- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
válasz
ferret77 #38903 üzenetére
anno nekiláttam archiválni ezt-azt. több is megvan, talán minden IS. de jelenleg csak egy van meg fixen rendezve és átnézve. itt van az Asha 300-hoz. korábbi kiadáshoz van teljes csomag, véglegeshez meg csak a magyar változatok. a 200-hoz úgy rémlik megvan valahol, mert van itthon egy 200-as, amit kiganéztam és akkor szoftvereztem is. a 303 nem biztos, de utánanézek annak is, ha nem sürgős.
-
Elims
veterán
-
lócitrom
őstag
válasz
ferret77 #38792 üzenetére
akkor ezek szerint nem tévedtem. ezek a csoportok általában tényleg megbízhatatlanok.
az számomra felfoghatatlan, hogy már ott tartunk, hogy az ebay is tele van nem egy kínai proxy eladóval, akik újként értékesítenek telefonokat látszólag nem kínából. már szinte dominálják a platformot és olyanokba futok bele, hogy legegyszerűbb, jónak kinéző, kb. gyűjtői állapotban lévő telefonról 3-4 üzenetet kell csak azért küldenem, hogy az eladó tényleg bemutassa azt a telefont, amit értékesíteni akar, mert nem igazán derül ki semmi a telefonról valós állapotáról, előéletéről. aztán kiderül, hogy a 40k-ért adott belépő szintű 2xxx szériás nokia nemhogy nem gyűjtői állapotú, de maximum az alaplap eredeti. az akksi alatt lévő matricán meg ott virít az egyik N szériás telefon termékkódja meg modellazonosítója. rendesen hülyének nézik az embert. az ebay meg pont leszarja, ha jelzem, hogy az eladó konkrétan vadászik a tapasztalatlan vásárlókra.
-
-
1amarr
tag
-
zolikaDB
veterán
válasz
ferret77 #37843 üzenetére
Uristen! Ez a "sor"!!! Csak az N90 volt meg annak idejen, mar banom, hogy regen "forgattam" a telefonokat, es odavannak azok, amik ma ritkasagok...
Egy 6630 mai napig nagy vagyam, de nem lelek olyat, ami hellyel-kozel hibatlan lenne...
Nemreg egy olyan 3650-est fogtam ki, ami ugyan angol nyelvu, de pl a Nokia felirat hatul es a kameragyuru feliratai épek!!!
Erre meg egy szep ezust haz hianyzikSzoval, nem egyszeru sport ez!
-
-
-
-
-
válasz
ferret77 #37549 üzenetére
Természetesen létezik
Bár a Jolla nem adott ki új telót, akad 1-2 OEM, akik igen, plusz aktív közösség van, akik számos eszközre portolták a Sailfish OS-t, plusz a Sony is betársult, azáltal, hogy hivatalosan támogatják a Sailfish OS-t, az Open Devices programon keresztül, illetve a Jolla hivatalos partnere. -
-
-
w.miki
veterán
válasz
ferret77 #37467 üzenetére
ez lenne az? A Chrome szerint veszélyes. Ne törödjek vele?
-
KSparrow
őstag
válasz
ferret77 #37418 üzenetére
Az E52 egy nagyon jó telefon: Nekem céges mobil volt egyszer, szerettem. Nagy kijelző, hatalmas akku, kényelmes gombol, és vékony formaterv. De tény, hogy sok megadta magát, tervezési hibás volt a készülék.
(#37414) [oWn]f4te:
Szerintem amúgy nem egyszerű a választás. (Alább gondolatfolyam.)1: az a baj, hogy mi más szemmel nézünk ezekre a telefonokra. Én legalábbis biztos: Nekem van a gyűjtemény, ami szent és sérthetetlen - lassan inkább szerzek egy másik telefont, mint a gyűjteményi darabot használjam, ha épp nagyon akarok valamit egy telefontól. De a csavar az egészben, hogy napi szinten én biztos nem használnék retró telefont. Persze, jó, megbízható, szép, retró életérzés meg minden, de fizetem a mobilnetet, nem fogom nem kihasználni. Van egy rendes okostelefonom, azzal letudom a kötelező köröket- facebook, messenger, viber, esetleg ez a fórum, zenehallgatás, alap kamera. (Ha rendes kép kell, akkor úgyis ott a fényképezőgép, vagy Nokia 808, esetleg Galaxy K zoom.)
2: Ezek a telefonok tehát, ha nem is retró, de napi szinten nem használhatóak, valami fontos mindig hiányzik.Persze nem mindenkinek, de a legtöbb ember így van vele. Ezért mi is, ha mondunk valamit, 3-4 éves emlékből mondjuk. Zorzy4 pl tudom, hogy okáig használt E63-at, de minimum 5 éve volt az is, de inkább 7.
3: Én másodtelefonnak is androidot használok, ott a zene minősége, vagy a kamera a lényeg - (Htc M7, Nokia 808 volt legtovább) Holott én rengeteg ideig kerültem az érintőkijelzőt.
4: Érdemes lehet szétnézni nem Nokia fronton is, bár érdekes, hogy mindenki csak azt mondja, mintha más nem is létezett volna
5: A kinézett telefonokra majdnem mindenki ugyanazt mondja, legtöbben de nem napi használós telefont látunk benne.
Az N95 jó telefon, zene, kamera, GPS - Bár inkább csak tört programmal, régi térképpel, ha még találsz. A szalagkábelt nyilván nem arra tervezték, hogy ne bírja, csak ha használt telefont veszel, akkor abban már van sok használat, ugyanaz, mint a használt autó, hogy akkor foglalkozni kell vele. Ugyanez a hiba jött elő a 8910(i) telefonoknál - Nagyon szép és nagyon jó telefon, biztos kinézik a kezedből, de 50 alatt esélytelen szerezni, és akkor sincs garancia rá, hogy a kábel nem adja meg magát (na ez valóban rossz tervezés és az alkatrészek teljes hiánya).
A 8800 javított ezen, bár ott is sok telefon megadta magát, új kábel nincs, és hiába prémium kézbe fogni a rozsdamentes acél telefont, vagy összecsapni, mint egy zippo-t, de kicsi az akku, és tervezési hiba is volt: Faraday-kalitkát hoz létre, leárnyékolja magát, ami miatt erősebben keresi a térerőt, és még jobban lemerül.A csúszkás telefonoknál ezt figyelembe kell venni.
Az E63 szintén jó, és van elemlámpa funkció is, meg ugye teljes billentyűzet, de szerintem nagyon zavaró a külön bekapcsoló gomb hiánya.
N82 többször előjött, azt találni, de kényelmes használni, és bírja is. Abba csak max. akku kell, több gyári akku felpúposodott, én naponta töltöttem. Ettől függetlenül imádtam.
E71 jó, szép telefon, de ebben nincs elemlámpa, és macerás lehet a 2,5mm-es Jack dugó.
E72 is kényelmes telefon, de jobban tartja az árát, mint E63, E71. Frissebb a rendszer valamivel, nagyobb a kamera felbontása, de ezt nem használtam, szóval tapasztalatot nem tudok mondani sajnos.
6210, 6310(i) is jó, sokaknak mai napig az "A TELEFON", de szépet találni esélytelen, a felújított meg mind utángyártott. Ami persze messziről szép, de használni ne akard.
A 3720 kényelmes, nekem az is volt másodteló pár éve, 808 mellett. S40, megbízható, de ritka, és szépet találni nem egyszerű.Én még javasolnám megnézésre az E65, E66 telefonokat - ezekhez van alkatrész, jól bírják. Esetleg 6300, 6303 (vagy 6303i), 5310 Xpress Music, vagy 5130 Xpress Music, ha érintős mégis játszik, akkor 5800, ha pedig szép is legyen, akkor C7.
Vagy tovább gondolkodva, ötvözzünk mindent, és legyen egy E6 - 25 ezer alatt kapni szépet, teljes qwerty, nagyon szép érintőkijelző, megbízható, nincs mozgó alkatrész, Nokia Belle oprendszer - vagyis ehhez még le lehet tölteni (ki tudja, meddig) a pár éves Nokia térképeket. Én most így átgondolva, lehet azt választanám. Hiába van meg az érintőkijelző, mégse a szokásos hasáb, használható szinte csak gombokkal, szép, és relatíve friss, vagyis kevesebb kompromisszum, mint bármi más.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
ferret77 #37265 üzenetére
"Így már értem, a design előremutató, de rezisztívben nincs értelme."
Tehát quailstorm kolléga azt írta, hogy ez a proto rezisztív.
Erre válaszoltam, hogy az N97-nél már alkalmazták ezt a megoldást. ( tehát rezisztív gombok )A te válaszod: Az N97-é más. Az rezisztív.
Na most akkor?
-
-
kovy79
őstag
válasz
ferret77 #37062 üzenetére
Ahogy kolléga írta, BLK-4S-t keresek.
ferret77, na ne már, 2db? Az egyiket igazán eladhatnád, írj egy árat priviben!
A másikat meg ha meghalna, gyönyörűen újracellázom neked!
Esetleg van pár db telefonom az egy szem akksiért cserébe.
(#37064) arkades, szoftverben nem kell beállítani? A BB-kben általában mindent be kell.
(#37056) KSparrow, no igen, azért van sok elmeroggyant. Ahogy találóan írtad: "...nem érti, hogy a roncsokat miért nem veszik meg...".
mod: Ksparrow, keresel még 6708-at? -
KSparrow
őstag
-
stufen2
aktív tag
válasz
ferret77 #37044 üzenetére
Ebay rendesen túlárazott, nyugat európai bérekhez hasonlóan alakulnak az árak, nem a mi balkáni fizetéseinkhez, a posta kb ötszöröse az itthoninak, az únión kívüli vásárlásoknál ha jól emlékszem 40-45 dollár euró felett 20-25 euro dollár vám is terheli a vásárlást, plusz a posta ami lehet akár 10 ezer forintocska is, vagy még több... Ez egy drága sport, ebben egyet értünk szerintem.
-
kovy79
őstag
válasz
ferret77 #37041 üzenetére
Az ebay nem a legjobb referencia, de azért használható.
Ha egy gyönyörű állapotú készülék ára külföldi gyűjtők körében 150-160€, miért adná el 100-ért (hacsak nem sürgős)?
Én múltkor vettem pár darab kb új 6650-et (nem a Fold) és 250€-ért tettem fel a német ebay-re. Kettőt gyorsan el is adtam pedig 80.000.- Forint nem kevés érte.
Mindennek annyi az ára, amennyiért meg is veszik. -
-
quailstorm
félisten
válasz
ferret77 #36865 üzenetére
Igen, és sajna én se szedtem le a firmwareket amíg lehetett.
Egy oka van, a Nokia szétspammelte az egészet. 6 csillió trillió lokalizált kurvaanyja, product code meg mittudoménmi.
Ehhez képest Sonyhoz volt 5-6 régió oszt cső. Ráadásul Sonynál annyira egyszerű betenni egy nyelvet, hogy rámásolod a telóra, meg a szótárat, és egy XML-be beírod a nevét. Nekem USA flashes ROM van a W810-emen magyar nyelvvel, mert csak oda jelent meg Adobe flash menüvel.Mivel a Nokia nagyon hosszú ideig direktlinkelhető volt és minden régi fost megtartott, valamint eszetlen költséget emésztett volna fel a mentés, így senki nem csinált semmit. Mi meg megszívtuk.
-
KELEVRAS
csendes tag
válasz
ferret77 #36821 üzenetére
szia nem vagyok sértődős de szerintem nincsenek túlárazva eddig akkikell beszéltem mind gyűjtő volt azt mondták ilyen állapotban meg érik ezt az árat. De mert adtam már el egy pár retro telót nagyjából tudom menyit kérhetek el értük de az5800 ra azért írtam ennyit mert adok hozzá új kijelzőt kerettel akku fedéllel de köszönöm a komentet szép napot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest