Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
diablo1984 #11994 üzenetére
Hm... Hát a Vid szerint is 1.4 V. Lehet inkább az lesz, hogy visszarakom alap órajelre, és lefelé megyek inkább feszben. 1.35-ön tök stabilnak tűnt. Persze még a rendszer is félkész, nem nagyon van min tesztelni. Ja, meg most kiderült, hogy a vga erősen melegszik, valószínűleg félrecsúszhatott valami, mikor kipucoltuk, vagy a hővezető paszta miatt nem ér rá teljesen a bordákra (előtte ilyen szürke hőnyelő lószar volt rajta)... Úgyhogy azt ma megcsináljuk két tanult kollégámmal, aztán visszatérek a procira. Az alaplapi bios szerint amúgy a cpu 35 fok, hajlamosabb vagyok inkább neki hinni, mint az Everestnek. Ja, és a legújabb Bios van fent. Bár még csak béta elvileg, ha jól tudom erre utal az utolsó betűje.
-
Silenzio
addikt
válasz
diablo1984 #11992 üzenetére
Akkor sem lehet 79 fok... Előtte Windsor magosom volt, idle nem ment 40 fölé, ez meg konstans 78 fok idle meg 100% alatt is. A maghők nőnek egyedül, nevezetesen 10 fokról 35 fokra.
A 3400-at nem tudom elérni, lejjebb feszelem, feljebb feszelem, sehogy se. HT-t állítgatva sem lett stabilabb, a ramnak adok még 1 tized voltot, hátha...
Amúgy szerintem az az érdekes, hogy a te procidnak is ott a vége, mint az enyémnek. Egyforma architektúra, és nagyjából 3300-3400 lehet a alapórajeltől függetlenül.
A másik, be is baszna ha ezzel a hűtővel lenne 79 fok, amikor 4 magosokhoz ajánlják...
-
Silenzio
addikt
válasz
HERR Z #11985 üzenetére
Igazad van, megnéztem Everestben, az AMD infó szerint 1.1 V-1.45 V-ra van hitelesítve. Nem tom minek szaroztam vele, a régi beidegződések, mindennek adjunk kis feszt... Kipróbálok mindent alapon. A ramok időzítéseit is elronthattam mert volt 1-2 jellegzetes ram-hiba, majd megnézem a dobozon milyen leosztásokat ajánlanak... A HT-t is kipróbálom 1000-en. Kösz!
Ja igen, megnéztem a CPU-Z-t: 1.41 V idle, Orthos alatt 1.424 stabilan... Valóban túlfeszel kissé, nem is baj. Kipróbálom majd 3400 környékén, ha nem éri el, az se gond, emiatt nem fogom túlfeszelni, úgyis alapon megy majd az esetek többségében.
-
Silenzio
addikt
Leszedtem. Eleve azzal megy, mert egy állat vagyok és mindig mindent szarrá frissítek.
Mercutio_: Mi a bajod a honlappal, he? Nagyon színvonalas, csak néha kínaiul kezd el kommunikálni. Te nem tudsz kínaiul?
Hisz 20 éven belül ez lesz a diplomácia hivatalos nyelve...
No, Herr Z azt mondta 3300-3400-at tudnak ezek alapfeszen. Ezért mindenféle feszültség értéket visszavettem alapra, a ramot sem féltettem, 1.8 V-on nem volt gondja a DDR800-zal 4-4-4-12-ben. 3300 Mhz-en járattam továbbra is. 5 perc Orthos ugyan nem jelent semmit, de előtte csak 1-2 percig volt stabil, sztem túlfeszeltem csak nem tudom mit feszeltem túl...
Mindegy, hagyom kicsit menni, közben tévézek, addig írhatna valaki egy progit ami végre normálisan írja ki a hőmérséklet értékeket...
HT 4x-es, igen. Drop szerintem nincs, úgy láttam csöpp túlfeszt kap, de felteszem a CPU-Z-t és nézem.
-
Silenzio
addikt
Valami nem stimmel. 3300-on megy a cucc, 15-ös szorzóval 220-on, 1.5 v-on (ha stabil lenne lejjebb venném a feszt), ramok 1.8-en mentek 825-ön. Orthost indítottam, egyből kék halál lett. Sztem valami gáz van vagy vmit nem jól csinálok.
-
Silenzio
addikt
válasz
Gyuri27 #11978 üzenetére
De nem fognak, mert csak AM2-es a proci. Meg egyelőre órajel-emelés a cél, nem FSB emelés. 2.1-et bír a gyártó honlapja szerint, amúgy most 825-ön mennek és 1.9 V-ot adtam nekik.
Az miért van, hogy nem ismeri fel az Everest 4.6 az alaplapot, és hogy minden program szerint csak 10-15 fokos a CPU? Oké hogy nyitva van a ház meg jó a hűtő, de ez irreális, nem?
Everest szerint: 1. CPU/2. mag: 13 fok, 1. CPU/1. mag: 19 fok, CPU: 79 fok (WTF?)
-
Silenzio
addikt
No, sikerült szert tennem végre egy AMD 770 Gigabyte DS3 Rev 2.0-ra.
Itt Pécsett nem egyszerű, sok helyütt nem is volt, ahol volt, ott meg a 4 satából rögtön látszott mi az ábra... Végül egy kis, ismeretlen boltban találtam meg fél napi mászkálás után. A vicc az, hogy nem is kellett kérnem, az asztalon volt az orrom előtt.
Egy Gigabyte Volar hűtőt találtam hozzá, miután egy Zalman 7700-assal jól befürödtem. Ez pont ideális hozzá, ugyanis az egész konstrukció szöget zár be a lappal, és pont a fetekre fújja a levegőt.
Tanácsra volna szükségem a tuninghoz, ugyanis úgy vettem észre, hogy a lap kissé túlfeszel. Nem sok alap órajelen 1.4 V egy 6000+-os Brisbane-nek? A ramok is 1.875 V-ot kapnak 800-on, kissé soknak találom. Érdemes frissíteni az FA Biost FBC-re, vagy ráér a móka? Ja igen, északi és déli híd mennyi túlfeszt kapjon? A cél a 3300-3400 Mhz, annyi gondolom van benne...
-
Silenzio
addikt
Egy kérdés: feltüntetik a Gigabyte AMD 770 DS3 alaplapon, hogy Rev 2.0-ról vagy a simáról van-e szó? Mennyire ragaszkodjak a 2.0-hoz? Jelent valami hátrányt az 1.0 majdan az AM3 kezelésében? Ugyebár az egyik SB600-as, a másik SB700-as híddal bír.
-
Silenzio
addikt
válasz
diablo1984 #11773 üzenetére
Ezért vettem mellé az fsp vga-tápot, erről megy a 2900 pro. Gondoltam elmegy a Mercury-val úgy-ahogy, ha a vga-ról le van a gond. Valóban nem őskövület, a melegedése idegesít meg a hangja, és nem fogok plusz 6-7 ezret költeni egy relative elavult vga professzionális hűtésére...
Nem vet fel a pénz, csak szeretnék egy kiegyensúlyozottabb gépet, no meg szeretném a GTA IV-et játszható szintre hozni... Persze türelmes vagyok, meg ez kb. mellékes, de akkor is: a tavasz beköszöntével jó ideig nem lesz időm gépfejlesztéssel foglalkozni, addig akarok összehozni egy olyan konfigot, amivel nincs gond.
A lap hőrézékelési gondjairól meg prociválogatásáról eddig nem tudtam, nem is értem, miben áll a probléma, de azt olvastam, hogy az újabb biosokban ezt már javították. Namármost, mióta feltettem a legújabb biost, azóta történt meg, hogy menet közben leállt a gép. Persze ettől még nem biztos, hogy az okozza, idáig csak egyszer fordult elő (ma) és kissé megijedtem.
Summa summarum: új táp kell, a mostaniakat meg szerintem eladom, aztán meglátjuk hogyan tovább.
-
Silenzio
addikt
válasz
#65675776 #11768 üzenetére
Az SB750-es lapok terjedését már sokan várták...
band1103: Alap. Rettegek hogy elszáll a gép a szar mercury táptól, és a mellé vásárolt FSP VGA-táp sem tudja -evidens módon- kompenzálni a sima táp ökörségeit. Amúgy megnéztem, és épp a chipset az, amit durván alulfeszel a táp, a többi relative optimális. Mindegy. Előkaparom a hitelkártyám és beruházok egy stabil, tartós tápra.Egy nem teljesen idevágó kérdés: mennyivel jobb a moduláris táp? Megéri a plusz 3-4 rugót? Azzal is számolni kell, hogy a ház elektromos hálózata labilis, mondjuk egyszerűen hogy fos. Nem ártana egy strapabíró, áramingadozást elviselni tudó konstrukció.
-
Silenzio
addikt
válasz
HERR Z #11764 üzenetére
Oks. Proci ügyben megkereslek 10 nap múlva kb, addigra lesz lóvém. Addig is kösz a tippet! Lehet egy DS4/DS4H lapot szerválok be inkább, korrekt árban van. Procit meg annyi időre vásárolok, míg elérhető áron nem lesznek a 45 nm-es 4 magosok, esetleg 2 magosok (ha úgy sikerülnek). Nem akarom eladni a lelkem, az Intel-nVidia kombótól kiráz a hideg.
-
Silenzio
addikt
válasz
HERR Z #11762 üzenetére
Hm... Gondolom szerinted is váltani kéne akkor... Kétlem, hogy mondjuk áprilisig annyit buknék rajta, ha akkor adnám el a következőt... 5000-et max, és akkor már sokat is mondtam.
Amúgy most egy 2900 pro-ról beszélünk, a 4830 "előleg" lesz az új proci-alaplap párosnak.
Igazából egy 2x1 megás cache-es proci kéne, ami 3 Ghz fölött megy. Annyira tán nem is kell a BE. -
Silenzio
addikt
válasz
diablo1984 #11760 üzenetére
Azt a választ kaptam valamelyik fórumban, hogy a kn9-es széria valóban jó tulajdonságokkal bír, kivéve az ultra változatot, mert az valami miatt -gondolom a sok fícsör miatti nagyobb chipset terhelés miatt- nem bírja a magas, 270-280 feletti fsb-ket. Ez nálam így is van. HT-t visszavettem 3x-osra, adtam plusz feszt is a chipsetnek, de ez fölé nem nagyon megy, hibázik Orthosban, még akkor is, ha visszaosztom a ramokat. Persze lehet a ratyi táp is belejátszik. Hétfőn szerintem veszek egy jó kis Corsair tápot, mert a mostani már lekapcsolgatja a gépet, szóval ez elkerülhetetlen lépés lesz azt hiszem...
A procit nem tudom, kíváncsi is vagyok mit bírhat egy mezei BE-s X2, meg tudok valakit aki beszámítaná a procim és megúsznám plusz egy 10-esből. Aztán remélem annyival drágábban el is tudnám passzolni a proct. Persze ha valamit szerinted rosszul csinálok tuning-ügyben, adhatsz pár tippet is... Bár nem hinném, így is másfél voltot kap a proci, többet meg nem fogok adni neki, így is szénné melegszik.
Azért szerintem megéri a plusz 10 rugót kóstáló befektetés cirka 4 hónapra...
Ja igen, meg arra is kíváncsi vagyok, hogy a lassú proci mennyire fogja vissza a vga-mat, ezt is csak jobb tuninggal tudnám kipróbálni. Mert 4 hónapig már nem tartogatom ezt a vga-t, melegszik mint a disznó, nem tudom feltenni a ház oldalát sem emiatt. -
Silenzio
addikt
válasz
band1103 #11758 üzenetére
Kösz a tippeket! Azt hiszem meg is fogadom a tanácsokat.
Nos, mivel úgy számolom kb. 90-100 ezer ft kell majd a tervezett fejlesztésekhez, szerintem eladom a procim inkább, veszek bele átmenetileg valami jó kis BE-s X2-est olcsón, meg beruházok egy amúgy is tervbe vett 4830-asra január 2. hetében. Sajna a tápom is haldoklik, az lesz az első amit lecserélek. Aztán március környékén veszek egy lapot, közben pedig minden hónapban félreteszek 10 körül az új procira, hogy aztán kevésbé legyen megerőltető a vásárlás... Aztán ha mégis elhúzódna, ott lesz a kis X2-esem amivel elleszek addig. Szegény ember vízzel főz és megtervezi a fejlesztés minden fázisát...Apropó, a BE-s proci azért kell, mert a lap ugyebár eléggé fsb-antituning. A fejlesztés meg lehet elhúzódik 4 hónapot is akár, addig meg eléggé soványka a max. 2700 Mhz-et bíró Windsor magos X2. Ráadásul a Thermaltake R1-es nem is hűti le eléggé. Orthos alatt 85 fokra is felment, csodálom hogy nem hibázott. Tudnátok ajánlani valami hűtőt ami majdan elégséges lesz a 45 nanós Phenomokra is, és egyáltalán rájuk megy? (bár lehet amúgy is mindegyik AM2-es hűtő jó rájuk, ebben nem vagyok otthon) Akkor nem kéne aggódnom a gép épségéért (80 fokos proci, 95 fokos vga) Előre is kösz...
-
Silenzio
addikt
Szevasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Lecserélem a jó öreg Abit KN9 Ultrát egy AM2+-os lapra. Szerintetek mit érdemes venni 25-30 rugós árszegmensben?
3 kitétel van, aminek meg kéne felelnie: támogassa az új, 45 nm-es AMD cpu-kat, legyen tuningbarát és lehetőleg legyen rajta Crossfire-támogatás.
Vagy érdemesebb várni az AM3-as lapokra? Amúgy van valakinek tippje mennyibe fog kerülni a nagyobbik, új Phenom 2? -
Silenzio
addikt
Ahoy! Tudtok ajánlani 1 jó-közepes, olcsó, extra fícsöröktől mentes AM2-es lapot? SATAII azért legyen rajta... 15e ft körüli árra gondoltam, kis játékos gépbe kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Bittorrent topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EAFC 25
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest