- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- 8300 mAh, maradhat?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csabroncka #96427 üzenetére
Ez pl. nálunk nagyon kevés lenne, itt 5-7-30 napos snapshot megtartási szabályok vannak attól függően hogy miről van szó és még néha így is kevés lehet (bár ez inkább az 5-7 naposokkal fordul elő). Ezen felül vannak persze VM snapshotok is külön ha kell.
-
válasz
Csabroncka #94870 üzenetére
DS223 esetleg?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
várni várható, csak nem tudni mikor. 216J > 218J > 220J > 223J ciklust figyelembe véve ha lesz 226J, akkor feltehetőleg 2025. 3. vagy 4. negyedévében jelenthetik be. de ha csak 227J lesz, az még +1 év
-
atees
őstag
válasz
Csabroncka #94872 üzenetére
Akkor jöhetne 2025be is két új j-s modell
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Most gyorsan összeszedtem, hogy a "j" modellek mikor is jelentek meg :
Ezek alapján ember legyen a talpán aki megtippeli , hogy 2025-ben mi várható.....
Nincs benne túl sok logika.... -
Downsampling
senior tag
válasz
Csabroncka #94694 üzenetére
Nincs a TV-n NFS. DLNA vagy SMB.
(A Dune teljesen oké, mind az NFS, mind az SMB tökéletesen működik) -
Downsampling
senior tag
válasz
Csabroncka #94690 üzenetére
Persze, minden fix IP-n van, évek óta ugyanazon. De nem NFS-ről van szó, hanem SMB-ről.
ekkold
Nálam még olyan nem volt, hogy elveszette volna az SMB megosztott mappákat. De azt is próbáltam, hogy újra írom őket. Semmi. Van egy olyan funkcó, hogy be tudja szkennelni az összes olyan eszközt, amin SMB osztott mappa van (vagyis az osztott SMB mappákat). Meg sem találja a NAS-t, de pl. a Dune lejátszót ami meg nem is volt ezen TV-n beállítva, azt simán megtalálta magától.
A DLNA-t hagyjuk (utálom, amikor este nem tdunk végig nézni egy filmet, mert elálmosodunk, az másnap kezdi elölről - a saját lejátszója viszont tudja, hogy hol tartottunk, és kb. 10-15 másodperccel előtte kezdi)... pont azért szeretném használni SMB-n a Panasonic TV-t, mert jó a belső lejátszója, a Dune-t csak akkor, ha olyan formátumot nézek, minek egy filmhez még egy táviránytó?
Minden a Synology NAS-ra utal (van egy másik Panasonic tévénk, ugyanaz az a típus, csak nagyobb, az sem megy most már SMB-vel). -
tomtom82
csendes tag
válasz
Csabroncka #94584 üzenetére
Köszi a válaszod. Szét fogom szedni. De az miért van hogy az 1es és a 3. müködik?
-
ffodi
veterán
válasz
Csabroncka #94483 üzenetére
Self-signed cert (amit a NAS beállításainál is létre lehet hozni) simán jó ide a lokális IP címmel. Azt megeteted a PC-vel és kész is.
-
kress
aktív tag
válasz
Csabroncka #94469 üzenetére
valojaban lehet ip cimet is megadni tls certhez
-
TomPack
őstag
válasz
Csabroncka #94469 üzenetére
Köszi! Na ez az amit nem találok! Hol tudom elfogadni biztonságos webhelynek? Chrome-ot használok.
-
boborján2
senior tag
válasz
Csabroncka #94403 üzenetére
mezei FHD film 60-80 Megabájt!!!! nem Megabit - forgalmat generált
Ott volt némi anomália a rendszerben.
Ha ez így lenne egy komolyabb 4K HDR BD anyag megkívánná a 10G belső hálót meg az SSD kiszolgálást.
De persze nincs így ,mert annyit eszik , amennyi a film bitrate. 1G + HDD vidáman trombitál 4K HDR -el (is) -
boborján2
senior tag
válasz
Csabroncka #94379 üzenetére
A nas nem transzkódolásra való.
Ezt valahol meg tudom érteni. De hiogy mi fingat ki gigabites hálót? Esküszöm nem értem.
Ha plex szerver van a nason meg a plex kliensen megy a natív lejátszás ,az pont annyit eszik a hálózatból ,mint ha ugyanazt a tartalmat megosztod smb,nfs vagy akármivel.
x idő alatt y mennyiséget át kell tolni , annak meg át kell menni protokoltól függetlenül is. Nem lesz több az adat ,csak mert plex.
4k HDR natív playben észre sem veszi a gigás hálózat, de még transzkódolva sem. (max a cpu/gpu)
-
válasz
Csabroncka #94379 üzenetére
Otthoni környezetben miért szentségtörés egy plex egy NASon? Nyilván ideálisabb lenne egy combosabb vason futtatni és csak a fileokat behúzni a NASról, de azért ez picit overkill otthonra egy átlagos háztartásban. Nyilván kiválthatja egy dedikált mediaplayer is, de az sem váltja ki teljesen a plexet.
-
mikrofon
veterán
válasz
Csabroncka #78182 üzenetére
Igazából miután üzembe helyeztem a NAS-t létrehoztam egy kötetet Photos névvel. Erre felmásoltam az összes eddigi képeket, szépen mappastruktúrában, ahogy eddig katalogizáltam a sokéves családi fotókat.
Most azt szeretném elérni, hogy ez része legyen a Synology Photos alkalmazásnak és ott is megjelenjen, illetve ezt a Kötetet használja az újabb feltöltött képekhez.
Azonban jelenleg csak olyan lehetőséget találtam, hogy az adott eszközről, laptopról telefonról feltöltsek új képeket. Azt nem hogy beállítsam a már nas tárhelyen lévőket -
huan
őstag
válasz
Csabroncka #78178 üzenetére
-
mikrofon
veterán
válasz
Csabroncka #78176 üzenetére
Engem ugyan ez érdekelne csak Synology Photos alkalmazásra vonatkozóan. Hol kell megadni a Photos alkalmazásnak hogy az egyik kötet a NAS-ban az fényképeket tartalmaz? Azért kérdezem mert az általad javasolt Indexelési szolgáltatásnál azt írja, hogy a beállítások nem vonatkoznak a Synology Photos alkalmazásra.
-
huan
őstag
válasz
Csabroncka #78176 üzenetére
Meg tudnád mutatni képernyőképpel?
-
seqwel
csendes újonc
válasz
Csabroncka #77416 üzenetére
Sajnos nem lehet fentebb vinni a struktúrában a C mappát.
-
-igu-
veterán
válasz
Csabroncka #77450 üzenetére
Jah, de ha nem lenne olyan eszkoz (ipad, iphone) itthon, amit tukrozni tudok, akkor nem tudnam nagykepernyon csodalni magam, ahogy 2005-ben a torok Rivieran suttetem a s.ggem partjat...
-
-igu-
veterán
válasz
Csabroncka #77448 üzenetére
En maradok az iPad kepenek a lejatszora kuldesenel.
-
direwolf
őstag
válasz
Csabroncka #77378 üzenetére
Inkább TV függő. A beépített lejátszók váltanak 24p-re. Az, hogy valójában nem 23.976... hát bazz, ha valakinek ez a becsípődése, akkor egs
A nagyobb baj, hogy olcsóbb TV-ken a 24p nem valós 24p, hanem 60Hz-ből pulldownÉs az olcsóbbat úgy értsd, hogy 300k alatt!
-
Magnat
veterán
válasz
Csabroncka #77373 üzenetére
Ezeken sincs fent minden, te is tudod...
Kadenciahelyes lejátszás meg nincs egyiken sem sztem. Nem mintha engem izgatnának ezek a dolgok, de attól még van akit igen. -
beef
őstag
válasz
Csabroncka #75919 üzenetére
Végül is így már tudjuk hova ne vigyük
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Csabroncka #74920 üzenetére
Köszönöm az infót. Ajándékba szeretném venni és most spóroltatok nekem 15000-et :-)
Magnat, szintén köszönöm a segítséget.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Csabroncka #74821 üzenetére
Syno fórumon megy a sorozás rendesen >>
-
TOZOLI72
csendes tag
válasz
Csabroncka #74760 üzenetére
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Csabroncka #74212 üzenetére
Melyik megoldással csináltad az áthelyezést?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Csabroncka #74157 üzenetére
1. Én amikor ilyet csináltam, akkor adott app minden beállításáról képet csináltam, töröltem az appot, majd újra telepítettem a másik kötetre. Nagy meglepetésemre a beállításaim maradtak. Persze ez nem garantálja, hogy azóta nem változott-e valami a DSM-be.
De mintha írtak volna ssh-s megoldást is. Most ezt találtam 6. hszban van egy link [link]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Csabroncka #73651 üzenetére
Bármelyik kötetet tudod bővíteni a 6. fiók HDD-jével, nem kell egymás mellett lenniük a HDD-knek.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Csabroncka #73651 üzenetére
Szerintem ez így lehetséges, mert tudtommal már nem azt figyeli a DSM, hogy melyik lemez, melyik rekeszben van, hanem UUID alapján melyek vannak összefűzve.
De nem vagyok 100% biztos benne.
Próbáld ki, rakd át, adatvesztést nem okoz, ha nem migrálhatónak írja. Akkor max. visszateszed. -
törölt tag
válasz
Csabroncka #71094 üzenetére
Ez csak akkor válhat kellemetlenné , ha egyszer véletlen kiderül , hogy public hack van a jelszavas mentéshez.
Egyébként az ötlet nem rossz, csak sajnos random idegen emernél nulla garancia van , hogy a mentést eléred bármikor és/vagy fenntartja a megbeszéltek szerint. -
urban racer
senior tag
válasz
+bLaCkDoGoNe
nekem most van pár Tb helyem a backupos nasomon
gigabit net, RS815, 4x3 Tb raid5 -
Multibit
nagyúr
válasz
Ez nem rossz ötlet
-
Magnat
veterán
válasz
Csabroncka #71066 üzenetére
Nekem egyáltalán nem ez a tapasztalatom, bár nem próbáltam az összes mobil appot, de a File nálam ddns-sel hasít, PS is teljesen jól működik.
-
norral
aktív tag
válasz
Csabroncka #70045 üzenetére
Azt nem írtam, de összesen 10 giga ram van benne már most is. A gyári mellett belekerült egy 8-as HyperX (HX318LS11IB/8) nem olyan régen.
Újragondolom a méretet, mert ezzel nem számoltam. Leülök és kiszámolom mennyi hely kell akkor nekem az elkövetkező 5 évben. Azt sem írtam, de ha épp nincs világjárvány és használható az időjárás, akkor elég sokat videózom, azok meg eszik rendesen a helyet, de akkor nem lövünk a Plutóig, elég lesz a Mars is.
szerk:
Gyorsan meg is néztem mennyi van a greenekben: 77000
Akkor már tényleg nagyon nagyon esedékes az a csere... -
válasz
Csabroncka #69810 üzenetére
Szóval akkor nekem van 2db m2 nvme foglalatom gyorsítótárnak. Márka mindegy milyet veszek?
-
XZoli
aktív tag
válasz
Csabroncka #69734 üzenetére
be van kapcsolva így se engedi
-
urban racer
senior tag
válasz
Csabroncka #69518 üzenetére
Kulcs-ék a legostobább, maradi banda... Számukra a "NAS" még mindig a fehér J kategória, már bocsánat a J tulajoktól... Egyik ügyfelemnek is beadták, hogy nem lehet a készletprogramjukat virtuális gépre vagy NASra telepíteni, sőt, minimum windows 8.1 kell.
Mit csináltam? NASra raktam(916+) virtuális win7re, már egy meglévő infotéka mellé.
-
Magnat
veterán
válasz
Csabroncka #69518 üzenetére
Közvetlenül tuti nem, max ha virtualizálsz egy Windowst rajta vagy iSCSI-n, tekintve, h linuxra nincs Transact Sql
-
urban racer
senior tag
válasz
Csabroncka #69399 üzenetére
Vagy 30 nast migráltam át már(egyikről-másikra, néha lemez áthelyezéssel, néha másolással) most dolgozom rajta, hogy az új munkahelyem is hivatalos syno viszonteladó legyen, összeszámoltam, kb 60-70 nast üzemeltem be 4 év alatt.
Szóval ne érezd szarul magad -
urban racer
senior tag
válasz
Csabroncka #69397 üzenetére
Igen.
-
gonger
senior tag
válasz
Csabroncka #69377 üzenetére
Oké, megerősítettetek, hogy a J-s NAS is elég a leírt igényre. Ez jó hír.
Nemrég szereztem be egy MAC-et, ez lesz a fő gépem, mert fontos a hordozhatóság és báró ahogy együttműködik az iPhone-al.
Napról-napra beleszeretek ebbe a rendszerbe, de nem hazudok, ha azt mondom adna némi biztonságot, ha lenne itthon egy WIN PC. Persze most sem nyúlok hozzá, csak a sarokban áll szétszedve. Ezt kiárulva, az árát fordítanám NAS-ra és tárhelyre.
Abban jó az elgondolásom, hogy az i3 8100-as processzor 16 GB RAM-al a leírt felhasználásra használva (egy szekrényben eldugva) bőven több áramot fogyaszt, mint egy Synology DS220J-s NAS?
a leírásában ez áll: Áramfogyasztás: működés/készenlét: 12,46/5,06 watt
működés az ha torrent seed-ben áll? ha fut a kliens akkor sosincs készenlétben? -
gonger
senior tag
válasz
Csabroncka #69366 üzenetére
igen, valószínűleg nálam van képzavar.
Tehát a korábbi asztali PC HDD-n tárolt személyes adatokat kellene valahol tárolnom. Az új laptop SSD-je ehhez kevés.
Illetve eddig az asztali PC-re torrenteztem a filmeket, sorozatokat.
Most ezt kellene kiváltani úgy, hogy közben 4K képes TV-re váltottunk.
Az általad felsorolt lehetőségek számomra elégségesnek tűnnek. Ennél többre nem használnám.
Telekom optikai net van a lakásban.
Ami nekem nem tiszta, hogy ha a médialejátszón keresztül érném el a NAS-t amiről akár egy több 10 gigás filmet kellene elérni, úgy a nem túl combos J-s NAS procija és a fél GB RAM elegendő-e?+ ami msg nem kerek, hogy energia fogyasztásban mit visz el egy J-s NAS. ui. hétfőtől péntekig későn érek haza munkából, ebben az időszakban pl. nem is feltétlenül kellene rendelkezésre állnia a gépnek és az adatoknak.
Egy asztali PCt tudnék még befognia házi szerver feladatra, de az i3 8100 biztosan 3-4-szer többet fogyaszt akkor is, ha csak csendben megy, de nem csinál semmit.#69372AiRLAC
egy Minix Neo U9-H lejátszó. Kodi szépen megy rajta. -
Downsampling
senior tag
válasz
Csabroncka #68591 üzenetére
Csabroncka! Működik! Nagyon szépen köszönöm!
(annyit hozzátennék, hogy valszeg mivel ez egy régebbi HD Max, egy picit más a történet a Dune-n, de a NAS oldali leírás teljesen korrekt. Tökéletes)
-
Downsampling
senior tag
válasz
A leírásod végén ez a rész nem tiszta:
"Okézzuk a beállítást, és a médialejátszón keressük meg az NFS szervert, melyet automatikusan megtalál a megosztott mappákkal együtt.
Synology NAS esetén a következő elérése lesz a fent beállított mappának (kötettől függően): /volume1/music"
Itt arra az NFS szerverre gondolsz, ami alapból a Dune menüjében van? Mert az nekem fizetős. Másik NFS mappát viszont nem talál, pedig minden végigcsináltam két megosztott mappával is úgy, ahogy leírtad. -
Downsampling
senior tag
válasz
Szia!
Köszönöm szépen! Anno láttam ezt a bejegyzésed a Dune-topikban. De nekem egy régebbi modell van, a HD Max. Ez még nem a droidos korszak. De szerinted így is működik? -
Magnat
veterán
válasz
Csabroncka #66919 üzenetére
Nálam 900 fölött hoz a szolgáltatói eszköz, az a te bajod ha hagyod magad megvezetni, érdekes módon volt aki tett ellene, meg is lett az eredménye: [link]
-
Magnat
veterán
válasz
Csabroncka #66861 üzenetére
Gigás nethez jár a gigás router a szolgáltatótól, cat 5e már tudja a gigát.
Hdd-t miért kell elfelejteni, gigabitet kb bármelyik kiszolgája torrenten, ha a vas egyébként tudja.
Egyedül nasból kell erősebb, egyébként annyira egyet értek, h én még Transmissionről sem váltottam DS-re, pedig most nálam amiatt lassabb a download, de nem igazán érdekel. -
Laposelemer
tag
válasz
- mert megteheti
- mert jól érzi magát tőle
- e-penis enlargement
- azért kereste a pénzt, hogy kiélvezze és ne kuporgassa élete végéig
- csak 15 perc legyen, ne 30
-stbDs920+, mert megtehetem ... és a többi sorban
-
Zsadi
őstag
válasz
Ezzel pont így vagyok én is.
A régi kis DS215j is egy régi belépő, de amire kell bőven elég nekem.
Pedig csábítóak az újak a paramétereik miatt, de egyelőre a felhasználási szokasaimnak ez is megfelel. -
Hawk74
csendes tag
válasz
Csabroncka #66219 üzenetére
A kapcsolat szerintem továbbra is a Quickconnecten keresztül épül fel, értelmezésem szerint a Quickconnecten belüli továbbító szolgáltatás kerül kikapcsolásra, a port nyitás meg szerintem egyébként is megtörténne, csak nem manuálisan. De lehet, hogy tévedek, annyira nem vagyok képbe.
VPN-en keresztül hogyan lehetne ugyanezt?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Csabroncka #64347 üzenetére
A szívatás azért megvan, mivel új applikációként települ ezért minden mailplus felhasználóhoz engedélyezni kell a hozzáférést külön, de van végre kontakt megosztás ez nagy + benne.
-
válasz
Csabroncka #64195 üzenetére
Igen csak nem volt bekapcsolva az usb elosztó, nem figyeltem, így már minden rendben
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Csabroncka #64190 üzenetére
Köszi!
Ez alap. Minden este lefut egy biztonsági mentés külső lemezekre, plusz van offline mentésem is, csak egy kicsit sűrűbben kellene frissítenem.
Akkor lehet, hogy valamikor nekiugrok. Kinézek egy napot, amikor a legkevésbé fájna a NAS hiánya a sok kollégának. Bár most már egyre többen vannak home office-ban, és ott életmentő egy ilyen jól működő hálózati adattár.
-
válasz
Csabroncka #64170 üzenetére
-
Tachion86
tag
válasz
Csabroncka #64170 üzenetére
Mondjuk arra hogy belépjek a DSM felületére. A legelső NAS-om egy j-s típus volt, több mint egy perc volt mire betöltött a DSM webfelülete. Vittem is vissza a boltba és elálltam a vásárlástól. Mondom akkor nem érdekel az ára, megveszem az elérhető legerősebb Synology NAS-t, ez akkor az DS718+ volt. Na ez már elég gyors! De a kis DS118 is egész használható amúgy. A j viszont katasztrófa volt.
-
zsamiatt
őstag
válasz
Csabroncka #63937 üzenetére
Ez azért nem egészen így van. Ráadásul megfelelő VPN tunnellel elég jó lesz a kommunikációs titkositás is. Van ahol biztosítás is elő írja a másik telephelyre mentést.
-
tjsz
senior tag
válasz
Csabroncka #63937 üzenetére
Igen, csak ha az adott telephelyet valami éri (pl. villám, csőtörés), akkor nem volt értelme a mentésnek... Ezért kell az "offsite" mentés.
-
tjsz
senior tag
válasz
Csabroncka #63935 üzenetére
Ezek szerint a HyperBackup féle kommunikáció 2 Synology NAS között nem titkosított?
És ha eleve le lenne korlátozva, hogy milyen IP címről jöhet a HyperBackup?
-
ratkaics
senior tag
válasz
Csabroncka #63846 üzenetére
Én nem a képek hozzáférést szeretném korlátozni, hanem azt szeretném, hogy a többi kép ne is legyen indexelve.
-
Rick4
félisten
válasz
Csabroncka #63653 üzenetére
Nyilván ennek is oka volt, mindenki tudásszintjében rejlik a dolog megértése...
December, 2013. To help protect users, the company is blocking access via DDNS and QuickConnect to all insecure NAS devices
-
Rick4
félisten
válasz
Csabroncka #63653 üzenetére
Azt kellene nyilatkozatból, aki ezekhez az adatokhoz hozzáfért. A synology.me mellett vannak betegeket adatok, amik valahol tárolva vannak, gondolom valami szerverről nyerték ki adatokat, utána próbálkoztak, nyilván elég sikeresen, ha annyi syno nas lett lezárva, hogy cikk is lett belőle. Mégis mi alapján jutottak el ide -oda szerinted?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Csabroncka #63308 üzenetére
ez sem segít
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Csabroncka #63230 üzenetére
Az sajnálatos hír
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Csabroncka #63188 üzenetére
Köszönöm!
Lehet beállítom lokálisra, úgy, hogy nem engedem ki netre.
Ehhez kell a photo station, igaz?
-
BullZeye
veterán
válasz
Csabroncka #63191 üzenetére
nevem.synology.me az fix cím, és elég egyértelműen elárulja, hogy Synology van az IP mögött.
Onnan pont 1 lépés a pontos típus, és hogy milyen sebezhetőség lehet aktív
Főleg ha esetleg valaki, (ahogy én sem) engedi az auto updatet az esetleges kimaradások és hibák végett, és néha elfeledkezik róla hónapokra. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Csabroncka #63162 üzenetére
A cél a mentés lenne. Eddig Onedrive+Syno volt, mert droid alatt lehetett törölni a szinkronizált képeket. De ez iOS alatt nem megy. Így ez a metódus bukott, ergo a telós képeket szeretném szinkronizálni, hogy meglegyen. De lehet, hogy akkor marad simán az icloud, és akkor kész. Oda belépve is el lehet érni mindent ami kell, Ha majd esetleg megtelik, akkor csinálok egy lokális mentést a képekről a nas-ra.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Csabroncka #63162 üzenetére
Most megnéztem egy dologra oda kell figyelni a szifonnál, a programnak meg kell nyitva lenni (nem kell, hogy a képernyőn legyen), az iCloud-nál ilyen nincsen.
-
windlord
őstag
válasz
Csabroncka #63062 üzenetére
ddns -sel nyomom az osszes kliensd (drive, file station, tm). Tehat a kulso ip tuti jo. Portforward tuti jo, mert upnp es jonak is mondja.
443, 80 portokat hasznalja?
-
bencus3
tag
válasz
Csabroncka #62819 üzenetére
Köszi, de amit te írtál az a táblázat alapján 4 pines és amit korábban kaptam típust FLX az 3 pines csatija van. Annak van jelentősége?
-
arn
félisten
válasz
Csabroncka #62812 üzenetére
Nalam egy het alatt sem volt tobb, mint 10gb. Ha kikapcsolom az seq io skipet, akkor kezdi feltolteni.
De mar megrendeltem egy 2tb ssdt, ez meg megy vissza.
-
djzolee91
tag
válasz
Csabroncka #62183 üzenetére
Igen, ezeket tudom, viszont olyanra gondoltam a kérdésemben, mint amit a Synology Office-ban lehet csinálni az ott létrehozott saját Synology fájlformátumú dokumentumokkal (sajnos csak azokkal), mégpedig a nas online felületén keresztül meg lehet nyitni és szerkeszteni is azokat, mint ahogy pl. a Google fiókban a böngészőben az irodai dokumentumokat.
Így valami olyan megoldást keresek, amivel a dsm-be bejelentkezve a nas weboldalán a böngészőn keresztül lehet az adott felhasználóval megosztott irodai (és esetleg multimédiás) fájlokat megtekinteni.
-
arn
félisten
válasz
Csabroncka #61359 üzenetére
Ok, akkor kezdem erteni hogy mukodik az egesz. Van a gyakran hasznalt adatoknak egy keszenleti ssd, meg egy atirasi ssd (igy szokott a legtobb cachevezerlo mukodni), amire atmenetileg kerulnek a fileok. Kicsit hulye leegyszerusites a read es write cache megnevezes, mert a write cacherol is szolgal ki fileokat.
Ezzel tobb problema is van:
* a gyakori fileok cacheltek, meg azok, amiket utolag irtal ki. Ami a ketto kozott van az ugyanolyan sebesseggel fog jonni.
* a ket ssdnek alig 500mb/s savszelesseg adott, pedig valoszinueg az atirasi cachenel, mikozben masolsz ra, a hatterben egy folyamat menti ki vinyora. Kozben ha hasznalod a gyakran hasznalt fileokra a masikat az mar kapasbol egy harmadik folyamat - mindezt alig ket nas fele iranyulo keresnel. Gyakorlatilag hamarabb szukebbe valhat az alaplapi savszel, mint a vinyok savszelessege, pedig az ssdben a poen epp a tobb user gordulekenyebb kiszolgalasa lenne a cel. Igy mar ertheto miert egeszen apro fileoknal mukodik csak.
* az atirasi cachenel, ha az a strategia, hogy mindig benn tartja pl az utolso 128gbot (egy ekkora meretu ssdnel), es ezen dobalja ki a regebbi dolgokat - igy jol hasznalhato ideiglenes irasokra, viszont egy x terabytos masolasoknal hamar meg fogja magat adni az ssd.
* ha nem igy mukodik, csak az adott folyamatot cacheli, akkor viszont sok esetben kihasznalatlan lehet az ssd cachea “write” cache igy inkabb csak a benchmarkolasra jo, ideiglenesen letrehozott fileokra, vagy ha vki ugy hasznalja, hogy a felmasolas utan azonnal dolgozni kezd a fileokkal, ha felreteszi, maris buko. Az “read” cache meg gyakran elert aprobb fileoknal erdekes, vagy ha sokan olvassak ugyanazt a filet. Ez abszolut nem passzol az en felhasznalasomhoz
koszi az infokat
Akkor azt hiszem mar csak egy nagyobb ssd kotet es egy ups kell nekem.
-
arn
félisten
válasz
Csabroncka #61331 üzenetére
Ok, koszi... ez az ssd duplazas uj volt. Ha a vinyo savszelt szukosnek erzed, akkor gyanitom nem gb halozaton csatlakozol.
-
arn
félisten
válasz
Csabroncka #61326 üzenetére
tehat ket ssd kell az iras/olvasashoz minimum? Gondolom akkor minden kotet gyorsithato ezzel a kettovel.
ebben az esetben asszem jobb, ha egy Sata ssdt rakok a fiokba, es a teljesitmenyigenyesebb koteteket rakom erre, foleg, hogy a savszel elegge ki van herelve a 7/9es szeriaban az m2 ssdknel.
-
thornadoj
aktív tag
válasz
Csabroncka #60875 üzenetére
Köszi, de idő közben letöröltem! azt be tudom állítani, h melyik mappákat figyelje?
-
scream
veterán
válasz
Csabroncka #60627 üzenetére
SSD-vel való felgyorsítás alatt SSD Cache-re gondolsz vagy a HDD-t SSD-re váltani?
-
dkess
őstag
válasz
Csabroncka #60204 üzenetére
DLNA nem zabálja fel a gigabit -es hálózatot (illetve, ha megtenné, akkor az SMB -n is felzabálná). A CPU/RAM -ból is nagyjából pont ugyanannyit eszik, mint ha SMB -n játszanál le filmet.
Ami kicsit speciálisabb témakör - az a transzkódolás. Ebből is van a HW (ami nem eszi meg a CPU -t) meg a SW transcode. Utóbbi eszi a CPU -t rendesen, de ugye mind a HW - mind az SW transzkódolásnak az alternatívája pl. SMB -n keresztül, hogy nem tudod lejátszani az adott filmet.
@blakey,
Amennyiben nincs más formátumra/kisebb bitrate -re vagy kisebb felbontásra transzkódolás akkor miért lenne rosszabb a minőség DLNA -n, mint pl. SMB -n? Mondjuk egy sima direct play esetén?
@Magnat,
Csak egy gyors kérdés - nem kerültek át időközben (akár régebben) az indexelendő filmek másik kötetre (pl. Volume2 -re)?
@Kicsimix,
A 140mb/s átviteli sebesség nem egy ördögtől való dolog - még gigabit -es (1000 mb/s) LAN -on sem ...
-
Kicsimix
őstag
válasz
Csabroncka #60204 üzenetére
Igen így van ahogy írod, de a VS elboldogul a feladattal hidd el : ) Ilyen téren az a top.
Tegyetek fel egy 4k-s filmet és nézzétek meg : ) -
fulton
addikt
válasz
Csabroncka #59204 üzenetére
Köszönöm, de sajna én ott nem látok semmi rá utaló linket.
Pedig az egyik könyvtár még él, amit megosztottam, mármint szeretnénk használni, de azt sem látom, mint megosztás. Elsőre ott keresem én is, de semmi.A megosztás a következő képpe ment egyébként:
Audio Station-on belül: bal oldalt "album szerint" és itt a korábban létrehozott könyvtárban lévő zenéket egyben kijleölve "nyilvános megosztás2, itt a lépéseket végig vittem megkaptam a linket és kész. DE EZ nem került bele a file stationnál a megosztások kezelőjébe.. -
fjanni
tag
válasz
Csabroncka #59056 üzenetére
Nas--ról pc-re kábelen másoláskor 44-67 MB/s közötti folyamatosan változó a sebesség. Wifin 10 MB/s. A speedtest.net kábelen 400/22, wifin 79/20 Mbps. A wifi 5gHz-en megy és a hálózati kapcsolatoknál wifin 433 Mbps-t ír.
Látszik hogy a fàjlátviteli sebesség lassú, mi lehet a gond?
Nas-on a lan led folyton villog. -
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #59023 üzenetére
Tipp/ek. :
relay és nem relé
A "levélkézbesítés nyomon követés" -e a bejövő/ vagy kimenő levelek ellenőrzésére szolgál valójában. (User tudja nézni, hogy gipsz jakab fontos partnere miért nem tudott neki levelet írni, vagy tőle miért nem megy el a levél)
A hiba egy vagy akár több angol hibaüzenet fordítása ami főleg ha többé nem biztos, hogy pontos.
De a lényeg, hogy valamilyen ellenőrzésen elbukott a levél ezért ha nem jelezte senki felétek, hogy nem tudott nektek levelet küldeni vagy állítja, hogy küldött de ti nem kaptátok meg vagy amit küldtetek nem ment el, akkor nincs probléma ha a tippem helyes. -
törölt tag
válasz
Csabroncka #56176 üzenetére
Rossz lejátszóprogramot használsz...
Pont hogy a Plexhez képest semmi erőforrást nem használ a transzkódoláshoz! Én DS918+-on 12GB rammal használom (ami nem számít gyenge vasnak) és a Plex megfekszik ha 4K-s filmet akarok mobilon lejátszani 1080p-ben, de a video stationnál semmi.... simán tolja. Annyi, hogy DTS hangot nem visz, de az license problémák miatt van.MX Playernél az is számít mit választasz ki, HW, HW+ vagy szoftveres dekódolást. Nálam a HW+ anyerő... A felirat nálam sem megy, de nekem nincs is rá szükségem (ettől még mennie kellene). Más programmal nem próbáltam...
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #56173 üzenetére
Hát nem tudom... Nálam sima ügy volt elsőre!
DDNS, UN, PW és kész. Utána ami fontos, hogy mivel játszod le a videót! MX Player javasolt megfelelő codec-el! (Androidon) Ennyi.
-
Statikus
senior tag
válasz
Csabroncka #56092 üzenetére
Szerintem pont ezt írtam én is, más szavakkal:
"Amikor a mountolt meghajtók között másolok, helyezek át fileokat, értelem szerűen először lejön a NAS-ról a PC-re, majd vissza megy a NAS-ra oda, ahova kell.
Arra keresnék megoldást, hogy a NAS-on belüli fileműveleteket "házon belül" oldja meg a NAS, tehát a Commander, vagy a Filekezelő adjon egy utasítást a NAS-nak, hogy másolt, helyezd át stb..." -
Syl
nagyúr
válasz
Csabroncka #56044 üzenetére
Nem a számítógépen akarok parancsikont készíteni, hanem a NAS-on. Vagyis hogy a NAS, mivel Linux alapú, az "egyes" kötet egyik mappájába linkeli (
ln -s ...
) a "kettes" kötet egészét. Így számítógépről, mobilról stb. én csak egy kötetet kezelnék, az "egyes"-t, amiben meglenne a teljes "kettes" is.
Volt is erről itt nagy vonalakban szó pár hete, csak nem találom. -
törölt tag
válasz
Csabroncka #56020 üzenetére
"(mivel SHR, ezért jól gondoltam, hogy lemez kicserélgetéssel menni fog az átmigrálás? mostani kötet 2T kisebb)"
Jól, csak figyelj mert a második HDD helyreállítása után nem bztos hogy magától megnöveli a kötetet a max 2TB-ra, lehet kézzel kell. (két kattintás kb.) Pont a napokban volt egy kolléga akinek közösen jöttünk rá erre...
"Élettartam szempontjából annyi érdekel, hogy 4-5 évet bírjon, gond-e a sok apró fájl
"
Elvileg a TBW (total bytes written) számít az SSD-nél.... szóval nem gond.
-
curmpli
tag
válasz
Csabroncka #55912 üzenetére
Igen. A Mede8er lejátszón OK minden a Zidoon továbbra sem lehet az almappákba menni/látni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Csabroncka #55687 üzenetére
Ebben igazad van....
Bocsánat de magamból indulok ki és én általában filmekben és ezáltal 10-15-20 GB vagy nagyobb méretű anyagokban gondolkodom.
Mert ott tényleg ez a határ kb.Kis fájloknál jóval lassabb a másolás/mozgatás sebessége.
-
Elemental
addikt
válasz
Csabroncka #55526 üzenetére
Így nyugodtan alszom
"a családi fényképeket és videókat fel nem raknám lemezvédelem nélkül!"
Csak azt akartam közölni, hogy van védelmem. A raid otthoni környezetben nekem továbbra is pazarlás. A filmeket meg zenéket minek tartsam biztonságban?
-
Elemental
addikt
válasz
Csabroncka #55518 üzenetére
Nekem négy külön vinyón vannak a pótolhatatlan adatok. Plusz be van állítva biztonsági mentés heti háromszor a nason belül két külön kötetre.
Tehát megvan a nason három külön vinyón, plusz a nason kívül három külön vinyón. Nekem ezért is jobb a külön kötet, mert csak a fontos adatokról csinálok biztonsági mentést több kötetre, és nem egy egész lemez "veszik el". Mint pl a raid5-nél 4-ből 1 az a védelem.
Így összeszámolva 6 külön hdd-n vannak a pótolhatatlan adatok. -
Bozso68
őstag
válasz
Csabroncka #55518 üzenetére
Én is csak a filmeket rakom a 10TB HDD-re (ez lett alap) . A lemezvédelem nálam a másik NAS-on lesz. Így eszközmeghibásodás ellen is védve lesz. Mindegyik WD RED.
-
ssgt1981
senior tag
válasz
Csabroncka #53487 üzenetére
Igen, a router is újra indítottam
-
Ismerosok
csendes tag
válasz
Csabroncka #53445 üzenetére
SZIA!
Létrehoztam egy másik felhasználót, be tudok lépni vele ( DSM-->photo station) , látom a képeket.
Lange04:
Eltávolítottam az androidos DS photo alkalmazást, majd reinstall,.... nem enged be "bejelentkezés ismeretlen hiba"
Az admin jogú felhasználóval meg nincsenek képek, "guest" nek látja a DS photo.
DSM-ből , photo stationt megnyitva látszanak a képek......már a DS photora is tettem jelszót.
Nem kell engedélyezni valahol még vmit a külső bejelentkezéshez ? ( akár külső app stb ) -
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #53117 üzenetére
Bőven jó ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #53115 üzenetére
Én openVPN -t Synologyn :
AES-256-CBC + SHA512
Kliensekbe:
+ ba
tls-client
script-security 2
reneg-sec 0
auth SHA512
auth-user-pass
remote-cert-tls server
cipher AES-256-CBC
auth-nocacheAmúgy meg ahol nincs akkora para nem is openVPN van használva hanem ipsec.
Ha meg komolyabb akkor nem Synology a szerver
-
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #53002 üzenetére
Na jó de cseréld egy kicsit 256 MB -ra és utána érezni fogod a 8 GB előnyét amikor vissza rakod az tuti
A levelezéshez a .Maildir -ekből szedi össze elsősorban fájlosan a leveleket míg a Drive/CSS jelentősen komolyabb adatbázissal is dolgozik.
Nem is csodálkozom, hogy érezhető a javulás.De tesztből nemrég raktam olvasás gyorsításnak ssd -t egy olyan NAS-ba amin az a kötet amire az alkalmazások vannak telepítve + konténerek de nincs használva semmi másra. Kíváncsiság, hogy van e értelme otthoni felhasználásnál ennek. Igazából érezhető jelentős gyorsulás nincs semmiben
Majd berakom a képet az SSD chace felhasználásról 1-2 hónap után.
Ez ~20 nap utáni : -
hl225
tag
válasz
Csabroncka #50704 üzenetére
Működik ddns névszerverről is.
-
WaterWave
veterán
válasz
Csabroncka #47862 üzenetére
Nekem is ez a leírás segített
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- PlayStation 1 / 2
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest