- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Dzsana #116992 üzenetére
Szépek ezek a régi cseppfüles tokok. Gyárt még valaki ilyen stílusú órákat automatában? El tudnék hasonlót képzelni alkalmi órának.
Tegnap akadtam rá itthon egy cseppfüles tokra. Már azt sem tudom honnan van. Itt kallódik egy ideje.
Neked adom ha tudsz vele kezdeni valamit. Itt csak porfogó.
Valami ilyen lehetett kompletten.(#116996) fiktív1 Ez a szíj még kapható? Nem találom.
-
jolti
senior tag
válasz
Dzsana #115873 üzenetére
És tudja!
Úgy tervezem amúgy, hogy most megveszem valamelyik búvárt a 3 közül amit kinéztem (már ennyire leredukálódott), aztán beülök egy kicsit a keszonkamrába ( pénzügyileg kiegyenlítek
), aztán elküldöm hozzád, a casio-mmal együtt, egy 2-es szemle-olajcsere-zsírzásra.
Oké a balhé? -
szbalogh
addikt
válasz
Dzsana #111032 üzenetére
Köszönöm szépen a felvilágosítást. Akkor valószínűleg nem kerültek arrébb a lyukas kövek. A tisztítógép az valami ultrahangos ketyere? Milyen oldószert használ? Mivel nincs ilyen gépem arra gondolta, hogy kis hexánban lemosatom az olajat. Néztem neten a valami Möbiusz vagy milyen olajat, egy vagyonba kerül. Kell ez, vagy van valami háztartási alternatíva is, mondjuk motorolaj jó lehet? Mindenhova elég egy olaj, vagy van ahova hígabb/sűrűbb kell?
-
szbalogh
addikt
válasz
Dzsana #111016 üzenetére
Köszi
Ez kicsit kínai, de azt hiszem értem mire gondolsz
Lenne még pár szakmai kérdésem Mester!A köveket nem matattam, csak az egyik balance wheel fedőkövét vettem ki és tettem vissza (láttam, hogy alatta van még egy), mennyire erősen vannak benne a hídban illetve ezekben a lemezekben? Mi tartja a helyükön őket? Attól tartok, hogy esetleg kintebb mozdulhattak mikor próbáltam bevarázsolni a tengelyeket. Meg mennyi holtjátékot lehet a tengelyeknek hagyni? Vagy ha működik ezzel ne foglalkozzak?
-
szbalogh
addikt
válasz
Dzsana #109640 üzenetére
Köszi. Kitaláltam magamnak egy órát, amihez nincs megfelelő méretű mutató arra az óraműre meg számlapméretre amibe akarom. Amúgy meg barkácsolás
Ha kidolgoztam a módszert bármilyen kis vackot tudok majd nikkelezni. Mondjuk ha végre találok egy normális kinézetű házat de nem acél kinézetű hanem mondjuk aranyozott, akkor lemaratom és szépen vissza tudom nikkelezni fém színűre.
Jaja lehetne perem is, azt most nem kalkuláltam bele, viszont felpróbáltam és passzentos. Az óra mutató be van vágva, olyan rugósan szorul a tengelyre.
Vadászcsiga: pont úgy néz ki
Mai lume gyakorlás:
Ez kicsit élesebb. Durvára morzsolt lume por van benne, kíváncsi voltam a különbségre. Ez meg már túl nagy szemcséjű, alig lehetett dolgozni vele. -
-
soma1973
újonc
válasz
Dzsana #107767 üzenetére
Köszönöm Dzsana, vadászcsiga a válaszokat!
Sajnos akkor elvetem a réz óra gondolatát. A bronz lett inkább vágyaimnak (távolabbi jövőbeli) tárgya. Sajnos a bronz tokos változatok ára már jóval magasabb, így már nem hangzik annyira jól a dolog. Ami nagyon meglepett, hogy az áruk használtan többnyire magasabb, mint az új ára
A patina szerintem amúgy jól mutat, ezerfélét láttam már különféle oldalakon. Van egy csomó trükk, amivel szoktak próbálkozni annak érdekében, hogy mielőbb kialakuljon a réteg. Szerintem egy szépen patinásodott óra nagyon jól mutat, ráadásul min. 100 évesnek néz ki a felülete. A réztől azért is tartottam egy kicsit, mert láttam ronda zöld foltos óráról képet, ami nagyapám rézgálicos permetezőjére hasonlított leginkább. Na az például már nem tetszik. Na mindegy, remélem egyszer majd találok egy megfizethető árú bronz tokost. -
vadászcsiga
félisten
-
Gempas 70
aktív tag
válasz
Dzsana #107014 üzenetére
Nem , [Hanem erről] pedig 400 Chf volt, de mire megkérdeztem itt a fórumon, hogy ez ennyiért jó-e addigra lenyúlták.. Pedig kezdtem megkedvelni.Ráadásul fém szíjjal...
-
Pé
senior tag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Dzsana #106902 üzenetére
Rozsdás volt a számlap egy helyen, és a szerkezet is vízkáros volt a mester szerint. És akkor még nem ismertem ezt a fórumot, különben nálad landolt volna. Adriatica is volt nálam ilyen vörösréz - színű kézihúzós werkkel - tisztíttatás után visszaadtam annak a ny. kollégának, aki rám bízta. Fölösleges volt, nem hordja. Azt sem tudom, ér-e vmit egyáltalán. Nem vagyok egy nagy üzletember.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Dzsana #106884 üzenetére
Nem vagyok Omi rajongó, de ez nagyon szép. Volt egy Omega Genevém ilyen vörös werkkel, de az állítólag nem értékes darab. Órás ismerősömnek adtam oda alkatrésznek / számlaphibás volt, és nem érte volna meg felújíttatni /. De egy ilyet úgysem hord az ember, nem nekem való.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futárcégek
- Milyen autót vegyek?
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest