- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balage85
tag
Úgy látszik nem érted mit mondok.
1. Vagy a docker image-be betelepítik az adott verziójú plex-et és ilyenkor explicit verziószámú tag-et kap a docker image. És a legutolsó ilyen build lesz a latest tag-ű.
2. Vagy csinálnak egy általános docker image-t, amibe beletesznek egy script-et ami a container induláskor leszedi a legutolsó verziójú plex-et és telepíti. A plex-nél ez a public tag. Ebben sosincs app telepítve, maximum a függőségek.Én általában az elsőt használom munkám során, de a másodikra is volt példa. Pl adott egy általános nginx image aminél csak megadom a git repo-t hogy induláskor honnan szedje le. És minden újrainduláskor mindig frissít az is.
-
Balage85
tag
A public tag? Annak miért kellett volna frissülnie? Mivel ez egy auto update-s image, nem plex verzióhoz kötött... Csak akkor fogják frissíteni, ha valami hiba van magában az update script-ben vagy átírják.
Én legalább fél éve hozzá se nyúltam ehhez a docker image-hez (public tag) és tegnap frissített 1.25.1.5286-34f965be8-re.
-
Protezis
őstag
4 napja frissült
https://hub.docker.com/r/linuxserver/plex/tags -
huan
őstag
-
Balage85
tag
Ha a latest-et használod, akkor dsm-ben nehézkes.
Sima cli-s docker-ben csak rá kell pull-olni az image-re és az új container már az új verziójú image-l fog elindulni.
Valahogy biztos dsm-ben is meg lehet oldani, de régebben nem támogatta az image-k frissítését.Talán törölni kell és újra letölteni? -
Balage85
tag
Simán újra kell indítani a container-t. Minden container induláskor ellenőrzi a verziót és ha kell, frissít.
@Patice: köszönöm! Én is afelé hajlok. A másik lan port-on való használat jó ötlet, csak bonyolultabb nálam, mert nem dedikált nvr-en van, hanem az is a szerveren fut. Mondjuk vlan-al és tag-ekkel tudok trükközni.
Ezt a dsm mentés-t megnézem. -
Thusor
őstag
Ahol ez megoldható ott rendben van. De nálam ez biztos, hogy nem megoldható. Több onedrive fiók, torrent, két NAS szinkronizációja és külső File elérések SSH-n feladatok ellátása miatt nálam jóval több felpörgés lenne sleep módban mint ha inkább folyamatosan mennének a HDD-k.
-
Elemental
addikt
Le lehet szedni.
ssh-n (putty) be kell lépni admin jogú felhasználóval
utána sudo -i
jelszó még egyszer
(Itt pedig a parancsok, én ezeket szoktam leszedni egyből)synopkg uninstall SynoFinder
synopkg uninstall ActiveInsight
synopkg uninstall ScsiTarget
synopkg uninstall SecureSignIn
synopkg uninstall Python2
synopkg uninstall HybridShare -
Akor
csendes tag
Van illetve volna rajta pár dinamikus oldal. Fix ip az nem lesz biztosan. xxx.synology.me domaint használok most hozzá. Később lehet meg próbálnák valami.hu domaint hozzá kötni.
Amit eddig nem írtam, hogy az egész virtual dsm van installálva. Bár ha jól gondolom ez nem befolyásoló tényező.
-
gyugyo79
addikt
1. Ez hogy jön az egészhez ....
2. Tudom ezt a hozzászólást is egy általad a töviről hegyire átnézett forráskódú böngészőben írtad. A NAS -t is csak azzal használod és így tovább ez igaz az összes általad használt operációs rendszerre és programra ja és azoknak is elérhető, hogy mit tartalmaznak és csinálnak mint ennek a szerencsétlen telepítőcsomagnak a githubos leírása ...
3. Az ilyen hasznos, előremozdító hozzászólások miatt hanyagolom a topikot.... -
gyugyo79
addikt
Nem. Azért nem mert eddig sem támogatták Syno oldalról (amiket előtte támogattak azokat nem tudják utána támogatni
) ....
Maga a telepítő tartalmazza a Synora fordított drivert és tölti azt be.Amúgy akinek van az ha követi a githubon annak gondolom ez nem új de működik 7.* -en (egy 4 hónapja lett hozzáadva a támogatás, és ugyan úgy konzolozni kell mint más driverek-et tartalmazó csomagok esetén is 7.* alatt) ...
"[DSM7] The installation will fail the first time. After that, run the following command from the SSH terminal:
sudo install -m 4755 -o root -D /var/packages/r8152/target/r8152/spk_su /opt/sbin/spk_su
[DSM7] Retry installation. (You don't need above DSM7 specific steps at the next time.) -
paolinho
őstag
Hát valóban. Állítgattam én már annyi mindent itt, hogy még az is lehet, hogy ebből még később baj lesz, de legalább sikerült célbaérni. Mindenesetre sajnálom, hogy figyelmetlenségemmel ennyi ideig feltartottam a fórumot, elnézést érte!
Azt mondjuk semmivel nem tudom megmagyarázni, hogy a TV minek köszönhetően ismerte fel újra a NAS-t, de ennek is csak örülni tudok. Biztos a PlexMediaServer rázta ezt is rendbe, mert a Médiaszerver app-ot hiába töröltem, és telepítettem újra többször is, ez akkor nem hozott erdményt.
-
Steady74
addikt
Nálam is hasonló van, 920+, 4x6TB WD Red Plus, és mikor semmilyen le-feltöltés nem megy, akkor is kerregnek a vinyók szépen-lassan-egyet-egyet. Nem tudom micsoda de kezd zavarni.
szerk: Megnéztem az erőforrások figyelésében, és a kötetnél 80-90-170 kb/s írási sebességet mutat a diagram, miközben a download stationban meg a le és a feltöltés 0.
-
Magnat
veterán
Szia,
architektúrának nincs jelentősége, én migráltam arm-ről intelre, elvileg az számít, h j-s, "sima" + a típus (valaki linkelte már ezt a táblát), de én már migráltam úgy is, ahogy a tábla szerint nem lehetett volna, szóval sztem biztosat akkor lehet mondani, ha vki az adott kombinációt már próbálta
-
-
-
Külföldi fórumon olvastam, hogy elvileg összehozható a nas-al. Ezért gondoltam hogy megkérdezem hátha valaki használ ilyen típust. Nyilván ha nem kivitelezhető akkor marad az eredeti megoldás. Csak jó lett volna egy kicsit "spórolni" ha már itt van a nas. De kamerából olyat szeretnék ami az Apple -el Home alkalmazásával kompatibilis, ezért volt az ötlet, gondolat.
-
Bobbacsi
veterán
-
-
Magnat
veterán
Ddns: a kliens a synologys másoddomain bejegyzésed alapján szabványos dns lekérdezéssel megkapja az ip címedet és utána közvetlenül ezen cím alapján szólítja meg a routeredet, ami pedig beirányítja port forward alapján a kérést a nasra.
Quickconnect: Kb úgy működik mint a TeamViewer: állandó kapcsolat van a Syno szerverei és a nasod között, a kliens a Syno szervereihez kapcsolódik és azon keresztül kapcsolódik a nasodhoz, ezért nem kell portot nyitni és ezért lehet lassabb a kapcsolat qc-n mint ddns-en. -
Elemental
addikt
Pár hozzászólással korábban volt szó róla.
Saját tapasztalataim. -
-
Dzsekó
addikt
Sokan félnek attól, hogy nem arra való, és inkább megveszik a drágább Red-et. És ez bevétel a WD-nek.
Igazából még nem nagyon hallottam panaszt arról, hogy Purple ne állná meg a helyét NAS-ban. De ha Neked szimpibb a Red, akkor vedd azt nyugodtan, lebeszélni nem akarlak róla.
Az EFRX jó HDD, csak most már drágább.
Árak egy ismert boltból (4TB-nál 4 ezer, 6TB-nál ~12 ezer a különbség a Purple javára):
4TB Purple
4TB Red
6TB Purple
6TB Redkulu22: igen, azt.
-
Dzsekó
addikt
Red-ekben be van állítva gyárilag, hogy 4 vagy 8 másodpercenként energiatakarékosságból kirakja park állásba a fejet, amit onnan rögtön vissza is ránt. Amellett, hogy a HDD klattyogó hangot hallat, ez nem jó a mechanikának, a 600 000-es gyári load/unload ciklust hamar eléri, és idő előtt tönkremegy a mechanika. Smart-ban a load/unload cycle count értékénél látod, hogy éppen mennyinél tart az adott HDD. A régebbi Red-eknél 300 mp volt ez a parkolás érték, ott még nem vészes a parkolások száma. Azt tudom, hogy szintetikus nyers tesztekben jobban teljesít a CMR Red, de ezt a való életben annyira nem érezni, viszont a parkolás miatt előbb bekrepált Red-et láttam már. Amíg nem kezdődött az SMR mizéria és a CMR Red-ek áremelkedése, addig jó szívvel ajánlottam a Red-eket, de most már inkább Ironwolf és WD-ből meg Purple az ajánlott, még úgy is, hogy nem erre a célra gyártották a Purple HDD-ket.
-
Dzsekó
addikt
Nem véletlenül, de használható rá, sőt, sokkal jobban használható rá, mint a hulladék SMR-es EFAX. Ha visszatekersz, akkor az alapkérdés az volt, hogy Red vagy Purple, ezért nem kerültek szóba a Seagate-ek. Seagate-ből az Ironwolf és Skyhawk a jó, és ezek mind CMR-esek még.
-
Tachion86
tag
Mindkét NAS 1-1 Mikrotik router mögött van. Az itthoni VPN szerverként működik, a város másik pontján lévő DS118 melletti router pedig VPN kliensként. Meg tudnám tenni hogy csak a szinkronizálás idejére jöjjön létre a VPN kapcsolat sőt, az eredeti terv ez is volt, de végülis miért ne legyen folyamatosan... Így legalább bármikor be tudok lépni a DS118-ba is. Bár wake on LAN-on be is tudnám akár kapcsolni... Ja, a mikrotik minden nap 2:50-kor felépíti a VPN kapcsolatot, felébreszti a kis NAS-t és az 3:00-kor leszinkronizál a Hyper Backuppal, majd ha végzett kikapcsol és a mikrotik bontja a VPN-t. De felesleges így bonyolítani, nyugodtan mehet folyamatosan. Ahol a DS118 van ott úgy sem én fizetem a villanyszámlát. :-D
Ja és a kis NAS nem kap internetet soha, így még biztonságosabb mert feltörni sem lehet. (Max csak a VPN-t vagy a routert...) -
-
Immy
őstag
Abban egyetértek, hogy nem biztos hogy a legmélyebb szakmai szinten tesztelte, de mutat egy bizonyos felhasználási területet ahol van relevanciája. Talán ezt nehezebb is demózni/tesztelni, amikor több felhasználó dolgozik és több fajta felhasználási terület van egyszerre.
Itt például van egy felhasználási mód, ahol
semmilyenminimális a hozzáadott értéke a befektetett pénzmennyiséghez képest: [link]Illetve itt is van egy régi cikk, ahol nem működik jól: [link]
-
Immy
őstag
Itt van egy teszt 920+ társaságában cache nélkül, SATA cache és NVMe cache segítségével: [link]
Szerintem nagyon nagy különbségek vannak a felhasználási területeknél a beállított cache méretnél valamint a használt hálózati kapcsolatnál is. Illetve hogy read only vagy read/write.
Teszt eredmények:
Seagate Ironwolf 4TB HDDx2 (SHR) ONLY Test = 00:17:11
Seagate Ironwolf 4TB HDDx2 (SHR) + SATA Seagate 110 SSD R/W Caching = 00:13:43
Seagate Ironwolf 4TB HDDx2 (SHR) + NVMe Seagate 510 SSD R/W Caching = 00:11:10Kiemelik, hogy érdemes megpakolni sok memóriával is, mert akár az is limitálhatja, ha "csak" 4GB elérhető.
Szerintem ez már kicsit nagy vállalati funkció, ami több felhasználós használat során profitálhat sokat. -
Immy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest