- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Mármint AM2+ vs. AM3-ra gondolsz, pontosabban a DDR2 és DDR3 közötti különbségre? Az majd akkor derül ki pontosan, ha le lesz tesztelve...
De valószínű nem lesz túl sok különbség teljesítményben, így inkább csak akkor lesz érdemes erre váltani (egyébként miről váltasz?), ha olcsóbb, vagy legalábbis ugyanannyi lesz az ára a DDR3-nak, mint a DDR2-nek. Vagy ha majd kijön az új chipset generáció (minimum fél év), és mondjuk csak AM3-as lapok lesznek vele.
diablo1984: Nincs itt semmi kötekedés, csak arról van szó, hogy olyasmit erőltetsz, ami (jelenleg, és még jó darabig) értelmetlen, és nem akarod megérteni, amit szeretnék veled megértetni...
Gyuri27: A következőket próbálom megértetni veletek:
1. Az AM3 foglalat kiképzése olyan, hogy fizikailag sem megy bele AM2 és AM2+ tokos proci.
2. Ez azért van, mert az AM3 az az AMD által meghatározottan DDR3-as platform, amit nem is tudnak kezelni az AM2 és AM2+ tokos procik. (Mivel itt a prociban van a memóriavezérő, a procitól főgg, nem a chipsettől.)
3. Ezzel szemben az AM3 tokos procik működnek (ha BIOS támogatás is van) AM2 és AM2+-os lapokban is, mivel kezelik a DDR2 ramokat is! Tehát, hogy AM3 tokos procit használj, nem feltétlenül kell AM3-as lap. (Főleg, ha nem akarod lecserélni a meglévő DDR2 ramodat.)
4. Jelenleg ugyanazt a chipset-családot használják az újabb AM2+-os és AM3-as lapok. Középkategóriában min. fél év múlva várható újabb chipset, felsőben meg nagyjából egy év múlva, amit talán már csak AM3-as lapokra tesznek majd rá.
5. Tehát, jelen esetben lényegében "AM3 + DDR2" = AM2+ (+ DDR2)...Na, talán ebből érthetőbbé válik:
-
diablo1984
veterán
szerintem megéri várni, habár az am3-as rendszerek még az elején elég nívós árral bírnak majd, de bejövetelükkel az am2+-os dolgok árait fogják lefelé tolni....
most így átgondolva, nem tudom, hogy mit csinálj, mert ha most váltasz am2+-ra, akkor lehet egy fél év, vagy 1 év múlva válthatsz am3-ra, mert az am2+ is kihalt szériára kerül amd-jéknél(mint a 754, 939...), de most tény, hogy drágább váltani, mint talán 2 hónap múlva....dezz: már aztsem tudom, hogy min vitatkozunk, csak olyan kötekedés szaga van az irományodnak felém...
-
diablo1984
veterán
hát ha még garos, meg a procihoz egy gyári hűtőt is adsz, akkor szerintem el tudnád annyiért adni, szvsz lenne rá vevő!
Geza26: Gigabyte alaplapok ati chipsetes példányai erősen ajánlottak, de ha nem sürgős még neked, akkor várj a vásárlással tavaszig, mert jelenleg túlzottan fenntvan az alaplapok ára és tavaszra várhatóak újabb deszkák a piacon így természetes a mostani árak zuhanása is!(de ebben az árkategóriában nagyon korrektet is tudsz kapni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest