
v.
ElsantaCsak 10 kellene. Igazán kicsi a kertem, csak kíváncsiságból.
-
-
-
-
válasz
SirRasor #63194 üzenetére
Nézz szét a voip topikban. Mindig vannak jó ajánlatok Magyarországra, aztán idővel elromlanak - felmennek az árak. Volt egy időben 1-2 Ft-os percdíjas hívás is. Aztán felment 5-6 Ft-ra (mobil irányról beszélek), olyan palotaforradalom volt, hogy csak na. Azóta mondjuk nem néztem az árakat, ez olyan 1 éve volt.
Ezt a weblapot nézd meg, vannak olyanok, ahol ha feltöltöd, vannak havi ingyen napok, illetve ingyen percek. Érdemes átböngészni.
-
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #62514 üzenetére
Helyesen linkelve:[link]
Mindaddig fogod károsnak látni a rádióhullámokat, amíg egyszer majd orvost kell hívni, és kiderül, hogy a hívás is rádióhullámokkal történik.
Amúgy meg kitapétázod a gyerekszobát alufóliával, és megoldottad a dolgot. Neki még úgyse kell rádióhullám.
De amíg az utcán az autókból, buszokból kipufogott levegőt szívod, amíg a csapból folyó vizet iszod, és amíg a felvágottakban, előre készített kajákban lévő anyagokkal (igen, a bébiétel is ide tartozik) tömöd a gyereket, addig a wifivel felesleges foglalkoznod.
-
-
-
-
azbest
félisten
válasz
SirRasor #61706 üzenetére
Jól látom, hogy az nem derült ki a hozzászólásokból, hogy milyen előfizetésed van?
Ha mindigtv exta, akkor +300 és +400 a havidíjashoz kérhető két társkártya, amelyek minden csatornát nyitnak ugyanúgy mint a főkártya. Néha megesik, hogy elfelejtik aktiválni valamelyik extrások számára "kódolatlan" akciót a társkártyán, de az üf-nek küldött üzenet után megoldják, ha előfordul. Az extrában egyébként azt szeretem, hogy nincs párosítás a kártya és az eszköz (box vagy ca modul) között, így használható számítógépes vevővel is és megoldható relative könnyen, hogy egy pécé segítségével tableten, telefonon is lehessen nézni a műsort. Sokkal többet tud ez mint az stb-k többsége. Nem is használok tévét, itthon a pécé monitorán vagy tableten / telefonon nézem, jópofa dolog kivinni a műsort magammal a konyhába, ha épp vacsorát készítek.
Digi esetén adja magát, hogy kódolatlan az analóg és dvb-c kábeltévé, tehát annyi eszközt lehet rákötni, amennyit csak akarsz. Csak a maréknyi prémium filmcsatorna az amihez box kellene. Kínából lehet kapni relative olcsón pécéhez dvb-c/t/t2 tuner is (22 dolcsi körül, a dvb-c-t csak linux alatt támogatja).
A telekom kábeltévé esetén is van olyan, hogy az analóg adást kivezetik. Helyette az analóg alapcsomaggal nagyjából egyezően kódolatlanná tették a dvb-c adást. Tehát ehhez vagy tetszőleges dvb-c box kell vagy itt is játszik a pécés tuner. Egy hete jött meg a dvb-c kombó tunerem, így ezt is kipróbáltam, beállítottam [link]. Van analóg tévé és telefon is a netelőfizetéshez, mert így volt olcsóbb, de eddig nem használtuk csak a netet, most kíváncsiságból néztem rá a dvb-c-re.
Ha telekomos vagy és iptv van, akkor ha kábeles kapcsolatod van, úgy valószínűleg szintén elérheted a kódolatlan alap dvb-c csomagot. Ha telefonos (adsl származék) kapcsolaton van az iptv az kapufa.Ha ennél bonyolultabb, macerásabb a helyzet, és tényleg mindegy, hogy minden tévén ugyanaz megy egy stb-ről, akkor a legegyszerűbb talán egy analóg modulátorral feltenni házon belüli koaxra az stb kimenetét és azt behangolni minden másodlagos tévén (a boxoknak általában nincs modulátoruk, de érdemes elolvasni a dokumentációt, hogy antenna csatlakozóra is kiadja-e az adást). Így némi analóg nosztalgiával lehet eljuttatni az éppen stb-n behangolt műsort. Van többféle is egyik webshopban, de szegedi cégnél is biztosan be lehet szerezni.
Ha modernebb tévékről van szó és esetleg a HD adás, akkor létezik dvb-t modulátor is, bár abból a hdmi bemenetes úgy emlékszem már borsosabb árú lehet, mint több box szolgáltatótól bérlése.
-
CSorBA
őstag
válasz
Igen, ez valóban így volt, hogy egy előfizetéshez 3db iptv-s set-top box egységet tudsz venni. Azonban augusztustól megszűnik az analóg sugárzás (pénteken kaptam levelet), helyette ugyanazon a kábelen jön a kábeles digitális. Ha új és DVB-C képes tévéd van, akkor azon betudod már lőni a digitális adást, a régi tévékre meg raksz set-topboxot.
T-home közleménye: [link]
Pont ma állítottam be anyámnál, végre nem kell két távirányítót kezelni, meg kapcsolgatni hdmi-re a tévét, szegénynek ez már bonyolult volt...
-
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Meg! Nagy általánosságban a STB-ből kijövő jelet kell odavarázsolnod a többi készülékre.
Konkrétat majd a szakértők mondanak, Azbeszt kolléga nagyon vágja ezeket a dolgokat!
A szolgáltatóknál kérhetsz társkártyát kevesebbért, mint egy előfizetés. Ekkor mást is tudsz nézni egyszerre a készülékeken
-
-
válasz
SirRasor #61408 üzenetére
Motoros sisaknál sem akkor kell cserélni, ha már elrepedt. Akkor már tényleg komoly a gond.
Minden ütődés (nyilván rendes esésnél, nem amikor leejted a földre véletlen) után cserélni kell, mert az ütközést elnyelő habréteg deformálódik, csak egy alkalmat bír ki. A következő ütődést, ha ugyanoda esik, mint az előző, már nem képes elnyelni... -
Polemius
senior tag
válasz
SirRasor #61397 üzenetére
Védőfelszerelés nyilván nem akkor kell, amikor probléma nélkül hazaérsz. Akkor kell, amikor nem. És miért a sisakot tartják a legfontosabbnak? Mert amikor az emberi koponya hozzácsattan a járdaszegélyhez, vagy csak simán az úttesthez (akár kis sebességnél, vagy egyszerűen helyben elesve), az akár halálos is lehet.
A végtagok sérülésével meg könnyebben életben maradsz. Persze ha azokat is véded, az sem baj. -
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #61223 üzenetére
Már bocs, de van értelme?
Olyan autóban, ahol sík a padlólemez és nagyjából szimmetrikus a 2. üléssortól az ajtó kivágása. Például Vito, Transporter, stb.
Egy személyautó jellegűben, ahol a 2. üléssor gyakorlatilag a hátsó hídon, üzemanyagtankon ül a menetiránnyal háttal fordított ülésben max törökülésben tudsz ülni és a ki-beszállás is macerás a sárvédőív mellett.Az előbbi megoldások is inkább gyáriak, mert a padlólemez ennek megfelelően van perforálva. Még egy Transporterhez hasonlóan jól megoldott variációnál sincs ez meg, ahol kipattintod-bepattintod az üléssort.
-
azbest
félisten
válasz
SirRasor #60205 üzenetére
Hehe, pár napja láttam, hogy a windows update 250 megás frissítést húzott le skype-hoz. Ami ráadásul már automata frissül a felhasználó profiljába pakolva a binárisát, hogy ne kelljen hozzá rendszergazda jog.
Office 2013, Skype, win dolgok és minden hónapban 1GB-os win update pakk gyűlik össze. Munkahelyi gépen nem frissítek minden héten, mert ha szétcsesz valamit, akkor nem mindig van idő helyrerakni vagy újrarakni. Kolléga gyakran frissít, ráadásul win8.1-et használ... nemrég telepítette újra, mert update után összeborult
A havi 1GB update mellett csak mosolyogni tudok azokon, akik ma is azt vallják, hogy 30-60GB ssd elég egy win alá. Frissen telepítve esetleg, de havonta 1GB-tal hízik, bár lehet játszani a patch cache ürítgetésével, de akkor is hízik.
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #60210 üzenetére
De kevés időd van normálisan leírni egy szituációt.
Amúgy még mindig nem érted, nem elemezgettem semmit. (most kellene leírnom, hogy honnan veszed, hogy én mondatokat elemezgettem? ) Abból amit leírtál, ezt lehetett érteni, utána pedig a kérdésedre elmagyaráztam, ha valamit meg akarsz értetni, írd le úgy ahogy volt.
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #60208 üzenetére
Beírtad fél éve kb ugyanezt. Megoldást nem írtál sem akkor, sem azóta. Most is beírtad, szintén megoldás nélkül. Honnan kellene tudnom bármiről is, ha olyan egyszerűen fogalmazol, hogy azon kívül, hogy egy fél éve fennálló problémát akarsz még mindig megoldani, nem írsz le mást?
Ha beírod, hogy megint elővettem ezt a kérdést, mert ismét volt 5 percem rá, akkor érthető. Ha beírod, hogy már megint felment a ram fogyasztás, úgyhogy ismételten 5 percig ezzel kell györtődjek, és ebből 2 percet egy hozzászólás megírására akarok fordítani, akkor abból is értem. De ahogy ezt folyamatában, a másik mellé fűzted, pont az jött le, hogy eltelhetett 1 nap, 1 hónap, 6 hónap, küzdesz vele, és hónapok óta nem léptél előre a probléma megoldásában. Neked se tiltja senki, hogy választékosan, és a szituációt korrekten leírva fogalmazz meg egy hozzászólást.
-
válasz
SirRasor #60162 üzenetére
Nem garanciás még?
Én tegnap vettem új mosógépet, mert a 10 éve használtan vett Ardo mosó-szárító végleg beadta a kulcsot. Sajnos nem vállalta senki a javítását...
Most egy Electrolux gépet vettem, a mosógépes topicban ezt javasolták leginkább, ilyen Whirpool féléktől óva intenek ott...
-
-
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #60020 üzenetére
Azt az elképesztő, hogy ennek hírértéke van.
Én a 120-asért fizetek 6500-at, de nem különösebben érdekel, ha 10 lenne, akkor is kifizetném.
Cserébe ezen a környéken nem kell hallgatnom, ha valaki éjjel porszívózik, bulizik, mert ez kertes házas környék. Posztoljam, hogy elképesztő jó itt élni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest