- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
válasz
lugosi #40017 üzenetére
ez a magyarázat jól hangzik: [link]
Lényegében arról van szó, hogy a rendszernek tehetetlensége van.
Ezért a ferritgyűrű által keltett mágneses tér a készülékbe való bemenet előtt a szélsőséges feszültség-ingadozásokat csillapítja. Azokat a feszültség ingadozásokat, amiket az elektromos ellátó rendszer vezetékei antennaként, vagy más eszközökből összeszednek. -
macilaci78
nagyúr
válasz
lugosi #39947 üzenetére
Kapott az asszony valami taligát a városba közlekedni?
Q7-es Audi nekem nem jött be, kicsi az utastér, az anyósülésen sem fértem el rendesen. Gazsi sokkal tágasabban adta magát. Q7 magas felépítményű, magasan van a fenéklemez, ehhez mérten sportautósan alacsony üléspozíció, de az IFA-hoz méltó magaslessel ez nem gyere be nekem. Fejtér nemigazán volt, ha nem feküdni akarok az ülésben, vastag ajtó és gardánbox az ülés szélességéből vesz el.
Passat CC vezetőülését meg nem tudtam beállítani magamra, hogy rendesen kilássak a kocsiból, a pedálok kényelmesek legyenek és a kormány is kézre álljon egyszerre.
-
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #39759 üzenetére
Ismerem, az szjrt-s oldalon is van reg, de ez jobb, több okból is, egyrészt nem bankszámlához kötött, másrészt így sok papírom lesz, ami a megfelelő igazolja, hogy miből van pénzem. Van több online helyre regem, de most ide kell, még ha rosszabbak is az odds-ok, meg rosszabb a kombinációs lehetőség pl egy szlovák, vagy osztrák irodánál, ezek miatt menni most nincs kedvem, szóval marad ez.
-
-
Xahsio
csendes tag
válasz
lugosi #39402 üzenetére
Egy ideje a netes fórumokon már lehetett felhasználói panaszokat is olvasni, majd nemrég a Magyar Telekom a Twitteren jelentette be, hogy akadozik a mobilinternetes és a vezetékes DSL szolgáltatás, de már vizsgálják a problémát.
Megkeresésünkre egyelőre a cégnél sem tudtak többet mondani: „Jelenleg a Telekom mobilinternet szolgáltatása és a vezetékes DSL szolgáltatása bizonytalanul működik. A hiba okát szakembereink vizsgálják, ügyfeleink türelmét és megértését kérjük!”
ITcafe
-
Polemius
senior tag
válasz
lugosi #39357 üzenetére
"a billentyűzet talán a legjobb, amit valaha eddig használtam, pedig használtam már párat (ez értendő mind a desktop gépük billentyűzetére ..."
A design az ízlés kérdése, a használhatóság meg egy más terület.*
Lehet, hogy neked a apple billentyűzetei a nonplusultra, de amikor nekem le kellett ülni egy ilyen elé, az számomra borzalom volt, munkára használhatatlan:
Megjegyzem, a kolléga (akinek a gépe elé ültem) azt mondja, neki semmi baja vele. Bár bizonyos dolgokat sokkal körülményesebben tud csak megcsinálni a hiányos gombozat miatt.
* Szép meg az, ami érdek nélkül tetszik.
-
válasz
lugosi #39357 üzenetére
Kösz a bizalmat, de semmit sem szidok divatból, főleg nem olyasmit, amit bár futólag, de érintettem már több alkalommal is
Az sem fáj, hogy valakinek van pénze ilyesmire, hiszen az általam favorizált eszközök is méregdrágák újkorukban, így én csak néhány évesen tudom őket megvenni.Oké, akkor megértem, hogy valakinek jobb gépelni egy olyan billentyűzeten, amit szépnek csináltak, mint egy olyanon, amit jónak, és hogy a 47438 ujjat érzékelő multitouch tapipad is ultrakirály (hajmeresztő volt nekem, sehogy sem volt jó, valahogy úgy voltam vele, mint Syl a Trackpoint-tal, bvááá..).
Pedig amúgy nem vagyok a konstruktív újítások ellen, egy innovatív GUI például megvesz kilóra simán (N900, N9, BB PlayBook).
A gombok felületével szintén nem vagyok kibékülve. Számomra kellemetlen hozzájuk érni, a gépelési komfort amúgy rendben lenne, mert a gombok útja és a nyomáspont király, és a hang is elég minőségi.
De kész vagyok elfogadni, hogy vannak, akiknek ez a non plus ultra, meggyőztél.A retina kijelzők tényleg nagyon jók Apple-nél, és igazából a nem retinák között is nagyon jó kijelzőket szoktak használni.
Nekem az Apple cuccaival összvissz tényleg csak annyi bajom van, amit írtam is, consumer, bc áron. Ami hát lol. És akkor is az, ha high-end consumer.
Fő ellenségeimnek viszont a kategória alját tartom, a jó kis MediaMarkt-ba ömlesztett fröccsműanyag borzalmakat, de őket is talán csak azért, mert egy időben elég sokat hordtak hozzám javítani.
-
-
-
-
válasz
lugosi #39316 üzenetére
A poén, hogy ebben a percben jelentették be az apple eventen, hogy az új OS X Mavericks totál ingyenes lesz minden inteles macre, mint upgrade, tök mindegy, hogy milyen oprendszer van a gépen, akár a sima Leopard esetén is.
Új, 64 bites oprendszer, tök ingyen, nem tűnik rossznak. Mától letölthető. -
martonx
veterán
válasz
lugosi #39310 üzenetére
Azért egy mac-es új oprendszert nem kellene egy XP - Vista közötti váltáshoz hasonlítani. Inkább egy XP - XP SP1 váltáshoz. Csak az almának mindig is zseniális volt a marketingje, hogy a hibajavításokat, hogy lehet pénzért eladni az embereknek, akik ennek még örülnek is.
Sajnos MS is ebbe az irányba lépdel, bár win8.1-re frissítés még ingyenes maradt. Apple erre simán mondta volna, hogy kijött az új OS (szerencsére sokféle nagy macska él a földön, név még lesz évekig), van benne 5 újdonság, meg sok hibát javít, és csak pár ezer Ft a frissítés. A hülyének is megéri, nem? -
tisn
addikt
válasz
lugosi #39207 üzenetére
OFF
Neha irok ekezetet, altalaban nemMeg c64-en szoktam meg a gepelest, illetve nagygepes, ux-os kornyezetekben, mikor meg nem vo't altalanos a hun kiosztas. Plusz programozashoz nem is tul celszeru, kenyelmesebben elerhetoek a kulonleges jelek angolrol.
A gyereknek termeszetesen meg kell huzni a hatarokat, otthon is, iskolaban is. Ehhez nincs szukseg eroszakra, nezz meg, kerdezz meg egy jo tanart, tajekozodj tanari forumokon.
Kamaszkor meg a kisgyerekkortol fuggetlenul a hatarok feszegeteserol szol, de pont egy kamasznal nem fog mukodni a fizikai eroszak, mint modszer. (Kiveve persze az eleg nagy verest.)
-
tisn
addikt
válasz
lugosi #39199 üzenetére
De tényleg elég csak a két rendszer közötti különbséget összehasonlítani, magáért beszél.
Mire gondolsz konkretan? A mult rendszerbol tul sok jot nem tudnek emliteni, gyakorlatilag az orszag mentalis lezulleset, a jar-jar-jar mentalitas kialakitasat, a kadarikusz archeotipus megjeleneset nagyreszt annak koszonhetjuk. (Ilyenekrol, allamadossag, gazdasagi lezulles/szethullas, diktatura, 56", disszidalasok mar ne is beszeljunk.)
-
-
-
ebegab92
senior tag
válasz
lugosi #38806 üzenetére
Már egy 1 GB-os is nagy segítség lenne
Lényeg, hogy egy Windows 98 SE/ME felférjen rá
Speckó kliens PC-be menne, csak az miniIDE-vel lett megáldva, ráadásul úgy, hogy a CF-t fordítja át miniIDE-re
A gyilkos vas(Nem, nem itt vettem, hanem jóval óccóbban és máshol
)
-
zeg
őstag
válasz
lugosi #38499 üzenetére
Tehát ha kevesebbért adja el mint amennyire értékelték, akkor 0 jövedelme származik belőle, amiből nincs mit leadózni? Tehát azt csinál a pénzzel és addig ami jólesik neki, vagy x év után mégis csak le kell adóznia az örökölt, de 0 szerzett jövedelemmel megszerzett ingatlan árából?
-
Rawulf
őstag
válasz
lugosi #38472 üzenetére
Ez már egy egészen érdekes konstrukció. Kár, hogy nem Gorilla 3-as lesz:
http://techideki.com/runbo-x6-fully-rugged-full-hd-phone-with-2gb-ram/ -
válasz
lugosi #38440 üzenetére
Én azért védelmembe veszem a WP-t akkor is... egyszerűen az a helyzet, hogy azt nem tweakelésre, hanem használatra tervezték, olyan, amilyen. Telefonos oprendszer. Nem akar kéziszámítógép lenni, nem akarja kinyomni a szemed szirszar eyecandyvel.
Mindehhez (ebben nincs ugyan személyes tapasztalatom huzamosabb használat híján) betonstabil, elég benézni a WP fórumokba, nem igazán lehet zavarba hozni semmivel.
Az Androidos telefonok között is vannak jól használható darabok, de egy alacsony árkategóriából való Androidos és WP-s telefon között ég és föld a különbség használhatóságban, a WP javára.
Barátnő számára meg aztán különösen ajánlott, pont az egyszerűsége és sebessége miatt.
Jellemzően mit csinálnak a csajok a telefonjukkal? Facebookoznak, néha fényképezik magukat a tükörben, erre tökéletes egy low-end Lumia például -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
lugosi #38442 üzenetére
sony erccson volt a páromnak androidos, de az gyilkos készülék
nem jött be neki, atom mód akadozott, meghülyült és társai
egyik mobilos srác azt mondta ha androidot akarunk akkor minimum dual core-s legyen a procija
nem tudom hogy ez igaz e, de tény hogy az ilyen 650-700 Mhz körüli telcsik iszonyat mód akadoznak az androiddal.
tehát lehet ezek fényben emelni kellene nekem a keretet
ha jól gondolomde az ajánlatod és véleményed maximálisan nagyra értékelem
-
martonx
veterán
válasz
lugosi #38416 üzenetére
Mondjuk bennem sose merült fel, hogy egy tárgyat szeretni szeretnék, és élvezettel várni, hogy mikor jön már emailem vagy sms-em, vagy hogy megnézhessem a fasza háttérképet a telefonon
Bevallom így egy hét távlatából, hogy azt az 1-2 fényképet is csak azért csináltam vele, hogy 1-2 névjegyhez hozzá tudjam kapcsolni.
Az autóm is egy szürke hyundai, azt se azért vettem, mert hetente meg akarom csodálni, meg hétvégente autó ápoló napot tartani. A telefonomat is csak addig nyomkodtam, míg kipróbáltam a benne lévő navigációt. Egyszer kipróbáltam az internetezést rajta, rögtön el is vetettem mint alternatívát. Jellemző rám, hogy fingom sincs van-e benne rádió vagy nincs.
Ezzel nem akartam a telefonomat védeni, csak be szerettem volna mutatni, hogy van egy ilyen (szerintem a kütyü buzinál jóval szélesebb) réteg, akiknek nem szempont, hogy vált-e ki belőlük rajongást az új telefon. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
lugosi #38416 üzenetére
Köszönöm Lugosi Úr a véleményed
és megkérdezhetem hogy te milyen vagy melyik telefon márkát ajánlod?
tudod a proli fizetést figyelembe véve
érdekelne, mert az iphone almás kütyüt jelenleg nem tudom megfizetni
de szeretnék a páromnak egy normális telcsit
elöre is köszönöm a válaszod/véleményed -
Rick4
félisten
válasz
lugosi #37969 üzenetére
Az semmi, ez napi szinten előfordul, ha a munkavégzés emiatt gördülékenyebb és hatékonyabb, hát hadd csinálja, de azért van ennél jobb sztori is:
A haveromat igazoltatták, azt állítva, hogy párszáz méterrel arrébb nem állt meg a stop táblánál a vonalnál, és hogy 5 ezer lesz, nem ismerte el, feljelentették. Megbeszéltük a dolgot, igazából volt pár érdekes mozzanat a történetben. Megjött a papír, reagált rá. Elmondta a szabálysértési előadónak, hogy a rendőrök feljelentése szerint nem állt meg a stop táblánál a vonalnál, ő viszont elővette az ide vonatkozó kresz paragrafust, amiben ugye feketén fehéren le van írva, hogy a vonal előtt kell megállnia. Erre nem tudott mit mondani az előadó, elintézte volna egy ejnye- bejnyével, de mivel a dolog bent marad a rendszerben, a haverom nem hagyta annyiban. Kikérte a rendőrök vallomását, amiben ők leírják mindketten, hogy nem állt meg a vonalnál (egyszer se nyilatkoztak, hogy mi történt a vonal előtt, nyilván, hiszen keresztutcában, takarásban voltak) majd azt állították, hogy a haverom nagy sebességgel elhajtott, és 300 m után tudták megállítani. Ahhoz, hogy megforduljanak, meg felgyorsítsanak az üldözöttől nagyobb sebességre, meg 300m után utol is érjék, vagy neki kellett lassan mennie, vagy a rendőrök nem használtak villogót, miközben a "nagy sebességnél" még gyorsabban mentek... A másik rendőr is nyilatkozott, mintha hallott volna bármit is, de az nem állt a haverom mellett, tehát mindent csak a másik rendőrtől tudhat.... Most bírságon tart az ügy..... Szerinted? -
válasz
lugosi #37976 üzenetére
Én az autó mentes napra és a baleset szimulációra irtam,hogy azt legalább láthatnák a gyerekek és talán elgondolkodnának.De az autó,motoros száguldást azt meg tudják nézni mert az bezzeg szombaton lesz....
Azt vasárnap meg majd linkeli valaki,hogy "160-al akart kézifékkel megfordulni a fiatal" című cikket... -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone topik
- Metal topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest