- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #74958 üzenetére
Igen, ez így van. Hosszútávon, de meglepődnél mennyire kevesen gondolkodnak hosszú távban.
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #74873 üzenetére
Ebay-Aliexpress rogyásig van mindenféle laptop akkuval.
-
válasz
macilaci78 #74860 üzenetére
Este felé menni fog...
-
válasz
macilaci78 #74858 üzenetére
Nem írtam árat de mivel felkeltettem az érdeklődésedet így legyen 50k kereken.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #74804 üzenetére
Tudtam én, mindig, hogy titokban ki vagy.
[link]
-
tucsok.
senior tag
válasz
macilaci78 #74784 üzenetére
De még lehetsz...
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #74782 üzenetére
A köztünk zajló beszélgetés tárgya még mindig konkrétan a zsanettozás volt.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #74777 üzenetére
Na ja, viszont a jogerős ítélet szerint ott nem volt semmi. Tehát itt mégiscsak saját tapasztalat lesz.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #74774 üzenetére
Nyilván tapasztalatból tudod. Téged miért zsanettoztak meg?
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #74711 üzenetére
Kár volt éjjel fényképezni, nem látom a keréken a dinamót.
-
Agyasima
őstag
válasz
macilaci78 #74709 üzenetére
Szép lesz, mint egy új traktor...
-
Agyasima
őstag
válasz
macilaci78 #74707 üzenetére
Grazie! tetszetős. Bár a vízhatlanság megoldása lehet, hogy meghaladja a szaktudásomat.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #74690 üzenetére
Nade ezt pontosan leírja a linken is, tehát arra kattintva nem kellett volna semmit se "gondolni" elég egyértelmű.
-
_Petya_
őstag
válasz
macilaci78 #74688 üzenetére
Nem. Ez azt csinálja, hogy ha az általa figyelt feszültség túllép egy értéket, akkor átmegy rövidzárba, aminek a határásra a tápegység rövidzárvédelme lekapcsol. A tápegységek felépítése folytán, nem tud egy ág megszaladni, csak az összes, mivel csak az egyik ág szabályozott, a többi azt követi (legalábbis a régi jó Codegen-es időkben így működtek a tápok, lehet azóta fejlődtek) Tehát egy bárhova kötött ilyen doboz valóban megvédi a gépet.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #74686 üzenetére
Amire egyébként egy 2K-s eszköz is képes a legolcsóbb codegen mellett.nekem már 10 éve is volt ilyen, FSP mellett is.
Tehát az igazi megoldás az, hogy veszel egy gagyi codegent, meg egy ilyet és mikor a táp megunta, kidobod, veszel bele másikat, és indítod a gépet.
-
kispéé
senior tag
válasz
macilaci78 #74600 üzenetére
Hát akkor rosszul tudja. Fémek anyagismeretét gondolom nem ismeri...
-
válasz
Szerintem létezik az csak az újrahasznosított fémek szennyezettek.....
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #74603 üzenetére
nekem van ilyen rozsdamentes teafilter. Többféle teát csináltam már, de anyagában nem történt változás, ami volt rajta elszineződés, az ugyanaz volt mint ami a bögre belsejében lévő barnás elszineződés, szivaccsal könnyen lemosható volt. A bemerülő és kilógó rész színe között nincs különbség, immár több éve.
SirRasor: [link] meg a Konyhamánia Szegeden. Nekem van ilyen szilikonos likméretű, igaz fémből, és tényleg kihullik rajta a tea
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Viszont a teában elég kevés a sósav.
-
Krogoth
senior tag
válasz
macilaci78 #74560 üzenetére
Örülök, hogy egyetértesz velem. nas+gigabit+steamelés ritka
-
Krogoth
senior tag
válasz
macilaci78 #74558 üzenetére
Mert minden 2. embernek azért van otthon egy NAS, hogy filmeket steameljen. Biztos van olyan is, de szerintem nem ez a jellemző.
Mennyi a garantált számomra nem mérvadó. Digi 100/100as netem van, 80-100 között van mindig, pedig a garantált csak 50/25. Melóhelyen 120/10es T van, ott is 80-100/6-8 az átlag. -
castiels
addikt
válasz
macilaci78 #74521 üzenetére
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #74508 üzenetére
Ha emlékeim nem csalnak, akkor egyedül a WD Black-nél volt gyárilag kikapcsolva a WD Idle.
És bizony úgy rémlik, hogy a WD Red-nél is ki kellett kapcsolni a WD Idle timer-t.
Szóval ezt a 8 másodperces idle timer-t ki kell kapcsolni, mielőtt NAS-ba teszed a vinyót. -
Agyasima
őstag
válasz
macilaci78 #74450 üzenetére
Köszi a választ! Ezzel azt akarod mondani, hogy amit kinéztem (780lm/m), az kevés lenne?
Próbálkozzak ezzel? Nekem elsőre soknak tűnt az 1260lm/m. Nem az egész konyhát akarom megvilágítani, hanem a mosogató (120 cm) és a konyhapult (80 cm) egy-egy részéhez kéne extra fényerő, hogy rendesen lássunk, ha ott ügyködünk. ~60 centire van a szekrény alja (ide lenne rakva a led) és a pult között.Most is van már ott led, de valami nagyon hitvány vackot rakott oda a villanyász. A táp 3A 12V, ez 2 méternyi 12W/m-es szalaghoz elég kell, hogy legyen, ugye?
[csoszogi] Neked is köszi!
-
veze
őstag
válasz
macilaci78 #74393 üzenetére
biztos a ködben nem lát
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #74374 üzenetére
Ha szerinted nem javítottam, amint észrevettem..
-
Agyasima
őstag
válasz
macilaci78 #74371 üzenetére
Köszi! (Talán nem is lesz rá szükség a végén.)
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #74303 üzenetére
Vagy mutattak egy listaáras szállítót az alkatrészről, látod ennyibe került, nem mi kérünk sokat, hanem az alkatrész drága.
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #74232 üzenetére
Gondolom lakossági, mert a CSOK-al szívatták az FHB-nál.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #74217 üzenetére
25 km/h? Nem szoktam olyan lassan menni
Viccet félretéve, amikor még volt km-órám, akkor ~25 volt az utazóm, de azóta már fejlődtem picit. 5-ösbe felkapcsolok 1 perc bemelegedés után (régen max 5-ösben mentem), aztán 6-os, és egyre gyakrabban megyek 7-esben (fene tudja hány fogas, de ez a max váltás (elől persze a legnagyobb fogaskeréken))
Az is igaz, hogy mindig lihegek, mert mindig is úgy gondoltam a biciklizésre, mint edzésre. Persze munkába is így megyekfecus az, hogy több energia elmegy-e az agyváltóban, mint a rendes váltósnál( ~10%). Mert ha a sebesség rovására megy egy picit is, akkor inkább nem váltok. Illetve olcsóbbak között csak 3 sebességeset láttam, ami szerintem nekem picit kevés. Egyelinduló, egy utazó meg egy gyors. Szerintem nekem a "gyors" lenne az utazó, az utazóval el tudnék indulni és..és ennyi, nem tudnék feljebb váltani.
totya694 5 sebesség már elég is lehet. Thx a cikket, mindjárt nekiesek!
Szóval a takarítás részét utálom csak a 'külső' váltónak, mert mindig sikálhatom eső/hó után. Nyáron még elmegy, de télen a hideg miatt nem tudom kellő alapossággal csinálni és olykor rozsdásodik 1-2 napig.
-
Doggy dog
senior tag
válasz
macilaci78 #74181 üzenetére
Cimborám vinne-hozna.Céges autó....
Ma voltam Contexben.
Az első szembejövő öltöny 70 volt.
Próbáltam két zakót,mindkettő jól nézett ki,csak 50 volt darabja.
Viszont néztünk páromnak is alkalmi ruhát.Azok teljesen rendben vannak árban!16-25ig és nagyon jól néztek ki. -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #74144 üzenetére
ti nem tangat hordtok? tok kenyelmes...
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #74144 üzenetére
Az nem fehérnemű, hanem alsónemű...
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #74025 üzenetére
Én megrendeltem ezt a HD kép szolgáltatást a legrosszabb autóhoz is, amit hirdettem. Nem emlékszem már, hogy mennyit lehet ingyen. de 3 kép az nagyon kevés. Min. 4 oldal, legalább egy béltéri az elejéről.
Hadd fogyjon az a szilikon spray.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #74021 üzenetére
Ha valaminek a felét szánod rá, akkor abból jó autót nem igen lehet venni.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #74012 üzenetére
Az semmi, van olyan Avensis, amiben gáz is van, és 150-nel kevesebbre hazudják az árát.
-
martonx
veterán
válasz
De legalább ennek őszintén megmondták a kilométeróra állását
Én anno pont ezek a kilométerórák miatt hagytam abba a Hyundai árulását. Első tulajként belvárosban lakva, tényleg alig használtuk, és így került bele 15 év alatt 160.000km. Miközben látom hogy vannak ugyanilyenek meghirdetve fele ennyi km-mel sokadik tulajtól, valamivel olcsóbban, mint amennyiért én adnám. Így mivel a hasznlatauto.hu-n csak az X-edik az én hirdetésem soha senki fel sem hív, mert a hülyék úgyis csak az olcsó, alig futott autókra vadásznak. -
Vesztor87
senior tag
válasz
Igen, ez lenne, jah. Nem tudom melyikben mennyi a valós, gyanítom hogy a 150-200 sokszor nem az, de fene tudja.
Mikor Szeged környékén néztünk autót, akkor lekértem néhánynak a km óra állását... voltak érdekességek
Közelben nem nagyon van Avensis, ha valaki oda vissza 5-600 km-t utazik azért hogy megnézze, és lukra fut, az egy fél millás autónál nagy érvágás. Elmész 4-5 ilyen helyre és lehet benne van 50k-ba a semmi. Azért tettem fel ide, mert közel van, ha valakit érdekel elmegy, megnézi. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
macilaci78 #73992 üzenetére
Nekem nem kell bemutatni
A wp topik tele van a gondolataimmal valamint logout.hu cikket is írtam a vessző futasomrolPedig en igazi wp fun voltam...
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #73971 üzenetére
Engem sokkal jobban bosszantana, hogy a kínai saját márkás gyártók mostanában többször is lebuktak, hogy előre telepített spyware volt a telefonjaikon...tekintve, hogy Te céges dolgokra is használod a telefont, így ez engem zavarna. Tekintve a xiaomi mostani üzletpolitikáját, szerintem csak idő kérdése, hogy valaki náluk is megtaláljon valami "finomságot" a telefonjaikon.
Ráadásul a Xiaomi lassan havonta ontja ki a telefonokat, így a szoftvertámogatás is kérdéses. Most még elhiszem, hogy nem látod ennek a hátrányát (mert a funkciók tökéletesen megfelelnek neked) de a biztonsági frissítések fontosságát remélem Te is belátod, ugyanis a mobilos piac lehet az adatlopások célterülete a közeljövőben. Tulajdonképpen mindenkinek van, egy mini számítógép erejével rendelkeznek, mégsem úgy kezelik az emberek, mint a számítógépeiket (ahol esetleg gondoskodnak a megfelelő védelemről - legalábbis gondolom Te igen).
A 2 GB ram...droidon manapság, hát (nem véletlen az alsó kategóriában is a 3 már)... Egyvalami biztos, hogy ennek az isten ramja sem elég, képes belakni akármennyit (mondjuk így van megírva a rendszer, hogy használja, mert azért van). Jelenleg Nexus 6P-m van, itt a stock rendszer miatt elég a 3 GB, de ehhez az is kellene, hogy a play store-os alkalmazásokat szűrje a google és ne engedjen fel minden vackot...mert hiába a jól megírt rendszer, ha az alkalmazások borzasztóak. Ilyenkor jön az, hogy a böngésző elkezdi újratölteni a lapokat, vagy az alkalmazások újratöltenek. Ha van nyitva mondjuk 4-5 lap és 2-3 alkalmazás és azt újratölti napjában többször mobilnetről, akkor annak nem örülök, mert feleslegesen viszi az adatforgalmat. De ez attól is függ, hogy van megírva maga a rendszer és a memóriakezelés. Mert lehet neked 250 MB szabad ramod, ha a rendszer 1,5 giga RAM elhasználása után elkezdi kitakarítani a régebbi appokat.
Az meg számomra nem elfogadható, hogy egy céges telefont még neked kelljen rootolni ahhoz, hogy használhatóvá tedd. Tudom, tudom...csak 50K-ba került, ennyi belefér. Nekem nem, ha céges adatokat tárolnék rajta, illetve ha céges szerverekre lépkednék be vele. Nem véletlen kezdi el a xiaomi is zárni a bootloadert a telefonjaikon. Magánemberként oké, rootoljunk, próbálgassunk, stb.
1.6-os android óta használok droidos telefonokat, mindegyik rendszerverziót (és alverziót) végigtoltam, több márka, több telefonjával. Nagyon eltérőek a gyártói szoftverek minőségben.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #73971 üzenetére
Milyen barátai vannak annak az embernek, ahol egy ilyen telefont bárki is csodál?
-
kispéé
senior tag
válasz
macilaci78 #73965 üzenetére
Értem. Főnöködnek tök felesleges , csomó dolgot nem tud kihasználni, látszik , hogy csak menőzésre van.
Amúgy hidd el, ezekkel a korlátozásokkal is nagyszerűen és egyszerűen használható. -
kispéé
senior tag
válasz
macilaci78 #73921 üzenetére
Beszélgessünk.
Akkus üzemidő? Ezt nem értem, i7-esem elvan 2 napig egy töltéssel.Droidok se tudnak többet.
App-ok ingyenessége? Kösz, abból nem kérek, összes ingyenes droid app tele van reklámmal meg szeméttel. iOS-en is van ingyen minden. Ezt az érvet se értem igazán.
USB adatkapcsolat? Itunes-en keresztül lehet igen. De manapság mit USB-zzek mikor ott a felhő meg a wifi? i7-esemet egyszer se dugtam gépre, minek? Mindent wifin szinkronizál felhőbe. Esetleg zenét másolnál? Arra ott a apple music, spotify,stb.
Haladni kéne a korral. -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #73925 üzenetére
tegnap neztem, a note4 fillerre ugyanannyi, mint a note3s, de meg durvabb a specko
-
castiels
addikt
válasz
macilaci78 #73925 üzenetére
Értem, én a G4 et nézegetem, arról kellene egy kis info. Tulaj vélemény.
-
castiels
addikt
válasz
macilaci78 #73923 üzenetére
Úgy érted a G4 et használod április óta?
-
castiels
addikt
válasz
macilaci78 #73921 üzenetére
G4?
-
kispéé
senior tag
válasz
macilaci78 #73907 üzenetére
"Sajnos olyan gyorsan avulnak, hogy 2 évnél tovább egy okostelefonnal tervezni nem lehet."
De-de, egy iPhone-nal igen!
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #73914 üzenetére
Én pont a leírtak miatt nem mertem anno nem márkás telefont venni, pár évvel ezelőtt még a nonameknek kis túlzással minden baja volt. Szerintem ez a telefon már bőven elegendő sebességgel dolgozik, nyitja meg a dokumentumokat, programot. Azóta nyilván jött ki olyan, akár kevésbé márkás is, ami teszt programban nagyobb pontszámot ér el, szóval erősebb/gyorsabb. A kijelzők is biztos sokat fejlődtek, de ez egyik sem olyan ok, ami miatt évente cserélni kellene.
Egyszer elkövettük azt a hibát, hogy tartaléknak vettünk vmi noname (Beex ?) androidost, na azt 1 nap után már cseréltem volna, olyan pocsék volt.
-
Gergello
addikt
válasz
Milyen új funkció jelent meg az utolsó 2 éves ciklusban, ami benne van a noname telefonokban és nélkülözhetetlen ? Nekem van egy Galaxy S4-em, megvettem, amikor új volt 3-4 éve, semmi szükségét nem látom a cserének, amíg el nem romlik.
Csak nehogy az legyen, hogy gyorsabb vagy ilyesmi.
-
ShadowX
őstag
válasz
Android vonalon biztos. Sőt már közelítünk oda, hogy lassan 1-et se.
Nexus/Pixel vonalon még lehet "hosszabb" távra tervezni, de ami az OEM gyártóknál megy, az kritikán aluli.
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #73861 üzenetére
Müncheni lakásárakat nem ismerem, de tfh 3e € megy el a 6e €-ból a lakhatásra. Kajára, ruhára elvernek még egy ezrest, és akkor tényleg kajáltak étteremben is jó párszor. Ha jól számolok, marad még 2e €?
Egyébként a szolgáltatások (mint kávézni, étteremben enni) tényleg drágábbak. Ugyanakkor ruha, műszaki dolgok nem, vagy adott esetben olcsóbbak is. Boltban a kaja változó, Berlinben pl. olcsóbb a kaja, mint Mo-n, viszont ott is elszálltak az albi árak. Ugyanakkor pl osztrákoknál, vidéken simán találsz lakást 4-600€-ért.
A lényeg, hogy az átlagember azért bőven kijön a fizetéséből, és még félre is tud tenni. Lehet, hogy arányaiban nem tesz többet félre, de vásárlóértéken jóval több.#73863 Gergello
Ha olcsóbban adná, nagyobb forgalma lenne. Egyébként valóban ördögi kör, csak ne a vevő legyen már hibás ezért.#73867 azbest
A közmunkarenccer koncepcionálisan sz@r. Valójában csak arra jó, hogy a statisztikában csökkentse a munkanélküliek számát. Ellenben sok negatív hatása van. Például, ha piaci bér helyett olcsón közrabszolgát kölcsönözhetnek, az igencsak rontja munkavállalói oldalról a munkaerőpiacot. -
tisn
addikt
válasz
És azért vettem Szlovákiából céges telefont, mert azon a nettó áron azt a tudást Magyarországon nem kapom meg, de legalább azt a márkát nem is forgalmazzák kis hazánkban. Xiaomi Redmi 3 2/16 GB
aruljak (wayteq.hu)
vigyazz ra, nekem is ilyen van, betortem a kepernyot es sehol sem lehet beszerezni -
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #73872 üzenetére
Ok, csak azért írtam, hogy segítsek, mert ezt most az új támadási felület, bekerült ez is a célkeresztbe.
Mind 1 mit importálsz, ha barbibabát, aminek van egy papír csomaglása azután isfizetni kell.bevallást készíteni kell.
Autó után pl. le kell bontani csomó mindenre, gumik, akku, stb... (Gondolod hány .... autókereskedő vall be ilyet) -
Gergello
addikt
válasz
Ha cégnévre, számlára (cégként) vetted azt a telefont Szlovákiából, akkor őszintén remélem, hogy a termékdíjat bevallottátok utána / belevettétek a bevallásotokba. Ha nem akkor érdemes lehet korrigálni, mert olcsóbb.
Uniós beszerezéseknél most kezdi el az apeh vizsgálni, hogy készült-e termékdíj bevallás. Bírság 50k-nál indul. Az az úr, aki nekünk csinálja mondta, hogy most begerjedtek és rámennek erre is, utolsó időszakra orrba-szájba csinálja a pótbevallásokat most.
Annyit néznek, hogy volt-e uniós beszerzés, igen.. hoppá termékdíj bevallás nincs, akkor rámarok... (fizetni egy bizonyos összeg alatt nem kell)
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #73837 üzenetére
szogeden teljesen jol lehet bicajozni, bar hideg idoben mar lerakom a bringat
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #73837 üzenetére
Én most pont úgy tekertem Felsővárosból a Bartók térre, hogy végig volt kijelölt kerékpárút. Katasztrófa (egy nagyon rövid szakaszt kivéve). Egyszerűen borzalom, vihetem húzatni a küllőket tavasszal.
A másik bosszantó, hogy a gyalogosok használják a kerékpársávot, és még ők vannak megsértődve ha kérem, hogy menjenek odébb. De úgy sétafikálnak, hogy 3-4 ember egymás mellett és vígan elbeszélgetnek, miközben folyamatos a kerékpárforgalom.
Hozzátenném, hogy a 3 hete leesett havat (ami azóta jégpáncéllá változott) még mindig nem sikerült eltakarítani. Ráférne már egy rendes karbantartás az összes gyalog- és kerékpárútra.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #73831 üzenetére
Tudom, én ezért választottam úgy a pesti albit, hogy minél közelebb legyen a melóhelyhez. Így is 20-25 perc gyaloglás + 5-ös HÉV
Bicikliztem is pesten, aztán a többi idegbeteg biciklis, idegbeteg autós, csellengő turista, szar levegő gyorsan leszoktatott róla. -
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #73831 üzenetére
Itt szegeden nekem kb 20 perc séta nyáron munkába menni. Télen fázom, így az 5 percenként járó trolival megyek.
Így is kb 15-20 perc.
Itt csak az bosszantó picit, hogy a jegy/bérlet automata hónapok óta nem működik a nekem útbaeső sarkon. Úgyhogy élő munkaerőt kell igénybevennem egy kis kerülővel.
-
wertigo1984
őstag
válasz
macilaci78 #73826 üzenetére
Ez igaz, foleg amikor metropotlokon heringparti
van. Na az meg finom, foleg ha valaki idopontra megy, es nem vart jaratkieses van.
Rick o bazze leesett! Es kajak utanna neztem
Ez utott
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #73799 üzenetére
Igen, a kettőjük közül valaki.
Ez a legrosszabb ilyen helyet hagyni, egyrészt mert kicsit kiszúrás a többiekkel, másrészt mert úgyis jön valaki, aki megpróbál odaállni és akkor már meg is húzhatja valamelyik autót, -
castiels
addikt
válasz
macilaci78 #73761 üzenetére
rendben.
-
castiels
addikt
válasz
macilaci78 #73759 üzenetére
Rendben, ha komoly pm-be folytassuk.
-
CSorBA
őstag
válasz
macilaci78 #73742 üzenetére
Így visszaemlékezve nekem eddig egyetlen egyszer volt olyan előzésem ami kicsit szorosabbra sikerült. A szembejövő ahelyett, hogy lassított és előzékeny lett volna, mutatta a középső ujját.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #73744 üzenetére
vettem mar helyette egy 4tb-s purple wd-t
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #73738 üzenetére
Autópályán történt az eset, szóval ez valószínűleg nem az a sebesség volt, ahol az öv mellékes (< 10-15 km/h ?).
Még egy kést tarthatott volna a nyakához másik kézzel, ennyi erővel.
Amúgy nem megbántva téged, de pont ebből a gondolkodásból (ha nem történik baleset, ha nincs lefagyva pont az a kanyar, ha nem ilyen gyorsan jönnek szembe) történnek a tragédiák, mint most is.
"Meg tudom még csinálni ezt az előzést / Mindig ilyen gyorsan veszem ezt a kanyart, stb... "
Nem szokott baj lenni 10.000-ből 9.999 alkalommal, 10.000-nél még ott a vége, srácnak most jött el az X.-edik alkalom. -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #73732 üzenetére
hogy BMW,
hat nem tudom
a bmw mernokei kituno munkat vegeztek
aki bekototte magat az elve szallt ki
kb. ennyi a lenyeg, muszaki, emberi hiba mindenkivel tortenhet -
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #73732 üzenetére
A bmw számít a legkevesebbet az egészben. Itt a legnagyobb hiba a nyári gumi (ezt én törvénnyel nem engedném...) és a rosszul megválasztott sebesség/vezetési hiba, biztonsági öv mellőzése.
Ha be lett volna kötve, szerintem életben marad.
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #73724 üzenetére
Télen nyári gumi hátsókerekes autón, be nem kötött vezetővel. Nem kell sokat gondolkodni a baleset okán. A vezető kb. 0%-ra csökkentette a túléli esélyét, azzal hogy nem kötötte be magát.
Nyálkás úton egy félrekapott kormánnyal (fékeztek előtte, nem figyelt...) is meg tud csúszni, nem kell hegyi szerpentin drift versenyre menni hozzá.Majd ha télen beléd durran egy ilyen faszparaszt, akkor is arra kell gondolni, hogy a nyári gumi mellékes.
-
DarkByte
addikt
válasz
macilaci78 #73724 üzenetére
Számomra az is epic fail hogy akik vele ültek az autóban azok nem szóltak rá, hogy kicsit lassabban kellene menni, és a biztonsági öv sem ártana. Most egy életen át élhetnek együtt a gondolattal, ha egyáltalán volt ilyen gondolat. Én csak a kislányt sajnálom. Örök életre trauma.
A többiek felnőtt emberek voltak, ennyi ésszel megáldva. De mindegy, inkább be is fejeztem, borzasztó ez az egész, és leginkább a felelőtlenségen bosszankodom. Simán lehetett volna még további sérültje vagy halottja is ennek az egésznek.
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #73702 üzenetére
Úgy látom nyári gumi, hátsókerekes bömi, nem kötöm be magam, laza arc vagyok, gondolhatod...
Ezért mondom mindig a fiatal, biztonságosabb autót, nehogy egy ilyen díszpéldány betaláljon, magával vigyen.
-
veze
őstag
válasz
macilaci78 #73714 üzenetére
Royal Sprint, Trans O'felx meg mindent elvisz
érdemes megjegyezni a nevüket másoknak is.
mert ennek csak örülhetünk hogy van ilyen is, nem mindig csak 15x20x30centis doboz méret egy küldeni valo, és az ember nem szeretne innen személyesen érte menni pl Győrbe, ha éppen ott van az a valami, amire szüksége van -
Winner_hun
félisten
válasz
macilaci78 #73714 üzenetére
ToF nem volt hajlandó szállítani.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
macilaci78 #73708 üzenetére
Hat igen, igazad van.
A hirek szösszenet is elgondolkodtatott engem is...
Nagy felelőtlenség adoszedoje lett a vezető sofőr.
Bizony, nem tudom a gyerek hogy fog visszaemlékezni edesapjara.
Es nem sertesnek szanom ezen szavakat, de ettől a tény tény marad... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
A baleset oka valószínűleg gyorshajtás, nyári gumi, biztonsági öv hiánya, és pánik
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
macilaci78 #73704 üzenetére
igen egyébként ez is igaz, és ezen oldaláról is nézhetjük a dolgot...
ok hogy elhunytról jót vagy semmit, de tény hogy sokkal rosszabbul is végződhetett volna a baleset.
ez pontosan az a helyzet, ahol nehéz ítéletet, de még csak véleményt is alkotni -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
igazából konkrétumot még nem tudok, max ha meg tudok valamit, akkor beírom ide is...
én is a családját sajnálom a legjobban.
Jánosunkat is, de ilyen esetben nehéz bármit is írni -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #73605 üzenetére
az isofix? nekem 10 ev alatt nem bantotta a plusst
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #73542 üzenetére
Monitornak egy 50"-os Blaupunkt LED TV-t használok, direkt erre vettem, már az előző három monitorom is tévé volt. Ez megvan bő két éve, az első perctől fogva saccra napi 12 órákat megy, értelemszerűen egy csomó statikus részlettel. Soha még csak eszébe se jutott beégni bármelyik pixelének is, a fekete olyan fekete, mint ha ki lenne kapcsolva, szervizmenüben levettem a háttérvilágítást nézhető értékre, 40W körül eszik....
-
ebegab92
senior tag
válasz
macilaci78 #73539 üzenetére
Erre megoldásnak azt olvastam, hogy a Samsung a telefonjai képét állandó mozgásban tartja.
Ha ez így van akkor olyan nagy frekvenciával mozog a kép, és annyira kicsit, hogy a júzerek nem veszik észre. lG G4 topikban ment nemrég a vita a beégésről, ahol többek beégéséről is szó esett. A Samsung már a kezdetek óta küzd ezzel, bár én eddig soha nem tapasztaltam, pedig volt több telóm is tőlük
-
ent
őstag
válasz
macilaci78 #73502 üzenetére
ne csigázz!
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #73454 üzenetére
Nekem is pont a 3. volt. Az elsőnél durva lett volna, a másodikon meg épp beteg volt.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
macilaci78 #73298 üzenetére
Kösz. Azt mondják, hogy macskával mindent el lehet adni. Hát... próbálkozom.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #73315 üzenetére
Tizenketteseknek nincs ilyen ?
-
szumoo
senior tag
válasz
macilaci78 #73294 üzenetére
Akkor jól rémlett, hogy ez évek óta fennálló "jóság"...
Sz.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #73264 üzenetére
Az már csak volt Lombard ház
vagy nem is tudom, létezik-e még a cég.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #73178 üzenetére
Mióta nem a pappasé a merci?
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #73049 üzenetére
Az nem probléma ha csak a sajátjukhoz, de megcsinálják. Legfeljebb ott veszem a 4 db pántot, belefér.
Egyébként ez olyan Ha volna tojásunk, csinálhatnánk szalonnás rántottát, ha lenne szalonnánk helyzet.
Csak egy kölcsön túróm van, az is erősen viseltes (lötyögős tengellyel). Se felsőmaróm, sem állványos fúróm, de még csak fészekmaróm sincs, amit befognék, ha lenne is mibe. 4 db fészekért meg nem fogok venni mindent, pláne ha a lapokat úgyis szabatni kell majd. -
daniduke
tag
válasz
macilaci78 #73020 üzenetére
+1, ez sehogy sincs jól, akarmilyen kifogást is talál. Es igen ,ezt nyelni kell ha ilyen van, én, és sokan mások is nem 1 de nem is 50 ilyet kapok minden nap, és mégsem az "ügyfélen" töltöm ki. Ilyen a szolgáltatás szektorban dolgozni. Persze van aki nem bírja, de annak nem is kell csinálnia.
-
Attix82
addikt
válasz
macilaci78 #73020 üzenetére
Teljes történetet nem ismerjük.
Első hozzászólás: ok nélkül kibasztak minket.
Második hozzászólás: vissza ugattunk a tulajnak.
-
Attix82
addikt
válasz
macilaci78 #73014 üzenetére
Az ember nem gép, hogy 100x ugyan azt elviseli
-
Attix82
addikt
válasz
macilaci78 #73006 üzenetére
Egy szórakozóhelyen főleg ha kocsma szintű, ott azért rengeteg a "rendes" ember
....és hidd el egy idő után a legkisebb beszólás is kihúzza a gyufát mindenkinél.
-
kraftxld
félisten
válasz
macilaci78 #72941 üzenetére
Persze, az olcsóbb árnak vannak hátrányai, aki gyors, korrekt gari intézést akar az vagy vegye meg máshol vagy max szöget vegyen tőlük
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #72905 üzenetére
Ennél nem sokkal többért 10x erősebb otthoni szervert építesz, ami eszik 10w-ot.
asrock q1900b lap 21K,
2GB ddr3 notiram 2K,
lc power 1360mi ház paneltáppal 14K,
ez összesen 37K mindenféle blekkfrájdéj nélkül, és torrentből egyszerre akár 2-300-at is visz, de ha kedved van 500-at futtatni, az se gond, közben megy +2 hd ip kamera, meg ez-az, és a cpu ekkor 5%-on van. Mivel a procit se kell pörgetni, az is sűrűn előfordul, hogy egy ilyen cucc kevesebbet eszik, mint egy kis nas. A házba simán befér 2 db HDD is, ha úgy tetszik, akár két 6TB-os is. Az enyémnél nincs statisztika, de a vinyó smart 16784 órát mutat épp...
Hülye lennék egybe nast venni, hasonló képességű a 100-as határt verdesi, és épp annyival kell ezzel többet szerelni, hogy az alaplapot magam csavarozom be 4 db csavarral. A vinyót a másikba is be kell rakni, a kábelt abba is bele kell dugni.És akkor ha ez nem lenne elég, van még más is, azt is megcsinálhatod hogy feltolsz egy win8.1-es rendszert kodival, mellé virtualbox-szal egy akármilyen nas rendszert, ahol a hálókártya bridge-elve lesz, tehát egy tök más ip-n látod a hálón, miközben pl épp netezel, amott más fut. Mivel a lapon van HDMI, kapsz egy irtó gyors médialejátszót, van egy géped amin netezhetsz, és van egy házi szervered, az egész 40K alatt, 10W-nyi fogyasztással?
-
válasz
macilaci78 #72887 üzenetére
Bizony, egy karc sincs rajta sehol.
-
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #72830 üzenetére
a fekete sas az biztos a varjú
-
quailstorm
félisten
válasz
macilaci78 #72778 üzenetére
Akkor bocs, azokat a hsz-eket csak átgörgettem.
-
Luighi
senior tag
válasz
macilaci78 #72735 üzenetére
Éves forgalmi limites...
-
Luighi
senior tag
válasz
macilaci78 #72732 üzenetére
Jaa vmi ilyesmi, de nem volt Áfa...
-
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #72724 üzenetére
Egyszer nővéremék akartak bemenni a dómba, de mivel elmúlt nem tudom hány óra (talán 16), és túristának néztek ki, ezért nem engedték be
Lehet a tátott száj miatt azt hitték áhitatban vagy
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest