- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
lehet.
de igazából nem tudni, mennyire színhű a kép.
ha az eloxáltnált pirosnak mondottak így néznének ki, jó lnenne....
de valóban narancsosnak hat.*****
itt van az egyik képen aranyos narancs és piros egymás mellett.
ha azt a pirosat önállóan nézed, akkor az is narancsnak is kinézhet...1x voltam ott, de a lilámat kegyetlenül eltalálták.
szebbre, sötétebbre sikerült, mint amit mintát előre mutattak. -
szab.tam
nagyúr
"Az a fránya macskaszőr"
bakker.
annyi macskás van itt a ph-n, ha disznót nevelnétek ennyien, nem éhezne a világ.
tényleg nem...***
annyian vagytok, hogy már sosem fogom kinyomozni, ki nyomott fel évek után a modkerben, némi bant eredményezve, a macsakűző szerkezetem tervével...
(de váljon egészségére a nyomoronc spionnak...)ez nem nem neked szól FID.
tényleg nem!
csak általánosságban, mert tényleg nem tudom melyik volt az a lelki nyomoronc gyökér, aki nem bírta megmondani legalább pü-ben, hogy bántják a macskás vicceim..**
**ha valaki az elmúlt évek távlatában úgy érzi, hogy megbántottam a topikbana macskákhoz való vonzódásában, szimpátiájában, kérem jelezze pü-ben, mert őszintén bocsánatot szeretnék tőle kérni.
de a fent említett esetet tényleg nem értem.
pedig többször átgondoltam. -
szab.tam
nagyúr
ez nekem elég kínai.
héra cserépkályha, passzív pc hűtés.ezek a csövekben mozgó vizek, és a hozzá való bigyók nekem más nyelvjárás.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
seniman #2995 üzenetére
én azt hittem, hogy valamit elírt, vagy vicc volt.
aha.****
(#2991) jones965
tényleg baromi jól néz ki, meg minden.
(a sűrűbb nyelvcsapásszámot a cikk megjelenése utánra tartogatom.)tudtam, hogy valami fura.
többedszer nézem, mire rájöttem.
a tápkébelek nagyon szépen el vannak rejtve, dolgozva.de én lennék az örök, gondolkodó kritizőr:
ez hogyan fog kinézni, ha üzembe lesz állítva.
az ég felé fognak meredezni mindenféle madzagok, amik az alaplap hátába, azaz tetejébe lesznek dugva?nem kéne erre valami ráilleszthető, egyik végén lezárt, "U" profil szerű burkolat?
-
szab.tam
nagyúr
passz.
gondolom, jártál már a vízhűtés topikokban, de tényleg ott fognak csak a témában jól ellátni tanáccsal...én most a kis infrásommal méricskélek mindent, (nem hőkamera sajnos, hanem csak hőmérő
).
de szobahőmérséklet alattit legfeljebb a strang felöl bejövő víz tud, vagy a frigó.
(légkondit még nem pucoltam ki, az emlékeim szerint tudja a 12-13 fok körüli befúvást is.)***
de azért cseles harmant pont méréssel és számíással át lehet b*ni az aidát, ami a kondeznvizet iletti...
-
szab.tam
nagyúr
csak azért kérdeztem, mert amikor meglátok a listákban 30 fok alatti hőmérséklet adatokat is, akkor biztosra veszem, hogy valami nem stimmel.
(szenzorok, az ezekből kapott aida-s félreszámítások, stb...)
ez még télen is fura, nyáron meg pláne...***
pont a napokban találkoztam posztolt, érdekes procihőmérsékletekkel.
na, ott aztán volt csoda, léghűtéssel 20-on fokok...
(írtuk is neki, nehogy a szobahőmérséklet alá kerüljön a ventifordulat növelésével, mert ki fog csapódni a pára...)***
nem kötöszködni akarok, hanem de...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jones965 #2781 üzenetére
ezek a ventik szívni fognak felfelé, vagy fújni lefelé.
az alsó váz szerkezetét értem.
de az alaplapi tálca részt nem.
ott is zártszelvény váz van, lemezzel leburkolva?
és a 2 felső saroknál hogyan van összeillesztve?
mert kívülről totál úgy néz ki, mintha gérbe lenne vágva.
de ugye úgy nem lehet, mert akkor a sarkon lévő tálcacsavarok pont egy illesztésbe mennének bele.tehát nem igazán világos.
a tálcacsavarok, vagyis a távtartók belemennek a lemezbe fúrt menetekbe. ok.
de azok a menetek simán a lemez vastagságában vannak csak?
és milyen vastag a lemez?****
egyébként nagyon tetszik, amit idáig látok.
szívemhez közel állnak az ilyen, letisztult, szögeltes formájú, funkcionalista stílusú szerkezetek. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Andrew_31 #2735 üzenetére
volt némi fáziskésés, hogy megértsem.
de még most sem vagyok teljesen biztos benne.***
a honecker bosszúja témakörből látjuk, nem tudsz kiszabadulni...
***ezt a barkács-gányba i s linkeld be légyszi.
(egyébként még mindig nem vágom le pontosan. majd talán holnap...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
spanglee001 #2647 üzenetére
tlán ez a leghíresebb.
most nem találok róla több képet...***
megvan
üsd be gugliba:
üveg asztal pc - képek szekció.
itt lesz egy pár asztalba épített, üveglapos pc. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Drizzt01 #2618 üzenetére
"A rögzítését hővezető ragasztó szalaggal gondoltam"
természetesen az is teljesen jó.
az a sensiku septoku, tököm tudja mi.
dave junior féle...****
baboss
én alapvetően már okádni szoktam a carbon mintás fóliától, és inkább mindenkit az egyedibb irányba terelgetek.
de ez teljesen jól néz így ki.
tetszik.amikor meglátok egy piros-feka verzsönt, mindig hozzáképzelem az egyik hűtőmet, a zolee5016 kollégától begyűjtött, hozzá való kábelekkel. (valahol a lakásban bedobozolva fekszenek. együtt, vagy külön, azt sem tudom...)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Drizzt01 #2616 üzenetére
"Mennyire életképes szerintetek "
beszélgess vele, hogy ne legyen öngyilkos.
nem értem a kérdést.úgy készítsd el, hogy legalább ne gyengítse a hűtést.
én vennék alulemezt.
azt megformáznám.
festeném.
így még a hűtést is javítanád, tehát nem nézne senki hülyének, hogy a dizájnolás miatt elrontasz valamit.aztán valami semleges szilikonos ragasztással (tekasil) rárögzíteném a gyári bordázat tetejére.
ha csupasz a ram, akkor gyengíteni kell a szilikonos ragsztót pl. pasztával, hogy a későbbi leszedékor ne tépje le a chip-et.
a legjobb a semleges tekasil : paszta - kb. 3:1
itt bővebben olvashatsz róla... -
szab.tam
nagyúr
modding alapanyag ötlet
édesanyámnak vettem a fürdőszoba ajtóba való, gázüzemhez való szellőzőrácsot.
anyagában alu, szálcsiszolt, eloxált.
250*80 mm
interfa, 880 ft/db.mivel a rögzítésre, (beragasztásra), szolgáló profil beljebb van, így nem kell törődni a kivágott élekkel, mert eltakarja.
ha erre előbb rátalálok, valszeg párat felhasználtam volna gépházaim szellőzéséhez...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Ramses07 #2399 üzenetére
mindenkit hozzá küldünk.
van még neki egyáltan anyaga?
(ott lakik még pilistökömön? - vagy arra - ha nem hozta be pestre, volt hogy sárga busszal menttem ki az anyagért. pl ezért.)
ezért nagyon hálás vagyok neki a mai napig...***
(#2400) N.Ferry
kezelési útmutaó wasquez-hez:
korrekt, megbízható.
privátot írni, 2-3 napot várni a válaszra, ritkán jár erre.
nem alkudni, nem sürgetni.
pontos méretet leírni, fizetni, várni.
nem elkúrni, mert szeretjük a palit... -
szab.tam
nagyúr
válasz
seniman #2384 üzenetére
aha.
értem.viszont szálcsiszolt alu-ból van sima öntapadó fólia is a sima felületekre. viszonylag olcsón, barkácsáruházakban.
az ívesekre gondolom az egyszínű 3m ugyanúgy működik.
ott nem tud elcsúszni, "szögbe" fordulni a minta, mint pl a szálcsiszolt alunál.*****
értem a technikai és az ebből adódó vizuális korlátokat, anomáliákat.
amint az előbb próbáltam kifejteni:
főként a fantáziátlanságot nem értem...****
holnapra átgondolom az elvi bölcselkedésemet.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
zolee5016 #2381 üzenetére
de a szálcsiszolt alu gondolom, más paraméterekkel is rendelkezett volna.
én obiban néztem.
az sima fólia, nem ezekkel a tulajdonságokkal.
ívelt felületekre nem való. nem nyúlik, nem idomul, mint most már tudom, ez a fajta, a 3m.(más: a taxi sárga is ilyen alapú?)
egyébként ez most baromi jól néz ki. de tényleg.
ez most nem utólagos nyugtatás, mint amikor robben simogatta devecserit az öngólja után ().
logikus, hogy ez volt számodra optimálisan elérhető.(a méhsejtrács milyenre lesz festve? fekára?)
én alapvetően arra gondoltam, amikor jól eleresztett moddereknél, van sokak számára végtelennek tűnő számú pénz, anyag, beszerzési elérhetőség, stb. (akik amúgy még általában kreatívak is.)
és a homlokukra csapnak: hát akkor legyen karbon mintás fólia!!!
na, ezt nem értem... -
szab.tam
nagyúr
ja értem.
thx!
el is mentettem.
nem tudtam, hogy már léteznek.innentől pedig még jobban totál érthetetlen a számomra, hogy a modderek, akik alapból valami egyedit szeretnének létrehozni, miért ennyire egysíkúak ebben a kérdésben.
fura... -
szab.tam
nagyúr
magamnak már nem nagyon akarok semmit építeni.
van itt 3 passzív gépem. kiszolgálnak, a harmadikat szinte be sem kapcsolom.ilyen miniatűr bigyók különbesn sem izgattak soha.
jó 2 éve volt még széria tervem is.
de dobtam.
azért van pár koncepció a fejemben.csak ezek annyira költségesek, hatalmasok, stb, hogy képtelenség nekiállni.
egy prémium kategóriás passzív gép akkora lenne, mint kb. egy kombinált gáztűzhely, az ára egy autóé. min 10k euro. (de inkább a 15-höz konvergálna.)
magamnak biztos nem készíte(ttn)ék egy ilyet, és egy vevő pedig már ennyiért komoly support-ot várna.
pár daraboknál ez pedig kivitelezhetetlen.
(abu megírja, hogy gyere komám nem indul a gép, ki repül oda, hogy megigazítsa a lecsúszott sata kábelt...)egy 2 cpu-s, evga alapon nyugvó, 2-3-4 gpu-s gépet is be lehet hűteni passzívan, ha nincs méret korlát.
az elrendezésre is lennének, (még sosem látott) ötleteim.ha egy elmebetegnek kéne egy ilyen monstrum, és finanszírozná, (természetesen folyamatában teljes konntroll alatt, így minimális felelősséggel a részemről), pontosan tudnám, hogyan állnék neki.
természetesen nem a konyhában a földön fúrkálva.alakra, minőségre, kinézetre valami hasonló lenne. csak természetesen a sok borda miatt nagyobb.
(sokak számára ismerős alapmű 2. verziója.)
[link]
[link]nem kizárt, hogy konstrukciós vázra épülne.
kis motorok nyitnák a házat bekapcsoláskor. meg még lenne pár érdekesség...*****
de most a fejemben sokkal jobban motoszkál a pc általi hőtermelés újrahasznosítása.
erre van egy innovatív ötletem, amihez a technika sajnos még csak részben áll már rendelkezésre.
azt kéne valahogy kicseleznem, hogy a már megévő technológiát használjam ki.
de erről többet most egyelőre nem mondanék... -
szab.tam
nagyúr
válasz
seniman #2325 üzenetére
erre nincs általános válasz.
helyzete válogatja.
egyenesből bizonyos határig lehet kézzel is. (tapasztalat kell hozzá.)
sokszor csináltam már.
viszont ahol van egy éles gyári hajtás, azt teljesen kiegyenesíteni szinte reménytelen.
ott csavarodik, törik, lapul, nyílik, stb...csodát már én is csináltam.
ez egy mugen2 volt valamikor...
első 2 kép -
szab.tam
nagyúr
válasz
tailor74 #2304 üzenetére
lilához lilát
(asszony kérdés, mennyire örülne neki...)****
kicsit bíborosítod, és rögtön jól mutatna a purple gerberámmal.
leteszteltem végre. másik 2 utolsóval együtt.mindegyiken 12 db borda van, csak hát ugye a köret teljesen más.
q6600 alapfesz. (ez kb. 100-105w)
mindegyik úgy, ahogy elbánik vele, prime95 alatt.
valójában egy 90-100w közé taksálom őket.de a azért van egy árnyalható sorrend:
1. purple gerbera
2. réztömbös
3. bronken & 12*intel stockkicsit meglepett, a gerberát saccoltam a legvégére, hiszen nagyon kis csőfelületen kapják le a bordák a hőt.
-
szab.tam
nagyúr
igen.
összeálltok kalákába.
és majd miskolcról/ra elpostázod 4-esével a felesleget.
és az ingyen lesz.
úgy kijönne vagy 1000/db-ra, nem 700-ra...lomtalanításkor vagy beelőzöd a buckalakókat, vagy ha már begyűjtötték, akkor 200-é' megveszed tőlük.
egy totál döglött deck-et 1k-ért megkapsz.
4 lábbal.
posta 2k.
az együtt 3k. (ja, hogy ez 750/db...)***
elég sokat kerestem kb. jó egy éve a htpc-mhez.
én sem találtam nagyon.
besokalltam, majd scythe himuro 4 db. rögzítő, rezgéscsillapító gumiját berakam alá találomra.***
"Csak ne lenne olyan nagy (35mm)..."
nem igazán látom, értem:
ez a magassága, vagy a szélessége?***
egyébként én az előbbi példától eltekintve mindent ikea konyhabútor lábakkal oldok meg.
capita
csak abból sajnos a legkisebb asszem 100-as. -
szab.tam
nagyúr
válasz
szmore84 #2265 üzenetére
írtam egy privátot, de nem jött még rá válasz.
nem vetted észre, vagy oka van?****
a gépeid, hát.
a szakmának a csúcsa az, amikor a szerszámot is maga készíti az ember.
én minden szakirányú képzettség nélküliként már arra is büszke voltam, amikor a lamellagyártó sablont legyártottam magamnak.de hogy saját, házi gyártású (cnc) maró, eszterga.
pf.
nagyobb lenne az esélye egy önkilövéses ballisztikus ausztrál utazásnak. oda-vissza...
(szándékosan nem írtam holdat, marsot, mert az unalamas...)****
csodálatosak a gépeitek.
-
szab.tam
nagyúr
tudom, ez eléggé csak egy kis játékszer, viszont szerintem pár modder szívesen elviselne otthon egy ilyet:
kombinált eszterga + maró.
500 euro + áfa. sajnos nem olcsó.
de ha nem ipari termelést akarunk vele végezni, hanem csak barkács, akkor szerintem egy életre kiszolgál.
méretéből adódóan akár még egy lakásban is tartható.jó másfél éve igen rezgett a léc, hogy beújítok egyet...
-
szab.tam
nagyúr
én még nem neveztem.
de holnap végre nekiállok...
(nevezési határidő pont izgat...)***
elvileg egy (majdnem szabvány) kompakt méretű passzív cpu hűtés köré épülő gépet építenék.
bazi széles, (magas), ház kell hozzá... -
-
szab.tam
nagyúr
most nézem.
tápcincád nem veszélytelen dolog.
volt egy féltve őrzött titkom, de mára pont lesz*om.
létezik egy hdd hűtő, ami viszonylag olcson megkapható használtan.
Zalman ZM-2HC2
mivel begyűjtöttem néhányat, és csak be vannak dobozolva...
a laikus szemlélő azt hiszi, sima csövek.
f*t.
mind működő hőcső.
(volt egy csomó képem a szétszedésről, de nem találom. -
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Andrew_31 #2121 üzenetére
jajj, ezt a vapor chamber megatower megvákumozását mindig halogatom.
pedig túl kéne esnünk rajta, hogy egyáltalán működik-e a hőkamra, szeleplezárás, stb.
csak anyira motiválatlan vagyok mostanság, hogy hiába te tennél nekem szívességet, lusta vagyok leboszozni, pedig nem vagy a világ végén.habár a héten kapok 4 db. nagyon izgalmas kis hűtőt.
olyanokat, amiknek a blokkjai gyárilag csavarosan szétszerelhetőek.
tehát szétszedhető a talpazat, ahová a csövek bemennek.
kicsit izgatott vagyok, mert egy így lenne olyan moddolható gyári hűtőm, aminél nemcsak a lamellákat tudom lekopsztani, hanem atomjaira tudok szedni mindent.
és utána összerakni úgy, ahogy tetszik.a problémám idáig az volt, hogy a lemezeket ugyan e tudtam venni, de a csöveket a gyári blokkokból már nem.
itt ez is megoldott.
sőt eleve szétszedett állapotban van becsomagolva.remélhetőleg újból motiválttá tesznek ezek a kis vackok.
-
szab.tam
nagyúr
találtam egy érdekes üveg alapanyagot.
-
-
szab.tam
nagyúr
csak integrált vízhűtés tapasztalatom van, így fentartással kezelendő.
egy lényeges dolgot nem mondtál konkrétan. a vga benne lesz a rendszerben?
a leírásból feltételezem, hogy nem.ha benne van, akkor mindegy. sőt jó, mert a radi fiss levegőt kap.
ha a vga marad lég, akkor más a helyzet. ekkor az a kérdés, mit szeretnél jobban húzni, mit kell jobban hűteni, esetlegesen a másik rovására.
a proci tunignál nagyon számít az a pár nyert fok,a vga-nal majdnem mindegy, hogy léggel 70 vagy 85 fok terhelten...a másik.
a befújt levegő nem lesz olyan meleg, mint a radiátorban a folyadék.
a szobában sincs 80 fok, pedig annyi is cirkulálhat a fűtési rendszerben...****
jones965 kolléga véleménye a mérvadó, de én már több gépet láttam fronradival. sőt 4-es, passzívval is. (most nem találom a linket...)
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Drizzt01 #1917 üzenetére
amit ide beraktál képet, elsőre furcsállottam.
kicsit túlspilázottnak tűnt a formaterv.
a galériában viszont + a fél felülnézeti képből jobban érthető lett a koncepció, és így már sokkal jobban is tetszik.***
az most nem nem derül ki, hogy az első, levágott ficakban mi lesz? 4-es radi?
(lehet, hogy volt róla már szó, de nem figyeltem...) -
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jones965 #1899 üzenetére
"Mert elég meleg az a 2 fémlap."
szerintem nem a nyákra, hanem a 2 piros, feliratos fémlapra gondolt.
és azon tűnődik, hogy az össz hőleadásban milyen szerepet játszhat.***
(#1896) FID
ha jól látom, ezek ventis hűtésű, (nem passzív), vga-k.
szerintem az a lap ott csak másodlagosan melegszik át, nem direkt hővezető, -leadó.
ez esetben nyugodtan lefóliázhatod. de csak a 2 piros lapot. -
szab.tam
nagyúr
valaki moddolt közülünk egy házat, amiben a felső lemezek eléggé hasonlítanak erre.
érdekelne, hogy ő is valahonnan vette az elképzelést, vagy tőle nyúlta le rafkósan a Aerocool XPredator X1.
(egy link is j lenne a mod-ról.)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #1859 üzenetére
én kis felületeket szoktam, így annyira nem vészes.
viszont 1x ragasztás közben föléhajoltam, és vettem egy nagy levegőt. rendesen kaparta a torkom... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #1856 üzenetére
"beszárította a ragasztót"
én ezért veszem a semleges takasil-t, ecetsavas, (így kicsit maró, de erősebb), f.bs-t. 2-esével.
ráadásul azok be sem "száradnak".
a kötés a levegő páratartalmával történik. ha kellőképpen kinyomjuk a használat után a "felül lévőt", és úgy tekerjük rá, akkor nem kap levegőt, és a végéig használhatóak.
ja, kis tudbust kell venni, nem kinyomó hengert...kis leírás, beszerzés:
[link] -
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #1847 üzenetére
sok helyen leírtam, hogy ilyen helyekre a 2 oldalú ragasztószalag nem célszerű.
szerintem itt is. na mind1...
sokat szenvedtem velük, gyakorlatilag mindenhol zsákutca.okok:
az oldallapban biztos van egyenetlenség, amit szemmel nem is látsz.
amikor felteszed, a friss ragasztás, és a rányomkodás miatt a plexi magához húzza az oldallapot.
ami szépen 1-2 nap alatt visszakéredzkedik. attól válik el a ragasztószalag, amihez kevésbé tapad. logikusan..
ha szilikonos ragasztóval keni meg az ember, akkor más a történet. mivel annak az elsődleges kötési ideje kb. 1 óra, a teljes átkötés 24 óra, az elején nem tart szinte semmit.
tehát a néhány század mm-es egyenetlenség miatt az oldallap rögtön felveszi a neki kedvező pozíciót. a szilikonos ragsztó pedig húzódik vele rugalmasan, kvázi ott kicsit visszavastagszik a ragaszó réteg, és úgy köt meg.
és kötés után minden anyag nyugalmi helyzetben van, nem feszül. sosem jön le.én úgy gondolom, hogy a pillanatragsztós rögzítés is idővel el fog engedi, kezdve azona sarkon, ahol legnagyobb a feszítés. mert kenés után rányomtad, és a feszítő helyezt fennál.
nálam is ez volt az út 2. lépcsője.
igaz, nálam rácsokkal, nem plexivel.ragsztószalag, pillanatragasztó, majd szilikonos. (f.bs, tekasil.)
wasqez kolléga 2 komponensűvel tette fel az egyik rácsozatomat. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #1804 üzenetére
nem keresgéleg vissza, hog yez bekerült-e oda, de az egyedileg faragott vga hűtéseknek indítottunk egy külön topkot is.
tessék oda is beteni, ha még nincs bent.***
(#1803) Pete55555
neked is szól, ha még nem raktad oda fel.
(de használjátok már a ph saját képfeltöltőjét, ha már van. ne ahonnan esetleg majd idővel eltűnik minden vazz.)
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
KaiotEch #1764 üzenetére
ez hőálló. nem hővezető.
mint sokmindennek, így ennek is próbáltam a hővezetési képeségét. (nagy alufelületek között.) nagyon rossz.
meg se próbáld...***
azaz konkrétan nem az általad linkeltet, hanem hasonlókat.
túl vastagok, gyakorlatilag szigetelnek.
a sensiku, (vagy mifene), egy hártyavékony valami. de mégis van egy kis rugalmassága.
nehéz leírni. -
szab.tam
nagyúr
válasz
KaiotEch #1761 üzenetére
"egy egész tekercs"
???
ez pici csíkokban van.
mint egy matrica.ennél hosszabbak a csíkok, itt már darabolva van.
-
szab.tam
nagyúr
ez félrement.
ide akartam... -
szab.tam
nagyúr
válasz
jones965 #1753 üzenetére
ezt már máshol is írták erre.
így valószínű, tényleg ez a megoldás.
plexivel régen dolgoztam, keveset.de akkor sem értem, hogy miért nem inkább semleges szilikon alapú ragasztóval érdemes az ilyet rögzíteni?
én kapásból pl tekasil-lel esnék neki.
a 2 oldalú ragasztószalagokkal elég sok problémám volt.
a rögzített felületek között összehúzódnak, idővel elengednek, stb.
én legutoljára méhsejrácsot próbáltam rögzíteni 2 oldalú ragsztókkal, nagyon megutáltam őket.ha tudsz jó márkát, típust, ajánlhatnál!
én gyakorlatilag már mindent fbs-sel oldok meg. ha a marás probléma, akkor a semleges tekasil jön.
ezeket a szalagokat amennyire lehet, hanyagolom... -
szab.tam
nagyúr
kb. annyira veszélyes, mint a táp babrálása.
kikapcsolás után sokáig kell várni, érintésvédelem, stb.lényeg, hogy ne b*on meg az áram, és majd mást sem a mod után...
ja most nézem, (#1733) ViZion leírta. kb. ugyenzt.
nekem is vannak/voltak elképzeléseim egy kw-os táp passzívvá tételére.
egy 4x-es méretű táp házban, +csövekkel, bordákkal.de ezekhez mindenképpen szakember kell.
vagy szakértelem.
nagyon áramütés veszélyes témák.és elég komoly jogállási következmények lehetnek.
csak 1 hasraütésre:
foglakozás körében elkövetett, halált okozó, szándékos veszélyeztetés.
mert dolgoztál vele, agyonütött valakit az áram, és nem véletlenül barkácsoltál.
de még lehet több, + más minősítés is.
csak eltettentésre ennyi jutott elsőre eszembe... -
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
csabi112 #1689 üzenetére
ez nagyon jó kis videó így, ahogy van. nyugisan, lassan, körbe.
amatőr, de legalább tökéletesen átlátható minden.
(ellentétben az időkorlátos, "túl professzionális" videóval, ami csattog, zörög, csillog, villog, kiég az agya az embernek kb. 20 mp alatt, a sok vágástól, de semmit nem derül belőle ki. kb, mint a veletech hivatalos, csili-vili videója. hangulatra megy, nem tartalomra. bocs, ha a hivatalos, veletech videóból már van hosszabb is, de én akut agyhalált kaptam attól a rángatózós, pár mp-estől...)úgyhogy köszönjük, el is mentettem a linket.
-
szab.tam
nagyúr
a tavalyi billentyűzete(i)det űberelni nehéz.
amit publikáltál, talán az a csúcs.
a fit pc-sben nekem az a fura, hogy csak egy doboz. nem maga a pc ház, hanem ugye csak egy tok.de ez a telefon totál kész. én most lefagytam.
elképzelem, ahogy egy kávézó teraszán kiteszi az ember az asztalra.
aztán felemeli, és telefonál vele...kb. hány munkaóra van benne?
egészen biztos vagyok benne, hogy ez egy piacképes kütyü.
tipikusan jó ajándék.
csak fel kéne építeni a marketingjét.olcsó, de megbízható belekkel.
(új, 3,5k-s samu domino quick-es telókkal pl.)
és kütyücsaládot építeni köré:
kulcstartó, kar-, zsebóra, öngyújtó, cigarettatárca.****
amit nem igazán értek:
aksi hol lesz? hol fér el?
milyen vastag összecsukva?
egy összecsukott állapotban lévő, oldalról lekapott képet feltehetnél. -
szab.tam
nagyúr
válasz
GumisPeter #1656 üzenetére
szép anyag, holnap átnézem.
hát igen. ő maga készítette a cnc-t is.
a veletechen volt két nézelődő, mérnök fazon. nem tudtam hová tenni őket.
pár félmondatukból és kérdésükből egyértelműen arra következtettem, hogy csak játszák a tájékozatlant...
de így is őszintén nagyokat néztek pár kütyünél. pláne Andrew_31 saját gyártmányú cnc-jét amikor meglátták a videón...a bme-n, ha jó kísérleti és verseny projectek-be kerülnek a hasonló indíttatású mérnökpalánták, pláne mogi témakörben, (Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika tanszék ), levadásszák a nagy cégek őket. pl. a bosch...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
GumisPeter #1650 üzenetére
egyébként nényleg nem rossz!
majd később még pár kép jöhetne, amiből jobban átlátható a koncepció.egyébként nekem rögtön Andrew_31 Ferrari V12 PCje ugrott be.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
GumisPeter #1650 üzenetére
neked is tanácsolom, mint mindenki másnak idáig:
ne a képfeltöltés.hu-t használd, mert idővel eltűnnek róla a képek. ha valaki fél év múlva nézi a topic-ot, nem lesznek képek...
hanem a ph saját képfeltöltőjét, amit egyszerűen elérsz ugye a hsz. szerekesztéséből. -
szab.tam
nagyúr
(és még pár cucc, ahogy ott szétnéztem...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest