- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boci_83
őstag
Az Xp trelepítésem ezzel a hibaüzivel kékhalált hallt--> Unmountable boot volume
Hol keressem a problémát???? -
Lui76
őstag
A Gigabyte M55S-ről van bármilyen tapasztalás itt?
Ugyanúgy 550-es Chipset mint az Abit Kn9S csak van rajta
plusz 4 pines tápcsati az alaplapon.
Árban is egy kategória. -
Oliverda
félisten
Akkor ki lehet kapcsolni a telefont, vagy nem felvenni ha ismeretlen szám hív, vagy ha már felvettem, akkor intelligensen közölni a dolgot. Hiába, a jó modort nem pénzért osztogatják.
Sdi: Nem probléma, köszi a segítséget! Majd csak lesz valahonnan, addig meg fekszik a gép mint a kutya.
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
Most délután gondolt egy merészet a lapom hűtő tartó műanyag keretének alsó füle, és letört. Persze működés közben, és nem voltam a szobában. Annyit érzékeltem mikor visszatértem hogy a gép nem megy. Gondoltam hogy bekapcsolom, de képet nem adott, és a külső ABIT guru clock 125 fokot írt CPU hőmérsékletnek.
Ezután vettem csak észre hogy a hűtő nem igazán van a helyén. Csodával határos módon a proci, és minden más egyéb is megúszta az esetet. Már csak egy AM2-es keretet kellene kerítsek valahonnan...
-
Boci_83
őstag
válasz
VaniliásRönk #3484 üzenetére
Köszönöm Szépen!!
Bár lehet hogy a Windows telepítés sem fog menni...akkor mi az eljárás????
-
Boci_83
őstag
Üdv Urak!
Megtudná nekem mondani valaki, hogy MSI lapnál hogy kell biost frissíteni!?? Abitnál már csinálltam, se Msi lapot még eddig nem is láttam közelről. Mostanáig. Itt is van valami flesselő progi mint a Bios lapok esetében??? -
csibor
addikt
ASROCK ALIveNF7G-HDready[link]megér 13.5K-át?
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3467 üzenetére
sorry 7.1 én megvárom a 7.6-t....és onantol nem érint az int VGA kérdése
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3465 üzenetére
az a gond amit mondasz,hogy a 7.2-s ismeri először eeket a lapokat...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Cyberslider #3464 üzenetére
Ezek DX9-es VGA-k, szerintem nem veszítesz semmit a régebbi driverrel, fél-egy évnél meg tuti kevesebbet kell várnod a hiba orvoslására.
(lásd Intel nVidia példáját
)
-
Cyberslider
őstag
Mint irtam lentebb, gondom van az új ATI driverrel ASUS M2A-VM esetében.
Szinte bizonyos,hogy a 7.3-as drivertől hibásan detektálja a driver a lapot xpress1200-nek, 1250 helyett, hiába tettem fel a legújabb BIOS-t.
Kicsit keresgéltem, és külföldi fórumokon is megerősítették a problémát.
[link]
Úgyhogy mindenki vigyázzon, akinek ilyen lapja van/lesz, a hozzáadott DVD-ről tegye fel egyenlőre a 7.2-as drivert, azzal minden ok lesz.
Aztán vagy lesz valami bios frissítés, vagy új driver.
A probléma a fórumozó kolléga szerint érinti a Biostar,Gigabyte lapokat is.
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
válasz
ronaldo #3454 üzenetére
Ha a tuning tényleg nem lényeg, MSI K9A Platinum, 6 SATA, 1 IDE, 1 Floppy IDE, 4 alaplapi USB+ adnak hozzá még 2-őt, 1 alaplapi FireWire, adnak hozzá még 1-et.
8 giga ram belemegy, 4 ram foglalat ugyebár, AM2. Ha érdekel még vmi szólj.
Tuningban nem a legjobb, de ha nem számít akkor naon jó lap. A legerősebb cuccokkal is elbír, CF-ben is jól teljesít. Videokarinak mondjuk egy 8600GT, de ha vársz júliusig 2600XT talán jobb lesz. Prociba ha egymagos kell akkor 3800+ (nekem naon jól bevált, oan eredményeket érek el vele h hajaj). Többmagosba még annyira nem vok otthon, csak azt tom h én 5600+-t fogok venni.
Winyóból mondjuk vmi Western Digital SATAII-es. Azt te döntsd el h mekkora.
Memóriát emg sztem most megéri venni 2 gigát, mert a Kingston is 13000-ért van a 800-as, Kingmax 8000 környékén. Persze a többi ram is ezek körül mozog. Azért tartom jó ötletnek msot a 2 gigát, mert kezdenek lassan újra felmenni az árak és én is legelőször 30000-ért láttam 1 gigás DDRII-eset... Aztán 17000-ért vettem őket és 2 héttel később 13000 Ft volt. :/
-
ronaldo
őstag
válasz
VaniliásRönk #3457 üzenetére
PNF, annyira nem is volt olcsó. Akkor megnyugodtam. Köszi.
-
ronaldo
őstag
Félig idevágó kérdés, de egy fent/lent említett konfigot elvisz egy 300-as új FSP táp?
Vagy vágjam ki a francba? Elvileg ugye a proci is EE (65W), a vidikártya valószínű 8600 GT, az 80nm szóval az is kevesebbet eszik, 2gb 667-es ram, egy optikai meghajtó, meg egyelőre egy merevlemez. Szóval szerintem felesleges hecc egy sokwattos táp, ha elvileg minden alkatrész energiatakarékosabb, mint régen.
-
ronaldo
őstag
Nincs valami összegzőtáblázat itt ph-n, vagy más oldalon a chipsetek összehasonlításában? Ahogy látom van jópár alternatíva. A tanulmányaim miatt most ez az egész AM2/AM2+ kimaradt, kellene okosodnom.
Aki esetleg tud ajánlani valamit, melyik irányba induljak, azt megköszönném. Valami EE proci fog belekerülni, 667 vagy 800-as memóriát raknék bele, valami középkategóriás vidikártya, fontos hogy ne fostozzon ha sok vinyó van rákötve (sata), és a hálózat használható legyen, remekül működő (és lehetőleg sok) usb port, szóval gyermekbetegésektől és gyermeteg bugoktól mentes. Szóval no-tuning mellett rendesen és stabilan fusson a rendszer, de ha kis procituning befigyel, azért ne csináljon maga alá. Asus, Gigabyte, Msi, ahogy nézem ezek futnak, én is ezek közül szeretnék.
Köszönöm a segítéget! -
Chaser
legenda
válasz
huhuhorgasz #3447 üzenetére
Belemegy, foglalatilag is, meg támogatásilag is
Minden am2-s lap támogatja 1aránt asempronokat, athlonokat, és x2-ket is. Az úkjabb brisbane magos x2-k használatához egy BIOS friss. esetenként szükséges.
1 kivételt találtam, ami csak sempront támogat, valami via chip, agpfoglalattal, és am2-s procihoz..MSI volt
-
diablo1984
veterán
válasz
huhuhorgasz #3447 üzenetére
belehát, nem őskövületek ezek!
-
huhuhorgasz
csendes tag
válasz
diablo1984 #3445 üzenetére
most nézem a ram árakat. Akkor lehet hogy veszek 2Giga ramot ami 800MHz-es lesz. A proci azt bírja, ha ezeket hóznám. Olcsóbban is járnék. Az alaplapok meg asszem jók lesznek. Nekem is gigabyte felé húz a szívem. Hugom gépében is ketyeg egy. Azt szeretném majd eladni, mert az a gyengébb gép itthon. Prociban meg majd eldöntöm hogy melyiket veszem. De az alsó határ a 4600.Ez alá nem adom és kétmagos legyen. Nem írtad hogy nem menne az X2-es proci valamelyik lapba. Akkor gondolom hogy belemegy.
Köszi a segítséget -
válasz
VaniliásRönk #3442 üzenetére
Na igen, én meg most ezt találtam, direkt jó, hogy a kolléga felhívta a figyelmem a ramos topicra!
[link]
-
diablo1984
veterán
válasz
huhuhorgasz #3440 üzenetére
mint létod 20k alatt is lehet jó és tunningos lapot venni, én az abitokat és az amd690-es chippes gigabyte-ot ajánlom!
1066-os ram az azért elég takaros, hová akarod húzni! proci nincs ami elszaladgálna alatta, hogyha a ramot 1066-on hajtod! -
Vérboci
addikt
Értem. Nos hát a tunin egyáltalán nem érdekes, lányos házhoz lesz a lap. Ők ilyesmivel nem foglalkoznak.
Először én is a giga lapját néztem, és az msi-t, csak míg az előbbit nem tudom beszerezni helyben, a második meg már túl drága. Ezért esett a választás az asusra.
fájörvájör, hdmi meg 100 sata csatlakozó, meg 100 usb igazából nem érdekel.
A cél az, hogy egy olyan gépet lehessen összehozni relative minimális összegből, amin egy bizonyos program (archicad) jól fut. Ezért is esett a választás az integrált vga-s lapra, mert egy külön kártyát nem bír el a költségvetés.
ha jól értem, akkor a fentiek tekintetében az asusal nincs baj
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Malachi #3438 üzenetére
Nálam most 2.1V-on 4-4-4-12-2T-ben 850-en mennek a sz@r Kingmaxok, tovább azért nem nézem mert a CPU nem megy tovább. (2400 alatt meg minden baja van a konfigomnak, vagy szénnéhúzom vagy alapon hajtom, köztes megoldás nincs
) A RAM-os topikban elhangzó sirámok inkább a ''stupid user'' faktornak köszönhetőek.
900 fölé húzni RAM-ot meg semmi értelme, a CPU nem tud sokkal többet kihajtani belőlük, max. WinRAR benchmarknak számít, de az semmi másra nem jó csak késleltetésmérésre, CL2.5-lel a 2GHz-es 754-es Sempronom megalázza a 2550-en járó AM2-es Athlont CL4 850-es RAM-mal. -
-
huhuhorgasz
csendes tag
válasz
diablo1984 #3423 üzenetére
A lapot megjegyeztem, hátha rá esik a választás. A firewire egyáltalán nem kell, nem szoktam használni. Én asszem olyan 30k-t számolok alaplapra. Valami olyan kéne amit lehet húzni elég szépen és stabil is egy bizonyos fokon. Nem mindig járatnám úgy, de ha szükség lenne rá akkor elő lehessen venni a tartalékokat. Tudsz ilyen lapot?
Másik kérdés. Ramból akkor 1066-osat lenne jó venni? Azok mennyire bírják a húzást? De valami normális kéne (pl: kingmax, kingstone...stb). Meg terveztem bele egy videokarit, de az már másik fórum -
Vérboci
addikt
az asust általában nem ajánljátok, vagy csak most a konkrét tipusra írtad?
Mert én egy ASUS M2A-VM-re gyúrok. Elsősorban az integrált x1250 vga a lényeg, meg ugye hogy 690G-s lapok közt az asust találtam legolcsóbbnak.
Mitől nem jó választás? Tuning nem érdekel. Csak legyen stabil cucc.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
Malachi #3432 üzenetére
Szerintem a 4400+ helyett (amennyiben birsalma) vegyél 4000+-t. Mert alapon nem sok a külömbség, húzva sem.
Az igy megspórolt pénzből tessék normális ramot venni, mert hátha tuningolsz és akkor kell majd a craft.
Javaslat itt Bandit-nál:
2x1024MB DDRII 800+ A-DATA Extreme Edition 21 273 Ft 2 év
DDR2 PC8000 1000MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip BGA, 1.9~2.3VV, , SPD: 5-5-5-15) 23 219 Ft Élettart.
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #3413 üzenetére
Ctrl+F1-gyel előjön a tuningopsön, feszeket nem lehet állítani, de FSB 400-ig állytható, ramot is be lehet állítani az időzítéseivel 1ütt. nf430 chipnek bírnia kell lazán a 250-es FSB-t, sztem valahol 300-330 között lehet a vége. Abból gyanítom, hogy nem a lappal van a gond, hogy easytune-nal sem lehet tuningolni, rögtön kifagy, pedig anno az msi full antituning lapban is megvolt a 250-es FSB amit maxon engedett a progi..ezért gondolok a ramokra, talán jövőhéten belepróbálok egy kingstont, meglássuk ahhoz mit szól..
#3417 rollins : jah, eredményt fentebb írtam -
Ok. Egyszerűbben: ABIT KN9-ULTRA, ASUS M2N-E, vagy Gigabyte GA-M59SLI-S4? Általában nem tuningolok, de ki tudja. Menjen. Legyen jó, stabil. A64 X2 4400+ -hoz lesz, 2GB 800-as Kingmax rammal.
-
Helló! Gigabyte GA-M59SLI-S4. A legolcsóbb nforce590-sli-s lap, és angol nyelvű tesztekben mindenhol good/recommended. Az nforce570-es chipsetek sokban eltérnek tőle? Eredetileg valami Abitot vagy Asus-t gondoltam de ha az nforce590 hosszabb távon jobb, mindenképpen a Gigabyte-ot venném. Vélemény?
-
szkorhetz
őstag
az új fx procik mit tudnak?
hol lehet kapni és mennyiért? -
diablo1984
veterán
válasz
huhuhorgasz #3419 üzenetére
ha alaplap, ami olcsó de kiváló tunningos, akkor abit kn9s, ha lényeg a firewire, a 2 lan, vagy a 6 sata, akkor 22k körül van az abit kn9 ultra lap, közel olyan jó tunninggal mint a kn9s!
nekem is 939 alatt kingmax HC-im voltak, jó kis ramok! -
Joshi
titán
Kell valakinek ez az alaplap [link]?
Csere is érdekelne(Asus M2R32-MVP, Gigabyte GA-MA69G-S3H).
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3418 üzenetére
F2-s is
-
huhuhorgasz
csendes tag
Diablo! Esetleg konkrét ''neveket'' tudsz írni? egyébként köszi a segítséget. Egyébként most is kingmaxom van. 500 MHz-es 2X512Mb Hardcore. Ez volt 1,5 éve 32k
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
válasz
huhuhorgasz #3415 üzenetére
ha ram, akkor 1066-os kingmax és az bőven lever minden 800-as tunningramot, főleg ha van rá ZS-d! alaplap vagy valami full-fullos asus/abit, de már 17k-ért is kapsz atomtunningos abitot, a többi csak a körítés....a proci az jó, és húzható is!
-
huhuhorgasz
csendes tag
Helló mindenkinek. Most szeretnék összerakni egy gépet (alaplap, proci, ram). A kérdésem az lenne hogy mondjatok nekem egy fasza alaplapot úgy 30K körül. Egy X2 4800-as procit gondoltam bele (asszem van ilyen). RAM-ból 800 vagy gyorsabb lenne jó bele szerintetek. És persze milyen fajtájú legyen. Láttam ilyen Giel (asszem így írják) márkát elég borsos áron, ennyivel jobb pl a kingmax-nál? Ja és kéne bele vagy 2 giga (2X1024Mb). Előre is köszi
[Szerkesztve] -
szkorhetz
őstag
válasz
VaniliásRönk #3403 üzenetére
van különbség amagok között?
-
Chaser
legenda
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #3409 üzenetére
Ja
Szerinted pasztázzam újra? Bár nem tudom megéri -e. Amúgy tetszik, eddig. Habár ezen sem vitték túlzásba az ide konnektor számát, csak 1 van, ami nekem szerencsére még elég. Legalább van rajta fireware.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
Balinov #3381 üzenetére
Hát nem az az amd chipes Asus lett sajnos, amit ajánlottál, mert nem volt. Gigabyte M61P-S3 (nF 430/6100) lapot választottam, nem bírtam tovább várni. A cpu-venti szabályozást illetően igaza lesz Vaniliásrönk-nek , tényleg lassan emeli csak a fordulatszámot, nem a legjobb ,de jobb mint a semmi. Az alaplapi chipen lévő alacsony borda meg rohadt meleg, gépizzasztásnál Everest szerint 53-54 fok is volt, idle 41. Az előző kalamajka után, már annak is örülök hogy összeszerelés után elindult az első gombnyomásra. (imádkozok)
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3405 üzenetére
azt meg nem árulhatna
Eddig csak Mo-n láttam ilyet...nálumnk miért nicns ?valamiért Mo-n kevesebb a gari midnig mint felénk
igaz annyival olcsobb is...
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #3399 üzenetére
Durván leesett az ára...
Új hozzászólás Aktív témák
- SK hynix 32GB DDR5 Notebook RAM
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- Asrock H110M-DVS / INTEL I5 6500/8 GB ( DDR4 ) + GF GT 630
- 27% számlával! GIGABYTE B560 AORUS PRO AX Alaplap
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest