- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz
Veron #276791 üzenetére
Gratula hozzá!
Tényleg nem lehet nagy csuklód, ha ez 38mm-el így mutat rajtad.
B.O.R szíj male endlinkje majdnem túllóg, nem? Legalábbis megtöri a szíj ívét.
Ahogy nézem 44,5 a L2L.
szintén 38mm, 45 L2L nivadánál rajtam ilyen. (feleségem órája, rajta is kicsit megtörik a szíj íve, de talán kevésbé mint nálad)#276795dzsi23
Nekem meg ott furcsa órát hordani, illetve meg sem áll csukló csont felett -
ricsik
őstag
válasz
Veron #276756 üzenetére
Veron: úgy lenne értelme, ha lenne benne valami akksi és a víz lenne az összekötő, de fogalmam nincs. Sajnos nem szétszedhető.
ktg3: igen, elég beteg ötlet, de működött!!
Ha lesz időm csekkolom megy e még, de nagy reményeim nincsenek így 35+ év után.
30 éve biztos nem kapott vizet. -
andrew01
tag
válasz
Veron #276679 üzenetére
Egy youtube-osnak az egyik kedvenc márkája... kíváncsi vagyok, hogy fog beválni.
(itt a 2. óra van fókuszban és a többi zavarosabb) -
válasz
Veron #276675 üzenetére
Én is így gondolom, de most még minding ott tartok hogy field watchot veszek legközelebb. Kértem és kaptam is itt tippeket de még nem vettem.
Ez az Archer meg csak szekbe jött és nagyon megtetszett, és tudni akartam hogy nem e valami gomba márka, mert amúgy felkerül a radaromra. -
válasz
Veron #276671 üzenetére
Én meg csak megláttam ezt a fehér számplapost és gondoltam megnézem mert amúgy kinézetre nagyon tetszik.
És akkor ilyen 500font körü kapok 200métert, zafírt, 4hz-et. Nem az hogy most minmaxoljuk az ár érték arányt, de ez a design ennxiért ezekkel a statokkal nem csak első de második ránézésre is tetszik. -
vasim.ragat
kezdő
válasz
Veron #276640 üzenetére
Jó, igen, ez az állítás így önmagában erős volt (volt már itt erről sokszor szó, annyit ér, amennnyiért el tudják adni, nem csak a specifikációk számítanak az árban, stb.), visszatáncolok belőle / pontosítom mire gondoltam:
A teljesen szubjektív véleményem az, hogy - bár nekem megérte az árát, nagyon szeretem, hordom is - ezekkel a specifikációkkal, ezzel az anyag/kidolgozási minőséggel/érzettel, ennek az órának valamennyivel azért kevesebbe kellene kerülnie (fémszíjon 527 EUR, bőrszíjon 438 + 30 EUR szállítás). Az anyagminőséget nem érzem olyan jónak, mint mondjuk a munro/doxa esetében, de persze ez lehet a kvarc könnyűségéből adódó szubjektív érzet is. A fémszíjnál mondjuk ez nekem azt eredményezi, hogy bár a prémiumérzettől messze van, de ad egy vintage csörgős-zörgős bájt. A megmunkálását már jobbnak tartom, de itt se éri el nálam az előbbi kettőt. Persze azok más árban is vannak, és nem is feltétlenül csak a szerkezet miatt kerülnek annyival többe. De vannak hasonló kategóriás órák ennél picivel olcsóbban ismertebb márka esetén (pl. Seiko, Yema Rallygraf), érezhetően olcsóbban még mindig ismertebb márkánál (pl. LIP, vagy akár Dan Henry, ha épp van EU stock) és sokkal olcsóbban a kínai topikban. A Brew, Vaer elvéreznek a vámon, de anélkül szintén valamivel olcsóbbak lennének, a Hemel az ami kb. egy árban van (igyekeztem bőrszíjas árat bőrszíjas árhoz vetni és fémet a fémhez). De ahogy írtam is korábban, ez svéd tervezés, német összeszerelés, ennek is nyilván van költsége. Tehát ez a mecha-quartz kategórián belül azért árban a felső polcon van, most így hirtelen csak a Furlan Marri ugrik be, ami drágább.
-
Macyke82
tag
válasz
Veron #276314 üzenetére
Szerintem a kettő közül a Vulcain Skindiver jobban néz ki, nagyon kompakt kis óra.
Nekem is erősen ott motoszkál a fejemben a fekete számlapos barna lume-val, de a szürke is nagyon tetszik. Kék egyébként ami még nagyon jól néz ki belőle, de most kéket nem szeretnék.
Ami még nagyon bejövős a skindiver-ek közül az ő:
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
Veron #276290 üzenetére
A korábbiakat nem ismételve, igazából nincs új érdemi érvem, kifogytam
. Csak olyan ellenérvek jutottak eszembe, hogy ennyi pénzért van jobb werk, vagy kronométer szerkezet, de ezeknek egy skin divernél nincs akkora jelentősége, a jó szervizelhetőség fontosabb. Szubjektíve, vintage reissue vonalon ez egy inkább elegáns, kevésbé játékos design.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Veron #276290 üzenetére
Jól néz ki ez a Vulcain, de ne vedd meg. Később úgyis visszaküldenéd, eladnád, elcserélnéd.
Végy egy Militado D12-est, az jó méret és mindenhez fel lehet venni.
De ha nem bírod ki, ne sajnáld magadtól. Racionalitás nem számít ilyenkor. Én is vettem egy Casio A1100-ast, és nem bántam meg, pedig alig látom. Muszáj volt birtokolni. Tudom, jóval kisebb tétel. Racionálisan felesleges vásárlás volt, a tiéd is az. Van, h beteg lesz az ember, ha nem szerzi meg az áhított dolgot. -
Macyke82
tag
válasz
Veron #276219 üzenetére
Ennek a csávónak "hordó" alakú csuklója van, (vélhetően jelentősen túlsúlyos is lehet) ami ebből a szempontból nem érdekes, mert a csukló szélessége fontosabb tényező. Nekem vékony lapos a csuklóm és relatív szélesebb is. Jó lenne belőle egyet élőben látni, az a 44,5 mm lug to lug high ami még egy kicsit "összenyomja" az órát.
Volt BB58-am ami ugye 39 mm-es óratokkal bír de annak 48 mm volt a LtL magassága ami nagyon arányossá tette azt a csuklómon.
Félreértés ne essék én is a "normális" méretű órákat szeretem, de nem szeretném azt érezni, hogy élőben a csuklómon nagyon kicsinek hat a nautique.driv4r: ebben a szegmensben eddig nem gondolkodtam......
-
andrew01
tag
válasz
Veron #276174 üzenetére
A Fumé Zöldről nem akarnálak : ) de ha más szín tetszik, akkor a mutatók nem elég differenciáltak, mondjuk van bája, hogy egyformák, de akkor a kismutató lehetne egy fokkal rövidebb. Illetve ennyi pénzért legalább 10 órával több járástartalékot várnék el.
Amúgy elég pöpecmegértem a dillemád.
-
|AP|
veterán
-
No.01
addikt
válasz
Veron #275141 üzenetére
Nem pink inkabb pinkish. Nekem a leolvashatosagaval van bajom...
Na meg ez mar a masik veglet es szerintem tul kicsi. BB54 is ezert volt akkor csalodas mert hittem a videoknak. Nagyon kicsi a csuklom (16cm meg egy pici) de meg az en kezemen is rajzfilmszeruen nezett ki....ezert majdnem beadtam a derekam es vettem egy Pelagost (39) de igy, h mar nem volt meg a pink kod (es a grade 2-n is tultettem magam) feltunt, h a csat olyan oltari nagy, h vegul elvetettem vegleg.
-
válasz
Veron #274841 üzenetére
Órás szakemberek szerint igen, elhiszem nekik.
Gépészmérnökként is elhiszem, mivel a döntött óraforgatóba mindig ugyan olyan szögben van az óra, és úgy forog. Tehát ugyanaz a súrlódási erő hat rá az állandő szög miatt minden egyes fodulatnál. Ha rendszeresen használunk ilyen forgatót, akkor a súrlódási tényező mindig ugyan ott terheli a felhúzó mechanikát, tehát azon a részen hamarabb kopik meg a szerkezet, mint pl. kézen hordva, vagy teljesen függőleges forgatóban, ahol ilyen súrlódási erő nem hat rá. -
driv4r
aktív tag
válasz
Veron #274679 üzenetére
Polished bezel + brushed case > IWC Mark XX
De továbbra is azt gondolom, amíg ez az ötsoros van rajta, kár lenne kísérletezni, túl heavy industrial / heavy metal hozzá, stilárisan agyonnyomná.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Veron #274675 üzenetére
Ha marad a bracelet, én a tokot, tokfület nem políroztatnám, eléggé elütne a két felület a végszem-tok-tokfül találkozásnál. Esetleg csak a rámát, elég keskeny, nem lenne feltűnő, de adna neki egy kis pluszt. De ezzel az ötsoros szíjjal korlátos lesz a totál bling / elegancia, az iparibb fazon és a szálcsiszolás miatt is.
Másik topikban épp most tettem fel egy kéket, ott meg pont fordítva van, tok polírozott, bezel szálcsiszolt, a BoR ad még neki egy kis plusz oldschool charm-ot, oyster vagy ilyen ötsoros nem is lenne jó rá.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Veron #274075 üzenetére
Már régen elengedtem Rolexet. A tökéletes field órát várom, de azt is Ali árkategóriában - nem tervezek már órára költeni a saját lélektani határom felett, ami egyre lejjebb megy vmiért. TC kirakatában néztem az új, folyó mp-es Bulovákat is, de kinézetre érdektelenek voltak. Várok türelmesen tovább. De te azért ne add fel.
-
No.01
addikt
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
Veron #273440 üzenetére
Itt egy régi új versenyző, az Oris Divers. Átnevezték, upgrade-elték (200m, kerámia lünetta, új tok, szíj), de kicsit mintha sótlanabb is lenne, legalábbis ez az első három, a Sixty-Five általában ennél karakteresebb, játékosabb volt. De optimista vagyok, türelmesen megvárom a dátum nélküli verziót, a saját szerkezetes modelleket, meg az izgalmasabb számlapokat. Meg hát ezeket próbálni is lehet majd Babósnál, gondolom.
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
Veron #273421 üzenetére
A linken, ha eléggé legörgetsz, (és aztán tovább olvasod a következő oldalakon) volt akinek vissza kellett küldenie misalignment miatt. Lesz olyan kép, ahol látszik, hogy a bezel nincs tökéletes szinkronban a számlappal. De ebből van a kevesebb, sokkal több hibátlan óráról van fent beszámoló képpel, ez tény.
Én csak 1000 eurós búvárt írtam (skin nélkül), de ha skindiver alatt egyszerre értesz kicsi és vintage hangulatú órát, akkor valóban szűkebb a keresztmetszet. Lehet találni kicsit (C60 Trident Pro 300 38 mm, Farer Aquamatic), lehet találni vintage hangulatút (Certina DS PH200M, Doxa Sub 200, Meraud Bonaire), de a kettő együtt ritkán jön össze. A Certina DS Action Diver pl. nekem nem hozza a retró hangulatot, sokkal jobban örülnék, ha a DS PH200M-ből lenne kisebb, ha a már a női verziót sikerült összehozni. A Mido Ocean Star kollekció több tagja is szimpatikus, mondjuk nekem ott pont a 40.5 mm Tribute tetszik a legjobban. A Baltic, a Lorier Neptune a l2l miatt lehet kérdéses. Az Aquastar is kicsúszik már a büdzséből, listáron legalábbis. De ott van pl. a Lip Nautic 3. Itt van ez a másik francia is.
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
Veron #273410 üzenetére
A Nivada fiaskó után én nem tudtam rávenni magam (eddig) a Vulcain Skindiverre, pedig szimpatikus a mérete és a dizájnja is, nekem a kék jön be. De van (?) érvem amellett is, hogy miért nem szabad összemosni az én közvetlenül a Nivada honlapjáról történt vásárlásomat egy EU-s Vulcain AD-tól való vásárlással, avagy miért ne rettentsen el az én történetem. Egyrészt ugye elállásnál nem bukod a vámot, másrészt vélhetően a visszaküldés is olajozottabb lesz. A Nivada esetében nekem úgy tűnik, mindig Kínából indul az óra (nézd meg Chronofactumon is a szállítási időket), a Vulcainnél viszont a honlapja alapján úgy tűnik van svájci QC a végén (ha jelent ez egyáltalán bármit), mindenesetre ténylegesen készleten van Európában több helyen is, pl. a Rosaspina-nál. Rémlik, hogy van itt a fórumon több elégedett Nivada tulajdonos is egyébként. Közvetlen Vulcain tapasztalatom nincs, de a neten nincs annyi negatív QC vélemény, mint Nivadanál, de azért itt se makulátlan a kép. De ami eddig igazából a 'nem' felé billentette nálam a mérleget, az az, hogy nem tudtam megindokolni a felárat se nála, se a Super Squale-nél egy 1000 eurós búvárhoz képest, fémszíjjal meg pláne nem.
-
dzsi23
addikt
válasz
Veron #273110 üzenetére
Ahogy én tapasztaltam, a visszafelé tekerés nem árt különösebben a szerkezetnek, inkább arra kell figyelni, hogy a dátum ne legyen rossz pozícióban tekergetve (leginkább egyáltalán ne legyen tekergetve, ha nem látszik a dátum). De amúgy nem vészes, nekem több szellemdátumos óram is volt már, nem okoz gondot, és mióta tudom, hogy svájcban is előfordul, a kínaiban sem zavar annyira. Persze, inkább legyen dátumablak, ha már dátumos a szerkezet.
Churpik #273112:
A Seikoban 8T63 (alias VK63) van, a Casioban "Module No. 5345", ami valószínűleg egy VD57. -
válasz
Veron #272789 üzenetére
Nem szerettem volna "átlagkeresetes" lavinát indítani, egyszerűen csak az alapján aspektáltam, hogy a felsorolt paraméterek (COSC, titán, 300m...) alapján más a konyhájában mennyiért főz hasonlót.
Seiko Prospex S23635J1 2700 eur
Oris Aquis Titanium Date 2500 eur
Zodiac Super Sea Wolf Pro-Diver Titanium 2500 eur
Epos 3504 Titanium 2600 eur
.... sorolhatnám. CW - kupon és az is 2450 eur. Ez most a áruk kb.... sajnos, de ez van. -
andrew01
tag
válasz
Veron #272627 üzenetére
Nos, olyan szinten inspirált a(z előző) posztod, hogy vettem egy órát
Már én is nézegettem a butikban az egy-mutatósokat... de ez a Mei. nekem is több sebből vérzett, ha az ártól eltekintünk, akkor mutató, tok kialakítás, etc. Viszont!-míg akkor csak felkeltette az érdeklődésem, most elragadott a dolog és addig kutattam, míg egy francia csemegére nem leltem
.
Tegnap este találtam 4-5 másik márkát, skandináv, olasz stb. de mind 40mm vagy felette volt. No de itt... igényes az egész honlap, meg a rendelési folyamat és konfigurátoruk is van és a lényeg - lehet 36mm-eset is választani. Ha szimplán a modell családokat nézed, minden tok fajta vagy számlap szín amit bemutat - mindegyikhez van külön hands-on kép és több helyen mikrovideó is. Több gyártó is példát vehetne tőlük.
Én arra jutottam, hogy nekem ez a koncepció 24órásban még érdekesebb, ezért olyat választottam, de ha nagyon jól áll a tok a csuklómon, akkor lehet benevezek 12h-ra is, mert azok számlapjai is tetszetősek, sőt! Ez a honlap.
Most kvarcokról van szó egyébként, azok közül lehet 3 modellt 36-ban igényelni, (én nem is látom sok értelmét a mechanikus mivoltnak single-hand elgondolásban) igaz pont az egyik automata csábított az oldalra:
(Ezek 1000Eur környékén vannak, a kvarcok 200Eur környékén)
Szóval hátha megtetszik neked, ezért mutatok pár 36os 12h verziót:
Végére betettem azt a 24h-at, amit én választottam.
Szerintem ezekben jobban/átláthatóbban van skálázva, mint a Meister.ben, meg hát tényleg lehet variálni több tucat módon a számlap/tok/szíj kombinációt. Zafír mindegyik és ráadásul 5bar vízállóak.
(Ha netán más is rákapna, akkor GSTV10 -el lejön pár zseton.) -
andrew01
tag
válasz
Veron #272620 üzenetére
Mi lett a konzekvencia? Rado lesz a befutó? GoldenH. az én kezemen kicsit elállt, nem simult fel csuklóra ahogy én szeretném. Te tapasztaltàl hasonlót?
Kis gyerkőcnek melyik tetszett? : )fagyalllo,dzsi23 - Köszönöm az infót Urak, lehet rápróbálok erre a rodicora, rákerestem, elmentettem. Bár eddig elbodugultam, egy mutató sem sérült, por és maszat elűzés is ment, viszont valószínű gyorsítana egy-két folyamaton.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest