- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Üzemidőre gyúr a Poco M7 Plus is
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
diablo1984 #11831 üzenetére
De mi a fenéért akarna AM2+-ról AM3-ra váltani, amikor úgyis DDR2 rammal akarja használni, amíg a chipset is ugyanaz? (A válasz előtt gondold már át egy kicsit!)
-
RC9
tag
válasz
diablo1984 #11833 üzenetére
Köszi a gyors választ.
És szerinted 20k-t eltudnék kérni a lap ér meg egy 4200+x2 ér?
-
RC9
tag
válasz
diablo1984 #11831 üzenetére
asus m2n4 sli-nek az értékéröl tud valaki valamit mondani?
Üdv.
-
dezz
nagyúr
válasz
diablo1984 #11826 üzenetére
Akkor újra: ennek mi értelme lenne, amikor ugyanezt megkapod egy AM2+ lap képében? Az AM3 platform legfőbb lényege a DDR3 memória! Emellett nem tudok más különbségről, mint az eddigi egyszerű diódás hőmérsékletmérést váltó Thermal Sense Interface-ről.
Ja, és nem a chipkészlettől függ, hogy DDR2 vagy DDR3, mert AMD prociknál "ősidőktől" a prociban van a memóriavezérlő.
-
dezz
nagyúr
válasz
diablo1984 #11823 üzenetére
És? Ez most mire volt válasz?
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #11823 üzenetére
AsRock AMD AM3 / AM2+ 45nm CPU Motherboard Support List
Az AGP-s nForce3 250 chipsetes AM2NF3-VSTA is bekerült a listába pl.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #11814 üzenetére
Nem is a topicban hangzott el...
-
phallos
tag
válasz
diablo1984 #11810 üzenetére
Sajna tőle már kérdeztem, de nincs és nem is igen lesz.
-
phallos
tag
válasz
diablo1984 #11807 üzenetére
Esetleg valami kevésbé zsebbenyúlós?
A helyzet az, hogy a felfogatókeret pöckét letörte a hűtő, de ilyen keretet sehol sem találok. Egy zalman árából pedig már új alaplapot veszek.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #11778 üzenetére
Jelen esetben biztos nem erről van szó. A H a Hybrid CF/SLi képes lapok típusjelében található meg. A P pedig akkor jelent meg, emikor az első AM3 kompatibilis lapok.
-
band1103
őstag
válasz
diablo1984 #11778 üzenetére
Más színe van a chipsethütésnek. Ennyi lenne a különbség
?
-
Silenzio
addikt
válasz
diablo1984 #11773 üzenetére
Ezért vettem mellé az fsp vga-tápot, erről megy a 2900 pro. Gondoltam elmegy a Mercury-val úgy-ahogy, ha a vga-ról le van a gond. Valóban nem őskövület, a melegedése idegesít meg a hangja, és nem fogok plusz 6-7 ezret költeni egy relative elavult vga professzionális hűtésére...
Nem vet fel a pénz, csak szeretnék egy kiegyensúlyozottabb gépet, no meg szeretném a GTA IV-et játszható szintre hozni... Persze türelmes vagyok, meg ez kb. mellékes, de akkor is: a tavasz beköszöntével jó ideig nem lesz időm gépfejlesztéssel foglalkozni, addig akarok összehozni egy olyan konfigot, amivel nincs gond.
A lap hőrézékelési gondjairól meg prociválogatásáról eddig nem tudtam, nem is értem, miben áll a probléma, de azt olvastam, hogy az újabb biosokban ezt már javították. Namármost, mióta feltettem a legújabb biost, azóta történt meg, hogy menet közben leállt a gép. Persze ettől még nem biztos, hogy az okozza, idáig csak egyszer fordult elő (ma) és kissé megijedtem.
Summa summarum: új táp kell, a mostaniakat meg szerintem eladom, aztán meglátjuk hogyan tovább.
-
Silenzio
addikt
válasz
diablo1984 #11760 üzenetére
Azt a választ kaptam valamelyik fórumban, hogy a kn9-es széria valóban jó tulajdonságokkal bír, kivéve az ultra változatot, mert az valami miatt -gondolom a sok fícsör miatti nagyobb chipset terhelés miatt- nem bírja a magas, 270-280 feletti fsb-ket. Ez nálam így is van. HT-t visszavettem 3x-osra, adtam plusz feszt is a chipsetnek, de ez fölé nem nagyon megy, hibázik Orthosban, még akkor is, ha visszaosztom a ramokat. Persze lehet a ratyi táp is belejátszik. Hétfőn szerintem veszek egy jó kis Corsair tápot, mert a mostani már lekapcsolgatja a gépet, szóval ez elkerülhetetlen lépés lesz azt hiszem...
A procit nem tudom, kíváncsi is vagyok mit bírhat egy mezei BE-s X2, meg tudok valakit aki beszámítaná a procim és megúsznám plusz egy 10-esből. Aztán remélem annyival drágábban el is tudnám passzolni a proct. Persze ha valamit szerinted rosszul csinálok tuning-ügyben, adhatsz pár tippet is... Bár nem hinném, így is másfél voltot kap a proci, többet meg nem fogok adni neki, így is szénné melegszik.
Azért szerintem megéri a plusz 10 rugót kóstáló befektetés cirka 4 hónapra...
Ja igen, meg arra is kíváncsi vagyok, hogy a lassú proci mennyire fogja vissza a vga-mat, ezt is csak jobb tuninggal tudnám kipróbálni. Mert 4 hónapig már nem tartogatom ezt a vga-t, melegszik mint a disznó, nem tudom feltenni a ház oldalát sem emiatt. -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #11756 üzenetére
Jól mondod barátom. Én így vártam kicsit a 780g-re a 690 vásárlás helyett és tuti döntés volt.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #11539 üzenetére
Az hogy hanyatlott nem hiszem. A baj az mint az asusnál. Olcsóért semmi. A középkategóri olyan langyos sz.r. Ami tuti meg über drága. Az msi védelmében talán annyi, hogy annyira tulzásba vitték a stabilitás és örök élet filozófiát, hogy a tuning írmagját is kiírtották.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #11536 üzenetére
Ez nem 2Fillér volt annó ha jól sejtem.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #11533 üzenetére
Az asztali s462 nem is tudott ilyesmit.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #11527 üzenetére
Ő az Idle-re kérdezett, gondolom C'n'Q-val értve. Az viszont 1,1V minden asztali K8-nál.
-
válasz
diablo1984 #11215 üzenetére
A felbontás nekem megfelelő, az meg engem egyáltalán nem zavar hogy nem széles a moncsi. Ez a moncsi egy HD-s lapos moncsi árának töredékébe került. (12Eft) Az elődje egy 21"-os Cornerstone volt, ami szintén 10eFt körül volt. (újonnan persze lehet volt vagy negyed milla)
-
spgabor
aktív tag
válasz
diablo1984 #11067 üzenetére
Nem 20k alatt akarok venni, mert annak már utána néztem hogy annyiért nem kapnék. Olyan 25-26k-ra gondoltam, amit erre szánnék.
-
Konfigos
őstag
válasz
diablo1984 #10645 üzenetére
Elhinni nem hiszem mégha jéghideg is a borda alul nem érzem milyen meleg logikusan.Freezer 64 pro jó hűtő nekem is volt olyan 2.5k volt és egy bigwater szintű vizet el is veri és szerintem hozza a tx2-őt is.Most ilyenek a hőfokok idle:[link]
Előző lapomnál is (abit ax78) arról beszéltek nekem hogy totálisan félre mér de annyira szerencsétlen nem lehetek hogy mind a két lap ilyen pedig még nem is használtan vettem egyiket sem.
nesa grat az eredményedhez már néztem régebben
Neked milyen feszen vitte az eredményt?
Azért szerintem 1.89et adni léggel egy ilyen procinak az durva és elég sok is a 3600hoz képest(WR 3. helyezés).Mondjuk azért kiváncsi lennék hogy ezek közül a nagy oc eredmények közül melyik volt stabil is, bár gondolom ők se azért csináltak mert azon akarják használni 24/7be.
-
nesa
veterán
válasz
diablo1984 #10641 üzenetére
Van meg mit behozni ahogy latom enis megcsusztam lefele de ezen valtoztatni fogok.
-
HERR Z
veterán
válasz
én most a hidegre való tekintettel nézem a sajátomat, 1.4V ~3400MHz(11.5x295) és orthos megy 2 perce
Mondjuk HD2600 alá 2600MHz is sok.
amúgy 8k 3300MHz kombó sztem jah, best buy, az enyém se érne max 1k-val többet... -
Konfigos
őstag
válasz
Azt én se mondtam hogy stabil
De nem fagy ki se semmi prime-ot ,orthost nem néztem csak 3300 valameddig addig stabil volt.Feljebb gondolom hogy nem stabil de arra elég hogy egy oc rekorodot jegyezzek vele több értelme úgysincs bőven elég a 3.2,3.3 is.Most az adatimnál lévő mhzen használom 24/7be szintén 1.4en de ami nekem oriási meglepetés volt hogy rettentő hűvös a proci még 1.4volton is mx-2 pasztával és asus silent knight-tal plusz az oldalára nyomja a levegőt egy 12centis cooler.Reggel idle magok 4-6 fokosak voltak felszín 24 körül.Hozzá kell tenni hogy a szobába se volt 18foknál több de fűtés után is marad idle 10fok körül a mag terhelve meg 50fokig kúszik fel a felszín a magok meg 37 fok körülig 1óra prime után. Ház oldala persze nincs fent mivel mindig bogarászok benne.
Ha meglesz a vga futtatok prime-ot 3500on addig nem szeretném piszkálni bár sejtem hogy 10 sec alatt elbukik.De a lényeg szerintem azon van hogy ezek a procik 7-8k körül vannak és ezért az árért mennek majd mind 3200on stabilan amiért nagyon jó ár szerintem
ezt te is tanusíthatod
Sorry a sok offért -
Konfigos
őstag
válasz
diablo1984 #10634 üzenetére
Miért lenne lehetetlen?Herrz féle proci
3498mhz már megvolt 1.4 volton, de nem nyúztam tovább az integrált miatt.
Na majd meglátod sikerülni fogMás: Eddig van valami teszt arról hogy eddig a megjelent 790gx-es lapok közül melyik a legtuningosabb?Vagy túl sokat várunk tőle és a 790fx sb750 lesz a megváltás?Árban ahogy nézem borsosabb mint a 790gx sb750
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10634 üzenetére
A kölök g31-s lapjára nincs bios amiben 800-s procnál a ramot 1:1-ben lehetne hajtani. Annó ez már a is7-ben is ment. Volt gondom a hang driverrel is. Szóval tudom saját börömön mi náluk a kapkodás. Lassitani kéne. Mert oksa, hogy fogyasztói társadalom van de ez túlzás.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984 #10620 üzenetére
Én a minap vettem egy Kingmax 16GB pent.
Giga 780G-S2H-ban nem működik, mivel rámásoláskor pár másodperc múlva eldobja a gépezet, ilyenkor ki-be kell dugdosni, hogy ismét használható legyen, de ugye ráírni nem lehet. Olvasást nem próbáltam róla, ha már írni sem lehetett, meg amúgy is üres volt, mivel új.
A saját J&W-RS780UVD-AM2+ lapban szintén ugyanez a helyzet.
Egy Asrock Conroe valami lapban viszont tökéletesen működik a pendrive ill. egy MSI valamilyen szintén Intel lapban megint rendben működik.
Betudtam a 780G USB-s kompatibilitási problémának és visszavittem a boltba, ahonnan elhoztam egy PQI szintén 16GB-osat. Most éppen tesztelés alatt van, de ezzel eddig nem lépett fel ilyen jelenség a J&W lapban (jelen pillanatban 12GB-nál tart a ráírás).
-
Konfigos
őstag
válasz
diablo1984 #10622 üzenetére
4670en én is gondolkodtam csakhát az december vagy november addig meg kellene valami mert igy tuningolni se tudok rendesen mert félek mikor szál el az integrált, valamiért küldd arra kakót is pedig minden fixálva van
1950pro/xt vagy 2600xt lesz szerintem Nv karit nem nagyon akarokAztán késöbb egy 3870 vagy 3870x2 az nekem bőven elég és addigra az ára szerintem használtan 15k körül lesz, az x2nek meg 26k körül.4850 kizárva bár jön hideg és jól jöhet a kazán
(tudom hűtés moddal orvosolható a probléma) meg a jobbfajta hűtéssel ellátottak is jók belöle de nekem a tudása pl nem ér meg plusz 10-12k-t egy 3870esehez képest.
Na majd kiderül mi lesz még csak legyen mert érzem egy 3600-3700mhz még lakozik ebben a jó kis 4400+-os x2ben -
sNORh
addikt
válasz
diablo1984 #10604 üzenetére
akkor holnap 6 fele arrafordulok ha eszembelessz, visszaviszem a karit, meg viszem a pendriveot is
-
sNORh
addikt
válasz
diablo1984 #10600 üzenetére
nekem van egy 4Gb-os PQI-m odaadhatom, meghesszelheted mitkerázik vele..
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #10600 üzenetére
most erre meg lehetne írni hogy a kingstone pendrive kb az egyik legolcsóbb, lehet az a kukás nem pedig a lap.....
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #10586 üzenetére
Az ABIT már nem fog csinálni semmire semmit. Alaplapjai úgy fognak elromlani, ahogy vannak. Sajnálatos dolog, mint ahogy sajnáltam azt is, amikor a Shuttle kiszállt az alaplap piacról.
Közben az egyik legjobb lapom fűződött hozzájuk.
Mindenkinek:
Az ASUS tényleg sok BIOS-t ad ki, de náluk tényleg komoly hibákat is javítani kell. Látom a saját lapomnál is a frissítések leírásaiban, hogy:1. Enhance the compatibility with certain memory.
2. Add Crash Free 2 function.
3. Fix USB KB/MS can't work at Express Gate Lite.
1.Resolve RAID function and PXE function can't coexist issue.
2.Enhance memory compatibility for certain memory.
3.Resolve the problem that system will show boot fail message during POST after battey was removed once.
Enhance compatibility with certain memory.És persze újabb CPU-k. De még mindig elég sok dolgon kellene javítani, főleg a memória téren
Amúgy amiről még nem esetett szó, az a Foxconn meg az MSI. Ebből az MSI-t felvállalom
Ők is ontják a BIOS-okat, előző lapomhoz 10 BIOS készült, mostanihoz még csak 7, az új csúcs laphoz pedig már 3. -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10586 üzenetére
Magyarul fölösleges volt a hat bios. Sappinál van 4. 1 induló, 2 proci frissités miatt egy mert rosszul írta ki a hömérsékletet. Szóval lehet elsőre is biost írni. Csak nem kell kapkodni. Gigánál szeretnek. Arra a lapra szvsz azért nem lesz mint a többire amire szintén nem. Nincs hely az új biosnak (kicsi a chip kapacitása) ahogy én tudom.
-
band1103
őstag
válasz
diablo1984 #10582 üzenetére
Teljesen egyet értek a giga bios támogatás terén. Az első hónapokban nagyon nyomták, a bioszokat a 78G-DS3H-hoz. Rögtön el is jutott az F4-ig. Aztán mintha leálltak volna és leszarják hogy nem lehet a ramoknak 2voltnál többet adni mert behülyül a lap teljes áramellátása.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #10579 üzenetére
Én is szemezek az említett ASUS lappal. Ami tetszik rajta az a (szerintem) jó elrendezés és az hogy az ASUS elég tisztességes BIOS támogatást ad a lapjai mellé. Ami nem tetszik az az AMI BIOS. Pl. húgom tavaly májusban beszerzett microATX-rs (nem éppen felsőkategóriás
) M2A-VM lapjához is folyamatosan nyomják ki az újabb BIOS verziókat. Illetve arányaiban nézve messze az ASUS tette AM2+ kompatibilissé a legtöbb sima AM2-es lapot. Ebből kiindulva szvsz a Deneb-ekkel is hasonló lesz a helyzet.
-
Konfigos
őstag
válasz
diablo1984 #10547 üzenetére
Igen sideportos de direkt csak a gyári 64mb van rajta tehát a memóbol kicsit se eszik.
elötte volt a ram 960mhz-en és akkor még kapott ramot a rendszermemóból is de akkor ez a jelenség nem volt valamiért.HERR Z:Erre gondoltam én is de egyelőre passzolom a dolgot miért lehet valójában most megnézem újra hogy csinálja e 270-en ha igen nagy kár lenne.
Egyébként a bios első látásra furcsa volt de könnyen beletudtam szokni alul is lehet feszelni a procit benne,ramoknak 2.65voltot lehet max adni ahogy láttam -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10536 üzenetére
LOL A tudatlanság félelmet szül. A félelem haragot. A harag pedig a sötét oldalra vezet.
Vegyél sappi lapot. Annak jó a biosa.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #10534 üzenetére
Nem hibás a lap?
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10526 üzenetére
Ha nem giga, asus, msi, asrock, akkor lassan bajba leszel de én kihúzlak a csávából és ajánlok biostart.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #10532 üzenetére
Érdekes. Nem a porttal van gond?
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #10530 üzenetére
Mit jelent az hogy válogat?
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #10524 üzenetére
Meg nem ASUS, lassan már nem marad márka.
Arra viszont barmi kíváncsi vagyok hogy a bugos 790GX alatt mire gondolt.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10520 üzenetére
Ja már emlékszem. Egen és? Ezért ne vegyen senki 790-s lapot? Másik a giga 790 ds4 nem egyenlő a 790gx-l és pláne nem egyenlő a világ összes 790gx-vel.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #10520 üzenetére
790X<>790GX
Bugos Giga BIOS<>bugos 790GX -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10518 üzenetére
Qe? Milyen lappal? Mi volt a baj? Az általánositást nem szeretem. Másrészt meg a bios frissitések javarészt orvosolják a problémákat.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10511 üzenetére
Csak itthon van eltünve. Itt inno3d lapokat se kapni.
A sappi nyomott áron? Szóljál mert megyek venni.Nem nem olcsó.
FireKeeper: nem lehet tudni. Egy biztos a sappi ref gyártója az amd/ati-nak.
-
band1103
őstag
válasz
diablo1984 #10500 üzenetére
Régebben nekem is csak Abit lapjaim voltak. Undorítóak az új tulajok. Elhízott, ellustult tunya népség akik nem tudják mi a harc.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10500 üzenetére
És be is szerezhető... Ami pl a Jetway, Biostar és egy-két egyéb gyártó esetén kissé problémás. Azért érdekes, hogy Tyan és Supermicre lapot több helyen kapni, mint nevezett mainstream és lowend lapokat.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10490 üzenetére
Az a 32W csak maga a chipset. A köré épülő lap ~40-45W-ot fogyaszt.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10486 üzenetére
Hogy kapni lehet, azt tudom. Nem erre vonatkozott a kérdés.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10452 üzenetére
Mit?
nesa: köszi.
-
Balinov
titán
válasz
diablo1984 #10364 üzenetére
Eppenpont a Giga Gddr3-as 3870-eset neztem en is..
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10342 üzenetére
Dual Channel nincs K7 vonalon nVidia-nál(értelme se semmi). Az nF(2) a második modult hw prefetch-re használta alapvetően.
A KT880 valódi DC-re volt képes (ráadásul két független csatornával, ahogy a K10). Nem véletlenül nem erőltette a Via a DC-t, tudták, hogy semmit sem ér annál az architektúránál.
-
nesa
veterán
válasz
diablo1984 #10339 üzenetére
Nemtudom nekem anno volt AMD 760 (ha jol emlekszem) utanna via es aztan NF2 ,NF4....
de a via-rol nemsok szep emlekem van....Ill ami volt meg a 433 cerkam alatt az popec volt nagyon
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10339 üzenetére
Nem a Via-val van bajom, nagyon is szerettem a chipsetjeiket. De az Anus ezek köré sem tudott értelmes lapot építeni.
-
Webb
csendes tag
válasz
diablo1984 #10202 üzenetére
Windsor magos jaja, bios frissítéssel már felismerte meg mindent befrissítettem, de így se az igazi Elképzelhető hogy a vista basic így lezúzza a teljesítményt?
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10177 üzenetére
Nem a mesterkártya a lényeg. Hanem, hogy különbözö vga-k is mennek.
leviske: természetesen harag nincs. Nem a csigát akarom össze kötni a nyúllal. Arra próbáltam utalni, hogy a cf sokkal több mozgásteret enged mint az sli.
[link] cf kompatibilitási lusta
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #10154 üzenetére
Chipset esetében én is azt tapasztaltam, hogy az SB600 nem olyan meleg, de többeknél az
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #10151 üzenetére
FET elfüstölt - azért off, mert fentebb már volt.
A chipsetben van igazság, de nem az északi híddal volna itt a gond, hanem az SB600-zal
Amúgy az a vicc, hogy 2600MHz-et alapfesszel megy (1.2V), 1.3-mal meg 2750-et, s 2800-nál meg mindegy, mert nem lehet stabilizálnina ne vicceljünk...
Egyébként a normál esetek eddig úgy zajlottak, hogy terhelés alatt instabil a gép. Na ez megváltozott az SB600-nak hála, mert jelen esetben akkor instabil, ha nincs terhelés
=> szörnyű
-
HarryPotter
őstag
válasz
diablo1984 #10151 üzenetére
megtette ezt TomBoy fentebb nagyon pontosan. A lap nem tuningbarát, hiába mondják annak. A 9600-amat max. 2,5-re lehetett húzni, de a 9850-em is 2,8-nál megállt. Mindkét prociban több van, szvsz. Az NB és az SB hűtése pocsék. Az NB-t még meg tudtam oldani (nem olcsón, egy TT extreme spirittel) de az SB-t nem.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #10146 üzenetére
Felültem én is az itteni hülyeségnek...
Mert hogy a Gigabyte így meg úgy...Még tuningban sem tud többet az MSI-nél az a legszebb, mert azzal 2700MHz-et hoztam ki a Phenomból, ezzel meg 2800-at instabilan. 2750MHz volt, amin nem halt le... na bumm.
Tehát a pozitívum +50MHz, viszont cserébe kaptam egy iszonyatos chipset hűtést, finomhangolhatatlan ventilátorszabályozást (vagy on vagy off), RAM kezelése egy nagy semmi...(a RAM-jaim az MSI lapokban 930MHz-et is mentek, itt meg 880-at sem voltak hajlandók). F4-es BIOS-szal még CL4-ben el se lehetett indítani a gépet (~830-840-ig bírják a RAM-ok). De becsületükre legyen mondva, hogy F5C-vel már ment CL4-ben a RAM.
De ha azt hinné valaki, hogy a DS4 képes csak ennyire, akkor megintcsak azt kell mondani, hogy téved, mert a DS5-ben sem sikerült 2 9850BE-ből kihozni a stabil 3GHz-et, sőt slett27-nek csak 2.8-at. Ezzel szemben ott az ASUS M3A32 Deluxe, amiben meg Cagm^c-nak 3.2GHz-et megy. Vagy Oliverda DFI-ában 3.1GHz.
Ez a meghalás már csak hab a tortára. Pedig igyekeztem vigyázni rá: [link]
-
HarryPotter
őstag
válasz
diablo1984 #10146 üzenetére
sajnos nem....soha többé giga
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #10131 üzenetére
megnéztem, és tényleg az abitban van a százlékos lehetőség, a gigánál a systemre semmi sincs! vagyis a ventifordulat megállására figyelmeztetés, de szabályzás sehogy....
sorry, rég néztem már a giga biosába, az abitéval kevertem kissé....
-
lsc
nagyúr
válasz
diablo1984 #10128 üzenetére
Neked a hűtőid milyen csatlakozósak ? Mert a lapban a pc healt menüben csak annyi van, hogy auto , pwm, voltage . A pwm jó a 4 tűshöz , a voltage jó a 3-ashoz , viszont ha mindkettőt használom akkor az egyik nem jól /maxon/ megy /próbáltam/ , tehát egyformát kell csinálnom . Mivel nem kapok pwm-es házhűtőt a procihűtő lesz TX2 , csak "szerencsére" most az sincs itt szhelyen .
Abit lapomban nekem is működik /annak messze jobb a venti szabályozása mint a gigának/ , viszont ott nincs gond mert a tx2 és a házhűtő is 3-as csatlakozós . -
nesa
veterán
válasz
diablo1984 #10121 üzenetére
Azt meg tegyuk hozza hogy a 3 pinest is ugyanugy vezerli csak biosba be kell alitani.
Persze vannak ortoped lapok amik nemkepesek ere de a GIGA lapoknal PL nem problema. -
Ayg0
senior tag
válasz
diablo1984 #10110 üzenetére
Osztom. Pusztán a kiváncsiság vezérelt a kérdés felvetésekor, hogy valós újításról beszélünk e. Ha igen, inkább lehúzásnak, mintsem hasznosnak tartom ezt a fajta CrossFiret. Mire jó ez? Növelni az eladásokat low-end szektorban?
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10105 üzenetére
Ezt írtam én is.
A csatlakozó megégése pedig nem a nagy átfolyó áramerősség, hanem a nem megfelelő csatlakozási nyomás és ebből kifolyólag a megnövekedett átmeneti ellenállás következménye. Ilyet akár egy 33W-ot disszipáló 750MHz-es Duron is képes előidézni (régen az EpoX lapok aljzatai ritka szar minőségűek voltak, nem egyet láttam hasonló tünetekkel).
A tápnak ugyan mindegy hány vezetéken juttatja el a delejt a fogyasztóhoz, terhelés szempontjából nem jelentős az eltérés.
-
Ayg0
senior tag
válasz
diablo1984 #10108 üzenetére
Köszönöm! És az első kérdésre esetleg?
-
Balinov
titán
válasz
diablo1984 #10105 üzenetére
Drymant ismerem, nagyon vagja a temat! Neki elhiszem amit leir.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #10099 üzenetére
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10101 üzenetére
Csak egy dolog változik ilyenkor: a tápkábel vezetékeinek terhelése. Kevesebb vezeték esetén mindegyiken több áram fog folyni. Semmi több változás. (Max még annyi, hogy kicsit melegebbek lesz nek a vezetékek.)
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10099 üzenetére
Miért várná, ha egyszer az azonos feszültségű tűk a alpon össze vannak kötve? Szóval nem tudja honnan kapja.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10014 üzenetére
Csak azért az adott VGA-k esetén a memória órajel 2-300MHz körül mozgott, itt meg effektíve 1333MHz. Nem lényegtelen! (TNT esetén 120MHz-cel számolva 960MiB/s; TNT2 Ultra: 235MHz -> 1880MiB/s; Ti4800: 650MHz -> 10,4GiB/s; HD 3300: 1333MHz@32bit 5,332GiB/s, és ehhez még hozzájöhet az UMA, ami szélsőséges, de még szabványos esetben (1066MHz) további 4,264GiB/s). Az lenne még érdekes, hogyha megoldaná az AMD, hogy az IGP kapjon egy dedikált HT csatornát a procihoz, esetleg akár csak egy 64 bites dedikált buszt az IMC-hez. Előbbihez jelenleg mindenképpen Opteron kellene (esetleg FX7x), utóbbihoz viszont architektúrát is kellene machinálni. Phenom esetén mondjuk unganged módban megkaphatná így az egyik memóriacsatornát.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #10014 üzenetére
A rendszermemóriánál gyorsabb az tuti. Illetve ez ott van közvetlenük az IGP mellett és nem kell még "átmászni" az IMC-n.
Egyébként a linkelt tesztben benne van hogy mennyit dob az eredményeken az az egyetlen kis RAM chip: [link], [link]
MÁS
Ezt az új DFI Lanparty JR prezentációs doksijának egyik oldalán láttam meg: [link]
Ez alapján 790GX mellett a Hybrid CF menni fog már a 38x0-e kártyákkal is?
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #10012 üzenetére
Ez szerintem 32bites mivel csak 1 chip.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #10008 üzenetére
A ddr3 komoly rajta.
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #9925 üzenetére
Ahogy nézegettem nincs szegény 3870 a 96gt szintjén, inkább alatta, biztos benne van az is, hogy NV-re optimalizálnak inkább. Tuningolva biztos nem lesz, mondom 1280 a max felbontás monitoron, tv-n meg 1024, nem hiszem hogy monitoron játszanék, mióta megvan a 82 centis tv-m, a 19-es TFT-t játékra már nehezen tudom elképzelni, de netezni jó
Ősz végén/tél elején lesz aktuális a vásárlás, addig még jöhetnek áresők valóban
-
Sanyix
őstag
válasz
diablo1984 #9688 üzenetére
nemjó, a procim sztem kevesebbet fogyaszt mint egy sempron :| 65 tdp alap feszültségen, ami 1,3v. Most 1-en megy alap órajelen. Idleben meg 0,8v-n 1ghzn
-
Sanyix
őstag
válasz
diablo1984 #9684 üzenetére
ráférne ha lenne, és normálisan lehetne felfogatni. De nem így van, ezért jobb lenne az energiatakarékosság, mert ha kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik.
-
Sanyix
őstag
válasz
diablo1984 #9679 üzenetére
nincs is integrált vga a lapon.
-
Sanyix
őstag
válasz
diablo1984 #9676 üzenetére
Nem tartja, hanem mindig ugyanannyit termel, éppen ezt akarom megszüntetni, és ezért kéne tudnom mik azok a kapcsolók a biosban. De úgylátszik ez ilyen hieroglifa szerű rejtély, mert senki sem tudja még, a gugli se tud rá megoldást.
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #9667 üzenetére
A HA06-ról ... A sideport 800-as, úgy kb 960-ig bírja is. Egyébként lehet állítani az arányt a rendszermem sebessége és a sideport között.
Természetesen lehet választani,hogy melyik memóriát használja a vga, illetve akár mindkettőt együtt is.
A feszültségek tág határok közt állíthatók szinte mindenhol, az NB azért szerényebben.
A beállítási lehetőségekben nincs hiány még egy kis ideig elleszek vele mire teljesen kiismerem .
A vga alapon (2900/960 proc/mem mellett) 1567pont 3dmark06
Egyébként stabil problémamentes a lap. -
törölt tag
válasz
diablo1984 #9664 üzenetére
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #9662 üzenetére
hélóóóóó az a link a 780-as rs780uvd-vel készült, amit meg lehet venni olcsóért
sideportos lapok:
-jw
-jetway
-ecs 790gx
-giga 780g matx (giga.com.tw-n fentvan)
-giga 790gx atx
és még lehet van pár, ill 790-re lesz -
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #9656 üzenetére
Nem nagy újítás, viszont SB750 lesz mellette és így a kettő együtt fog képezni egy egészet.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984 #9656 üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #9654 üzenetére
Magasabb órajel + Sideport RAM. Tehát nem olyan borzasztóan sokkal.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #9651 üzenetére
Az még hadján de egy ilyen kis oszlopocska érdekes lett volna a 780g-től is. mert az, hogy oda van írva kevés szvsz.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #9651 üzenetére
HD3300
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #9504 üzenetére
jók is azok
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #9454 üzenetére
Hehe, erről jut eszembe: MA690GM-s giga lapomban lévő x2-es procira amikor ráküldtem az orthost everest 118 fokot írt a procira
(Magok 91/105
)
-
raul560
tag
válasz
diablo1984 #9244 üzenetére
Szia! Még mindig nem oldodott meg a gond! És szerintem ez miatt lehet az is hogy akadozik a hangom! Tuti nem kell a hangkártyának 2 PCI Device szerintem!
Segits!
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #9253 üzenetére
elvileg oda akarnak visszatérni mint matricázók tehát x800xl fatality és tsai kiadásokra sztem felesleges várni
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #9249 üzenetére
Akkor mit fognak gyártani vga-t?
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #9249 üzenetére
Csak az Asus-nak vannak/voltak OEM szerződései, az Abit-nak meg ilyene soha. Ez azért elég sokat jelent anyagi biztonságban. Ettől függetlenül értelmes lapot nem igazán gyártanak. A GB számomra is kellemes csalódás a K8 széria után.
-
raul560
tag
válasz
diablo1984 #9241 üzenetére
Elsőnek feltettem hangkari drivert de nem volt hang utánna néztem és láttam hogy a Pci Device kérdőjeles! mivel ugyan ez volt a laptopomnál is igy tudtam hogy a rendszereszközöknél ki kell választani hogy manuális hozzáadás: Hangeszközök és Microsoft UAA Bus Driver For High Definition AudioI Igy már egyből lett is hangom! De a Rendszereszközöknél mindig maradt kérdőjelben egy PCI Device! És ezt nem tudom mi! Amugy Gigabyte GA-MA78GM-S2H AZ ALAPLAP!! Köszi a válaszod előre is!
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #9146 üzenetére
Különösebben nem rázott volna meg, FSB emeléssel is lehet tuningolni.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #9144 üzenetére
Aki az enyémet rendelte meg is lepődött hogy BE-t kapott mivel a listán nem volt odaírva.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #9141 üzenetére
Elvileg igen. Legalábbis én még nem láttam sima 9850-et és az AMD honlapján is csak a BE lelhető fel OPN alapján.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #9139 üzenetére
Mindig lehet nagyobb CPU Score-t elérni, "kihajtásra" törekedni értelmetlen pénzpocsékolás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- OLED TV topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fotók, videók mobillal
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Star Wars rajongók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- FEHÉR ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest