- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
-
válasz
djzolee91 #61347 üzenetére
Javasolt a termékkel kompatibilis UPS-t választani, ezek között itt tudsz keresni a NAS modell típusa alapján. Van több olyan termék, ami nem szerepel a listán, de többé-kevésbé működik Synology NAS-sal, az ezekkel kapcsolatos tapasztalatokról itt a topicban is találsz tapasztalatokat.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
djzolee91 #60842 üzenetére
2 Tb-s lemez így fest.
3 partíció van a lemezen :
- Rendszer
- Gyorsítótár
- AdatoknakTehát lecsíp a lemez méretéből de nem jelentős mennyiséget.
-
dkess
őstag
válasz
djzolee91 #60733 üzenetére
Értem. A DS218+ bőven beleférne a keretbe, de értem a spórolós részt is. Továbbra is javaslom, hogy nézz utána annak az egy-két dolognak (akár itt a fórumelőzményekben) illetve pl. annak, hogy egy Synology NAS -on hogy néz ki egy tárhelyfoglalás (ugye nagyon nem úgy, mintha egy PC -be csak bedobnék másodlagos meghajtóként egy 3 vagy 4 TB -os HDD -t).
Aprópó HDD. Egyfelől javaslom, hogy inkább 4 TB -ban gondolkozzatok inkább - ennek a mérettartománynak is nagyon jó az ár-érték mutatója. Másfelől van egy olyan érzésem, hogy nem pl. 3 évre veszitek a NAS -t (bár persze ennyi idő alatt is kiderülhet, hogy kevés), hanem többre - akár pl. 10 évre is. Belefutunk ilyen szkenáriókba nem is ritkán itt a fórumon. Azaz érdemes ezt is figyelembevenni a pontos típus tervezésekor ...
Másfelől a 3 vagy 4 TB -os WD Red -eket (6 TB -ig az EFAX -okat) felejtsd el. Ebben a mérettartományban (a majd hamarosan újra debütáló EFRX) WD Red Plus (a Pro se rossz, de az nem kell Neked). Az egyszerűség kedvéért lehet Seagate Ironwolf is. A "sima" Red -ek 8 TB vagy a felett jók - igaz ott nagyon jók ...
Ebből a szempontból is a DS218+ -at céges környezetbe jobb választásnak gondolom. Ennyi idő alatt nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy ne futnátok bele olyan dologba, ami hiányozna. Nem csak a teljesítményre gondolok, hanem a már említett bővíthetőség, kompabilitás (sokkal-sokkal több gyári- és harmadik fél által fejlesztett programok érhetőek el rá), virtualizáció és Docker stb. stb.
-
-
dkess
őstag
válasz
djzolee91 #60711 üzenetére
A kérdés az, hogy ez a maximum kisker bruttó (tudom, hogy a cégek nettóban gondolkodnak, de a szélesebbkörű érthetőség kedvéért) 100K HUF határ mennyire kőbe vésett?
Amennyiben valamennyivel több is belefér, akkor DS218+ . Ez Intel CPU -s NAS. A Docker meg a btrfs -nek nézz utána - különösen az utóbbi (de akár sok egyéb más is az Intel CPU miatt) céges használatra is igen hasznos tud lenni. Néhány pontot összeszedtem alább ezzel kapcsolatban:
- bruttó kisker ára jelenleg 120K HUF körülről indul (a 2 GB RAM -os verzió - de kapható gyárilag 6 GB RAM -al is némileg drágábbért),
- Apollo Lake Celeron J3355 - jócskán erősebb, mint bármi amit írtál. Magas(abb szintű kompabilitás) programok, virtualizáció (Docker!), BTRFS (és az ebből jövő minden), driver -ek (csak egy hülye példa: mehet akár plussz 2.5 vagy 5 Gbit/s -es LAN adapter is a gigabit mellé akár stb. stb.),
- alapból 2 GB RAM. Gyárilag szerelik 6 GB RAM -al (2+4) is - kicsit drágább. RAM bővíthető. Hivatalosan max. 8 (4+4) GB RAM támogatás - nemhivatalosan: 16 (8+8) GB RAM is. Az egyik RAM slot -ot kívülről is eléred - könnyű a bővítés (a másikhoz viszont atomjaira kell szedni a NAS -t). Csak "enyhe" irodázáshoz a 2 GB is elég illetve javallt is.
- csatlakozhatósága Synology vonalon kb. a legjobb - 1 db eSATA3 és 3 db USB3
- általánosságban (ez DS218+ -tól független) - javaslom egy szünetmentest is tervezzetek a keretbe.Amit érdemes lehet megjegyezni, hogy hamarosan jön a 2020 -as Celeron -os Synology felhozatal is. Pl. DS720+ és DS420+ -t láttam már "épkézláb" magyar kiskerekben is. A DS218+ utódja a DS220+ lesz majd - ezt még nem láttam. Pl. a DS718+ és a DS720+ (utóbbi az előbbi utódja) közötti bruttó árkülönbözet ugyanabban a kiskerben bő 10K (pedig az utóbbiban m.2 SSD cache lehetőség is adott). Ez alapján valószínűleg a DS220+ sem lesz drágább 10K HUF -nál valószínűleg (a kezdeti párhuzamos bevezetési időszak miatt az új modellek mindig drágábbak - aztán később majd eltűnik a régi, de az még odébb lesz). Ez nyilván akkor lehet érdekes, ha belefér, hogy kicsit vártok illetve ugye ez is felette lesz a kisker bruttó 100K HUF -nak ...
Ugyanakkor az alábbikat érdemes lesz figyelembevenni a DS220+ -nál a DS218+ -hoz viszonyítva:
- a valamivel erősebb Intel CPU és a 2 db gigabit -es LAN csati igazából csak az előny - minden más lényegében ugyanaz (kivéve a második pontot), Mivel 3 évvel (ne tévesszen meg a '18+' a végén - ez 2017 -es modell, én is akkor vettem) frissebb modell - ezért a támogatása is 3 évvel hosszabb lesz várhatóan ...
- hátrány: eSATA egyáltalán nem lesz rajta és USB3 csatlakozóból is eggyel kevesebb. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest