- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magisk
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
TomPack #91751 üzenetére
A Download Station erősebb NAS-on sem nagyon megy 40...60Mbyte/s letöltési sebesség fölé. Mivel csak 1 processzor magot használ, így a proci egymagra jutó teljesítménye is korlátoz.
A Qbittorrent valamivel jobban ki tudja használni az erőforrásokat, de esetedben a hardver attól még korlátozni fog. Azért egy próbát esetleg megérhet.
Nekem a NAS-on (intel) a DS 40...50Mbyte/s letöltési sebességet tud , a Qbit viszont ki tudja használni a gigabites sebességet. -
Patice
Topikgazda
válasz
TomPack #91629 üzenetére
Nem a NAS-ban kell a portokat továbbítani, hanem a routerben.
A NAS-on inkább a tűzfalat használd védelemre.
Egyébként a routerekben biztonsági szempontból érdemes az UPnP-t letiltani és manuálisan továbbítani csak annyi portot amennyi szükséges.
Vagy lehet VPN-t is használni, ha valaki nem akar portokkal szórakozni.
A NAS-nak adj fix IP-t. Ezt meg tudod tenni a routerben, vagy a NAS-on is.
Utóbbi előnye, hogy DHCP szerver kiesés esetén is elérhető marad a NAS. -
Borisz76
nagyúr
válasz
TomPack #84016 üzenetére
Egy rövid keresés után van itt több leírás is.
[link1] [link2] [link3]Én ugyan nem használtam még sosem a PLEX-et mert annó a [https://kodi.tv/] oldaláról a KODI-t leszedtem és [ezt elolvasva] elkezdtem beállítani.
De a funkcióját tekintve kb ugyanaz.
Akár te is kipróbálhatod.
Van KODI fórum is :
[Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)] -
Csixi
csendes tag
válasz
TomPack #84008 üzenetére
Valamikor régen csináltam, az ügynökökkel kellett operálni, de most fogalmam nincs milyen beállításokat alkalmaztam... nemrégen valaki írt róla úgy emlékszem...
#84011blakey igazad van én is onnan néztem ki, sajna most nem tudom megnézni éppen újra rakom a NAS-t, még 2x8 TB új HDD ment bele, éppen bővít már 2 napja és még sok van hátra... -
blakey
titán
válasz
TomPack #84008 üzenetére
Komolyan és minden bántás nélkül kérdezem, elolvassátok a Plex hivatalos telepítési útmutatóját? Minden pontosan le van írva, képekkel illusztrálva. Természetesen van magyar borító és leírás is, csak a Plex oldalát kéne figyelmesen átolvasni.
#84010 zjuhasz
Pedig a leírásban amit linkeltem, képekkel kiegészítve, egyértelmű, hogy mit és hol kell keresned, figyelmetlenek vagytok. -
IRO21
senior tag
válasz
TomPack #83932 üzenetére
A Video Station szerintem nem tud ilyet.
Emby-ben van mixed content média mappa, de nagyon sokan panaszkodtak rá, hogy nem mindent ismert fel jól.
Én nem próbáltam.Amúgy szerintem legtöbben nem a letöltési mappát adják meg a Media szerverekben, hanem különálló filmek/sorozatok mappákat, ahova át van linkelve a megfelelő tartalom.
Sonarr/Radarr ezt önállóan is megcsinálja, nem kell vele foglalkozni. Ha Btrfs-en instant copy-t használsz, akkor meg akár Te is másolhatsz így mondjuk File Station-ben, nem foglal dupla helyet.
Ha külön kötetre töltesz, mint ahol a média tartalom van, akkor meg már úgyis megoldottad a szortírozást valahogy.
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
TomPack #83894 üzenetére
én is kezdő vagyok
A terv az, hogy amelyik torrent tetszik, azt csak egy kattintással letöltöm (ahogy a PC-s torrentezésnél szoktam) és semmi mást nem kell csinálnom. A DS meg sincs nyitva, nem molyolok közben a NAS-on. A te megoldásoddal be kéne lépnem böngészőben a DSM-be, kitallózni a DS-ben a torrent állományok mappáját és odaejteni. -
IRO21
senior tag
válasz
TomPack #83866 üzenetére
Írtad, ezért tippeltem azt, hogy a QC átirányít a WAN címedre, és ez kerül a könyvjelzőbe.
Ez szolgáltatótól függően maximum egy héten blül megváltozik, és utána már nem fog működni a könyvjelző.Ha a LAN címet mentette el, akkor nem ez volt a baj.
Mondjuk elvileg LAN-on a LAN címre kellene átirányítania, a WAN-hoz meg kell a port forward vagy UPNP.
Szóval csak egy tipp volt, hogy induljunk el valamerre, de simán előidézhető a fent vázolt állapot. -
IRO21
senior tag
válasz
TomPack #83493 üzenetére
Akkor szerintem kb. ezek a lehetőségeid:
- Felteszel egy olyan klienst, ami ezt tudja. Pl. Transmission, ott a Remote GUI-ban is láthatod a statisztikát.
- Időzítve futtatsz egy scriptet, ami minden reggel kávéidőben elküldi az adatokat emailben a kívánt formátumban. (esetleg email helyett használhatsz valamilyen notification servicet is)
- Írsz egy PHP scriptet, ami mondjuk egy weboldalt megnyitva kiírja az aktuális statisztikát.
- Nyitsz egy feature request-et a Synology-nál, és megvárod, hátha beépítik a DS-be.
- Lemondasz az igényedről 🙂Lehet, hogy van más, jobb megoldás is, de most nem ugrik be.
-
IRO21
senior tag
válasz
TomPack #83491 üzenetére
File Station-ben csak a megosztott mappák látszanak, jogos, hogy ami azon kívül van azt nem látod.
Ezt csak parancssorból tudod elérni, miután bejelentkeztél telneten/SSH-n valami terminál programból. (Vezérlőpulton engedélyezni kell valamelyiket a Terminál és SNMP lapon)Ha még sosem csináltál ilyet, akkor talán egyszerűbb, ha létrehozol a Feladatidőzítőben egy felhasználói scriptet, amit root-ként futtatsz, így az hozzáfér ahhoz is, amihez Te nem.
Nem kell beütemezni, sőt engedélyezni sem, elég ha egyszer kézzel lefuttatod.Ha be van állítva az email küldés a NAS-odon akkor lehet ez a parancs:
cat /volume1/@appconf/DownloadStation/download/stats.json
Bepipálod, hogy küldje el a futtatási adatokat emailben. Ekkor kapsz egy emailt a fájl tartalmával.Ha nincs beállítva email küldés, akkor mondjuk ilyesmi:
cp /volume1/@appconf/DownloadStation/download/stats.json /volume1/megosztott_mappa/stats.json
Ez átmásolja a fájlt egy megosztott mappába, amit utána már sima fájlkezelővel is elérsz.A parancsokban a volume1 az első kötetre vonatkozik. Nálam oda van telepítve a Download Station, és ott van a megosztott mappa is, amivel próbáltam.
Ha nálad vagy a csomag, vagy a mappa másik köteten van, akkor cseréld le a parancsban a hozzá tartozó volume1-et a megfelelő kötetre. (második kötet volume2, harmadik kötet volume3... stb). -
IRO21
senior tag
válasz
TomPack #83488 üzenetére
Én egy ilyen fájlban találtam némi adatot:
/volume1/@appconf/DownloadStation/download/stats.json
A formátuma ugyanaz, mint a transmission statisztikáé (le-feltöltött byteok, fájlok száma, aktív idő, session szám).
Ez alapján gyanús, hogy a built-in transmission hozza létre, és csak a torrenteket számolja bele, FTP/HTTP/NZB letöltéseket nem.
Úgy tűnik nem is frissül azonnal, mert nekem ma reggeli a dátuma, hiába adtam hozzá letöltést azóta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest