- Mindenki Z Fold7-et akar
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
-
Stylewars_kp
őstag
-
zoltanz
nagyúr
válasz
zolikaDB #38741 üzenetére
3GS annyira ikonikus fizikailag, manapság is sokan hirdetnek képével neten valamint szervíz cégtáblán stb is.
Akkoriban drága volt, viszont, a menüje nem kadozott, és aktívan segítették a 3D játékfejlesztőket (plusz erős Gpu)
A gyerekem unatkozott vagy le kellett ültetni elég volt elindítani egy játékot rajta, rohat szép modern grafikája volt, szőrös kis animált vicces figurák stb. -
-
tailor
őstag
válasz
zolikaDB #38666 üzenetére
Gratulálok hozzá
Én is rendszeresen nézelődöm ott, vettem is jó pár készüléket, de mostanában leálltam, mert így is egy v@lag pénzt elvertem erre a "kattanásra"
De azért még szeretnék egy szép E60-at még, illetve pár E70 alkatrészt (belső billentyűzet, ház alkatrészek). És akkor azt mondom, "vége, ennyi!"
-
--HARDCORE--
senior tag
-
törölt tag
válasz
zolikaDB #38349 üzenetére
Sajnos erre nem tudok válaszolni, mert kizárólag e-mail fogadásra és küldésre használom a telefon internetes funkcióját.
Az előző hozzászólásomhoz rövid kiegészítés, esetleg szempont lehet annak, aki visszaváltáson gondolkodik:
1. hétvégén valamit próbáltam a böngészőben és észrevettem, hogy egyes oldalak nem működnek. SSL-lel kapcsolatos hiba lehet, mert Let's Encrypt-et használó oldalt meg tudtam nyitni, de pl. Wikipedia-t nem. De ennél jobban nem mentem ebbe bele.
2. pdf dokumentum olvasása nehézkesebb, lassabb, mint egy mai telefonon. -
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB #38332 üzenetére
6 az utolsó Symbianra, és asszem 5 nincs is.
A 6 az első modern, még ma is értelmezhető Asphalt, a 8 pedig az első, amiben van fizika.
-
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB #38313 üzenetére
Kellene rá írni egy matrix klienst, akkor el lehetne pötyögni és ez nem is elrugaszkodott képzelgés.
Amúgy a régi cuccokból max valami titkosítatlan IRC ami menne, más nem.
Népszerű chat appok mint zártak, zárt API-val, és abszolút külső kliens ellenesek. Mivel azt szorítanak ki a piacról akit csak akarnak, nem igazán mérvadó, hogy fut vagy sem.
Technikailag lehetne még chatelni a régi mobilokkal, csak akkoriban még nem voltak ilyen remek protokollok, mint a Matrix, azóta meg nem foglalkozott senki vele, nyilván döglött platform.
Ami most fontos az az SSL TLS, N95 már nem jó abból a szempontból, E72 viszont igen.
Persze Opera Mini-n keresztül mindegy mert azzal nem helyben böngészel. -
kovy79
őstag
válasz
zolikaDB #38307 üzenetére
Nagyon sok cég beszerzéskor raklapszám rendel, aztán marad jópár darab.
Utána meg vagy küldik a bontatlant is elektronikai hulladékba, vagy élelmes kolléga talál más "megoldást".
Ha valakinek német postázás kellene, vegye meg ebay-en a cuccot, fizesse ki, és postázási címnek az enyémet adja meg (német). Privátban átküldöm, ha kellene.
Utána meg hazapostázom (esetleg Debrecenbe 3-4 havonta megyek).
Az "echte" német ódzkodik, ha 'kelet felől jön' az érdeklődő. Van, hogy még az átutaláshoz szükséges adatokat sem adják meg. Mintha sok mindent lehetne vele kezdeni... -
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB #38129 üzenetére
3410-et asszem, nagyon mást nem. Nyilván még 3330-at. (3350 és 5510)
Maga az MBUS protocol az elég sok más készülék által is használt, de ez a fajta csatlakozó, tehát az előregyártott kényelmes kábelek csak 3310-3410 és a ritkábbak ezen az alapokon. 3510-hez már másmilyen kell.
-
MurdR
veterán
válasz
zolikaDB #38052 üzenetére
Azért azt valljuk be, hogy érdekes formák vannak a retromobilosok között. (Nem csak most, régen is)
Emlékszem, anno a bakancsoson nem egyszer láttam, hogy üvöltöztek egymással, hogy ki látta meg előbb az 50 forintos telefont. Sosem volt valami nagy összetartás ezekben a körökben, természetesen tiszt.a kiv., nekem is sok esetben volt pozitív tapasztalatom itt is, és máshol is.Meg ma már egyre nehezebb vásárolni hozzá nem értőtől, mert egy 2110-es is sokaknak "múzeális érték 20000 minimum, hátdehát 25 éves"
-
válasz
zolikaDB #38037 üzenetére
Telegram jó messenger, de nem ismerik az emberek. Én szívesen leváltanám a fostos Fb Messengert Telegramra, ami még a 10 éves N900-amon is működik.
Discord max annyiban hasonlít a csethura, hogy lehet bele írni.
Egy kivételével minden, látogatásra érdemes közösségem Discordon működik már aktívabban, mint Fb-n.
És az az egy egy órás csoport, ahová idősebbek járnak többnyire. -
-
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB #37726 üzenetére
Én A35-tel kezdtem, annak nagy története van.
Apám megvette az A35-öt, kvázi első telefonnak, mert a töltőcsatlakozó-hibás One Touch Easy ceruzaelemmel sokra nem volt jó. Aztán elcserélte nagyapámmal a C35-re, amire rábeszélték nagyapámat, ő meg nem akart WAP-ra tévedve fizetni...
C35-öt sajna játszótéren ellopták
A35-öt én kaptam meg nagyapámtól, mikor elértem a megfelelő életkort (4-ik osztály). Röviddel utána elhunyt és az ő Alcatel E105-ösét használtam onnantól, az A35 meg apai nagyapám számával ment anyai nagyapámhoz. Na ott megalapozta a máig kitartó telefonellenességet a Domino Aktív és hogy a tartozást levonták a feltöltésből azonnal...
Hagyatéki ügyek intézésekor a fenének jut eszébe, hogy nagyapa annyit beszélt, hogy havidíjasa volt.Emiatt ki lett utálva az A35. Ha minden igaz most valamelyik doboz alján várja a szebb jövőt, remélhetőleg nem nyomja agyon semmi, egy 30 éves Tetris kijelzőjét már sikerült elintéznem helytelen tartással, de már csak viszgaidőszak után fogok ekkora volumenű ásatásba fogni.
Szóval az az A35 legalább 16 éve van a család tulajdonában.
Amúgy anyai nagyanyámnak is A35-je volt, a harmadikat most nem is tudom honnan van hirtelen. És mikor pusztult az akku, még mamának az A35 először A40-re lett cserélve, de aztán győzött a jelenkor. Mindenesetre nálam itthon most 3xA35 és 1xA40 van elvileg.
-
válasz
zolikaDB #37718 üzenetére
Jap. 4. éves a G3-am (bár nálam csak fél éve van), és abszolút új telefon feelingje van (annyi, hogy a nem tudom hányadik Android helyett csak 6.0 van rajta), 3GB RAM máig bármire elég (legalábbis az általam használt appok multitaskolásához mindenképp), 128-as SD a Spotynak, és ha el nem pusztul, 2-3 év még simán benne lehet teljes értékűen, s még utána sem lesz használhatatlan vélhetően.
A Symbianos cuccok anno sokkal durvábban amortizálódtak, volt, hogy két évvel megjelenés után már necces volt a weboldalakat normális sebességgel betölteni.. -
KSparrow
őstag
válasz
zolikaDB #37705 üzenetére
youtube már 808-on se megy- Lassan amúgy ott tartunk, hogy egy 56110-esen több funkció van, mint egy későbbi, de már régi okostelefonon - arra majd úgyis letölti mindenki, ami kell neki, majd mikor lecserélik, már nem kell úgyse a szerver mögé - bumm nincs semmi a telefonon, ellenben az 5110 amit akkor tudott, máig hozza.
-
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB #37702 üzenetére
Akkor E6-ot vegyél.
E72-E52 már akkor se volt jó "semmire", mikor én még az N95 8GB-ot nyúztam, unokatesóm meg az N900+E52-t.
A menüje oké, hogy gyors, meg a Maps is de mit akarsz te WiFi-n? Opera minin kívül mindentől feldobja a talpát. Oké, putty-ot meg FTP-t anno nem próbáltam, azok tán még mentek.
E52-n Skype meghótt, Opera Mobile be se töltött be se fért a RAM-ba.Ami jó volt az E52-ben, az az üzemidő, meg hogy zseblámpának lehetett használni. Irigyeltem a menüsebességet is, meg a villódzásmentességet, a frissebb gyári appokat, ugyanakkor nem cseréltem volna el. Az a luxus, hogy ki vagy tömve RAM-mal és sose fogy el, csak ilyen 9gag szintű oldal betöltésekor Operában, az felejthetetlen. Még azt a bugos Skypeot is 1,5-2 óráig vitte konferenciabeszélgetésben, mielőtt rebootolt a memóriaszivárgás miatt.
Úgyhogy ez nagyon csalós. Integerben lehet jobb, az a 600MHz-es procc, a háttértár mindenképpen gyorsabb és az sokat számít, N95-öt azzal csinálták ki. Meg a frissebb Maps és menü is jobban fut. De attól még az OMAP2420 egy bika SoC...
E6-os Nokia osztálytársamnak volt, szimplán működik és kész. AutoCAD export gigászi 7szegmenses kijelző teszt PDF-et is meg tudta jeleníteni fél percnél rövidebb idő alatt Adobe Readerrel (az a PDF egy i5-öt is megakaszt).
Nyilván modern HTML5 böngésző nincs rá, de N95-nél így is jobb, több a RAM és nem csak az Opera van. Presto kikopott már rég sajnos.Úgyhogy ha napi használatra kell, én azt mondom, E6 Bellével.
Persze el lehet lenni E72-vel is, de akkor telefon SMS, szótár, számológép, esetleg FLAC lejátszó és ennyi. Ami netes az felejtős. Már ha egyáltalán működik még valami szolgáltatás, Skype ugye már rég nem.(#37703) golya32: topicjába benézve még megy az N9, de kb ugyanaz mint a Bellével. Még nem elég öreg ahhoz, hogy semmire ne legyen jó, de az online szolgáltatások rég nem működnek.
Én is BlackBerryre váltottam, igaz én Z10-re. Aztán az is elavult, most nekem csak 1db Sony van (Z3c) és kész. Most még hipszterségből se hordok magamnál régi csodát.
-
KSparrow
őstag
válasz
zolikaDB #37692 üzenetére
E61 jó, de nagy tepsi. Én mondjuk jobban szerettem mindennél, ami ilyen Design.
Az E66 jó, a 7650 már nagyon nem az igazi. Az van fölös, ha gondolod, adhatok fel hirdetést, hogy megfeleljünk a szabályoknak. Pannonos E65 is van, azt nemrég használtam kicsit.
Az én tippem mondjuk egy e90 lenne, az e61 3, utána az e90 9 hónapig volt fő telefonom. Nagyon szerettem.
Ami még jó lehet talán, az az e75. -
Mulderpapa
aktív tag
válasz
zolikaDB #37692 üzenetére
Sajnos a nagy részük beadja. Tele vannak a fórumok, meg az apróhirdetéses oldalak E52-vel, amik nem kapcsolnak be, csak rezegnek egyet. Az alaplapon a proci forrasztása felválik és emiatt van ez. Gondolom valami gyártási hiba, illetve a nem túl merev háznak is köszönhető.
Az E66 sem rossz, de azért sebességben elmarad, mert abban még a régebbi 369 MHz-es ARM11 proci van, nem a 600 MHz-es. Viszont nagyon szép készülék. -
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB #37688 üzenetére
Másmilyen telefonra én nem nagyon próbálnám azt visszaállítani. belenézni ezzel tudsz
-
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB #37119 üzenetére
Működhet, nyilván világ végére nem mész vele, de én pár reménytelennek hitt Siemens akkut visszahoztam így, asszem M35-be kettőt, C45 tán nem volt ilyen rossz. M35 az 3 napig volt töltőn mire felkúszott 3,7V fölé.
Nyilván az akku rossz ha nem a telefon. Azt tudjuk hogy bekapcsol, ha tölteni is tud, akkor egyértelmű mi van...Bikázásnál jóval többet adunk az akkunak mint a gyári érték. Fogod a labortápot aztán nyomod neki ezerrel, 5-6V-ot is akár, csak 10 percnél többet ne, ha melegszik akkor se, szóval óvatosan.
Amíg az elektronika lekapcsolja a cellát, addig nem lehet vele mit kezdeni amúgy se.Fel kell hozni a cella feszültségét egy olyan szintre, hogy a védőelektronika már nem kapcsol le. Onnantól tetszőleges Li-po töltővel tölthető.
-
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB #37117 üzenetére
Ha csak simán bedugod a töltőt akkor a telefonban a sarukon mérned kell a 4,2V-ot akku nélkül is. Ha ez megvan, nem a töltésvezérlő a hibás.
Rossz Siemens akkura meg 2 megoldás van.
3nap-1hét konnektor.Bikázás egyenárammal. Sajna okostöltő ilyennel nem tud mit kezdeni.
-
ferret77
aktív tag
válasz
zolikaDB #37040 üzenetére
Bírom amikor az ebay alapján áraznak.
Ha el akarnám adni az összes telefont a gyűjteményemből és az ebay alapján áraznék és persze meg is vennék, akkor milliomos lennék.
Az egy dolog, hogy mennyiért hirdetik és egy másik dolog, hogy meg is veszik-e. Még ott sem biztos, itthon meg főleg nem ilyen árakon. -
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB #36907 üzenetére
Nokia Internet Tablet. Vizsgáztam, unokatesóm meg elfelejtette azt is megkérdezni telefonon. Mára már nem lehet hívni, majd holnap.
Két okból nem akarom megosztani, egyrészt mert elkapkodjátok, másrészt mert egyelőre zsákbamacska. Pár szar fotón kívül semmi nincs. Majd bemegyek a gazdasági karra azt megnézem.
Egyébként publikus a neten, ha valaki megtalálja. -
nokiauser
aktív tag
válasz
zolikaDB #36813 üzenetére
Link már nincs sajnos, elég rég volt, amikor vettem, de árban, kinézetben ilyesmik voltak azok is. Kettőt vettem, beige és fekete-arany színűt, ezen kívül lett volna még silver, és ha jól emlékszem, barna színben is megjelent. Szétszedés nem bonyolult, akkor kell óvatosan bánni vele, amikor az előlapot és a középrészt szétválasztod, mert a pöckök könnyen letörnek, finoman, a tetejénél jobbra-balra mozgatva szétjön baj nélkül.
-
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB #36738 üzenetére
Én még a Nokia ledúrása előtt lementettem azt a verziót amire azt mondták viszi a 206-ot, 515-t 301-et, de sose próbáltam ki. Apámnak 206 van, BT dongle-vel MOBIL Edit Forensic-et használtam vele. Ott az SMS-ek lekérdezésétől kifagyott az egész, a névjegyzék az jól ment, más nem nagyon. Naptár még talán. Fájlkezelés se volt az igazi.
-
zorzy4
addikt
válasz
zolikaDB #36731 üzenetére
Ez a lényeg ritka.
Golya Bocs de pár forintos tételekkel már nem rohangálok postára, elég nagynak kell lennie a Budapesti piacnak hogy elmenjen. És nekem nem jó az utalás ez a legfőbb gond. A kártyáról nem lehet állandóan leveszegetni ha akarok új telefont venni a gyűjteménybe, plusz az asszony is látja a pénzforgalmat
-
KSparrow
őstag
válasz
zolikaDB #36722 üzenetére
Igen, sajnos ez típushiba. és márkafüggetlen, a legtöbb ilyen gumi elmállik. Egyelőre szerencsére a gombsorok bírják, az lehet más szilikon/gumi. De nokiánál tipikus a strapatelefonok gumiburkolata, 5100, 5210, de a 6250 is sajnos. Samsungnál a kihajthatós telefonok összecsukásakor tompítást szolgáló gumibakok olvasnak meg, ugyanígy az oldalgumik, amik pl. a csatlakozókat védik.
Szerintem ahhoz lehet köze, hogy hogy van tárolva. Egyelőre az új gyári 5210 burkolatom szépen bírja: vagyis szobahőmérsékleten, fénytől és bőrzsírtól védett helyen tárolva (lehetőleg lezárt zacskóban) egész tartósnak bizonyul (egyelőre - 4 éve így van és még tart. és előtte is zacskóban volt)
-
KSparrow
őstag
válasz
zolikaDB #36671 üzenetére
Nekem meg csak gyűjtői szemmel jelent valamennyit egyáltalán. Az egész cégtől óvakodom, nem szimpatikus a hozzáállásuk a dolgokhoz (lenyúlások, "innováció", marketing, garanciális feltételek, "felhasználóbarát" felület, stb. Nem azzal van a bajom, hogy nem a legerősebb az új termék, de akkor ne adják el (rendszeresen) a 2-3 éves technikát újként, vagy éppen ne az legyen az innováció, hogy valami kimarad. A birka nép meg megveszi, mert drága, státusszimbólum, és mert divat.
Komolyan, ennyi erővel arany foglalatba teszek szárított kutyagumit, lefújom matt feketére meg rózsaszínre, és eladom nyakláncnak,70 ezer forintért, és pár celebbel megpromóztatom. Qtya-Lánc néven forgalmazom, és kíváncsi leszek, hányan veszik, vagy épp teszik kínai e-bayes műanyag bugyiba.
Visszatérve a telefonra: Persze, jó, hogy nincs annyi típus, mint Nokia, BB, vagy SonyE., de azért az se normális, hogy egy több éves modell még használtan is olyan áron megy, mint egy vállalható androidos telefon, szerintem elég gáz. Pláne, hogy van 3-4 év támogatottság, és utána kb. egy zenelejátszó, mert App nincs rá. És a zenéhez is persze legyen Apple, vagy legalább iTunes,...
Már a Win10 folyamatos frissítése is sok nekem kicsit.Ha veszek egy telefont, menjen stabilan. Az előző telefonom családban maradt, (Oneplus One) - a második kezdőoldalon duplán írta ki a mappák neveit. Ez volt az egyetlen jelentkező probléma - 664 óra folyamatos üzem után. Az majdnem négy hét.
Szóval abból a szempontból érdekes ez az egész iPhone-mizéria, hogy milyen port kavart a mobiltelefónia világában, és a tömegpszichológia mennyire nagy befolyásoló erővel rendelkezik a piacon. de ha márkafüggetlen szemmel nézzük, akkor egy nehézkesen, vagy legalábbis mindenképpen kompromisszumok árán használható telefon, Ami abban egyedi, hogy egyformává tette az embereket, legyen az egy cég vezérigazgatója, vagy a lakótelepen késsel szaladgáló self-made gengszter.
Arkades: Az árral csak az a bajom, hogy átverésnek érzem, mert nem éri meg azt a pénzt, amit kiadnak érte. Elhiszem, hogy egyszerű használni, de könyörgöm, én se vagyok hacker, mégis boldogulok egy androiddal. És használtan is olyan ára van, még a 4-4S-eknek is.
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest