Hirdetés
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tailor
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Nem, most ez nálam egy retró-fellángolás, de nem akarok belemélyedni a dologba, mert annyira azért nem szippantott be soha ez a téma (jó, 2002-10 között azért volt adok-veszek rendesen
) Meg aztán tényleg csak porfogók lennének - a 6310i-t viszont valóban használni is fogom is néhanapján 
Köszönöm az infót

-
tailor
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi, akkor lehet, hogy egy N9 lesz onnan
Meg egy N73. Meg egy .... jajjj, NEM szabad!!!
-
quailstorm
félisten
válasz
tailor
üzenetére
Az N9-em teljesen újnak tűnik, és angol nyelvvel indult, csak a régió kínai (és nem is szabad vadul átflashelni, mert brickelheted).
Egyéb Alis telónál vannak furcsaságok. Pl. Xperia Play-em szintén új és tökéletes onnan. De a Sony Aino már valami javított szörnyűség lett.
-
tailor
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Oh... és ezek az Alis telók tulajdonképpen igaziak, csak szervizelve lettek? Mert ahogy nézem, nem vadonat újak - mikrokarcok, ilyesmik vannak rajtuk. Szabad vajon innen rendelni? Vagy a kínai FW miatt kuka a használatuk?
-
quailstorm
félisten
Aliexpressről lehetett, talán még most is lehet kínai régiós újakat venni. Az is kb. ennyibe került.
-
novinyul
veterán
Végre sikerült vennem egy nagyon szép Nokia N9-t
Lehet még hozzà alkalmazásokat találni, vagy már reménytelen. Viszont a rendszer tényleg rohadt jó lett volna, ha tovább viszik
-
tailor
őstag
Nu, vettem egy DLR-3P kábelt a 6310i-hez, csak, hogy ma rájöjjek, ezzel nem lehet FW-t flashelni
C'est la Vie, ahogy a tanult pakisztáni borász mondaná.
Valaki a csoportból foglalkozik ilyesmivel (privátban)?
-
válasz
tailor
üzenetére
Hú, tucatnyi mobil volt anno, amik marhára tetszettek.
Az N73 elég menő mobil volt a maga idejében, valóban, egy osztálytársamnak volt olyanja.
Nekem az N93, E70 és E90 voltak azok, amik borzalmasan tetszettek, meg tetszenek a mai napig, előbb vagy utóbb meg talán be is szerzem őket.
-
tailor
őstag
Na, nem kellett volna ennyire belemerüljek a retró-telókba beszippantott

Emlékszem, hogy mennyire szerettem volna N73-at, de persze drága volt... rákerestem, és kiadott egy eladót a lófogáson: LINK
Hogy micsoda árai vannak, szűzmária! Oké, hogy új darabok, de na...
Siemens SX1 megvan valakinek?
Fú, de bírtam - amíg egyszer csak valami rendszerhibát dobott, és konkrétan hard resettel tért csak magához... majdnem falhoz vágtam
Bocsánat, elnöntöttek az emlékek
-
válasz
tailor
üzenetére
Ugyanúgy 3 részre osztott UI volt benne, mint a Maemo vagy a Sailfish OS esetében:
egy képernyőn rácsos elrendezésben az össz app, egy képernyőn a nyitott appok, egyen meg az értesítések ha jól emlékszem. A design meg picit iOS, picit Symbian volt.Nekem csak egy „vacak” dummy N9-em van valahol elkeveredve, és az is a fekete, nem a cián.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
őszintén, mindenre jobb.
A Win10-nél csak mostanra jutottak el oda, hogy tényleg csak nagyon extrém esetben kelljen használnod a régi vezérlőpultot, de azon túl szerintem tök csúnya minden benne. a 8-hoz képest sokkal kiforratlanabbnak hat a sokféle designjával együtt, ami egy csúnya összképet ad. A csempék is csúnyábbak, az ikonok is, meg kb minden. A 11 valamivel szebb lett, de azért még mindig messze van a 8-tól, pláne egy macOS-től.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Eszemben sincs Win 10-et tenni rá.
Pont azért vettem meg, mert amellett, hogy imádom a designját, mellette az, hogy Windows RT fut rajta, számomra csak előnyt jelent, mert ezen még az az eredeti Metro UI van, ami miatt egyáltalán kedveltem a WP és Win 8 vonalat. Itt minden pont úgy néz ki és úgy működik, ahogy az nekem tetszik, a normális, teljes képernyős Start képernyővel, az élőháttérrel, a charm barral, meg az összes olyan UI elemmel, amit a Win10-ből kiszedtek.
A Win10 UI egy katasztrófa, használtam tableten, amikor volt Intel Atomos gépem, meg használtam desktop géppel is, de nem jó, nem szeretem, egy öszvér tákolt szar, ami a Win 7 és 8 félresikerült fúziója.
-
quailstorm
félisten
Surface RT-t majd én is szeretnék.
-
válasz
tailor
üzenetére
A Windows Phone nekem is nagy kedvencem volt, és nekem is nagyon hiányzik! Én egyelőre az iOS-ben láttam meg a legtöbb hasonlóságot, ami a funkcionalitást és a mechanizmust jelenti inkább, és nem a designt.
A Lumiákkal viszont nekem mindig is vegyes érzéseim voltak, mert az sosem tetszett, hogy kvázi kisajátította a Nokia a platformot, és én az „igazi” WP mobiloknak a Lumia előtti mobilokat tartom, mind design mind anyaghasználat terén. a WP 7-es HTC-k, Samsungok, stb. számomra sokkal „WP-sebbek”, mint a Lumiák. De ez gondolom inkább annak a néhány embernek a véleménye, akik a WP-be az elején csöppentek bele, mert a nagy többség azért már a Nokia révén ismerte meg a rendszert, és számukra már az ő design nyelvével forrt össze az OS is.
Számomra az N9 volt a nagy kedvenc, igaz, sosem tudtam szerezni egyet magamnak, de én alapvetően a MeeGo/Harmattan UI-t tekintem a Lumia design „természetes” párjának, és nem a WP-t.Egyébként pár mobilt szereztem én is nemrég a gyűjteményembe: Egy része duplikáció, ami új, az egy egész szép állapotú SE Z310i, aminek állatira bejön a fekete-fehér designja, meg végre lett egy One Touch Club DB-m, ami működik.
És ugyan nem mobil, de szereztem egy baromi szép állapotú első generációs Surface RT-t is, a hozzá illő touch cover meg már úton van már. -
tailor
őstag
Sziasztok!
Bár nem nevezhető gyűjteménynek, de nekem ők a két megőrzött kedvencem: [kép]
A Lumia 800 hatalmas szerelem volt, a mai napig imádom a robosztusságát, dizájnját, és nekem a Win 7 csempéi, tipográfiai megoldásai is nagyon tetszenek. Kár, hogy kihalt a rendszer - okosabban a piacra lépve nagyon jó kis alternatíva lehetett volna.A 6310i friss szerzemény - nagy vágyam volt anno, de sosem engedhettem meg magamnak... Most viszont találtam egy gyönyörű darabot, és elteszem (vagyis néha használni is fogom "digitális detox" időszakokban. Persze kíváncsi vagyok, hogy meddig fog működni a Telekomon).
Apropó: most vettem hozzá egy gyári soros kábelt (DLR-3P). Ezzel, és Phoenix-szel valahogy lehet v7-es FW-t varázsolni rá?
-
nokiauser
aktív tag
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Kell a lefedettséghez, az alacsonyabb sávok lassabb átvitelűek, de nagyobb területet fednek le.
-
nokiauser
aktív tag
válasz
Dr.Zoo
üzenetére
Jó pár évvel ezelőtt, amikor megszűnt a 900 MHz, volt a Telenornál egy akció. Valahogy sikerült nekik regisztrálni, hogy a kártyámat használtam egy 7110-ben, ezért küldtek egy SMS-t, hogy ingyen becserélik valami kétnormás Samsungra. Szerencsém volt, alkatrészekből összehoztam egy működésképtelen, leharcolt, de valós IMEI-számos 7110-et, a kis Samsungot meg eladtam.

-
Dr.Zoo
őstag
Sziasztok!
Alany egy Nokia 7110 ami bekapcsol, feláll hálózatra, maximum térerőt mutat, de se bejövő se kimenő hívást nem indít vagy fogad.
Valami ötlet hogy mi lehet a baja?
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Zoltán
-
Elims
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Minden karaktered tökéletesen igaz.Így is gondoltam."Sufni gsm",ami legalább 5-10-15éve működik.
Nem dobják ki a felszerelést,sőt,ha kell még vesznek is,mert ma már annyiba kerül ehhez a cucc,hogy az első kuncsaft visszaviszi az árát.Sz.Balázs: Megérte. :-) Működik is??
-
-
quailstorm
félisten
Boltban biztosan nem, a bolt az már 10 éve is bolt volt, adott vett, tartozékot árult, átvert. Ha el is vállalt ilyen munkát, akkor táskában átvitte olyan helyre, ahol dolgoznak is.
Olyan szervizt is üzemeltető sufni GSM-ben, ami legalább 15-20 éve üzemel, ott esetleg még nem dobták ki a felszerelést ehhez.
-
Dr.Zoo
őstag
Sziasztok!
T28s biztonsági kódot kér, a 0000 nem jött be.
Ki lehet valahogy ütni belőle? Esetleg Budapest vagy Pest megyében szervízt tudnátok ajánlani, akik meg tudják csinálni?Előre is hálásan köszönöm,
Üdvözlettel:
Zoltán
-
ferret77
aktív tag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Ez a 6.39 [link]
Az N a magyar. -
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok,
Egy 2001-es Nokia 3310-est rakok rendbe magamnak. Úgy láttam, hogy elég régi firmware van rajta, 4.45-ös és ha jól tudom van rá 6.39-es is.
Találtam oldalakat arról, hogy hogyan kell frissíteni, de szinte már semmi sem elérhető hozzá. Van esetleg tippetek, hogy valaki foglalkozik-e ilyennel, hol érdemes nézelődni?Köszönettel,
///Krisz\\\ -
Tim82
félisten
Sziasztok! Ebben esetleg tudtok segíteni KillHates fórumtársnak?
Remélem, belefér a topik kereteibe ez még.
-
Dr.Zoo
őstag
Elfekvő készleten nincs valakinek eladó N95?

Dobjon legyen kedves egy privit, ha akad. (árral...)
Hálás köszönet érte. -
arkades
senior tag
Sziasztok.
Kék Moto K1-hez nincs véletlenül valakinek hátlapja és akksija? -
zolikaDB
veterán
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Köszi!
Megrendeltem! Full korrekt (eddig) az arc, már küldött emailt, tracking-gel. Respect.
Jön is kettő, max ha beválik, a másik megy egy R320 (520, T39) akkuba, úgyis döglött. -
zolikaDB
veterán
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Koszi!
Nekem a T68-ba egy 33*53*4mm vastag 3.6V Lipo akku van.
Az altalad linkelt eladonal lenne belevalo, de az 3.7V-os. Ez jelenthet gondot? [link]
-
zolikaDB
veterán
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Tudod linkelni, hol vetted?
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
gandol
üzenetére
Én a régi akksikról lebontom a vezérlőt, majd amekkora belefér, a lehető legnagyobbat leütöm. Li-po 3,7v meg a méretek. 503550 pl 5mm vastag 35 széles 50mm magas-t jelent azt hiszem. Van amikor így olcsóbb. Persze nem biztos hogy minden készülék szereti ezt. A 3510es meg a 6510es nem rinyált még. s3 miniről hallgatok zenét, egy 8000mah-s akksival. 11napig nem kell tölteni.
-
gandol
csendes tag
Sziasztok!
Retro telefonok akkumulátor beszerzésére tudnátok ajánlani valami megoldást?
Néhány mobilt használnék néha. Imádom a csodálkozó tekinteteket, mikor egyszerűen nem tudják elképzelni mibe beszélek?!
Lehetséges esetleg felújíttatni őket?
Csak néhány modellbe kellene: B&O Beocom 9600 (Ericsson GH388), Ericsson R320, Siemens SL45...
Üdv. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Pár napig a régi Samsung C3322 telefonomat kell használnom. Sim kártyán átmásoltam rá a szükséges névjegyeimet, ez a része oké, viszont, ezen van gmail, facebook kliens, internetböngésző, stb.
Nyilván nem erre akarom használni, de néha jó lenne megnézni mondjuk a leveleimet. A sim kártyán van 5 giga net, de sehova nem tudok csatlakozni hálózati hiba miatt.
A beállításokban három gprs internet profilom van, Vodafone live, MMS, és VF internet, egyik sem működik, egyszer betöltött a google kereső címlap, de az PH! oldalát pl. már nem hozta be.
Van ilyen régi telefonhoz még beállítás, vagy ezek a szolgáltatások már rég nem működnek?
-
ferret77
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Itt a best.
[link]
Az nTab fül alatt lehet N900-at szoftverezni. A múltkori azért nem sikerült, mert valószínűleg hibás az usb-je. Azóta került hozzám mégegy biztonsági kódos. Persze a szoftvrezés nem oldotta meg, de rescueOS-szel sikerült resetelni a kódot. -
quailstorm
félisten
válasz
Dzsekó
üzenetére
Az Opera Mini az egy proxys böngésző, a telefonod csak képként és szövegként jeleníti meg a távoli gépen futó tartalmat. Ezért annak a HTTPS-sel nem lesz problémája, cserébe nem sok minden működik és addig tart amíg le nem lövik a szolgáltatást.
A saját böngészője a telefonnak meg elhasal a TLS hiányán.
Na nagyon akarja valaki akkor kell egy házi proxy ami lebutítja a TLS-t a telefonnak.
-
Dzsekó
addikt
válasz
imi290
üzenetére
Szia! Fentebb linkelte quailstorm a delight-ot, azt még le lehet tölteni. Angol és orosz nyelv van benne. De picit jobban hasonlít az android-ra, wifi része jobban kézre áll. Nekem tetszik. Igazából azért szerettem volna másik szoftvert rá, mert francia-angol volt rajta és semmilyen weboldal nem jött be a böngészőn. Azt gondoltam valami régió gond lehet. De a Delight-ra felraktam az opera mini-t és az X-plore-t is. Opera minivel minden oldal bejön, mondjuk pont a klub rádió online adás nem indul el. Nokia explorer+proxysite.com-al elindul az online adás. Az mp3 fájlt mással nyitja meg a nokia böngésző, azzal megy, az opera mini-nél az mp3 megnyitásakor csak fut a csík és nem jön be a lejátszó a play/pause gombbal.
Nokia E7-re is van Delight. Ha úgysem tudsz magyar nyelvet feltenni a gombsor kiosztás miatt, akkor meg lehet próbálni ezt a Delight-ot is. Nekem határozottan jobban tetszik. -
imi290
aktív tag
válasz
KSparrow
üzenetére
Köszi a gyors választ,akkor inkább nem is mókolok vele.Amúgy amit ajánlottál sajnos nem tudtam telepíteni,le-letölti,de nem települ. A gombsor osztrák ö,ü van rajta,de hosszú nincs ő és ű nincs.És a product kód alapján is osztrák (Symbian RM-626 VAR AUSTRIA) product code: 059F6W8.
Van egy másik E7 is,de az halott,nem tudtam feltámasztani,az világos ezüst,és ott a product kód 059F897 és ugyan úgy osztrák,csak T-mobilos. Ott a gombsor ugyan az mint a másikon.
-
KSparrow
őstag
válasz
imi290
üzenetére
Nokia Software recovery tool-nak mennie kellene, legalábbis én levettem onnan még szoftvert, igaz,. már kb egy éve. DE!!! A gombsor kiosztásod magyar? mert ha nem, akkor el fognak az ékezetes betűk miatt csúszni az írásjelek is. Illetve a Product Code-ot magyarrra kell állítani Phoenixben, mert a recovery a telefonét szedi (szedte) le, vagyis az a product code marad, ami a telefonon van, és ha most nincs magyar, akkor csak frisssít, de nem lesz magyar.
#38414Dzsekó
A jack jack, a nem headsetes jack-ekkel simán működik. AUX, vagy sima fejessel jó. headsettel csak Nokiával, vagy van átalakító. -
Elims
veterán
válasz
Dzsekó
üzenetére
Akkor eddig szerencséd volt. :-)
Nem tudom,hogy számítógépen tudod e telepíteni (nokia suite),valószínűleg igen,én mindig a memóriakártyáról telepítettem.
Felmásolod a memóriakártyára (pendrive átalakítóval vagy kártyaolvasóval),vissza a telefonba és telepíted.
Amit nagyon ajánlok az a x-plore fájlkezelő.Nagyon szerettem.Egyszerű,kényelmes,átlátható.
Azt is telepítsd fel a telefonra. -
Dzsekó
addikt
Köszi mindkettőtöknek. Én azt hittem, hogy jack az jack, eddig bármibe dugtam bármilyen jack-et, nem volt gondom. Ezek szerint szerencsém volt.
Nem volt még Symbian telóm. Mindig S40-el toltam. Opera mini-t meg Opera mobile 12-t találtam, ilyen sis meg sisx kiterjesztésűt. Hogy kell ezt felvarázsolni a telóra? Alapesetben windows felajánlja a Nokia Suite-al való megnyitást. Azzal kéne rátelepítenem? Egyelőre letöltöttem. Köszi! -
Elims
veterán
-
Dzsekó
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Végülis proxysite.com-ot beírtam, ez bejön. klubradio.hu, GO, ezután átugrik a rádió oldalára, az oldal eléggé szétesve jön be, de az élőben most-ra rá lehet nyomni és elkezdi letölteni az mp3-at, amit kihangosító hangszórón játszani kezd. Bedugtam Huawei fülest, erre kiírja, hogy unsupported device (WTF?). A szabvány jack az nem szabvány jack (a kérdés költői)? Majd kipróbálom szülőknél a transmitter részt.
-
quailstorm
félisten
válasz
Dzsekó
üzenetére
Nem hiszem, már rég nem fejlesztenek erre. Egyébként TLS hiányában az se megy.
Itt nézelődj. Hátha van valami webrádió app, ami még működik.
-
Dzsekó
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Nem tudod youtube alkalmazás rávarázsolható valahogy erre a delight-ra? Klub rádió ott is bejön, ezen a C7-en meg van FM transmitter, át lehetne lőni FM frekire. Emiatt lett véve a teló szülőknek. Csak nem gondoltuk, hogy a böngészőn konkrétan semmi nem jön be. Még a régi XP-s exploreren is bejönnek dolgok.
De ha már megszólalna rajta a Klub rádió, akkor fél siker, mert egy FM transmitter a jack dugójába és meg van oldva a dolog. -
Dzsekó
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Feltettem ezt a delight-ot, egész jópofa. A gond az, hogy ugyanazt csinálja, mint az eredeti szoftverrel. A böngésző egyik oldalt sem jeleníti meg. "Browser unable to connect to website" írja ki. A telefon külföldi kártyafüggő, sim kártya nincs benne, de wifire rácsatlakozik.
-
Dzsekó
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi! Ez a Delight micsoda?
A Microsoft-os linknél ha rányomok get linkre, akkor csak karikázik...
Erről a nokiafirmware.net-ről egyik fájl sem jön le, csak karikázik a get link után. -
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Van valakinek Nokia C7-hez (RM-675) legfrissebb magyar firmware-e?
Symbian Anna volt rajta. Rátettem Phoenix-el egy 014.002-es 059B530 euro3_charcoal_black product kódú cuccost, Felment rá a százalék 100-ig, de a verify-nál a teló nem válaszol. Bekapcs gombra rezzen, de nem csinál egyebet. A jó hír, hogy ezt a firmware-elést többször el tudom játszani, nem teljesen döglött a teló. Elképzelhető, hogy downgrade lett, mert ami fent volt az 22.14.203 volt. Itt ez volt a legfrissebb, amit még le tudtam tölteni. Ha van valami frissebb magyar szoft, akkor rápróbálnám azt is. Segítségetek előre is köszönöm! -
geprombolo
őstag
Sziasztok, érdekel valakit Nokia 7650 és Nokia 9210 Kommunikátor bemutató CD?
Karcmentesek, kiállításra demónak biztosan megfelelnek.
Progik, játékok is vannak a lemezeken az adott telóhoz. Meg reklámvideó! Vaúúú!
Egy tábla csokiért szívesen odaadom mindkettőt, posta/foxpost megoldható.
Ha nem kell senkinek, megy a levesbe, majd valaki dekorációt csinál belőlük is.
Ha valakit érdekel, privátban kérem a jelentkezését, nem akarok itt szemetelni, így is hirdetésgyanús, pedig nem annak szántam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- ÚJ/BONTOTT Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Meg aztán tényleg csak porfogók lennének - a 6310i-t viszont valóban használni is fogom is néhanapján