- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arni2004
csendes tag
válasz
Statikus #81756 üzenetére
Sziasztok,
köszönöm szépen a múltkori választ. Még annyit szeretnék kérdezni - mostmár tudva azt, hogy másfajta HDD-t rakhatok be cserének, nem gond ha nem egyforma a kettő a RAID-ben -, hogy pont a nagyobb kapacitásúval kapcsolatban vagyok még bizonytalan. Most 2 db 3 TB-os Seagate HDD-m van (amelyből az egyik döglődik), mi van akkor ha most egy 4 TB-os WD RED-et tennék mellé? Az világos, hogy amíg a meglévő, még működő 3 TB-os Seagate-tel van RAID-ben, addig 3 TB-ot látok az új 4 TB-os WD-ből is. Viszont mi van akkor, ha később a második 3 TB-os Seagate is megadja magát, s azt is egy új 4 TB-os WD-re cserélem majd akkor? Így visszakapom az időlegesen elvesztett + 1 TB-ot, vagy örökre csak 3 TB-os marad a rendszerem a két 4 TB-os HDD-vel is? Előre is köszönöm szépen a válaszokat! -
Rick4
félisten
válasz
Statikus #81709 üzenetére
Itt nincs annyira gáz, szerintem inkább a legenerálandó adatmennyiség okozott lassúságot, nem az eszközök, ha ezen tudnák gyorsítani, vagy az indexállást, miniatűrők létrehozását másképp megholdani, nálam az vinné előre a dolgokat.
Mivel erre a nasra itthonról ketten dolgozunk, egyrészt kell a központi elérhetőség, ahhoz, hogy mindketten lássunk egy gépben lévő meghajtót, ahhoz mindkét gépnek be kell lennie kapcsolva, kell a kívülről, akár telefonon elérhetőség is, ezt még egy teamviewerrel meg is oldanám, de kell az egyszerű fájlsrtuktúra nézet, ahol az elsődleges a fájl tartalma, nem a grafikus felület, kell a keresés lehetősége, plusz jó hogy egy eszközön van a biztonsági kamera is felvételének lehetősége is, szóval amit kell, azt tudja ez is.
A gép előtt mappa megnyitogatáskor nem érzem, hogy nem a gépben van a vinyó, ráadásul jellemzően txt fájlokat generálunk, mappákat, és benne fájlokat nyitogatunk, ott nem lesz ilyen lag, de a 2.5-3MB-os fotók is teljesen jó sebességgel nyílnak meg, és amúgyis ritkán adódik olyan, hogy vissza kelljen keresnem, szóval jól van ez így, csak az lett volna érdekes, hogy van-e bármiféle állítási lehetőség, segédprogram, vagy nekem van-e dolgom, hogy ez a rész gyorsabb legyen. -
tobias40
veterán
válasz
Statikus #81544 üzenetére
Mivel hogy a synology nas-on akarnám beállítani a vpn kapcsolatot ,nem ide tartozik?
Akkor hol kérdezzem meg?(mivel csak kliens lenne a NAS,így a többi gépre nem "osztaná" a vpn lehetőségét mint a router? nagyon nem vagyok képben)
Annyira lelassítja azért írtad a 3g-s sebességet?
Én eddig laptopról 50-70 Mbps-t mértem európai szervereken..
-
-
carpediem007
tag
válasz
Statikus #81395 üzenetére
Azért vannak kivételek. Synology DS 116 használok. 2db 4Ks Androidos Philips TV van WiFin keresztül csatlakoztatva
Xiaomi AX3600 routerel. 50GB filmet indítok is egyszerre. Minden működik gond nélkül. A TV saját lejátszójávl DV, HDR10+ stb, de van rá VLC is.Csak megfelelő tudású TVt kell választank ami mindent támogat.
-
válasz
Statikus #80962 üzenetére
1.) Wait for wifi
Ezzel a funckióval tudod beállítani, hogy csak wifin töltsön fel automatikusan. De ha belépsz az alkalmazásba, akkor manuálisan mobilneten is fel tudsz tölteni.
2.) FTP - SFTPFTP accountot kell beállítani, és azon belül is SFTP protokollt kell használni, mert az a biztonságos. Az XXX.synology.me néven kell hivatkozni a NAS-ra, nem a lokál IP-vel, és akkor bárhonnan feltölti, akárhol is vagy a világban.
Természetesen az SFTP-re dedikált portot a NAS-on is be kell konfigolni:
És persze a routeren is át kell engedni port forwarddal.
-
tobias40
veterán
válasz
Statikus #80946 üzenetére
DS File is jó csak annyi a kellemetlenség hogy a képek szinkronizálásához be kell lépni a telefonon az appba és akkor másolja fel a NAS-ra az új képeket!
Nálam legalább is így működik,sajnos úgy nem szinkronizál ha nincs megnyitva a DS file,hátha tud vki rá beállítást hogy ne keljen belépni!
Nem nagy gond nekem de hátha,mert sokszor elfelejtem megnyitni a DS file appot.. -
ugyes
senior tag
válasz
Az iOs miatt nehézkes. Az alábbi lehetőségeket tudom:
PhotoSync - fizetős a full felbontású feltöltés - néhány ezer Ft (6/15USD).
FileFlex - fizetős, évi ~30USD emlékeim szerint, néha döcögött az automatikus feltöltés
NextCloud - ingyenes, alapvetően megy. Néha előfordul, hogy a mobilon be kell lépni az alkalmazásba és csak utána kezdi el a feltöltést.
OwnCloud - a szerver és az alkalmazás ingyenes, a fotófeltöltést kivéve (~3USD).
A SyncThingnek pl. nincs iOs appja, csak Androidra. Helyette a Möbius Sync (~5USD) alkalmazás használandó. -
válasz
Én a PhotoSync appot használom androidon. Megvettem a fullos verziót, 1-2 ezer forint volt csak emlékeim szerint. Be lehet állítani, hogy mikor mentsen (ha képet készítesz, ha wifit talál, stb.), milyen mappába, milyen néven, stb.
Nekem úgy van beállítva, hogyha wifi-t talál, akkor az új képeket SFTP-n leszinkronizálja a NAS-omra. Annyira bejött a progi, hogy megvettem anyám telefonjára, feleségemére, gyerekére is. Sokkal jobb mint a Syno saját cucca.
Még a céges iPhone-omra is megvettem, de oda csak valami fapadosabb verziót (kézzel kell indítanom a mentést), mert a fullos eléggé drága volt.
-
nor.bert
csendes tag
válasz
Statikus #80279 üzenetére
DS920+, 3x WD4003FFBX és egy WD10JPVX, ez 2,5"-os.
DS214+, HD103SJ és WD60EFRX. Ezen nem létkérdés a hibernálás, de most itt is próbálkozom, ezért leállítottam a Transmissiont.A Vezérlőpult/Hardver és tápellátás/Merevlemez hibernálás menüben engedélyeztem 10perces időbeállítással.
-
válasz
Statikus #80113 üzenetére
Látom az írottak megértésével többeknél vannak gondok, de legalább a trollkodás remekül megy.
Csak ellenoldali példának:
Mikrotik Routeros : List of security vulnerabilities (cvedetails.com)MINDEN sebezhető, és ezt nyugodtan tudomásul lehet venni.
Ugyanakkor találjuk már meg annak a bizonyos lónak a közepét! Egy egyszeri User-töl, sima otthoni üzemre ne várj el egy small DC környezetet, amire hetente n+1 órát fog "pazarolni". Egy nem rendszeresen karbantartott rendszernél meg ugye ismerjük a biztonságot...Lehet itt tolni a high Security-t, meg a mikrotokmegvpnazisten-t, de ne terjesszünk pánikhangulatot sületlenségekkel!
bye
-
válasz
Statikus #80078 üzenetére
Az tény, hogy gyorsabb! Viszont nekem itt csak IPv6 alapú DS-Lite net van, public IPv4 nélkül...
Cserébe ott a port-nyitások dolga, stb., stb. Volt már erről ezer vita, más fórumon én voltam a barbár a QC miatt, mert "beengedem Kínát". Nincs teljes biztonság, afelett pedig a lehetőségeinkhez és képességeinkhez mérten próbálgassunk, válogassunk.
Érdemes a kulcsszavak alapján egyszer keresni, aztán ha van elképzelése a kollégának, akkor segítünk!
-
blakey
titán
válasz
Statikus #80034 üzenetére
Ne haragudj, de ez volt a problémád: "Ha valamit biztonságosan kell megoldani, akkor nem baxom le az áramot okoskonnektorral az adattárolón, pld. írás közben... ENNYI
Miért kell ilyen tróger-barkácsolós megoldásokkal bűvészkedni, amikor van rendes, jól működő lehetőség?" - az a problémám, hogy máson keresztül "üzengetsz", mert egyértelműen rám "céloztál", nem mersz a "szemembe nézni", tehát neked van problémád, mert máson keresztül lefikázod a hsz-em, ahelyett, hogy nekem írtad volna. Nem gond ha más a véleményed, elég lett volna nekem címezned, ENNYI. -
blakey
titán
válasz
Statikus #80028 üzenetére
1. Ha az én megoldásommal van problémád, akkor nekem címezd a kérdést.
2. Senki nem írta, hogy az okoskonnektor arra való, hogy "lebaxa" az áramot írás közben. A kérdés az volt, hogy egy kikapcsolt NAS-t miként tudna távolról bekapcsolni, tehát maga a NAS kikapcsolt állapotban van és akkor pl. egy okoskonnektor miért nem lehet megoldás? Egyébként nem csak a konnektornak hanem a felhasználónak sem árt okosan gondolkodni. -
ERPY
őstag
válasz
Statikus #79986 üzenetére
Nem tudom milyen géped, milyen oprendszered van. Nekem win11, ennek számomra semmi jelentősége, mert kikapcsolt állapotból is fel tudom kelteni. Ha alvásból szeretnéd, akkor van jelentősége, annak gondolom utána tudsz nézni, hogy mit kell a win-ben engedélyezni és hol.
Első körben én a biosban állítottam be, hogy fel lehessen ébreszteni. (Asus B660M-Plus)
Utána a routeren kell nyitni portot, amin bemész távolról, és azt a pc fixált ip címére irányítod, 7-9 porton.Én ezt leegyszerűsítettem annyira, hogy nem kell semmilyen port nyitás, semmi bohóckodás, hanem van egy kis weboldal a nason, amit ha bárhonnan egy böngészőből megnyitok, legyen telefon vagy pc, akkor mivel a nas otthon van a PC-vel egyetemben, szépen felkelti a pc-t. Távolról telefonnal a Splashtop alkalmazással gyönyörűen bármit megcsinálok (az ingyenes verzióhóz kell távolról a VPN), ha végzek ki is kapcsolom, és ezzel a módszerrel bármikor be.
Van még egy megoldás, nálam a bios beállításon kívül semmi más nem kellett ahhoz sem, hogy csinálsz a NAS-on a feladatidőzítőben egy parancsot, ami felkelti az azonos hálózatban levő gépet. Ehhez persze be kell lépni bárhonnan a nasra, és lefuttatni ezt a feladatot.
-
ERPY
őstag
válasz
Statikus #79984 üzenetére
Ha mindent jól beállítottál, biosban is, routeren is, akkor simán mennie kell. Rengeteg helyen leírták már, melyik oprendszeren mit hogyan kell. Utána már akár telefonnal, akár a nassal is fel tudod ébreszteni. Sok helyen olvastam, hogy csak alvó módból lehet felébreszteni, nekem simán felkel kikapcsolt állapotból is. Lehet az alaplap miatt. Szóval 5 perc utána olvasás után szerintem lazán meg tudod oldani, annyi helyen írtak róla. Komolyan nagyon szívesen segítenék, de annál többet én sem tudnék mondani, mint a leírtak.
-
need
addikt
válasz
Statikus #79457 üzenetére
Bocs csak még most jutottam el oda hogy válaszoljak..
a Gagyiságra..
DS 6 a Photo Stationt használta kurva egyszerű volt a dolog mert a Synology Photo Station Updaterrel hamar felrakta mappa vagy kép jobb klikk megkérdezte hogy a Photos station melyik könyvtárba akarom és nyomta is fel..
Na most jött a 7. verzsön és a nagy újítás vagy is nincs keret program amivel felraknád
nézzük számokban a képeket..
Mert hogy 28.000 képet majd felrakom egyenként meg csinálok manuálisan 917 mappát hát rohadjak meg biztos hogy nem..
Akkor most már érted a gagyiságot mert ez így ilyen formában nagyon gáz..
A kérdés arra irányul hogy ez a dolog változott e már vagy is feltudok e már tölteni komplett mappákat úgy mint régen..? -
Tamarel
senior tag
válasz
Statikus #79298 üzenetére
Se a plex, se az emby nem tökéletes. Eleve nem minden funkció ingyenes, plex tekeri a cpu-t rendesen és néha-néha van ilyen-olyan bajuk. Ha félrekategorizálnak, pislogsz, hogy (hol) mi van.
Ha munka > haszon = felesleges.Szóval ha nem kell távoli elérés (amit a ds file vagy ds video megad ingyen), elég az mkv-ban lévő felirat és a tv lejátszója képes rendesen váltani a hangsávok és feliratok között, akkor minden rendben.
-
Nemo1
tag
válasz
Statikus #79215 üzenetére
Sajnos nem vicc.
De, írásban is rá kérdeztem (email), tehát nyoma is van, és mégsem kaptam rá választ.
Én az alaplap cserét + szerelést is kifizettem volna!
Itt álltam 80 TB üzleti adattal, amit nem tudtam visszanyerni.
Bár találtam rá "szoftveres" megoldást, de a végén inkább vettem egy másik eszközt.
Nem tudom, hogy "átbaxás" e... én is az interneten találtam a cégre, és nincs több tapasztalatom velük.(de ezek után már tuti nem is lesz...)
Na, majd pont ide fogok jönni panaszkodni...micsoda jó indulat ez a részedről!
Ezt csak azért írtam le, hogy csak óvatosan, nincs ilyen, hogy "megtudják csinálni" (ok, lehet, hogy megtudnák, de nem biztos, hogy meg is akarják...). -
cigam
titán
válasz
Statikus #79215 üzenetére
Nem akarom védeni őket, de az ő idejük sincs ingyen. Dolgoztam szervizben is, még ha nem tudtuk megjavítani a készüléket egy minimáli fél-egy óra munkadíjat kiszámláztunk.
Plusz előre lehetett tudni, hogy ez csak a bevizsgálá ára, semmi garancia hogy javítható. Nem kötelező a szolgáltatásukat igénybe venni, ha nem tetszik a feltétel, nem viszed hozzájuk.
Átverés akkor lett volna, hogy nem közlik előre hogy minimum egy bevizsgálás árát ki kell fizetnie. -
Patice
Topikgazda
válasz
Statikus #79122 üzenetére
Én is úgy javaslom, ahogy előttem írták.
Mivel kell a OneDrive ezért az elsődleges szinkron azon legyen.
Syno NAS tud erről másolatot csinálni, akár nem munkaidőben is.
Másodlagos szinkronnak pedig a Syno Drive-ot használnám, ugyanazt csinálná, mint a OneDrive, csak helyi hálón, így mindenről lehet kapásból két másolat és megoldaná az internet kiesés problémáját is.
Egyik sem fogja visszafogni, vagy hátráltatni a gépeket, max. nem megy végbe minden szinkron azonnal.
Aztán ha már két helyszínen van két Syno NAS, akkor ezeket keresztbe menteném éjszakánként, így lenne még egy másolat mindenről, másik telephelyen (megfelelő mennyiségű tárhely kell!)
Ha kritikus a netelérés, akkor azt is dupláznám, két különböző szolgáltatónál két internet előfizu és egy megfelelő routerrel elég nagy százalékra biztosítható a netelérés.
Helyi hálózat mindenhol legyen minimum gigabites. -
cigam
titán
válasz
Statikus #79100 üzenetére
Nm. Sok teóriát lehetne gyártani. Pl. a onedrive/synology egyik fejlesztése az volt hogy ezeket a spéci karaktereket ne fogadja el a fájlnévben. Az is lehet, hogy régi n+1 éves doksikat egy másik verziójú fájlkezelő/samba verzióval másoltad, és ez is okozhat fájlnév problémát. pl. a régebbi verziójú fájlkezelő/samba lenyelte a "hibás" karaktereket a fájlnév megjelenítésekor, és ezért fel se tűnhetett.
-
cigam
titán
válasz
Statikus #79098 üzenetére
Rendszeresen találkozok kockákkal, ha a fájlnévben szóköz is szerepel (egy kocka a szóköz előtt, egy kocka utánna). Általában akkor keletkezik, amikor egy szövegszerkesztőből kimásolt szöveg lesz a fájlnév. Azt gyanítom, hogy a dokumentumon belül x karakterkódolást használnak, és mire a vágólapon keresztül bekerül a mentés ablak fájlnév mezőjébe, valami konverzión esik át. Vagy maga a vágólap, vagy a fájlnév beviteli mező más, y kódolású karaktereket vár. Vagy a formázást is átmásolja valamilyen szinten. Így megeshet, hogy olyan (nem látható?!) karakterek is belekerülnek, amit csak mentés után látni, vagy még akkor sem. Esetemben a fájlnév mezőbe illesztett szövegben még nem látszódnak a plusz spéci karakterek, csak mentés után, az intézővel kilistázva a könyvtár tartalmát válnak láthatóvá a kockák. Lehet vannak olyan vezérlőkarakterek amiket nem mutat a beviteli mező, pl. tab, enter, kocsi vissza, bármi... de a fájlnévbe mégis belekerül.
Próbáld meg fájlkezelővel, átnevezni úgy, hogy a teljes nevet kitörlöd majd kézzel írod be, és teljesen más nevet adsz meg neki. -
Dzsekó
addikt
válasz
Statikus #79075 üzenetére
A drive sync két nas között ugyanilyen hulladék. Üres mappákat szinkronizál át fájlok nélkül, vagy a fájlok csak egy részét szinkronizálja át egy mappán belül, vagy 4-5 almappából 1 kivételével szinkronizálja át a mappákat. Amit megfigyeltem, hogy általában a legfrissebb marad le. Nem ékezet függő.
Kézzel szoktam távolról másolgatni kiegészítésként. Ez van, okát senki nem tudta megmondani, hogy miért van. Összes fájltípus ki van már pipálva, meg többféle beállítással próbálkoztam. -
cigam
titán
válasz
Statikus #79091 üzenetére
Kérdezz rá a support-ra, nyiss egy hibajegyet a "támogatóközpont"-on keresztül, hátha mondanak rá valami okosat.
--
Sajnos nekem nincs jó tapasztalatom az "egyszer csak nem működik" dolgokkal, igaz még folyamatban van a segítség.
Valamiért hibára futott a Hyper Backup pár fájl épségének ellenőrzésekor, ezért nem engedi használni azt a mentési feladatot. Létrehoztam egy új feladatot, amin bepipáltam az "újracsatolás létező feladathoz". Le is futott az újracsatolás, de az is valami hibára fut, így nem tudom használni a mentést.
Pont az ilyen megmagyarázhatatlan hibákért útálom a saját formátumot használó mentő programokat. Most megint kezdjem el erőről menteni a TB-okat egy lassú kapcsolaton át? Mi garantálja, hogy jövőhéten nem ..ja szét megint valami? -
cigam
titán
válasz
Statikus #79087 üzenetére
Azért én ránéznék hogy pontosan mik azok a fájlok amik kimaradnak, és valami összefüggést keresnék. Egyik volt a speciális karakter, pl. ékezet, aztán lehet a fájlnév(+úvonal) hossza, a fájlok mérete, típusa:
Plusz biztos van elég hely a onedrive-on?Ja és az előzményekben szerepelnek, a hiányzó fájlok? Próbálkozott vele, vagy valamiért szándékosan kihagyta.
-
Magnat
veterán
válasz
Statikus #78153 üzenetére
Talán annyit, h az okosabb tűzfalak a portscant is érzékelik, illetve azt sem szabad elfelejteni, h ezek a robotok próbálkoznak, azaz ha van mondjuk 1 millió cím amit default porton scannel mondjuk ssh-ra, akkor ha az összes portot végiginézi, az 1 millió kérésből lesz 65 millió, szóval egyáltalán nem biztos, h az összeset végig fogja tekerni, mivel egységnyi idő alatt nagyobb a találati arány ha inkább 65 millió egyedi ip-t néz meg csak a 22-es porton. Plusz ha valaki elég fineszes ahhoz, hogy a portot elpakolja valahova, akkor gyaníthatóan a default jelszavas próbálkozások is kevesebb eséllyel találnak be nála.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Statikus #74769 üzenetére
Próbáltam rájönni, hogy miben jobb ez ,mint a korábbiak. Nem találtam értelmes választ, mert a Photo station gyakorlatilag mindenben jobb volt és előrehaladottabb: grafika/megjelenítés/beállítás
Mivel nem tervezik!!!! Az ATV/Android TV és MS verziót kiadni az elmebetegek (aki használta őket TV-n tudja mire gondolok) lehet vissza váltok 6. -ra mert ez ebben a formában nagyon ratyi -
TOZOLI72
csendes tag
válasz
Statikus #74769 üzenetére
Sajnos egyet kell értsek veled, én is szerettem a Photo Station-t, főleg a webes felületét. Ott mondjuk az androidon mobil app-on lehetett volna még mit csiszolni, de jó volt és sokkal többet tudott. A synophoto egy kevesebbet tudó, bugoktól hemzsegő utánzat, amit nodejs-ben írtak. A photoStation php volt... tán ezért a váltás...
-
need
addikt
válasz
Statikus #74761 üzenetére
Csabroncka
Addig el sem jutottam mint te lentebb írom hogy miért..is
Oké..
Hogyan lehet feltölteni..?
Na mert a Synology Photo..az nem mükszik..de jó.. akkor még is hogy...?
Hát úgy hogy bele húzod a képeket... oké bele húzom akkor mi lesz a könyvtárakkal..?
Azt neked kell létrehozni benne..? mi van öcsém hülye vagy...?
28 906 fájl, töltsek fel és 915 mappát hozzak létre..?Gyakorlatilag fel vannak másolva a képek egy Képek mappába és ha majd kitalálják hogy hogy legyen és jó lesz akkor majd használni fogom..!
-
Steady74
addikt
válasz
Statikus #73408 üzenetére
Sok jót nem mondtál, de köszi
Kamerarendszer van egy komplett hálózaton, így arra nem használnám, a lemezek pedig szerencsére nem lettek leejtve, koppintva dobva, stb. Van egy szünetmentes a NAS elé kötve, áramszünet esetén nem állt le azonnal a nas, hanem szépen lekapcsolt. Mindegy, meghirdetem majd, ha eljön az ideje.
M.2 SSD témához: köszi a válaszokat. 2008 óta összegyűlt, és egyre csak hízó családi fotóalbum miatt gondoltam a gyorsítótárazásra, ott akkor tényleg lehet haszna. Csak párban, vagy szimplán is elég? Párban 2 db 250 GB 970 EVO-ra gondoltam, összegben ez az amit áldoznék rá max.
Regisztrációs kártyával kapcsolatosan: Lehet elkerülte a figyelmeteket, de ha már van 2 regkártyám (router, nas), és így megvan a magyar támogatás, akkor felesleges olyan helyről vennem, ahol adnak kártyát (több pénzért persze, ami jogos)?
A dupla LAN csatlakozó jelent valami előnyt vagy miért van a NAS-okon 2 db?
AiRLAC920+-ban gondolkozom, jelenleg 4 db 3 TB lemezem van. Ha csak 2 db 6 TB-sal indulok, ott vagyok ahol most, de később tudok bővíteni, a 720+ ezért nem opció, a 420+ a kétmagos proci miatt esett ki nálam. Lassan 10 éve van itthon a NAS, hibátlan, ha váltok legalább ennyi időre tervezek.
Olvastam, láttam, hogy akár 16GB-os memóriabővítést is kezel a 920+ unofically. Garanciát gondolom nem veszélyeztet, ha belerakom, mivel csak 4 GB-ot javasolnak.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Statikus #73124 üzenetére
+ #73125 WaterWave
+ Patice (topikgazda)Megtörtént a frissítés távolról.
A következő bekerülhetne topik összefoglalóba: ha csak quick connect-en keresztül éred el a (távoli) NAS-od, akkor ne frissíts távolról DSM7-re, mert a quick connect hozzáférés frissítés után kikapcsolódik. Azt belső hálózatról elérve újra kell engedélyezni. Engedélyezéskor felugrik a Synology weblap bejelentkező oldala, amivel újra aktiválni kell a hozzáférést. -
WaterWave
veterán
válasz
Statikus #73121 üzenetére
Nekem úgy van beállítva, hogy 1 percen belül 2 rossz próbálkozás lehet, a 3. után bannol azonnal.
Általában van olyan, hogy az elsőt elrontom, a másodiknál figyelek.
Ezt ha valaki meg tudja játszani és bejut, akkor még kávéra is meghívom.
Ha lehet mindet más portra költöztetek mint az alap, és eleve https-el érem el a dolgaimat... -
törölt tag
válasz
Statikus #73121 üzenetére
De könnyebb a dolga. Ugyanakkor egészségére. Látogasson naponta 1x , pont nem érdekel engem sem és a nas-t sem.
Ha egynél többször jön, akkor meg lényegtelen ,honnan tudja az elérésem , ip vagy domain, mert megy a levesbe.
Ezért lényegtelen tudja e vagy sem, sőt az is mennyien tudják vagy nem. -
törölt tag
válasz
Statikus #73117 üzenetére
A kis kínai informatikus , vagy pistike a panelből lesza..ja a domain nevet. Mindig ip alapján fog szkennelni a neten , és nem domain alapján , mert lényegesen nagyobb a találati aránya , + a szolgáltatók ip tartományai publikusak. Teljesen mindegy van e pl. ddns vagy nincs.
De még ha pistike fel is írja a kockás füzetbe a domai nevem , akkor mi van? Semmi , megy feketelistára ha megunom.Nekem két nas ül most a neten ,két végponton. Egyiket sem b...gatja senki. Na jó jetente 3-4 helyről random megtalálja valaki , de ezt semminek tekintem ,mert a kutyát sem érdekli.
A ddns -t meg azért találták ki ,hogy lacika kényelmesen lépjen be a nasra és ne a saját ipmet kelljen keresni ,hogy ma egyszer sem ,vagy már 3x változott.
-
-
Zol77
aktív tag
válasz
Statikus #71915 üzenetére
Üdv,
nekem is frissült a DSM 7-re a nasom,én még odáig se jutottam,mint te.
Csak belső hálózaton tudtam a Photos-ra csatlakozni,két óra szívás után kijelenthetem,hogy undorító förmedvény a DS Photo után ez az új szemét. A megosztás,felhasználók kezelése,képek feltöltése mobilról a meglévő mappákba ez mind mind vicc,óriási visszalépés. Egy rakás sz@r lett ez Photos. Most jött el az idő,hogy komolyan fontolgatom egy Qnap beszerzését. Most a 4. Synology nasomat használom,eddig csak félvállról vettem a Qnapot,de rettentően idegesít most a Synology,hogy így hazavágták a Photo Stationt. -
Saros139
csendes tag
válasz
Statikus #57029 üzenetére
Igen, megnéztem. Távoli DSM-be jelentkezve, laptopról feltöltés: marad a 200-250 kB/s sebesség, azaz a 2Mb/s körüli. Miközben a Speedtesten 8-9Mb/s is kijön - ami még mindíg fele a csomagoménak, de duplája a garantáltnak.
Mellesleg az elmúlt héten kétnaponta volt szolgálatkiesés a környékünkön. Ma kétszer is, 5-40 percre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest