- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gyuri27 #12680 üzenetére
Nem igazán szeretnék Gigabyte lapot, előítélet igen. Ott kezdődött az egész hogy még s939-es időkben szívtam egy kn8nf9-u-val és azután többet nem akartam Giga lapot, most nagynehezen rábeszéltek tavaly itt hogy ne legyek előítélettel, na és most megint ugyan úgy szoptam vele. Amikor tehettem akkor Abit lapjaim voltak, persze már nincs Abit.
Tehát oké lehet Gigabyte, de csak akkor ha már valaki, legalább egy ember alaposan kitesztelte. A ezzel DS4-el is sokan szívtak, talán van is pár hozzászólás hogy nem lett éppen egy jó lap.
Más márkából van-e jó tuningpotenciállal rendelkező lap?
Jw-790x,Biostar 790gx,MSI 790gx (áraikat nem tudom) ~ valami infó/vélemény? -
A lényeget elfejeltettem hogy maximálisan 30eFt van rá.
Jó értelmes mondatokat írtam. -
Hali Mindenkinek!
Tudnátok ajánlani valami olyan am2+ lapot tuningra? A jelenlegit szeretném cserélni (Giga 790x-ds4), a fórumban már írtam a problémákról régebben amiket sajnos nem tudtam megoldani. (idle fagyás 240Ht felett akármennyire is primestabil a proci, CAS4 hiánya, gyenge FET hűtés....) De amúgy sem csak ezekért váltanék hanem kell egy másik lap hogy ezt a ds4-et letöltősé tehessem valami olcsó low power procival.
A jelenlegi proci marad benne, azt nem cserélem. (Phenom 9550)Köszi a segítséget!
-
Na asszem megvan a kiválasztott márkám. Néztem a ripping.org-on a toplistás eredményeket és a Biostar lapjaival érték el a legnagyobb Ht-t. (280-285HT-ra képes ami nekem pont elég)
Már csak az a kérdés hogy milyet vegyek? Illetve a nehezebb hogy honnan? Van-e valakinek tapasztalata a biostar lapokkal? -
válasz
diablo1984 #11215 üzenetére
A felbontás nekem megfelelő, az meg engem egyáltalán nem zavar hogy nem széles a moncsi. Ez a moncsi egy HD-s lapos moncsi árának töredékébe került. (12Eft) Az elődje egy 21"-os Cornerstone volt, ami szintén 10eFt körül volt. (újonnan persze lehet volt vagy negyed milla)
-
válasz
Gyuri27 #11207 üzenetére
NB és HT szorzókat lejjebb vettem, ezekkel nincs is gond. Everestben is látszódik hogy nem megy 2000 fölé. (pedig akár mehetne az NB 2400-on is)
Alapból 9x-en van az NB, 8-ra vettem vissza. A HT meg asszem 7x vagy kevesebb.
Nem a tuningal van baj, hanem hogy megfagy idle-ben 245-250 felett meg nem mindíg indul el elsőre. (c&q disabled, szorzó meg fix 11) -
válasz
Borokafa #11204 üzenetére
Ha tesztelem ki a max órajelet akkor vissza szoktam osztani hogy ne attól fagyon a cucc. Memtestel kiteszteltem 1066 2v 5-5-5-15, a vége valahol a max HT-nál lenne talán 1100 2.2v-al, de annyit már nem ér a cucc. Igyekszem 1000 körül tartani. Sajnos ebben a lapban nem sikerült cas4-re bírnom, még 667-en sem. haver Abit KN9 ultrájában meg megy simán cas4-el.
De mondjuk az everest írás/olvasása még igy is a régi gépem (ddr1 500-) szintjén van, vagy inkább alatta. De ez lehet mérési hiba. (mármint 4 magosat nem mér rendesen az everest) -
Fotóztam telóval, de amúgyis béna vagyok akármilyen ezközzel csinálok képet mindíg elcseszem.
Biosból F3,F4,F5c-t próbáltam csak ki. Az F1,F2 -ket nem.Most gyárin meg ideiglenesen, és érszrevettem hogy ugyan úgy játszható minden játék azaz feltételezem kihajta a 8800Gt-t gyári 2.2ghz-en is. Bár előző is kihajtotta 2.6-on. (1600*1200 vagy 2048*1556-on játszok, de már gyengusz a 8800gt mindegy mennyit megy a proci.
-
válasz
Borokafa #11199 üzenetére
2860-on (11x260) nekem sajnos csak akkor stabil ha megy közbe valami teszt. Azaz egy magot terhelnem kell. 250HT felett valamiért idle-ben fagy. A procit stabilan 2.9ig teszteltem 1.3v-on. De ha felrakom 1.4v-ra akkor instabil lesz az egész. Csak úgy jó ha minden auto-n van a biosban, különben fagyi van idle-ben. F5c bios van fent. elöször azt hittem táphiba, de a tápnak semmi baja. A lapon raktam bordát a Fetek-re, az se lehet. Itt ált meg a tudományom.
Ha megy 2.8-at 1.3v-ak akkor kell menie 3ghz-en is csak lehet 1.4v-al.Az zavar hogy már baromi rég óta el akarom érni az a nyamvadt 3ghz-et, de eddig eddig AMD procimmal se sikerült. > 2600+MP@2.7-en, 3200+ venice@2.6ghz,4200X2 Manchaster 2.9ghz 1,65v-on ami baromi sok. És most ez a 9550, simán sikerülne ha stabil lenne. Egy validate erejéig pesze összejött. 273x11
A legnagyobb gond az idle fagyás, és persze az hogy néha ba***k bebootolni és csak "áll" a post kép után szétfagyva. Jobb esetben elindul, de szétfagy XP betöltés után. A nem mindíg elsőre boodolos dolog akkor történik ha nem auto-n van a fesz vagy valamit állítottam a ramon. Auto-n meg csak 1.3v-ot ad a procinak és 2v-ot a ramnak.
-
válasz
band1103 #11197 üzenetére
Jó amit írtál. Sajna nem ennyire egyszerű a dolog.
Én úgy voltam a gigával hogy az első ugyan nem volt igazán rossz, de volt nála jobb is. K8NF9-ultra volt, annak ellenére hogy 320-as HT-t elő lehetett belőle csalogatni (csak windows alatt, mert biosban 210 felett fagyott), nem volt egy tuningbajnok ,mert feszemelések terén szegényes volt a BIOS. Az északi hídja aktív hűtés nélkül 240HT-t bírt, a felett instabil volt ha nem volt hűtése. Na ezt lecseréltem egy ABIT AN8-32x-re, +300mhz tuning, de csak 270HT körül volt a max stabil HT, a chipsethűtővel se kellett törődnöm. Ezután megfogadtam hogy Gigát nekem soha. De adtam mégegy esélyt, lehet hogy csak pechem volt és rossz szériát fogtam ki.
Aztán lett ez a 790x-DS4, amivel folyamatos szopó van. Nagyon instabil a lap 250HT felett, meg nem is mindíg indul el elsőre ha húzva van. (500w coolink és 450w corsair-al se) Képtelenség belőle kihozni a CAS4-et még visszaosztva se, pedig a ram elvileg tudja. Ezek miatt nem merek mégegyszer giga lapot venni. Mindíg is Abit "párti" voltam, csak ugye szegény Abit meg a habokban van. (AX78 meg baromi drága lett, még múltkor 13-14 volt most meg simán ráraktak 4-5eFt-t) -
válasz
band1103 #11193 üzenetére
Köszi a válaszodat!
DFI ből nekem 790GX-M2RS tetszik, mármint a "rendes" ATX méretű. (a mini atx-es lap furán mutatna egy eleve dupla magas szerverházba) Rosszul írtam, nem cserélem hanem eladom a régit (18eFt ért) és máshonnan ahol kapni valami jót ott veszek max 30eFt ig.
Gigát nem szeretnék, eljátszották a bizalmamat. Foxconn lapokról valami infó? -
Hali Mindenkinek!
Szeretném ha ajánlanátok valami olyan am2+-os lapot ami képes nagy HT-ra (legalább 275) phenomal. A jelenlegivel (Gigabyte MA790X-DS4) nem vagyok megelégedve és le szeretném cserélni, most van lehetőségem rá hogy el tudjam adni. Mindenképpen olyan kellene ami az új déli híddal szerelt. (nem BE proci lesz benne, ezért kell a HT,NB/L3 osztó is)
Amilyen márkát nem szeretnék az Asus és Gigabyte. Elöbbit azért mert cégnél szívtam vele sokat (olcsóbakkal és asrockal), utóbbit meg azért mert otthon szívtam vele sokat (tuningnál). Nincs tapasztalatom ezekkel a márkákkal: ECS, Biostar, DFI, Foxconn, MSI (érdekelne melyik gyártó lapja szereti a tuningot)
Integrált VGA nem lényeg, mert szinte biztosan nem használnám.Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
-
-
-
-
válasz
band1103 #9168 üzenetére
Szvsz nem fog sokat befolyásolni az hogy nem kezeli le. Pl: játékban totál mind1 hogy 800-on megy vagy 1066-on.
A Phenom-om kihasználja az 1066-os ramokat, és nem tapasztalok erezhető változást egy játékban sem 800-hoz képest. Szintetikus tesztekben igen, csak az semmit nem ér.
Keress teszteket különböző ramsebességekkel. Rájössz hogy a mai játékokat nem ez fogja vissza hanem a videókari. Ha befolyásol is valamit akkor azt alacsonyabb felbontáson lehet csak látni az fps mutatón.Ajánlom figyelmedbe ezt a PH-s teszt-et. Igaz hogy Inteles teszt, de sztem Amd-nél se sokkal nagyobb a jelentősége, ott inkább az időzítés a lényeg.
A tesztben a legnagyobb eltérés is 6% (181vs170 Fps). Ha tud valaki egy AMD-s linket az legyenszíves ossza meg velünk. -
válasz
band1103 #9166 üzenetére
4 Ram hely van az 2 csatorna. Ha 1066-os ramot akarsz használni akkor csak 2db ramot rakhatsz bele (csatornánként 1-et). Ha beleraksz 4db ramot akkor csak 800-on megy.
A 780G-ben nagyon jó integrált vga van. Sztem megveheted nyugodtan. (nem vagyok Ati párti, de a tesztek alapján a legjobb intvga.)
-
válasz
band1103 #9162 üzenetére
Nekem eddig csak az Abit lapok jöttek be. Volt Asus-om is nagyon régen P5A, de meghalt rajta az egyik FET. Az nem volt rossz lap.
Ha tudod meg kellene várnod amíg kijön egy 790x vagy 790Fx-es Abit lap. Vagy gigából nezzél valamit amit ajánlanak. A Giga 790FX-es lapja az már jó. -
válasz
band1103 #9160 üzenetére
Pont az ellentétét tapasztaltam.
Irodai gépeket raktunk össze (P4-ek 478,775 vegyesen), a jól bevált Aopen mellé tesztnek Vettünk Asus lapokat is. Nem kell drága lapokra gondolni, mert irodába kell. Gyakorlatilag a 10db Asus lapból (pontos típust nem tudok, de mindegyik inteles lap volt) az összeset vissza kellett vinni ilyen-olyan hibák miatt. (meghaltak, vagy inkompatibilitás lépett fel rammal) Aopenből még egy sem döglött be. Az Aopen előtt Soltek lapok voltak, abban volt rossz széria gyenge kondikkal, de nem volt annyi problémája mint az Asusnak. Itt veszprémben nem egy boltos nem ajánlotta az Asus-t. (az olcsóbbakat)Giga lapot ajánlottam mindenkinek otthoni használatra, eddig mindegyik (4db) gép hibátlan és teljesen stabil.
Tapasztalataim szerint az olcsóbb Asus lapok a hulladék kategóriába tartoznak, a drágábbakkal nem volt dolgom.
Most Giga lapom van (790X-es), eddig egy nagy határ.... Bios-ilag. Nagyon hülye dolgokat csinál.
pl: ha nem stabil órajelet állítok be neki akkor nem hajlandó elindulni csak cmos resetre (Abitnál ez ment ha nyomtam az INSERT-et), vagy a ramot nem bírja lekezelni a gyári időzítéseivel, és héhány esetben nem hajlandó elindulni csak nemtom hányadik resetre. Az előző giga lapommal is szívtam. Összegezve ez a lap a szar kategóriába tartozik, és a nála jóval olcsób Abit AX78 keresztbe lenyeli.
Én olcsóbb Asust (25k alatt) nem vennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen autót vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest