- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- EarFun Clip – cimpazaj
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #897 üzenetére
az a vicc,hogy AMD notebookoknál vagy SIS vagy Ati chipsetet használlnak..USA,kelet érdekes módon ellátva SIS chipsettel..
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
T0rnad0
addikt
válasz
VaniliásRönk #891 üzenetére
A hűtő hangja milyen?Olvastam már,hogy vlkinek halk,vlkinek meg búg...
Újabb ATI chipek várhatóak mostanában?Most,hogy az AMD megvette,jó kis cuccosokat tudnak majd összehozni -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #894 üzenetére
a másik amit hiányolok a piacról EU-ban az a SIS chipsetes lapok...és ezt mégkevesebben gyártanak mint ATI-s lapot...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #892 üzenetére
én is jobban örülnék ha pl Abit ATI chipsetes lapokat i nyomatna AM2 alá de ha nem akkor nem ...Asrock,ECS,Asus,MSI,Sapphire és ennyi
-
VaniliásRönk
nagyúr
Felesleges Ninja-t venni, maximum 5°C-kal lenne jobb, szélsőséges esetben 10-zel, és kerül 3-4x annyiba...
Hogy egy konkrét tipushoz készül-e modbios, és hogy mikor, az lutri, sajnos nem lehet erre építeni, nem mellesleg modbios-szal is max. +0.1V érhető el, ami az én esetemben rögtön kevés is lenne. (2400MHz körül lenne a max., nekem ez a szabadság és a +100-150MHz megér 2-3k-t) -
T0rnad0
addikt
válasz
VaniliásRönk #886 üzenetére
Kíváncsi lennék,hogy a Ninja mennyire hűtené le
Volt már valamelyik Asrock(talán a 939 dual sata-hoz) laphoz modbios,amivel több feszt lehetett adni,hátha lesz itt is... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #886 üzenetére
hááát jah,de legtöbször elég az a kicsi Vcore emelés ,hogy a lap maximumát kihasználld...
amugy uj AMD chipsetre várok lehet szintém Asrock kiszerelésben... -
VaniliásRönk
nagyúr
Alapon 1300 alatt pörög az AC Fan 92, így 33-37°C között ingadozik, teljes terhelés alatt valamivel 50°C fölé kúszik. (2-3 óra CS:Source után max. 55°C volt, mellesleg ez a game nem csak a legjobban fűt, de a legkisebb hibánál elszáll, jobb stabilitástesztelésre mint bármilyen teszt/nyúzóprogi
)
ftc: Nekem is tetszenek az ASRock alaplapok, mert ugyan koppintott ASUS, de legalább olcsó (nem kicsit, nagyon!), viszont ezt sem venném meg a VCore durva limitálása miatt...
-
ftc
nagyúr
hoppá mit találtam Asrock-nál kezd érdekelni a márka:
[link]
RD480-as chipsetes lap... -
T0rnad0
addikt
válasz
VaniliásRönk #881 üzenetére
Sajna nem volt
.De ne offoljunk ennyit,most már ez van,ezt kell szeretnem
A hűtőd hány fokon tartja a procid,így felhúzva? -
VaniliásRönk
nagyúr
A Geil csak drága, semmivel sem jobb, ha minőséget akarsz kapni a pénzedért, akkor Corsair, én mondjuk a Kingmaxot kedvelem a legjobban, de arról hallottam már rosszat DDR2 fronton, ha egy helyen veszed az alaplapot és a ramot akkor mindenképpen próbáltasd ki benne.
Egyébként ezután a kis rizsa után csatlakozok ftc kollégához. -
T0rnad0
addikt
válasz
VaniliásRönk #867 üzenetére
Akkor egy kérdés:ha jó fél évig nem vennél semmi fontosabbat a gépbe,akkor te mit választanál:
1, Abit lap+1Gb Geil+7300GT
2,Asus lap+1Gb Samsung+7600GT? -
Pribi
senior tag
Hello!
Nekem egy MSI K9N Platinum lapom van. A tapasztalataim nem túl kedvezőek. Mostanában egy jópárszor lefagyott a gép, sőt csinált olyat is, hogy dvd másolás közben fogta magát és kikapcsolt. Nem tudom mi bánat baja lehet, bár a lap topikjában valaki leírta, hogy gyárihibás a darab, és általában csak X2-vel jön elő a hiba. Egyébként sebességre nagyon jó darab, bár tudom, hogy az alaplap ebből a szempontból nem lényeges.
Pribi -
ftc
nagyúr
uj MSI lap remélem még nem linkeltem:
[link] -
-
kutyuska
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #866 üzenetére
4-4-4-12 beállítással 2,1 V-on el sem indul.
Olyannyira nem, hogy a CMOS törlés sem segít, csak ha megváltoztatom a konfigot. Pl. kiveszek egy mem modult, elindítom, majd visszarakom.
Asus és a Giga hasonló lapjai között ingadoztam, s ha jól emlékszem te ajánlottad az Abit-ot -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
HorvBalint #865 üzenetére
Mintha már máshol is láttam volna ezt a kérdést, ahol emlékeim szerint ki lett vesézve a téma.
Egymagos rendszert egymagosra ennyiért nem érdemes cserélni, 33k az X2 3600+, sokkal inkább megéri, mint a sima 3800+, a tuningról meg annyit, hogyha nem értesz hozzá/elvből elutasítod, az a te dolgod, de akkor ne kérdezősködj ennyit és fizess mint a katonatiszt!
(18k-ért vettem olyan processzort, ami 7%-kal gyorsabb a legnagyobb egymagos AM2-esnél, az Athlon 64 3800+-nál, ami mellesleg 38k...)
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #868 üzenetére
nézd nekem ez a véleményem arról a lapról....csak nagy felhajtás semmi más...akinek megér ennyit az pár plusz Mhz őrült...nem azt mondom,hogy car csak nem éri meg az árát és ezt mindenki tudja...
-
-
HorvBalint
tag
Sziasztok!
Tudom picit hülye helyen kérdezem mert a többség itt AMD-s de akkor is. Jelenleg egy P4 (630) 3GHZ CPU-m van. Ha ezt lecserélném egy AMD 3800+ AM2 S940 (nem az X2-re gondoltam hanem amelyik 30 k körül van.) akkro az gyorsabb mint a mostani P4-em? És annyival gyorsabb hogy megérné költenem is rá? Ja és tuningolni nemakarok úgyhogy mindenképp az alapfrekvencián érdekelne a véleményetek. -
kutyuska
aktív tag
folytatnám:
Abit NF-M2 nView mAtx:
GeForce 6150/430 páros valódi ( egyszerre működő ) duál monitor kimenettel ( RAMDAC 400 MHz-es ) HDTV támogatás 1080i
2 IDE csatorna, 4 SATAII 4 db kábellel, 1 db 1394 port a hátlapon, 1 db 1394 +2 db USB csati külön bracket-en.
SPDIF In/Out ! Viszont nincs párhuzamos port. ( régi , öreg szkennerem...... )
Hőcsöves hűtés. A tuning miatt valszeg szükséges is lehet.
Tuning: gyakorlatilag full, a tizedét sem ismerem. Proci, mem, Chipset Core, HT, SB Core AUX feszemelés,
Proci-NB, NB-SB HT speed, width; Pcie clock állítható. Memória beállítások 2 oldalon keresztül.
Konfig: X2 3600+ gyári hűtő, 2x512 667 KingMax Mars.
Jelenleg a proci 1,25V-on 2400Mhz, memória alapfeszen manuálisan 667-re állítva ( FSB/DRAM = Cpu/6 ): 400Mhz 5-4-4-10 1T
Win XP SP2 nincs újratelepítve ( még nem volt energiám ) csak javító telepítés + driverek.
Memteszt, Prime95 2x, Tmpgenc 3.0, Pinnacle Studio 9.3 stabil ( két hete nyúzom ). Proci max. 45 fok gyári hűtővel.
A további tuningot majd az AC Freezer 64 Pro támogatja. -
T0rnad0
addikt
válasz
VaniliásRönk #858 üzenetére
A tvtuneres gondot leszámítva nekem most elég ez a teljesítmény,tuningolni most nem fogok.Meg inkább vettem egy 7600GT-t a ''nagy spórolásból'',a Barton+6600GT után bőven meg vagyok elégedve
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha neked ez a 3k (ennyivel kerül többe boltban a KN9 18k) megéri amit leírtál akkor egészségedre.
Volt ASUS alaplapom is régebben, nem véletlen nem szeretem.
ftc: Annyival egészítenélek ki, hogy a GigaByte is alkalmatlan tuningra, és ahogy írtad is, ha nem akar tuningolni az ember fia, akkor tökéletesen megfelel egy ASRock/ECS alaplap is, de ha már drágábban veszek alaplapot, akkor értelme is legyen!
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #855 üzenetére
nézzük
MSI mióta használlja a CoreCell nevü csodáját azóta az olcsóbb lapokban kiveszett a tuning...bár stabilitásban még mindig elöl járnak
Asus/Asrock Asrock egy tuningra felkészitett lap csak épp nincs engedélyezve...sztem itt probállnak ki Asussék 1-2 dolgot
Giga nem ismerem,de rosszat nem hallottam még
ECS a legstabilabb alaplapok egyike igaz tuning 0 semmi felesleges dolog csakis a használlható dolgokat adják hozzá
Abit mint tudjuk elég sok füstölt el anno..szerencsére az új részvényes törődik vele
Sapphire stabil,tuning az egekig csak legyen ki megveszi -
T0rnad0
addikt
válasz
VaniliásRönk #855 üzenetére
Abitból is volt már szutyok...
Nem az Asus-sal van gond,hanem a chipset tudásával!Nekem 15ért lett meg a lapom nagykeráron(azért írtam 19et,mert boltban ennyibe kerül.mondjuk annyiért már drága lenne nekem ezzel a tudással
).Ha tusz ennyiért vadiúj,garis Abitot,akkor értesíts
.Biztos nekem is meglenne akkor a 2565MHz
[Szerkesztve] -
T0rnad0
addikt
Akkor kezdeném:
Asus M2V: dobozából kivéve feltűnt,hogy keskenyebb az átlagos alaplapoktól és hogy milyen kevés cumót adnak hozzá.Persze 19 ezer forintért nem vár csodát az ember...A 2x 512Mb-os Samsung 667 MHz-es Ramokat rögtön dualba tettem.Sajna win telepítéskor dobálta a hibákat,hogy ezt meg azt nem tudta felmásolni.És mindezt addig nyomta,amíg single channelbe nem tettem a ramokat.A chipseten passzív hűtés van,nem forrófejű,bár az Asus Probe kicsit alulméri a hőmérsékletét.Tuningra nem alkalmas a lap,mert nem fixálható a PCI freki,ennek ellenére a Prohardver tesztben fel tudták nyomni 270es FSB-re.
(A konfigomban szereplő TV tuner kártyával 1 hét alatt nem sikerült összehozni,az install cd-je NOT SUPPORTED hibával kilép,amit eddig más lapnál ugyanilyen oprendszerrel egyszer nem csinált.Egyszer sikerült felrakni úgy,hogy normálisan menjen,de egyik nap bekapcsolva a gépet eltűnt az összes TV tuneres eszköz és azóta szívok vele...Ez a hiba nem tom mennyire függ össze a lappal,ennek még utánanézek)
Összességében aki ilyen árban vesz lapot jobban megéri az Asrock...Ha még szükség van vlmilyen infora,akkor szóljatok! -
ftc
nagyúr
Nem hiszem el,hogy csak ilyen kevés embernek van AM2-s alaplapja...kérhetnénk mindenkitől beszámolót,hogy az első hozzászólást lehessen bővíteni....
Már készül a chipset összefoglaló csak még megvárom az uj ATI chipsetet -
ftc
nagyúr
Jó hír egyre többen építenek AMS-s chipsetre
[link] -
-
ftc
nagyúr
VIA-tól elbúcsózhatunk a komoly lapok piacáról....pár éve ugyanazt adják csak semmi fejlesztés...
[link] -
bnss
veterán
válasz
Mr.Skyline #838 üzenetére
Nagyon szívesen, remélem segítettem az útmutatással!
Én is gépvásárlás előtt állok, ezért olvastam elég sokat mostanság a PH!-n! -
korcsi
veterán
Hali!
Ezzel jók lehetnek a S939-es hűtők AM2-höz?
[link]
Van benne fantázia! -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #844 üzenetére
hááát mivel volt már ATI chipsetem és gond nélkül felismerte a déli hidat mindenenstül...6x inkább Ati mint VIA...SIS-t még nepróbálltam mivel nem lehet erre fele nem kapni..
-
ftc
nagyúr
Befogok ruházni egy új AM2-s lapba....a a mostanin Linux nem hajlandó még a másolásig sem jutni hála VIA lelkes kitartó Linux ellenes törekvseinek
-
-
ftc
nagyúr
válasz
Mr.Skyline #836 üzenetére
ehhez a részéhez már nem értek sorry
-
bnss
veterán
válasz
Mr.Skyline #836 üzenetére
Üdv!
A ''Nagy RAM-os topicban'' írta egy guru, h AM2-höz ajánlott Corsair kínálatból memóriát választani. Remélem nem zavartam! -
ftc
nagyúr
válasz
Mr.Skyline #833 üzenetére
vagy ha gondolod NF 570Sli chipsetes lapoknál is körülnézhetsz....és ramokbol oylat vennék ami tuti birja a 4-4-4-12-t alapon 800Mhz-en...
-
ftc
nagyúr
válasz
Mr.Skyline #830 üzenetére
pedig stabilabb chipset mint a híres NV-s kazánok...
Sztem a crosshairt csak abban az esetben vedd meg ha kell az a sok felesleges funkció amit támoga a lap...NF590-es chipset van azon is és van Asusnak egy ugyanilyen olcsobb lapja is ha jól láttam -
Mr.Skyline
senior tag
Ati felé nem nagyon akarok mozogni
a Gigabyte meg igazából csak az Award BIOS miatt nem tetszik, valahogy nem vagyok kibékülve vele, a mostani lapom egy Gigabyte GA-K8NF9 Ultra előtte egy ASUS A8N-SLI Deluxe volt és az ASUS-al jobban meg voltam elégedve, eltekintve a Chipset hűtőjétől -
T0rnad0
addikt
Akkor inkább nem nyúlok hozzá
.Néztem az Asus honlapján,nem írták,hogy javították volna ezt a ''hibát''...Remélem kijön vlmi új bios vagy mod bios,ami fixálja,mert előbb utóbb elkell a nagyobb teljesítmény
Más:athlon xp-khez volt olyan oldal,amelyik megmondta a proci adataiból,hogy kb mennyire lehet húzni.Ez van Athlon 64-nél?Kerestem,de nem találtam...Vagy próba cseresznye? -
ftc
nagyúr
válasz
Mr.Skyline #826 üzenetére
ha kihasznállod az alaplap képességeit akkor crosshair ha nem akkor felesleges pénz kidobás...de nézd meg a Sapphire Ati CF3200-as chipsetes lapjait is....
-
T0rnad0
addikt
Sziasztok!
Nemrég váltottam AM2-re és úgy esett,hogy Asus M2V alaplapom lett.Idézet a ph cikkből: ''és ami még rosszabb, hogy még a PCIe és a PCI órajele sem fixálható, így ha tuningra adjuk a fejünket, csak reménykedhetünk benne, hogy azok nem másznak el szabványos órajeleikről''...''Érdekes módon annak ellenére, hogy a BIOS nem túl tuningbarát, és ezek után már a chipsettel szemben sem voltak nagy elvárásaink, az M2V képes volt stabilan működni 270 MHz-es FSB-n.''
Most akkor ha tuningolok,akkor vagy emeli a PCI frekit vagy nem?Most hogy van ez? -
ftc
nagyúr
válasz
Mr.Skyline #822 üzenetére
vedd az olcsóbbikat és a maradékbúl vegyél jobb ramokat
-
Mr.Skyline
senior tag
Hi all!
döntenem kell!
ASUS Crosshair vs. Gigabyte M59SLI-S5
komolyan mondom nem tudom melyiket válasszam, ASUS szimpatikusabb de drágább is -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #819 üzenetére
1280x1024-ben hajtja ott az LCD-t ahova eladtam az enyémet igaz ezt csak egy régi driverral értem el...az ujj 1024x767-at engedett
-
VaniliásRönk
nagyúr
Eleve szemmel láthatóan gyengébb a 2D képminősége is az int. GeForce-oknak (a 350MHz-es RAMDAC ennyit tud, ez nem változott az első nForce chipsetek óta), de ami igazán vad, hogy 800x600x32@85Hz max. egy GeForce 6100-zal... Nem értettem a SyncMaster 757DFX miért nem képes többre még azután sem, hogy feltoltam a driverét, aztán kiváncsiságból visszavettem 16bitre... rögtön ott figyelt a 150Hz... ennyit az int. NV cuccokról.
-
ftc
nagyúr
tuning felejtsd el azon az ATI-s lapon MSI ilyen célból 0-ra rakta a tuningot...
az 1150-es chipset lényegében egy RS482-es...
Ati részéről mostmár ugye AMD alá AMD chipset 4 pipe-s intVGA X700-as maggal
Ami érdekes lessz az a RD600 Intel alól ismertek a specifikációk...
Szal ha megjelent a piacon válltok.. -
Chaser
legenda
Az int.vga-ja gagyi..azzal játékot el lehet felejteni..amúgy stabil az is, mint az nv vagy az ati.. de még minimális gamere sem alkalmas az int. vga-ja..nem rossz az a lap amit linkeltem pár hsz-szel ezelőtt..ati 1150..ha jól emléxem, firewire, giga lan, 8 csatis audio, 4 sata2..minden földi jó ,int. vga.val 19k nettó alatt..tuning terén kíváncsi lennék rá..majd utánanézek
-
Chaser
legenda
Régebbi int. vga-s nv-k nem tudom milyenek voltak, ez atomstabil
Van ilyen pl giga lapban is, és az már tuningolható..20k környékén van, firewire, 4 sata..stbstb..
A viás gagyi vga terén..sys-sel nincs tapasztalatom, nem is lesz.
ATI meg tényleg drága
nf410/430 gf6100/6150-nem semmi probléma nincs, stabilak, nem melegszenek...a 430as minden extrát tud
Találtam egy olcsó ati chipest...[link]
18.3k az egyik boltban nettó..nem tudom tuning terén mit tud -
ftc
nagyúr
jah vannak de mivel én NV-s intVGA-s chipsettel sokat szívtam érthető,hogy irtózom NV-s chipsettől...én igazán Ati chipset párti vagyok csak kib drága....29K
VIA-t megszívtam Linux alá nem tudtak kiadni az uj kernel alá egy déli híd ''drivert''..
SIS chipsetes lapot akartam venni,de kapni háááát sehol nem lehet csak tudnám miért -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #806 üzenetére
Azért nem teljesen olyan mint egy guminő..szintetikus tesztek és gamek nem ezt mutatták
''Az int. VGA meg tartaléknak jó, de használni nem érdemes, mert még 2D-ben is iszonyat gagyi, legalábbis az NV csodák.''.. ha valaki nem gamelni veszi a gépet fölösleges 20k-t kidobni egy 7300GT-ért...ezek az NV csodák semmivel nem lassabbak az ati x200 int. csodáknál, sőt, szebb a megjelenítésük..a via-s integrált vga-k valóban gagyik, de én nem arról beszéltemÉs ahogy mondod tartaléknak is tökéletes, ha épp nincs pénzed vga-ra gépvásárláskor..vagy ha éppen váltasz és eladtad a régit..akkor ott a tartalék
Én csak mw-t tolom a konfigommal, adataimnál levő gép szépen viszi 1024-ben...pedig ahogy a németek mondanák: nem nagy vásziszdász
Peace! -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #802 üzenetére
De ntune-nal még kis tuning is van..25%ot lehet kihozni belőle, alap 1600hoz képest proci 2ghz, ram 667@800mhz..HT 1000..és atomstabil ezen is
Én 14.5kért vettem,annyit sztem megért int.vga-val
Szerk:#803 ftc : SLI-t aki nem használja/már pedig sokan vannak ilyenek, meg aki nem tuningol olyan is/, annak tökéletes, meg aki nem gamel annak bőven elég az int.vga, most 18 bruttó az ára, szóval..
Szerk2: (#804) eL Geri: elég sok lap van ami megfelel neked..talán keress olyan árlisát ahol leírás meg link is van a cuccokról.. pl [link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
eL Geri
őstag
Sziasztok
Könnyen lehet hogy amatört kérdés, de köszönöm ha nem kell többet a NETen turkálnom (hiába), hogy megtaláljam a választ.
Szóval AM2-es alaplapot szeretnék venni, csak ezen márkák és ilyen sorendben jöhetnek szóba: ASUS, MSI, GIGABYT.
A sok egyéb mellett örülnék annak, hogy 2 PATA csatlakozó lenne rajta, azaz 4 IDE eszközt köthetnék rá. De ha jól látom ezt erösen megsporolták az AM2-esekből
Tudtok olyan konkrét tipusú alaplapot mondani ami AM2-es, 4 IDE köthető rá és kb. 20 - 32e Ft között van?
Nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest