- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elims
veterán
válasz
Fancy-boy #38311 üzenetére
KSparrow-nak lehet,hogy van otthon mindegyből 3-4 és én biztos vagyok benne,ha ő azt írja,hogy "tuti" akkor az tuti!
Ha én szeretnék venni ilyen telefont,én már csak a számlaszámát kérném el azonnal.
Neki bármikor utalnék előre vakon kérdés nélkül.De a témához szólva..
Az a baj szerintem,hogy Drohun-nak nem volt még az androidon kivül más telefonja (nekem nagyon így jött le) és nem nagyon lehet összehasonlítási alapja más rendszerrel.
Először én is elkezdtem gondolkozni,hogy mi lehetne a jó,n95/n96/6110 navigátor/stb.,de a csúszkája miatt nem annyira strapabíró,mint egy sima álló telefon (nem tudom,hogy milyen környezetemben lenne használva,mert sokat kibír a csúszka,de azért egy átlag forma strapabíróbb).
Aztán gondolkoztam el azon,hogy a symbian-on sajnos már nem sok mindent fog tudni használni ha mégis kellene,mert idő kérdése lesz és mégis kellene egy-két olyan alkalmazás,ami kellene -whatsapp/viber/stb.-.Amit én ajánlanék az egy strapabíró,nem követős (beállítás kérdése),minden alkalmazást futtató,(sokan hîvják tapasztalat nélkül sznob telefonnak) iphone 8.
Ezek a telefonok nem nyomják rád a facebook-ot a google folyamatos szinkronizálásokkal együtt.Azt csinálja és akkor(!!) amit te akarsz.
Én ezt nem olvastam vagy hallottam vhol -mint sokan-,hanem tapasztaltam nem egy-két összehasonlítás után.
Sokkal inkább ajánlanám azt,mint 30e felett symbian-t,hiába,hogy új akkor sem ér már annyit használati célra(!).
Én azt mondom Drohun,gondolkozz még egy kicsit a váltáson. ;-) -
törölt tag
válasz
Fancy-boy #38229 üzenetére
Ha nem tévedek, erről a módszerről van szó:
1. hozzászólás
2. hozzászólás -
arkades
senior tag
válasz
Fancy-boy #38202 üzenetére
Én nem írtam, hogy bonyolult lenne. Persze nem is tudom, hogy melyik céget épp melyik másik vásárolja meg. Mondjuk azt tényleg nem tudom, hogy ha egy adott céget felvásárol egy másik, attól még miért nem lehet egy bizonyos készülékhez függetlenítő kódot adni, ez miért kizáró ok? De hát mindegy is, a lényegen nem változtat.
-
KSparrow
őstag
válasz
Fancy-boy #38184 üzenetére
Áh, azokat úgy tudom, átvette a Microsoft.. Bár nem a legfrissebbek az infóim.
(#38185) quailstorm
Igen, azt tudom, de már egy 820-ast (dobozos, gyűjteményi) megakasztottam unlodk közben. Nem nagyon vágom a Lumiákat, ha lehet, nem egy 1020-szal játszanék... -
KSparrow
őstag
válasz
Fancy-boy #38177 üzenetére
Pontosan.
Különösen előjön mindez a zárt rendszerekkel: Win 8.1 mobile - Ott a Lumia 1020, és semmire nem jó a kamerán kívül, ert nincs app store, külsőleg nem lehet rá telepíteni, vagyis okostelefonból buta lett, mert nincs szerver. A Symbian-t életben lehet tartani, mert ott vannak a sis és sisx file-ok, de WP-re semmi.A Nokia Mobile akkor megszűnt, amikor a Microsoft átvette. Leépítették, mind az infrastruktúrát, mind az állományt. Az egész arra volt jó, hogy a MS megszerezze a Nokia szabadalmakat. Nem akartak telefont gyártani - vagy ha akartak is, arról már letettek, mert el is bukott.
A HMD meg egy új cég, licenszelik a nevet - Bár a banda javarészt ex-Nokiás, a semmiből indultak, a régi emlékekkel. És sok mindenben követik a Nokia Mobile azon politikáját, amivel a Nokia a Microsoftba kényszerült. Kis céghez képest hatalmas paletta, és azokhoz minimális a támogatásuk.
Nekem a 9-cel nem az volt a bajom, hogy lassú volt, mert azt tudtam. És nem is az, hogy elromlott, mert a legjobbakkal is megesik.De az, hogykét hónaposan elengedték a telefon kezét, gyerekbetegségektől szenvedett (rossz mikrofon, szoftveres bugok halmaza) és ezeket meg se próbálják javítani...
Már az elején a tartozékoknál látszott, hogy ez csak híresztelve "flagship"- olyan silány átalakítót adtak mellé, ebay 1 USD-ért jobbat kaptam... Az meg, hogy a 7+ mellett volt szilikon tok, emellett semmi - filléres tétel, ne már.. mind intő jel kellett volna, hogy legyen. -
KSparrow
őstag
válasz
Fancy-boy #37686 üzenetére
6720 jó, csak ritka - Én egyet tudtam szerezni, 15 volt, mondjuk dobozos, és nagyon szép. El is tettem gyorsan.
6730 - Azt tudok elvileg egyet, ha kell, de nem ajánlom túlzottan, úgy tudom, problémás darab. Olyan, mint E52, egy idő után csak rezzen és nem indul. Alapvetően ez is ritka darab.
5630 - Ezzel kicsit közelebbről is van tapasztalatom, 2-3 napot használtam. Nem rossz telefon, bár a kijelző betekintési szöge valahogy ne az igazi. Fürge, erős, bár nem nyúztam nagyon semmivel.
(#37681) Mulderpapa: A jikelző alatt bent van két kupak, onnan 2 csavar, majd pattintás. [link]
-
-
-
quailstorm
félisten
válasz
Fancy-boy #37542 üzenetére
Ha eltekintek attól, hogy múltgyalázás akar lenni ez is, akkor annyira nem rossz ez.
Van értelmes billentyűje, ellentétbe a new 3310-zel.
Van értelmes hardver benne, ellentétben....
Van benne hackelési potenciál.
Inkább a Nokia 206-301 jut eszembe róla mint egy bazári fos (new 3310).A kizárólag MTK és kevés Spreadtrum mezőnybe meg üde színfolt lesz. Lényegében az USA-ban kapható LG 4G-s telefont kapjuk meg más gyártótól más köntösben, de a lényeg ugyanaz.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Fancy-boy #37405 üzenetére
A konkrét elképzelésnek határt szab a 10-12k-s keret.
Amúgy van egy 7110-esem is, csak szerintem kéne már bele akksi, egy FW-frissítés (anno fagyogatott) meg egy rugó (?) a petyhüdten lemászó flipbe. Kérdés, hogy mennyire lenne érdemes foglalkozni vele - mármint, hogy mennyire lenne körülményes és költséges.
-------------------------------------
-------------------------------------Hmm, akkor ezek közül N95 vagy E63, egyelőre legalábbis. A különbség 3 ezer Ft, kérdés, hogy az N megéri-e azt a felárat (10, ill. 13 ezer pénz, mindkettő refurbished, de megbízható eladóknak tűnnek).
Igazából örülnék, ha egy megbízható és tartós készülékhez sikerülne hozzájutnom; ezután jópár évig nem akarok telefonokkal foglalkozni. Telefonálni, SMS-t írni kell, meg néha világítani a sötétben. Szökőévenként talán némi mp3 vagy egy gyors Google maps.
-
quailstorm
félisten
válasz
Fancy-boy #37396 üzenetére
Ezek nagyon vicces arcok hallod...
Bezzeg 2004 óta a Series 30 az egy WAP mentes és J2ME mentes telefont jelöl, mint az 1800 vagy az 1200 egész a Nokia 100-ig...
2003-ban én még az általános iskolával foglalkoztam, tehát én már csak az újragondolt nevezéktant ismertem eddig...
Nem lepődök meg, hogy jól szétbarmolták a saját nevezéktanukat. Számomra a 4 számjegyes is követhetetlen. A Sony tudott néhány évig konzisztens maradni, amúgy káosz az egész számozás.
És az általad linkelt docban is ott a 3510i a kék linkekkel...
hát, elég észvesztő hogy akkor még egy kalap alá vették a 3410-et és a 3510i-t, ami ég és föld szoftverben kb -
quailstorm
félisten
válasz
Fancy-boy #37392 üzenetére
Igen és nem.
De hamar felkészíthető lenne.
Nem beágyazott platformnál amúgy elég tág határok közt megy a felbontás, Win10 asztali az 640x400-tól a csillagos égig támogat.S40 készült 64x96-ra, 128x128-ra, 128x160-ra, 208x208-ra és 240x320-ra is. 176-ost most nem tudom, lehet Nokia azt S40-nél kihagyta, nem emlékszem rá.
Ráadásul egy S40v3 simán volt 128x160-ra és 240x320-ra.
Szóval azon kívül, hogy 2002-ben véletlenül a felbontások egybe estek az oprendszerekkel, sok értelme nincs a táblázatodnak. -
quailstorm
félisten
válasz
Fancy-boy #37390 üzenetére
Kijelzőfelbontásnak égegyadta semmi köze nincs a szoftverhez még mindig.
Veszel egy fullHD monitort és Windows 10 lesz az XP-ből? Ne csináld már...2002-ben a többség még nem szoftveresen bővíthető telókkal nyomult, ami bővíthető volt 2002-ben az nem belépőszint.
Nem meghagyta, a 2004 óta S30-nak hívott valami egy 0-ról fejlesztett kimondottan buta platform ami olcsó. A többit nem ismétlem, ha nem hát nem.
2004 óta hivatalosan nem S30 a 3510i, a kódbázisa pedig jórészt közös a 3100 szoftverével.
btw milyen Nokia fan az, amelyik még a Nokia oldalának se hisz, csak magának?
-
quailstorm
félisten
válasz
Fancy-boy #37386 üzenetére
Ami kapásból a középkategóriába repítette. A 3510i messze nem egy olcsó, belépőszintű készülék volt.
Az a baj, hogy a klasszikus értelemben vett S30 a 64x96-os kijelzőre is 2005-ös. Aki használt már S30-at (Nokia 1600) meg 3510i-t, az meg tudja mondani, hogy semmi köze egymáshoz a kettőnek.
Neked azért megengedem hogy kösd az ebet a karóhoz.3510i sokkal inkább a Nokia 3100-zal ápol rokonságot. Az is S30 szerinted?
S30-ra SDK se volt a büdös életben, J2ME, webböngésző meg egyéb nyalánkságok meg pláne. Azok tényleg csak annyit tudtak, hogy telefon, sms. Még (működő) naptár se volt benne.A 2600-as Nokia vethető össze érdemben a 3510i-vel: [link]
De ez is annyira más (és nincs rá SDK ofc), hogy ki lehet zárni a rokonságot.S30 soha semmikor nem volt üzleti alkalmazások célpontja. 3510i meg igen, a kezdetektől, ez volt a lényege, mivel mást se tudott (MP3, kamera stb.), de böngésző meg J2ME az volt.
S30-nál még az is kérdéses, hogy a játék Java vagy natív.Tegyél egymás mellé egy 3510i-t, egy 3100-at szalagos menüvel, vagy akár egy 5140i-t szalagos menüvel, meg tetszőleges S30-as telót aztán csapj a homlokodra...
-
-
stufen2
aktív tag
válasz
Fancy-boy #34983 üzenetére
Az lilás bronz és zöldeskék között váltakozik a szín, csak tegnap felénk fos borús volt az időjárás, nem tudtam jót fényképezni. Élőben a 6110 egy jóllakott óvodásnak néz ki, kicsit gagyi mellette, egy minőségibb telefon érzetét kelti a japán. A festésnél sokkal nagyobb szemcséket raktak a festékbe, mint a 6110 7110 nél. Fogása is 5ször jobb.
-
golya32
senior tag
-
stufen2
aktív tag
válasz
Fancy-boy #34516 üzenetére
Persze menő volt a bluetooth csak semmire sem lehetett használni, mármint értelmes dologra. Új akkum volt. Nálam 2 maximum 3 napnál többet egyik mobil sem bír. Több órát beszélek naponta, átlagban 3-4 órát. Ezért is jó hogy 2 van használatban, mert ha egy lenne egy napot sem bírna ki. Illetve kinek mi a rendes. Anno meg kevesebbet beszéltünk naponta, mert drága volt. Apámék pl anno is max 2 napot bírtak ki egy töltéssel. Akkor is a fülükhöz ragadt a telefon meg most is.
-
stufen2
aktív tag
válasz
Fancy-boy #34508 üzenetére
Akkuk kb 2 napot bírnak ki rendes használat mellett, nekem második nap végén már csak 2 csík volt, zsebben (normál farmer) meg igen csak nehezen fér el a pénztárca mellett, kicsit ormótlan is. Kb 1 éve tettem le, fél évet használtam tovább nem bírtam, vettem helyette inkább egy 6300-t a 6230i mellé. Saját véleményem szerint se nagy kunszt se a 6210 se a 6310, volt mindkettő anyámnak, még anno. Igaz ha azt nézzük, hogy sokan 5110, 6110, 6150, - el rohangáltak azokhoz képest karcsúak voltak. De a 3210 sokkal nagyobbat ütött. Tudást meg, nem érdemes nézni, gyakorlatilag kb mindegyikkel csak telefonálni lehetett meg sms-ezni.
-
arkades
senior tag
-
stufen2
aktív tag
válasz
Fancy-boy #34379 üzenetére
Billentyű ide vagy oda, olyan erős fényereje van a ledeknek a billentyű mögött, hogy csak egy fehér fényes foltot látsz a sötétben, az lcd "képfrissítése" meg olyan lassú, hogy szabályosan pulzál a fénye, mint a régi trc monitorokon amit lehetett látni, ez sötétben még rosszabb, de míg végignyomkodtam káprázott a szemem
-
stufen2
aktív tag
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
Fancy-boy #34345 üzenetére
Mobilaréna tesztből idézet, Nokia 1650 volt az alany.
"Nem is a felbontáson akarok én itt rugózni, hanem a kontraszt tökéletes hiányán, fakó, életlen képet ad a 1650 ablaka, napsütésben esélytelen (egyszer, egy jóképességű kollegám a CSTN betűszóra azt a megoldást adta, hogy "CSúnya és Te nem látod a Napsütésben", ami itt abszolút helytállónak bizonyult)."
-
-
válasz
Fancy-boy #34309 üzenetére
Tehát akkor végülis a Naspers a Vatera javára adta el az OLX-et, hiszen ugyanarra gyak. felesleges volt kettőt is fenntartani.
Mondjuk számomra logikusabb lett volna, ha a régebbi, egységes OLX marad meg, de ők tudják.
én mindenesetre jól elvagyok a hardveraprón, tehát annyira nem érint a dolog.
-
stufen2
aktív tag
válasz
Fancy-boy #34242 üzenetére
Haverok közt 25 rá egy új gyári előlap. Egyik kollégám (56 éves) ilyet használ, neki telefonálásra kell, másra nem, az okosok nála max fél napot bírtak, ki ez meg 2 napot egy töltéssel. Hozzáteszem Vertut is megengedhetne magának, de neki csak egy hosszú üzemidővel bíró készülék kell. Az idősebb korosztályhoz tartozó üzletembereket, jól menő vállalkozókat nem nagyon érdeklik az okos telefonok.
-
-
stufen2
aktív tag
válasz
Fancy-boy #34189 üzenetére
Nem figyeltem, tévedtem, valamiért arra emlékeztem ezüst gyárilag mindene. De 30ért sok, többször néztem már Marcinál, de ez a telefon egy vicc, nem csoda, hogy bukás lett a vége. De nem hinném, hogy kétségek között marad emiatt valaki. Itt úgy is az ár a döntő, ennyit meg meztelenül nem ér.
-
novinyul
veterán
válasz
Fancy-boy #34178 üzenetére
Hát ezek szerint papír alapon lètezett,de hogy nálunk egy darab nem volt az tuti.Pedig adtam el jó pár N93i-t, de fekete soha nem volt raktáron.Egyik nagy kedvencem ez a Nokia,de hogy ebben színben valaha is láttam volna nagykerben.Tuti hogy lenne otthon egy vatta új a polcomon:-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged