- Másfél évtizedre kitiltották a BOE-t Amerikából
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Valaki próbálta már a biostar Tforce550-et? 20.5kért kapnék új 3800-as x2-t..szóval kezdek elcsábulni
-
stitchie
tag
sziasztok forumozok,
össze akarok rakni egy AMD x2-es konfigot, még csak a körvonalak vannak meg, kivéve a proci, ami tutira x2 3600/3800-as lesz.
a segítségeteket szeretném kérni a következőben:
olyan lapot keresek amiben van integrált vga és a jövőben elbír egy alap dx10-es karival (GeF8300 v.8600). mondjuk az ára is fontos, max 17e huf.. -
e_zsolt
csendes tag
Sziasztok!
Van egy AMD Athlon 64 X2 4200+ Manchester magos procim, kompatibilis ezzzel az AM2-es foglalat vagy vennem kell új procit?
A válaszokat előre is köszönöm! -
joergie
őstag
Lenne egy hülye kérdésem.
Milyen prochűtőt érdemes venni am2-es foglalatra?ahogy elnézem elég gyér a kínálat.
Meg ha jól látom általában nem megy rá a 939-es prochűtő, pedig ez hű de jó lenne.
Szóval olcsó halk és hatékony megoldást keresek.
thx -
Zoli329
addikt
Nemsokara elkeszul az am2bol mondhatni max kihozhato legjobb konfig. Kivancsi vagyok, mire kepes a rendszer. Persze leggel.
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #1382 üzenetére
Egyébként azt mondják hogy ez a legjobb lap AM2-höz, mert sok lap megbukik 290-300as fsb-nél
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #1380 üzenetére
AM2-nél nforce590-ből nem tudok nagyon jó tuningos lapot, ami megy 300fsb fölött meg visz 1.5ghz-es HT-t, ramnak 2.5V-ot lehet adni procinak 1.7V-ot meg egyébként is mindent be lehet konfigurálni... Na nem egészen ezekért vettem ezt a lapot (ezek annyira nem is izgattak) csak kíváncsi voltam milyen lehet egy felsőkategóriás lap
még sosem volt. Tudod a feeling...
Akkor volt rá keret.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zoli329 #1377 üzenetére
Csak azt ne mondd, hogy a 45k-s alaplap jobb tuningban mint a 30-35k-s.
Mert szerintem a legolcsóbb lapból is kifoghatsz tuningbajnokot (már ami azért támogatja a rendes tuningot), meg a legdrágábból is egy antituningbajnokot, nem tesztelik hogy megy-e 300-as FSB felett a cucc.
-
ftc
nagyúr
NF520????
[link] -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #1376 üzenetére
Abban az esetben nekem igen, ha rendesen ki tudom hajtani vele a procimat
Beszívtam már párszor olcsó lapokkal, így meguntam őket.
-
ftc
nagyúr
válasz
Csiborbogár #1372 üzenetére
nekem Freezer van rajta...2 pöcök tartja
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Csiborbogár #1372 üzenetére
Ilyen hűtő szerintem nincs, de nem is értem miért kell neked ilyen.
-
Csiborbogár
őstag
Hi!
Tudtok javasolni olyan procihűtőt AM2-re, ami rámegy az eredeti foglaltra, de ha akarom, akkor rátehetem anélkül is? -
ftc
nagyúr
[link]
NV átnevezések ..nincs ATI most ők folytatják... -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #1368 üzenetére
Nekem soxor még az 1 mag teljesítménye is sok
a mostani venicem is ritkán megy 1ghz felett
Nekem a c'n'q a lényeg...bika dolgokra ritkán használom a gépet
AMD Sempron 3200+ AM2 Box 64bit 1év 1 év 12 760 Ft.
AMD Athlon64 3000 512 AM2 Box 1év 14 450 Ft.
AMD Athlon64 X2 3800 2x512kb AM2 1év 1 év 24 630 Ft.
A boltban ahol kicsit olcsóbban kapom a cuccokat most ilyen árak vannak..semit már nem vennék, mert az a64 pár k-val több...viszont annál nem sokkal több az x2és az alapórajele is nagyobb, mint az 1 magosnak..szóval várok, amíg 20k alatt hozzám vágják
majd akkor lehet elcsábulok
c2d-ért meg nem adnék annyit, még ha jobb is annyival, ahhoz azért egy normális lap sincs 20-25k alatt..x2-höz meg akár 13k-ért is tudnék venni..meg hát a c2d az valami intel vagy micsoda..há' kell nekem a baj?
-
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #1366 üzenetére
Jaja, hogy most mondod rémlik valami
A 65nm-es a brisbane magos?
Én is csak akkor ruházok be rá, ha 20k vagy azalatt lesz
-
VaniliásRönk
nagyúr
Már más a helyzet. A mostani X2 3600+ 65nm-es, 2x512-es és 1900MHz-es, a régi 90nm-es volt, 2x256-os és 2000MHz-es.
De érdemes még várni, egyrészt lesz ez 20 alatt, másrészt ezek a korai 65nm-esek még nem az igaziak, nem lehet őket olyan jól húzni, kell még 1-2 steppingváltás.
Én is elcsábultam, de még mindig felesleges nekem a dualcore, majd nyár végén cserélek, jó lesz nekem a sima AM2 lapom is meg a PCI-E 1.0. -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #1356 üzenetére
Megelégednék egy biostar lappal is
..az s939 elég jó, gondolom am2-ben se csináltak rosszabbat
néztem tegnap a proci árakat, kész vicc, a 3800x2-t 24.5-kért kapnám, ha lemegy 20k-ra, lehet hogy elcsábulok
ugye jól tudom, hogy csak a 3600-os amiből 1 fajta készült, és az EE-s? Afölötti x2-k már vegyes eresztés
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1363 üzenetére
már priviben megoldottuk
-
ftc
nagyúr
Asus M2AVM
[link]
érdemes megnézni a bordát egyre kisebb... -
robekri
addikt
Havernak összeraktam gépet!
ASUS M2N-SLI Deluxe, x2 3800+, 2x512 kingmax ddr800!
Nos nem volt még AM2-m S939nél leragadtam!
Qrva lap nem tartja fixen a PCI-t csak a PCI-e-t! 10 mhz emelésnél kifagy a faszra! Néztem BIOSt nem találtam beállítást rá! Segítsetek PLS!
Mit mennyire stb...
Üdv.: Robe -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1358 üzenetére
nézz rá z0ty illetve hammon árlistájára igy lementek a ram árak..addig veszek még nem emelkedik
de a 44K az nekem 6300SK.....sok
de a 34K az nekem 4800SK.... még mindig sok 4800SK
de ugye eladom a mostanit kb 15 000FT...a 667-re csak 2000SK-t kell rádobnom a másikra majdnem 4000SK-t...
és dig fényképezőt akarok venni... de majd meglátom születésnap függő az egész... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1355 üzenetére
azaz 2 ramnál 10K difi.....
azért nem kevés pénz az....
2x1Gb /667 17x2 K 34K
2x1Gb/800 22x2 K 44K
és az aprot nem számoltam... -
ftc
nagyúr
Nah megvan a stabil érték amit visz a lapom ezen a CPU fesz értéken...
2346,5Mhz 1,2V-n
utánna kevés a fesz -
scica
csendes tag
Apró véleményem szerint, aki 45k-ért vesz lapot az nem normálos vagy nagyon tele van lével.
Miért is nem elég az olcsóbb alaplap ?
Lehet rosszul gondolom ,de mondja meg már valaki, mennyivel tudnak többet ezek az aranyáru lapok ?
''Normális'' felhasználó szempontjából ! -
VaniliásRönk
nagyúr
Milyen alaplapot akarsz 45-ért?
Nem sok van, Abitnál Fatality, ASUS-nál Deluxe, MSI-nél Platinum, gyártónként és socketenként ált. egy tipus, amelyiknek szebb szine van az a nyerő, ebben az árkategóriában ez egy markáns szempont.
De ha már ennyire nem tudod hova szórni a pénzt, akkor vegyél C2D-t inkább. Ha AMD only, akkor meg K8L, persze ha fél év múlva is tudsz alaplapot meg CPU-t cserélni, akkor most is vehetsz. -
V.L.
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, ki milyen alalplapot ajánlana 40-45k körül. A lap legyen tuning képes. Az igazság az, hogy én már nézegetem már jó ideje a lapokat de már belebonyolódtam, úgyhogy én már nem is említem milyen lapokat néztem, nem szeretnélek befolyásolni ezzel titeket.
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Laci -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #1346 üzenetére
Én kérek elnézést
szerk: ennyi erővel már külön memóriát is integrálhattak volna a gpu mellé, vagy esetleg a laphoz is úgy 256-ot, ne kelljen azzal kezdenie az embernek, hogy memóriát kelljen vásárolni rögtön a konfigjába
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #1342 üzenetére
Nem egybeintegrálva van az, hanem egybetokozva..biztos úgy vannak vele, hogy egy bordával kevesebb kell
az egyik am2-s asus lap is ilyen, 2 melegedő nv chipet egyberakni..hát gratula nekik hozzá
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1342 üzenetére
én sem tudtam róla....de működik
-
ftc
nagyúr
[link]
EPoX EP-AF550G Pro/G (NVIDIA 6100-430)
teszt..
Újra látni Epox lapokat..ideje volt -
wwgolf
csendes tag
-
ftc
nagyúr
ECS alaplap teszt:
[link]
nem értem miért nem az int VGA-t eresztik egymásnak... -
wwgolf
csendes tag
A ramok mennek rendesen, alkalmazásoknál , mindennél minden rendbenvan kivéve a játék v hasonló igénybevételt.
A kártya már megvolt, előtte nforce 2-es alaplapom volt Gigabyte 462-es + AMD 2600+, ezért kellet a ''kompromisszumos'' csere-fejlesztés.
Még reménykedek ha másik VGA drivert teszek fel rendbejön minden.
Megpróbálom amit tanácsoltatok, köszönöm a segítséget, majd visszaszóülok mire jutpttam.
Ha nem sikerül megoldani megyek vissza a boltba, RAM-ot cserélni
Pedig a Samsung Memóriákról nem hallottam rosszat, eddíg
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Úgy tudtam am2ből nem jött ki agp-s lap, asrock megint alkotott
Mivel a 3D-s alkalmazásoknál van bibi, első lépésként meg kellene nézni másik vga-val, ha ott is bibi van, akkor hibás az agp port. Ha az jó, akkor lehet a memót nem szereti a lap. Esetleg dc helyett sc-ben is megpróbálkozhatsz a ramokkal
-
wwgolf
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Asrock AM2NF3-VSTA alaplappal AMD A64 3800+ processzor + 2x512 DDR2 800 Samsung memória + AGP MSI 7600GS videókártya alkotja a gépemet.
DVD írás, vidó konvertálás minden más alkalmazás hibátlanul lefut, a gép gyors erős, de ha játékot indítok vége.
A problémám az, hogy a 3Dmarkok 05 -06 nem futnak le, bármilyen játékot indítok, a játékok mennek rövid ideig majd lefagy a gép és ujraindul.
3DMark 05-nél az első processzorteszt (3. teszt) kezdése után.
3DMark 06-nál 1-2x lefut hibátlanul, utánna ujraindítja a gépet.
A memóriák dualban mennek 800-on, de ha lentebb vettem őket (667 v 533) akkor is az történt, default bios beállításokkal is.
Most VGA drivereket kezdtem el cserélgetni, hátha az hozna megoldást, de kezdek kifogyni az ötletekből.
Aki valami hasznosat tud mondani kíváncsian várom.
THX. -
Chaser
legenda
válasz
LALA_kiraly #1330 üzenetére
Jah, a 3200-estől én is elvárnék annyit, csak ez a proci 1800-ról indul, és 9-es a szorzója
A véletlen úgy hozta, hogy csere+némi kp útján jutottam hozzá, amire kell, arra bőven jó lesz. MSI-ből nekem is elegem volt, ez a lap csak a színében emlékeztet rá
Annak, aki kis pc-t akar összehozni, de azért néha jól jönne egy kis plusztöbblet is amit tuninggal el lehet érni, jó választás, nem hiszem, hogy bármiben elmaradna egy ATX laptól. Igaz, az nem tuningfüggő, de 4 PATA eszköz csatlakoztatható rá, tehát 2 IDE csatija van, 4 DIMM foglalat, 2x sata2, külső vga vez. teljes 16x, elvileg USB-s eszközről is tud bootolni, azt kipróbálom és ha műxik ODD-t se kell a gépbe építenem
Ezt a gépet max memó terén bővítem, egy komolyabbat már 65nm-es am2-es x2-vel terveznék, de ha hosszútávon is állja a sarat a lapom, akkor az is biostar lesz
#1331) éN79 : abból, ha jól tudom, csak 1 fajta változat jött ki 90 nm-es gyártástech-kel, és az EE-s..más nem készült belőle
[Szerkesztve] -
LALA_kiraly
őstag
Nekem ECS-m volt, de egy új bios után 500ig engedte. A 3,2es 10*270 vagy 9*300on pöccre indult.
Ebből az MSI mániámból kezdek kigyógyulni. Ugye a k9ngm is fos, meg még szarakszik is, visszaviszem garba. De ha cserélnék is a komolyabb CELL menüsöket is szeretném nagy ívbe elkerülni. -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #1328 üzenetére
Úgyis áll a totyik, elfér egy kis off
lap: biostar gf6100-m9/nf410-gf6100/, ram:256/400 kingmax superram, cpu: 3000+ venice
BIOS tuninglehetőségek:
-FSB 200-400mhz 1 mhz-es lépésekben
-CPU vcore:default/1.4/, + 0.05, 0.1, 0.15V
-DDR fesz:default /2.6/ , 2.72, 2.82, 2.93
RAM FSB: 100/133/166/200/216/233/250
Összes memória időzítés és HT beállítás változtatható.
Alapfeszen amit elértem: FSB:250mhz,tehát proci 2250 mhz, ramot visszaosztottam 166-ra, így megy most 408 mhz effektív órajelen 2.5-4-2-8-12-1T időzítésekkel . Nagyobb FSB-nél a proci már nem stabil orthos szerint, gondolom ott már elkelne neki némi feszProci kisebb órajelén ram megy stabilan 450-460 mhz effektíven is. Alapfeszen ennél többet nem is kívánhatok sztem
Jó lenne hozzá egy kingmax HC, akkor valszeg 2200 mhz környékén mehetne a ram 500mhz-en..nem lenne rossz
Egyéb kérdésedre is szívesen válaszolok, csak az a64 totyikban kérdezz, mert kikapunk
szerk: azt kifelejtettem, a BIOS-ban van bootguard, tehát cmosresetre nem volt szükségemha olyan beállítást csinálok ami nem jó, egyszerűen visszalép boot-ba. Proci ment 2350 mhz-en is alapfeszen, csak orthos nem díjazta
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #1321 üzenetére
Igaz, s939, de biostrar, 6100-M9 mATX..első benyomás bios szinten: csak úgy kiváncsiságból ránéztem a tuniglehetőségekre..hát mit látok? FSB 200-400!
mhzig, 1 mhz-es lépésekben
procinak vannak előre beállított feszértékek és ramnak is, tehát azokat is lehet növelni, ram időzítéseit szintén lehet állítani, egyelőre csak ennyit néztem, nem sok időm volt..biosa is nagyon állat, meg a boot képernyője is tetszik, hw monitort is be lehet neki lőni, hogy azzal indítson/ más lapnál ilyet még nem láttam/..holnap ha lesz időm kicsit nekiesek alaposabban..jah meg valami windózos tuningoló progit is adtak hozzá, a déli híd, amire nem raktak hidat/ nem értem mért nem/ és én hegesztettem rá egy zalmi bordát, szinte hideg...designja is tetszik/ ebben hasonlít az msi-re kicsit, de szerencsére csak ebben..../
szerk: lehet még ma iccaka megnézem mit tud alapfeszen
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Ati chipsetes lapokkal eddig mindig sikerült 300 fölő menni...nekem is mehetne de hát a fesz adás
Ramokból jól irod kell a 800-as
de nem is érdekel...mire nekem nem lesz elég ez az X2 addigra 16 magos CPU-k lesnek majd akkor talán váltok...bár megfogadtam utolsó gépem...már majdnem megvan...
Alaplap,CPU megvan ...kell 2x1Gb ram , még egy HDD most van 250-ws talán egy 320-as elég lesz.. vagy még 1 250-es és raid...
azt hiszem ennyi....
utazásra spórolok valaki el kell vinnem valahova -
éN79
addikt
válasz
VaniliásRönk #1324 üzenetére
Jogos, pontosítok, a tesztekben NF570 és 590 SLI lapok voltak, amelyek nem brillíroztak.
-
Csapi007
veterán
Hello
X2 3600+ alá milyen (tuningos) lapot és memóriát ajánlotok 60-70k-ból? -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #1317 üzenetére
Az antituning msi microlapok mellett sztem egy áldás
meg a csoda giga lapok mellett, ahol vagy bejön a tunigopsön, vagy nem..
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1317 üzenetére
lehet azt állitani de csak forrasztással
mondjuk én csak megszoktam nézni mit bír nekem a stabiélitás a lényeg na meg az Ati chipset az enyémen még az van.Ha vártam volna még 2 hetet akkor AMD lenne már csak rajta...
majd irok ocwork-re hátha tudnak valamit....
mert mondjuk a 1,25V sem annyi hanem 1,2 körül van csak.... szal lényegében 2,4Ghz-re tudom huzni a procit 1,2V-n...
most arar gyurok,hogy minnél alacsonyabb fesszel menjen az egész -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
2800+-os semim@3500+ön ment ennyi, vagy többet, jók azok a procik meg a kingmax se rossz
amit mondtál nemrég, a Tforce550-es biostart, én arra kattantam rá
Ha minden igaz, jövhónapra össze kell raknom 1-2 gépet, majd olyat veszek aztán tesztelgetem
szerk: sc-ben, intvga-val volt ennyi, valami 3.0 everesttel, igaz nem adok az ilyen szintetikus tesztekre sokat, de teszt nélkül is éreztem hogy hasít
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
a ram nem bírja a menetet...ha a szorzót lejebb vitem akkor is kihalt...CPU bírja biztossan....majd kap valami új ramot,csak most nics rá zseton
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1308 üzenetére
most arra keresem a választ miért nem fut fel AHCI-el a gép...
új bios felment...igaz win alól dos alól valami fránya hiba üzenetet nyomott...
majd megyek keresni tuning biost..lehet a CPU-nak kellene több fesz...1,25 amit max adhatok...nem is tudom mennyin megy a CPU-m...
tuningbios tuti lesz -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1306 üzenetére
max ha szétvűgom a mem modult
rosszat küldtek le...2x512 helyett 1x 1Gb lett de igy is jo...bár ha lehet átállok ADATA-ra ..
240-es FSB felett valami behal...250-es FSB-nél még látom amint a windows kis kék csikok elkezdenek futni azt resetel...
olyan mintha a ram vagy a hardisk nem birná...
visszaosztottam a szorzót elenség ugyana az...de alapon is sokkal jobban megy mint a VIA leg sztem -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1304 üzenetére
single vagy dual?
-
ftc
nagyúr
A Ram fut 800-n ujra..5-5-5-14 2T
írás 5714MB/s
olvasás:6014MB/s
késleltetés: 58ns -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1301 üzenetére
auton hagytam majd átállok manuálisra...csak szeretném rendebe tudni a windows-t mert még jön linux instal is bár ahoz már sokat ittam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest