Hirdetés
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
unyadavid
senior tag
Sziasztok, ez az egyetlen (első) retro telefonom. Még nem tudom, hogy eladó lesz e vagy gyűjtemény darabja, de nagy élmény volt ez a kis időutazás 2009-be.
N97 mini - mennyire jól néz ki
Nekem nagyon tetszenek azok a régi mobilok, amik "hordozható számítógép", communicator stílusúak. Ezek valahogy mindig komolyságot sugároztak, eszközök "profiknak".
-
törölt tag
válasz
KSparrow
üzenetére
>de ha az optikai navit megérinted, de nem nyomod le
Tényleg!Egy másik érdekes dolog, amit nem olvastam a használati utasításban, de egy videóban láttam, hogy ha lezárt billentyűzetnél nyomva tartod az optikai navi gombot, akkor fekete háttéren nagy fehér karakterrel megjelenik az idő, illetve felette kisebb karakterrel például a dátum is. Ez is nagyon jó.
A vásárlás utáni ismerkedésnél láttam, hogy még azt is be lehet állítani, hogy a töltő csatlakoztatásánál, illetve a töltés befejezésénél legyen-e figyelmeztető hang. Ez az az aprólékosság, amit miatt annak idején a Symbian a kedvencem lett.
Én azt gondolom, hogy ezeket a készülékeket olyan mérnökök készítették, akik ténylegesen használták is. Ez az, amit a WP-nél fordítva éreztem. Sokszor feltettem magamnak azt a kérdést, hogy a tervezőknek a zsebében vajon ugyanilyen készülék van?
Azt értékeltem, hogy a Microsoft az Android-tól eltérőt akart (például nekem a csempés kinézet tetszett), de véleményem szerint a részletekre nem figyeltek. -
KSparrow
őstag
válasz
üzenetére
Én azon akadtam meg a múltkor, hogy - tudtam, hogy AF-es a kamera benne, de ha az optikai navit megérinted, de nem nyomod le, akkor olyan, mint amikor a kétállású kameragombot félig nyomod le, azaz élesít, de nem exponál. Zseniális.
A WP fel van adva, félig - Most nincs rá időm, de félre van téve, hgy ha lesz, akkor tudjam csinálni. És persze addig is keresek valakit, aki nálam okosabb.
-
törölt tag
válasz
KSparrow
üzenetére
OK, nem felejtem. Köszönöm!
Látom nem adod fel a küzdelmet a Windows Phone-nal.
Remélem sikerül helyrehoznod!Nekem szerencsére eseménytelenül telnek a napok az E72-vel. A vásárlás után beállítás, alkalmazás telepítés és azóta csak használat.
Lehet, hogy csak nekem volt újdonság, de leírom: ha lezárt billentyűzetnél nyomva tartjuk az elemlámpa funkció gombját, akkor nyomógombos üzemmódban bekapcsol a lámpa. Tehát addig világít, amíg nyomva tartjuk a gombot. Szuper megoldás szerintem.
-
KSparrow
őstag
válasz
üzenetére
Ok, de ha maradsz a tarka mellett, vagy nem zavar az eltérő kiosztás (akkor össze lehet rakni)
WP: Passz, nem próbáltam. Én a Lumia kamerát akarom felküzdeni egy 920-ra, de nem jártam sikerrel, és visszaállítani sem tudom, valami miatt eldobálja magát a telefon. Lehet, hogy megy a visszaálklítás, de szeintem az alkalmazásokat nem fogja visszaállítani, max névjegyeket. -
törölt tag
válasz
KSparrow
üzenetére
Köszönöm, elfelejtettem írni, hogy az enyém fekete. Elsősorban ilyet próbálnék keresni.
A Windows Phone-nal kapcsolatban nemrég eszembe jutott kérdés: az alkalmazás áruház leállításával együtt a biztonsági mentés/helyreállítás funkció is használhatatlanná vált? Vagy annak a szerve működik még?
-
törölt tag
Ha valaki tud ajánlani megbízható forrást új, vagy használt, de hibátlan készülékház beszerzésére E72-eshez, légyszíves írja már meg. Köszönöm.
Igazából az előlap lenne fontos, mert a kijelzőnél elég karcos.Ebay, Alibaba... szétnéztem, de inkább hanyagolnám ezt a vonalat. Magyar boltokban pedig már nem találok, hiába sokat kerestem.
Egyébként már 4 hónapja múlt, hogy fő telefonként használom az E72-est. Imádom. Csúcs szuper.

Talán az akksija már nincs 100%-os állapotban. Már csak 1,5 hetet bír ki.
Nyilván mérsékelt használat mellett.
-
Elims
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Annyiért nagyon korrekt. :-)
KSparrow: Privátban a többit.
-
Galla007
csendes tag
Köszönöm a segítséget egy ismerősöm elvisz!
-
Galla007
csendes tag
Sziasztok! Ezt a telót gyűjti valaki?Vagy dobjam ki ? [kép]
-
Elims
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
808 ritkán van.45e és fölötte.
N93i ugyanolyan ritkán van 25-45e körül. (Az elszálltakat kivéve,60e körül.)
Van időm,már egy "pár" éve szemezek vele. :-)Viszont ha neked jobban jön ki a 808 és van lehetőséged először kintre megvásárolni akkor mindenképp érdemes úgy megvenned.
-
Elims
veterán
Nem tudok már szerkeszteni.
Megnéztem.
Árban,postával együtt egy működő darab kicsit drágábbra jön ki mintha itthonról rendelnék egyet.Persze amikor van eladó..Van egy pár darab szétszedett nokia telefon,megnézem,hogy milyeket és kiírom ide.Ha vkinek kellene írjon majd.
Sajnos nem én szedtem szét,egy barátomtól kaptam régebben egy zacskóban.Állítólag működnek. -
Galla007
csendes tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm !
-
quailstorm
félisten
Nokia 5230 csomagom. Elvileg 5235-re is jó, ugyanaz az RM szám, ugyanaz az FW.
-
KSparrow
őstag
-
Elims
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Én nagyon szeretnék vmikor egy n93i-t.Azok vannak e fent és ha igen,mennyiért?
Bevállalnám,hogy magamhoz rendelném az eladótól.Sima n93-am volt,de i-t még csak interneten láttam.
-
Galla007
csendes tag
Sziasztok ! Nokia 5230 firmware-t tud valaki Mert már nem nagyon van fent neten(legalább is én nem nagyon találok )
Köszönöm ! -
SteveJobs
őstag
Ha már itt vagytok Nokia 7380-hoz keresek szalagvezetőt.
Hátha látott valaki.
-
KSparrow
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Szerezz egy N8-at, aztán azzal lehet játszani. Ha egysze eljutok kameratesztig (kíváncsi vagyok, változtattak-e valamit a processing-en 3-Anna-Belle főverziók között), SIM hibásam lesz... de nem tudom, mikor. C7 Anna sajnos nincs nekem, de a Bellét frissíthetnéd ORO-ra, lenne pár extra témád.
-
quailstorm
félisten
válasz
KSparrow
üzenetére
Kb. így lesz, megmarad a mostani C7 Bellén, az meg Annán.
Amúgy ehhez valahogy még Anna FW-t lehet túrni? Symbian installserver hack kéne azért rá, és ha véletlen valami elrontok, újra kéne rakni.Már úton van haveromhoz a C7 Oro.
Másik amit még nézegetek ruszkiból, az a 808. Itthon ha van, az horror ár.
Meg lőttem egy fehér Samsung S8000-et 1000RUB-ért, dobozosat. -
KSparrow
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Haha, persze. Na azért mert szoftveresen ugyanaz, még másik modell, Sőt, 6300 van gold, fehér, fekete, piros... De mégis másik.
Az oro viszont csak a drága C7, szóval azzal nem vagy előbbre, azért írtam, mert tudom, neked a szoftver fontosabb. Ha Anna, ne frissítsd, nekem sajnos csak Belle FW van meg. Az N8 annyiban szerencsésebb, ott van downgrade (egy spéci product Code-dal, de utána van 3, Anna,. Belle, amit akarsz) N9 jó, a GoF meglehetősen szép játék ahhoz a korhoz képest meg pláne.(#38264) Fancy-boy
persze, nem véletlenöl ORO a neve
De a Sapphire meg Arte - Na az amúgy sem az olcsó kategória, a gold felár már tényleg csak hab a tortán. -
Galla007
csendes tag
Sziasztok !! Nokia BB5 sl1-sl2–sl3 függetlenitésben tudok segíteni !!Biztos ezzel nem mondtam újat de hátha valakinek mégis szükség van rá.Érdeklődni privátban.
-
quailstorm
félisten
válasz
KSparrow
üzenetére
Bellére is van téma vagy csak Annára? A telefonon még Anna van.
Nyilván "csak" egy C7, csak egy C7-em van már, Bellével. De az Oro háza más, és abban a formájában elég ritka.Azt csak véletlen találtam amúgy. Azon kívül inkább azt néztem min szeretnék szoftvert futtatni.
Sajnos normális állapotú SE Aino-t nem látok, az valszleg Aliexpress lesz.
Normális állapotú MT6513-as telót meg végképp nem tudom honnan kukázok, OT-890 alig van már valahol, többi még ritkább. (csak a GPU miatt érdekes a chip, amúgy egy kaka persze)AMúgy vicces, hogy általában én nem szoktam érteni az n+1-ik szoftveresen tökegyforma teló beszerzését, és most én kaptam meg hogy "csak egy C7".

Amúgy vettem kínai régiós Nokia N9-et Aliexpressről, kb. új, több gyári játék rajta van, GoF2, Angry Birds, NFS Shift, meg valami Golf izé.
-
KSparrow
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Oh, az oro nem nagy extra, a FW felmegy C7-re (csináltam
) Bár utána nem sikerült visszatenni C7-re, szóval csak okosan. Mondjuk 2 extra téma, és minden ugyanaz... szóval csak extra. -
quailstorm
félisten
Most nekiláttunk haverral.
Nokia Oro és bontott de új Sony Ericsson TXT Pro kezdésnek.
Szerencsére itt van értékelési rendszer, nem úgy mint lófogáson. Az kicsit segít.
Amiket néztem, azokat itthon, vagy alin nem lehet kapni. Bár ebben van, amit a kretén faktor miatt néztem, Alcatel OT-890, vagy Samsung S8000.Az most már biztos, hogy elsőnek minden hozzá megy. Aztán majd ő küldi tovább nekem.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
A nagyobb választék miatt megérhetné, de a haverodat kellemetlen helyzetbe hozhatod, ha egy vásárlás nem úgy sül el, ahogy tervezted.
Ki tudja mennyire megbízhatóak az eladók. Biztos bőven van ott is pár simlis.
Plusz ahogy Te is írtad, ez nem EU.
Maximum ritka darabokat lehet érdemes megkockáztatni. -
KSparrow
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Én nem néztem, mi van ott arrafele, de szerintem ha 1-2 dolgot összeszedsz, és a havernál is el tudnak pihenni egy drabig...
De szerintem leginkább úgy tudod meg, ha 1-2 kisebb próbába invesztálsz. Bár ha olyan, mint a jófogás, akkor szerintem eladója válogatja... -
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Oroszoktól (avito) próbált már bárki telefont rendelni? Elég korrekt a kínálat az itthonihoz képest.
Ez ugye a helyi lófogás. Elvileg haverom tudna magához rendelni és továbbpostázni, de nem tudom mennyire gördülékeny és nincs is vámunióban. -
törölt tag
válasz
novinyul
üzenetére
Jó is, hogy szóbakerült, mert már szerettem volna jelezni, hogy a "Téma tudnivalók" információs blokkban "A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória," linkje 404-es hibát ad vissza.
-
KSparrow
őstag
válasz
novinyul
üzenetére
Te nem vagy a Nokiában?
Sajnos nem tudok én sem mit mondatni, a régi árak már nem mérvadóak - Facebookos csoportokban meg rettenet, ami zajlik. 7110-re an mesterkód, azóval a biztonsági kód nem lehet akadály, de hogy mennyiért lehet eladni.... 9 és 23 között bárhol, a 6260 szintén. Ha valaki "újgyűjtő" ráharap, jól lehet járni, de ha éppen alszik, akkor ár alatt megy el.. Persze mindenki olcsón vsz és drágán ad el mindent.
-
LaciGSM
aktív tag
Sziasztok! Van egy Nokia 6260, illetve egy Nokia 7110 telóm! Mindkettő működik, korához képest nagyon szép állapotban vannak! A 7110 biztonsági kódot kér, a 6260 független, megy szépen! Érdekes lehet valamelyikőtöknek??? Szeretném eladni őket, teljesen felszàmoltam a gyűjteményem!
-
KSparrow
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Egy 820-ast már egyszer kinyírtam azzal. Nem tudom frissíteni se, mert flash mode-ban meghal. Örülök, hogy végre van egy jó panelem, de beszélhetnénk, hátha jobban el tudod magyarázni nekem, mit is ronthatttam el
-
KSparrow
őstag
van itt valaki / tud valaki valakit, aki ért a Windows Phone 8.1 telókhoz? Fel kéne varázsolni egy kamera appot egy 920-ra, ami flashelésnél kiakad, de sideload-olni meg nem tudok

-
KSparrow
őstag
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Én használtam egy darabig cégesnek a 9-est dual sim módban, nem mondom, hogy nem volt kényelmes, de unalmas volt. Utánajasználtam másik okost, de az is unalmas volt. Aztéán használtam 6700 classicot, az jó volt, de nem elég buli. Majd 8110-est, az újat, citromsárgát, de az meg rettenetes volt
Na jó, elmentett számokat hívni lehet vele, de SMS-t írni már nem. Amúgyteljesen rendben volt
Hosszabb távon a 808 lett volna a legjobb, vagy egy Lumia, mondjuk a 950 - Jó kamera, zene, általában amúgy is nálam van valamelyik, de mindegy. -
--HARDCORE--
senior tag
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Lenne mit fejleszteni ezen.
A 2. kártya lehetne micro vagy nano is, mini SIM helyett. Pláne hogy a mini SIM mellé is plusz helyfoglalóként oda került a vezérlő chip. -
--HARDCORE--
senior tag
válasz
KSparrow
üzenetére
Ez utóbbi bosszantott fel engem amikor már 3-4nél tartunk akkor már baj van.
Főleg ha mindnek más a töltőcsatija... Ezért lett type C-s az 5310esem. Ezt a 2simkártyás adaptert is beleépítem amint meglesz hozzá az eszközöm.Viszont 6610i-vel nem megy. Sim kártya elutasítva felirat fogad.
Amúgy konkrétan ezt vettem. -
KSparrow
őstag
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Szia! Na, szuper!
- Bocs, nekem semmi tapasztalatom ezzel a témával, régen nem kellett, ma meg inkább hordok magammal 5 telefont
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Jelentem, simán megy. Restart, SIM2. 2007es Nokia 5310ben. Szuper.
-
arkades
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy pár telefondobozom, már ha valakit érdekelne.
Nem ritkák, de lehet, hogy valakinek esetleg kell.
Átvétel sajnos csak 16-17-én lenne jó.
Jó állapotúak, nem tiprottak
N6234, 6610, 6610i (2 db), 3120, 2600 classic, Moto MPx 220, V235 Ebben az egyben nincs tojástartó, a többiben vannak leírások, töltők, stb.
Tudom, hogy nem nagy szám, csak gondoltam szólok, mielőtt megreptetem őket. -
--HARDCORE--
senior tag
Üdv!
Szerintetek ezek az ebay/aliexpress-es dual sim adapterek amik elvileg iphone/android telókhoz vannak használhatóak lehetnek még a 2007es Nokia 5310essel?
Igen, elég ha ki-be kapcsolgatással lehet váltani, csak még nem vettem, nem próbáltam. Régen volt 3310eshez kapcsolós hátlapba szerelt adapterem... -
quailstorm
félisten
válasz
KSparrow
üzenetére
Már nálam van a telefon közben. Azzal a SIM-el, amivel a saját 10 éve birtokolt N95 8GB telómban megy a 3G, azzal sincs semmi itt az N73-ban. Nem tudok mérni mert legalább 9.1 FP1 kéne a Nokia Energy Profiler-nek. Fizikai cuccom nincs. Csak RSSI-t mértem Phoenix-szel WCDMA-n, az rendben van. Teló meg nagyon szép, belső sérülést emiatt nem néztem meg.
Lehet valami komponens hibája az alaplapon, de én ehhez már kevés vagyok, meg ha megtalálnám is, se tudnám megjavítani.
-
KSparrow
őstag
válasz
garga pista
üzenetére
Szia.
Simán lehet gond a hálózattal, vagy a SIM-mel is, lehet túl új a telefonnak. Hagyd szerintem 2G-n, stabil az is, és a net meg mindegy
És az akkut sem eszi annyira. Android? egy másolatot ments SIM-re, ésnincs gond. Lehet exportálni szerintem a névjegyeket, de a SIM a legtutibb.
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy szép állapotban lévő N73-at. De nem működik a 3G rajta, pedig más telókon van 3G ugyanazzal a sim-el. Ha gsm/umts-en van, akkor olyan mintha próbálna átváltani, eltűnik 1 pillanatra a térerő majd visszaugrik de marad az antenna jel, nem áll át 3G-re. Ez hw vagy sw bug lehet? Most V 4.0839.42.2.1 van rajta.Szerk: Másik kérdés lemaradt. Hogyan lehet androidról egyszerűen átvarázsolni a névjegyeket az N73-ra?
Fordítva már csináltam, de a visszafelé irány nem megy. -
ferret77
aktív tag
pnht_nokia_firmware_editor_v0.2 [link]
Ezzel is lehet nyelvet belefőzni fw-be.
1. open file(betallózod a rofs2 fájlt, amiben a magyar nyelv van)
2. kattints az extract gombra és várj egy kicsit(Kék felfelé mutató nyíl)
3. Felül Tools-> Language manager
4. Katt az import/export language fülre
5. exprort language-nél válaszd ki a hungary-t, majd katt az export gombra. Jegyezd meg, hova mentette a nyelvi fájlt!
6. fogod az RM-xxx-ből a rofs2-t, megnyitod a firmware editorral, ugyanúgy language manager bla-bla-bla. Rákattintasz az import gombra és betallózod a kimentett magyar nyelvi fájlt.
7. Katt a repack/rebuild gombra(piros pipa)ez visszacsomagolja a rofs2-t, benne a magyar nyelvvel.
8. A ReBuilt szót töröld a rofs2-ből. Persze a kiterjesztést hagyd meg! Ezután mehet vissza a firmware többi fájlja közé és mehet a flash.Közben persze törölheted is a számodra felesleges nyelveket. Azért az angolt hagyd bent a magyar mellett. Viszont a magyart alapértelmezetté teheted és akkor magyarul fog indulni a teló a szoftverezés után, vagy ha a későbbiekben formázod a telót.
-
ferret77
aktív tag
válasz
megariffer
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Ha nem tévedek, erről a módszerről van szó:
1. hozzászólás
2. hozzászólás -
Fancy-boy
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
1-2 éve vettem egy Új 6700 Classicot Angliából és kiderült, hogy a legutolsó szoftver volt rajta.
Magyar nyelvű csak kisebb verziószámú létezett, de ennek ellenére egy kollégának sikerült belevarázsolnia a nyelvet. Gondolom a verziószámot átírhatta.
Amikor megnéztem a menüben, akkor ugyanúgy a legfrissebbnek mutatta, amiből nem készült magyar változat. -
quailstorm
félisten
válasz
megariffer
üzenetére
Az általam közzétett E52 csomagban van egy lengyel custFW, ami nagyon jó meg minden, de magyar nincs benne csak angol, és verziója frissebb, mint a legfrissebb, amiből van magyar is.
Legnagyobb verziószám amiből van magyar, vagy EU ami kell neked.
-
megariffer
csendes tag
válasz
quailstorm
üzenetére
köszi, ezek nagyon jók, ezen már el tudok indulni! annyi csak a kérdésem, mit jelent ez, hogy "vissza magyarra már nem lehet menni"? emlékeim szerint én egy teljesen tégla telót flasheltem újra, be sem kapcsolt, nem töltött, USB-n sem ismerte fel a gép, mégis sikerült valahogy. nem cserélem le ilyenkor a teljes flash tartalmát? akkor nem mindegy, mi van rajta jelenleg?
ja és még plusz egy kérdés: a fieztős oldalon rengeteg verzió van, azok közül hogy tudom kiválasztani, pontosan melyik kell nekem? a legnagyobb verziószám mindig a legjobb?
-
renegat1
tag
válasz
megariffer
üzenetére
Szia!
Találtam egy RM-469 91.3 product code: 0582005 fw-t. Magyar elvileg. Ha kell felteszem valahova. -
quailstorm
félisten
válasz
megariffer
üzenetére
-
megariffer
csendes tag
válasz
quailstorm
üzenetére
hali!
RM-170 és RM-469-ről van szó.
RM-469-re magyar lenne jó, RM-170-re full gyári angol.
egyébként szívesen fizetek is érte, ha úgy van... abból van megbízható?
ezt az E50-est szeretném magammal vinni a sírba
-
quailstorm
félisten
válasz
megariffer
üzenetére
Pontos típust ha adsz (RM szám), akkor lehet itt van valakinek, ha nincs, akkor maradtak a fizetős oldalak.
(valamint legfrissebb Bellét még az MS tudtommal hostolja, de csak azokhoz)
-
megariffer
csendes tag
sziasztok! régi nokia fw flashelésben elekadtam, szeretnék segítséget kérni.
emlékszem, hogy régen (5+ éve) még simán letöltöttem a phoenixet, navifirmöt, és viszonylag kis erőfeszítéssel újra tudtam éleszteni a telefonomat, de ahogy nézem, 4 éve a nokia lelőtte az összes szervert, amin a szoftverek voltak, így a navifirm nem tud működni. a drivereket még csak-csak fel tudom pakolászni, csinálok hozzá XP-s gépet, ha máshogy nem megy... de ez a FW letöltés úgy tűnik kifogott rajtam. van erre most valami megoldás? nincs valami nem hivatalos FW gyűjtemény, amit lehet használni navifirmmel? esetleg valami modernebb megoldás? tudom manapság nem foglalkozik ezzel senki, de hátha... én rég nem követem ezt a témát, remélem itt jobban értetek hozzá, bármilyen tanácsot szívesen meghallgatok
köszi előre is! üdv -
törölt tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Nincs mit! Örülök, hogy más is hasznát veszi a linkeknek.
-
törölt tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Tegnap azt elfelejtettem írni, hogy abban nem vagyok biztos, hogy ez a módszer - legalábbis ilyen egyszerűen - az E61-en is működni fog.
Abi99 felhasználó az általam fentebb linkelt hozzászólásában zárójelben jelzi, hogy FP2-es rendszerre vonatkozik a leírás. Ha jól emlékszem, ezt máshol is olvastam, bár nem kizárt, hogy ez az infó a különböző oldalakon közös forrásból származik.Itt FP1-es telepítőt is említenek.
Az akkumulátor szerintem valamennyire szerencse kérdése.
1. példa: vettem annak idején E51-eshez gyárinak nevezett akkumulátort olyan helyről, ami nem a legolcsóbb boltok közé tartozik. Az első meglepetés az volt, hogy nem volt méretpontos. Szó szerint erővel kellett a helyére nyomni. A kapacitásáról pedig annyit, hogy még egy villanás erejéig se kapcsolt be vele a telefon és tölteni sem lehetett.

2. példa: nemrég vettem az eddig használt telefonomhoz akkumulátort. Szétnéztem az Ebay-en és a magyar oldalakon is. Kb. 2800 Ft-tól kb. 6000Ft-ig mentek az árak. Volt egy olyan érzésem, hogy mindegyik ugyanonnan származik, így megrendeltem a legolcsóbbat Kínából. Gyári márkajelzésű darab érkezett. Az NFC-hez tartozó áramköri rész (remélem jól mondtam) nem volt rajta, de ez nem is érdekelt. (A régiről amúgyis át lehetne rakni.) A kapacitása érdekelt, ami viszont nagyon szuper. Abszolút olyan, mint az eredeti gyári új korában.
Ha hazai boltból rendelsz, a garanciát könnyebb intézni. Az 1-es példában nekem egyből visszaadták az árat és a visszapostázás költségét is.
(Ebay-en is láttam olyan opciót, hogy a vételárrat együtt a visszapostázás díját is kifizetik.) -
törölt tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nincs mit!
Most feltelepítettem a ProfiMail-t. Szépen működik.
Tök jó, hogy sok hasznos Symbian alkalmazást a fejlesztők ingyenesen elérhetővé tettek. Így például a Lonely Cat Games és a Smartphoneware is.
-
törölt tag
Visszatértem az aktív Symbian felhasználók közé.
Sikerült vennem egy szép állapotú E72-est.
Úgy vettem észre, hogy a használt mobil vásárlás olyan, mint a használt autó vásárlás. Eladói oldalról a "jó/normál állapot" nem pont azt jelenti, amit én annak gondolok. Persze lehet, hogy az én szövegértésemmel van gond. 
Hasznos lehet másoknak:
Quailstorm javaslatára - amit ezúton is köszönök
- megpróbáltam feltelepíteni a networking_improvements.sis fájlt.Előtte találtam itt egy részletet leírást az Abi99 nevű felhasználótól. Ez alapján annyit csináltam, hogy a telepítés előtt a dátumot 2015-re állítottam. Feltelepítettem a fájlt és visszaállítottam a dátumot. Ekkor a bejövő levelezés már működött is a gyári alkalmazással és outlook-os fiókkal.
A kimenő levelezás viszont nem ment. A megoldást itt találtam meg a Hpholm nevű felhasználó hozzászólásánál. Az SMTP biztonsági beállításánál kiválasztottam azt, hogy StartTLS és már működött is.
Korábban írtam, hogy internetezés szempontjából csak annyit szeretnék, hogy wi-fi kapcsolaton keresztül el tudjam intézni a levelezésemet. Ez megoldható az E72-essel.
Ezt a néhány pontot azért szedtem össze, hogy esetleg később más is hasznát vehesse.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
arkades
üzenetére
Természetesen nem kizáró ok, de nekem logikusnak tűnik, hogy ha már az eredeti cég nem működik, akkor a kódszerzés sem egyszerű művelet. Legalábbis a tapasztalat ezt mutatja.
Te eltudod képzelni hogy pl. a Lenovo majd támogatást nyújt a Motorola V3-hoz és küld a Telekomnak egy függetlenítő kódot?
Végül is egy több kézen átment cég 16 éves telefonjáról beszélünk. Nem igaz?
Persze próbálkozni lehet. -
arkades
senior tag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Én nem írtam, hogy bonyolult lenne. Persze nem is tudom, hogy melyik céget épp melyik másik vásárolja meg. Mondjuk azt tényleg nem tudom, hogy ha egy adott céget felvásárol egy másik, attól még miért nem lehet egy bizonyos készülékhez függetlenítő kódot adni, ez miért kizáró ok? De hát mindegy is, a lényegen nem változtat.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Nokia mobiltelefonok javítását napjainkban melyik szerviz végzi, hová szállítja a futár?

-
KSparrow
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
A koronavírus miatt (Dafuq?) most Nokiához nem küldenek. áll egy pár, ami arra vár, hogy nyissák..
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Nyilván mérsékelt használat mellett.
Köszönöm !