- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
Új hozzászólás Aktív témák
-
R.P.
aktív tag
Kösz a gyors válaszokat! Amúgy csak kiváncsi voltam hogy kibírom-e nyár végéig azzal a kártyával aztán úgyis lesz új.
-
Rolcsi20
senior tag
sziasztok. 2 kategóriában válogatok és segítség kéne, vagy vélemények, tapasztaltok.
20ezres kategóriában Asus M2N-E vs Giga M57SLI-S4. 25ezres kategóriában Asus M2N Sli-delux vs Giga 590SLI-S4 vs Asus M2R32-MVP....más típusokat plz ne ajálnjatok. Köszi. -
Chaser
legenda
Mondtam én, hogy nem lehet kérdésed?
Most legalább előbb kérdezel, aztán vásárolsz
x300,500, talán még a 700 sem megy ezekben a lapokban, 1300-as tudtommal már igen, de ha biztosra akarsz menni, veszel egy gf6200-est, vagy egy 7300 gs-t vagy gt-t, anyagi helyzettől függően
-
syabik
csendes tag
Hát ha nincs válasz ,akkor nincs.Cserébe itt egy vicc,mármint nem én,de lehet ,hogy én is tiszta vicc vagyok
Hogy hívják a görög klimaxost? - Pá,tosz!
szervusztok,és kösz az eddigieket. -
syabik
csendes tag
igérem ez az utolsó kérdésem,utána már nem fogtok felőlem hallani...
-
syabik
csendes tag
Egy x700 vagy x600 megy benne?Mert a kézikönyvben mintha azt írnák ,hogy ezek sem mennek.Akkor tudnátok mondani egy baromi olcsó video kártyát ami megy is benne,meg lehet vele cod2-zni? plíz
-
Chaser
legenda
Most őszintén: mit vársz el egy olyan vga-tól, amit szinte ingyen adnak?
A gf6100 kb az fx 5700 szintjén lehet, mivel csak 2 pipeline-je van, és 64 bites, na és sajnos csak az alaplapi ramból tud lenyúlni..ha mást nem átmeneti vga-nak tökéletes, de FPS döntögetést ne ettől várj
#2781 syabik: legközelebb vásárlás előtt kérdezősködj, ha itt nem is írtuk volna le kismilliószor, ott a gugli[link]
''PCI Express
Designed to run with the next-generation PCI Express bus architecture.|.s 1 x8 and 2 x1 PCI Express lanes to support PCI-Express add-in cards.''
Sztem ebben minden benne van, és leírom még1x, hátha valaki nem vásárlás után kap a fejéhez:
nf400: csak 1x-esen támogatja a pciex16-ot
nf405:csak 8x-osan támogatja a pciex16-ot
nf410 és 430: 16x-osan támogatja a pciex16-ot
A 8x-os támogatás már elég, ha valaki nem 8800gts-t vagy nagyobbat akar használni, az 1x-est fogalmam nincs mi okból kreálták.. -
syabik
csendes tag
válasz
Dj Dekko! #2782 üzenetére
Hát ott meg valamit kanyhalóznak,mert csak azt írják ki 1 pci-e graphics slot.Mondjuk meg is érdemlem ,ha ilyen trágya lapot vettem.de az arukeresőben vagy ahol megnéztem ott azt írták hogy 16x-os.
Esetleg nincs valakinek ilyen lapja és tapasztalata benne videokártyával,mert én még csak az integráltat használom.
De azért a válaszodat kszönöm.Van ahol válaszra se nagyon méltatnak. -
Dj Dekko!
őstag
Ezt legegyszerübben a gyártó oldaláról tudod megnézni, és ha gondolom a dobozra PCi-e x16 van rajta akkor szerintem az is van benne, ha nem... akkor hozzájuk kell vágni, de csak ovatosan
különbség szerintem egyálltalán nem sok van, de ha x16 rendszered van akkor x16 menjen már a kártyával is -
syabik
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy asrock am2nf6g-vsta nevezetű alaplapot,aztán egy másik fórumon kérdeztem ,hogy szerintük a pci-e foglalat 16x-os e.ott azt mondták hogy igen.Most megnéztem az nvidia oldalán és ott a technikai spec. -nál azt írják hogy csak 8x-os.Na akkor most melyik?Mert boltokban is 16x-ként árulják.Amúgy sok különbség van a kettő között?
a válaszokat előre is köszönöm. -
R.P.
aktív tag
Hali! Van itt olyan aki Gigabyte GA-M55plus-S3G alaplapot használ? Mert ilyet szándékozom venni és érdekelne hogy lehet-e játszani a rajta lévő 6100-as VGA-val. Pl. HL2 vagy GTASA hogy megy rajta? És a TDU elindul-e rajt'? (4000+-os X2-m lesz bele)
Köszi előre is a válaszokat. -
Chaser
legenda
Meleg vannnnnnnnnn
Sztem nagyon frankó az x2, tegnap végre volt időm kicsit tesztelgetni, game és alkalmazások között néztem a váltási időt, +győző volt
64 bites xp-t próbálta már valaki, vagy esetleg pistát? -
ML320
senior tag
Az MSI-vel sok gond volt (eladói tapasztalat). Főként a hűtés elégtelensége végett. Egy idő után a szervíznek is elege van belőle. MSI K9N NEO-F, tegnap hoztak be egy gépet. Alaplap halott, sebaj, van készleten. Erre a cserélten csak a PS2 portok nem mennek... Átálltunk az ASUS-ra és a GigaByte-ra. (Bár ez személyes vélemény...)
-
Dj Dekko!
őstag
Vére!
Megvan az AM2 Rendszerem már, hisz AMD fan vagyok, töllem lehet jobb az Intel akkor is AMD POWA,, azért mert most kis gödörben vannak''
nah mind1... Véleményetek, szerintetek egy AMD 4600+ AM2 Procit mennyire lehet megereszteni? 2400Mhz a valódí órajele és pontosan mennyi fesszel érdemes vele foglalkozni... valaki pls, Tapasztalatokat érdekelnek -
reset
senior tag
Hali!
''...Az Asus M2R32-MVP is nagyon jó alaplap, de jelenleg túl drága...'' - írta többek között fLeSs a tavaly decemberi PH-cikkben / amikor az MSI K9A Platinumot hasonlította össze az ASUS M2 R32-MVP lapjával.
Komolyan érdekelne, mi az oka, hogy mára fordult a kocka az árak tekintetében. Akkor az ASUS került annyival többe az MSI-hez képest, mint amennyivel most az MSI-t mérik drágábban....nemrég rendeltem lapot az előzőekből. Amikor rendeltem, főképpen a hivatkozott teszt alapján, az MSI-t választottam. Most, hogy végigolvastam nagyjából az írásaitokat, már inkább az ASUS kellene...Nehéz az élet...Lehet, hogy mind 2-őt megveszem... -
Gyuri27
félisten
[link] de soká lesz még 2008
-
klepto
addikt
válasz
Yushchenko #2767 üzenetére
Pusztán emócionális okokból
Az AMD közelebb áll a szívemhez, talán azért, mert ő volt az első procim... -
ftc
nagyúr
1066-t érdemes megvenni K10 végett is ....800-ig használja ki,de az 1066-t vissza tudopd venni CL4-re
Gyuri
z0ty azért adja ilyen olcson mert csak 2 év gari van rá....és először megvárnám a tesztet róla....nem tesztelőknek küldött lappal....én kiprobálnám,de van egy biostar lapom amivel nicns gondom K10-ig meg kibirom....nem akarok több AM2-s lapot kapni AM2+ rulez
és érdekes modon a környező országokban sehol nincs
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Sziasztok!
A rohamosan zuhanó ram árak miatt memória bővítésen gondolkozom.
Jelenleg C2D gépem van, de erősen fontolom, hogy visszatérek az AMD vonalra.
Azonban nagyon kedvező áron vannak az 1066-os ramok most a piacon, ezért afelé hajlok.
Ha megveszem, egy esetleges AMD váltás miatt mehetnek a levesbe, vagy képesek az AM2-es procik lekezelni az 1066-os memóriákat?
Ha AMD-re váltok, akkor kizárólag a 6000+, vagy ennél nagyobb proci jöhet szóba, ennek fényében teszem fel a kérdésem -
Gyuri27
félisten
GIGABYTE MA69G-S3H (AM2, AMD, AMD690G / ATX) 17 862 Ft 2 ÉV
Z0ty-hoz megérkezett!! -
Gyuri27
félisten
Nos ha valaki a szereti magyarul is [link]
-
Csepe
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Pentium D 930-at vagy egy x2 3800+-t érdemesebb választani?
Ja és ha Amd, akkor milyen alaplapot(Asus,Abit,Giga) ajánlnátok 10-15 ezer értékben?
Előre is köszönöm. -
ftc
nagyúr
Olvasnivaló
Érdekes
mi az a 2x 4+pines tápcsati az alaplapokon?[link]
4xVGA CF-ben -
Gyuri27
félisten
Nos hamár láttuk a biostar hasonló termékét akkor legyen abit is [link].
-
Chaser
legenda
Rosszul emlékeztem...
''Az új stepping az új memóriák támogatásán felül támogatja a korábban Pacifica kódnéven emlegetett virtualizációs technológiát is, mely az Intelnél már megismert Virtualization Technology megfelelője. A technológia lehetővé teszi, hogy két különböző, egymástól független operációs rendszert futtassunk szimultán egyazon processzoron (vagy a processzor végrehajtó egységeit egymástól függetlenül több szoftverkörnyezet vegye egyidejűleg igénybe).'' [link] -
Chaser
legenda
válasz
Csiborbogár #2746 üzenetére
Pontosan ezt én sem tudom, de anno mikor kijöttek az am2-sek és összehasonlították a 939-esekkel, ezt a fícsőrt nem magasztalták az egekeig, mondván átlagfelhasználó nem fogja kihasználni. Talán a vezetéknélküli média alkalmazásokban van szerepe, de lehet hülyeséget mondtam
-
Csiborbogár
őstag
Van egy láma kérdésem:
A biosban van egy olyan sor, ahol a CPU-nál be lehet kapcsolni a Virtualizációt.
Ez mit jelent?Mire van kihatással?
-
Chaser
legenda
válasz
MZsoltee #2744 üzenetére
14-15k-ért már kapsz 3800-ast, de aki nagyon tuningolni akar vesz egy 4000-es brisbane-t, ahogy olvasgattam, 2800-3000mhzen azok mennek, annál nagyobbat sztem sem érdemes venni. A lap is olcsóbb am2 alá, c2d-t az vegyen, aki 8800gtx-et akar mellé tenni, ahhoz már nem elég egy kisebb 3800-as, de talán egy jól megrángatott brisbane még azzal is elboldogul..sztem nem sokan vannak, akik ezt a vga-t veszik..az meg hogy pcie1 v 2 sztem oly mind, a pciex8 is elég minden vga-nak g80 alatt, úh én teszek a pcie2-es vgakra nagy ívből
1ébként én el se kezdtem ezt a témát
Peace!
-
MZsoltee
veterán
Én már lezártam ezt a témát!
De ha akrod akkor: Részben igazad van tehát ha valki 15-20kért akar procit venni annak én is a lehető legjobb szívvel ajánlom az amd-t! 3800+ naon kiral proci az áráért! De ennél drágább procit amdtől nem ajánlanék és nem is vásárolnék!
Mért? Mert az C2D 25körül kezdődik (köv hónapben lesz esés és akkor már csak E4400 et lehet majd kapni 22-23kért) és a 25k ért kapható E4300 húzva ráver ár teljesítmény arányban az Amd prociaira! 2700MHz alapfesszel és alap hűtássel, szóval ezzel már egy 4200+ vagy 4600+ nem nagyon venné fel a versenyt! Most feljebb inkább ne menjünk mert ugyan ez igaz az E6*** ra is!
Nem vagyok amd fan!aztán:1xűen nem szeretem az intelt szóval nem marad sok választásod vagy Apple?
Igen nekem is amd-m van és nagyon szeretem, de azok más idők voltak, amikor még a 2500+ barci volt az istenNyáron beruházok 1 új konfigba, de nem tehetem meg azt a luxust hogy a pénzemért a kissebb teljesítményt választom, tehát át kell állnom a sötét oldalra!
Kompatibilitáásról (huh amire ezt leírtam) meg annyit, hogy ha valaki vesz most 25k ért egy E4300 akkor majd még lesz hova fejlődnie! Örülők hogy lesz hova váltani az amdnél, de szerintem (lehet hogy nagyot tévedek) kevesen fogják megtenni, vagy akki megtesz az nem fogja sokáig így használni (csak átmenetileg)!
Mért? Mert PCI v2.0 meg DDR3! Szóval az ember procit meg alaplapot szokott a legritkábban cserélni (ha csak tönkre nem teszi) , mert ezek időt állóbb alkatrészek mint a memória vagy a Vga! És ha a kiszemelt új vga már PCI-E v2.0as lesz akkor oda a régi lapnak! Meg a memória is elfogy és a ddr3 2/3da lesz a ddr2 nek árban akkor elgondolkodik a delikvens (nézd meg a ddr és a ddr2-es ramok árárt 1gb ddr2 9k ddr meg 13k min)
Szóval ha kinővi a gépet akkor kell még proci meg vga meg ram is akkor lehet hogy vesz inkább egy olcsó új alaplapot és nem marad a réginél!
Hajrá AMD! Szeretném ha a leendő nyári konfigomat megint egy AMD-s váltaná! -
Chaser
legenda
válasz
MZsoltee #2736 üzenetére
Eddig sem volt titok, hogy az AMD sokáig lemásolgatta az intel procijait és továbbfejlesztette. De a 64 bites procikkal ők jöttek ki előbb, és mennyivel jobb áron +kaptál egy jobb teljesítményt sokkal kevesebb fogyasztással. Jók a c2d procik, de azért ár/értékben még mindig az AMD a jobb. Arról nem is szólva, hogy am2 foglalatba am2+-os procik még biztos belemennek, az intel jelenlegi foglalatába is belemnennek majd az új procik, csak működni nem fognak
Nem vagyok AMD fan, ahogy te neveztél
, 1xűen nem szeretem az intelt, se a mikrofost, lassan wint is hanyagolom intellel 1ütt..bocsizni meg nem kell, mindenki azt vesz amit akar, látom neked is AMD-d van
#2739 wassermann: iszonyat jól hűtenek azok a gyári bordák maxon, csak kiba hangosak is, viszont a proci környezetében nálam minden hideg volt, mikor használtam400-on nem tudom milyen lehet, akkor még nem volt fordszabályzós lapom. Valszeg nekem is be kellene néznem a chip borda alá a lapon, de még nem vitt rá a lélek..
#2740 rauschie: biostar TF550, 20k alatt +van újan -
-
ftc
nagyúr
válasz
wassermann #2739 üzenetére
2 hónap mulva csak kerested volna azt a ezüst ragacsot
én kerestem,hogy hol is volt az? lemosni alaig lehet....magadrol
#2740 én az Asus RD580 chipseteset ajánlanám.....AMD-hez huz a szivem -
rauschie
senior tag
25 k körül meik a legjobb am2 tuninglap?
érdemes ati chipsetben gondolkodni?
a konfig körülötte valszeg 2giga ram, x1950 pro meg egy x2 3800+ lenne
amiket néztem az az asus M2R32-MVP meg az abit kn9 ultra, ti mit mondtok? -
wassermann
addikt
A CPU-hoz adott gyári venti nálam is 400 alatt pörög. Persze mindez a 0,8V-s CPU-fesz miatt.
Chaser: ''1edül a gyárilag rákent pasztában találtam kivetnivalót, 3-4 hete tettem rá a sempire, most ugye cseréltem a sempit x2-re, és ennyi idő után már csontszáraz volt rajta... ''
A hővezetésre én is figyelek: délelőtt óvatosan leoperáltam a 690G-ről a bordát és nagy kűzdelem árán lekapartam a ''rágógumit''. Nálam is csak valami száradófélben lévő Ag-paszta volt, de még az is jobb mint az amit a kínaiak rátettek. Érdekes viszont, hogy a délihídon valamilyen rendes dolog volt. Valószínű, hogy a 690G-t a beültetőgép bordástól rakja a lapba, emiatt kell a jól rögzítő ''rágógumi'', ami viszont hővezetés szempontjából tragikus... -
Gyuri27
félisten
válasz
MZsoltee #2736 üzenetére
Aki jön javasoljuk neki az am2+ ! Amibe azután belemegy az am3. Ha vált az am2+ sokkal jobban jár egyrészt tudja használni a ddr2 ramokat, amit intelnél nem valószínü. Valamint azok már pcie 2- vel lesznek felszerelve. Tehát egy jó lappal és 1066 os rammal sokáig ki lehet majd bírni és csak procit és vga-t kell majd cserélni. (legalábbis most még így szólnak a hírek)
Persze aki mindig teljes rendszert akar cserélni az vegyen itelt nyugodtan. -
MZsoltee
veterán
Nem de majd meggondolom! Jöjjön már az am3, Akkor visszaállhatok végre!
Bár valszeg a technika a sötétoldalról fogszármazni
Ha csak augusztusig ki nem jön
De azért ha újoncok jönnek mondjátok el nekik, hogy most mi van a hardverpiacon! Ne szívja meg más azt hogy Ti elvekult fanok vagytok, ami persze nem baj!
Ja a vizen majd elgondolkodok, van is itt mellettem egy üveg ásványvíz! Szerintetek működne?
Még1x bocs! -
Stewe25
csendes tag
Hi all!!
Am2-re szeretnék váltani S939-ről!
5600as am2-es procira gondoltam és ehhez szeretnék egy jó alaplapot amit tuningolni is tudok(nem extrém tuningra gondolok)!
Ki szeretném kérni a véleményeteket ezzel kapcsolatban!
25 ezerFt-ig jöhetnek szóba az alaplapok!
Előre is kösz az infókat! -
Chaser
legenda
válasz
wassermann #2724 üzenetére
Ha szereted mért kiabálsz?
Én is szeretem, pár hsz-szel ezelőtt linkeltem a gépemről pár képet, csak a procin van venti és a tápo 12-es ventije. A procin 800-on pörög, igaz nem 12-es, csak 9-es, de keret nélküli, szóval nincs hangja
A táp venti noisekiller, azt még rákötöm az egyik szabályzóra a lapon és leszabályzom azt is..vagy csere silentblade-re, bár az előbbi verzió esélyesebb. 'edül nálam is a vinyó a problémás, volt egy 40-es seagatem, annak gyakorlatilag semmi hangja nem volt, már nagyon bánom, hogy eladtam..most azzal küszködök, hogy halk vinyót találjak
Még a gépet belül leburkolom parafával és +felelően csendes lesz.
#2723 Gyuri27: alpine 64, párszor már írtam[link]
1edül a gyárilag rákent pasztában találtam kivetnivalót, 3-4 hete tettem rá a sempire, most ugye cseréltem a sempit x2-re, és ennyi idő után már csontszáraz volt rajta az a x@r ezüst paszta..múltkor nem volt nálam jó kis zalmi paszta, azért fanyalodtam rá -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok! Épp vásárlás elött állok és egy MSI K9N Platinum alaplapot néztem ki!
Érdekelne, egyéb észrevételek, tapasztalatok. Főleg memória kérdésnél!
Hisz 2x 1G DDr2 800Mhz Kingmaxot akarok bele venni, egy 4600 X2 vel!
aki Kingmax memókat használ ilyen kariberü lapon, írjon rám, hogy lehetőleg kompatibilis legyen azért a rendszer!
előre is köszönöm a segítséget! -
Gyuri27
félisten
válasz
wassermann #2724 üzenetére
2717-re.
-
wassermann
addikt
Chaser: ''Azért ekkora spórolásnak nem látom értelmét, még ha 24/7-ben megy is, az a 20W havi szinten lehet vagy 300ft..
Nem pusztán a fogyasztás csökkentése a célom, hanem: SZERETEM A CSENDET
Egyébként a ventit tényleg nem lehet megúszni mert kemenceként felforralja magát a PC. Én inkább annak a híve vagyok, hogy használja ki az ember az alaplap öszes ventillátor csatlakozóját, de csak nagyon lassú pörgettyűket akasszon rá. Azok ha lehelletnyit is, de hajtják a levegőt ami már elég.
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
wassermann #2715 üzenetére
Azért ekkora spórolásnak nem látom értelmét, még ha 24/7-ben megy is, az a 20W havi szinten lehet vagy 300ft..
#2716 ftc : sajnos én teszek a ph-s tesztekre nagy ívbenElhiszem, hogy szuper jó műszereik vannak, meg szuper okosak, meg szuper szépek, én a kezemnek jobban hiszek
Ha passzívan elmegy c'n'q-val az x2-m ebben a mewlegben anélkül, hogy a borda meleg lenne - mert csak langyos- akkor bezony jóval kevesebbet fogyaszt, mint c'n'q nélkül, és ha ezt az 1.1V-os feszt még lejjebb vesszük, nyilván ennyivel még kevesebbet fogyaszt, P=UxI, mivel a feszkó csökken, így a telj. is, az áramerősség is nyilván csökken, ez 1értelmű a termelt hő csökkenéséből.
#2720 arty : azt a codegent én sürgősen lecserélném egy táprachief 350 v FSP 350 ha olcsót és jót akarsz
#2721 Gyuri27: ez be se férne a házambaeredetileg hyper tx-et akartam, de az se fért be
...aztán vettem a feleannyiba- és feleakkora
-kerülő AC-t..nem bántam +
-
nekem htpc fogyasztása:
codegen300w, 3500+ orleans, cnq (1000mhz, 1.0V), 2*256ram, tvtuner, sblive!, 1 winyo, dvdiro, integrált vga az asrockon = 61-62W összfogy
ugyanez a brisbannel, 2*1100mhz, 1.0V = 72-73W összfogy
ftc: passzivan nem birja tapasztalatom szerint, felfüt mindent maga körül és önmagát gerjeszti ... 60 foknál lelőttem az egymagossal anno. az én gépemben 1600on már nem őt hallom(pláne h vitrinben van a gép
) lejjebb meg sajnos nem halkitja a lap, pedig szte is elég lenne egy 800-1000es fordulat
[Szerkesztve] -
nekem AC freezer64 van a brisbane-n, amit 1.35V/2700mhz-en hajtottam és langyos lett 2 ora full terhelés után
a ventije hangtalan, 1600-1700RPM-el pörög (lap lelassitja)
és itt az egyik bazárosnál 3900fthöcsöves, gép segge felé fuj. nehéz és magas, kb. ennyi a hátránya
amugy sztem best buy!
asrock support 3 napja nem válaszol a hőmérsékletes kérdésemre -
Gyuri27
félisten
válasz
wassermann #2708 üzenetére
Ezek az időzítések a ram gyári időzitései v a lap beállit valamit? Ha 667-en járatod a ramot akkor is ezek az értékek maradnak?
-
ftc
nagyúr
Nézzük akkor CnQ(rendszer teljes fogyasztása) PH! tesztekből kiszedve
1 magos AMD
Newcastle 117W(üresjárat),69W(CnQ),120W(terhelve) VGA-X800XT eltérés 48W
Venice 79W(üresjárat),65W(CnQ),86W(terhelve) VGA X800XT eltérés 14W
2 magos
Toledo 77W(üresjárat),67W(CnQ),128W(terhelve) VGA-X800XT eltérés 11W
X2 2,6Ghz 96W(üresjárat),79W(CnQ),162W(terhelve) VGA-X800XT eltérés 17W
X2 3800+ (AM2) 95W(üresjárat),87W(CnQ),129W(terhelve) VGA X1900 itt NF 590-s chipsetet használtak szal minusz 20W a norm chipsetekkel szerelt lapokhoz....
szal kb igy nézhet ki
79W(üresjárat),77W(CnQ),109W(terhelve) kb 2W eltérés....és ezek norm CPU-k nem EE verziók...
ÉS akkor AMD chipset teszt ala PH!
[link]
végig 100W alatt marad a gép még CPU-t terhelve is -
Chaser
legenda
válasz
wassermann #2711 üzenetére
Ha nem sejtem rosszul, aram az egyike azon alkatrészeknek, amiknek vajmi kicsi a fogyasztásuk, gondolom én ezt abból, hogy 10 óra működés után is nálam majdhogynem hidegek
Ha jobban belegondolok, tán volt nálam időzítés állítás, csak feszemelés nem
Majd otthon +nézem...
#2712 ftc[/B: everestet nem néztem még, de grat az eredményhez
A c'n'q-nak pedig van értelme 45W-os procinál is, 65W-osnál így talán 40-45W lehet a max, 45W-nál nyilván ennyivel már nincs alatta, viszont vannak olyan lapok, ahol lehet 0.8V-ot is adni a procinak, akkor kb egy ilyen 45-ös talán 25-30-at ehet, mert ugye a c'n'q 1.1V-os feszt jelentene alapesetben, de egyúttal annak a lehetőségét is, hogy bizonyos keretek között szabadon adható + a fesz.érték. -
ftc
nagyúr
AM2-s CPU átkeresztelve
max 45W CnQ már a max 65W-s CPU-nál is értelme vesztett volt,de it méginkább...4W lehet kb a sporolás
[link] -
Chaser
legenda
válasz
wassermann #2708 üzenetére
Akkor ez is kiesett..nálam is annyit lehet állítani, hogy ddr400/533/667/800 oszt kész, de ráadásnak még feszt sem lehet emleni
Thx az infót
Ez a gyorsítás sztem benne van a 6100-asban is, 3200-es sempi 1 ghz-en az 1280-as hd moviet is vitte
szerk: Milyen ramod van? Elég gyengék az időzítések.
#2710 ftc: az jó, nem?
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Megnéztem a CPU-Z ezt mutatja: 5-5-5-18-24-2. A BIOS ebből a szempontból nagyon szegényes. Csak annyit állíthatsz be, hogy milyen fajta a DDR2-es memóriád, nálam: 800
A CPU feszültségét egyébként 0,8 - 1,55 V között lehet a BIOS-ban állítgatni.
Az integrált ATI hardveresen támogatja a DiVX saját lejátszóját, így még az 1000MHz-en cammogó CPU-nak sem akadály bármilyen film. -
ftc
nagyúr
jelnleg ha lehetne napi 500% kellene hogy menjen a CPU gyári ventivel ez zárt házban asztalba nyomva 50 fok körüli.....és megy rá 120mm-s venti,2db 92mm-s és a táp ventije szivja el a levegőt....elég zárt hely az asztal....multkor átrendeztem egy kicsit 10 fokot ugrott bent a hőmérséklet....de nem szedhettem szét az aztalt jelneleg mert akkor festenem kellene....
és a terv a passziv müködtettés
Everest számok jelenleg
alaplap 41 fok
CPU 57 fok
1,2.CPU mag 51 fok
Aux 58 fok
minden maxon jelenleg....nincs légmozgás nagyon a ház mögött se mellett....egynlőre....
és igen csak teszt erejéig szoktam tuningolni.....de lélekben én már K10-nél járok....és előrre gondolkodom venti ügyben... -
Chaser
legenda
Esetleg valami ismerős arra akinek elpostáztathatnád? De nem értem mért nem elég a hűtés, azt mondtad csak tesztek erejéig tuningolsz, ahhoz egy gyári borda elég, de nekem tuninghoz is elég volt, a 2400Ft-os alpinenal az x2-m ebben a melegben sem ment 40 fok fölé, pedig csak 800-on teker a venti, és c'n'q ki volt lőve..
#2693 wassermann: tudsz adni részletes beszámolót a tuninglehetőségekről? Leginkább a ramok konfigolása érdekelne, ha az új ramok nem mennek legalább 5-5-5-15-ben 1T-ben alapon a lapomban, akkor deszkát cserélek, mivel külön nem tudom állítani hogy menjenek... és akkor olyat szeretnék mint a tied, de hivatalos tesztekre nem adok, szóval ha +osztod ezirányú tapasztalataidat velem/velünk azt +köszönném
szerk: a hsz utáni név először lemaradt
[Szerkesztve] -
droti25
őstag
Hi all!!
Am2-re szeretnék váltani S939-ről!
5600as am2-es procira gondoltam és ehhez szeretnék egy jó alaplapot amit tuningolni is tudok(nem extrém tuningra gondolok)!
Ki szeretném kérni a véleményeteket ezzel kapcsolatban!
25 ezerFt-ig jöhetnek szóba az alaplapok!
Előre is kösz az infókat!
Új hozzászólás Aktív témák
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest