- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
Az a baj, hogy amennyire én meg tudom állapítani, a ház gyárilag profestett. Na ezt fémtisztára "visszaalakítani", szerintem csak porfúvással lehet. Az megint szép summa lenne, így a porfestés nem játszik.
Akkor ahogy mondtad marad az oldószeres festés. De gondolom, hogy ezzel a megoldással (is) meg lehet oldani a fentebb említett eljárást, hogy struktúr felületet kapjak?
Privátra ezért gondoltam: legalábbis nálunk a festékek 90%-a ilyen Félre értettelek, mert azt hittem, hogy a munkahelyed a "nálunk"
-
TomiLi
addikt
Nagyon köszönöm a segítséget!
Küldhetek a témát illetően esetleg egy privátot?
Ha jól értem, akkor ez a struktúr felület fényezéssel oldható meg. Azért lenne fontos, mert ha nem muszáj, akkor csak nem "telibe" kellene "fújni" a felületet, hogy az érintkező felületeknél ne legyen probléma a "vastagabb" bevonat. Pl: ház oldallapja ahol csatlakozik a vázhoz (sínes fülek)
Ha jól tudom a porfestést úgy lehet megolani, hogy az egész munkadarab egy színű, felületű, bevonatú legyen?
-
flymi
addikt
Silverstone-nak valóban vannak jó házai (Raven 4 pölö), mert a "jó oldalon" van az alaplap és így a betekintő ablak is.
Viszont kocka ház, amiben vízszintesen van az ATX méretű alaplap... Na olyan szerintem nincs gyárilag.
mATX/ITX-re meg nem váltok, ha már egyszer megvan a konfigom. Majd pár év múlva esetleg.Ettől eltekintve még nekilátok a modnak.
-
flymi
addikt
Régen, régen... Nekem is van egy kibelezett Optiplex GX1-em, de valahogy nem piszkálta a fantáziám, hogy módosítgassam.
Direkt nem árulom el, miből lesz a gépház, de remélem hamarosan már neki is állhatok az érdemi munkának, mert egyenlőre csak méricskélés van, tervezgetés.
De a koncepció nagyjából már megvan a fejelemben. Nem dehogy, állandóan változtatok rajta...
Beindult az ötletgyár...Tudnál olyan ma kapható modern (nem bench) valódi gépházat mondani, amiben vízszintesen elfér egy ATX alaplap, rajta egy böszme nagy hűtő és egy három ventis óriás VGA?
-
teleahocipöm
senior tag
Sajnos olyan béna a rendszer, hogy a 3db USB-ből csak pont az az egy olvassa a Pendrájvot, amelyik a billentyűzetet iskezelni tudja. A másik kettő USB-re nyomtatót v. egeret lehet dugni, de az előbbi kettőt nem.
Hát az volt a fejemben, hogy a noti billenytűzet szalagkábel alaplapi csatlakozóját kellene öszhozni
USB-s billentyűzettel. -
F e Z o
veterán
Nem volt még tartós teszt, csak egy félórás unigine heaven. A vga 42 fokra kúszott fel egy 20 fokos szobában, 6V-ra kötött gyári Antec ventikkel.
(#3491) seniman : Így van, el kell vele bírnia, mivel alulfeszes tuning van. I7 3770 4,1GHz-n, 0,968V-on, az R9 280 1000/1250-en 1,15V-on +20% powerlimittel.
-
-
jones965
Modder
Amennyiben növeled a víz mennyiségét, úgy nő a víz hő tehetetlensége. Amennyivel később melegszik fel, nyilvánvalóan később is hűl vissza. A víz fajlagos hővezető képességéből adódóan ( illetve bármilyen hűtőközeg esetén) a bevitt hőérték számít. Ez pedig adott rendszer esetén állandó.
-
Ramses07
Modder
seniman :
Köszi! Igen gondolkodtam, hogy csinálok rá valós kitöréseket, marásokat meg mélyebb karcokat, de végül nem tettem rá, bár még lehet lesz rajta...
Én régebben a maketteket forrasztó pákával és öngyújtóval roncsoltam.
A hátulján lévő kitörésben lesz egy olyan arcapadó, mintha bent mászkálna..
Szintén félkész. -
baboss
őstag
Köszönöm.
A radiátor bemeneti és kimeneti ágára szenzort raktam és 8°c a különbség a bemenő és a kijövő ágakon.A ventik minimális fordulatra vannak állítva.Kíváncsi leszek majd ha bekerül az i5 4670k CPU és megvan húzva,valamint a VGA-kat is megterhelem mennyi lesz a hőfok.Most a Celeron G1820 2.70 GHz CPU-val nem igazán tudom terhelni a rendszert.Netezésre és filmnézésre elég csak. -
-
Vartanus
őstag
Nekem nagyon bevállt a bil..tartó. Nagyon kényelmes, sem játéknál sem gépelésnél nem zavaró. Ha az asztalt szeretném használni akkor pedig a cincogó és bill. nincs útban
Nekem csak azért nem tetszenek annyira ezek az asztalaba integrált gépek mert:
1: fából vannak, nekem pedig a fém(elsősorban az aluötvözetek) a szerelmetes alapanyagaim
2: néha járok LAN-partyra és így fontos a mobilitás,de gamer notira nincs pénzem sem kedvem.
---gabika--- :
Amúgy maga mod nagyon jól összerakott és jól is néz ki,gratula érte
-
Vartanus
őstag
azon is agyaltam,hogy az egész lap fölé csinálok plexiből egy olyasmi dolgot mint ami a TUF lapokon van Thermal Armor.
A megvalósítást úgy képzeltem,hogy az alaplapot nem sima M3-as csavarokkal rögzítem a távtartókhoz,hanem csavarok rájuk újabb távtartókat amire rámenne a plexi(feketére festve). A VRM-re meg amúgy is Tody féle jó kis blokkot tervezek később(akkor lehet hamarabb lesz H2O blokkom ennyi.).
Annyi gondom van ebben a koncepcióban,hogy a kondik,csatlakozók és egyebek miatt kéne legaláb 15mm-es hosszúságú távtartó ha jól számolom,nekem meg csak a sztenderd 5mm-esek vannak.
De ha mégis a gyári bordák feketére fényezése lenne, és netán szervízbe kénne vinni akkor mennyire lenne feltűnű,hogy újra van eloxáltatva arany színűre?
-
spanglee001
addikt
nem könyökölök rajta, csak a razer nostromo lesz rajta, és a billenyűzet fog rálógni.
én is a szilóra gondoltam.
viszont plexi vagy üveg legyen
a vastagságot majd egy üvegestől megkérdezem pl edzett üvegből vékonyabb is jó, viszont nehéz
de ha jó a plexi az könnyebb, biztos van belőle valami erős és vékony fajta. -
jones965
Modder
Igen, én magam részéről ezért is favorizálom inkább az asus ROG termékeit, valamint pontosan az asus termékekből felépített módjaim hoztak közelebbi kapcsolatba a gyártóval, mint szponzor.
Mellesleg valószínűleg ilyen blokk megy majd a Black Edition lapra, lévén a 2db Titanon is ilyenek vannak, Jól fognak passzolni egymáshoz.
-
baboss
őstag
Köszönöm az elismerést
,másfél nap munka volt.Ablakmosóval áttöröltem,majd szárazon felraktam.Az aránylag sík felületekkel nem volt gondom.Az előlappal megszenvedtem,a bal és jobb szélén a barázdákba a fekete nem akart sehogy bemenni.Ezért döntöttem úgy,hogy pirosat használok hozzá.Amikor fent volt a fekete kivágtam és pirosat raktam helyette.A tető is nehéz volt,a fekete fólia elfogyott,a hiányzót pótoltam pirossal,de a végeredmény szép lett.A munka végén megkoronáztam a házat és felraktam az ASUS emblémát.
-
baboss
őstag
Már megcsináltam,nem tudom hogy megtudod e nyitni.
Ha teljesen kész a cikk,illetve a gép csak akkor lesz látható,most jelezte Kalandor kolléga.
Jelezz vissza ha megtudtad nyitni.Köszi.link
Így lett tördelve.
1.Előzmények.
2.A HDD tárhely áthelyezése.
3.Az SSD tárhely áthelyezése.
4.A ventilátor vezérlő beépítése.
5.A tápegység tartó átalakítása.
6.Ventilátorok beszerelése.
7.Az alaplap tartó átalakítása. -
zolee5016
őstag
nem nem csak téged izgat..nekem is halálom..a megoldás...: ha készreszerelem akkor a ventik mögé,fölé fekete harisnyából kivágott porszűrők mennek.....
ugye a ventigyűrűk fából vannak,az egyik oldaltakaró kartonlapokból van..így egy kis harisnyázás már fel sem tünik...
Az a finom por... sztem még a harisnya is csak előszűrőnek jó. ha sűrűn hagyod,nem húzod szét nagyon,jól működik..HAF-X-emben kiteszteltem,és ha a jó levegőzés megvan,akkor is kb 70%-kal kevesebb por megy a gépbe.... -
CheGhost
aktív tag
-
jones965
Modder
Több alternatíva is van a merev falú csövezés fittinggel való csatlakoztatására.
Legegyszerűbb, ha neked esztétikailag megfelelő a pneumatikai csatlakozó. Ezek közt is van G1/4" menetű 10-es belsővel.
Aztán vannak a drágábban beszerezhető, kifejezetten vízhűtéshez marketinggelt csatlakozók, lényegesen drágábban.
Illetve amiket még használtam, az a phobya sli csatlakozója.
-
szab.tam
nagyúr
-
csabi112
Modder
ViZion, Andrew_31: Végül is, hasonló a véleményünk, haladni kell a korral. Mint már utaltam rá, szép dolgokat lehet készíteni cnc-vel, és tudom, hogy a tervezésbe, előkészületekbe is rengeteg munka van.
Főleg, ha valaki még a cnc-jét is saját maga építette!
Magam részéről, kihívásnak érzem egy alkatrész elkészítését, főleg kézi szerszámokkal.
És, hogy valóban a moddingnál maradjunk: volt szerencsém Kölnben, a DCMM-en, a live-moddingosokat megnézni, köztük a magyarokat is, munka közben és mindenki helytállt, kézi szerszámokkal. Ez igazi modderkedés volt, mégegyszer gratulálok a magyar indulóknak! DCMM fotók
Remélem a Veletech-en találkozunk!Link javítva:új blogbejegyzésem
-
-
szab.tam
nagyúr
csak integrált vízhűtés tapasztalatom van, így fentartással kezelendő.
egy lényeges dolgot nem mondtál konkrétan. a vga benne lesz a rendszerben?
a leírásból feltételezem, hogy nem.ha benne van, akkor mindegy. sőt jó, mert a radi fiss levegőt kap.
ha a vga marad lég, akkor más a helyzet. ekkor az a kérdés, mit szeretnél jobban húzni, mit kell jobban hűteni, esetlegesen a másik rovására.
a proci tunignál nagyon számít az a pár nyert fok,a vga-nal majdnem mindegy, hogy léggel 70 vagy 85 fok terhelten...a másik.
a befújt levegő nem lesz olyan meleg, mint a radiátorban a folyadék.
a szobában sincs 80 fok, pedig annyi is cirkulálhat a fűtési rendszerben...****
jones965 kolléga véleménye a mérvadó, de én már több gépet láttam fronradival. sőt 4-es, passzívval is. (most nem találom a linket...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest