- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ciryl65
csendes tag
válasz
minas #224068 üzenetére
Ezek is csak sima automata szerkezetek, nem lehet kézzel felhúzni és nem másodperc stopposak. Természetesen attól még nagyon megbízhatóak ezek a szerkezetek. Ha ezen funkció hiányát nélkülözni tudod, vedd meg, de mindenképpen előnyösebb a felhúzhatóság és a másodperc stopp.
Melyik modellekre gondolsz? -
ciryl65
csendes tag
válasz
olajbogyo #211761 üzenetére
Nálam az észak-nyugat vált be, Szegedtől 35 km-re nyugatra. Szinte minden nap szinkronizál úgy, hogy a számlap van észak-nyugat felé, a 12-es plafon felé néz, a 6-os meg az íróasztal lapján csücsül.
Ahogy mondják, ki kell próbálni többféleképpen is, hátha beindul a szinkronizáció. -
ciryl65
csendes tag
válasz
Deskdiver #201073 üzenetére
Elnézést kérek tőled, ha megsértettelek volna! Nem volt szándékomban.
Bevallom elfelejtettem, hogy a keresőbe beírjam a watchshop szót. Talán ez a hiány okozta az egész bonyodalmat. Sajnálom. Máskor majd így teszek, s ha ott nem olvashatok ki a sorokból kielégítő választ, akkor fogok ide közvetlen kéréssel írni.
Tanulság ez számomra. Ez ma egy ilyen nap volt. Elkönyvelem magamnak. Csak gondoltam segítőkészek vagyunk egymás felé, s nem köntörfalazók, kioktatóak. Hát ezt az érzést ezek után is hiányolom innen. Valahogy eddig mást gondoltam erről. Megváltozott. Ha ilyenek vagyunk, hát akkor ilyenek vagyunk. Így fogadom el ezt a fórumot. Mást nem tehetek, és nem is teszek. Tovább olvasom. Ennyi. -
ciryl65
csendes tag
válasz
Deskdiver #201064 üzenetére
A laktóz tejcukor ( galaktóz és glükóz gyűrűkből áll, vagyis diszacharid). Ha a szervezet nem termel annyi laktáz enzimet, nincs ami lebontsa ezeket a cukorféléket e tejféleségek fogyasztása esetén. Ekkor áll fenn a tejérzékenység, ami nem egy kellemes állapot a testnek.
Amúgy meg azért írtam épp ebbe a csoportba információm hiányában, hogy közvetlen tőletek halljam, lássam, tudjam konkrétan a hiteles dolgokat, és nem azért, hogy miért nem olvastam ezt, meg azt. Sajnos csak németül tanultam annak idején, angolra nem volt lehetőségem. A fordító meg olykor nem egészen érthetően fogalmaz számomra. Lehet, hogy ez az én hibám. Na ezért fordultam hozzátok csoporttagok! Elnézést, ha ez baj volt! -
ciryl65
csendes tag
válasz
dzsi23 #201035 üzenetére
Persze, hogy rányomtam, és elolvastam! Köszi szépen a linket!
De ezt az információt, hogy a garanciát elfogadják itthon is, olyantól vártam megerősítésre, akik esetleg már éltek is vele. Igaz, remélve, hogy az órák tökéletesek, talán nem is kell, hogy erre sor kerüljön. -
ciryl65
csendes tag
válasz
Sungoo #201032 üzenetére
Köszönöm az egyértelmű választ!
Deskdiver, dzsi23, g0n21: nektek is köszönöm, de úgy érzem, egy kicsit körülírtátok a konkrétumok helyett.
Ezért is még egy kérdés. Remélem egyértelmű lesz számomra a válaszadások zöme.
A Watchshop által adott garancia érvényes itthon is, azaz elfogadják a honi szervízek, pl. Casio? -
ciryl65
csendes tag
Tisztelt tagok!
Érdeklődöm.
A Watchshop-ból való vásárlás jár-e valamilyen plusz költséggel ( áfa, vám, stb.) free next delivery esetén?
Valaki tud ebben információval szolgálni?
Előre is köszönöm a fáradozásotokat! -
ciryl65
csendes tag
válasz
pulutodurumo #200196 üzenetére
Úgy tudom, hogy jelenleg most Merkur-ban nincs ilyen számlapos verzió, csak kör-indexes.
-
ciryl65
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #194384 üzenetére
Ne hasonlítsd a Slava-hoz! Nem ugyanaz a szerkezet. A körbe tekeréshez képest akkor is gyorsabbnak tekinthető. Én önmagához képest nézem, nem másik órához. Persze a rendszeressége az ilyen dátum váltásnak valóban nem tesz jót a szerkezetnek, ahogy az előbbiekben említették.
-
ciryl65
csendes tag
válasz
@mriya@ #194372 üzenetére
Van nagyon régi Vosztok-om is, 2416B-vel, az is tudja ezt a dátumváltást. És tudja a 2414A is. Ez nem kitaláció, hanem gyári ajánlás a füzetecskéjében. Nézd meg, benne van. Én is onnan tudtam meg. Ha ezt így nem lehetne állítani, bele sem írnák. Persze nem árt az óvatosság, célszerű nem felhúzott, hanem lejárt állapotban állítani így a dátumot. A nyomaték hiánya miatt kisebb a szerkezet meghibásodási esélye.
-
ciryl65
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #194370 üzenetére
De van gyors dátumállítási lehetőség minden mai Vosztok dátumos óránál. Ott van leírva a használati utasításában. És a régebieknél is volt, úgy tudom.
-
-
ciryl65
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #187445 üzenetére
Örömmel olvasom, hogy megérkezett a várva-várt "készlet", benne a réztokos Kommandirszkie órával.
Köszönöm, hogy nem felejtetted el az ajánlásomat ezen órák kifejezett előnyös használata felől! Nekem három ilyen órám is van. És minő véletlen, közülük van olyan számlapos is, amelyet te rendeltél, és megkaptál, azzal a különbséggel, hogy a lünetta az enyémen nem kagylós kiképzésű, hanem sima, és kék nato szíjjal kaptam. Szerintem is nagyon szép. Gratulálok, használd egészséggel!
Erre az órára azt írják, hogy 3atm-s, azaz csak cseppálló, de én kipróbáltam egy dolgot. Egy halvány szilikonzsírral bekentem a fém hátlap azon részét, amely érintkezik a gumitömítéssel, a korona, és a hátlap csavaros részével is így tettem, hogy könnyebben lehessen mindkettőt rácsavarni. Majd beletettem 1 órára (képzavar!) egy pohár vízbe. És láss csodát, egy cseppnyi víz sem került az órába! Vagyis a plexin keresztül sem szivárgott be a víz. Persze ezt mindenki csak saját felelősségére csinálja, de én ezek után bizton mernék úszkálni benne. -
ciryl65
csendes tag
válasz
alphaville #186008 üzenetére
Meg van, ha minden igaz.
Orient Star Chronograph WZ0011DY.
Betyár drága, de ugyanilyen minőség is egyben.
Boldog új évet mindenkinek! -
ciryl65
csendes tag
válasz
alphaville #186008 üzenetére
B.Ú.É.K
Ennek meg lehetne tudni, mi a típus-száma?
Nagyon gyönyörű. Gondolom, nem egy olcsóság.
Köszi! -
ciryl65
csendes tag
válasz
fagyalllo #185823 üzenetére
fagyallo
schawoHát ezt értem is meg nem is!
Az rendben van, hogy hirdeti, de nem fogom fel, miért ilyen áron.
Ha kész lesz a projekt, akkor majd leszállítja tizedére az árat, és akkor majd azt érzem, mennyire olcsón árulja?
Többszörösen eltúlzott áron hirdetni számomra nem épp vevőcsalogató marketing fogás. De ő tudja, mit miért tesz. -
ciryl65
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #184506 üzenetére
Az enyémre is!
-
ciryl65
csendes tag
válasz
fagyalllo #182807 üzenetére
Azt tudom, hogy 4R35-el megegyezik, csak arra lettem volna kíváncsi, milyen minőségűt gyártottak, illetve tettek bele a kínaiak.
Akkor, ha jól veszem ki soraidból, meg vagy elégedve vele. Mármint a a kidolgozással,a működéssel, megjelenéssel kapcsolatban. Igaz nekem a kisebb változat dukálna ( lehet az is nagy egy picit , de... ), és talán a classic változat felé kacsingatnék, de az Oceanmaster se kutya az biztos. -
ciryl65
csendes tag
-
ciryl65
csendes tag
válasz
C0RVUS #174010 üzenetére
Korrekt vagyok, és akarok lenni. Nem szeretném, ha ezt feltételeznéd rólam. Semmi szándékom nem volt téged az m, vagy T betű miatt lealacsonyítani. Inkább csak a telefon miatti pontosságot nem tudtam megvalósítani.
Amúgy köszönöm a kopipézési lehetőséget!
De én mégsem bocmokozok, ezt nehezen fogja fel az agyam, hisz annak idején 11 évet kellett tanulnom oroszt az iskolában, valószínű csak ezért idegesített az m-betű.
A Meranom-ot ismerem. Van egynéhány " kétéltűm " az oroszoktól nekem is ( tudom, hogy neked is van ).
Örülök, hogy megismerkedtünk. -
ciryl65
csendes tag
válasz
@mriya@ #169581 üzenetére
Csak egy észrevétel.
Nem tudom miért kerül ez a diver ( ORIENT Pro Saturation Diver EL02002B ) pontosan 3-szor annyiba, mint ami alphaville kiszemeltje, hisz mindkettőben ugyanaz a szerkezet van (40N5A ).
Igaz 10atm-el több a búvárkodási lehetőség, de az utóbbiból ( ORIENT M-Force Bravo EL0A001B ) 3-at lehet venni! Annyival meg nem ér többet a plusz 100m. Szerintem. De lehet, hogy más másképp látja ezt. -
ciryl65
csendes tag
válasz
gipsztigris #168398 üzenetére
Köszönöm az információt!
-
ciryl65
csendes tag
Tisztelt topic társak!
Szeretném kérdezni, rendelt már valaki tőletek Amazonról?
Van-e valami különleges menete ennek a megszokottól eltérőn, illetve milyen buktatói vannak a más (pl. Ebay), ismertebb, és biztonságosabb beszerzési forrást tekintve?
Köszönöm a segítséget! -
ciryl65
csendes tag
válasz
7s26c #166887 üzenetére
This review is from: Bulova Men's 'Gemini' Mechanical Hand Wind Stainless Steel and Brown Leather Casual Watch (Model: 63A121) (Watch)
I only have it for about a week, but so far, everything seems to be in good running order. I looked around and this watch is a steal for something with an ETA 6498 in it.
ETA 6498, vagy annak valamiféle módosított változata. -
ciryl65
csendes tag
válasz
soultrapp #166704 üzenetére
Nagyon szép óra! Gratulálok! Viseld egészséggel!
Szeretném tudni, van már valamilyen tapasztalatod az óra viselkedésével kapcsolatban?
Pontosság? Különböző pozíciókban való járáseltérés?
Tudsz valami információt ezzel az órával kapcsolatban megosztani?
Előre is köszönöm! -
ciryl65
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #166538 üzenetére
5-ös kezelő!
Van gyors dátum beállítása a Vostok óráknak!
Csak nézz utána!
Ha kell elmondom. -
ciryl65
csendes tag
válasz
Sungoo #163140 üzenetére
Csak az " AC" jelűt érdemes megvenni, ha már az ember kiad ilyenért valamicske pénzt. Az "ER" kevés tudása később biztosan bántani fog. Nem sokkal többért ugyanazzal a kinézettel, de sokkal többet tudó szerkezettel lehet birtokosa egy Bambino-nak a páciens.
Pl. ugyanez az Orient Mako diver esetében is, a régi " EM " változat nem másodperc stoppos, és nem kézzel húzható, az " AA " meg már igen. És számlapilag szinte teljesen hasonlóak ezek is. Csak a tok felső részén lévő nap állító gombban különböznek. No meg szerkezetben is.
Bocsánat! Nem okoskodni akartam, csak felvilágosítani a jellemzőkről. -
ciryl65
csendes tag
válasz
mike1334 #162959 üzenetére
Persze, hogy van a kettő között minőségbeli különbség.
De összehasonlítani nem lehet ilyen szempontból egymást. A Bambino automata ( ezt a típust nem lehet kézzel felhúzni, és nem másodperc stoppos ), a Classic meg quartz óra ( időmérő ).
A quartz-al nem kell naponta bíbelődni, és legalább három évig le sem merül az elem, tehát nincs gondod rá. Az automatát hordani kell, mert másképp kimegy belőle a szufla, és leáll. Illetve úgy öt évente alkatrészre való szétszedés órásmester által, utána " olajcsere ", majd összeszerelés.
Így nézd a különbséget a kettő között.
De már látom Mercutio előttem a lényeget elmondta. -
ciryl65
csendes tag
válasz
C0RVUS #162652 üzenetére
Ez a tíz másodperc csak akkor van ( volt ), ha fel sem veszem ( vettem ) az órát. Ha felveszem, hordom, nincs akkora sietése. Ezt az első hónapokban tapasztaltam. Azóta nagyon nem nézegettem, mennyi is az eltérés, mert belenyugodtam, ez ilyen. És a nap kezdetére nincs eltérés, ha koronával felfelé altatom.
Ígérem, most néhány napig felírom, mivé alakult ez.
És akkor majd közölni fogom.
A testvéred Orientje akkor is tudja az egy-két másodpercet naponta, és nincs súlyos eltérése, ha nincs hordva, és a hátulján fekszik?
Köszi a választ! -
ciryl65
csendes tag
válasz
von toth #162639 üzenetére
Köszi a meglátást!
Persze, hogy tömör acél, ahogy mondod.
Én fejeztem ki rosszul magam. Igaz azt nem tudom, mivel felület-kezelik a tömör acélt, mert azért szép fényes a tok.
Csak azt akartam közölni, hogy a tok külseje ne kopjon ott le, ahol érintkezik a bőrrel. Próbálok ilyetén vigyázni rá, bár szeretném bőrrel is használni, de egyelőre nem teszem vissza rá. -
ciryl65
csendes tag
válasz
von toth #162634 üzenetére
Alapban siet, úgy naponta kb. 10másodpercet, ha nem hordod, vagy számlappal felfelé van.
Ha hordod egész nap, és nemcsak az asztalon tartod a kezed, így nem siet ennyit, akkor ha este a koronával felfelé helyezed el, szinte nullára korrigálódik. Tehát hordod, járkálsz vele, és este oldalára fekteted, koronával felfelé, így szinte nem kell sohasem utána állítani.
Persze vissza lehetne állítani azt a tíz másodpercet, ami teljes feltöltöttséggel számlappal felfelé keletkezik, de akkor máshogy kellene letenni éjszakára, valószínű számlappal felfelé. De nekem tökéletesen megfelel így, mivel tudom a viselkedését, és ilyen módon tudom pontossá tenni a napi járását. Emiatt nem állíttatok a sietésén.
Nagy előnye, hogy megbízható, és nagyon gyorsan maximumra tölti a járástartalékot. És szép.
Rátettem bőrszíjat is, de sajnos a szíj a stift fölött hozzáér a tokhoz, és nem akartam, hogy idővel lekoptassa a tok krómozását. Ezért kénytelen voltam visszatenni rá a fémszíjat. Ez egy kicsit hátrány. Ha valaki tudná rá a megoldást, szóljon!
Azt nem tudom, hogy a többi Orient Star hogy viselkedik, az enyém így. Majd elmondják a " topic-kollégák ", mert biztosan van a " tarsolyban " ilyen a hozzászólók között. -
ciryl65
csendes tag
válasz
vadászcsiga #155727 üzenetére
Egyszer már leírtam itt. Írott és nem nyomtatott " t " az oroszban " m " . Itt csak abban hibáztak, hogy úgy kellett volna a BOCTOK-ot kinyomtatni, akár egy karórára is, ahogy kézzel, tollal leírjuk, és nem nyomtatott betűkkel. Ezért furcsa így látni a magyarul Kelet szót.
-
ciryl65
csendes tag
-
ciryl65
csendes tag
válasz
C0RVUS #144160 üzenetére
Nem dzsenjuin van ráírva, hanem Shanghai Genuine Leather. Valószínűleg a 7120-as nem " reissue ", a 8120-as szerintem meg az. Láttam valamikor régebbi képeken hasonlót.
Nem rossz a 7120-as azzal a zöld szövetszíjjal.
Viszont a 8120-as ezüst színű indexekkel van, ami rakott, és ( szintén ezüstös színű ) rakott a Shanghai fölötti jel is, ami tetszetős képet kölcsönöz élőben az órának.
Nem bánom, hogy megvannak. Ennyiért had ketyegjenek. -
ciryl65
csendes tag
válasz
C0RVUS #144143 üzenetére
Igen, nekem is nagyon megtetszett mind a kettő kinézetű. Azt a mézgával csöppentett másodpercmutatóst most is tudsz venni az ebay-en, 11001,38 Ft-ért. Írd be az ebay-re, hogy Shanghai watch, és megtalálod. Elárulom, ebből kettőt vettem, mert annyira olcsónak találtam, és mert szövetszíja van. És, ha a szíjat leszámítom, az óra alig került valamibe. Egyiket használom csak, a másik jó lesz későbbre. Talán ezzel csak az a szépséghiba, hogy a koronájáról a króm kopik. A fekete bőrszíjason ( 8120 ) meg nem. Ez utóbbinak úgy tudom wolfram acélból van a tokja, a hátlapja, s talán a koronája is.
A beszerzési forrás az ebay, meg az aliexpress volt.
A történetről annyit, hogy az eladó visszafizette a bekerülési értéket, de előtte felajánlotta, hogy küld egy másikat, én meg zöldfülűként nem bíztam a következő óra hibátlan működésében, ezért kértem vissza a pénzt. Most már ennyi tudással a második órát kérném. Elcsesztem. -
ciryl65
csendes tag
válasz
C0RVUS #144104 üzenetére
Az lehet, hogy az A. Schild cal. 1187-es volt az alap, ami alapján elkészítették a szerkezeteket. De azért valamelyest átalakították, ahogy nézem.
Most megmutizom a két kínai órát. Remélem a többi topic-társ elfogadóan lesz irántuk, hogy ilyen is van, létezik.
A zöld szövet szíjas a 7120-as ( 7500 Ft-ért árulták ), a fekete bőrszíjas a 8120-as szerkezetű, amelynek visszakaptam a 11000 Ft-os árát, mert megállt időnap előtt. Mint kiderült kiesett egy kő a helyéről. -
ciryl65
csendes tag
válasz
C0RVUS #144010 üzenetére
Amint tudod, ez egy Sanghai 8120-as szerkezet. Ennek van egy testvér párja a 7120-as. Kinézetre hasonlóak egymáshoz, csak a kövek számában különböznek. Már valamikor írtam, a 60-as évek elején kezdték gyártani, és 4 havi fizetésébe került az átlagembernek egy ilyen szerkezettel készített óra. Hogy esetleg akkor is másolták volna szerkezetet, nincs tudomásom, de attól még persze lehet. Nekem is van mindkét típusú órám, és úgy gondolom, a Shanghai Watch saját tervezésű szerkezetei ezek.
De, ha valaki tud más infót, én is szívesen veszem. -
ciryl65
csendes tag
válasz
7s26c #141298 üzenetére
Ez egy régi, leharcolt óra 2414A kaliberrel, ami kézi felhúzós, és nem automata. Ilyen szerkezetet ma már csak a Komandirskie órákba tesznek, úgy 10000 Ft körüli áron lehet újonnan megvenni. Nem rosszak ezek a szerkezetek, pontosak is tudnak lenni, ilyenem is van új. De a mai Amfíbiák már kézi felhúzósak és automaták is egyben.
Nekem ilyen van ( Vostok Amphibian Military Watch for diving 200 m AUTO 120 case #509 Black ), E-bay-en, Shmek-től. 1 másodperc/ nap eltérésre betudtam lőni. Kézi felhúzós, és automata is egyben. Élőben nagyon jól mutat, és nem batár, 40mm a nagysága korona nélkül. És 31 köves, nem 17. Én ezt ajánlanám.
Ugyanennyiért megkapod, vagyis 16700Ft-ért, és hozzáteszem újat. Persze erre rájön a tranzakció pici kis illetéke ( 2-300 Ft. ) . Tehát 16900-ért újat kapsz.
Én nem venném meg az általad említett órát biztosan. De ez csak az én szerény véleményem. Elmondtam, mert kérdeztél.
Te döntesz, mire akarod kiadni a pénzed, -
ciryl65
csendes tag
válasz
7s26c #141291 üzenetére
Szia!
Vostok Amfíbia nem 17 köves, az a Komandirskie.
Az Amfíbiák általában 31 kövesek a szerkezet típusától függően. Persze van Komandirskie 32 kővel, de az már 100 m vízállóságról tanúskodik. Tehát elég vegyes a kép.
Amúgy nem tudom melyik típusra és mire vagy kíváncsi?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- YouTube
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kikristályosodik a Razr 60
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest