- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli329
addikt
Üdv!
Van egy Nforce 570-es lapom X2-es procival. Konkrétan MSI K9N Ultra. CD/DVD írás közben véletlenszerűen kikapcsol a gép és csak áramtalanítás után tudom visszakapcsolni. Egyébként minden rendben üzemel. Ez miért lehet? Találkozott már valaki hasonlóval?

-
ftc
nagyúr
nem rossz ötlet én is sokat gondolkodtam iylenen mint te csakhát msot sokáig nem akarok alaplap+cpu párost venni az NV intVGA-al meg elég sokat szivtam lehet alaplap gyártó végett...,de ez Ati chipsetnél nem fordult elő,hogy a memoriám nem jött be nemúgy mint a 6100 int VGA-nak..
-
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
jah valahogy engem se zavar hogy van egy grátisz tartalék vgam
sztem bevállalom ezt a lapot, egy 3200+-os A64-el -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
tuning nem lesz mivel eddig se volt....
-
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
sztem azért 25+fáért már most jó vétel az x2 3600+
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
most van rá zsé....és Sempron-t nem akarok a mostani után....
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha semmiképpen sem akarsz CPU-t cserélni 2 évig, akkor egyértelműen dualcore, de én inkább vennék egy olcsó Sempront (256k-sat), áztán fél év múlva rádobnék párezret egy jól tuningolható X2 3600+-ra, most kb. a duplája a dualcore AMD-nél, végülis tényleg 2x annyi core van benne.

-
HERR Z
veterán
Hellóka
GA-M55plus-S3G alaplapról van vkinek tapasztalata?Olcsó és egészen felszerelt úgyhogy megteccet....csak a tuning az mennyire sereg neki? -
ftc
nagyúr
Nah kérdésem lenne.. sztetek A64 3500+ AM2 vagy A64 X2 3600+ AM2 -t vegyek a cél hogy minnél tovább kibirja kb 2 év...
alaplap már megvan MSI K9AGM-F személyében... -
Angelclaw
csendes tag
Nem tud senki megoldást a problémámra? (#474)
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Nekem M2N-E van a chipset tényleg elég meleg, de tudom tenni az ujjamat, és ott is tudom hagyni, ez kb. 45 fokot jelent a borda tetején ami 55 fokos belső hőmérsékletet jelenthet kb. Lehetne még rá rakni plusz bordát, szerintetek érdemes-e rátenni?
By.: Johnny -
törölt tag
És ki tudja van-e valami hővezető anyag a réz és az alu között.

Egyébként lehet olcsóbb lenne egy az egyben rézből legyártani, mint így két részből összecsavarozni. Persze lehet csak az MSI-nak kellene értelmes helyre raknia az nF4/5-öt. Az nF4-es lapjain is szinte cserélhetetlen a borda, mert semmi sem fér oda. -
Angelclaw
csendes tag
Nem, állítólag Celsiusban, de ha 200 fokos lenne akkor már leégett volna nem? Viszont 38-nak írja EVEREST. BIOS-ban is 38-40 körül írja. Viszont CPU fan speed 0, System fan speed meg 2200-2300RPM körül van. Próbáltam BIOS-ban átváltani 4pin-ről 3-ra a CPU Fan-t, de semmit nem csinált. A CPU hűtőt érzékeli System Fan-nak?
-
ftc
nagyúr
válasz
üzenetére
így ebben az értelemben igazad van nem szedtem még le sose egy chipsethűtőt sem szal nem tudom hogy pontossan hol van rajta..
Azt nem értem,hogy ATI-nak miért elég a kis hűtőborda meg SIS-nek is..pedig nem lasabb chipsetek.
Kérdés aki tud az válaszoljon:
MSI K9AGM F
MSI K9AGM L
nah ezek között mi a különbség...
#472-re nem Fahrenheitben irja ki a hőfokot?
[Szerkesztve] -
Angelclaw
csendes tag
Nekem azt írja NVIDIA MonitorView, hogy CPU 209, nForce 162 celsius fokosak. Ez lehetséges, vagy rosszul írja? Everest nForce-ot nem írja, de CPU-ra 39-et, CPU diódára meg 37-38 C fokot ír. Melyiknek higyjek?
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az a normális hűtő, ami normális hőmérsékleten tartja az adott chipet. Erre önmagában egy kicsike borda nem elég nF4/5 esetén (leszámítva az int graf-osokat).
''MSI megpróbállt egy normális hűtőt kialakítani a kazán chipsetre..''
Ezzel csak az a probléma, hogy már a passzív GB nF4 lapok hasonló (talán nagyobb hőleadó felületű) bordája is elég necces volt. Ráadásul az MSI esetén a chip nem is a borda közepével érintkezik, hanem el van tolva. Ez tovább rontja a hatásfokot, mivel így a hőeloszlás nagyon rossz a borda felületén.
Abban viszont egyetértünk, hogy az nV-nek kellene valamit tennie ezellen. -
ftc
nagyúr
válasz
üzenetére
hátha a heatpipe-ra gondolsz mint normális hűtés alaplapon...MSI megpróbállt egy normális hűtőt kialakítani a kazán chipsetre..nem jött be de hogy ezért vacak az MSI....

Az NV-nek ideje lenne kezdenie valamit a hőtermeléssel.mert más chipsetek beérik kis bordával is... -
Freddy TNT
őstag
válasz
üzenetére
Az én lapomon termetes hűtőborda van....semeddig nem tartana rárakni 1vagy 2db 5 cm-es hűtőt egy kis szabályzóval
Na de miért tenném ?
Jól működik és semmi probléma vele. Csak ezért rámondani, hogy rossz mert melegszik........ 
A bios-al pedig milyen problémáid vannak ? Nekem minden állítható és korrektül működik. Ha mégis van probléma az majd kijavítják, felteszem és meg van oldva. -
törölt tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Pl a tűzforró nF5 és a sokak által megerősített BIOS problémák miatt. Bár ez utóbbi nem igazán meglepő az MSI-tól.
-
Gabesz1986
csendes tag
köszi daa raa
csak azért kérdezem mert most egy abit alaplapom van
és szeretnék egy gépet.csak nem tudom milyen lapra épitkezzek.
maradok az abit -nál vagy az asus-nál
de ha van valami tapasztalatotok vagy hiretek akkor légyszives irjatok
köszi -
ftc
nagyúr
válasz
Freddy TNT
üzenetére
azt én se értem...egyetlen alap gyártó amivel sose volt gond pedig pár deszkán túl vagyok már
-
Freddy TNT
őstag
válasz
üzenetére
Na jó, a mai lapokat már sokkal jobbra tervezik, mint amik anno voltak. Integráltról beszélek és home körülmények között mért sebességről. Akkoriban az én lapomból sem lehetett kiszedni 35Mb/s -nél jobb értéket. Szóval megalapozott mérésről beszélek.
Ezt a tesztet még nem láttam és jó doloög, hogy a ma deszkák már ilyen jó hatásfokkal dolgoznak.
Mindenesetre elég drágák lehetnek még az 1 gigabites routerek...... bár nem néztem,de biztos
[Szerkesztve] -
Angelclaw
csendes tag
Ja és van még valami ami nagyon zavar. Azt írja BIOS-ban, hogy CPU Fan Speed: 0, viszont System Fan Speed az 2300-2400RPM körül van. A CPU hűtőt érzékelte System Fan-nak? Arctic Cooling Freezer 64 PRO van rajta. És van egy alap házhűtő hátul, amit adtak Antec SLK3000-B -hez. Az lenne akkor a System Fan vagy a CPU hűtő az?
-
Angelclaw
csendes tag
Blend - Stress CPU and RAM
Ne inkább ezt futtassam, hátha a RAM nem bírja? -
törölt tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
NEm tudom Te milyen teszteket néztél, de ha megsasolod a mai PH! AM2 laptesztet, akkor ott bizony 95% körüli hatásfokot mért fLeSs: [link]. Esetleg akkor lehet igaz amit mondasz, hogyha PCI-ra akasztott vezérlőről van szó, nem pedig PCI-E-re vagy teszemazt dedikált buszra, mint az i875P-ben. Viszont ezek a vezérlők is képesek ~70-80%-os hatásfokra. [link]
Eleve nem 125Mb/s, hanem 125MB/s.
Gabesz1986: MSI-t még véletlenül se. Egyébként pont ma jelent meg az AM2 teszt második része.
[Szerkesztve] -
Gabesz1986
csendes tag
Sziasztok
uj vagyok itt, és lenne egy kérdésem
szerintetek melyik alaplapot érné meg megvenni
MSI K9N Ultra-2F vagy asus M2N-E
ha van valami infotok rola akkor irjatok
köszi -
törölt tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
''A gigabites lan-ról meg annyit, hogy igazából nem egészen 1 gigabitesek (csak névleges)...''
Ha mutatsz nekem akár csak egy olyan buszt is, ami 100%-ban kihasználható, akkor Te egy isten vagy. Minden buszon vannak veszteségek, többek között azért, mert a vezérlőjelek is azon utaznak. Márpedig ezeket nem hasznos adatként dolgozzák fel a mérőprogramok sem. -
Angelclaw
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
És azt honnan tudom, ha nem bírja? Lefagy a gép, vagy kiég, vagy mi?
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nem a 2800+ csak 128k L2 míg a 3000+ 256k L2-el rendelkezik
-
VaniliásRönk
nagyúr
Arra tudja valaki a magyarázatot, hogy miért csak az árában különbözik (minden fellelhető netes forrás, az AMD honlapja szerint is) a Sempron 2800+ és a 3000+? Állítólag ennek is 256k az L2-je és 1600MHz-en jár, ill. az AMD honlapján többek között ez a CPU sem szerepel mindenhol.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Pedig tunigban az Abit sokkal jobb szokott lenni, kár érte.
Ez az ECS lap nem lenne rossz, de sajnos bűn rossz az elrendezése, és a csenevész feszültségstabilizáló tekercsek sem túl bizalomgerjesztőek.
Lehet hogy várok még 2-3 hetet a vásárlással, talán akkor már lesz választék. -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
anno túl sok ment vissza gariba..azt a nagyraktárok 2x is meggondolták,hogy hoznak e vagy nem...sokkal jobban mennek az MSI és Asus alaplapok....
az ECS lap amit irtam kb 16K lenne -
VaniliásRönk
nagyúr
NF3-at nem akarok venni, éppen a pisztuló AGP-s VGA felhozatal miatt váltok SocketA-ról AM2-re, szóval NF4 kéne, mert az már bizonyított, nekem nem kell több, és az ára is rendben lenne. Az a baj hogy itthon kell megvennem, egyébként tudom hogy netről bármit lehet rendelni.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
felénk ..a határ túloldalán már hemzsegnek az AM2-es lapok...mondjuk Abitot én csak S939-hez láttam errefelé...
de tok szerezni NF3 AM2-es alaplapot
ASUS M2N4 SLI
ECS NFORCE4M A
Abitot felénk nem csípik se a nagy és kiskerek.. -
gaga1
tag
sziasztok
gép vásárlás előtt állok,tuningolni nem akarok.
gép filmnézésre,játékokra(pl. counter strike,lord of the rings,szóval nem a legújabbakra)
szeretném használni.a keret 70000.- pénz
ebből kell kihoznom ezért olyan alaplapot keresek amiben van int. vga.
no azt viszont nem tudom,hogy 939 vagy am2 legyen.
olvastam egy tesztet,hogy nem gyorsabb az am2-es konfig.
de sajna én nem értek hozzá ezért is vagyok itt.
amit kinéztem azon geeforce 6150 van integrálva.
van ennek tv kimenete?
a lapok am2:
MSI K9NGM GeForce6150
ASUS M2NPV-MX
előre is köszönöm a segítséget
-
Seangaijin
senior tag
Ami azt illeti nekem is s754 em van és AM2 be gondolkodok.
Én igazi utős gépként ezt raknám össze és ebben is gondolkodom
5000+ proci asus m2n32 Sli Deluxe 4GB 800Mhz ram Ati x1950xtx
NA EZ MÁ ÜTŐS GÉP -
ftc
nagyúr
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Kb annyira mint S939 1 magosról S939- X2-re..ha nem használlod ki a dual magot akkor nem éri meg...
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Az én kérdésem pedig az, hogy van-e teszt vagy van-e olyan ember itt akinek van AM2 x2-es prociról véleménye/tapasztalata. Mennyire éri meg AM2 Athlon 64-ről x2-re váltani ?
-
Freddy TNT
őstag
Hi !
Nekem MSI K9N Ultra 2F lapom van és egyenlőre meg vagyok elégedve vele. A platinum verzió abban különbözik, hogy van rajta valami SLI-hez hasonló cucc,de mégsem SLI.
Igazából nem értem, hogy mi értelme van akkor
Ha nem akarsz plusz videókártyát venni SLI-hez akkor szerintem felesleges az SLI-s deszka. A gigabites lan-ról meg annyit, hogy igazából nem egészen 1 gigabitesek (csak névleges) na meg arról se feledkezzünk el, hogy mégis mikor és hol fogod valaha kihasználni az 1 gigabites hálókaridat ?
Ha elmész 1-2 lanparty-ra ahol van még olyan gép amiben van gigabites hálókari, akkor nem rossz,mert közvetlen kábelkapcsolattal elég gyorsan tudtok egymásról másolni. Nagy file-ok mozgatásakor jól jön tehát,de az esetek döntő többségében nincs rá szükség.....1 gigabites router vagy switch pedig elég ritka a baráti körben, hogy mindenki gigabittel nyomuljon 
[Szerkesztve] -
nucleos
csendes tag
hájjtok
a #416-os hsz-re még nem válaszoltatok. Légyszi osszátok meg velem a tapasztalataitokat, melyik a vásárlásra érdemesebb deszka! Köszi.
--
nucleos -
ftc
nagyúr
Nah kapható alaplap amit kinéztem magamnak ..remélem X2 3600+ procival párositva kiszolgállja igyényeimet majd...Tuning nem érdekel....
[link] -
Angelclaw
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
És ez nem rontja el a CPU-t azzal, hogy túlterheli?
-
Angelclaw
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Pár óra az elég sok. Nincs olyan ami néhány percig tart csak?
-
Angelclaw
csendes tag
Honnan tudom, hogy az FSB amit beállítottam az stabil-e?
-
rob210
nagyúr
Sziasztok látogassatok ti is el ide és lássuk ki mire jut.
Ez nem harc ez kölcsönös eredményhirdetés, hogy aki új gépet akar el tudja dönteni mibe szeretne befektetni
[link] -
discovery
csendes tag
válasz
Angelclaw
üzenetére
Nos szerintem valami nem frankó nálad, aki vesz egy 3800+ os procit meg egy 7950GX2-es VGA kártyát és arra nem képes hogy vegyen egy DDR2-800MHz-es ramot a 667MHz-es helyet az nekem nagyon de nagyon nem frankó!! Hogy miért, hát azért, mert a 3800-as proci alap órajele 2400MHz ami 400-al osztva kerek számot ad, tehát ki tudja használni a ramok teljes sávszélességét. Egyéblént ehez a VGA-kártyához én inkáb vettem volna egy dual magos procit. Talán mások is igy gondolkodnak erröl.
-
discovery
csendes tag
válasz
Angelclaw
üzenetére
Szia!
Nekem Asus M2N-E-van, szintén sima 3800+-os procival.
1, A HT szorzót állítsd 4-re.
2, A proci szorzó marad 12X
3, A ramot állítsd 533MHzre.
4, Mentés, és újra boot után kezd emelni az FSB-ét.
5, Ha kezd instabil lenni akkor emeld a proci feszt szerintem max 0.1V-al.
6,Ha elégedet vagy az eredménnyel, akkor lehet finomitani a szorzó csökkentésével, és vele párhuzamosan az FSB növelésével.
Egyébként nekem 12X217MHz-en üzemel a proci alap feszültségen (2600MHz), a ramok 834MHz-en mennek, HT-szorzó 5, További tuninggal azért nem foglalkozom, mert a GF7900GT teljesitménye miat nincs értelme mivel ha megnézed a 3Dmark06-tal akkor látnifogod, hogy innentöl VGA limitált a rendszer. Probáld inkáb a VGA-át tuningolni a nagyob teljesitmény reményében, ha játékra használod a gépet. -
Angelclaw
csendes tag
Azt nem tudja valaki, hogy miért csak 2600MHz-ig tudom felhúzni a processzort és akkor sem stabil? Sima 3800+, nem X2. Hány volt kell processzornak illetve a RAM-nak? HT szorzót, FSB-t és CPU szorzót mire állítsam?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Asrock AM2NF4G lappal van tapasztalata valakinek?
-
Angelclaw
csendes tag
Hello. Nekem van egy MSI K9N SLI Platinum alaplap és benne Athlon64 3800+ (nem X2) és 1GB A-Data DDR2-667 RAM. Felraktam legújabb BIOS-t (1.3) és letöltöttem a CoreCenter-t, és amikor betöltöm elkezd sípolni, nem tudom miért. Azt írja, hogy a CPU -47 fokos. Ez miért van?
-
nucleos
csendes tag
Szasztok
AM2-es lapot akarok venni, de nem tudok dönteni. 3 kiszemeltem lenne, áruk párszáz forintos eltérésekkel csaknem ugyanaz.
A versenyzők:
Asus M2N-E
MSI K9N Platinum
MSI K9N SLI-2F AM2
Csak a különbségeket sorolnám:
- chipset megyezik (nf570), csak értelemszerűen a 3. jelölt sli-s
- a platinum 2 gigabites lan porttal, a többi 1 db-bal rendelkezik
- bővítőfelületek:
Asus: 3x PCI,2x PCI-E,1x PCI-E x4,1x PCI-E x16
Platinum: 3x PCI,2x PCI-E,2x PCI-E x16
SLI-2F: 3x PCI,2x PCI-E,2x PCI-E x16
- usb portok száma eltér, bár ez igazából nem fontos számomra (nem mindegy, hogy 7 vagy 8?
)
A helyemben melyik vennétek? Az Asusban jobban megbízok, viszont a két msi deszka sli-s, ami később jó lehet (hosszú távra szeretnék bevásárolni). Habár a Platinum nem SLI chipsettel rendelkezik, ami mindjárt kicsit ront rajta. Szted fontos lehet 2 gigabites port? (ügyelve arra, hogy ezt a deszkát pl. 2-3 év múlva is szeretném használni...) Tudom, nem lehet senki sem jós, de egy jó döntést kellene hozni, amit nem bánok meg később.
Köszönöm! -
chipke
csendes tag
Hi!
Kérdésem lenne.
Van egy MSI K8N neo4 platinum lapom. Le szeretném cserélni egy AM2-re. Az MSI K9N Platinum lapról mi a véleményetek? Érdemes megvenni? Van olyan kategóriájú minta mostani lapom? -
törölt tag
A memória kezeléséhez K8 esetén nincs köze a chipsetnek, azt a proci végzi. AM2-es procik esetén DDR2 RAM kell, s939, s940 és s754 esetén sima DDR.
Teljesítménykülönbség nem igazán van az nF4 és nF5 széria között. Ha érdekel kicsit részletesebben: [link]
A lapon levő PCI és PCI-E slotok száma nem annyira a chipset, mint inkább a tervezők és a lap formátumának a függvénye. -
Rapid
aktív tag
Gigabyte lapon gondolkodom, 6100 + nForce 430 chipsettel. Ez miben lenne rosszabb, egy 570-es cuccnál?
-
RexpecT
addikt
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Ehhez a laphoz mit szoltok/nem akarok tuningolni/ :
ASUS M2N-E -
BlueAthlon
senior tag
6100 chipsettel nekem 300 as FSB volt a legtöbb. de azt 5x HT mellett is vitte(!)
Egy ASRock 939NF4G volt annó -
PePe G
tag
Túl vagyok a próbán: nem csippan be a gép 1,5V-tal sem 250-es FSB-vel sem. Sajnos most már elkönyvelhetem, hogy ténylega lap nem bír többet. De az vigasztal, hogy a 244-es FSB-t viszont akár 1,25V-tal is viszi a proci!

MOD: Amúgy még az jutott eszembe, hogy esetleg a PCIE frekit kellene esetleg átállítani a 100Mhz-ről?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL28 - Élettartam garancia
- Kingston FURY 32GB (2X16GB) KIT DDR5 5600MHz CL36 Beast Black XMP/EXPO - 1 év gari! -
- G-SKILL F5-6000J3040G32GX2-TZ5RW 64GB KIT 6000MHz (Egyszer beüzemelt)
- ADATA AX5U6000C3016G-DTLABRWH 32GB KIT 6000MHz
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black XMP/EXPO - 1 év bolti garival! -
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest