- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
gonger #69378 üzenetére
A fogyasztás attól függ, h mennyire van terhelve a processzor, illetve h mennyi diszk van benne, milyenek, illetve azok alszanak vagy ébren vannak-e. De csak h értsd a nagyságrendet, 10 wattos fogyasztással számolva 7/24-ben 250ft plusz villanyszámlád lesz, szóval ha 5 wattot fogyaszt akkor lesz 125ft, ha 12-t akkor meg mondjuk 275ft többlet. Kár rajta rugózni.
-
Csabroncka
addikt
válasz
gonger #69375 üzenetére
A net (szimmetrikus optika) pl a stream szolgáltatásokat (HBO GO, Netflix) befolyásolja elsősorban, vagy a NAS külső elérését! Ha magad csinálod kicsit olvass utána ennek a belső hálózati lejátszásnak. A kérdésedre a válasz igen, egy jó médialejátszóval (ATV, Shield, Zidoo) simán megy a 4K is! Inkább a tárhely legyen nagyobb!
-
Multibit
nagyúr
válasz
gonger #69364 üzenetére
Ha csak a média kiszolgálás a cél, ahhoz nem kell erős NAS. Persze rendszerint vásárlás után jön meg a kedv további dolgok használatához és ha van közöttük erőforrás igényes funkció is, akkor már kevés lehet az olcsó modell teljesítménye. Hosszú távra kell tervezni
Amúgy engem évekig kiszolgált egy DS116 torrentezésre és média forrásként. Ezt nem rég adtam oda egy rokonnak. Ma egy 2013-as(!) gyártású DS713+ NAS-t használok. A mai modern Intel processzoros típusokhoz képest sehol nincs, mégis lehet róla filmeket nézni (4K-t is), akár többet is párhuzamosan. -
Csabroncka
addikt
válasz
gonger #69364 üzenetére
Mi a cél? (szerintem csak képzavar van nálad a szavak terén - ez sem baj) gondolom filmet szeretnél nézni az otthoni TV-den.
Elmondom nagy vonalakban mire való egy J-s kevésbé combos NAS, otthon:
- filmek letöltése (korlátozott számban 5-15 aktív torrent)
- filmek megosztása belső hálózaton (Amlyik NAS gigás hálózati porttal szerelt, az kiszolgálja a 4K-t SMB/NFS protokollon keresztül megfelelő lejátszóval)
- hálózati tároló és biztonsági mentés
- Photo station alkalmazással családi videók képek menedzselése/ mentése
- Családi weblap
- 2-3 fiókos levelező alkalmazás szolgáltatás
+ minden egyéb kevésbé memória és cpu igényes feladatok (családi naptár, névjegytár..stb)...ha ennél több kell, akkor érdemesebb combosabb hardver, egyébként nem fogod kihasználni!
A + pénzt a tárolókapacitásba kell ölni + biztonság (Raid 1., külső mentés)
-
Multibit
nagyúr
válasz
gonger #69355 üzenetére
Bár a netes videók alapján 4K streamelésre az sem tökéletes
Baromság. J-s NAS-ról is lehet 4K filmeket nézni, ha arra használod a NAS-t amire a neve predesztinálja. Nem a NAS-t kell izzasztani, hanem a lejátszót! Mivel a NAS nem játszik le semmit, csak háttértárként funkcionál, nem kell erőművet venni ilyen célra. Lejátszó terén már más a helyzet. -
Marci112233
addikt
válasz
gonger #69355 üzenetére
Ha tényleg jó PC és elég jó kis VGA is van benne, akkor manapság tényleg jól eladható lehet, egy picivel a piaci ár alá téve, mert hardverpiacon, főleg VAG fronton igazi hiány és magas ár van. A gép árából így könnyen ki kell férjen egy 220+ és a 100-as ajánlat rá tényleg jó ár. Viszont ha 4K streamelés is cél akkor J modell eleve ki van lőve szerintem mert a memória azokban elég kevés és nem is bővíthető.
-
Marci112233
addikt
válasz
gonger #69332 üzenetére
Ha nem sűrgős a vásárlás, akkor javaslom várj és gyűjts még pénzt és akkor vehetsz akár az említett 218 vagy 220+ NAS-t is.
Amúgy én is elsőnek 2 lemezes NAS-t nézegettem, és nálam is a 218 vagy az akkoriban még újonnan is kapható 218+ amit nézegettem. De végül toltam egyet a pénzügyi kereten és vettem egyből a 4 lemezes DS418-at, amit ma sem bánok. Főleg hogy azóta kb 20 ezerrel többe kerülne újonnan.
-
-
Marci112233
addikt
válasz
gonger #69325 üzenetére
J modell az alap, én nem vennék az tuti. Inkább 218 vagy 220+. Tudom ezek drágábbak, de jobban meg is érik. Ha torrent és gyors letöltés is cél akkor meg főleg 220+ az Intel proci miatt.
Nekem DS418 van és ugyan nem töltök vele lefele semmit, mert azt asztali PC végzi vagy laptop, de egyből a NS-ra töltök így is és onnan seedelek is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
gonger #69222 üzenetére
Minden a lejátszó eszközön / szoftveren múlik !
Ha az ismeri a film kódolását, akkor a NAS csak "stream"-el....azaz kiküldi az adatokat. Gigabites hálózatban 100-110 MB/s sebességgel száguldoznak a bitek..... de egy film nézésekor ennek csak a töredéke megy a kábeleken át.Tehát ha jó a lejátszód , akkor egy alap Synology NAS is jó kell legyen filmezéshez.
Lassú torrent.
Optikai kábeles előfizetésnél létezik 1000-s csomag.
Ekkor elviekben akár 100 MB/s tempóban jöhet az adat.
CSAK a torrent erősen terheli a gépek processzorát.
Lehet, hogy egyik procival 30 MB/s , míg egy erősebb INTEL procis NAS-al 60-80 MB/s sebességgel tudsz letölteni.
Ha gyors optikai neted van és gyorsan is akarsz letölteni, akkor INTEL CPU-s NAS ! -
válasz
gonger #69213 üzenetére
Ha elég a lassabb torrent és az egy lemez kapacitása akkor erre jó lesz. Kicsit feljebb a DS118, két lemezzel a DS220j (ezt könnyebb bővíteni még egy lemezzel, illetve tükrözni is tudod a két lemezt). Gyors torrent és nagyobb teljesítmény esetén DS220+.
De ugyanaz a rendszer fut mindegyiken és ugyanazok a mobil appok, szóval szolgáltatásban kb ugyanazt kapod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest