- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Magisk
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Bozso68 #56245 üzenetére
Na, az elején nálam is megugrik ~5-10 másodpercig a feltöltés 2-3MB/s-ra (a kép bal oldalán a kék vonalban a csúcs) majd visszaesik 170-300 KB/s-ra mind a NASon mind a telón és tartja is végig. Kb 10 percig teszteltem...
A jelek szerint amíg a mobilnet DOWN ÉS NAS UP sávszélessége is elég addig a DS File-on keresztül ugyanúgy lehet lejátszani mint DS Videoval. De ha nem akkor már muszáj a DS Videot használni az alacsonyabb felbontásra transzkódolás miatt... cserébe szinte semmi erőforrást nem igényel (legalábbis nálam).
-
törölt tag
válasz
Bozso68 #56236 üzenetére
"a kb 2000 film miatt így szoktam meg, így szeretem, így akarom továbbra is"
Értelek, de a DS File nem streamelésre lett kitalálva akkor sem ha "te akkor is így akarod".
A kedvedért letöltök egy SD filmet és megnézem nálam mit mutat majd. (már lehet vagy 10 éve hogy utoljára töltöttem le SD-t)DS mediával az 1080p filmek is mennek 720p-re átkódolással mobilnetről azt már megnéztem (natívban nem, gondolom a mobilnet sávszél miatt) , de wifivel távolról is megy a natív 1080p lejátszás is, sőt a 4K 1080p-re átkódolva is.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Bozso68 #56236 üzenetére
Ez nem NAS probléma. Hálózatos topikba való.
Otthon csak a LAN-t használod (gyanítom 1 Gbps, wifi-n valószínüleg kevesebb). Amikor mobilneten keresztül filmezel, akkor a net előfizetésedet. Az UPC feltöltés érvényesül ilyenkor, ami elég szűkös. SD filmhez amúgy elég lenne, de - valszeg - más forgalom is terheli ilyenkor az UP linket (pl. seed). -
Peathee
senior tag
-
Csabroncka
addikt
válasz
Bozso68 #38970 üzenetére
Igazából ebben a felállásban otthonra részben fölösleges.
Azt tudod megcsinálni, hogy pl az egyik címen tolod a torrentet ezerrel, a másik kártyán pedig médialejátszókat csatlakoztatsz rá, így elősztod a hálózati terhelést.
Nem arra való, hogy maga a külső net gyorsabb legyen.
példa: Nálunk a cégnél minden emelet külön címen kapcsolódik a szerverhez, a negyedik kártyát pedig kifejezetten a levelezésre tartjuk fent, így az erőforrások szét vannak osztva.
Bozso: a torrented szerintem az alapértelmezett 1-es kártyát fogja használni, vagy ezt is megválaszthatod. A médiaeszközökkel pedig a másik káryát címezd meg
luigi106: több módon kivitelezheted, de legegyszerűbb és gyorsabb DSM-en keresztül. Az egyik NAS megosztott mappáját felcsatolod a másikra és nemes egyszerűséggel átmásolod a fájlokat.
File station / eszközök / távoli mappa telepítése -
Bozso68
őstag
válasz
Bozso68 #38893 üzenetére
Behalok, az IPv4 ablak tartalma úgy jött vissza, hogy egy külföldi fórumban leírtak alapján a böngésző nagyítását változtattam.
Leírtam a megoldást, hátha más is találkozik ezzel a problémával. -
dkess
őstag
válasz
Bozso68 #38628 üzenetére
Nem, a router-switch link sávszél minimum a fele mindig meglenne a lenti TV -knek. A fenti íróasztal és a PS4/NAS1 hiába terhelné max- ra az internetet az is együttesen max 500 Mb/s lenne és az is csak lefele irányba (azaz a fenti switch felé). A lenti TV -k meg a másik irányba terhelnének és az UPC max felfele iránya sem harapna sokat (max 22 Mb/s - ez semmi) mondjuk a fenti íróasztal irányából sem. Ez bőven sok a TV-knek (azokon 100 Mb/s csatolók vannak és azt se használják ki) ...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Bozso68 #38628 üzenetére
Elfogyhat extrém helyzetben :
Mind a 3 tv-n 4K-s filmet nézel , a PS frissít , a 2 nas között másolsz.
Mindezt egyszerre.....Ebben a példában a PS annyira nem zavar be mert az a routertől kapja a cuccot.
Viszont a 3 tv-t kiszolgálni és a másik nasra másolni...ott szűk lehet a Gigabites keresztmetszet.Ha csak másolsz nasról nasra , akkor az magában képes elfoglalni a teljes sávszéllt.
Gigabites hálózaton az elméleti max 125 MB/s.
A gyakorlatban kb 100-110 MB/s jön össze.
És akkor még nem mennek a tv-n a filmek.
Ha elindítasz egy filmet, akkor valahonnét sávszélességet kell elvennie a rendszernek:
Csökkenni fog a nas-nas másolás sebessége. -
dkess
őstag
válasz
Bozso68 #38618 üzenetére
Amennyiben minden a switch után van és nincs semmi a router-en akkor nem korlátozó tényező semmilyen relációban.
Sőt amennyiben a routerre lennének kötve akkor kellene a switch-en levő NAS-t használóknak osztozniuk a switch-en levő internet használókkal osztozkodni a 1 Gbit -es linken a router és switch között.
-
-
törölt tag
válasz
Bozso68 #36951 üzenetére
Ok, attól, hogy még nem találkoztam ezzel a megoldással, még lehet ilyen. Sőt, ahogy olvasom, még jól is jártál a kedvezményes vinyókkal. Ez még rokonszenves is
Amúgy ha feltesz egy DSM-et a cég, és a hálózatot a DHCP-re bízza, nem sok mindent tud elrontani. Valóban csak a jelszó az, ami ilyenkor kritikus lehet.
A DS718+ pedig kitűnő választás. Memóriában, és bővítőegységgel merevlemezben is nagyon jól bővíthető. Ugyanaz a J3455 van benne, mint nekem a 918+ NAS-ban, és 16GB-ra cseréltem a RAM-ot - stabilan megy hónapok óta. Szóval szépen lehet alakítgatni, évekig nem lehet kinőni - szerintem. -
törölt tag
válasz
Bozso68 #36927 üzenetére
"Az SSDP hirdetési intervalluma 920mp volt, azt visszavettem 60-ra, mint a másik NAS-on."
Itt megint valami félreértés van. Az SSDP az DLNA fogalom (Médiaszerver). Az nem megy ki az internetre, mert lokális hálózati protokoll. A Synology szolgáltatásai/alkalmazásai közül csak a Video Station (DS Video app) képes távoli video lejátszásra. (Az meg HTTP ill. HTTPS protokoll.)
-
I'am Dony
őstag
-
IT user
tag
válasz
Bozso68 #36860 üzenetére
Igen, mert én már csináltam "Self-signed certificate"-et. Csinálj te is és próbáld úgy.
Tegyek fel screenshot-okat, hogy hogyan kell?Szerk.: A régi NAS-on valószínűleg már megcsináltad, mert ott ugyan ilyen hibaüzenetet kapsz, mint én és tovább tudsz lépni.
Szerk2.: Tegyél be 2 screenshot-ot a két NAS certificate állapotáról (Control panel -> Security -> Certificate).
-
IT user
tag
-
törölt tag
válasz
Bozso68 #36801 üzenetére
Már honnan és milyen figyelmeztetés?
... mert a címsor mindig jelezni fogja a tanúsítványhibát. Hiszen nincs vagy érvénytelen a tanúsítvány, így nem tehet úgy mintha nem az lenne a helyzet, de nem állít meg egy hibakezelő résszel/oldallal, hanem rögtön megjeleníti a kívánt belépési oldalt.
-
törölt tag
válasz
Bozso68 #36794 üzenetére
Azért kapod ezt az üzenetet, mert a NAS LAN IP címére nincs ill. nem is lehet tanúsítványod.
Lehetőségeid:
1. Lokálisan nem HTTPS protokollal lépsz be, hanem HTTP protokollal.
2. Marad a HTTPS protokoll, de DDNS cím kell és arra Let's Encrypt tanúsítványt kell kérni. (Belső hálón a DDNS-el való eléréshez NAT-loopback funkcióval kell rendelkeznie a routernek.)
3. Nem foglalkozol a biztonsági üzenettel és:
"Amúgy a nem biztonságos üzenet esetén is beléphetsz csak rá kell kattintani a lapon a Speciális szövegű linkre, majd a Tovább a nem biztonságos helyre szövegű linkre." -
törölt tag
válasz
Bozso68 #36792 üzenetére
A Chrome böngésző címsorába a NAS lokális LAN IP-jét írod vagy a DDNS címet?
Amúgy a két NAS egyszerre üzemel?
Amúgy a nem biztonságos üzenet esetén is beléphetsz csak rá kell kattintani a lapon a Speciális szövegű linkre, majd a Tovább a nem biztonságos helyre szövegű linkre.
-
törölt tag
válasz
Bozso68 #35318 üzenetére
Amennyiben a routernek nincs NAT-loopback funkciója automatikusan/dinamikusan nem éred el a NAS-t belülről a külső IP címet regisztráló DDNS-el.
Statikusan próbálkozhatsz. Keresd meg az op.rendszeredben a hosts filet és írd bele az aktuális külső IP címedet a NAS belső IP címét és a DDNS címedet, de mivel ez nem dinamikus neked kell majd karbantartanod.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Bozso68 #35318 üzenetére
Ha régi a router, érdemes cserélni. Főleg ha a ddns címeddel szeretnéd benntről használni, aminek egy nagy előnye, hogy https kérés esetén a let's encrypt tanusítvány is a ddns címedhez adja a tanusítványt, belső hálós címnél meg ugye nyavalyog, így nem kell több elérést beállítani mondjuk androidos fájlkezelőben.
-
Madwe
nagyúr
-
gyugyo79
addikt
válasz
Bozso68 #34078 üzenetére
Hardveresen rendben van, de :
Migráció után az összes telepített csomag felkiáltójeles volt, és azt írta nem sikerült a telepítése próbáljam meg újra szerencsére sikerült nem saját Synos appok kivételével mindet életre keltenem.
A Download Station szó nélkül törölte a @download mappát mert azt áthozta, hogy a külső meghajtón van meg még 1-2 dolgot de a beállítások másik felét meg nem. Ráadásul én alapnak egy olyan mappát használtam amibe csak olyan dolgokat szedtem ami változott sűrűn nem tartottam seedbe mivel a 216 play az max 256 megosztást kezelt ezeket töröltem is a kliensből mindig, miután megadtam ezt a könyvtárat megint mert ugye ez a kezdő kérdése mielőtt elsőnek elindulna és bármit mutatna elkezdte ebből seedelni amit fizikailag megtalált DE olyanokat is amiket már töröltem és nem szedte le újra. Szóval kb. ezeknek a *.torrent része még a törlés ellenére ott volt a @downloads -ba ami azért gáz. Ráadásul ebben a pillanatba minden mást viszont letörölt.
A Virtual Machine Manager hálózat beállításánál azt írta, újra kel indítania 1-2 szervizt erre komplett le állított mindent vagyis olyan 99% bele fagyott de akkor már kilőtt minden olyat ami ment már egy ideje és elégé bosszantott meg csak ssh-n belépve tudtam kiadni egy reboot -ot. (Ha ezt egy élesbe futó rendszeren csinálja az nagyon gáz).
A File Station -al másoltam könyvtárakat 2 kötet közt olyan 2TB körül és kihagyott komplett könyvtárakat ami előtt értetlenül álltam.
Néha olyan érzésem volt/van a DS nyomkodása közben, hogy a 216 play -en jobban működött.
4-5 alkalommal kidobta az USB -s HDD-t . Ami a 216play -be 1.5 éve megy tökéletesen most meg, hogy beraktam egy HDD-t belülre tökéletesen kezeli simán bemásoltam a 3 TB -nyi adatot úgy hogy minden ment róla közben. De attól a bizalmam már elment attól, hogy így használjam mert a frissítés ami azóta jött elvileg csak a wpa -s javítás volt.
A külső fejlesztők közül még mindig csomó nem fordított az új verziókra mert a Synology ugye nem annyi van, hogy (x86_64) hanem pld.: apollolake (x86_64).
Ezért írtam a 418 és a PLEX kapcsán is hogy bármi lehet mert a rtd1296 (armv8) az ARMv8 -on elvileg vissza felé futnak a v7 -es cuccok de ha egyáltalán hajlandó települni és nem áll le mert nem v7 és ki se derül, hogy amúgy menne. Mint ahogy pld.: egy Nano vagy egy MC is simán jó lenne ezen az intel procin is mint ahogy jó az 5 évvel ezelőttin is ...
Meg ilyen amúgy nem 100% osan komoly apróságokJa (#34077) momoxp -nek is meg akartam nézni a keresést de az se megy nem az N-es hanem az alap beépített egyik se a DS -mben.
Viszont momoxp elvileg ez jó most a N -hez vagyis a 216play -emen még ez ment amikor pár hónapja néztem. -
gyugyo79
addikt
válasz
Bozso68 #34060 üzenetére
Azt se tudom van e rá működő, az x18-os Synologykra is a Plextől tölthetőek le a telepítő csomagok és nekem intel 32 bit meg 64 bit meg az akár jó lehet rá armv7 rémlik. Szóval ha az armv7 -e jól fut rajta akkor van ha nem akkor meg majd lesz.
Nekem végül a 918+ lett. Még felemásak az érzéseim de nem hardveres dolgok miatt (meg a migrációról is írok ha lesz több időm) azzal, viszont én elhatároztam, hogy ha cserélem a 216 play -t akkor csak és kizárólag intel procis lesz az új, de nem azért mert a fontos dolgokra nem lett volna elég nekem hanem az egyéb olyan dolgok miatt amikkel én szeretek el játszani bohóckodni. Ezért is írtam, hogy igazából sokaknak biztos untig elég az is amit a 418 tud viszont én szerintem most a 418 play is amúgy egy nagyon jól eltalált ár/értékel megjelent model lett (Főleg ha azt nézem, hogy ezek induló árak) és tényleg otthonra ott az már 99% -nak az embereknek tökéletesen jó és szinte 0 kompromisszumot kell hozni a jövőben is szerintem.Nem is ott van a baj, a nem intel procisoknál, hogy mit és hogy tud hanem, hogy fordítanak e rá olyan csomagot ami ki tudja használni amit tud. Mert hiába támogat a proci egy kódolást, ha a szoftver nem használja azt ki és erőből kell megcsinálnia ugyan azt.
-
LouiS22
veterán
válasz
Bozso68 #34026 üzenetére
Ironizáltam: magától a kifejezéstől mászok falra, mert értelmezhetlen, nincs ilyen szó
Hogy a kérdésedre is válaszoljak (bár pont előttem megtették): én a jövőbe tekintenék a hardver vásárlásánál, mert nem tudhatod, hogy mondjuk egy év múlva mire lesz szükséged. Mondjuk amit leírtál, arra bőven elég a régebbi modell is, leginkább valami normális HDD legyen bepakolva, mert az is számítani fog. A torrent önmagában nem zabál hatalmas erőforrást, a tároláshoz nincs szükség CPU-ra, azt meg csak feltételezem, hogy a lejátszás alatt Samba vagy NFS csatolást értesz és nem a böngészőből történne. Szóval bőven van erőtartalékod így is
Amúgy nem tudom, hogy számításigényes feladat alatt a fenti felállásban mire gondolhattál. Futna transzkódolás?
-
MrCsiT
addikt
válasz
Bozso68 #34026 üzenetére
Nekem épp a gyorsabb DSM elérés/kiszolgálás miatt van a 716+ -ban 1 ssd, amiről a rendszer fut és egy hdd, ami tároló.
Fentebb írták, hogy ha pl. a Download Station az SSD-re van telepítve, akkor arra is tölt le.. ez új infó volt nekem: azt gondoltam eddig, hogy mondjuk a letöltési mappával egyező köteten van a letöltési "háttérmappa" is.. de ezek szerint, akkor nem.
Nekem volt 2 lemezes lassabb NAS-om, mint a 716+, és egyrészt több feladat futtatásánál jobb ma már a több magos proci szerintem, plusz az újabb és újabb szoftverek erőforrásigénye is folyamatosan nő, így ha moat kell választanod (és ugye nem 1 évre veszed ) és van rá keret, én az erősebbet javaslom.
Az másik kérdés, hogy vajon a most még kapható 716+ II -t venném-e, vagy a 718+ modellt: engem a 718+ nem győzött meg, hogy megérné a felárat.
Aki esetleg ismeri mindkettőt, írja meg, miben "annyival" jobb a 718+?Torrent sebességet a net és a NAS letöltési megoldása fogja korlátozni (azaz sosem éri el egy asztali PC letöltési sebességét) de sok torrentnél azért szintén előny lehet az erősebb proci.
-
-
e90lci
senior tag
válasz
Bozso68 #33408 üzenetére
Ez nem kis meló lesz!
"Plex-et, ne. Egyenlőre okostv. Kodit, DS Video-t ne".Miért ne?Kodit akarsz okostv-vet kb 20 ezer forintból megoldható,vagy még olcsóbban.Ds Videót csak a samsung tv tudják.Plex et szinte minden okos tv.És az sem olyan erőforrás igényes mint a kezdetek kezdetén. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Bozso68 #33408 üzenetére
Én a NAS-ról nézek filmet és PC-vel játszom le ( MPC-HC vagy Kodi ).
A Kodi miatt rászoktam a filmek és mappák átnevezésére manuálisan.
Példa :
Eredetileg ez a mappa neve :
Rough.Night.2017.1080p.BluRay.REMUX.DTS-HD.MA.5.1.AVC.HuN-TRiNiTY
A mappát átnevezem a következőképpen :
Rough Night - 2017 - 1080p.BluRay.REMUX.DTS-HD.MA.5.1.AVC.HuN-TRiNiTY
Majd a mappa tartalmából törlöm a felesleges dolgokat.
Csak maga a film és a hozzá tartozó .nfo fájl marad.rough.night.1080p.remux-trinity.mkv 19.41 GB
rough.night.1080p.remux-trinity.nfo 8.18 KBAz nfo fájl érintetlenül hagyom.
A filmnek a magyar nevét ellenőrzöm a The Movie Database oldalon.
Kimásolom a címet és az eredeti .mkv fájlt átnevezem eképpen :
Csajok hajnalig (2017).mkv
( Ezzel a mappa+fájl kombóval megvan az eredeti cím is és a magyar is. )
Ezek után mehet az áthelyezés a végleges helyére.
Majd a KODI-val hozzáadom a filmes adatbázishoz az új szerzeményt.
Így sokkal egyszerűbben és biztosabban megtalálja a film magyar címét , valamint a filmhez tartozó leírást, színészgárdát majd letölti az adatokat a fentebb linkelt oldalról.Ha minden film beszerzése után szánsz pár percet erre a műveletre, akkor nem halmozódik fel.
Bár első alkalommal nekem is kb 1000 filmet kellett gatyába rázni lépésről-lépésre. -
e90lci
senior tag
válasz
Bozso68 #33404 üzenetére
Port.hu-n megnézed mi a magyar címe.A Mappa neve általában (ncore) tartalmazza a film teljes nevét.Onnan tudod mi a film címe.Fájlt meg átnevezed.Én a mappát is átszoktam,mert pl a mede8er a mappa név alapján keres ez még régről bennem maradt (tesómnak neki adtam a mede8ert) bár most már szinte csak androidos box-ot használok KODI-val NFS-en a belső hálón.Ez kényelmesebb nekem.
-
e90lci
senior tag
válasz
Bozso68 #33400 üzenetére
Szia
A fájl név alapján.PLarib tenger kalózai Salazar bosszúja (2017) így.Innen keresi meg a borítókat.Ha beállítod a videóstation-ban,hogy magyarul jelenítse meg a címet akkor úgy fogja ha van fordítás hozzá.De ha beregisztrálsz az oldalra te is tudsz csinálni hozzá borítót,leírást,magyar címet.Én már csináltam egy párat.(egyszerű).Nem hiszem,hogy van olyan program,ami a seed befejezésével átnevezné a helyes címre a fájlt címét.(sajnos,vagyis én nem tudok róla)Hátha valaki ismer ilyet.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Bozso68 #33280 üzenetére
Bazz... tényleg.
És van rajta eSATA csati is.
Helyes. Elnézést a félreinformálásért!
(#33292) Bozso68:
Az adatbázis kis fájljait beolvasni és átküldeni hálózaton sajnos elég lassú folyamat egy HDD-vel. Kis fájlok olvasásánál sajnos ez van. SSD-vel más lenne a helyzet, persze ez egy egylemezes modellnél nem lenne túl költséghatékony.
Amit szeretnél azt kb. meg lehet valósítani, de csak egy módszert ismerek jelenleg: Kodi külön eszközön SSD-vel és akkor az hozza létre az adatbázist és azon lehet borítóképeket tallózni. Ez persze limitált is egyben, mivel csak egy eszközön lesz az adatbázis.
Az adatbázist ebben az esetben át lehet pakolni a NAS-ra, hogy több eszközön elérd (csak Kodival), de akkor ugyan abba a problémába ütközöl (HDD lassúsága), mint az elején.
Megoldás?
Ha Syno-nál maradunk, akkor a most kijött modellek között már vannak olyanok, amikbe lehet pakolni M.2 SSD-t is, amik PCIe csatornán keresztül kapcsolódnak közvetlenül a procihoz, ráadásul kettőt is lehet, így mondjuk két ilyen SSD-t RAID1-be fűzve több ezer MB/s olvasási és írási sebesség érhető el. Ez pl. iszonyatosan megdobná egy ilyen adatbázis betöltési idejét, cserébe jó sok pénzbe is kerül.
Másik lehetőség, hogy összeraksz egy erős kis PC-t szervernek, amiben nincs háttértár, és ez intézhetné a számításigényes feladatokat. Persze ez is sokba fájna.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Bozso68 #33282 üzenetére
Nem, az első (2 ha tobbjegyu) szám a maximális lemezek számát, a második kettes az évjáratot jelenti, a J, se, plusz, play pedig a szériában betöltött szerepét jelenti. A + annyit jelent h erősebb a procija mint a simanak
legalábbis eddig minden évben így volt, kizártnak tartom h idén az egészet borították volna. Aztán lehet neked van igazad, de meglepődnek. Utána is lesek gyorsan
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Bozso68 #33121 üzenetére
Az angol infós oldal 2.2 bekezdése :
Single-bay and multiple-bay models: Due to differences in the disk partition system, single-bay models cannot migrate hard drives to multiple-bay models and vice versa. For example, hard drives from a DS114 cannot be migrated to a DS214 or DS414. Likewise, you cannot migrate hard drives from a DS214 or DS414 to a DS114.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest