- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wassermann
addikt
A CPU-hoz adott gyári venti nálam is 400 alatt pörög. Persze mindez a 0,8V-s CPU-fesz miatt.
Chaser: ''1edül a gyárilag rákent pasztában találtam kivetnivalót, 3-4 hete tettem rá a sempire, most ugye cseréltem a sempit x2-re, és ennyi idő után már csontszáraz volt rajta... ''
A hővezetésre én is figyelek: délelőtt óvatosan leoperáltam a 690G-ről a bordát és nagy kűzdelem árán lekapartam a ''rágógumit''. Nálam is csak valami száradófélben lévő Ag-paszta volt, de még az is jobb mint az amit a kínaiak rátettek. Érdekes viszont, hogy a délihídon valamilyen rendes dolog volt. Valószínű, hogy a 690G-t a beültetőgép bordástól rakja a lapba, emiatt kell a jól rögzítő ''rágógumi'', ami viszont hővezetés szempontjából tragikus... -
wassermann
addikt
Chaser: ''Azért ekkora spórolásnak nem látom értelmét, még ha 24/7-ben megy is, az a 20W havi szinten lehet vagy 300ft..
Nem pusztán a fogyasztás csökkentése a célom, hanem: SZERETEM A CSENDET
Egyébként a ventit tényleg nem lehet megúszni mert kemenceként felforralja magát a PC. Én inkább annak a híve vagyok, hogy használja ki az ember az alaplap öszes ventillátor csatlakozóját, de csak nagyon lassú pörgettyűket akasszon rá. Azok ha lehelletnyit is, de hajtják a levegőt ami már elég.
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Megnéztem a CPU-Z ezt mutatja: 5-5-5-18-24-2. A BIOS ebből a szempontból nagyon szegényes. Csak annyit állíthatsz be, hogy milyen fajta a DDR2-es memóriád, nálam: 800
A CPU feszültségét egyébként 0,8 - 1,55 V között lehet a BIOS-ban állítgatni.
Az integrált ATI hardveresen támogatja a DiVX saját lejátszóját, így még az 1000MHz-en cammogó CPU-nak sem akadály bármilyen film. -
wassermann
addikt
Nekiláttam és az asztalon összedugdostam a 690G-s HTPC-nek szánt Asus M2A VM HDMI lapom.
A kétmagos AMD64X2-proci gyönyörűen elketyeg benne 0,8V / 1000MHz-en a névleges 1,25V / 2000MHz helyett és így jéghideg.
Ennek ellenére sajnos nem úszom meg ventillátor nélkül, mert a két kis passzív borda (a 690G-be integrált ATI-s cumó és a déli híd) sajnos nagyon meleg. -
wassermann
addikt
Ha valakit érdekel, Pesten a PCLAND-nál találtam alacsonyfogyasztású ( Energy Efficient ) AM2-es A64X2-t
-
wassermann
addikt
Hála ftc-nek meg van végre a 690G-s mATX lapom: Asus M2A-HDMI. Jövőhéten veszek hozzá CPU-t és RAM-ot, tápot és indul a gép.
Segítsetek, hogy találok 35W-os kisfogyasztású (stepping F2) AM2-es CPU-t?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Parkside szerszám kibeszélő
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest