Hirdetés
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
"de érvelni ellene elég nehéz, annyira, hogy az még senkinek se sikerült.."
Az, hogy minden más véleményt ignorálsz, mert te tudod, és csak az van, az nem más érvelésének a hiánya.
Elmondtam már értelmesen, meg neked is, hogy van egy egyensúly. Ha te azt látod, hogy egy átlag user átlag alig karbantartott barkács VPN-je sokkal jobb, mint egy QC az is egy vélemény, de a valóságtól elrugaszkodott. Ha a te tudásoddal biztosítani tudod magad, akkor örülj neki.
Az, hogy nem ér meg neked kényelemben annyit, hogy egy szolgáltatást használj, egyéni nézet."A quickconnect miért nem safeconnect néven fut? Na pont azért nem..."
TROLOLOLOLOLOOOOOOL -
niof
veterán
Azért vannak a paranoiának szintjei.
Én is az vagyok valamilyen szinten, félreértés ne essék, meg szerintem az összes IT területen jártas ember tisztában van a veszélyekkel, és igyekszik a kockázatokat csökkenteni, de azért én kifordítottam a NAS-t kompletten a WAN felé addig, míg meg nem lett a problémámra a megoldás (gyakorlatilag 24 órára).
-
4Grider
félisten
Quickconnect-en keresztül egy elérési próbálkozásom sem volt, miközben ugyanazon az ip-n az SFTP kiszolgálómon naponta több tucat, immáron jó sok éve.
A synology 5000 kint van, kívülről már majdnem mindegy, hogy milyen porton. Azért csak majdnem, mert próbálkozótól függ, hogy csak a standard portokat szkenneli, vagy több erőforrást tol bele és többet. -
-
niof
veterán
Tudom, hogy segíteni akartok. 1-2 topik kivételével eddig még nem találkoztam itt ártó szándékú emberekkel.
Most az van, hogy épp van egy kis időm a meló mellett, és azt tanulmányozom a NAS-on (távolról), hogy hogyan vannak ezek a portbeállítások. Találtam olyan menüpontokat, amiket eddig nem használtam soha. Pl. a Router beállításoknál létrehozás címen ki lehet pipálgatni a szolgáltatásokat portátirányításhoz. Lehet, hogy csak ez hiányzott eddig? Hogy ezeket a portokat itt "nevesítsem", és utána menni fog rendesen? -
niof
veterán
De, ki van engedve a net-re. És igen, tisztában vagyok ennek a veszélyeivel. Amit leírtál, nem működött, egyszerűen nem indult el a seed. A NAS tűzfala megy amúgy, bár nem tudom az magában mennyit ér. Most annak örülök /pill, hogy így működik. És azért annyira nem vagyok amatőr, hogy az automatikus IP helyett a PPPoE-t, meg a felhasználónév/jelszó (immár a megfelelő jelszó) párost ne tudjam beírni. Ez a része ment, de a seed nem.
Majd ha lesz a téli szabi alatt több időm mojolni vele, akkor még próbálkozom.
Esetleg ha van ötleted (vagy a többieknek), hogy a fenti esetben miért nem indul el a seed, hallgatom. -
törölt tag
Egyetértek , meg kell szüntetni! De amíg kicsit utána olvas és beallítja mielőbb, remélhetőleg nincs szabad bejárás. Ezért is írtam hogy ha emiatt nyitható egy syno termék ,akkor az legalja.
Nem tanácsolnak ilyet ??
Nekem mikor a trékom routerban bugos volt a portforward , betelefonáltam és kértem a cserét , a hálózatos emberke (nem a 1414 elsődleges üfsz kislány!!!) azt javasolta hogy amire kell a port , azt tegyem dmz-be. Majdnem megkérdeztem ,hogy bolond vagy ember?? És te ott dolgozol mint hálózatos szaki?A lehető legbiztosabb megoldás ,ha az ember képben van ,legalább alap szinten és saját maga intéz mindent. Véleményem szerint senkiben sem lehet megbízni, túl sok a kontár (avagy a mindent le..runk csak teljen le a munaidő) Természetesen ez más területekre is sajnos sokszor igaz.
-
törölt tag
Tény hogy hülyeség minden portot kinyitni (dmz) , de hogy ettől még nem jön ransomware ,az fix. Ha meg igen akkor syno fejlesztők ássák el magukat.
Egy dmz -től remélhetőleg nincs csak úgy szabad bejárás. Egy ransomhoz jó adag júzer error is kell. Ha pedig a júzer error adott, akkor a ransomtól kb. semmi nem fog megvédeni.
-
niof
veterán
Mikor tegnap beállította a srác (ő ott befejezte, hogy az asztali gépen lett net...
), akkor a Sagem dobozára felírta a felhasználónevem/jelszavam. Csak azt nem tudom, hogy a @t-online.hu a része e. Bár tippre nem, csak az előtte lévő kell.boxoslaca
Nagyjából képben vagyok a fogalmakkal, inkább az a fő bajom, hogy soha nem kellett alkalmaznom ezeket, és hiába tanultam, már kikopott, illetve - ahogy írtad is - keverem őket.Kipróbálom, amit Rick4 írt, ha hazaértem a melóból.
-
niof
veterán
Nem, nem így. Beállítottam pár portot, amit fordítson át, de ennyi.
Igazából az a legnagyobb bajom, hogy kb. 10 helyről 10 teljesen eltérő infót olvastam erről eddig (a Telekom topikot is beleérteve), és most te adtál egy 11. tippet.
Szóval azt mondod, egyszerűbb lenne, ha a csak a pppoe pass be lenne kapcsolva (szerintem be van, most nem otthon vagyok), és a saját routerembe írnám be a hitelesítő adataimat?
Ebben az esetben nem kell semmit forwardolni, és DMZ sem kell?boxoslaca
A Sagem egyik LAN portja van az Asus WAN portjába kötve, ahogy a kábelmodemnél is volt előtte. A Sagem-ben már mindenfélét állítgattam, DMZ-t, pppoe-t, port forwardot.Igazából pont ez a bajom, hogy sok egymásnak ellentmondó infót találtam (itt a ph!-n is), pl. hogy ha az upnp-t bekapcsolom, állítólag nem is kell forwardolni, mert "kitalál".
-
Formaster
addikt
Azért ez kicsit komplexebb, mint egy jó tűzfal, persze aki nem agyhalott, nem nyalja be a ransomot, tisztelet a kívételnek, aki mégis.
Mivel nekem az adat kell, így a következő a felállás. Van a 918-am 1 lemezes redundanciával. Földrajzilag másik helyen egy mezitlábas nas RAID1-ben tükrözve, ez menti minden nap a 918-ról a nélkülözhetetlen adatokat.
Ezen kívül pedig időnként offline mentés is, sosem lehet tudni mikor-hogyan-milyen támadás alá kerül az ember, pedig nálam egy nagyon betegen felkonfigolt mikrotik tűzfal van. Így le vagyok védve informatikai és fizikai betörés, természeti károk ellen is, már csak egy atombunkert kellene találnom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Mellesleg megjegyzem a mikrotik folyamatosan fog random botokat, leginkább a nas irányába, ddos-tól kezdve portscan-en át mindent.)
A ransomot illetően pedig, tegyük fel nem azonnal aktiválódik és nem nézel rá napokig. Rsyncel, ha nincs aktuális offline mentésed, mehetsz a polgár jenő hivatalba
+ a hyper backupal bizonyos konfigok is megmaradnak, de még érdekes lehet az Active Backup for Business is, csak ahhoz még nem álltam át a DSM7-re. -
tobias40
veterán
-
Pety
senior tag
nem kötözködés miatt írom le mégegyszer:
"Sziasztok!
Van egy 112j egylemezes NAS om a mi tegnapi nap két egymás követő (5-10 perc) áramszünet után narancssárgán villog a status led sem az újra indítás sem a reset gomb nyomkodása után nem látja a synology assistant.Csak a routerben látom a kiosztott ip címet de sehogy máshogy nem tudok csatlakozni hozzá.Van valakinek valami ötlete?"
EZ volt az első.
Egyenlőre nincs olyan fontos adat ami indokolná a szünetmentest,inkább amperbővitést kérek az áram szolgáltatótól. -
Pety
senior tag
Ezt leírtam eleve nem látja a synology assistant csak a routerben káttam a dhcp client listában milyen ip címet kapott a routertől(korábban fix ip-vel használtam)
Tehát akkor mégegyszer:
Túl sok nagy teljesítményű gép(mosogatógép,mosógép,kávéfőző bekapcsolására le kacsolt a lakás kismegszakítója ,visszakapcsolás után következő indítás közben még egy ugyanilyen áramszünet történt(hja ha az embernek felesége van és nem érti miért nem lehet ennyi mindent egyszerre használni egy 16A kismegszakítóval).
Ezután a NAS nem indult csak STATUS led narancssárgán villogott, a PC re felraktam a SYNOLGY ASSISTANT nevű programot ami nem látta a hálózatban a NAS-t csak miután programon belül bepipáltam a -->preferenciák-->kompatibilitás engedélyezése fület.
Innentől újra bírtam telepíteni a DSM aktuális verzióját.
Vissza állítottam a korábbi fix ip címet, roter-t újra indítottam és minden működik újra, mappák könyvtárak nem változtak. -
Statikus
senior tag
Egy gigabites kapcsolaton lévő HDD soha nem lesz olyan gyors, mint a gép belsejében lévő HDD, SSD-vel össze sem hasonlítom.
Én is éveken át NAS mappákat kapcsoltam fel Windowsban, de mindennapi használatra szerintem lassú. Adattárolásra, biztonsági másolat tárolásra tökéletes, de sok "apró" kép közötti gyors lépkedésre, keresésre, különböző szoftverek munkamappáinak tárolására lassú.
Én most abba az irányba alakítom a rendszert, hogy a gépben 2TB M.2-n vannak a használt mappák, adatok, képek, videok, a NAS-on pedig ennek másolata + a filmek, amihez nem kell nagy sávszél + van még Onedrive is szinkronban. Így a fő PC-n ultragyors minden, filmeket bármilyen eszközön le tudom játszani és minden filet elérek bárhonnan.
-
MrCsiT
addikt
Nem tudom felvenni, és igen ,próbáltam ezzel az SMTP névvel és porttal, de nem csatlakozik.
Belépett MailPlus email felhasználó alatt jobb szélen a felhasználó névre kattintva, Beállítások, ott SMTP pont, majd létrehozás.. és mióta Digiről a Tkomos netre átvittem a NAS-t, konkrétan elfelejtett a levélküldés működni.
A korábbi Digi SMTP-nél még arra gondoltam, hogy esetleg nem lenne elérhető a Tkomos nettel az áthelyezés után. De ez is megdőlt, mert a fenti útvonalon semmilyen SMTP szervert nem tudok felvenni.
Online port scan szerint az összes, levelezéshez kapcsolható port nyitva van, tehát semmi nem fogja meg elvileg.
Mentés után a teljes MailPlus Server és klienst töröltem és felvettem újra, hátha így menni fog az SMTP felvétel, de nem.
Korábban írtam,hogy a Syno-n az Értesítéseknél is van email megadás opció, ahonnan megy a küldés a Tkomos fiókkal.

-
merqree
őstag
Bocsánat a pár napos lemaradásért.
Igen, a docker bridge módban van (ennyire nem értek a technológiához, lévén nincs 16 ujjam a programozáshoz
), és nem gondoltam, hogy a qbittorrent a docker alatt van.
A qbittorrent webui zavart meg azzal, hogy ott is lehet portot állítani.
De ez erősen user error alapvetően.#81631Patice
Igen, leállítottam a dockerben a qbittorrentet, és után szabadon át tudtam állítani a portjait a kliensnek. -
Így van
.
Megtaláltam mi rezonál.
Az SSD rekeszek fedelében van egy mesh háló (nem router téma
), ami minimálisan mozog a műanyag fedélben. Úgy derült ki, hogy véletlenül leejtettem az asztalra és zizegett...
Betettem egy rugalmas támasztékot a fém váz és a fedél közé, így becsukáskor odanyomja a mesh-t a fedélhez a támaszték és nem tud rezonálni.
Kézben nem is veszed észre, hogy tud mozogni a kis nyomorult, de ahogy megkocogtatod, rögtön hallani a kellemetlen hangot. -
törölt tag
Ha a tudattól jobban alszol, ,hogy eléd raktak egy írást ,te meg minden szavát szó szerint benyalod ,akkor legyen neked igazad.
Péklapátot sem érdekli.Egyébként a gold szó, nagyon szépen cseng a leírásban, mint a mellékelt ábra mutatja ,rá is haraptál. Na ,pont ezért írják bele. Nem hülyék dolgoznak naséknák
.
Pedig ők itt csak a csatlakozó színére céloznak.
Nagy általánosságban a deszka gyártók nem is vetítenek ilyen meséket a júzereknek, mert fölösleges.
Vagy arany színűnek nevezik vagy foglalatnak.A Te ferde valóságod ott bukik el , hogy ezek a modulok és foglalatok , a környezetük fügvényében kőkeményen tudnak oxidálódni. A gold pedig nem arról híres ,hogy úgy oxidálódik mint a réz.
Egy ram slot max akkor kaphat egy halvány lepkefing vagy vastagabb aranyréteget, amikor egy deszka csupaszon annyiba vagy többe kerül mint egy prémium nas.
Az sem véletlen ,hogy az újrahasznosítók nem a lapokra mozdulnak rá elsősorban, hanem a cpu-ra.
De minek is jártatom a számat oxidációról, aki ilyet az életben nem látott ,mert nincsenek 2 évesnél idősebb cuccai. Ha jól emlékszem az okosság magvainak szórását ,már a múltkor is nyomtad a fórumban.
Nem mindenki szaladt hogy elkapkodja!
Részemről off a téma a továbbiakban.
Boldog leszek ha betartod és valóban nem írsz nekem többet. -
törölt tag
Hol láttál te aranyozott csatlakozót nasban?

Nem vicceljünk már. 100forintos sata kábel ,vagy a még olcsóbb bármilyen csatlakozók amiket használnak ,annak is örülhetsz ha egyáltalán tiszta réz, nem hogy aranyozott.
Maximum a méregdrága csatkalozók ,kábelek végei aranyozottak. (vagy csak sima át..ás , a sok bolond meg elhiszi és kifizeti az árát)(nekem pl. nem szokásom , nekem a réz is bevált kategória)
Egyébként olyat kell venni ami nem túl acetonos és nem bántja majd a műanyagot.
Egy nasban aranyat meg max a chipeken belül a tokozásban találsz, olyan kevés mértékben azt is ,hogy szinte mérhetetlen kategória.
Abban pedig egyetértünk ,hogy mindenki azt csinál amit akar. Valaki eljátszik egy ilyen tisztítással fél napig , van aki 5 percig, mert van értelmesebb dolga is. A végeredmény mindkét esetben kb. ugyanaz lesz.
-
Szerintem alkohol, orrspray-es üvegbe és azzal megküldöm
.
Köszi a tanácsokat
.
Mondjuk, ha a NAS SATA csatlakozójával lenne gond, akkor talán sűrűbben és nagyobb értékkel jelentkezne a hiba.
Csak az a baromi idegesítő, hogy a havi lemezállapot jelentésnél mindig figyelmeztetést fog írni, ha egyszer egy HDD-nél ilyen előfordult, még ha nem is növekszik tovább az érték, mert nem lehet a számlálót resetelni a SMART értékeknél. -
Most bent hagyom ezt a hibátlan HDD-t 1-1,5 hónapig, de előtte szétszedem az egész NAS-t és megpucolom a csatlakozókat.
70%-os gyógyszertári alkohollal mehet? Mondjuk szerinte a fültisztító nem fér oda az érintkezőkhöz.
Mondjuk érdekes, hogy júliusban 36 hiba volt, augusztusban 8, aztán kifújtam kompresszorral az egész NAS-t, de ennek ellenére szeptemberre megint újabb 8 hibát dobott.
Még egy kérdés: a belső lemez keret néha zizzen, amikor valamelyik HDD komolyabban dolgozik. Kivettem az összes bölcsőt és ujjal megütögettem a belső fém vázat, valahol berezonál.
Azt meg lehet valahol húzni. Nézegettem, de nem nagyon találtam csavarokat. Annyit tudtam kicsit tompítani a zajokon, hogy az SSD helyek fedele alá egy papírlapot betettem, így kicsit szorosabban záródik, mert természetesen üresen az a fedél is kicsit lazán illeszkedik...
-
Köszi az infót
.
Melyik programmal érdemes megvizsgálni a HDD-t? HDSentinel részletes önteszt elegendő?
Olyan is megfelel, ami gyalulja a HDD-t, mert úgyis kiveszem a RAID tömbből a kérdéses darabot és megy a helyére egy olyan, ami biztos, hogy hibátlan. Ha a hibátlan is elkezd UDMA CRC ERROR jelzéseket dobni, akkor egyértelműen a NAS-sal van a gond.Egyébként a NEON Multimedia Kft.-val van valakinek tapasztalata NAS gariztatás ügyben. Ha jól tudom, akkor ők a hivatalos garanciális szerviz.
-
Jogos, elnézést.
Egy 2020. júliusában újonnan vásárolt DS920+-ról van szó. Azóta megy folyamatosan.
A 4. fiókban lévő lemeznél jött elő a probléma. Júliusban 36, majd augusztusban és szeptemberben is újabb 8-8 újracsatlakozás. Így jelenleg 52-nél tart. Csatlakozó kompresszoros takarítása már megtörtént.
A HDD benne egy kb. 2 éves Seagate Ironwolf 4TB. -
tjsz
senior tag
-
törölt tag
Mekkora duma.... euro6

A halandó néppel elhitetik hogy az új, az, euro6 és társai megmentik a földet.
Közben a felső 10ezer korlátok nélkül füstölög ,azt csinál amit akar ,ahogy kedve tartja. Mert kezükben a föld.
Épp ezért pont jó nekem a 10 éves cr tdi motor is, teljes nyugalomban és boldogan indítom.
Mellesleg ennek a dízelnek van a legszebb hangja.
-
pitiless
senior tag
Azért az autócsere egyre problémásabb lesz. Nekem most 2.5 éves lesz a családi igásló, de esélytelen lenne lecserélni. Egyrészt újonnan csak a Toyota verziójából van belsőégésű motorral szerelt, Peugeot/Citroën/Opel/Fiat verzióban csak elektromos kicsi hatótávval, egyéb korlátokkal. Valaki rendelt egy új Toyotát januárban, rendelésnél idén november-decemberi átvételt ígértek neki, pár napja sírta el magát, amikor közölték, hogy 2023. novemberre van gyártásba állítva, 2024 eleje előtt nem igen kapja meg. És árgarancia már régen nincs. Én most igyekszem úgy vigyázni rá, amennyire csak lehet, mert nem tudom pótolni időben.
-
-
jozsi252
veterán
Sokszor felhozod ezt a sok katasztrófát hogy víz tűz betörés stb, ezért inkább több mentés fizikai helyre. Ezt nem teljesen értem. Írtam én is hogy a fontos adatok el vannak mentve nasra, pc-re, felhőbe. Szóval egyszerre mind3 tuti nem sérül meg.
A nagyobb tárhely több winyóval meg azért kell hogy legyen nagyobb média tárhelyem. SHR1 nem azért kell mert nélkülözhetetlen adatok vannak a nason hanem mert sok idő ennyi adatot pótolni. JBOD-nál meg ha egy winyó meghal akkor annyi 4 winyó adatának. De cserébe ugye nem vész el 1 winyó tárhelye. -
törölt tag
Szerintem többet ér fizikailag több helyen (real time mentéssel) tárolni,mint egy eszközben többször.
Másrészt minden csak pénz kérdése.
Én biztos nem fogom pl. a mosógépet csak azért pont pl. 4 évesen lecserélni ,mert majd lehet hogy elromlik.
(az előző is elment 8 évig)Visszatérve a nasra. Lemezt aem fogok cserélni még meg nem döglik. Hiszen mindenből van legalább 3 mentés , a hdd meg elmehet 6-8-10 évet is. Ezt sosa sem tudni. Értelmetlen úgy cserélni ,hogy lehet még az élettartama negyedét/harmadát sem élte meg.
Persze ha van guba ,akkor semmi nem számít. -
jozsi252
veterán
Közbe rászántam magam hogy belekezdjek a projektbe, úgyhogy régi NAS-t meghirdettem. DS920+ lesz a választott az 100%, és ez engem nagyon sokáig ki fog szolgálni.
A winyókkal még nem jutottam dűlőre hogy legyen mert a mostani 8TB-os mellé ha nagyobb winyókat raknák be akkor ugye a nagyobb tárhelyű esne ki a védelemre szolgáló SHR1 miatt.
HA-n árulnak nagyon jó áron winyókat csak félek megvenni pár hó garival. Inkább akkor drágábbat venném meg de tudom hogy arra több év gari van.Köszönöm a tippeket a lehetőségekre.

-
Igen.
Használom a Hyperbackup-ot.
Forrás oldalon ezt kell telepíteni, cél oldalon pedig a HyperBackup Vault-ot.
A kapcsolat létrehozásához pedig igényli a saját portjának a nyitását.
Rsynchez is kell port, másként nem működne, ráadásul az alap port hozzá az SSH 22-es portja. -
cigam
titán
Biztos, mert mint kiderült ehhez a drive szerver verzióját is telepíteni kell. Ez pedig nyitott egy pontot magának a tűzfalon.
Namost a Synology elmegy a sunyiba! Ahhoz, hogy a HyperBackup tudjon menteni egy másik NAS-ra, telepíteni kell a HyperBackupVault-ot. Ami kitudja mit csinál, mert látszólag semmit nem lehet rajt konfigurálni.
Ahhoz, hogy a PC-ről mentést készítsek, telepítsem az Synology Drive Client-et, de még csak véletlenül se a HyperBackupVault kommunikál vele. Egy túrót. Telepítsem a SynologyDriveServer-t. Ami egy túlburjánzott nem tudom mi, de a töredékére nincs szüksége az embernek. -
kgymac
őstag
Miért is ne lehetne? Betallózni csak olyat tudsz, ami valamelyik megosztott mappában van,
de a script valójában egy shell script, bármilyen olyan file-ra könyvtárra hivatkozhatsz benne, ami a rendszerben elérhető, persze a parancsnak futtathatónak kell lennie. Én így küldök naponta smart riportot mail-ben, megszűrve az engem érdeklő attribútumokra. És persze sem a /bin, /sbin, /dev/sd? nem elérhető a felületről. -
leroyclub
senior tag
Kötetre gondoltam. Mappa az sikerül, csak úgy szeretném hogy leválasztok 20 GB-ot ami úgymond közös, a maradék 980 pedig lenne a saját itthoni hálózat a mentéseknek, filmeknek stb.
Közben sikerült a hálózati meghajtóként is hozzáadni az egyik mappát(SMB szolgáltatásom aktív de lehet hogy FTP kéne nekem?) -
leroyclub
senior tag
Nekem ez nem olyan egyszerű
a windowsnál már a második lépésnél elakadok hogy melyik mappa. De hát én nem mappát akarok...
Iletve azt megtudom csinálni, hogy a NAS-ban lévő HDD-t felosztom? Az egész 1 terrát nem akarom meghajtónak csak egy 10GB-os részt. A tároláskezelőben látom a kötet 1-et e csak törölni tudom, újat nem tudok létrehozni. -
ForRedGlory
félisten
Az rendben van, de honnan tudja a DS, hogy a filmek vagy sorozatok mappába töltse le, ha bekerül egy torrent fájl az adott mappába? Ömlesztve nem jó, mivel belepusztulna a PLEX.

#80554gyuri81: Őszintén? Nem vagyok ipari mértékben letöltő torrendes, hetente max 1-2 dolgot szedek le. Beleférne, hogy a megszokott módon rákeresek virágboltban a torrentre és onnan letöltöm, aztán betallózom DS-ben. Azon a pár extra kattintáson semmi nem múlik.
-
dannnzzzz
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- Ha mindkettőt viszed, 170ért tied! - Apple Thunderbolt Display
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én is az vagyok valamilyen szinten, félreértés ne essék, meg szerintem az összes IT területen jártas ember tisztában van a veszélyekkel, és igyekszik a kockázatokat csökkenteni, de azért én kifordítottam a NAS-t kompletten a WAN felé addig, míg meg nem lett a problémámra a megoldás (gyakorlatilag 24 órára).
), akkor a Sagem dobozára felírta a felhasználónevem/jelszavam. Csak azt nem tudom, hogy a @t-online.hu a része e. Bár tippre nem, csak az előtte lévő kell.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
), és nem gondoltam, hogy a qbittorrent a docker alatt van.
Patice